این کوکوهای رنگارنگ از ترکیب سیب زمینی، تخم مرغ و پودر سوخاری ( به نوعی کوکوی سیب زمینی ) به همراه برشهایی از بامیه و فلفل چیلی قرمز تهیه شده. بامیه های اینجا به همه چیز شبیه است الا بامیه. در واقع از اونجا که ما ایرانی ها عادت داریم بامیه های کوچک رو برای خورش بامیه انتخاب کنیم، هر چی با خودم کلنجار رفتم یه بار با این بامیه ها خورش بامیه درست کنم نتونستم خودم رو راضی کنم. چون به قدری بزرگن که می تونیم به جای خیار ازش استفاده کنیم !!! :) در هرحال از اونجا که گاهی کمبود امکانات باعث ابتکارات جالبی می شه یه مرتبه به ذهنم رسید با این بامیه ها یه کوکوی فانتزی درست کنم.
مواد لازم:
سیب زمینی متوسط ٤ عدد
تخم مرغ ٤ عدد
پودر سوخاری ١/٢ پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
بامیه حلقه شده ٣/٤ پیمانه
فلفل چیلی قرمز ٤ - ٣ عدد ( بسته به ذائقه )
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها رو آب پز می کنیم تا نسبتاَ مغز پخت بشن.تو این فاصله بامیه ها و فلفل های چیلی رو حلقه حلقه می کنیم.
بعد از اینکه سیب زمینی ها نسبتا خنک شد اونا رو له می کنیم و تخم مرغ ها رو بهش اضافه می کنیم. نمک، فلفل و زرد چوبه می زنیم و در آخر پودر سوخاری رو اضافه و همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم و نهایتاً مایه اصلی کوکوی ما آماده است.
سال پیش که ایران بودم یه بار داشتیم با خواهرم لیلا کوکو سیب زمینی درست می کردیم. من همیشه موقع درست کردن این کوکو به خیال اینکه نمی خواستم کوکو بوی زردچوبه بگیره بهش خیلی کم زردچوبه اضافه می کردم ولی اون بار خواهرم بهم پیشنهاد داد زردچوبه ی بیشتری بریزم چون باعث می شه رنگ کوکوم طلایی خوشرنگ بشه و توی طعمش هم اثر نمی ذاره ( البته نه بیش از حد نیاز ) و از اون به بعد از درست کردن کوکو سیب زمینی کلی کیف می کنم چون شکل خیلی زیباتری به خودش می گیره :)
بعد به اندازه یه قاشق از مواد بر می داریم و توی دست بهش فرم می دیم و بامیه ها و فلفل های حلقه شده رو روی اون می چینیم و با کف دست دیگه روی اون فشار میاریم تا خوب به کوکو بچسبه البته نه اونقدر که کاملاً داخل کوکو فرو بره و زیبائی خودش رو از دست بده.
حالا کوکو رو داخل ماهیتابه ای که به اندازه کافی روغن داره و نستباً داغ است می گذاریم و در حالیکه یه سمت کوکو در حال سرخ شدن است اسلایس های بامیه و فلفل رو روی سمت دیگه می چینیم و باز با ته کفگیر کمی فشار روی اون میاریم تا موقع برگردوندن توی روغن شناور نشه. وقتی دو طرف کوکو سرخ شد داخل صافی می ذاریم تا روغن اضافه اون گرفته شه.
*
*
*
*
خیلی ناز شدن به به دستت درد نکنه
ReplyDelete:) ممنونم لیلا جووون
DeleteSalam laleh jan ,,, Che zyba va delroba shodan,,, mamnun kheili ide zybaye
ReplyDelete:) ممنونم همشهری *** لطف داری عزیزم
Deleteخوشگل و خوشمزه و مناسب بودجه های این دور و زمونه... با اجازت فردا میذارمش توی سایت ،
ReplyDelete*** ممنونم زارا جان لطف داری عزیزم
Deleteچه باکلاس شدند
ReplyDeleteدستت درد نکنه
عکسای مرحله به مرحلتم خیلی دوست دارم
مرسی
مرسی عاطفه جون
Deleteیه خورده وقت گیره ولی وقتی می ذارم تو وبلاگ خستگی از تنم می ره
*** در هر حال ممنونم از لطفت
خیلی عالی شدن ، به قول عاطفه باکلاس شدن ، حتما امتحان میکنم ، دستت درد نکنه
ReplyDeleteمرسی رزی جووون
Delete*** ایشالله اگه درست کردی خوشت بیاد
salam lale jan age mishe gmaileto chek kon..dar zemn kokoatam alian..
