با شروع ماه رمضان، حال وهوای ایران جور دیگه ای می شه، در طول روز بر خلاف روزهای دیگه ی سال، خصوصاً روزهای آخر، انرژی و تکاپوی چندانی نیست و تقریباً همه چیز به آرومی پیش می ره، اغذیه فروشی ها بسته اند و یکی دو ساعت مانده به افطار، گویی که همه ثانیه شماری اون لحظه رو می کردن یه دفعه همه جا رو هیاهو می گیره، همه در تکاپو اند زودتر به خونه برسن، مردم برای گرفتن افطاری تو صف اغذیه فروشی ها ایستادن، خصوصاً تو اصفهان که بریانی ها پر است از کسایی که منتظر گرفتن حلیم بادمجان و آش قلمکار و بریان و کبابند. از اون طرف یه صف طولانی برای خرید زولبیا بامیه پشت در شیرینی فروشی هاست که تا خود افطار طول می کشه و دوباره بعد از اذان همه جا رو سکوت می گیره و انگار دیگه نایی برای بیرون اومدن از خونه نیست.
امروز در حین درست کردن این شیرینی، یاد اون حال و هوا و توی صف ایستادن ها کردم، و وقتی یادم اومد امروز مردم شهر و کشورمون به سختی زندگی می گذرونن از خودم پرسیدم آیا امسال هم مثل سالهای قبل مردم برای خرید زولبیا بامیه صف بسته اند؟ آیا بریانی ها، کبابی ها، اغذیه فروشی ها و رستورانها باز هم مثل سالهای قبل شلوغ است؟ آیا همهمه و تکاپویی هست؟ یا ...؟
در هر صورت امیدوارم هیچ پدری شرمنده ی خانواده اش نباشه و هیچ مادری غم روزی فرزندش رو نخوره و سفره ی همه خانواده ها پربرکت باشه و حالا با این آرزو دانسته هام رو در مورد این شیرینی سنتی با شما در میون می ذارم.
در هر صورت امیدوارم هیچ پدری شرمنده ی خانواده اش نباشه و هیچ مادری غم روزی فرزندش رو نخوره و سفره ی همه خانواده ها پربرکت باشه و حالا با این آرزو دانسته هام رو در مورد این شیرینی سنتی با شما در میون می ذارم.
مواد لازم برای شربت بامیه:
شکر ٢/٥ پیمانه
آب ١ پیمانه سرخالی
گلاب ٦ - ٤ قاشق غذاخوری
کرم تارتار ١ قاشق چای خوری ( یا ١/٣ قاشق چایخوری جوهر لیمو یا یک و نیم قاشق غذاخوری آبلیمو)
(لطفا برای بهتر و واضح تر دیدن عکس ها روی اونها کلیک کنید)
طرز تهیه:
ابتدا آب، گلاب و شکر رو داخل ظرف مناسبی ریخته و قبل از اینکه روی حرارت قرار بدیم به آرومی طوری که دیواره های ظرف شکری نشن، شکر و آب رو با هم مخلوط می کنیم.
بعد ظرف رو روی حرارت قرار می دیم و وقتی شروع به جوشیدن کرد کرم تارتار رو اضافه می کنیم. بعد حرارت رو ملایم کرده تا شربت کم کم قوام بیاد. منتها نکته ای که در مورد تهیه ی شربت باید رعایت کنیم اینه که اصلا اون رو هم نزنیم و بذاریم خودش به خودی خود به قوام برسه. اگه احیاناً اطراف ظرف شکرک زد با یه برس خیس دیواره ی اون رو نمدار می کنیم تا از شکرک زدن اون جلوگیری کنه. البته می شه برس رو به آب لیمو هم آغشته کرد، ولی باید خیلی مراقب بود، چون ممکن است شربتمون ترش بشه.
*
*
مواد لازم برای بامیه:
آرد ١ پیمانه
آب ١ پیمانه
روغن جامد آب کرده ٤ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ٣ عدد
شکر یا شربت قوام آمده ٢ قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
وانیل ١/٣ قاشق جایخوری
نمک نوک انگشت
طرز تهیه:
آب، روغن، شکر و نمک رو داخل ظرفی ریخته روی حرارت می ذاریم تا جوش بیاد. توی مواد لازم گفته بودم شکر یا شربت در صورت تمایل، به این دلیل که اگه دوست دارین رنگ بامیه تون کاراملی بشه این مقدار شکر رو اضافه و اگه نه، حذفش می کنید.
وقتی مخلوط آب و روغن جوش اومد، همه ی آرد رو یه مرتبه داخل ظرف ریخته و سریع هم می زنیم تا گلوله گلوله نشه، یه خمیر نسبتاً سفتی تشکیل می شه، حدوداً ده دقیقه اون رو، روی حرارت تفت می دیم.
