یه شیرینی خشک ساده و راحت و البته خیلی خوشمزه که پیشنهاد می دم حتماً اون و امتحان کنین :))
مواد لازم:
کره ٢٠٠ گرم
پودر قند ٦٠ گرم
زرده تخم مرغ ٢ عدد
وانیل ١/٣ قاشق چایخوری
پودر بادام ٤ قاشق غذاخوری
آرد ٤٠٠ تا ٣٥٠ گرم
برای روی شیرینی:
شکلات تیره ١٠٠ گرم
پودر بادام مقداری
طرز تهیه:
ابتدا کره نرم شده در دمای محیط رو خیلی کم در حدی که فقط بافتش از هم باز بشه می زنیم و بعد پودر قند رو اضافه می کنیم و به زدن ادامه می دیم تا کاملاً نرم و یک دست بشه.
بعد زرده های تخم مرغ رو به همراه وانیل به کره ضافه می کنیم، همچنان می زنیم تا جائی که به صورت کرم روشنی در بیاد.
بعد مخلوط پودر بادام و آرد رو به کرم اضافه می کنیم. حالا کی بفهمیم مقدار آردی که اضافه کرده ایم کافی است؟ یکی از نشونه هاش اینه که وقتی خمیر و ورز می دیم با ورز دادن خمیر، تمام اضافه های آرد از اطراف ظرف پاک و ظرفمون یه جورائی تمیز بشه
در آخر بعد از اینکه نیم ساعت خمیر و داخل یخچال استراحت دادیم، سینی فر و کاغذ روغنی گذاشته و از خمیر گلوله های تقریباً ٢٠ گرمی برمی داریم، کف دست لوله می کنیم و بعد با انگشتانمون به شکل نعل در میاریم.
در نهایت شیرینی ها رو به مدت ٢٠ دقیقه در فر گرم شده با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهايت می گذاریم بپزه. البته هیچ وقت گول درجه و زمان و نخورید، فرها و حرارت هاشون با هم فرق دارن، به همین خاطر مرتب شیرینی ها رو چک کنید. همین که بوی شیرینی بلند و ته اونها طلائی شد، سینی و از فر خارج می کنیم. چند دقیقه اجازه می دیم تا سرد شه و خودش و بگیره و بعد در شکلات آب شده می زنیم. من چون ترکیب طعم شکلات رو با این شیرینی خیلی دوست دارم سطح شیرینی رو با شکلات پر کردم اما اگه دوست داشته باشید می تونین فقط دو سر شیرینی رو داخل شکلات بزنین که دیگه کاملا نعلی بشه .( من یک قاشق شورتنینگ به شکلاتم اضافه کردم شما اگر شورتنینگ در دسترس نداشتین می تونین از روغن مایع استفاده کنین.
در آخر تا شکلات ها خودش و کامل نگرفته روی دو طرف شیرینی رو با کمی پودر بادام تزئین می کنیم تا به شکلات بچسبه. در یخچال می گذاریم و شیرینی ما آماده است.
نکته: ما تو این دستور٤٠٠ تا ٣٥٠ گرم آرد داریم که تو تمام دفعاتی که من این شیرینی و درست کردم مقداری از اون باقی می مونده یعنی بسته به نوع و جنس آردتون احتمال ضعیفی داره که همه مقدار گفته شده ی آرد به مصرف برسه. اینه که آرد رو یک جا الک کنید و مقداری مثلا همون پنجاه گرم رو ازش کم کنین.( در این صورت آرد الک شده تون آماده دم دستتون هست که در صورت نیاز می تونین ازش استفاده کنین) حالا پودر بادام رو یه طرف ظرف خالی می کنیم و از همون سمت شروع می کنیم به اضافه کردن مخلوط آرد و پودر بادام به مواد دیگه مون، مواد و مخلوط می کنیم و باز یه مقدار دیگه آرد و هر جا احساس کردیم خمیرمون لطیف است و آرد کافی است دیگه آردی اضافه نمی کنیم.
نوش جان**
منبع با اندکی تغییر:
کتاب آشپزی خانم اعظم گلزارمنش
خیلی عالیه لاله جان. کل وبلاگت رو می گم. عکسات هم محشره. من نمی دونستم خودت وبلاگ داری و فکر می کردم فقط صفحه فیس بوک داری. الان که امودم اینجا کلی روحم شاد شد عزیزم!!!! با اجازه من لینکت می کنم توی لیست دوستانم و خوشحالم که دوست جدیدی پیدا کردم :)
ReplyDeleteمرسی شادی جان
ReplyDeleteخیلی خوشحالم کارام و دوست داشتی
و خوشحالم که این وبلاگ بهانه ای شده برای داشتن دوستهای خوبی مثه شما:))
منم اگه اجازه بدین شما رو لینک می کنم:))و بازهم ممنون
سلام خانم خسته نباشید من یک سوال از شما دارم اگر امکان دارد مرا یاری بفرماید این بخش پیغامها را چگونه می توانم در وبلاگم داشته باشم من هم از بلاگ اسپات استفاده می
ReplyDeleteکنم زیاد آشنا به این چیزها نیستم اگر مرا یاری کنید از شما ممنون می شوم
می دانم سرتان شلوغ است اما اگر من را در این مورد یاری کنید بسیار تشکر دارم . می خواهم بدانم همین قسمت پیامها را که من الان داریم استفاده می کنم و برای شما پیغام می گذارم را اگر بخواهم در وبلاگم داشته باشم به کدام قسمت از وبلاگ را باید انتخاب کنم امید واریم که جوابمان را بدهید یا علی
ReplyDeleteسلام دوست عزیز:
Deleteزمانی که وارد وبلاگتون می شین یعنی درحالتی که
sign in
هستین. بالای صفحه سمت راست روی گزینه ی
design
کلیک کنید. اینجا یه صفحه برای شما باز می شه که گزینه های مختلفی برای تغییراتی که می خواین توی وبلاگتون ایجاد کنین داره آخرین گزینه از سمت چپ گزینه ی
setting
هست. روی اون کلیک کنید.دومرتبه یه صفحه ی دیگه باز می شه که اینبار باید روی گزینه ی
post and comments
کلیک کنید.