ReplyDeleteسلام سحر جان ممنونم عزیزم
Deleteسحر جان من ایمیلی ازت نگرفته ام مطمئنی ایمیل من و درست وارد کردی؟
خیلی زیبا و با سلیقه
ReplyDeleteراستش یه چند وقتی هست دوست دارم بیام و به خاطر این همه ذوق و حوصله تون از تون تشکر کنم که چقدر خوب و تمیز و زیبا مراحل غذا رو میذارین
واقعا دستتون درد نکنه
https://www.facebook.com/zaeghe.tasvir
Deleteممنونم قلم جان نظر لطفت است عزیزم
*** منم قبل از اینکه جوابت رو بدم وارد وبلاگت شدم ... چه تاس کباب خوشمزه ای
:)پیجت رو توی فیس بوک لایک می کنم و برات آرزوی موفقیت دارم
لاله جونم اینا چه خوشگل شدن ....بعدشم عزیزم تو هرچی داری از من داری قبول کن
ReplyDelete:) لیلا جوووون بر منکرش لعنت
Delete*** تازه هنوز استیکت و درست نکرده ام
:)))))))))))) الان بسه یا بازم باید قبول کنم
قربونت برم عزیزم :*********
ReplyDelete:))) خدا نکنه *** ما بیشتر
Deleteواقعا این اسم برازنده بود
ReplyDeleteزیبا و حتما خوشمزه ه ه ه
ممنونم گیلدا جووون
Deleteجاتون خیلی خالی بود عزیزم
وای وای چه خوشگلن . لاله جون نونها م رو بیارم لاش برام از این کوکوهای خوشمزه میذاری . دستت طلا عزیزم .
ReplyDelete**** مرسی عارفه جان
Delete:))) حتماً چرا که نه؟؟؟
لاله جان سلام
ReplyDeleteلاله جون عالیه عزیزم! مثل همیشه خوشگل و خوش و آب ورنگ!!! ایده جالبی بود! اینجا هم من هر دفعه بامیه گرفتم درشت بوده ولی از بس که بامیه دوست دارم دلم نیومد باهاش آشپزی نکنم! حالا ایشالا دفعه دیگه این طوری هم درست می کنم
ReplyDeleteممنونم شبو جان
Delete**** لطف داری عزیزم
:)))) احساست و درک می کن منم شاید یه بار با همین بامیه یه خورش درست کردم
امیدوارم اگه این کوکو رو درست کردی خوشت بیاد
lale jon age mishe javabe paiamo bede..be safhe veblaget paiam dadam va gmailetam chek kon chon bet peigham dadam..vasat ie dastor ferestadam..
ReplyDeleteسلام سحر جان شرمنده اینقدر وقت گذاشتی
Deleteسحر جان متاسفانه تا چند روز دیگه به فیس بوک دسترسی ندارم اینه که الان نمی تونم چک کنم ولی به محض اینکه امکانش باشه حتما چک می کنم و ایمیلم فقط یکی ازت گرفتم که گفته بودی می خوای یه دستور ترکی برام بفرستی ولی خود دستور نیومده
اگه ممکن است دوباره بفرست
:))) **** ممنونم عزیزم
سلام لاله جان.هر دفعه که بعد مدتی میتونم بیام اینجا چقدر سوپرایز میشم.خیلی نانازی هستنداینا.خیلی خوشگلند.کاش من هم یک کوچولوو داشتم تا همینقدر اون هم ذوق می کرد از دیدن این بامزهه
ReplyDelete**** سلام عزیزم ممنونم از لطفت
Deleteالبته کوچولوی من فقط ذوق می کنه ... موقع خوردن که می شه توی غذاش پیاز نباید باشه, گوجه نباید باشه, فلفل دلمه ای, هویج, بامیه, نخود سبز,اصن سبزیجات نباید باشه... از سالاد خوشش نمی یاد, ماست به هیچ عنوان نمی خوره ... کلا بهتر است غذاش
... پفک, چیپس, یا بستنی باشه
:))))))))))) مژگان جون از هوس افتادی یا بازم بگم؟؟
لاله جون سلام، من الان پیامت را تو فیسبوک دیدم. اومدم جواب بدم اما نشد. دو بار گفت آدرس ایمیلم اشتباهه؟ تا حالا همچین پیامی نگرفته بودم موقع ارسال پیام. عجیبه برام.
