این لقمه های ژامبون علاوه بر اینکه یه پیش غذای شیک برای مهمانی های مجلسی است می تونه به عنوان یه شام سبک هم مطرح باشه. در عین حال که بخاطر استفاده از شیر و ماست در خمیر اون, خمیر بسیار لطیفی خواهید داشت که هم از طعمش لذت می برین هم از کار کردن با اون.
مواد لازم:
آرد نان ٦٠٠ گرم
نمک ٢ قاشق چای خوری
بکینگ پودر ١ قاشق چای خوری
مایه خمیر فوری یک بسته ١٠ گرمی یا ١ قاشق غذاخوری پر
ماست نسبتاً سفت یا چکیده ١/٢ پیمانه
روغن ١/٢ پیمانه
تخم مرغ ١ عدد
شیر گرم ١ پیمانه سرخالی
ژامبون بوقلمون یا گوشت
تخم مرغ برای روی نون ١ عدد
کنجد یا پودر خرفه مقداری
حدوداً یک پیمانه از آرد رو که قبلاً الک کرده ایم، کنار گذاشته و مابقی اون رو داخل کاسه ای می ریزیم. نمک، بکینگ پودر و مایه خمیر رو اضافه کرده و مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
حالا تخم مرغ، روغن و ماست رو به مواد خشک اضافه کرده و با دست ورز می دیم تا خمیر مثل خرده های نون بشه.
خمیر رو قالب می زنیم. برای هر نون به دو خمیر احتیاج داریم. یک لایه ژامبون مابین دو لایه خمیر قرار می دیم.
این خمیر به قدری لطیفه که به راحتی روی ژامبون می شینه اما اگه احیاناً لبه های اون موقع برداشتن ناصاف شد با دست آردی روی اون رو به آرومی ماساژ می دیم تا صاف بشه.
حالا با یه کاردک خمیر رو از چهار طرف، برش می دیم بطوریکه برشها هم دیگه رو قطع نکنن و مرکز خمیر سالم بمونه. بعد بین هر برش یه برش دیگه هم می دیم که جمعاً می شه ٨ مثلث.
حالا طبق تصویر یک برش رو به راست خم می کنیم و یکی رو به چپ تا همه برشها شکل بگیرن.
بعد نونها رو داخل سینی فر که کاغذ انداخته ایم می گذاریم روش رو با برس تخم مرغ می مالیم و کنجد یا پودر خرفه می پاشیم و در فری که قبلاً با حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم کرده ایم، به مدت ٢٠ تا ١٥ دقیقه می پزیم.
نکته:
* تنهایی نکته ای که می مونه اینه که از ژامبونی استفاده کنین که رنگ قرمز یا صورتی تند داشته باشه و وقتی لای خمیر قرار می گیره به خوبی خودش رو نشون بده.
و نهایتاً به همین سادگی نونهای ژامبون مجلسی ما آماده اند.
نوش جان :))
نمک ٢ قاشق چای خوری
بکینگ پودر ١ قاشق چای خوری
مایه خمیر فوری یک بسته ١٠ گرمی یا ١ قاشق غذاخوری پر
ماست نسبتاً سفت یا چکیده ١/٢ پیمانه
روغن ١/٢ پیمانه
تخم مرغ ١ عدد
شیر گرم ١ پیمانه سرخالی
ژامبون بوقلمون یا گوشت
تخم مرغ برای روی نون ١ عدد
کنجد یا پودر خرفه مقداری
(لطفاً برای واضح تر دیدن عکس های مراحل کار بر روی اونها کلیک کنید)
طرز تهیه:حدوداً یک پیمانه از آرد رو که قبلاً الک کرده ایم، کنار گذاشته و مابقی اون رو داخل کاسه ای می ریزیم. نمک، بکینگ پودر و مایه خمیر رو اضافه کرده و مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
حالا تخم مرغ، روغن و ماست رو به مواد خشک اضافه کرده و با دست ورز می دیم تا خمیر مثل خرده های نون بشه.
نهایتاً شیر رو که باید نسبتاً گرم باشه اضافه می کنیم و مواد رو با هم مخلوط می کنیم، احتمالا خمیر در این مرحله به دست می چسبه پس مابقی آرد رو کم کم یا قاشق قاشق اضافه می کنیم مواد رو مخلوط می کنیم و اگه همچنان چسبنده بود مقدار بیشتری آرد اضافه می کنیم تا وقتی که خمیر لطیفی به دست بیاد. (ممکن است به همه آرد احتیاج پیدا نکنین پس فقط تا جایی آرد اضافه کنین که خمیرتون لطیف بشه و دیواره های کاسه در اثر ورز دادن, مثل تصویر زیر تمیز بشه) حالا روی خمیر رو با حوله مرطوب می پوشونیم و در دمای آشپزخانه می گذاریم تا مطابق شکل حجمش دو برابر بشه.