حالا بسته به خواسته ی خودتون مواردی که مایلید رو تیک می زنید. اگه سبک کامنت گذاری من و می پسندید اولین کار اینه که گزینه ی
embedded
رو انتخاب کنید.
در مرحله ی بعد من مبنا رو بر این می ذارم که می خواین همه افراد قادر به فرستادن پیام برای وبلاگ شما باشن پس در مقابل سوال
who can comment?
روی گزینه ی
any one
کلیک کنید. و در مقابل سوال
comment moderation
گزینه ی
always
رو انتخاب کنید به این طریق وقتی افراد برای شما پیامی می ذارن تا قبل از خواندن و اجازه شما برای انتشار, اون پیام منتشر نمی شه.
سعی کردم تاجایی که ممکن است واضح و روشن بیان کنم, درعین حال اگه باز هم به مشگل برخوردین بفرمایید تا جایی که اطلاعاتم اجازه بده حتماً راهنمایی تون می کنم.
موفق باشید.
سلام خانم گلم خیلی عالیه ، کارهای شما روز بروز جالب تر می شه بالاخره امروز تونستم برای شما کامنت بزارم امیدوارم در مسیر پیش رو موفق باشید . ضمناشورتنینگ ؟ و از کجا تهیه کنم البته دیدم که شما فرمودید اگر نبود می شود از روغن مایع استفاده کرد . راستی دلت اومد تنهایی این شیرینی ها را بخوری?
ReplyDeleteارادتمند فرزانه
سلام فرزانه جون. لطف داری عزیزم. این جمله آخری از خودت نبودا؟؟ به همسر محترمتون سلام برسون بگو آخه نه اینکه شیرینی پشتش شامم می خواد :)) گرچه خیلی سخت بود ولی به هرحال به همراه یه چایی و قهوه این سختی و به خودمون هموار کردیم, که از زیر اون شامِ درررریم. ولی انصافاً جاتون خالی بود.
ReplyDeleteحالا برا اینکه تلافی اش در بیاد قشنگ می ری مکس مارت شورتنینگ می خری درست می کنی و برای اینکه درس اخلاق بهمون بدی دعوتمون می کنی خونتون با هم می خوریم شامم نمی خواد بدی؟ دیگه ازاین راحت تر؟؟؟
سلام
ReplyDeleteسیاوش هستم از بیرمنگام.کلی از تعارفات ایرانیتان خوشم آمد. ای کاش ما را هم شام دعوت میکردید. آدم لذت میبره از هنر خانمهای ایرانی.فقط برام سئوال مطرح شده که امیدوارم جوابش را بدهید. معنی سبز و ترش چیست؟دوم اینکه چرا از دستکش استفاده نمیکنید؟آیا فکر نمیکنید این کار بهداشتی نیست ؟ ضمنا شورتینگ را فرمودید از کجا میشود خرید؟اینجا یک فروشگاه بزرگ لوازم خانگی به این نام وجود داره. فکر نمیکنم مواد غذایی در آن فروخته بشه. شما مطمئن هستید؟متشکرم
ممنون از توجه شما جناب آقای سیاوش.
Deleteدر پاسخ به سوال اول شما باید بگم با یک نگاه ظریف به دو اسم سبز و ترش می شه متوجه بار معنایی این اسم به عنوان نام این وبلاگ که یه وبلاگ آشپزی است شد. در واقع ما خوردنی های سبز زیادی داریم که ترش و خوردنی های ترش زیادی داریم که سبز است و من ترجیح می دم بدون اینکه اسمی از اونها ببرم شما رو به یک چلنج فکری دعوت کنم تا خودتون متوجه اونها بشید. این اسم رو دوست دارم خصوصاً به این دلیل که از واژهای صریح آشپزی در اون استفاده نشده و باعث می شه افراد در مورد چرایی اون, فکر کنن و لازم می دونم از برادرم که در ادبیات بسیار غنی است و در انتخاب این اسم به من کمک کرد تشکر کنم.