ReplyDeleteسلام الی جوون این همون پیامی است که بهت گفتم برات فرستادم و بعدش دیس ابل شدم راستش الان یه کم سرم شلوغه اینه که نه تونستم اکانت فیس بوک جدید بسازم نه پست جدید
Delete:))) بذارم تنها لطفی که دارم به خودم می کنم اینه که کامنتای وبلاگ و جواب می دم
ای جانم نازی.چه بامزه..البته من که از دورم میگم بامزه بنده خدا مادر که چقدر باید حرص بخوره.نه عزیزم زنده باشه الهی.سلامت باشه. اما من همین یه دونه بسمه تازه مثلا خیالم راحت شده که د یگه بزرگ شده و وارده دانشگاه شده اما انگارتازه اول شیطونی اون و نگرانی های من ,است.:) البته سال سوم دانشگاهه ها اما یه دونه است دیگه همش دلواپسی از رفت وآمد و لباسو دوست و این حرفها
ReplyDeleteانشالله خیر و خوشبختی شون و ببینی مژگان جون ... راست می گی به قول مامان من بچه هر چی بزرگتر می شه نگرانی ها و دل مشغولی هاشم بیشتر می شه
Delete*** انشالله که خدا برامون نگهشون داره و خیرشون و ببینیم
لاله جون منو ببخش امروز خیلی مزاحم وقتت شدم اما یک موضوعی را یادم رفت بگم چند وقت پیش در یکی از کامنتهای دوستان خواندم که گفته بود در ترکیه خامه نیست من چند بار امدم برایتان بنویسم نتونستم و یادم رفت الان یادم امد در ترکیه شاید خامه نباشه نمی دونم اما kaymak کیماک هست که فکر کنم مثل سرشیر خودمانه خیلی غلیظ و سفته و خیلی خوشمزه.جای خامه میتونه باشه.ببخشید که فضولی کردم.
ReplyDeleteمژگان جون این چه حرفی است در عوض من باید تشکر کنم بابت این اطلاعاتی که دادی
Deleteفکر می کنم به فارسی همون قیماق بشه
:) در هر حال ممنونم عزیزم تو خاطرم می مونه تا هروقت اون دوستمون و دیدم بهش بگم
*** بازم خیلی خیلی ممنون از توجهت
ای وای عجب کامنت پر از غلطی شده اون کامنت بامیه.شرمنده ترا خدا.اصل این بود که می خواستم بگویم:یک رسپی دارم هندی و یک رسپی دارم مراکشی.تاجین مراکشی.در رسپی امده بعد از شستن خوب خشک کنید بعد حلقه حلقه کنید.راست میگین همان قیماق خودمونه اصلا دقت نکرده بودم.:)). نمیدونم شاید اونها از لیز شدن بامیه بدشان نمی اید.. البته لاله جان میدونی که لیز شدن بامیه به خاطر دانه های آن است بنابراین میگم شاید اگر دانه های آن را در بیاوریم دیگه لیز نشه.نظرتون چیه؟لاله جون ترا خدا کامنت قبلی بامیه را حذف کن آبروم رفت.:))))
ReplyDelete:)))))))))
Delete:)اشکال نداره مژگان جون :) گاهی پیش میاد مخصوصااگه عجله داشته باشیم
در مورد لیز شدن بامیه راستش و بخوای تا حالا دقت نکرده ام از چی می تونه باشه ولی خوب برای خورش می دونی که ما ایرانی ها خورش بامیه رو به بامیه های درسته توش می شناسیم مگه اینه غذایی مثه همین تاجین مراکشی باشه که خود رسپی بگه خرد کنیم البته توی آشپزی به نظر من هیچ قاطعیتی نیست و می شه خیلی راحت توش دست برد و نو آوری کرد. من تصمیم گرفته بودم یه بار با همین بامیه های درشت خورش بامیه رو امتحان کنم حالا اگه تو امتحان رفوزه شدم :) اشکالی نداره راهی ام که شما می گی رو
:))))امتحان می کنم حتما برنده می شم
راستی مژگان جون کامنت قبلیت رو پاک کردم البته از نظر من خیلی ام خوب بود ولی
