یکی از علائق ما ایرانی ها شیرینی های تر است که رولت هم یکی از اونهاست. خصوصاً توی مهمانی های رسمی و مجلسی ترجیح می دیم با شیرینی های تر از مهمانهامون پذیرائی کنیم تا شیرینی های خشک. به عقیده من توی شیرینی های تر درست کردن رولت برخلاف اونکه شاید در وحله اول سخت به نظر بیاد، خیلی ساده است یا بعبارتی جزء ساده ترین اونهاست. به همین دلیل با عرض معذرت از کسایی که در تهیه این شیرینی خبره هستن و ممکن است توضیحات من براشون پیش پا افتاده باشه، تصمیم دارم یه مدل خیلی ساده از اون رو به همراه نکاتی که به نظرم می رسه برای دوستان تازه کارم توضیح بدم که امیدوارم مفید باشه.
Thursday, August 30, 2012
Sunday, August 26, 2012
سوپ سرخ
یه سوپ گیاهی، ساده و فوری که در کمتر از نیم ساعت آماده می شه، من این سوپ رو برای اولین بار درست کردم و بی اغراق باید بگم فکر نمی کردم اینقدر خوشمزه باشه. دستورش رو از جایی یا کسی نگرفته ام و در واقع وقتی تصمیم گرفتم سوپ درست کنم با یه نگاه اجمالی به سبزیجات موجود داخل یخچال تصمیم گرفتم سوپی به سرخی مخمل درست کنم :)
Wednesday, August 22, 2012
ترایفل با کیک پرتقالی
اگه از کیک پرتقالی که قبلاً در موردش توضیح داده ام خوشتون اومد، می تونین این دسر رو امتحان کنین که هم خیلی راحت تهیه می شه، هم خوشمزه است و هم احتیاج به تبحر خاصی نداره. در واقع یکی از محاسن این رسپی اینه که حتی کسایی که تا بحال تجربه درست کردن هیچ دسری رو ندارن به راحتی می تونن به یه سبک متفاوت و شیک از مهمانهاشون پذیرایی کنن. این دسر خصوصا برای مهمانی های عصرانه یا شب نشینی ها خیلی مناسبت داره پس ترجیحاً زمانی اون رو سرو کنین که توی برنامه تون خبری از شام و غذاهای سنگین نباشه تا همه اونطور که باید از طعمش لذت ببرن.
Tuesday, August 21, 2012
فرم دادن خامه
یکی از کاربردی ترین مواد در صنعت کیک و شیرینی پزی خامه است که هر کس به درست کردن کیک، شیرینی و دسر به شکل خونگی اون علاقه منده خواه نا خواه به نوعی با فرم دادن و شیرین کردن خامه هم درگیره. کسایی که ایران هستن خیلی راحت می تونن خامه شیرین شده رو از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنن ولی من یه توضیح کلی در مورد فرم دادن و شیرین کردن خامه ها می دم که کسایی که برای بار اول می خوان اینکار رو خودشون انجام بدن مراحل کار رو قدم به قدم ببینن.
من اینجا به خاطر گرمای هوا ترجیحاً از پودر خامه استفاده می کنم ولی اگه از خامه های پاستوریزه هم استفاده کنین تقریباً همین مراحل رو با اندکی تفاوت که در واقع اضافه کردن یا نکردن شیر هست انجام می دین که در زیر توضیح خواهم داد.
Sunday, August 19, 2012
کیک پرتقالی
یکی از کیک های مورد علاقه من کیک پرتقالی است، در واقع اولین تجریه من از پخت این کیک از کتاب پانیذ نوشته خانم جنت دوست است که دو سال پیش که ایران بودم از طرف یکی از دوستان خیلی خوبم خانم محمدی هدیه گرفتم***. کتاب خیلی خوبی است و رسپی های خیلی خوبی هم داره. طعم این کیک من رو یاد کیک های لی لی پوت قدیم می ندازه به خاطر همین بعد از اون هر وقت خواسته ام کیک پرتقالی درست کنم از همین رسپی استفاده کرده ام و کیک های دیگه رو امتحان نکرده ام. رسپی خیلی ساده ای داره که مراحل کار رو با هم انجام می دیم و امیدوارم شما هم مثه من خوشتون بیاد :)
Saturday, August 18, 2012
ایران من
تا یکی دو روز بعد از شنیدن خبر دلخراش زلزله آذربایجان به دلیل نا آگاهی از اخبار داخل ایران گمان می کردم بیشتر با یک زمین لرزه مواجه بوده ایم تا زلزله. گمان می کردم تلفات جانی چندانی نداشته ایم و نهایتاً عده ای مجروح و مصدوم شده اند. ولی هر روز که می گذشت بیشتر متوجه مصیبتی که سر مردم کشورمون اومده بود می شدم و نهایتاً همونطور که برای همه سوال برانگیز شده بود متوجه شدم موضوع خیلی حادتر از اینها بوده و متاسفانه رسانه های ملی ایران به دلائلی که قطعا فقط برای خودشون محترم است, اونطور که شایسته و بایسته است اطلاع رسانی نکرده اند و مردم کشورمون در حال تحمل روزها و لحظات بسیار سختی هستند که از تصور من به دور است.