در مورد دستکش هم باید عرض کنم فقط کافی است همین پست رو دقیق تر یک بار دیگه نگاه کنید. اونوقت متوجه می شید اونجایی که لازم بوده از دستکش استفاده شده و اگر برای هلالی کردن شیرینی اینکار انجام نشده علتش فقط و فقط چروک انداختن شیرینی بوده که از زیبایی کار کم می کنه.
و اما در مورد شورتنینگ توی این پست توضیح داده ام که می تونید مطالعه بفرمائید
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/06/blog-post_6509.html
شما هم به جای سر زدن به فروشگاه لوازم خانگی بهتره شورتنینگ رو از سوپرمارکت ها تهیه بفرمائید
باز هم ممنون از توجه شما
سلام خانم لاله از شما ممنون هستم فقط یک سوال دیگر چه کار باید کرد که نظرات را بعد از تایید خواننده گان ببینند . در حالا حاضر تمام نپرات بدون تایید روی صفحه نشان داده می شود . اگر این بخش را هم همانطور عالییییییییییی توضیح دهید ممنون هستم راستی قسمت نظریات شما یک صفحه می آید که کد می دهد تا نظر به شما ارسال شود مال من این بخش را انجام نمی دهد چرا؟ این را هم بگوید ممنون هستم.
ReplyDeleteسلام
Delete:) خواهش می کنم
برای اینکه نظرات قبل از پخش شدن به تائید شما برسه, مراحل زیر رو به ترتیب انجام بدین
design - setting - post and comments - comment moderation? - always
و برای اینکه قبل از پست نظرات , در خواست کد بشه زیر همین قسمت یه گزینه هست به نام
show word vertification?
که باید بله رو انتخاب کنید.
با انتخاب این قسمت تبلیغات یا پیام هایی که به صورت رندوم برای وبلاگ ها فرستاده می شه چون به صورت خودکار انجام می شه و قادر به تایپ کد داده شده نیست به قسمت اسپم می ره و در واقع اینباکس شما بی دلیل پر نمی شه.
امیدوارم موثر باشه
daste goletoon dard nakone ali shode... mikhastam beporsam damayee ke gozashtid Fahrenheit e Ya cilcus? mamnunam...
ReplyDeleteببخشيد عزيزم اشتباه نوشتم
Deleteمنظور فارنهايت است
الان تصحيحش مي كنم
ممنونم از ياداوريت
***
Laleh jan hatman bayad podre badam rikht??? Nemishe bedone on? ,mamnun
ReplyDeleteسلام عزيزم
Deleteاين دستور با اين مقدار و اين مواد به نتيجه دلخواه مي رسه و نمي شه چيزي از اون كم كرد ولي شايد دستورهاي مشابه ديگه اي بتونين پيدا كنين كه در اون از پودر بادام استفاده نشده باشه
سلام . ممنون از رسپی خوبتون :) میگم به جای کره میشه از روغن جامد هم استفاده کرد ؟
ReplyDeleteدوست عزیز نیمیشه به جای کره از روغن جامد استفاده کرد ؟؟؟ یا مارگارین ؟؟ برای کسایی که بوی کره رو دوست ندارن
ReplyDelete
Deleteسلام پریسا جان
چون این شیرینی باید اونقدر لطیف باشه که وقتی با دست بهش فرم می دیم نشکنه مطمئن نیستم با روغن جامد و مارگارین چه نتیجه ای بده
در واقع یکی از شیرینی هایی که من با اطمینان طعم و کیفیت اون رو تضمین می کنم همین شیرینی است ضمن اینکه مطلوب ترین جوابی که از انجام یه رسپی می گیریم در حالی است که به مواد و مقادیر گفته شده وفادار بمونیم اما در مورد شما که علاقه ای به طعم کره ندارین شاید بتونین همراه با اضافه کردن وانیل چند قطره اسانس هم اضافه کنین تا طعم کره رو کمتر کنین
دوست عزیز نمیشه به جای کره از روغن جامد یا مارگارین استفاده کرد ؟ آخه من درست کردم اینو عالی شد ها ولی خیلی بوی کره میداد
ReplyDeleteسلام عزیزم جوابتون رو تو کامنت بالا دادم
Deleteممنونم لاله جان
Delete:* خواهش می کنم
Deleteممنونم لاله جان
ReplyDeletesalam laleh jan,
ReplyDeleteman in shirinitono dorost kardam kardam. rastesh khamiresh aslan mesle shoma nashod, kheili podri bod ba zor kenare ham miomad va ard ham taghriban beyne 250 ta 300 gr estefade shod, arde man hamon arde keyke 123 bod ke kheili khob shodeh bod, hata behesh kareh va 2ta zarde tokhme morghe ezafeam zadam yekam behtar shod ke tonestam behesh shekle angoshti ya dayereh bedam. Mazash alii shode vali modele nali nist aslan. be nazareton irade karam kojast? va age to shirini ha injori khamiri nashe va podri beshe bayad mamolan chi behesh ezafe kard?
dar zemn ye khahesham dashtam mishe andaze peymoneharo ya geramaro be ghashogh ghaza khoriam begid?
sepas besyar,
solmaz