وقتی خمیر مقداری خنک شد، تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه می کنیم. خوب با مواد مخلوط می کنیم و بعد تخم مرغ بعدی و وانیل رو اضافه می کنیم و داخل قیف با ماسوره معمولی شکوفه می ریزیم.
حالا ماهیتابه رو پر از روغن می کنیم و به اندازه ی یه بند انگشت از بامیه رو قیچی کرده و داخل روغن می ندازیم. اگه احیاناً قیچی خمیری شد تو روغن همون ظرف می زنیم و کارمون رو ادامه می دیم و نهایتاً قبلا از اینکه تابه رو از بامیه پر کنیم، روی حرارت قرار می دیم. در واقع باید فضای خالی کافی برای پف کردن بامیه ها بذاریم.
همونطور که توی تصاویر زیر می بینین بامیه ها کم کم با داغ شدن روغن پف می کنن و بزرگتر می شن. به همین خاطر مراقب باشید از ماسوره های بزرگ استفاده نکنین که به جای بامیه کلوچه تحویل می گیرین :)
چیزی که من توی دستورهای مختلف تهیه ی بامیه خونده ام, اینه که بلافاصله بعد از سرخ کردن بامیه اون رو داخل شهد یا شربت بریزین, ولی از اونجا که با این مقدار مواد حدوداً دو لیوان بیشتر شربت نداریم و اگه بخوایم مرحله مرحله اینکار رو انجام بدیم به جز سری های اول بامیه، باقی اونها کدر و چسبناک می شه وخرده های بامیه که داخل شهد ریخته شده به اونها می چسبه و زیبایی کار رو از بین می بره. بنابراین برای اینکه شهد روی بامیه ها براقی خودش رو حفظ کنه، بامیه ها رو کم کم سرخ کردم, توی سبد گذاشتم تا روغنش گرفته بشه و وقتی همه ی بامیه ها تو چند نوبت نسبتاً سرخ شد, همه ی اونها رو یک جا دو مرتبه سرخ کردم و اجازه دادم کاملاٌ برشته شه و بعد داخل شربت ریختم.
در نهایت وقتی شربت جذب بامیه ها شد, دومرتبه اونها رو توی صافی ریختم تا شربت اضافه ش خارج بشه و بامیه ی ما آماده است.
چیزی که من توی دستورهای مختلف تهیه ی بامیه خونده ام, اینه که بلافاصله بعد از سرخ کردن بامیه اون رو داخل شهد یا شربت بریزین, ولی از اونجا که با این مقدار مواد حدوداً دو لیوان بیشتر شربت نداریم و اگه بخوایم مرحله مرحله اینکار رو انجام بدیم به جز سری های اول بامیه، باقی اونها کدر و چسبناک می شه وخرده های بامیه که داخل شهد ریخته شده به اونها می چسبه و زیبایی کار رو از بین می بره. بنابراین برای اینکه شهد روی بامیه ها براقی خودش رو حفظ کنه، بامیه ها رو کم کم سرخ کردم, توی سبد گذاشتم تا روغنش گرفته بشه و وقتی همه ی بامیه ها تو چند نوبت نسبتاً سرخ شد, همه ی اونها رو یک جا دو مرتبه سرخ کردم و اجازه دادم کاملاٌ برشته شه و بعد داخل شربت ریختم.
در نهایت وقتی شربت جذب بامیه ها شد, دومرتبه اونها رو توی صافی ریختم تا شربت اضافه ش خارج بشه و بامیه ی ما آماده است.
*
*
امیدوارم درست کنین و از اون خوشتون بیاد و ما رو هم از دعای خودتون فراموش نکنید.
نوش جان :))
وای لاله جون ؛ دلم رو آب کردی ؛ عکساش عالی شده ، حتما هم خودش خوشمزست ،دست گلت درد نکنه ....
ReplyDelete:) شرمنده ام رز جون
ReplyDelete*** ضمنا مرسی عزیزم لطف داری
فوق العاده شده...امسال امیدوارم خوب بشه بامیه هام..مال پارسال خوب نبود...عالی شده مال تو دوست جونم...دلم رفت
ReplyDeleteمرسی هانیه جون
Delete:)) جای شما و همه دوستان خالی بود ** ایشالله امسال خوب می شه عزیزم
salam laleh jon. injoori ke man motovajeh shodam, bamiyeye dagh ro mirizin too sharbate sard, doroste? man parsal ke doros kardam ye bar inkaro kardam ba'd bamiyeha narm shod ba inke sharbatesh ghaliz bod.
