آرد دو پیمانه
پودر کاکائو سه چهارم پیمانه
بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
بیکینگ سودا یا بیکربنات سودا یا جوش شیرین خوراکی دو قاشق چای خوری
نمک یک نوک انگشت
شیر یک پیمانه
اسانس وانیل یک قاشق چای خوری
شکر دو پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
آب جوش یا قهوه داغ یک پیمانه
تخم مرغ دو عدد
فر را روی حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم . ته ظرف و کاغذ روغنی گذاشته و کاغذ و دیواره های قالب و با برس چرب می کنیم. بعد تمام مواد خشک به جز شکر را از صافی رد کرده و به همرا شکر کنار می گذاریم.
تو یه ظرف دیگه اول تخم مرغ ها رو مقداری می زنیم و بعد به ترتیب شیر, روغن و اسانسمون و اضافه می کنیم و به اضای هر کدوم از موادی که اضافه می کنیم مقداری مایه رو می زنیم.
بعد از اضافه کردن اسانس باز به مدت دو دقیقه دیگه مواد و می زنیم تا خوب مخلوط بشه و بعد قهوه داغ و اضافه می کنیم. البته کسایی که از طعم قهوه خوششون نمی یاد می تونن به جای قهوه از آب جوش استفاده کنن. ضمن اینکه غلظت قهوه بستگی به خودتون داره.
بعد تمام مواد خشک و به مایه کیکمون اضافه کرده و مواد و کاملا با هم مخلوط می کنیم.
حالا توی قالب ریخته و به مدت ٤٠ -٣٠ دقیقه در فر می گذاریم.
و آخر اینکه یه خلال دندان یا کارد و تقریبا تو مرکز کیک فرو می کنیم اگه تکه های کیک به اون نچسبید, آماده است. در غیر اینصورت چند دقیقه دیگه می ذاریم داخل فر بمونه.
اگه رو عکس های پائین کلیک کنین متوجه می شین این کیک بافت بسیار نرم و مرطوبی داره و علتش هم استفاده از روغن به جای کره است. توی دستور اصلی از اسانس وانیل استفاده کرده ولی می تونین از اسانس کارامل هم استفاده کنین که ترکیب بهتری می شه.
برای تزئین, می تونیم شکلات آب کرده را با مقداری خامه و قهوه ی غلیظ مخلوط کنیم و روی سطح و اطراف کیک بمالیم و یا مثل من با کمی پودر قند و کاکائو اون و تزئین کنیم
من کیک شکلاتی خیلی دوس ندارم اما این منو خیلی به هوس انداخته تو اون حیاط با اون چایی کنارش
ReplyDeleteقربونت برم لیلا جون. منم هر چی درست می کنم آرزو می کنم شماها پیشم بودین
Deleteparvin,mahin,fariba,mamanjoon,farinaz:damet garm lalejoon,hamash alii bod.eyval darii..
Deleteمرسی پیمان جان
ReplyDelete:)) لطف دارن, از طرف من به همه سلام برسون و تشکر کن
خیلی خوشمزه به نظر میرسه ،دستت درد نکنه .میدونی که من عاشقه این چیزام
ReplyDeleteفخی جان اسمت کامل نیومده ولی فکر می کنم تو باید باشی: قربونت برم
Deleteجات اینجا خیلی خالیه, انشالله بیای یه بار باهم درست کنیم :))
Khoshbehalet laleh jan ke keika Khob pof mikone ,akhe man anchenan pofi nemikone, kheili delam mikhod pof kone ,be nazareton kojaye kar irad dar? Ba tashakor
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteممنون از لطف شما
شما هم اگه چند نکته رو رعایت کنین می تونین کیک های خیلی خوبی داشته باشید. اول اینکه موادتون تازه باشه. خصوصاٌ تخم مرغ و بکینگ پودر. دیگه اینکه مواد و به همون میزانی که در دستور قید شده بردارید برای این کار بهتره از پیمانه های مخصوص شیرینی پزی و ترازوی دیجیتالی استفاده کنید.گاهی وقتا چون مواد و با لیوانهای خانگی برمی داریم موادمون شل تر از اونچه باید باشه می شه و طبعاً پف نمی کنه.
دیگه اینکه موادی مثه کره و تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشن
فر حتماً باید از قبل گرم شده باشه حدوداً ده دقیقه قبل
مواد باید به اندازه زده بشن زدن کم یا زیاد هر دو باعث میشه کیک خوبی نداشته باشیم
وقتی مایه کیک و داخل قالب ریختین برای اینکه هوای اون خارج بشه دو سه بار آهسته قالب رو به زمین بکوبین
دیگه اینکه در فر و تا حداقل 40-30 دقیقه ی اول پخت به هیچ عنوان باز نکنید.