دوباره تمام لحظه ها و استرسهای زلزله بم برایم تکرار شد. اشکهایی که پای آهنگ زیبای منصور ( عیده و امسال عیدی ندارم ) می ریختیم و به معنای واقعی کلمه خودمون رو عذادار می دونستیم. زلزله بم که چه عرض کنم هنوز بعضی صحنه های زلزله رودبار و عکس العمل های پدر مادرم راجع به اون موضوع رو به خوبی به یاد دارم. ولی این بار از اونجا که رسانه ها بی توجهی نشون داده بودن, خشمی گسترده نه من که همه مردم رو فراگرفته بود و همه سعی بر این داشتن به هر شکلی که میتونن از یه راه مطمئن به آذری های عزیز و داغدارمون کمک کنن که به نظر من واقعاً قابل تقدیره و در این شرایط که همه نگران از دست رفتن فرهنگ دو هزار و پانصد ساله مون هستیم نقطه کور امیدی به شمار میاد که به ما یادآوری کنه ایرانی همیشه ایرانی می مونه.
از اونجا که من کلاً آدم پرحرفی نیستم و حرف دلم رو با نوشتن بهتر می تونم به زبون یا بهتر بگم روی ورق بیارم و گاهی تا ننویسم نمی تونم خلائی که در خودم احساس می کنم رو از بین ببرم یکی از متنهایی که البته توی اینترنت دیده بودم رو به همراه یکسری عکس با عنوان ایران من روی صفحه اصلی قرار دادم و تصمیم گرفتم به عنوان همدردی با هم وطنای خودم که هیچ کاری براشون از دستم بر نیومده بود, حداقل یک هفته پستی در مورد آشپزی نگذارم و این پست رو برای همیشه داخل آرشیو مطالب وبلاگ نگه دارم تا یادم نره روزی, وقتی, زمانی مردم گوشه ای از ایران در نهایت مظلومیت زیر خروارها خاک رفتن و منِ هموطن نتوستم کمکی بهشون بکنم.
تا اینکه دیشب از یکی از دوستای خوبم که قبلا افتخار آشنایی با ایشون رو نداشتم و برای اولین بار به من کامنت داده بودن پیغامی گرفتم و با خوندن اون تصمیم گرفتم به احترام ایشون اون پست رو بردارم. من ضمن عرض تسلیت خدمت الناز دوست عزیز تبریزی ام و عذرخواهی از اینکه ناخواسته اسباب رنجش ایشون یا احیانا کسای دیگه ای رو فراهم کرده ام, عین کامنت ایشون رو در زیر میارم تا احیاناً کسایی که به وبلاگ من سر می زنن گمون نکنن به همین زودی همطوطنام رو فراموش کرده ام تا حدی که حتی متنی که خودم به دلخواهِ خودم روی صفحه وبلاگم قرار داده ام رو هم برداشته ام.
سلام من یکی از طرفداران وبلاگتون هستم و همیشه غذاهای خوشمزتونو می بینم و درست می کنم. من تبریزی هستم و از مصیبتی که واسه همشهریهام و حتی چند نفر از فامیلای دورمون اتفاق افتاده واقعا غصه دارم. ولی خانومی هر دفعه که میام تو وبلاگتون چشمامو میبندم و از این عکسا رد میشم. واقعا دلخراشن ممنون میشم اگه لطف کنید و این عکسا رو بردارید. واقعا زجر آور. ببخشید اگه اینطور گفتم و دفعه اولم هم هست که براتون نظر میذارم. می دونم شما هم دور از وطنید و دلتون میخواس که اینجا باشین و همدردی کنید. از دور میبوسمتون.