ReplyDeleteنه عزیزم شربتت قاعدتاً باید داغ باشه که به خورد بامیه ها بره, منتها من چون خیلی شیرین دوست ندارم شربتم داغ نبود ولی سردم نبود.
Deleteضمن اینکه برای خمیر نشدن بامیه باید اون ده دقیقه ای که گفتم خمیر رو تفت بدی رعایت کنی, و در مرحله ی اخر باید بذاری کاملاً سرخ بشه, ممکن است سال پیش همین که تغییر رنگ داده از روی حرارت برداشته باشی, در صورتی که باید بذاری کاملاً سرخ و برشته و ترد بشه بعد از روی حرارت
:)) برداری
Dear Laleh
ReplyDeletesimply delightful, this was perfect and my friends loved it. Thank you so much for sharing, wonderful pictures.
kamet shereen o delet shad bad.
Nima (USA)
نیما خان ممنون از لطف شما و دوستانتون
Deleteنمی دونم دوستان شما ایرانی هستن یا نه, ولی از اینکه کار من مورد توجهشون قرار گرفته خیلی خوشحالم, در هر صورت از اینکه این وبلاگ رو اونقدر قابل دونستین که با اونها در میون بذارین
:)))ممنونم
***کام و دل شما هم شاد
عالیه عزیزم. عکسا هم مثل همیشه هوس برانگیزند.....راستی پیجت مشکلش حل نشد عزیزم؟
ReplyDeleteمرسی شادی جون مثل همیشه به من لطف داری
Deleteحقیقتش پیج شخصی ام که نه ولی به پیشنهاد صفحه سوال کنید پیج سوال کنید - آشپزی رو
:)) راه انداختیم
عالی شده لاله جون. دستت درد نکنه....راستی مشکل پیجت حل نشد عزیزم؟
ReplyDeletesalam chera bamiyeha bad sorkh shodan to sharbat k rikhtam khamir shodan?
ReplyDeleteسلام دوست ناشناسم
ReplyDelete:))))چقـدر عصبانی؟ یه آن خودم رو جمع و جور کردم
در هر حال اگه عین مراحلی که گفتم پیش رفته باشین نباید خمیر بشه, حالا یا ممکنه خمیر اون رو کم تفت داده باشید یا خود بامیه ها رو کم سرخ کرده باشین
اون موقع که بامیه ها رو از روغن خارج کردین وقتی دست می زدین ترد و برشته بود یا نرم و انعطاف پذیر؟ اگه نرم بوده به همین دلیل است. در واقع باید بذارین کاملاً سرخ و برشته بشه و وقتی با دو انگشت فشار می دین یا نصف می کنین کاملا وسطش ترد و پخته شده باشه
من الان یه عکس که از بامیه های نصف شده می ذارم تا بهتر متوجه منظورم بشین
Leleh jan salam namaz va rozehatn ghabol, kheili mamnun az dastore khobeton, man ke 2 bar dorost kardam hard dafe ham ye moshkelly peida karde ,dafe aval narm shod dafe 2 pof nakard vali narm nabod, man ye soali dashtam hararate gaz sheghad bayad bashe dar heine pokhte bamye ,mamnun azizam
ReplyDeleteسلام سمانه جان
Delete:))نماز روزه های شما هم
با این دستور درست کردی؟
سمانه جان حرارت فر من نه خیلی زیاد بود نه کم, در حدی که هم روغن داغ باشه و بتونه بامیه ها رو برشته کنه و هم اونقدر شعله بالا نباشه که بیرونش سرخ بشه و مغزش خمیر بمونه
سلام دوست عزيز
ReplyDeleteباميه خوب و خوشمزه شد
با تشكر از شما
اما وقتي باميه را سرخ ميكردم در روغن خيلي كف ميكرد به نظر شما چرا ممنون مي شم راهنمايي كنيد
در ضمن عكس ها تون فوق العاده زيبا واشتها برانگيزاست
موفق ومويد باشيد
سلام سارا جان
Deleteممنونم از لطفت و خیلی خوشحالم که از این دستور راضی بودی,راستش فکر نمی کنم کف کردن روغن ربطی به بامیه ها داشته باشه, چون معمولا وقتی ذرات غذا داخل روغن ریخته می شه باعث کف کردن و سوختن روغن می شه که در مورد بامیه این اتفاق نمی افته و بامیه ها تا لحظه اخر بافت خودشون رو حفظ می کنن
من فکر می کنم نقطه دود روغنت پایین بوده که این دلیل بر بد بودن روغن نیست, مثلا نقطه دود روغن زیتون تا جایی که من اطلاع دارم از روغنای دیگه پایین تره در حالی که روغن خیلی خوبی هم هست منتها نه برای سرخ کردن
