Wednesday, May 23, 2012

کیک شکلاتی

این کیک شکلاتی جزء کیک هایی است که هم خیلی راحت درست می شه و هم برای کیک های تولد یا خامه ای مورد مناسبی است. ضمن اینکه می تونین اون رو ساده با یک چایی داغ به عنوان عصرانه میل کنین.
مواد لازم:
آرد دو پیمانه
پودر کاکائو سه چهارم پیمانه
 بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
بیکینگ سودا یا بیکربنات سودا یا جوش شیرین خوراکی دو قاشق چای خوری
نمک یک نوک انگشت
شیر یک پیمانه
اسانس وانیل یک قاشق چای خوری
شکر دو پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
آب جوش یا قهوه داغ یک پیمانه
تخم مرغ دو عدد
طرز تهیه:
فر را روی حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم . ته ظرف و کاغذ روغنی گذاشته و کاغذ و دیواره های قالب و با برس  چرب می کنیم. بعد تمام مواد خشک به جز شکر را از صافی رد کرده  و به همرا شکر کنار می گذاریم.
تو یه ظرف دیگه اول تخم مرغ ها رو مقداری می زنیم و بعد به ترتیب شیر, روغن و اسانسمون و اضافه می کنیم و به اضای  هر کدوم از موادی که اضافه می کنیم  مقداری مایه رو می زنیم. 
بعد از اضافه کردن اسانس باز به مدت دو دقیقه دیگه مواد و می زنیم تا خوب مخلوط بشه و بعد قهوه داغ و اضافه می کنیم. البته کسایی که از طعم قهوه خوششون نمی یاد می تونن به جای قهوه از آب جوش استفاده کنن. ضمن اینکه غلظت قهوه بستگی به خودتون داره.
 بعد تمام مواد خشک و به مایه کیکمون اضافه کرده و مواد و کاملا با هم مخلوط می کنیم.  
حالا توی قالب ریخته و به مدت ٤٠ -٣٠ دقیقه در فر می گذاریم.
و آخر اینکه یه خلال دندان یا کارد و تقریبا تو مرکز کیک فرو می کنیم اگه تکه های کیک به اون نچسبید, آماده است. در غیر اینصورت چند دقیقه دیگه می ذاریم داخل فر بمونه.
اگه رو عکس های پائین کلیک کنین متوجه می شین این کیک بافت بسیار نرم و مرطوبی داره و علتش هم استفاده از روغن به جای کره است. توی دستور اصلی از اسانس وانیل استفاده کرده ولی می تونین از اسانس کارامل هم استفاده کنین که ترکیب بهتری می شه. 
برای تزئین, می تونیم شکلات آب کرده را با مقداری خامه و قهوه ی غلیظ مخلوط کنیم و روی سطح و اطراف کیک بمالیم و یا مثل من با کمی پودر قند و کاکائو اون و تزئین کنیم 

نوش جان


Source: justeasyrecipes 

73 comments:

  1. من کیک شکلاتی خیلی دوس ندارم اما این منو خیلی به هوس انداخته تو اون حیاط با اون چایی کنارش

    ReplyDelete
    Replies
    1. قربونت برم لیلا جون. منم هر چی درست می کنم آرزو می کنم شماها پیشم بودین

      Delete
    2. parvin,mahin,fariba,mamanjoon,farinaz:damet garm lalejoon,hamash alii bod.eyval darii..

      Delete
  2. مرسی پیمان جان
    :)) لطف دارن, از طرف من به همه سلام برسون و تشکر کن

    ReplyDelete
  3. خیلی خوشمزه به نظر میرسه ،دستت درد نکنه .میدونی که من عاشقه این چیزام

    ReplyDelete
    Replies
    1. فخی جان اسمت کامل نیومده ولی فکر می کنم تو باید باشی: قربونت برم
      جات اینجا خیلی خالیه, انشالله بیای یه بار باهم درست کنیم :))

      Delete
  4. Khoshbehalet laleh jan ke keika Khob pof mikone ,akhe man anchenan pofi nemikone, kheili delam mikhod pof kone ,be nazareton kojaye kar irad dar? Ba tashakor

