Tuesday, December 24, 2013

مینی رول های دارچینی

رول های دارچینی cinnamon rolls یکی از شیرینی هایی است که بخاطر ترکیب طعم مطبوع کره و دارچین خیلی مورد استقبال قرار می گیره. اینکه چرا در انواع نان ها و شیرینی های دارچینی، دارچین رو داخل خود خمیر استفاده نمی کنند و در فرایند جداگانه ای بعد از اینکه عمل تخمیر صورت گرفت روی اون می پاشند، برای من سوالی شده بود که متاسفانه توی منابع فارسی زبان اگر هم ذکر شده بود, نتونستم به جواب اون برسم و اونچه از سایت های خارجی متوجه شدم این بود که دارچین دارای ترکیباتی است که مانع ایجاد عمل تخمیر در خمیر می شه ... پس برای حل این مشگل پس از ور اومدن خمیر، دارچین رو روی اون پاشیده و به مدلهای مختلف در میارن که رولهای دارچینی، کروسانهای دارچینی و انواع نانهای دارچینی نتیجه این خلاقیت در ارائه است.
معمولا روی انواع رولهای شیرین اعم از دارچینی, میوه ای و مربایی رو با آیسینگ که مخلوطی از شیر یا خامه و پودر قند است تزئین می کنند که من چون نمی خواستم خیلی شیرین باشه این قسمت رو فاکتور گرفتم و بنظرم شیرینی اون بدون آیسینگ کاملا به اندازه بود, اما بهرحال مقدارهای لازم رو در ادامه گفته ام که در صورت تمایل می تونین ازش استفاده کنین.

Friday, December 20, 2013

شب یلدا

 پدرم تنها کسی است که باعث می شود بفهمم فرشته ها می توانند مرد هم باشند 
این جمله دو سه سال پیش توی نت خصوصا فیس بوک غوغا کرد و بارها اشک من یکی رو در آورد, چون با تمام وجود ایمان دارم یکی از این فرشته ها پدر من است ... کسی که با خوبی هاش, مهربونی هاش و دوستی هاش باعث شد هیچ دوستی نتونه جای اون رو در قلب من و خواهر برادرم بگیره.

و اینکه شب یلدا چه ارتباطی به این حرفها داره برمی گرده به روحیات فرشته مهربون خونه ما. اینکه هیچ وقت به فکر خودش نبود و نیست ... اینکه هنوز تابستون بود ولی نگران انار شب یلدای من بود. اینکه هر بار تاریخ برگشت من به تعویق می افتاد خوشحالی می کرد از اینکه فرجه ای پیدا شده بود تا انارهای باغ که هنوز برای رسیدن به زمان نیاز داشت برسه و من بتونم مقداری از اونها رو با خودم بیارم. اینکه حالا انارهای یخچال خونه من بوی عشق می ده و بوی مهربانی دستهای خسته پدرم.

و بالاخره اینکه شب یلدا یعنی خانواده و اونهایی که دور از خانواده اند می دونن برگزاری این مراسم لذتی که باید داشته باشه رو نداره و فقط نوعی انجام وظیفه است برای برپا نگه داشتن سنتـــهامون. پس با بوسه بر دستان پدرم و مادرم به استقبال یلدا این سنت زیبای ایرانی می رم و شب یلدای خوبی برای همه شما دوستان عزیزم آرزو می کنم.



*** یلدا مبارک ***


در خاطرات یلدای سال قبل با ما همراه باشید:

Wednesday, December 18, 2013

چیکن کوردن بلو

Le Cordon bleu  یه واژه ی فرانسوی و به معنای روبان آبی است اما خود Chicken Cordon Bleu یکی از غذاهایی است که از رستورانهای مجلل آمریکایی در حوالی سال ١٩٦٧ میلادی سرچشمه می گیره.  کوردن بلو انواع مختلفی داره و veal cordon bleu که از گوشت گوساله و ham cordon bleu که از گوشت خوک تهیه میشه نمونه ای از اونهاست.