یا اینکه حرارت روغن زیاد تر از حد بوده و یا روغنت رو برای چندمین بار استفاده کردی که باز بعد از هر بار استفاده از روغن, نقطه دودش پایین می یاد, غلظتش زیاد می شه و کف می کنه
اینا چیزایی است که به ذهن من رسید حالا شما ببین در موردتون صدق می کنه یا نه و
:))تونستی خبرش و به منم بده
*****بابت عکس ها هم ممنون
لاله جون من دبیرستان بودم بامیه درست کردم چند بار و دیگه درست نکردم تاااااااااا حالا . دست گلت درد نکنه عزیزم
ReplyDeleteباریکللا الی جون پیداس از اول خانوووم بودی... من این دومین بارم بود یه بار اول
Delete:)) ازدواجم که اومدم غنا یه بارم امسال
خیلی عالی شده خیلی اشتها برانگیزه لاله جون دستت درد نکنه چقدر هوس کردم
ReplyDeleteمرسی لیلا جووون
Delete*** همیشه لطف داری
سلام لاله جون حق با شماست من ازروغن مخصوص سرخ كردني
ReplyDeleteاستفاده نكردم حرارت هم زياد بود براي اينكه روغن داغ بماند
و باميه ها برشته شود
ممنونم كه وقت گذاشتيد جوابم داديد
اميدوارم هميشه شاد وسرحال باشيد
غذاها وشيريني هاي خوشمزه بپزيد
ودستورهاي خيلي خوبتون بنويسيد تا ما هم استفاده كنيم
قربونت برم سارا جان
Deleteانشالله دفعه دیگه خوب می شه
ممنونم دوست خوبم امیدوارم شما هم همیشه خوش باشین و با کامنت های گرمتون من و به کاری که می کنم دلگرم تر کنین
doroud bar shoma,
ReplyDeletekheili mamnoon az dastoure kheili khubetun.,aksaton ham ke kheiliii eshteha barnagize:) man ye soal dashtam,age be jaye roghan jamed az roghan maye estefade konim moshkeli pish miyad? mamnon misham javabamo bedid ... :)
درود بر شما،
ReplyDeleteخیلی ممنون از دستور و عکسهای فوق العاده اشتها برانگیزتون ، من یک سوال داشتم ،ممنون میشم جواب بدید...اگر به جای روغن جامد از روغن مایع استفاده کنیم،مشکلی پیش میاد ؟؟
موفق باشد....
مائده جان ممنونم از لطفتون
Deleteراستش من یه دستور از خانم گلزارمنش دارم که توش از روغن مایع استفاده می شه ولی فکر می کنم اگه از روغن جامد استفاده بشه ترد تر بشه (البته فقط برای خمیر بامیه نه برای سرخ
کردن)... شاید بد نباشه اگه کره رو جایگزین روغن جامد بکنین
سلام لاله خانم
ReplyDeleteواقعا باميه هاي قشنگي درست كرديد ، معلومه كه خوشمزه هم ط شده .
من تا الان 2 دفعه درست كردم ، ولي اصلا جالب نشده .
بهم گفتن كه بايد آرد رو بو داده استفاده كنم . ولي باميه هام طعم حلوا ميدادن . داخلشون هم پوك شده بود ، گوشتي نبود .اصلا طعم باميه هاي بازار رو نميداد . خيلي توي ذوقم خورد .اگه ميشه لطف كنيد و اشتباهاتم رو با جزييات بهم بگيد
يه خواهش ديگه هم داشتم ، اگه ميشه مقدار پيمانه آرد و اب رو با قاشق غذاخوري معمولي بهم بگيد .
بازهم ازتون تشكر ميكنم .
مرسي .
سلام دوست خوبم ممنونم از لطفتون
Deleteراستش من تا بحال نشنیده ام کسی بگه آرد بامیه رو باید تفت داد و ممکن است اینکه بوی حلوا می داده به همین دلیل بوده. در هر صورت این دستوری که توی بلاگ گذاشته ام دستور راحت و خوبی است اگه حوصله داشتین یه بار طبق مراحلی که من پیش رفتم اون رو درست کنین انشالله که راضی باشین و به نتیجه دلخواهتون برسین
و یه چیز دیگه اینکه خیلی روی مقدارها وسواس نشون ندید
اگه پیمانه ندارین از لیوان معمولی آشپزخانه هم می تونین استفاده کنین
salam. man emrooz tebghe recipe shoma Bamieh dorost kardam.... aali shod. daste goletoon dard nakone... vaghean ba salighe va kad banoo hastid. well done.