امیدوارم با رعایت این نکات بتونین کیک بهتری داشته باشید
Laleh jan dorostesh kardam vali har Che ke pof kar bade ke az fer dar avardam khabid ,va aslan keik hajimi nashod?? Myshe komakam konid??
ReplyDeleteدوست من چند تا نکته رو می گم شما ببین کدومش در مورد شما صدق می کنه. وقتی کیک خوب پف نمی کنه می تونه
ReplyDeleteیک: به دلیل کم اضافه کردن بکینگ پودر یا بکینگ پودر تاریخ مصرف گذشته باشه
دو: به خاطر تخم مرغ و کره باشه که به دمای محیط نرسیدن
سه: بخاطر داغ بودن زیاد فرتون باشه
چهار:از قالبی استفاده کرده باشین که بزرگتر از حجم کیکتون باشه. یعنی موادتون کمتر از 2/3 از حجم قالب و پر کرده باشه که طبیعتاً هر چه پف کنه باز هم به سایز دلخواه نمی رسه
پنج: در فر رو زودتر از نیم ساعت اول باز کرده باشید
شش: مواد رو درست نزده باشید
هفت: حقیقتاً ناراحت شدم, چون برای خودمم پیش اومده علی رغم زحمتی که کشیدم نتیجه ی کار اونچه می خواستم نشده و خستگی به تنم مونده. به هر حال اگه ایراد کارتون یکی از این موارد باشه حتماًکیک بعدی
:) تون خوب از آب در میاد
Laleh jan man az hamzan barghi estefade nakardam vali hamishe pof mikard vali be andae kafi na vali to in ekik engar na engar aslan kHabari az pof nabod ?? Rasti man Pekingsoda nadashtam, hala shayad in elatesh bashe vali kheili mamnun ke vaght gozashti va dalayelo neveshti , dafe bad omidvaram Khob she,mamnun
ReplyDeleteسلام
ReplyDeleteمن فکر می کنم علتش دقیقاً همین باید باشه
چون بیکینگ سودا و بیکینگ پودر هر دو باعث ور اومدن خمیر در کیک میشن. بیکینگ سودا در واقع همون جوش شیرین خوارکی است که میتونین به همون میزان ذکر شده جوش شیرین یا
( :))دوبرابر اون میزان بیکینگ پودر اضافه کنین.( باید به متن اضافه می کنم
البته اینکه می گین کیکهاتون معمولا به اندازه ی کافی پف نمی کنه علتش می تونه استفاده نکردن از همزن باشه. چون خصوصا زرده را باید چیزی حدود 5-4 دقیقه بزینم تا حالت کشدار بگیره و کرم مانند بشه. که باهمزن راحتتر میشه اینکار و کرد و قطعا وقتی با دست می زنیم خیلی زودتر خسته می شیم و دست از زدن بر می داریم. ولی اگه با ویسک به مدت طولانی تخم مرغتون بزنید تا جایی که به حدی برسه که باید برسه هیچ تفاوتی نداره از همزن برقی استفاده کنید
امیدوارم کیک بعدی خوب بشه :))و خبرش رو به من هم بدید
salam
ReplyDeletekhailie khosh hal shodam blog-e ton khailie alie
omidvaram to karreton movafagh bashid
ps: Darkhasti :) mish dastor-e dorost kardan tart-e tonam ba joziat bedin.
hamishe mikhastam ono dorost konam. oni ke eyd dorost kardeh bodin.
:)) سلام هدی جون
Deleteمنم خیلی خوشحال شدم تا اسمت و دیدم. همیشه سراغت و از مامان می گیرم. باشه عزیزم
:)) بهت قول می دم تو همین یکی دو هفته آینده حتماً درست کنم. گفتی عید من و بردی به اون روزای خوب. راستی که اون سال عید بهترین عید غنا بود که حقیقتا دیگه تکرار نشد
***در هر صورت جات اینجا خیلی خالی است. امیدوارم همیشه خوش باشی
salam mikham ino dorost konam..ama podre vanil daram mishe az onam estefade kard?cheghadr?man ghalebam azin ghaleb jelei hast mishe?ia na?age mishe chetori tu on ghalebam kaghaz roghani bezaram manzoram ine ke mishe nazaram???merci khanomi
ReplyDeleteسلام سحر جون
Deleteعزیزم اگه پودر وانیلت شکری باشه به اندازه همون یک قاشق چای خوری می تونی بریزی ولی اگه پودر خالص وانیل باشه فکر می کنم حدوداً 1/8 قاشق چایخوری باید باشه. میگم فک کنم چون من تا حالا حودم از پودر خالص اون استفاده نکردم ولی می دونم اگه زیاد بریزی کیک یا شیرینی ت رو تلخ می کنه.