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      ممنون از لطف شما
      شما هم اگه چند نکته رو رعایت کنین می تونین کیک های خیلی خوبی داشته باشید. اول اینکه موادتون تازه باشه. خصوصاٌ تخم مرغ و بکینگ پودر. دیگه اینکه مواد و به همون میزانی که در دستور قید شده بردارید برای این کار بهتره از پیمانه های مخصوص شیرینی پزی و ترازوی دیجیتالی استفاده کنید.گاهی وقتا چون مواد و با لیوانهای خانگی برمی داریم موادمون شل تر از اونچه باید باشه می شه و طبعاً پف نمی کنه.
      دیگه اینکه موادی مثه کره و تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشن
      فر حتماً باید از قبل گرم شده باشه حدوداً ده دقیقه قبل
      مواد باید به اندازه زده بشن زدن کم یا زیاد هر دو باعث میشه کیک خوبی نداشته باشیم
      وقتی مایه کیک و داخل قالب ریختین برای اینکه هوای اون خارج بشه دو سه بار آهسته قالب رو به زمین بکوبین
      دیگه اینکه در فر و تا حداقل 40-30 دقیقه ی اول پخت به هیچ عنوان باز نکنید.
      امیدوارم با رعایت این نکات بتونین کیک بهتری داشته باشید

      Delete
  5. Laleh jan dorostesh kardam vali har Che ke pof kar bade ke az fer dar avardam khabid ,va aslan keik hajimi nashod?? Myshe komakam konid??

    ReplyDelete
  6. دوست من چند تا نکته رو می گم شما ببین کدومش در مورد شما صدق می کنه. وقتی کیک خوب پف نمی کنه می تونه
    یک: به دلیل کم اضافه کردن بکینگ پودر یا بکینگ پودر تاریخ مصرف گذشته باشه
    دو: به خاطر تخم مرغ و کره باشه که به دمای محیط نرسیدن
    سه: بخاطر داغ بودن زیاد فرتون باشه
    چهار:از قالبی استفاده کرده باشین که بزرگتر از حجم کیکتون باشه. یعنی موادتون کمتر از 2/3 از حجم قالب و پر کرده باشه که طبیعتاً هر چه پف کنه باز هم به سایز دلخواه نمی رسه
    پنج: در فر رو زودتر از نیم ساعت اول باز کرده باشید
    شش: مواد رو درست نزده باشید
    هفت: حقیقتاً ناراحت شدم, چون برای خودمم پیش اومده علی رغم زحمتی که کشیدم نتیجه ی کار اونچه می خواستم نشده و خستگی به تنم مونده. به هر حال اگه ایراد کارتون یکی از این موارد باشه حتماًکیک بعدی
    :) تون خوب از آب در میاد

    ReplyDelete
  7. Laleh jan man az hamzan barghi estefade nakardam vali hamishe pof mikard vali be andae kafi na vali to in ekik engar na engar aslan kHabari az pof nabod ?? Rasti man Pekingsoda nadashtam, hala shayad in elatesh bashe vali kheili mamnun ke vaght gozashti va dalayelo neveshti , dafe bad omidvaram Khob she,mamnun

    ReplyDelete
  8. سلام
    من فکر می کنم علتش دقیقاً همین باید باشه
    چون بیکینگ سودا و بیکینگ پودر هر دو باعث ور اومدن خمیر در کیک میشن. بیکینگ سودا در واقع همون جوش شیرین خوارکی است که میتونین به همون میزان ذکر شده جوش شیرین یا
    ( :))دوبرابر اون میزان بیکینگ پودر اضافه کنین.( باید به متن اضافه می کنم

    البته اینکه می گین کیکهاتون معمولا به اندازه ی کافی پف نمی کنه علتش می تونه استفاده نکردن از همزن باشه. چون خصوصا زرده را باید چیزی حدود 5-4 دقیقه بزینم تا حالت کشدار بگیره و کرم مانند بشه. که باهمزن راحتتر میشه اینکار و کرد و قطعا وقتی با دست می زنیم خیلی زودتر خسته می شیم و دست از زدن بر می داریم. ولی اگه با ویسک به مدت طولانی تخم مرغتون بزنید تا جایی که به حدی برسه که باید برسه هیچ تفاوتی نداره از همزن برقی استفاده کنید
    امیدوارم کیک بعدی خوب بشه :))و خبرش رو به من هم بدید

    ReplyDelete
  9. salam
    khailie khosh hal shodam blog-e ton khailie alie
    omidvaram to karreton movafagh bashid

    ps: Darkhasti :) mish dastor-e dorost kardan tart-e tonam ba joziat bedin.
    hamishe mikhastam ono dorost konam. oni ke eyd dorost kardeh bodin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) سلام هدی جون
      منم خیلی خوشحال شدم تا اسمت و دیدم. همیشه سراغت و از مامان می گیرم. باشه عزیزم
      :)) بهت قول می دم تو همین یکی دو هفته آینده حتماً درست کنم. گفتی عید من و بردی به اون روزای خوب. راستی که اون سال عید بهترین عید غنا بود که حقیقتا دیگه تکرار نشد
      ***در هر صورت جات اینجا خیلی خالی است. امیدوارم همیشه خوش باشی

      Delete
  10. salam mikham ino dorost konam..ama podre vanil daram mishe az onam estefade kard?cheghadr?man ghalebam azin ghaleb jelei hast mishe?ia na?age mishe chetori tu on ghalebam kaghaz roghani bezaram manzoram ine ke mishe nazaram???merci khanomi