ReplyDeleteممنونم فائقه جان
ReplyDelete:)) *** خیلی خوشحالم که راضی بودین
مرسی از کارهای زیبات لاله عزیز
ReplyDeleteمرسی از کارهای زیبات لاله عزیز
ReplyDelete:)) ممنون از شما و لطفتون به من
Deletesalam dostam karaton kheili alie bi naghse...man kheili bi tajrobeam ama har chi az veblage shoma dorost kardam bi naghs az kar daromade..man in jai ke zendegi mikonam roghan jamed nist mishe az margarin estefade kard?che meghdar..merci
ReplyDeleteسلام سحر جون
Delete*** ممنونم عزیزم لطف داری
:) ضمن اینکه منم تجربه چندانی ندارم و انشالله در کنار هم به تجربه می رسیم
سحر جان من تا حالا با مارگارین امتحان نکرده ام که بدونم می شه یا نه ولی اگه خواستی امتحان کنی مراقب باش از مارگارین یا کره بدون نمک استفاده کنی
:) و اگه تونستی خبرش و به منم بده؟ امیدوارم خوب بشه
azizam soalam injast ke chan ghashogh kare estefade konam?????be nazaretun chan ghashogh berizam????merci
ReplyDeleteسحر جون فک می کنم بهتر باشه مارگارین استفاده کنی چون از لحاظ ساختاری به روغن نباتی شبیه تر است و باز فک می کنم همون 4 قاشق مارگارین آب کرده کافی باشه. امیدوارم غلط راهنمایی ات نکرده باشم. چون برای خودم بارها پیش اومده که بطور حدسی یه سری چیزها رو امتحان کرده ام که اکثرا خوب و البته گاهی هم اونجور که دلم خواسته
Delete:) از آب در نیمده. امیدوارم این بار شرمنده شما نشم. منتظر خبرت هستم
laleh jan mese inke tanha farde mozakare in safhe shoma man hastam! omidvaram ghadamam sabok bashe pa aghayun ham inja baz she:)) in bamiye ro hamishe dos dashtam doros konam...in hafte hatman vaght beshe in karo mikonam .vali avalin barameh baram doa konin!
ReplyDeletekhoda ya be omide to!
khabareshi beton midam montazet bashin mamnon:))
:)))
Deleteالبته شما تنها فرد ذکور این جمع نیستین و آقایان زیادی در جمع ما حضور دارن ولی در بین اونها شما اولین کسی هستین که با این علاقه راجع به درست کردن رسپی ها پیام می گذارید. امیدوارم از نتیجه کارتون اونقدر راضی باشین که این علاقمندی ادامه دار باشه و اقایون دیگه هم ترغیب به آشپزی بشن
در مورد بامیه هم نگران نباشید اگه دقیقا طبق دستور پیش برین بامیه خوبی خواهید داشت
باز هم ممنونم از کامنتتون و امیدوارم از درست کردن بامیه لذت ببرین
khob digeh age amade hastin ke natijaro begam man?:))
ReplyDelete:)))))!!! پس احتمالاً خراب شده که من باید خودم و آماده کنم
Delete:)) vala kharab fek nakonam vali bamiyeha ye ede chagh shodan ye ede laghar ye ede ghadeshon kotah shodo va ye ede boland! shans ovordin ke man khoda nashodam :)) mazasham begi nagi mese bamiyeha biron nashod! rangesh vali bad nashod joz chan tae ke narenji mayel be siyah shod :))hala inaro hediyeh midam be dostayeh gheyre iranim bekhoran haleshon ja biyad kami ba farhangemon ashena shan :)) jedan ha hamini ke migam shod vali taslim nabayd shod hala ye bare digeh doros mikonam in bar be music gosh midam moghe doros kardan, migan ba ghaza bayad harf zad va be ghaza bayad eshgh varzid ke mazash khob she :)
Delete:)))) جناب ساسان واقعا بهتون تبريك مي گم
Deleteاصلا مهم نيست اگه اينبار نتونستين اون باميه اي كه دلتون مي خواسته رو از اب در بيارين، مهم انگيزه شما و اين حس قابل تقدير شكست ناپذير بودنتونه،
البته به نظر من اگه طعمش به باميه هاي بيرون نزديك بوده كافي است، چون دفعه ديگه خيلي بهتر مي شه
فقط سعي كنين همه رو يه اندازه ببرين چون وقتي يه اندازه باشن، طبعا همزمان هم سرخ مي شن و يك رنگ هم خواهند شد،