وقتی خمیر ور اومد با فشار دست هوای موجود در اون رو خالی می کنیم و روی سطحی که آرد پاشیده ایم باز می کنیم. ضمن اینکه با یه قالب مناسب یا لیوان ژامبون هامون رو قالب می زنیم تا دقیقاً هم اندازه خمیر بشن.خمیر رو قالب می زنیم. برای هر نون به دو خمیر احتیاج داریم. یک لایه ژامبون مابین دو لایه خمیر قرار می دیم.
این خمیر به قدری لطیفه که به راحتی روی ژامبون می شینه اما اگه احیاناً لبه های اون موقع برداشتن ناصاف شد با دست آردی روی اون رو به آرومی ماساژ می دیم تا صاف بشه.
حالا با یه کاردک خمیر رو از چهار طرف، برش می دیم بطوریکه برشها هم دیگه رو قطع نکنن و مرکز خمیر سالم بمونه. بعد بین هر برش یه برش دیگه هم می دیم که جمعاً می شه ٨ مثلث.
حالا طبق تصویر یک برش رو به راست خم می کنیم و یکی رو به چپ تا همه برشها شکل بگیرن.
بعد نونها رو داخل سینی فر که کاغذ انداخته ایم می گذاریم روش رو با برس تخم مرغ می مالیم و کنجد یا پودر خرفه می پاشیم و در فری که قبلاً با حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم کرده ایم، به مدت ٢٠ تا ١٥ دقیقه می پزیم.
نکته:
* تنهایی نکته ای که می مونه اینه که از ژامبونی استفاده کنین که رنگ قرمز یا صورتی تند داشته باشه و وقتی لای خمیر قرار می گیره به خوبی خودش رو نشون بده.
و نهایتاً به همین سادگی نونهای ژامبون مجلسی ما آماده اند.
*به بافت خمیر دقت کنین که چقدر خوب و سبک به نظر می رسه* |
وا قعا هم فانتزی ، فانتزی و گوگولی ، عاشقشون شدم رفت پی کارش :))) خسته نباشی ...
ReplyDelete:)))) رزي جون
Deleteممنونم عزيزم
اخی این گوگولیارووووووو چقدر بانمک شدن
ReplyDeleteدستت درد نکنه
**** ممنونم ليلا جون
Deleteچقدر عالیه لاله...این شکل نون رو عکسش رو زیاد دیده بودم ولی تجربه نکردم راستش..تو مثل همیشه با ظرافت و زیبایی کار کردی..دسسسسسسسسست گلت درد نکنه عزییییز هنرمندم
ReplyDeleteحالا دو تاشو بهم می دی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
آره هاني جون منم خيلي وقته مي خواستم درست كنم ولي مثه خيلي از دستوراي ديگه، همه اش امروز فردا مي شد، تا بالاخره از خجالتش در اومدم
Delete:)))) حالا تو اول بگو چرا دو تا؟؟
وای چقدر اینا خوشگلن . با ابن مواد چندتا نون ژامبون درست میشه؟
ReplyDeleteخسته نباشی لاله جون مثل همیشه عالی. الان دارم واسه ناهار پیتزا درست می کنم با دستور خمیر پیتزای شما .امیدوارم اینم مثل دستورای دیگه که استفاده کردم وعالی بودن ،خوب دربیاد .
ممنونم زهره جان
Deleteاميدوارم از پيتزا خوشتون بياد و خوشحال مي شم خبرش رو بهم بدين
در مورد اين نونها، راستش همه خمير رو درست نكردم ولي فك مي كنم حدوداً ٢٥ - ٢٠ تا نون داشته باشيم
لاله جون چه خوشگل وشيك شده! من خيلي وقتا پيش يه چيزي تو اين مايه ها درست كرده بودم ولي ديگه همت نكردم! ... مال تو البته خيلي بهتر شده! همه قيافه اش، هم رنگ و روش! و صد البته طعمش كه مطمئنم محشره
ReplyDeleteممنونم عزیزم
Delete*** نه مطمئنم مال خودتم خیلی عالی بوده شبو جون
لاله جووون به به دستت درد نکنه خیلی ناز و خوشگلن.بچه های من عاشق غذاهای لقمه ای و نانی هستند. در کل غذاهایی که آش رو با جاش بخوری. مثل تمام کارهات بیست.