در مورد قالبم اگه منظورت از قالب ژله قالبهای سلیکونی است باز باید بگم من خودم معمولا از قالبهای فلزی برای پختن کیک هام استفاده می کنم به جز یک بار که اون یه بار هم کیکم خیلی خوب شد و مشگلی هم نداشت ضمن اینکه احتیاجی هم به کاغذ روغنی
:))) نداره
azizam manzoret az ard ine ke arde mamoli estefade konim ia arde makhsose keik???va inke man nemidonam arde makhsose keik chie ie ardi daram bash hame chiz dorost mikonam hala nemidonam....rasti ma chon ahle ghahve khordan nistim az ghahnve estefade nemikonim man ghahvei ke daram ghahve torke chetori estefade konam????merci khanomi....
ReplyDelete
Deleteسحر جون من اینجا از ارد معمولی استفاده کردم که به انگلیسی روش نوشته
all purpose flour
آرد کیک هم آردی است که تو هر یک پیمانه اش 2 قاشق غذا خوری آرد ذرت استفاده شده و روش نوشته
cake flour
در رابطه با قهوه من از قهوه های سائیده و فوری یا بهتر بگم پودر نسکافه استفاده کردم
در مورد قهوه ترک توی کیک و شیرینی تجربه ندارم چون قهوه ترک دونه هاش زبرتر است و ممکنه توی کیک حس بشه مگه اینکه توی آسیاب پودرش کنی تا کاملاً نرم بشه. البته همون طور که گفتم من چون تجربه این قهوه رو تو کیک ندارم از احتمالات برات گفتم ولی فک می کنم همینطور باشه.
salam lale jon keiket ali bod dorost kardam vase tavalod motmaenam ali mishe..ama ie iradi ke dare iekam be talkhi mizaneo ziadi shirine..albate man az neskafe fori estefade kardam ke tosh shekar bod in keiko mishe sade dorost kard??????in kheili narme kheili khobe asheghe in keik shodam vase monasebat ha alie..ie meghdare keik maiasho migam ezafe monde mitonam abjosh berizam ke tamesh behtar she?che meghdar?in ezafe maiame ezafe omade iani nescafeo inaro tosh rikhtam...merci
ReplyDeleteسلام سحر جان
Deleteنوش جونتون خوشحالم که دوست داشتی
فقط دقیقا متوجه منظورت نشدم چون نوشتی یه کم به تلخی می زنه و زیادی شیرینه که این دو با هم در تضاده
سحر جون این کیک چون توش قهوه داره بیشتر مناسب کسایی است که به تلخی قهوه علاقه مندن, و بهتره اگه از تلخی قهوه خوشتون نمی یاد همونطور که بالا توی رسپی هم گفته ام از آب جوش استفاده کنی.
این شیرینی بیش از حدی که میگی به خاطر اینه که از قهوه های فوری
3 in 1
استفاده کردی و از اونجا که این قهوه ها خودش شکر و کافی میت داره شیرینی کیکت رو بیشتر کرده. پس به نظر من بهتره دفعه بعد اگه نمی خوای مزه تلخی قهوه رو بگیره از همون آب جوش استفاده کنی ضمن اینکه برای کیک های تولد چون وسط و روی کیک خامه استفاده می شه باز تلخی قهوه رو می گیره و شیرین تر می شه و من خودم وقتی برای تولد یکی از دوستانم این کیک رو درست کردم کسی از تلخی اون شکایت کرد و حتی بچه ها هم با علاقه اون رو خوردن ولی شما نگاه کن به ذائقه خودتون چون تلخی هم مثه تندی است و بعضی ها به مقدار کمش هم حساسن
اما در مورد سوالت متاسفانه نمی تونم کمکی بهت بکنم چون مقدار مواد خشک و مایع کیک ها محاسبه شده و اگه هر چی بهش اضافه یا ازش کم کنیم دیگه اون جوابی که باید
... بده رو به ما نمی ده
مرسی از توضیحاتتون راجب پف نکردن کیک من نمی دونستم زیادی داغ بودن فر هم می تونه مانع پف بشه همیشه نیمساعت الی 40 دیقه قبل فرو روشن می کردم. حالا از کجا بفهمیم که زیادی داغ نشه زیادی هم سرد نباشه؟
ReplyDeleteمریم جان فر رو ( حدوداً ) از 10 -15 دقیقه قبل با همون درجه ای که توی دستور قید شده می ذارن گرم بشه. اگه فر تنظیم باشه و به درستی عمل کنه نتیجه مطلوب می ده