اگه دقيقا طبق دستور جلو برين خوب مي شه
موفق باشيد، بازم منتظر خبرتون هستم
:) ***
hatman ,khabaro midam motmaenam behtar mishe in bar :) bamiyast digeh shokhi ke nist :)
Delete*** موفق باشید
Deletelaleh khanom ye page man to facebook az royeh alaghe, zadam bad nabod ke tajrobatono midonestam vali ehtemalan rahat nistin shoma ba contact...be har hal sorry digeh inja tanha ja hast baraye tamas :) rajebeh bamiyeh ham serial ro edame midim :))) merci
ReplyDelete
Deleteجناب ساسان متاسفانه اوقات فراغت من خیلی کم است و معمولا دوستانم این گله رو از من دارن که ایمیلهاشون رو پاسخ نمی دم, اینه که قطعا از لحاظ تماس با ایمیل شرمنده تون می شم ... ولی خیلی پیج ها هستن توی فیس بوک که برنامه هاشون رو دنبال می کنم, اگه شما هم اسم پیجتون رو بگید حتما لایک می کنم و خوشحال می شم منم از تجربیات شما استفاده کنم
***
Deleteراستی این هم آدرس پیج فیس بوک من است
http://www.facebook.com/AshpzyBaSbzWTrsh
دست هنرمندت درد نکنه خیلی خیلی قشنگ و هوس انگیزه حتی برای منه قسم خورده که نباید
ReplyDeleteبه این شرینی بخورم ( قندم زود میپره بالا ) ولی اینو دیدم دوست داشتم سریع با چای بخورم ......بی خیال قند خون ...عالیه خسته نباشی
ای وای صفا جون چرا این کامنت شما تا الان بی جواب مونده؟ تازه دیدم ولی تا جایی که یادمه جواب داده بودم
Deleteبه هر حال ببخشید دوست عزیزم
*** خیلی شرمنده ام اگه باعث شدم دلتون بخواد ایشالله که همیشه سلامت باشید
بازم ممنون از لطفتون
azizam man dorost kardam ama aslan pof nakard va riiz bood, inja roghane jaamed nist va man roghan maye rikhtam, mitoone oon dalilesh bashe? Sheeda
ReplyDelete
Deleteراستش دوست عزیز معمولا سفارش می شه که برای خمیر باید از روغن جامد استفاده بشه ولی من یه دستور از خانم گلزار منش دارم که در اون از روغن مایع استفاده شده حالا نمی دونم اشتباه چاپی است یا خود دستور این بوده
اما در مورد اینکه می فرمائید خیلی ریز شده شاید از سر ماسوره کوچیک استفاده کردید؟ چون همونطور که نباید ماسوره تون بزرگ باشه اگه زیاد تر از حد هم کوچک باشه خیلی جالب نخواهد شد
بهتون پیشنهاد می دم اگه روغن جامد در دسترستون نیست یه بار با کره امتحان کنین شاید بهتر پف کنه
merc azizam man ham hads zadam momkene kare betoone dorostesh kone..albate shayad hamoon masoore koochik boode... hala in akhare hafte masoore jadiid mikharam va say mikonam dobare dorost konam. rastii cake shokolatiitoono dorst kardam vaghean asooon va aali bood merc, hala shoharam ham hey miyad inja sarak mikeshe oonam etiiyad peyda karde!! faghat vaghti bamiyaro dorost mikardam sooratamo soozoondam lol! fek konam roghan kheyli daagh bood khoda koneh lakaaash bere :( xx
Deleteای وای چطور سوزوندین؟ امیدوارم زودتر خوب شه و جاشم نمونه
Delete*** و این بار خبر خوب شدنش رو بهم بدین
بابت کیک شکلاتی ام خوشحالم از اینکه می شنوم خوشتون اومده
:)) من خودمم این کیک و خیلی دوست دارم
Mishe mavado nesf kard?? Tokhmemorghro chetori??
ReplyDeleteراستش من وقتي بخوام نصف تخم مرغ رو استفاده كنم چشمي اون و نصف مي كنم اما اينكه بانصف كردن اين مقدار مواد كيفيت باميه حفظ بشه و شما هم به نتيجه دلخواه من برسيد رو مطمئن نيستم
Deletesalam..mamnun az dastoore pokht...ma dors kardim bamiye ama narm shodan bamiyeha...ellatesh chiye?
ReplyDeletesalam...mamnun az amuzeshe bamiye...ma bamiye doros kardim...ama yekam ke gozasht bamiyeha hamegi narm shodan...ellatesh chiye?