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سحر جون
      عزیزم اگه پودر وانیلت شکری باشه به اندازه همون یک قاشق چای خوری می تونی بریزی ولی اگه پودر خالص وانیل باشه فکر می کنم حدوداً 1/8 قاشق چایخوری باید باشه. میگم فک کنم چون من تا حالا حودم از پودر خالص اون استفاده نکردم ولی می دونم اگه زیاد بریزی کیک یا شیرینی ت رو تلخ می کنه.
      در مورد قالبم اگه منظورت از قالب ژله قالبهای سلیکونی است باز باید بگم من خودم معمولا از قالبهای فلزی برای پختن کیک هام استفاده می کنم به جز یک بار که اون یه بار هم کیکم خیلی خوب شد و مشگلی هم نداشت ضمن اینکه احتیاجی هم به کاغذ روغنی
      :))) نداره

      Delete
  11. azizam manzoret az ard ine ke arde mamoli estefade konim ia arde makhsose keik???va inke man nemidonam arde makhsose keik chie ie ardi daram bash hame chiz dorost mikonam hala nemidonam....rasti ma chon ahle ghahve khordan nistim az ghahnve estefade nemikonim man ghahvei ke daram ghahve torke chetori estefade konam????merci khanomi....

    ReplyDelete
    Replies

    1. سحر جون من اینجا از ارد معمولی استفاده کردم که به انگلیسی روش نوشته
      all purpose flour
      آرد کیک هم آردی است که تو هر یک پیمانه اش 2 قاشق غذا خوری آرد ذرت استفاده شده و روش نوشته
      cake flour
      در رابطه با قهوه من از قهوه های سائیده و فوری یا بهتر بگم پودر نسکافه استفاده کردم
      در مورد قهوه ترک توی کیک و شیرینی تجربه ندارم چون قهوه ترک دونه هاش زبرتر است و ممکنه توی کیک حس بشه مگه اینکه توی آسیاب پودرش کنی تا کاملاً نرم بشه. البته همون طور که گفتم من چون تجربه این قهوه رو تو کیک ندارم از احتمالات برات گفتم ولی فک می کنم همینطور باشه.

      Delete
  12. salam lale jon keiket ali bod dorost kardam vase tavalod motmaenam ali mishe..ama ie iradi ke dare iekam be talkhi mizaneo ziadi shirine..albate man az neskafe fori estefade kardam ke tosh shekar bod in keiko mishe sade dorost kard??????in kheili narme kheili khobe asheghe in keik shodam vase monasebat ha alie..ie meghdare keik maiasho migam ezafe monde mitonam abjosh berizam ke tamesh behtar she?che meghdar?in ezafe maiame ezafe omade iani nescafeo inaro tosh rikhtam...merci

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سحر جان
      نوش جونتون خوشحالم که دوست داشتی
      فقط دقیقا متوجه منظورت نشدم چون نوشتی یه کم به تلخی می زنه و زیادی شیرینه که این دو با هم در تضاده
      سحر جون این کیک چون توش قهوه داره بیشتر مناسب کسایی است که به تلخی قهوه علاقه مندن, و بهتره اگه از تلخی قهوه خوشتون نمی یاد همونطور که بالا توی رسپی هم گفته ام از آب جوش استفاده کنی.
      این شیرینی بیش از حدی که میگی به خاطر اینه که از قهوه های فوری
      3 in 1
      استفاده کردی و از اونجا که این قهوه ها خودش شکر و کافی میت داره شیرینی کیکت رو بیشتر کرده. پس به نظر من بهتره دفعه بعد اگه نمی خوای مزه تلخی قهوه رو بگیره از همون آب جوش استفاده کنی ضمن اینکه برای کیک های تولد چون وسط و روی کیک خامه استفاده می شه باز تلخی قهوه رو می گیره و شیرین تر می شه و من خودم وقتی برای تولد یکی از دوستانم این کیک رو درست کردم کسی از تلخی اون شکایت کرد و حتی بچه ها هم با علاقه اون رو خوردن ولی شما نگاه کن به ذائقه خودتون چون تلخی هم مثه تندی است و بعضی ها به مقدار کمش هم حساسن
      اما در مورد سوالت متاسفانه نمی تونم کمکی بهت بکنم چون مقدار مواد خشک و مایع کیک ها محاسبه شده و اگه هر چی بهش اضافه یا ازش کم کنیم دیگه اون جوابی که باید
      ... بده رو به ما نمی ده