شاید اگه تا بحال تجربه درست کردن این غذای شیک و مجلسی رو نداشته باشید فکر کنید با غذای سختی روبرو هستید, اما بهتون اطمینان می دم این غذا به همون نسبت که چشم نواز و خوشمزه است راحت و بی دردسر هم درست می شه و بهتر از همه اینکه ریخت و پاش زیادی هم نداره. پس با خیال راحت اون رو تهیه و نوش جان کنید.

Wednesday, December 04, 2013

پیاز سوخاری در فر

یکی از پیش غذاهای مدرن که اینروزا خیلی هم طرف داره اونیون رینگ (Onion Rings) است که معمولا بین ما ایرانی ها به اسم پیاز سوخاری شناخته می شه. بد نیست بدونین بر خلاف اونیون رینگ های مشابه که معمولا باید در روغن فراوان سرخ بشه و کالری بالا و ریخت و پاش زیادی که داره باعث می شه ترجیح بدیم هرازگاهی اونها رو از رستورانها و فست فودها تهیه کنیم, تهیه این موردی که امروز در موردش صحبت می کنم خیلی کم زحمت, بی دردسر و در عین حال رژیمی است, خصوصا اگه با چیپسی که توی این پست آموزش دادم تهیه بشه که دیگه کاملا رژیمی است. پس در صورتیکه مایلید طرز تهیه اون رو بدونین در ادامه مطلب من رو همراهی کنین.
♥♥♥ دستهای کودکانه بامداد ♥♥♥

Thursday, November 28, 2013

چیپس رژیمی

چیپس ١٠٠% رژیمی!!!
بله درست متوجه شدید صد در صد رژیمی ... اگه شما هم مثل من خودتون رو درگیر مقدار کالری ها و احتساب اون تو هر وعده غذایی و میان وعده ها کردید, حتما یکی از موارد منع مصرفتون چیپس است که به واقع یکی از خوشمزه ترین هله هوله هاست خصوصا وقتی با ماست  و موسیر چکیده همراه باشه.
اگه اینطور باشه حتما می دونین یه سیب زمینی متوسط ٧٥ کالری داره که برابر است با یه کف دست نون. اما وقتی همین سیب زمینی به چیپس تبدیل می شه انرژی اون بطور ناجوانمردانه ای! چند برابر می شه. 
پس از اونجا که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت توی رژیم غذایی دونستن همین مقدار کالری هاست, علم به این مطلب باعث می شه خواه نا خواه توی خوردن خوردنی ها مدیریت کرده و با تغییراتی که ایجاد می کنیم بتونیم مصرف کالری هایی که ارزش غذایی چندانی هم نداره رو به حداقل برسونیم. 
یکی از راهکارهایی که من برای چیپس پیدا کردم تهیه اون توی ماکروویو است که انصافاً در حقش کوتاهی شده و بیش از استفاده از اون برای پخت و پز ... بعنوان گرم کننده و یخ شکن بهش نگاه می شه یا لااقل توی خونه ما اینطوره. اما جدا از سلیقه شخصی من و امثال من که علاقه چندانی به پخت و پز توی مایکروویو نداریم, واقعیت اینه که از این وسیله استفاده های خیلی خوبی می شه کرد, منجمله همین چیپس محترم که بدون ذره ای روغن می تونیم اون رو تهیه کرده و علاوه بر اینکه از بالا بودن کالری بالاش دچار عذاب وجدان نمی شیم از سلامت اون هم مطمئنیم. پس اگه مایلید طرز تهیه این چیپس صد در صد رژیمی و خوشمزه رو بدونید در ادامه مطلب با من همراه باشید.