**** چون خودت خواستی. بازم ممنونم که بهم سر می زنی و برام وقت می ذاری
Laleh jan ,, shenidam ke toye afrigha ghazahaye khoshmazehy ba ton mahi dorost mykonam ,,,, myshe komakam koni , akhe chanta ton mahi daram ke mikham ye chize jadidi bahash dorost konam , age behem komak koni ,mamnun mysham
ReplyDeleteدوست من اصولا ماهی رکن اصلی غذاهای افریقایی است منتها بیشتر ماهی های خشک شده که شبیه ماهی شور ماست و در سایزهای مختلف کوچک و بزرگ است و من کمتر دیده بودم از کنسرو ماهی استفاده کنن. وقتی سوالتون رو خوندم گفتم شاید همینه که می گین و اطلاعات من ناقص است ولی وقتی از خانمی که گاها کمکم می کنه پرسیدم گفت هر وقت بخوایم از کنسرو ماهی استفاده کنیم یه خورش با سبزیجات درست می کنیم و کنسرو رو با اون مخلوط می کنیم و با یَم ( یه نوع سیب زمینی افریقایی ) یا با برنج می خوریم. حالا این خورش می تونه با تفت دادن کمی گوجه و پیاز باشه میتونه پیاز, رب گوجه و فلفل دلمه ای باشه یا کلا هر نوع سبزیجاتی که مطابق میل اون شخص است.
Deleteکه ما ایرانی ها هم اگه بخوایم کنسرو ماهی رو تنها صرف نکنیم مشابه همین و انجام می دیم.
البته مژگان عزیز دوستی که کامنت بالایی رو گذاشتن و خودشون وبلاگ دارن یه
دستور با کنسرو ماهی گذاشتن که لینکش رو برات می ذارم که می تونی امتحان کنی
http://daarchin.persianblog.ir/post/137/
و خود منم یه دستور ابتکاری برای پیش غذا یا بعنوان شام ساده دارم که اونم بد نمی شه و شاید به دردت بخوره که باز لینکش و برات می ذارم
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/06/blog-post_09.html
... حتی می تونی از تن ماهی توی سالادهای مختلف استفاده کنی
:) در هر حال اینا چیزایی بود که الان به ذهن من رسید و امیدوارم بتونه بهت کمک کنه
خیلی اینا نازن... دستت درد نکنه عزیزم...
ReplyDelete*** ممنونم خاتون جان لطف داری
Deleteلاله جونم خوبی عزیزم؟ کم پیدایی خانومی؟ نگران شدم
ReplyDelete
Deleteسلام هانی جوووون ممنونم عزیزم
اتفاقا منم خیلی دلتنگ تون شده ام
راستش هانی جون این چند یه مقدار وقت سرم شلوغ بود ولی همین دو سه روزه دوباره میام ایشالله
:)) از دیدن پیامت خیلی خوشحال شدم
بسیار ایده قشنگیه
ReplyDeleteاستفاده می کنم ازش
راستی تازه با وبلاگت آشنا شدم
خیلی دوسش دارم آخه من فوق العاده شکمو هستم
ممنونم میتزا جان
Deleteخیلی خوشحالم که دوست جدیدی پیدا کردم
**** امیدوارم بازم بهم سر بزنی و از غذاهایی که می ذارم خوشت بیاد
خیلی زیبا و شکیلند
ReplyDeleteامیدوارم همیشه شاد باشی و شلامت
مرجان
*** سلام مرجان جان
ReplyDeleteنمي دونم چرا فراموش كرده ام جواب كامنتتون رو بدم، در هر حال بابت اين تاخير عذرخواهي مي كنم
ممنونم از لطفتون و اميدوارم شماهم هميشه شاد باشين
***
ایده خیلی جالب و حتماخوشمزه ایه دستات درد نکنه لاله جان خسته نباشی ...و علاوه برآن خیلی زیباست . ♥ نوش جونتون
ReplyDeleteممنونم صفا جان
Delete♥ خیلی لطف دارین
دست مریزاد دوست عزیز,واقعا با ذوق و سلیقه هستید
ReplyDeleteسلام دوست گرامي عذرخواهي مي كنم بابت پاسخ ندادن بهتون احتمالا لابلاي پيامهاي قبلي فراموش كرده م در هر صورت ممنونم ازتون 😘😘😘
Deleteخیلی جالب بود ممنون
ReplyDeleteخواهش مي كنم دوست عزيز
Delete☺️☺️