      Delete
  13. مرسی از توضیحاتتون راجب پف نکردن کیک من نمی دونستم زیادی داغ بودن فر هم می تونه مانع پف بشه همیشه نیمساعت الی 40 دیقه قبل فرو روشن می کردم. حالا از کجا بفهمیم که زیادی داغ نشه زیادی هم سرد نباشه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. مریم جان فر رو ( حدوداً ) از 10 -15 دقیقه قبل با همون درجه ای که توی دستور قید شده می ذارن گرم بشه. اگه فر تنظیم باشه و به درستی عمل کنه نتیجه مطلوب می ده
      البته این زمانی که من گفتم مربوط به وقتایی است که فقط می گن فر رو از پیش روی فلان درجه گرم می کنیم ولی اگه توی دستوری زمان هم داده بود مثلا 20 دقیقه یا 5 دقیقه قبل از گذاشتن شیرینی یا غذا فر رو روشن می کنیم دیگه اون موقع باید طبق رسپی پیش بری

      Delete
    2. خیلی ممنون الآن دارم میرم درست کنم کیکه رو خداکنه خوب بشه

      Delete
    3. مطمئن باش خوب می شه عزیزم
      منتظر خبرت هستم
      :)

      Delete
    4. همون موقع درستش کردم خیــــــــــــــــلی خوشمزه شده بود عالی در میاد این کیک. تازه من اول کیک رو درست کردم بعد مامانم اومد خونه گفت آردی که استفاده کردم آرد سبوس دار بوده تازه با آرد به اون سنگینی خوب پف کرده بود واقعا عالی بود مرسی

      Delete
    5. :)))) خواهش می کنم عزیزم خیلی خوشحالم کردی

      Delete
  14. سلام لاله جان
    یه سوال کلی
    بهترین زمان برای در اوردن کیک از قالب و همچنین برش زدن اون چه زمانیست؟باید کاملا سرد شه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نيلوفر جان به نظر من زمان در اوردن كيك از قالب نسبي است و نمي شه يه زمان مشخص براش عنوان كرد چون سايز كيكها، دماي محيط و ... با هم متفاوت است ولي بصورت كلي بهتره بذاري كيك خنك شه و بعد از قالب در بياري و برش بدي چون اگه تا خنك نشده برش بدي چون بافت كيك هنوز نرم است ممكن است از هم بپاشه،
      در هر حال به عنواان يه قانون كلي حدودا ١٠ تا ١٥ دقيقه بعد از در اوردن كيك از داخل فر مي توني اون رو از قالب در بياري
      و بهتره ابتدا با يه چاقو يا خلال دندون كيك رو از ديواره هاي قالب جدا كني و بعد داخل ظرف مورد نظرت برگردوني

      Delete
  15. لاله خانم میشه این کیک رو تو قالبهای کوچولو بصورت مافین هم درست کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. مریم جان من خودم تا حالا هر بار این کیک رو درست کرده ام تو قالب بزرگ بوده ولی تا جایی که می دونم مایه کیک رو می شه هم تو قالبهای تکی و هم به عنوان کاپ کیک تهیه کرد

      Delete
  16. salam khaste nabashin man mikham keik italiai dorost konam ba rokeshe ganash nemidonam khob mishe ia na?be nazareton bad nemishe khanomi?ganash faghat ba keike shokolati khob mishe?baraie rokekesh dadan ke ganash mirizim keikemono baiad martob konim?vaghan mohabat mikonin komakam konin in linke keike italiaie http://julietgabriel.blogfa.com/post-172.aspx
    mikham dar morede in keik ba shoma mashverat konam in keik mikham dorost konam nazare shoma chieee?

    ReplyDelete
    Replies

    1. سلام دوست عزیزم
      قبل از هر چیز تشکر می کنم بخاطر اعتمادی که به من دارین
      و در مرتبه بعد باید بگم دوست ناشناسم این کیکی که گفتین به نظر من کیک خوبی اومد و مهمترین دلیلم اینه که این کیک رو از وبلاگ شف ژولیت انتخاب کرده اید. چون تا اونجا که من می دونم ایشون دوره های تخصصی کیک پزی رو گذرونده اند و قطعا و مسلما اطلاعاتشون خیلی بیشتر از منی است که صرفا بر اساس علائقم این کار رو انجام می دم
      پس وقتی شف
      ژولیت ازش تعریف می کنن با خیال راحت اون رو درست کنین.
      و در مورد گاناش هم که پرسیده بودین درسته که گاناش بیشتر برای کیک های شکلاتی کاربرد داره و وقتی اسم گاناش به میون میاد خواه ناخواه یاد کیک شکلاتی می افتیم ولی من کیکهای زیادی توی وبلاگهای خارجی دیده ام که ساده بوده ولی با گاناش تزئین شده بنابراین قاعده و قانون خاصی نداره
      به هر حال امیدوارم این کیک رو درست کنین و ازش لذت ببرین ضمن اینکه خوشحال می شم اگه نتیجه کارتون رو به منم بگین
      موفق باشید

