این نیمروهای قالبی هم برای بچه ها جذاب است، و هم گزینه خوبی برای تزئین غذاهای نونی، خصوصاً اون دسته از غذاهایی است که در اون از تخم مرغ استفاده شده. روش تهیه خیلی ساده است که حتماً شما بهتر از من می دونین، در غیر اینصورت در ادامه مطلب با من همراه بشین:
من برای درست کردن این نیمروها، یا بعضی از دسرها و ژله ها مثل ژله تک نفره از قالبهای سلیکونی استفاده می کنم. قالبهای سلیکونی علاوه بر انواع چند نفره و مافین و ... به صورت تک نفره هم توی بازار موجود است و به راحتی پیدا می شه. ولی ممکنه گاهی طرحی که برای قالب یک نفره می پسندیم در قالبهای شش نفره پیدا کنیم و چون برگردوندن قالبهای شش تایی داخل ظرفهای یک نفره سخت است، نتونیم از اون استفاده کنیم. راه حلی که من برای رفع این مشگل پیدا کردم چیدن قالب است که گرچه ظاهر قالبمون رو از بین می بره، ولی کاربردی تر می شه و دستمون رو برای درست کردن انواع رسپی های تک نفره باز می ذاره. نمونه اش نیمرویی است که در زیر آموزش می دم.
روش تهیه:
یک ماهیتابه کوچک رو حدود ١/٥ تا ٢ سانتی متر یا تا جایی که آب به داخل قالب نفوذ نکنه، از آب پر می کنیم. ته قالب مافین رو چرب می کنیم و تخم مرغ رو در داخلش می شکنیم، نمک می زنیم و روی حرارت می گذاریم. برای اینکه روی تخم مرغ هم خوب خودش رو بگیره با فویل یا هر وسیله ی دیگه ای سطح قالب رو می پوشونیم. تقریباً به اندازه جوشوندن یه تخم مرغ معمولی زمان می بره تا تخم مرغ شکل قالب رو به خودش بگیره و سفت بشه.
تجربه من:
من چون می خواستم زرده، زردی خودش رو نشون بده اول اون رو داخل قالب قرار دادم و بعد از چند دقیقه که احساس کردم کمی خودش رو گرفته سفیده رو بهش اضافه کردم، و وقتی با اضافه کردن سفیده قالب سنگین تر شد مقدار آب داخل ماهیتابه رو زیاد تر کردم تا حرارت بطور یکنواخت به همه جای قالب برسه. ولی در عمل وقتی قالب رو برگردوندم بیشتر سطح گل سفید بود، ضمن اینکه اگه به عکس زیر دقت کنین متوجه می شین، بخاطر تفاوت زمان توی پخت خطی روی تخم مرغ شکل گرفته که از نظر زیبایی شناسی خیلی جالب نیست. پس عملاً بهتره زرده و سفیده رو همزمان توی قالب بریزیم و داخل آب جوش قرار بدیم.
نهایتاً روی گل رو با دانه های فلفل سیاه یا شاید کنجد سیاه که من نداشتم، تزئین می کنیم و با برگهای ریحون و نعناع و ساقه پیازچه بهش فرم گل می دیم.
پیشنهاد: من دیر به ذهنم رسید ولی می تونین کمی زعفران آب کرده با یه قلم مو روی گلبرگها بدین تا به رنگ زرد در بیاد و کاملاً شبیه گل آفتاب گردان بشه.
پیشنهاد: من دیر به ذهنم رسید ولی می تونین کمی زعفران آب کرده با یه قلم مو روی گلبرگها بدین تا به رنگ زرد در بیاد و کاملاً شبیه گل آفتاب گردان بشه.