ReplyDelete
Deleteمرسی نسرین جان
آره بامداد که واقعاً ذوق کرده بود
ولی نسرین جان نمی دونم چرا پستهایی که شما برای من می ذاری اسپم می شه الان دیدمش
:* به هر حال ببخشید
*** و بازم ممنونم ازت
چقدر جالب شده ،اگه نخواهيم از محصولاتي مثل ژامبون استفاده كنيم چه چيزي براي جايگزين پيشنهاد مي كنيد ممنون
ReplyDeleteراستش عارفه جون این سوالی است که خود منم بهش فکر کردم ولی متاسفانه چیزی به ذهنم نرسید چون برای خوب فرم گرفتن خمیر به یه لایه منسجم و انعطاف پذیر مثل ژامبون احتیاج داریم که ضمن داشتن این ویژگی ها وقتی حرارت می بینه از سایزش کم نشه حالتی که در گوشت بوجود میاد
Deleteاینه که نهایتا جوابی نگرفتم و با همین ژامبون درستش کردم
اینا محشرن لاله جون بدون همزن میشه درست کرد؟ متاسفانه همزنم خراب شده.......میخوام فوری درستش کنم
ReplyDeleteممنونم اکرم جان
Deleteبله اگه به عکس های مراحل کار دقت کنین متوجه می شین من خودمم از همزن استفاده نکردم
*** امیدوارم خوشتون بیاد و خوشحال می شم اگه درست کردین نظرتون رو بدونم
سلام عزیزم. مثل همیشه کارات تک و زیباست. از دیدن کار رویال آیسینگ هم خیلی لذت بردم اینترنتم قطع بود تازه دیدمش خیلی کامل توضیح دادی مثل همیشه. خیلی خیلی قشنگ شد ممنون که آموزش دادی یه ماچ گنده
ReplyDeleteببینم با این فر ایرونی میتونم یه بیسکویت خوب درآرم ازش
آزیتا
سلام آزيتا جان
Delete*** ممنونم از محبتت عزيزم
مطمئن باش خوب مي شه، شيريني بد قلقي نيست
با اينحال اميدوارم خوشت بياد و خوشحال مي شم تونستي نتيجه ش رو بهم بگي
منم مي بوسمت
لاله جون اینها خیلی قشنگ شدند ، به خصوص ترکیب رنگش
ReplyDeleteاخ که بچهها چه کیفی میکنند از این فر فرها بخورند :)))
:)) آره گیلدا جون بامداد من که کلی ذوق کرده بود
Deleteیعنی خیلی خیلی فانتزی شدن و گوگولی . نوش جون بامداد جون .
ReplyDelete:* ممنونم عارفه جون
Deleteواااااااااای لاله جون اینا چه خوشگلن.خیـــــــــــــــــــلی نــــــــــــــــاز شدن.میگم لازم نیس مایع خمیر رو مثل بقیه خمیرهابا آب و کمی شکر مخلوط کنیم؟
ReplyDelete
Delete*** ممنونم نیلوفر جان
نه عزیزم البته به شرط اینکه از مایه خمیر فوری استفاده کنیم
:) الان بالا هم اضافه می کنم
مرسی از یاد آوریت
لاله جان سلام
ReplyDeleteچند روزه که وبلاگتو پیدا کردمو تا بیکار میشدم میومدم مطالبتو میخوندم.یه حسی داشتم دیدم آفریقا زندگی می کنین چون خواهرم آفریقا زندگی میکنه.خلاصه حیفم اومد که بهتون نگم که خیلی باسلیقه اید و هنرمند.چند تا از رسپی هاتونو نشون کردم که بزودی درست کنم.:))
سلام دوست عزیز
Deleteخیلی خوش اومدین و ممنونم از لطفتون
♥ راستش خیلی خوب متوجه حستون می شم ... و امیدوارم به زودی خواهرتون رو ببینین
ضمن اینکه امیدوارم از هر کدوم از دستورهای غذایی که استفاده کردین لذت ببرین
*** بازم ممنونم از پیامتون
ممنونمممم ایشالا به زودی شما هم خانوادتونو ببینین.راستی من مث بیسوادا نتونستم اسممو ثبت کنم.:)))) من فاطمه ام و باز هم خوشحالم که پیداتون کردم
ReplyDeleteمرسی فاطمه جان خیلی لطف دارین
Deleteاین حرف و نزنین :) من مراحل کار رو براتون می نویسم تا دفعه دیگه راحت تر بتونین اسمتون و وارد کنین
وقتی مسیجتون رو نوشتین روی
reply as