Deleteالبته این زمانی که من گفتم مربوط به وقتایی است که فقط می گن فر رو از پیش روی فلان درجه گرم می کنیم ولی اگه توی دستوری زمان هم داده بود مثلا 20 دقیقه یا 5 دقیقه قبل از گذاشتن شیرینی یا غذا فر رو روشن می کنیم دیگه اون موقع باید طبق رسپی پیش بری
خیلی ممنون الآن دارم میرم درست کنم کیکه رو خداکنه خوب بشه
Deleteمطمئن باش خوب می شه عزیزم
Deleteمنتظر خبرت هستم
:)
همون موقع درستش کردم خیــــــــــــــــلی خوشمزه شده بود عالی در میاد این کیک. تازه من اول کیک رو درست کردم بعد مامانم اومد خونه گفت آردی که استفاده کردم آرد سبوس دار بوده تازه با آرد به اون سنگینی خوب پف کرده بود واقعا عالی بود مرسی
Delete:)))) خواهش می کنم عزیزم خیلی خوشحالم کردی
Deleteسلام لاله جان
ReplyDeleteیه سوال کلی
بهترین زمان برای در اوردن کیک از قالب و همچنین برش زدن اون چه زمانیست؟باید کاملا سرد شه؟
نيلوفر جان به نظر من زمان در اوردن كيك از قالب نسبي است و نمي شه يه زمان مشخص براش عنوان كرد چون سايز كيكها، دماي محيط و ... با هم متفاوت است ولي بصورت كلي بهتره بذاري كيك خنك شه و بعد از قالب در بياري و برش بدي چون اگه تا خنك نشده برش بدي چون بافت كيك هنوز نرم است ممكن است از هم بپاشه،
Deleteدر هر حال به عنواان يه قانون كلي حدودا ١٠ تا ١٥ دقيقه بعد از در اوردن كيك از داخل فر مي توني اون رو از قالب در بياري
و بهتره ابتدا با يه چاقو يا خلال دندون كيك رو از ديواره هاي قالب جدا كني و بعد داخل ظرف مورد نظرت برگردوني
لاله خانم میشه این کیک رو تو قالبهای کوچولو بصورت مافین هم درست کرد؟
ReplyDeleteمریم جان من خودم تا حالا هر بار این کیک رو درست کرده ام تو قالب بزرگ بوده ولی تا جایی که می دونم مایه کیک رو می شه هم تو قالبهای تکی و هم به عنوان کاپ کیک تهیه کرد
Deletesalam khaste nabashin man mikham keik italiai dorost konam ba rokeshe ganash nemidonam khob mishe ia na?be nazareton bad nemishe khanomi?ganash faghat ba keike shokolati khob mishe?baraie rokekesh dadan ke ganash mirizim keikemono baiad martob konim?vaghan mohabat mikonin komakam konin in linke keike italiaie http://julietgabriel.blogfa.com/post-172.aspx
ReplyDeletemikham dar morede in keik ba shoma mashverat konam in keik mikham dorost konam nazare shoma chieee?
Deleteسلام دوست عزیزم
قبل از هر چیز تشکر می کنم بخاطر اعتمادی که به من دارین
و در مرتبه بعد باید بگم دوست ناشناسم این کیکی که گفتین به نظر من کیک خوبی اومد و مهمترین دلیلم اینه که این کیک رو از وبلاگ شف ژولیت انتخاب کرده اید. چون تا اونجا که من می دونم ایشون دوره های تخصصی کیک پزی رو گذرونده اند و قطعا و مسلما اطلاعاتشون خیلی بیشتر از منی است که صرفا بر اساس علائقم این کار رو انجام می دم
پس وقتی شف
ژولیت ازش تعریف می کنن با خیال راحت اون رو درست کنین.
و در مورد گاناش هم که پرسیده بودین درسته که گاناش بیشتر برای کیک های شکلاتی کاربرد داره و وقتی اسم گاناش به میون میاد خواه ناخواه یاد کیک شکلاتی می افتیم ولی من کیکهای زیادی توی وبلاگهای خارجی دیده ام که ساده بوده ولی با گاناش تزئین شده بنابراین قاعده و قانون خاصی نداره
به هر حال امیدوارم این کیک رو درست کنین و ازش لذت ببرین ضمن اینکه خوشحال می شم اگه نتیجه کارتون رو به منم بگین
موفق باشید
راستی
این فندق های کاراملی که من توی این پست
http://sabzotorsh.blogspot.ca/2012/11/blog-post_20.html
توضیح داده ام هم می تونه تزئین ساده و متفاوتی برای کیکتون باشه
:) البته اگه کیک تولد کودک نباشه
مرسي اره كاراشون حرف نداره ببخشيد شما رو به زحمت انداختم
ReplyDeleteمشكلي كه هست ايشون وقت جواب دادن رو ندارن براي همين شما رو به زحمت انداختم. شما بودين همون كرم كيك رو درست ميكردين يا كاناش؟ براي كاناش بايد كيك رو مرطوب كرد ايا?