به همین سادگی به همین زیبایی :))
لاله جون ، خیلی خیلی جالب بود ، و همینجور که گفتی ایده مناسب واسه بچهها
ReplyDeleteالبته پسر من با سر میپره تو نیمرو لازم به این همه زیبایی نیست :))))))
من حس میکنم عکسهات ی مقدار کدر شده !!! انگار تو شب کار میکنی ؟؟
یا اشتباه فکر میکنم
آره گیلدا جون فکر خودمم مشغول کرده, گاهی که هوا ابری است یا تا میام غذام رو
Deleteاماده کنم به تاریکی می خوره اینجوری می شه. به هر حال مرسی که گفتی ... منم دارم فکر می کنم چطوری می تونم مشگلش رو حل کنم
بابت نیمرو ام ممنونم گیلدای عزیز
:))
اره من هم همین مشکل رو با دوربین قبلیم داشتم ،
Deleteولی این جدیده تو نور کم هم کارش خوبه
ولی جالب اینه که عکسهای آشپزخونه ات واضحتر شده ، انگار از اون نور استفاده کنی بهتره :)
:)) آفرین به دقتت
Deleteولی مشگل اینجاست که من چون از تمام مراحل کارم عکس می گیرم اگه کمی دیر بجنبم و دیرتر از 12 و 1 ظهر شروع به کار کنم حتما به تاریکی می خورم و بعد هم عکسا خوب در نمیاد, هم خستگی کار به تنم می مونه
البته نیمرو به تنهایی زمان زیادی نبرد ولی چون این نیمرو رو برای کنار میرزاقاسمی درست کرده بودم تا اومدم دونه دونه از کارهام عکس بگیرم دیگه هوا گرگ و میش شده بود. بخاطر همین عکسای مراحل کارم که زودتر گرفته شده روشن تره
لاله ی عزیزم ، خیلی عالی شده ، عاشق کارها و ایده هات هستم با سلیقه :**
ReplyDelete:) *** ممنونم رز عزیز و مهربان
Deleteچقدر شیک و عالی بود....توی قالبهای کوکو توی تابه درست کرده بودم ولی این شیک تر و سالمتره...مرسی از این پست خوبت خانومی
ReplyDeleteمنم به نظرم اومد عکسای این پست یکم تیره شده...کاش یه دونه عکسم از بالای گل گرفته بودی لاله...منظورمو خوب گفتم؟ یعنی زاویه دیدت همه عکسا از ساقه به سمت گله..کاش یکی هم برعکس بود ..از خود گل
ممنونم هانیه عزیزم
Deleteراستش گرفته ام هانی جون ولی اونطور که دوست داشتم نشد اینه که نگذاشتم
*** حالا دفعه دیگه که درست کنم عکس می گیرم و به اینجا اضافه می کنم
:)) بازم مرســـی
خیلی خیلی خوشگل شده لاله جون .
ReplyDeleteمرسیییییییی عزیزم .
:)) ممنونم عارفه جان
Deleteسلام و عرض ادب و ارادت.............باز هم زیبا، با سلیقه و کاملا ابتکاری و هنرمندانه.ای کاش به جای دانه های تیره رنگ از رنگهای زرد یا قرمز استفاده می کردید. به نظر من به دلیل پر رنگ بودن زرده های تخم مرغ در این کشور، استفاده از زردی آن خالی از لطف نبود. نکته دوم اینکه ، با توجه به اندک تبحری که در عکاسی دارم تیرگی که دوستان به آن اشاره کرده اند بیشتر مربوط به کنتراست تصویر میباشد. اگر از ظرفی غیر از بشقاب سفید استفاده میکردید ، مطمئنا نتیجه دیگری به دست می امد.فکر کنم عکس از بالا نیز زیبایی هایی را نمایان می کرد مشروط بر آنکه رنگ ظرف زمینه سفید نبود. علی ایحال ، تشکر از این همه خلق زیبایی.حسن ختام تمامی مباحث این چنینی ، تا خوذمون نخوریمش قبول نیست.ارادتمند
ReplyDeleteاقای دکتر ممنونم ... مثل همیشه لطف دارین