Friday, November 22, 2013

پیراشکی به شکل قو

سلام سلام سلام و باز هم سلام خدمتت تک تک شما دوستان عزیزی که در این چند ماه غیبت من, با پیامهای سرشار از لطفتون من رو شرمنده کردید و کاری کردید که از فضای وبلاگ و دوستانی که بواقع به بودنشون عادت کرده ام دور نشم, البته این قدردانی من شامل دوستان من در فیس بوک هم می شه. باید با خوشحالی تمام عرض کنم بیشترین سوالی که چه در وبلاگ چه در فیس بوک در این مدت چند ماه از من پرسیده شد که تا همین امروز هم ادامه داشته ... همین سوالهای محبت آمیز شما بوده که باز هم از اینکه این مدت به یادم بودید از همه تون تشکر می کنم.
خوب اگه بخوام بیش از این احساس خوشحالی خودم رو از بازگشت دوباره ام براتون وصف کنم! متوجه می شید دچار خود تحویل گیری مفرط شده ام :)) پس برای اینکه این اتفاق نیافته, حوصله تون رو سر نمی برم و ترجیحاً می رم سراغ دستور این پیراشکی های خوشگل و خوشمزه که در کنار قورباغه های سبزی که قبلا آموزش داده بودم گزینه بسیار خوبی برای تولد بچه هاست. پس در صورتیکه مایلید طرز تهیه این قوهای عروسکی رو بدونید با من همراه باشید :*

Wednesday, April 03, 2013

قیمه ریزه نخودچی

غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.
و از اونجا که یکی از بخش هایی که همیشه جای خالیش رو در وبلاگم حس می کردم غذاهای سنتی شهر خودم اصفهان بود، تصمیم گرفتم حالا که ایرانم از تجربه بزرگترها کمک بگیرم و غذاهای سنتی مون رو توی وبلاگ قرار بدم تا اگه مورد پسندتون واقع شد بتونین بعنوان یه رفرنس ازش استفاده کنین.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهاً قرمزه نخودچی معروف است. یکی از غذاهایی است که از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست می شه، اما بر خلاف کوفته نخودچی که برای تهیه اون از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده می شه، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه نسبتاً برابر است و به همین خاطر در مقایسه با کوفته بافت نرمتری داره.
این غذا مثل خیلی از غذاهای سنتی دیگه این روزها بین خود اصفهانی ها هم کمتر درست می شه و شاید به یکی دو بار در سال محدود بشه که توی خونه ما همین سالی یکی دو بار هم تهیه نمی شه و معمولاً وقتی هوس این غذا رو می کنیم، از خاله عزیزم که این غذا رو خیلی خوشمزه درست می کنن، می خوایم برامون درست کنن. به همین خاطر این بار هم تصمیم گرفتم از ایشون بخوام تا زحمت درست کردن و آموزش اون رو توی وبلاگ متقبل بشن.
به هر حال ما که از خوردن این غذا خیلی لذت بردیم. هم به خاطر دست پخت خوب خاله و هم بخاطر سفره های بی ریا و پرمحبتشون که همیشه به دل ما نِشَسته و می شینه و باعث می شه طعم و مزه غذاهاشون دو چندان بشه. پس امیدوارم اگه شما هم اون رو درست کردین از خوردن این غذای سنتی، در کنار خانواده لذت ببرین.

Wednesday, March 27, 2013

اسنک قورباغه سبز

هر چقدر مضرات سوسیس و کالباس زیاد است به همون نسبت تنوع غذاهای خوشگل و خوشمزه ای که می شه باهاشون درست کرد هم زیاده. از اونجا که این قورباغه های سبز با نمک مورد توجه بچه ها قرار می گیره، موقع درست کردنشون خیلی فکر کردم تا جایگزین بهتری برای سوسیس پیدا کنم ولی چیزی که بتونه دهان قورباغه رو به این خوبی فرم بده پیدا نکردم, با این وجود از اونجا که این اسنک ها برای تولدها و مهمانی های کودکانه گزینه خیلی جالب و مهیجی می تونه باشه، تصمیم گرفتم اینجا هم اون رو آموزش بدم.

Sunday, March 17, 2013

ژله ماهی قرمز سفره هفت سين

یه ایده جالب خوردنی برای بچه ها و البته کسایی که دوست ندارن از ماهی قرمز در سفره های هفت سینشون استفاده کنند.