خواهش می کنم عزیزم
Deleteمن اگه بتونم خوشحال می شم کمکی کنم
راستش به نظر من این کرم تفاوت چندانی با گاناش نداره. یعنی از لحاظ ساختار, نسبتاً به هم شبیهند. من اگه بودم کرمی رو انتخاب می کردم که برای اون کیک عنوان شده چون این دستور یه دستور کلاسیک هست و ترجیح می دادم طبق دستور اولیه خودش اون رو درست کنم. البته همچین وقتایی وبلاگ یا وب سایتی که اون دستور رو ازش می گیرم برام خیلی مهمه اگه به اون بلاگ مطمئن باشم طبق دستوری که خودش توصیه کرده پیش می رم اگه نه قبل از
مهمونی یه بار امتحان می کنم تا مطمئن باشم خوب در میاد یا اصلا از خیرش می گذرم. :)این نظر من است ولی اونچه مهم است شما خودتون باید با توجه به ذائقه تون کیک یا کرمی که می خواین رو انتخاب کنین
در مورد مرطوب کردن کیک هم تا اونجا که من به جز یکی دو مورد دیده ام, اغلب بدون اینکه کیک رو مرطوب کنن از گاناش برای تزئینش استفاده می کنن. به این ترتیب که کیک رو روی یه توری سیمی و توری رو داخل یه سینی قرار می دن. بعد گاناش رو با ملاقه یا خود ظرف روی سطح کیک می دن تا به دیواره های کیک برسه و همه جای کیک رو بگیره
البته این چیزی است که من تا این لحظه می دونم اگه احیانا در اینده روش های دیگه ای رو یاد گرفتم که لازمه اش مرطوب کردن کیک است حتما توی وبلاگ قرار میدم تا شما هم استفاده کنین
Deleteشاید این ویدئو هم به دردتون بخوره
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=hmLAr_tHSE4&feature=endscreen
واقعا متشکرم مرسی از وقتی که در اختیار من گذاشتین همون کیک رو با روکشش درست می کنم
ReplyDeleteخواهش می کنم عزیزم
Deleteامیدوارم تونسته باشم کمکت کنم. اگه فرصت کردی خبر خوب شدن کیکت رو به منم بده
***
salam azam khastin az natije keik begam vaghan depresam chon keikam kochektarin pofi nakarde nemidonam chekar konam mikhastam keiko laie keshi konam..nemidonam iradam koja bode?farda mikhastam tadarok bebinam age shoma jaie man bodin ie keike dige dorost mikardin ia dobare ino dorost mikardin chon dige forsate kharab kari nadaram ia inke mizashtin tu forsate monaseb emtehanesh mikardin?
ReplyDeleteسلام عزیزم
Deleteکیک دستور شف ژولیت؟
به هر حال متاسفم و احساستون رو درک می کنم, ولی اگه جای شما بودم, فرصت کافی نداشتم و کیکهای دیگه ام خوب پف می کرد, ترجیحا کیکی رو درست می کردم که قبلا امتحانش رو پس داده باشه و امتحان دوباره کیک جدید رو می گذاشتم برای یه بار دیگه
یه کار دیگه هم می تونین بکنین. اگه مزه کیک خوب شده و فقط مشگلش پفش است می تونین کیک خودتون رو درست کنین و این کیک رو هم به عنوان یکی از لایه ها استفاده کنین. البته به شرط اینکه از لحاظ طعم با هم همخوانی داشته باشن
بازم تونستین یه اطلاعی بدین یا سوالی داشتین در خدمتم
*** و امیدوارم این یکی خوب بشه
be har hal merci azizam az rahnemaeet..are ie keiki dorost mikonam ke ghablan dorostesh kardam..in keik ham mazash khob bod shaiad ie bare dige dorosesh konam chon mazash khob bod
ReplyDelete*** موفق باشی
Deleteعالییییییییییییییی بود مرسی
ReplyDelete:))) *** ممنون از شما اقدس خانوم
Deletemerci , khili cake khoshmazehee bood , hame chizesh andazeh va khob bood faghad inke vaghti comment ha ro mikhondam aksaran gofteh boodand ke cakeshoon pof nakardeh dar natijeh man baking poweder ro ye kam bishtar ezafeh kardam vali bad vaghti cakam pof kar roosh tarak khord va inke ghalebam ghalb shekl bood bishtar vasate cake pof kard va hamoonja hasham tarak khord dalilesh be nazaretoon ezafeh kardane baking powder boodeh ?? bazam dastetoon dard nakoneh
ReplyDeleteندا جون یکی از دلائلی که باعث می شه کیک ها خراب بشن تنظیم نبودن فر است به همین خاطر معمولا سفارش می شه هر شش ماه یه بار فر رو تنظیم کنیم و گرنه خود رسپی مشگلی نداره و همونطور که توی تصویر ها هم می بینی کیک به خوبی پف کرده