      راستی
      این فندق های کاراملی که من توی این پست
      http://sabzotorsh.blogspot.ca/2012/11/blog-post_20.html
      توضیح داده ام هم می تونه تزئین ساده و متفاوتی برای کیکتون باشه

      :) البته اگه کیک تولد کودک نباشه

      Delete
  17. مرسي اره كاراشون حرف نداره ببخشيد شما رو به زحمت انداختم
    مشكلي كه هست ايشون وقت جواب دادن رو ندارن براي همين شما رو به زحمت انداختم. شما بودين همون كرم كيك رو درست ميكردين يا كاناش؟ براي كاناش بايد كيك رو مرطوب كرد ايا?

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم عزیزم
      من اگه بتونم خوشحال می شم کمکی کنم

      راستش به نظر من این کرم تفاوت چندانی با گاناش نداره. یعنی از لحاظ ساختار, نسبتاً به هم شبیهند. من اگه بودم کرمی رو انتخاب می کردم که برای اون کیک عنوان شده چون این دستور یه دستور کلاسیک هست و ترجیح می دادم طبق دستور اولیه خودش اون رو درست کنم. البته همچین وقتایی وبلاگ یا وب سایتی که اون دستور رو ازش می گیرم برام خیلی مهمه اگه به اون بلاگ مطمئن باشم طبق دستوری که خودش توصیه کرده پیش می رم اگه نه قبل از
      مهمونی یه بار امتحان می کنم تا مطمئن باشم خوب در میاد یا اصلا از خیرش می گذرم. :)این نظر من است ولی اونچه مهم است شما خودتون باید با توجه به ذائقه تون کیک یا کرمی که می خواین رو انتخاب کنین
      در مورد مرطوب کردن کیک هم تا اونجا که من به جز یکی دو مورد دیده ام, اغلب بدون اینکه کیک رو مرطوب کنن از گاناش برای تزئینش استفاده می کنن. به این ترتیب که کیک رو روی یه توری سیمی و توری رو داخل یه سینی قرار می دن. بعد گاناش رو با ملاقه یا خود ظرف روی سطح کیک می دن تا به دیواره های کیک برسه و همه جای کیک رو بگیره

      البته این چیزی است که من تا این لحظه می دونم اگه احیانا در اینده روش های دیگه ای رو یاد گرفتم که لازمه اش مرطوب کردن کیک است حتما توی وبلاگ قرار میدم تا شما هم استفاده کنین

      Delete

    2. شاید این ویدئو هم به دردتون بخوره

      http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=hmLAr_tHSE4&feature=endscreen

      Delete
  18. واقعا متشکرم مرسی از وقتی که در اختیار من گذاشتین همون کیک رو با روکشش درست می کنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم عزیزم
      امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم. اگه فرصت کردی خبر خوب شدن کیکت رو به منم بده
      ***

      Delete
  19. salam azam khastin az natije keik begam vaghan depresam chon keikam kochektarin pofi nakarde nemidonam chekar konam mikhastam keiko laie keshi konam..nemidonam iradam koja bode?farda mikhastam tadarok bebinam age shoma jaie man bodin ie keike dige dorost mikardin ia dobare ino dorost mikardin chon dige forsate kharab kari nadaram ia inke mizashtin tu forsate monaseb emtehanesh mikardin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      کیک دستور شف ژولیت؟
      به هر حال متاسفم و احساستون رو درک می کنم, ولی اگه جای شما بودم, فرصت کافی نداشتم و کیکهای دیگه ام خوب پف می کرد, ترجیحا کیکی رو درست می کردم که قبلا امتحانش رو پس داده باشه و امتحان دوباره کیک جدید رو می گذاشتم برای یه بار دیگه
      یه کار دیگه هم می تونین بکنین. اگه مزه کیک خوب شده و فقط مشگلش پفش است می تونین کیک خودتون رو درست کنین و این کیک رو هم به عنوان یکی از لایه ها استفاده کنین. البته به شرط اینکه از لحاظ طعم با هم همخوانی داشته باشن

      بازم تونستین یه اطلاعی بدین یا سوالی داشتین در خدمتم

      *** و امیدوارم این یکی خوب بشه

      Delete
  20. be har hal merci azizam az rahnemaeet..are ie keiki dorost mikonam ke ghablan dorostesh kardam..in keik ham mazash khob bod shaiad ie bare dige dorosesh konam chon mazash khob bod

    ReplyDelete
  21. عالییییییییییییییی بود مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) *** ممنون از شما اقدس خانوم