Tuesday, March 12, 2013

شیرینی نارگیلی پفکی

یکی از شیرینی های مخصوص عید شیرینی نارگیلی است. شیرینی های نارگیلی از لحاظ طرز تهیه تنوع زیادی دارن ولی نتیجه نهایی و بافت اکثرشون شبیه به اونی است که توی شیرینی فروشی ها به فروش می ره و وسط نرمی داره. اما این مدلی که من امروز می گم به نوعی متفاوت از اونهاست و از نظر من همین تفاوت به نوعی برتری این شیرینی نسبت به نوع اول محسوب میشه (یه نظر کاملاً شخصی و سلیقه ای) و البته جدا از سلیقه من که اینجا خیلی اهمیت نداره از اونجا که این شیرینی از لحاظ بافت، ترد و شکننده است در کنار شیرینی پفکی گردویی که قبلا تو این پست توضیح داده ام، گزینه بسیار خوبی است. پس اگه شما هم خوشتون اومد بعد از اینکه از زرده های تخم مرغ برای شیرینی گردویی پفکی استفاده کردین با سفیده های تخم مرغ هم این شیرینی رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرین.

Monday, March 04, 2013

شیرینی گردویی پفکی

شیرینی گردویی که احتیاجی به معرفی نداره. یکی از خوشمزه ترین شیرینی هاست که لااقل تو خونه ما یکی دو روز بیشتر دووم نمی یاره. درست کردن این شیرینی خیلی خیلی ساده است فقط به کمی حوصله و تبحر نیاز داره. معمولاً برای درست کردن شیرینی گردویی پفکی دو شکایت عمده بیشتر به چشم می خوره یکی بوی زهم یا زخم تخم مرغ و یکی هم غلظت نگرفتن و پخش شدن مواد توی سینی فر است که اگه طبق روشی که می گم پیش برین بدون هیچ شکایتی از درست کردن و خوردن اون لذت خواهید برد.
این نکته رو هم اضافه کنم که شیرینی گردویی پفکی جزء شیرینی هایی است که در اون از آرد استفاده نمی شه یا اگر بشه مقدار خیلی کمی مثلا یک قاشق استفاده می شه که البته مدلی که اینجا آموزش می دم مدل بدون آرد اون است. 

Friday, March 01, 2013

نامه سرگشاده من به فارس پاتوق

جناب آقای مجید عزیززاده مدیر مسئول وب سایت مثلاً وزین فارس پاتوق که به لطف من و امثال من توانسته اید بدون داشتن اندک مهارت و تجربه در زمینه های مختلف، من جمله آشپزی تعداد بازدید کنندگان خود را بالا برده و با استفاده از داشته ها و دانسته های دیگران مدعی شوید، به بزرگترین سایت تفریحی در ایران تبدیل شده اید.

جنابعالی نه تنها بدون ذکری از نام من یا وبلاگ سبز و ترش از مطالب و عکس های من که وقت و زمان زیادی برای به انجام رسانیدن هر کدام از آنها هزینه کرده ام استفاده کرده اید، که با برداشتن لوگوی سبز و ترش و قرار دادن لوگوی بی مسمای فارس پاتوق که وصله ناهمگونی بر عکسهای من است به خیال خود آنها را صاحب هم شده اید. اما حال که شرافت و اخلاقیات در فرهنگ لغات شما جایی ندارد و برای رسیدن به عزت و شهرت فقط به بالا رفتن بازدید یک وب سایت غیر تخصصی و کپی شده  از مطالب دیگران دل خوشید, از خوانندگان وبلاگم تقاضا می کنم با نگاهی به وب سایت شما و طبیعتاً بالا بردن آمار بازدید کنندگان  آن, دل کوچکتان را شاد کنند.
 
 *****
******
تنها لوگو و عکسی که ظاهراً فراموش کرده یا نتوانسته اید دستکاری کنید
********


کپی برداری فارس پاتوق از دستور پیده ترکی
http://www.farspatogh.com 1

کپی برداری فارس پاتوق از دستور سس پیتزا
http://www.farspatogh.com 2

کپی برداری فارس پاتوق از دستور شنیتسل مرغ
http://www.farspatogh.com 3

کپی برداری فارس پاتوق از دستور کتلت روسی
http://www.farspatogh.com 4

و موارد دیگه که از حوصله بنده و شما خارج است.