Deleteاما در مورد مشگل شما
یکی از دلائلی که باعث میشه کیک ترک بخوره داغ بودن بیش از حد فر است
و چون می گین وسط کیکتون پف کرده احتمالا به دلیل استفاده از قالب کوچکتر از حجم کیک است چون کیکها از کناره ها شروع به پختن می کنن و وسط کیک جایی برای مانور دادن نداره بنابراین پف می کنه و یه جا جمع می شه پس بهتره از قالبی استفاده کنین که حداقل 3/4 از سطح قالب خالی باشه
ضمن اینکه اضافه کردن بکینگ پودر یا جوش شیرین زیادتر از مقدار گفته شده هم باعث بیشتر پف کردن وسط کیک می شه
*** امیدوارم مشگلتون حل شده باشه
merci khili ali shod, faghad inke man be khatere inke pofesh bishtar beshe baking powder ye kam bishtar zadam vase hamin rooye cakam pore tarak shod ye joraee ingar dahan baz kard :-D , dalilesh hamin ziadi boodane baking powder boodeh ya mitooneh dalile dige dashte bashe ?? bazam dastetoon dard nakone
ReplyDelete:))) همونا که بالا گفتم
Delete:) ضمن اینکه خواهش می کنم
merci , khili khob bood , vali chera cake man tarak bardasht , az chand ja dahan baz kard ?:-D
ReplyDeleteندا جون من نمیتونم دقیقا بگم بخاطر کدوم یکی از دلائلی که بالا گفتم کیکتون اینطور شده و از اونجا که این کیک همونطور که در عکسها هم مشخص است بافت نرمی داره و جزء کیکهای مرطوب است نباید ترک بخوره به همین خاطر فک می کنم فرتون بیش از اندازه داغ بوده که علت اصلی ترک خوردن سطح رویی کیک است و اضافه کردن بیش از حد لازم بکینگ پودر هم می تونه علت مضاعف باشه
Deleteاگه کامنت بالایی من رو با دقت بخونی شاید بهتر متوجه بشی کدوم مورد شامل حال شما می شه
Salam, merc az dastooor va axa. kheyli khoob bood. faghat hararat 180 yekam ziyad bood chon roosh misookht, ama be har haal ke kheyli aali shod va kheyli ziyaad bood. hame khordano tariif kardan, moteasfaneh man khodam nemitoonestam bokhoram dar hali ke kheyli cake shokolatii doost daram, in hafte bayad bazam dorost konam chon shoharam mikhad too restooranesh bezare ;) garche bazam felan nemitoonam emtehanesh konam ta dorane baardariim tamoom she. bazam merc az in poste mofiiiid va toziiihe aaali xx Sheeda
ReplyDeleteسلام عزيزم، قبل از هر چيز بهتون تبريك مي گم و آرزو مي كنم هر چه زودتر اين دوران رو پشت سر بذارين و كوچولوي خوشگلتون رو در آغوش بگيرين **** و ديگه اينكه ممنونم و خوشحالم كه خوشتون اومده، در رابطه با حرارت فر، من هميشه گفته ام فرهاي مختلف از لحاظ ميزان حرارت با هم فرق دارن و هيچ وقت به طور صد درصد به حرارت گفته شده اعتماد نكنيد و حتما درجه حرارت رو با فر خودتون تطبيق بدين، كما اينكه ممكنه دوست ديگه اي كامنت بذارن كه اين درجه حرارت كم بود
Deleteاما موضوع ديگه كه دلم مي خواد در موردش باتون صحبت كنم و اميدوارم به حساب دخالت نگذارين، ضمن اينكه براي تصميماتتون احترام قاىلم ولي عزيزم خيلي تعجب كردم وقتي خوندم به صرف بارداري خودتون رو از خوردن كيك ممنوع كردين، و چون تنها موادي كه احتمال دادم به خاطرش خودتون رو محروم كرده باشين جوش شيرين و بكينگ پودره از يكي از دوستان پزشكمون در موردش پرسيدم و ايشون هم معتقد بودن وقتي مصرف مكرر و روزانه نباشه خوردن يه برش كيك هيچ اسيبي به جنين نمي رسونه ... به هر حال گفتم اين رو با شما هم در ميون بذارم گرچه تصميم گيرنده اصلي خود شماىيد
و نهايتا اينكه بعد از اين همه پر حرفي ممنونم از اينكه بهم اطلاع دادين
*** مراقب خودتون باشيد
salam azizam... merc az javabetoon bebakhshiiid ke dir javab midam chon dargir bache boodam alan hodoode 1 maho 3 haftashe ;) raje be nakhordane cake dar dorane bardariiim goftiiin, chon man ghande dorane bardarii dashtam va majboor boodam momaneat konam dar vaghe az hamechiiz hatta ghazye aadii, kheyli sakht bood ama khob tamoom shod. merc xxxx
Delete
Deleteسلام دوست من
♥ قدم نو رسیده مبارک