ReplyDeleteاگه كامنتهاي قبلي رو مطالعه بفرماييد توضيح داده ام كه نرم شدن باميه مي تونه به دلائل زير باشه
Deleteتفت ندادن كافي خمير باميه
سرخ نكردن به اندازه اون (منظور اينكه ممكنه باميه رو زودتر از زمان لازم از روي حرارت برداشته باشيد)
داغ بودن شربت موقع اضافه كردن باميه
رقيق بودن شربت كه باعث مي شه باميه بعد از مدت كوتاهي تردي خودش رو از دست بده
و از اونجايي كه مي فرماييد باميه ابتدا ترد بوده گمون مي كنم دو مورد اخر در مورد شما بيشتر صدق مي كنه
مگر اينكه دليل ديگه اي هم داشته باشه كه در حد اطلاعات من نباشه
بهر حال اميدوارم اينبار از درست كردن اون راضي باشين
باسلام من این بامیه را درست کردم خوب بود ولی بعد ار 10 دقیقه تُردیش را از دست داد نمیدونم چرا اگر ممکنه راهنمایی کنید متشکرم
ReplyDeleteسلام دوست عزيز
Deleteلطفا پاسخ من در كامنت قبلي رو مطالعه بفرماييد
اميدوارم اينبار از درست كردن اون راضي باشين
سلام
ReplyDeleteدست شما درد نکنه، من درست کردم، مزه اش تقریبا خوب بود و نرم هم نشد بود. منتها چند تا مشکل داشتم یکی اینکه خمیر خیلی کش دار شده بود به طوری که ریختش توی قیف خیلی سخت بود و کثیف کاری داشت، البته من 4 تا تخم مرغ زدم چون یه کم موادم بیشتر بود (با اعتماد به نفس کامل می خواستم اگه خوب شد به همسایه هم بدم!) خلاصه اینکه اولش که با دست هم زدم یه کم گوله گوله شد آرد و تخم مرغ ها، (وانیل هم یه مقدار زدم) بعد ریختم توی همزن برقی که دیگه کش دار کش دار شد. یه مشکل دیگه هم شکلشون بود، ماسوره ام شکوفه ای بود اون موقع هم که می اومد از قیف بیرون اون شکلی بود ولی وقتی توی روغن می افتاد و یه کم پف می کرد یه شکل زشتی می شدو اصلا طرح نداشت، هر کدوم هم یه اندازه می شد، تا حالا با قیف کار نکرده بودم شاید به این علت بود که یه تعدادشون دراز شد یه تعداد کوتاه!! و اصلا قیافه شون هم طرح دار نبود! نمی دونم مشکل از ماسوره هه است؟ و اینکه اشتباه کردم به اندازه ای که آماده باشند سرخ کردم و وقتی خواستم همه رو دوباره سرخ کنم و یه دفعه توی شربت بریزم زیادی سرخ شدند و یه کم زیادی برشته!! اونقدر ها هم کپل نشدند مثل ما شما!! به نظر شما چی کار می تونم بکنم برای بهتر شدن تجربه ی بعدی؟
ممنونم
سلام عزیزم
Deleteببخشید اگه اینقدر دیر جوابتون و می دم
راستش یکی از مهمترین مواردی که باعث می شه یه رسپی خوب در بیاد یا نه وفاداری به اصل اون رسپی است خصوصا در مورد شیرینی جات
شما اگه دقت کنین متوجه می شین علت اصلی خراب شدن بامیه تون دستکاری کردن دستور اون است و از نظر من بهتره دفعه دیگه عین رسپی رو انجام بدین تا از نتیجه اون راضی باشین
ضمن اینکه مطمئنا این بار با توجه به تجربه ای که کسب کردین خیلی بهتر عمل می کنین
*** موفق باشید
سلام دوباره من یادم رفت در کامنت قبلی بگم که از آرد کامل استفاده کردم، فکر می کنید تفاوتی وجود داره در پخت بامیه در استفاده از آرد کامل یا آرد سفید؟ ممنونم
ReplyDelete
Deleteسلام
من خودم از آرد سفید شیرینی پزی استفاده کردم و تجربه ای با آرد کامل ندارم اما معمولا توصیه می شه برای شیرینی جات از آرد کامل استفاده نشه
بازم منم.در ادامه سوال قبلیم...اگه جواب سوال قبل مثبته میشه بگی به همین اندازه نشاسته گل باید نشاسته پودری استفاده بشه یا مقدارش فرق میکنه؟
ReplyDeleteیک دنیا سپاس لاله جون
سلام نیلوفر جان
Deleteبله عزیزم من به همون مقدار استفاده کردم
با سلام ..
ReplyDeleteواقعا زیبا و اموزنده
من تازگی این وبلاگ شما پیداکرده ام.
برای من که خیلی عاشق اشپزی و شیرینی پزی هستم.خیلی اموزنده بوده.