      Delete
  22. merci , khili cake khoshmazehee bood , hame chizesh andazeh va khob bood faghad inke vaghti comment ha ro mikhondam aksaran gofteh boodand ke cakeshoon pof nakardeh dar natijeh man baking poweder ro ye kam bishtar ezafeh kardam vali bad vaghti cakam pof kar roosh tarak khord va inke ghalebam ghalb shekl bood bishtar vasate cake pof kard va hamoonja hasham tarak khord dalilesh be nazaretoon ezafeh kardane baking powder boodeh ?? bazam dastetoon dard nakoneh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ندا جون یکی از دلائلی که باعث می شه کیک ها خراب بشن تنظیم نبودن فر است به همین خاطر معمولا سفارش می شه هر شش ماه یه بار فر رو تنظیم کنیم و گرنه خود رسپی مشگلی نداره و همونطور که توی تصویر ها هم می بینی کیک به خوبی پف کرده

      اما در مورد مشگل شما
      یکی از دلائلی که باعث میشه کیک ترک بخوره داغ بودن بیش از حد فر است
      و چون می گین وسط کیکتون پف کرده احتمالا به دلیل استفاده از قالب کوچکتر از حجم کیک است چون کیکها از کناره ها شروع به پختن می کنن و وسط کیک جایی برای مانور دادن نداره بنابراین پف می کنه و یه جا جمع می شه پس بهتره از قالبی استفاده کنین که حداقل 3/4 از سطح قالب خالی باشه
      ضمن اینکه اضافه کردن بکینگ پودر یا جوش شیرین زیادتر از مقدار گفته شده هم باعث بیشتر پف کردن وسط کیک می شه
      *** امیدوارم مشگلتون حل شده باشه

      Delete
  23. merci khili ali shod, faghad inke man be khatere inke pofesh bishtar beshe baking powder ye kam bishtar zadam vase hamin rooye cakam pore tarak shod ye joraee ingar dahan baz kard :-D , dalilesh hamin ziadi boodane baking powder boodeh ya mitooneh dalile dige dashte bashe ?? bazam dastetoon dard nakone

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) همونا که بالا گفتم
      :) ضمن اینکه خواهش می کنم

      Delete
  24. merci , khili khob bood , vali chera cake man tarak bardasht , az chand ja dahan baz kard ?:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ندا جون من نمیتونم دقیقا بگم بخاطر کدوم یکی از دلائلی که بالا گفتم کیکتون اینطور شده و از اونجا که این کیک همونطور که در عکسها هم مشخص است بافت نرمی داره و جزء کیکهای مرطوب است نباید ترک بخوره به همین خاطر فک می کنم فرتون بیش از اندازه داغ بوده که علت اصلی ترک خوردن سطح رویی کیک است و اضافه کردن بیش از حد لازم بکینگ پودر هم می تونه علت مضاعف باشه
      اگه کامنت بالایی من رو با دقت بخونی شاید بهتر متوجه بشی کدوم مورد شامل حال شما می شه

      Delete
  25. Salam, merc az dastooor va axa. kheyli khoob bood. faghat hararat 180 yekam ziyad bood chon roosh misookht, ama be har haal ke kheyli aali shod va kheyli ziyaad bood. hame khordano tariif kardan, moteasfaneh man khodam nemitoonestam bokhoram dar hali ke kheyli cake shokolatii doost daram, in hafte bayad bazam dorost konam chon shoharam mikhad too restooranesh bezare ;) garche bazam felan nemitoonam emtehanesh konam ta dorane baardariim tamoom she. bazam merc az in poste mofiiiid va toziiihe aaali xx Sheeda

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم، قبل از هر چيز بهتون تبريك مي گم و آرزو مي كنم هر چه زودتر اين دوران رو پشت سر بذارين و كوچولوي خوشگلتون رو در آغوش بگيرين **** و ديگه اينكه ممنونم و خوشحالم كه خوشتون اومده، در رابطه با حرارت فر، من هميشه گفته ام فرهاي مختلف از لحاظ ميزان حرارت با هم فرق دارن و هيچ وقت به طور صد درصد به حرارت گفته شده اعتماد نكنيد و حتما درجه حرارت رو با فر خودتون تطبيق بدين، كما اينكه ممكنه دوست ديگه اي كامنت بذارن كه اين درجه حرارت كم بود
      اما موضوع ديگه كه دلم مي خواد در موردش باتون صحبت كنم و اميدوارم به حساب دخالت نگذارين، ضمن اينكه براي تصميماتتون احترام قاىلم ولي عزيزم خيلي تعجب كردم وقتي خوندم به صرف بارداري خودتون رو از خوردن كيك ممنوع كردين، و چون تنها موادي كه احتمال دادم به خاطرش خودتون رو محروم كرده باشين جوش شيرين و بكينگ پودره از يكي از دوستان پزشكمون در موردش پرسيدم و ايشون هم معتقد بودن وقتي مصرف مكرر و روزانه نباشه خوردن يه برش كيك هيچ اسيبي به جنين نمي رسونه ... به هر حال گفتم اين رو با شما هم در ميون بذارم گرچه تصميم گيرنده اصلي خود شماىيد
      و نهايتا اينكه بعد از اين همه پر حرفي ممنونم از اينكه بهم اطلاع دادين
      *** مراقب خودتون باشيد