Deleteراستش نیت من از گذاشتن دانه های سیاه این بود که این سیاهی تخمه های آفتابگردان رو برای بیننده تداعی کنه و متاسفانه بعد از اینکه کار تمام شد و عکس ها گرفته شد و تخم مرغ نیست و نابود شد :) به ذهنم رسید چه خوب می شد اگه گلبرگها رو با یک قلم مو زعفرانی می کردم تا بیشتر حس گل آفتاب گردان رو در بیننده زنده کنه, که البته پیشنهادش رو به خوانندگان دادم. در مورد استفاده از زرده تخم مرغ هم باز همونطور که بالا گفتم اینکار رو کردم ولی متاسفانه اونطور که باید خودش رو نشون نداد, البته متوجه نشدم بااشاره تون به پر رنگ بودن زرده های تخم مرغ در این کشور به تخم مرغ ها تکه انداختین یا باهاشون شوخی کردین یا شایدم جدی گفتین؟ چون من همیشه از کم رنگ
:))) بودن زرده ها شکایت داشته ام و دارم
در مورد عکس ها هم کاملا درست می فرمایید شاید اگه از یک ظرف تیره تر استفاده می کردم عکسها بهتر خودش رو نشون می داد, هر چند ممکنه با توجه به تیرگی ظرف, برگها و ساقه جلوه ای که الان داره رو نداشت. با اینحال حتما یکبار امتحان می کنم و اگه نتیجه داد, عکسهای جدید و بهتر رو جایگزین این عکس ها می کنم
و آما جمله آخر : برای یه اصفهانی چه چیزی بهتر از اینکه مهمانش هوس خوردن نیمرو کرده باشه, پس هر زمان اراده کنین با کمال میل در خدمتتون خواهیم بود
:)))))))
لاله جان چه افکار بدیعی داری تو آخه ، ، دستت درد نکنه
ReplyDelete*** قربونت برم الهام جون
Deleteراستش مردد بودم بذارم یا نه ولی حالا خوشحالم که خوشتون اومده
:))
لاله جونم خیلی ایده جالبیه! خیلی هم کاربرد داره! دست گلت درد نکنه کدبانو!
ReplyDeleteراستی ببخشید که دیر برات کامنت میزارم! با موبایل بهت سر زدم ولی متاسفانه نتونستم کامنت بزارم! نمی دونم چرا این طوری میشه!... لاله جون برای عکس ها هم اگه دوست داشتی از یه چراغ اضافه استفاده کن! من اکثر موقع ها که شبه این طوری عکاسی می کنم و معولا هم جواب میده
Deleteمی دونم شبو جان منم خیلی وقتا که میرم تو وبلاگ دوستان نمی تونم پیام بذارم
به هر حال ممنونم ازت
در مورد نورم به چراغ فکر کرده ام ولی اینکه چطور نورم رو تنظیم کنم در دست بررسی است که ایشالله یه راهی پیدا می کنم البته راه حل که فراوون است اشگال از من است که اطلاعاتم در مورد عکاسی و تنظیمات عکس خیلی کم است
***
لاله جون خیلی هنرمندی, این تخم مرغ وروجک و هر بلایی سرش بیاری بازم خومشزه هست.
ReplyDeleteمرسی دوستم
خواهش می کنم یاسمین جان, نظر لطفته
Delete:)) آره ... باهات موافقم
بازم ممنون
مر سی لاله جون به عبا رتی انگار تخم مرغ اب پز شیک و مجلسی درست کردین خیلی لذت بردم از ایدت جون د اده بر ای یک صبحونه شیک
ReplyDeleteآره یاسمین جان هم می شه گفت تخم مرغ آب پز است هم به خاطر روغنی که استفاده می
Delete:))) کنیم می شه گفت نیمروئه
*** در هر حال ممنونم ازت و نوش جونتون
kheli ba zogh va ba salighe hasti
ReplyDeleteلطف دارین فاطمه جان
Delete*** ممنونم
<3 بسیار ایده قشنگی دوست هنرمند دستتون درد نکنه
ReplyDeleteمحبت دارید موبینا جان
Delete*** خوشحالم که دوست داشتید
وای من فکر کردم این ژله است اولش
ReplyDeleteچقدر عالی شده خیلی خوشم اومد ...ممنون
بخصوص از اون ایده چیدن قالبهای 6 نفره سلیکونی بسیار به وجد اومدم چراکه منم یکی دارم و هیچ استفاده ای نتونستم به درستی ازشون بکنم
چیده شدنش کار بردی تره
البته ارتفاع قالبهای من کمتر از مال شماست
:)))))
Deleteآره شادی جان به نظر منم اگه قالبهای چندتایی سلیکون چیده نشه عملا بی استفاده می مونه خصوصا برای چنین کارهایی یا حتی موقع برگردوندن ژله و دسر های تک نفره