آوُکادو avocado یه میوه گرمسیری است که اصالتا مربوط به مکزیک و امریکای مرکزی است اما اینروزها تقریبا همه جای دنیا حتی ایران خودمون هم پیدا می شه و به نظر من یکی از میوه های بهشتی است که تا جایی که من دیده ام برای بار اول ممکنه خیلی به نظر خوشمزه نیاد, اتفاقی که برای خود منم افتاد و با وجود اصرار همسرم به دوباره خوردن اون با یک بار امتحان به این نتیجه رسیدم که این میوه خوشمزه رو دوست ندارم و بهمین راحتی و بهمین بی مزگی دو سه سال اول زندگی در غنا خودم رو از لذت خوردن این میوه بهشتی محروم کردم. خصوصاً با روشی که همسرم اون رو تهیه می کنه و با اضافه کردن مقداری نمک, فلفل و آبلیمو طعم فوق العاده ای به آوکادو می ده ...
از موضوع آوکادو که بگذریم می رسیم به گواکامولی که اونم دیپی است اصالتاً مکزیکی که ابتدا بین امریکایی ها و بعد هم بین مردم جاهای دیگه دنیا شناخته و محبوب شد. همونطور که گفتم اصل گواکامولی دیپ است که بصورت پوره شده مصرف می شه (مثل عکسهای بالا) ولی بعضی ها هم اون رو به شکل خرد شده تقریبا چیزی شبیه سالاد شیرازی خودمون تهیه می کنن که من شخصا این مدل رو بیشتر می پسندم مثل عکس پائین.
و گاهی هم اون رو همراه با دانه های انار تهیه می کنند که به نظر من ترکیب جالبی نمی شه چون نرمی پوره و سفتی دونه های انار با هم نمی خونه و همچنان ترکیب سالاد گونه اون رو در صدر قرار می ده با اینحال این مدل رو هم تهیه کردم تا ببینید و خودتون بنا به سلیقه تون مدلی رو که ترجیح می دین از بین اونها انتخاب کنین.
یکی از موارد مهمی که برای تهیه گواکامولی یا اصلا استفاده از آوکادو باید بدونیم اینه که آوکادو هم مثل سیب درختی, سیب زمینی, موز و ... دارای آنزیمی است که به محض قرار گرفتن در معرض هوا و ترکیب با اکسیژن موجود در هوا تغییر رنگ می ده و قهوه ای می شه. برای حل این مشگل راهکارهایی هست که در ادامه مطلب و در قسمت نکته ها براتون توضیح می دم ...