در هر حال با آرزوی اینکه خداوند سختی این روزها رو برای بازماندگان این زلزله هموار تر کنه, روند قبلی وبلاگ رو در پیش می گیریم. با این امید که دیگه شاهد چنین اتفاقات ناخوشایندی نه فقط در مملکت خودمون که در هیچ کجای دنیا نباشیم.
Saturday, August 11, 2012
کشک و بادمجان
امروز می خوام قبل از اینکه وارد مبحث معمول آشپزی بشم از اونجا که رشته تحصیلی خودمم روانشناسی است، گریزی به روانشناسی و تفاوت مردان و زنان یا به عبارت دیگه یکی از تفاوت های زنان و مردان بزنم. یکی از بزرگترین تفاوتهای ما و همسرانمون که قطعاً همه ی ما به اون برخوردیم و یه جورایی درد مشترک داریم اینه که وقتی در مورد مسئله ای با همسرمون مشورت می کنیم بیشتر از اونکه دنبال راه حل باشیم می خوایم بهمون گوش کنن یعنی بیشتر به دنبال تائید اونها هستیم تا رسیدن به یک جواب واقعی ولی ناخوشایند. نمونه این قضیه روزی که این غذا رو درست کرده بودم برای من اتفاق افتاد.در واقع از اونجا که عادت دارم عکسایی که از غذاهام می گیرم رو قبل از اینکه بذارم توی وبلاگ به همسرم نشون بدم وقتی با کلی ذوق وشوق، ظرف تزئین شده کشک و بادمجون رو بهش نشون دادم در حالیکه انتظار داشتم با کلی تعریف و تمجید روبرو شم با این جمله مواجه شدم:
- خوبه ولی به درد وبلاگ نمی خوره؟ !!!
- چــــــرا؟؟؟؟؟
Wednesday, August 08, 2012
پای چوپان
cottage pie ( کوتج پای ) یکی از غذاهای اصیل انگیس و مربوط به سال ١٩٧١ و به اصطلاح زمانی است که سیب زمینی به عنوان یک محصول خوراکی ارزان قیمت به مردم روستایی ارائه می شد و از ترکیب انواع گوشت روست شده با سیب زمینی تهیه می شد. کم کم حوالی سال ١٨٧٧ عنوان دیگه ای به نام shepherd's pie به این اسم اضافه شد. در واقع cottage به معنی کلبه روستایی و shepherd به معنای چوپان است. و مدعیان شپردز پای ادعا دارن از اونجا که چوپان, نگهبان گوسفند است و نه گاو, پس برای شپردز پای باید حتما از گوشت گوسفند استفاده کرد و برای کوتج پای از گوشت گوساله. ولی در عمل و در واقع هر دوی این پای ها مثل هم درست می شن و تفاوت چندانی با هم ندارند. ضمن اینکه این غذا در کشورهای مختلف اسامی متفاوتی داره که اینجا در موردش توضیح داده شده.
Tuesday, August 07, 2012
Sunday, August 05, 2012
سالاد تبوله
یکی از معروف ترین سالاد های عربی که خصوصاً بین لبنانی ها خیلی طرفدار داره، سالاد تبوله یا تبولی است که به خاطر ترکیب سبزیجات مختلف، طعم خوبی داره و با ذائقه ما ایرانی ها هم جور در میاد.
من این دستور رو از صاحب یکی از سوپرمارکت های لبنانی اینجا گرفتم که امیدوارم شما هم اگه تا بحال امتحان نکردین, امتحان کنین و ازش خوشتون بیاد.
Thursday, August 02, 2012
کوکو لوبیا سبز
یکی از انواع کوکو که کمتر تو فرهنگ غذاهای روزمزه ما جا افتاده کوکو لوبیا سبز است که هم سریع آماده می شه، هم خوشمزه است و هم ظاهر قشنگی داره. ضمن اینکه گزینه خوبی برای کسایی است که به غذاهای گیاهی علاقمندند. اگه این کوکو رو تو قالب مافین درست کنین برای پیش غذا خیلی خوشگل می شه که انشالله فرصتی باشه توی پست های بعدی یه نمونه ازش می ذارم.