کاملا درک می کنم چقدر سخت بوده ولی مطمئنم حالا با یه نگاه به کوچولوی نازتون همه سختی ها رو فراموش کردین و می کنین ... در عین حال ببخشید اگه بدون اطلاع
:* از علت رژیم غذایی شما بهتون توصیه ای کردم
به هر حال بازم بهتون تبریک می گم و از طرف من ببوسینش
♥♥♥
سلام لاله جان من ميخام اين كيك رو درست كنم يه سوال دارم چون واسه تولد ميخام درست كنم سوالم اينه ميشه روكش خامه اي بدم منظورم خامه فرم گرفته سفيده؟ ممنونم از شما
ReplyDeleteسلام عزیزم
Deleteچرا که نه, البته من خودم برای تزئین این کیک از کرم شکلاتی استفاده کردم یعنی ترکیب خامه و شکلات اما این بستگی به سلیقه خودتوون داره و هر کرمی که باب میلتون است می تونین استفاده کنین
ببخشيد من واسه خامه كشي كه گفتم لاش ميتونم موز و گردو بزارممممم؟
ReplyDeleteبله می شه فقط بهتون پیشنهاد می دم اگه می خواین کیک حجیمی داشته باشین و برای خامه کشی قشنگ تر باشه دو تا کیک درست کنین یا از قالب کوچک استفاده کنین
Delete*** ضمنا این تولد رو پیشاپیش بهتون تبریک می گم
من كيك رو براي تولد درست كردم اما يكم ميزان كاكائو زياد بود ميشه راهنماييم كنين يكم رگ تلخي ميده..من يه سوالي داشتم ببينين ميدونم داشتن پيمانه از واجباته اما من هميشه پيمانه ها رو تبديل ميكنم هر قاشف سوپ خوري پودر كاكائو ١٠گرم هست من نميدونستم سر پر بايدريخت يا سر خالي منم پودر كاكائوم ١٠٠گرمي بود منم به جز چند فاشق همشو ريختم اينم بگم مارك معروف و جنس خوب خريدم..از شما بابت دستور متشكرم
ReplyDeleteدوست عزيزم موضوع رو خيلي براي خودتون پيچيده نكنين، ٣/٤ پيمانه خيلي واضح و قابل فهم تره تا تبديل اين مقدار به قاشق و گرم، من اگه جاي شما بودم لااقل قبل از ريختن پودر كاكائو به داخل مواد، حتي اگه پيمانه هم نداشتم داخل يه ليوان معمولي امتحان مي كردم، نمي دونم شايد زيادتر از مقدار لازم پودر كاكائو ريختين كه تلخ شده، ضمن اينكه اين كيك بخاطر استفاده از پودر كاكائو و قهوه بايد يه رگه تلخي داشته باشه، نه تلخ آزار دهنده ولي در حدي كه با يه كيك معمولي متفاوت باشه، نهايتا بطور حدسي مي تونم بگم ٣/٤ پيمانه حدودا بايد برابر ٥ - ٤ قاشق باشه ولي باز بهتره خودتون با توجه به سايز قاشقتون داخل يه ليوان معمولي امتحان كنين تا دقيقتر متوجه شيد
Delete:) موفق باشيد
ببخشيد زياد سوال ميكنم منظورتون قاشق سرپره؟ يا سر خالي ممنونم از شما
ReplyDelete
Deleteخواهش می کنم دوست عزیزم من هر چقدر هم سوال داشته باشید و جوابش رو بدونم خوشحال می شم کمکتون کنم اما این سوالتون یه مقدار گیج کننده است
خصوصا چون سایز قاشق ها متفاوت است و شما می فرمائید از پیمانه های اندازه گیری هم استفاده نمی کنین در قاشق هایی که مخصوص اندازه گیری اند بعد از برداشتن مواد پودری سر قاشق رو با کارد صاف می کنن اما وقتی پای قاشق های معمولی اشپزخونه به میون میاد بسته به سایزشون که با هم متفاوته می تونه سرپر یا سرخالی باشه
شما خیلی راحت 3/4 پیمانه پودر کاکائو رو با همون قاشقی که خودتون اندازه می گیرین پیمانه کنین تا به جواب درست برسید.
در این لینک هم من در مورد مقیاسهای اندازه گیری مواد نوشته ام که شاید بتونه کمکتون کنه
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
salam . man in cake ro dorst kardam , daghighan hamoontor ke goftid naram va martoobeh baftesh . faghat be nazaram chon kheili narmeh nemishe laye cake khameh gozasht chon vaghti boresh bokhore fek nemikonam chasbandegiye lazem beine layeha bashe va momkene yekam shol beshe. man cake ro az shab ta sob to damaye mohit gozashtam ama hamon sobh ke serve kardam hamchenan narm va taze bood. manzoram ine ke shayad bad nabashe ke in nokteh dar dastoori ke neveshtid zekr beshe ke behtare roosh ganash rikhte bashe ya kolan roosh tazein beshe ta khameh bere lash ! merciiiii vaghean az dastooraye khobetoon . man mikhonam va lezat mibaram az in hame zoogh va saligheye shoma .