      Delete
    2. salam azizam... merc az javabetoon bebakhshiiid ke dir javab midam chon dargir bache boodam alan hodoode 1 maho 3 haftashe ;) raje be nakhordane cake dar dorane bardariiim goftiiin, chon man ghande dorane bardarii dashtam va majboor boodam momaneat konam dar vaghe az hamechiiz hatta ghazye aadii, kheyli sakht bood ama khob tamoom shod. merc xxxx

      Delete

    3. سلام دوست من
      ♥ قدم نو رسیده مبارک
      کاملا درک می کنم چقدر سخت بوده ولی مطمئنم حالا با یه نگاه به کوچولوی نازتون همه سختی ها رو فراموش کردین و می کنین ... در عین حال ببخشید اگه بدون اطلاع
      :* از علت رژیم غذایی شما بهتون توصیه ای کردم

      به هر حال بازم بهتون تبریک می گم و از طرف من ببوسینش
      ♥♥♥

      Delete
  26. سلام لاله جان من ميخام اين كيك رو درست كنم يه سوال دارم چون واسه تولد ميخام درست كنم سوالم اينه ميشه روكش خامه اي بدم منظورم خامه فرم گرفته سفيده؟ ممنونم از شما

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      چرا که نه, البته من خودم برای تزئین این کیک از کرم شکلاتی استفاده کردم یعنی ترکیب خامه و شکلات اما این بستگی به سلیقه خودتوون داره و هر کرمی که باب میلتون است می تونین استفاده کنین

      Delete
  27. ببخشيد من واسه خامه كشي كه گفتم لاش ميتونم موز و گردو بزارممممم؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله می شه فقط بهتون پیشنهاد می دم اگه می خواین کیک حجیمی داشته باشین و برای خامه کشی قشنگ تر باشه دو تا کیک درست کنین یا از قالب کوچک استفاده کنین

      *** ضمنا این تولد رو پیشاپیش بهتون تبریک می گم

      Delete
  28. من كيك رو براي تولد درست كردم اما يكم ميزان كاكائو زياد بود ميشه راهنماييم كنين يكم رگ تلخي ميده..من يه سوالي داشتم ببينين ميدونم داشتن پيمانه از واجباته اما من هميشه پيمانه ها رو تبديل ميكنم هر قاشف سوپ خوري پودر كاكائو ١٠گرم هست من نميدونستم سر پر بايدريخت يا سر خالي منم پودر كاكائوم ١٠٠گرمي بود منم به جز چند فاشق همشو ريختم اينم بگم مارك معروف و جنس خوب خريدم..از شما بابت دستور متشكرم

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست عزيزم موضوع رو خيلي براي خودتون پيچيده نكنين، ٣/٤ پيمانه خيلي واضح و قابل فهم تره تا تبديل اين مقدار به قاشق و گرم، من اگه جاي شما بودم لااقل قبل از ريختن پودر كاكائو به داخل مواد، حتي اگه پيمانه هم نداشتم داخل يه ليوان معمولي امتحان مي كردم، نمي دونم شايد زيادتر از مقدار لازم پودر كاكائو ريختين كه تلخ شده، ضمن اينكه اين كيك بخاطر استفاده از پودر كاكائو و قهوه بايد يه رگه تلخي داشته باشه، نه تلخ آزار دهنده ولي در حدي كه با يه كيك معمولي متفاوت باشه، نهايتا بطور حدسي مي تونم بگم ٣/٤ پيمانه حدودا بايد برابر ٥ - ٤ قاشق باشه ولي باز بهتره خودتون با توجه به سايز قاشقتون داخل يه ليوان معمولي امتحان كنين تا دقيقتر متوجه شيد
      :) موفق باشيد

      Delete
  29. ببخشيد زياد سوال ميكنم منظورتون قاشق سرپره؟ يا سر خالي ممنونم از شما

    ReplyDelete
    Replies

    1. خواهش می کنم دوست عزیزم من هر چقدر هم سوال داشته باشید و جوابش رو بدونم خوشحال می شم کمکتون کنم اما این سوالتون یه مقدار گیج کننده است
      خصوصا چون سایز قاشق ها متفاوت است و شما می فرمائید از پیمانه های اندازه گیری هم استفاده نمی کنین در قاشق هایی که مخصوص اندازه گیری اند بعد از برداشتن مواد پودری سر قاشق رو با کارد صاف می کنن اما وقتی پای قاشق های معمولی اشپزخونه به میون میاد بسته به سایزشون که با هم متفاوته می تونه سرپر یا سرخالی باشه
      شما خیلی راحت 3/4 پیمانه پودر کاکائو رو با همون قاشقی که خودتون اندازه می گیرین پیمانه کنین تا به جواب درست برسید.