کلیک کنین چند تا گزینه براتون باز می کنه که از بین اونها
Name/URL
رو باید انتخاب کنین و جلو قسمت
Name
اسمتون رو وارد کنین و در نهایت
continue
رو بزنین
خوشحال می شم اگه سوالی داشتید و بتونم راهنمایی کنم
بازم ممنون
آخ جون تونستم.واقعا مرسیییی.:))))
ReplyDelete:)))) خواهش می کنم
Deletebesiar alie
ReplyDeleteممنونم
Delete:)
che ali
ReplyDeleteاميدوارم اگه درست كردينم خوشتون بياد
Delete***
احسنت خانمی بسیار هنرمندانه بود امیدوارم موفق و موید باشی
ReplyDeleteممنونم از لطفتون دوست عزیز
Delete*** شما هم
لاله جان من میخوام این لقمه ها رو فردا درست کنم ولی مایه خمیر فوری پیدا نکردم، می شه بگی با مایه خمیر معمولی چطور میشه اینو درست کرد؟
ReplyDeleteممنون میشم :)
سلام سارا جان ببخشید بابت تاخیرم در جوابتون
Deleteمی توونین 1/3 از مقدار شیر ولرم رو با یک قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه عمل بیارین و بعد از اینکه مواد خشک رو با هم مخلوط کردین همراه تخم مرغ و روغن و ماست به مواد اضافه کنید و باقی رو طبق ادامه دستور انجام بدین
امیدوارم خوشتون بیاد
سلام عزیزم مرسی چقدر دستور غذاها را دوست دارم یعنی من هم می توانم شیرینی درست کنم
Deleteسلام دوست عزيز، ممنونم از لطفتون
Deleteچرا که نه منم از صفر شروع کرده ام
:)
Laleh jun kheyli khshgele va idee kheyli khubiye dastet dard nakoneh khanumi.
ReplyDeleteممنونم هما جون و خیلی خوشحالم که دوست داشتین
Deletesalam man emshab avalin bar bood ke page shoma radidam,kheili khosham oomade hatman estefade mikonam
ReplyDeleteسلام عزيزم، خيلي خوش اومدين، اميدوارم از هر دستور غذايي كه استفده كردين خوشتون بياد
Deleteman kheili az dastoorate ghazaitoon khosham oomadeh, hatman estefade mikonam
ReplyDelete:*
Deleteسلام لاله جون دست گلت درد نکنه خیلی خوشگل و شیک شدن
Deleteسلام منير جون
Deleteممنونم از لطفت عزيزم، انشالله درست كني و ازش لذت ببرين
سلام لاله عزيز
ReplyDeleteاينا خيلي با مزه و قشنگن. يه سوال، اگه خمير نون آماده بگيريم كه وقت كمتري ببره مشكلي پيش مياد؟
سلام سمیرا جان
Deleteعزیزم این خمیر حسنش به این است که پف نمی کنه و بخوبی لایه ها رو نشون می ده
:) مطمئن نیستم خمیر اماده نون هم همین ویژگی رو داشته باشه ... باید امتحان کرد
سلام لاله جون ممنون از این دستورخیلی جالبتون.پسر من عاشقش شده.
ReplyDeleteسلام نیره جان
Deleteممنونم عزیزم
**** الهی ... از حالا نوش جون گل پسرتون
سلام لاله جون دستت درد نکنه عزیزم.خیلی خوبه
ReplyDeleteسلام فرشته جان ممنونم عزیزم
Deleteاز حالا نوش جونتون
سلام لاله جون دستت درد نکنه عزیزم.خیلی خوبه
ReplyDelete:*
Deleteسلام لاله جونم.دستت درد نکنه.به نظر خیلی خوب میاد.فقط اینکه من فر ندارم.با مایکروفر چطور باید درست کرد؟
ReplyDeleteسلام فرشته جان
Deleteراستش من تجربه چندانی در مورد کار با مایکروویو ندارم و بیشتر برای گرم کردن ازش استفاده می کنم
اینه که نمی تونم درست راهنمایی تون کنم
سلام لاله جون
ReplyDeleteچند وقت پیش بطور اتفاقی با وبلاگت اشنا شدم
هفته پیش لقمه های فانتزی که دستورش داده بوده درست کردم
فوق العاد شده بود
مرسی از زحمتی که میکیشی برای به تصویر کشیدن و اشتراک گذاشتن هنرت