ReplyDeleteسلام عزيزم
Deleteممنونم از محبتتون، راستش من يخورده گيج شدم، من يكبار اين كيك رو با كرم شكلاتي (داخل لايه ها) تزيين كردم و ايرادي هم پيدا نكرد، ضمن اينكه حتي كيكهايي كه بافت منسجم تري هم دارند رو هم موقعي كه خامه لاي اونها مي گذارند با شربت مرطوب مي كنند تا كاملا نرم بشه (كما اينكه خود من در دستور كيكي كه اماده كرده ام و در اولين فرصت توي وبلاگ مي گذارم نشون خواهم داد كه آب ميوه يا همون شربت رو با ني داخل لايه هاي كيك مي كنيم تا شربت بخوبي به خورد كيك بره ) پس بعيده كه ايراد از بافت نرم و مرطوب كيك باشه، خصوصا اگه موقع دو نيم (لايه) كردن كيك به مشگل برنخورده باشيد، رطوبت كيك حتي مي تونه بعنوان يك ويژگي خوب تلقي بشه
نمي دونم خامه اي كه استفاده كرديد چقدر انسجام داشته و به دماي محيط مقاوم بوده، اگه خامه تون زود در دماي محيط مقاومت و فرم خودش رو از دست داده باشه مي تونه علت اين ايراد باشه
يا شايد من درست متوجه منظور شما نشده ام؟
سلام لاله خانوم هنرمند.ببخشید شکر رو نگفتین کجای کار باید اضافه کنیم؟
ReplyDeleteسلام لیلی جان
Deleteعزیزم همونطور که بالا هم گفتم ابتدا مواد خشک بغیر از شکر رو از صافی رد می کنیم و بعد در مرحله ای که باید مواد خشک رو با مایه کیک مخلوط کنیم شکر رو هم اضافه می کنیم
*** امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد
لاله جان من تاحالا کیک شکلاتی درست نکردم یعنی همیشه میترسیدم که پف نکنه و خوب نشه،فکرمیکنم خیلی سخته..ولی با این دستور شما و عکسای خوشکلی که گذاشتین ترغیب شدم که حتما امتحانش کنم.امیدوارم که از پسش بر بیام:) ممنون از آموزش های خوبتون و ***اینکه دستورای خوشمزه تون و با ما به اشتراک می ذارید
Deleteخواهش می کنم لیلی جان واقعا باعث خوشحالی من است اگه تجربیاتم براتون مفید باشه ضمنا این کیک, کیک خیلی ساده ای هست و مطمئنم بخوبی از عهده ش برمیای
Delete*** از حالا نوش جونتون عزیزم
این دستور کیک عالی، من بارها کیک رو درست کردم
ReplyDeleteممنون
نوش جانتون عزيزم
Deleteمرسی عزیزم خیلی خوشمزه شد فقط فکر کنم فر من مشکل داشت نصف کیکم زودتر پخت نصف دیگه ش روش پخته بود توش خام بود هی گذاشتم تو فر سوراخش کردم که حرارت بهش برسه یکم اون قسمتش آش و لاش شد :)) ولی خوشمزه شده بود دست گلت درد نکنه و خسته نباشی! دقیقا کیک منم بافتش مثل کیک شما شد :*اولین بار بود کیکم انقدر پف میکرد, ایندفعه قبل درست کردن کیک کامنت های شما رو هم خوندم و همه ی نکاتو رعایت کردم!
ReplyDeleteنوش جونتون سپيده جان
Deleteخوشحالم كه دوست داشتيد
سلام
ReplyDeleteمن دنبال یه کیک شکلاتی واسه پایه چیز کیک شکلاتی می گشتم که دستور شما رو پیدا کردم و درستش کردم.خیلی عالی شد هم بافتش هم طعمش.خیلی خیلی ممنون از دستور عالیتون
فقط من یه مشکی دارم .من با هر دستوری که کیک شکلاتی درست کردم مایعش خیلی رقیق شد و بعد از مثلا 40 دقیقه توی فر هنوزم آبکی بود و باید خیلی میذاشتم تو فر بمونه تا بپزه!(فقط با کیکای شکلاتی این مشکل رو دارم!)
از اون جایی که فرق کیک شکلاتی با بقیه کیک ها تو پودرکاکائو هست فکر می کنم مشکل باید همین جا باشه.شما کاکائو رو هم مثل آرد پیمانه می کنید(با قاشق آرد رو توی پیمانه میریزید) یا پک میکنید؟
بله عزيزم من با قاشق ميريزم توي پيمانه
Delete