یک سوال داشتم..تمام مراحل و دقیقا انجام داده ام .ولی نمی دونم چرا موقعی بامیه ها روداخل روغن می ریزم.تمام بامیه ها مثل بادکنک باد می کنند .تا اندازای بعضی از انها ترک :( برمی دارند.کلا حالت و فرم خود را از دست می دهند.مثل توپ درمی ایند.
سلام کیوان خان
Deleteممنونم از لطفتون و از اینکه با این همه تاخیر پاسختون رو می دم عذرخواهی می کنم
سوالی که اینجا برای من پیش اومده اینه که آیا برای فرم دادن بامیه ها از ماسوره استفاده کردین؟ اگه اینطوره از چه سایزی؟ من فکر می کنم سایز ماسوره ای که انتخاب کردین بزرگ بوده
salam azizam.mamnoon az dastoore khoshmazat.mikhastam beporsam ard bayad noe khassi bashe?ba arde gandome mamooli ham mishe?!mamnoon khanoomi
ReplyDeleteسلام ماهی جان ممنونم از لطفتون و عذرخواهی می کنم بابت تاخیرم در پاسخ
Deleteراستش ماهی جان من با آرد سفید درست کردم و تجربه ای با آرد گندم ندارم
mamnoon az dastoore khoshmazat azizam.mikhastam bedoonam ard behtare noe khassi bashe?ba arde gandome mamooli ham mishe?mer30 khanoomi
ReplyDeletesalam azizam,mer30 az dastoore khoobet.man ye soali dashtam:u aval sharbat ro amade mikonid doroste?!mikham bedoonam ta khamir dare amade mishe va bamie ha sorkh mishe,sharbat sard nemishe?
ReplyDelete
Deleteسلام عزیزم
در واقع از نظر من اگه شربت خیلی داغ باشه باعث خمیر شدن بامیه ها می شه به همین خاطر من ابتدا شربت رو تهیه کردم و چون بامیه ها موقع اضافه شدن به شربت داغند گرمای اونها باعث روان شدن شربت می شه و مشگلی پیش نمی یاد
سلام من امروز بامیه با دستور شما درست کردم،عالی بود،دستتون درد نکنه
ReplyDeleteسلام دوست عزیزم
Deleteخیلی خوشحالم از اینکه دوست داشتید و نوش جونتون
salam lale joon foqolade bod mamnon
Deletesalam lale joon mamnonam foqolade bod movafaq bashi
ReplyDeleteسلام نيايش جان ممنونم از شما
Deleteدستتون درد نکنه خیلی عالی شد. من با کره درست کردم به جای روغن جامد. عکسشم بلد نیستم براتون بفرستم.
ReplyDeleteسلام عزيزم نوش جانتون انشالله قراره وبسايت بزنم اونوقت گزينه ارسال عكس هم فعال ميشه و در خدمتتون هستم
Deleteمن بامیم پف نکرد ،یکمم مزه حلوا میده ،البته اب لیمو رو فراموش کردم ،وهمینطور شربتو هم زدم، بنظرشما علتش میتونه این باشه؟واسه شما عالیه مشخصه مثل بیرون شده ،طعمشم دقیقامثل بیرون شده؟
ReplyDeleteبله من از باميه م راضي بودم به شما هم پيشنهاد ميدم يكبار ديگه دقيقا مثل دستور تهيه كنيد
Deleteاميدوارم راضي باشيد
سلام من وقت نکردم همه ی کامنتها را بخونم ببینم کسی این سوال را داشته یا نه؟سوالم اینه مگه نگفتین اول روغن سرد باشه با با داغ شدنش بامیه پف کنه.خوب در مرحله اول اینطوریه.سری دوم بامیه ها را که خواستیم قیچی کنیم تو تابه روغنش که داغه یعنی صبر کنیم مجدد سرد بشه؟؟؟maryam salehi.ممنون
ReplyDeleteنه عزيزم لزومي نداره بذاريد سرد بشه فقط بايد سرعت عمل داشته باشيد تا باميه ها همزمان سرخ بشن
Deleteعاليه عزيزم ،😊
ReplyDeleteممنون از شما
Deleteواقعا که دستورش عالیه حتما درستش میکنم ممنون از شما
ReplyDeleteسلامت باشید و پیشاپیش نوش جان
Deleteسلام لاله جون. شما توی اینستگرام هستید اونجا شما رو فالو کنم؟ ممنون
ReplyDeleteسلام عزیزم عذرخواهی می کنم دیر پاسختون رو می دم پیامتون به قسمت اسپم ها رفته بود
Deleteبله کافیه سبز و ترش رو به انگلیسی توی قسمت سرچ وارد کنید یا از لینک زیر استفاده کنید
https://www.instagram.com/sabzotorsh/