      در این لینک هم من در مورد مقیاسهای اندازه گیری مواد نوشته ام که شاید بتونه کمکتون کنه
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html

      Delete
  30. salam . man in cake ro dorst kardam , daghighan hamoontor ke goftid naram va martoobeh baftesh . faghat be nazaram chon kheili narmeh nemishe laye cake khameh gozasht chon vaghti boresh bokhore fek nemikonam chasbandegiye lazem beine layeha bashe va momkene yekam shol beshe. man cake ro az shab ta sob to damaye mohit gozashtam ama hamon sobh ke serve kardam hamchenan narm va taze bood. manzoram ine ke shayad bad nabashe ke in nokteh dar dastoori ke neveshtid zekr beshe ke behtare roosh ganash rikhte bashe ya kolan roosh tazein beshe ta khameh bere lash ! merciiiii vaghean az dastooraye khobetoon . man mikhonam va lezat mibaram az in hame zoogh va saligheye shoma .

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      ممنونم از محبتتون، راستش من يخورده گيج شدم، من يكبار اين كيك رو با كرم شكلاتي (داخل لايه ها) تزيين كردم و ايرادي هم پيدا نكرد، ضمن اينكه حتي كيكهايي كه بافت منسجم تري هم دارند رو هم موقعي كه خامه لاي اونها مي گذارند با شربت مرطوب مي كنند تا كاملا نرم بشه (كما اينكه خود من در دستور كيكي كه اماده كرده ام و در اولين فرصت توي وبلاگ مي گذارم نشون خواهم داد كه آب ميوه يا همون شربت رو با ني داخل لايه هاي كيك مي كنيم تا شربت بخوبي به خورد كيك بره ) پس بعيده كه ايراد از بافت نرم و مرطوب كيك باشه، خصوصا اگه موقع دو نيم (لايه) كردن كيك به مشگل برنخورده باشيد، رطوبت كيك حتي مي تونه بعنوان يك ويژگي خوب تلقي بشه
      نمي دونم خامه اي كه استفاده كرديد چقدر انسجام داشته و به دماي محيط مقاوم بوده، اگه خامه تون زود در دماي محيط مقاومت و فرم خودش رو از دست داده باشه مي تونه علت اين ايراد باشه
      يا شايد من درست متوجه منظور شما نشده ام؟

      Delete
  31. سلام لاله خانوم هنرمند.ببخشید شکر رو نگفتین کجای کار باید اضافه کنیم؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام لیلی جان
      عزیزم همونطور که بالا هم گفتم ابتدا مواد خشک بغیر از شکر رو از صافی رد می کنیم و بعد در مرحله ای که باید مواد خشک رو با مایه کیک مخلوط کنیم شکر رو هم اضافه می کنیم
      *** امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد

      Delete
    2. لاله جان من تاحالا کیک شکلاتی درست نکردم یعنی همیشه میترسیدم که پف نکنه و خوب نشه،فکرمیکنم خیلی سخته..ولی با این دستور شما و عکسای خوشکلی که گذاشتین ترغیب شدم که حتما امتحانش کنم.امیدوارم که از پسش بر بیام:) ممنون از آموزش های خوبتون و ***اینکه دستورای خوشمزه تون و با ما به اشتراک می ذارید

      Delete
    3. خواهش می کنم لیلی جان واقعا باعث خوشحالی من است اگه تجربیاتم براتون مفید باشه ضمنا این کیک, کیک خیلی ساده ای هست و مطمئنم بخوبی از عهده ش برمیای
      *** از حالا نوش جونتون عزیزم

      Delete
  32. این دستور کیک عالی، من بارها کیک رو درست کردم
    ممنون

    ReplyDelete
  33. مرسی عزیزم خیلی خوشمزه شد فقط فکر کنم فر من مشکل داشت نصف کیکم زودتر پخت نصف دیگه ش روش پخته بود توش خام بود هی گذاشتم تو فر سوراخش کردم که حرارت بهش برسه یکم اون قسمتش آش و لاش شد :)) ولی خوشمزه شده بود دست گلت درد نکنه و خسته نباشی! دقیقا کیک منم بافتش مثل کیک شما شد :*اولین بار بود کیکم انقدر پف میکرد, ایندفعه قبل درست کردن کیک کامنت های شما رو هم خوندم و همه ی نکاتو رعایت کردم!

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جونتون سپيده جان
      خوشحالم كه دوست داشتيد

      Delete
  34. سلام
    من دنبال یه کیک شکلاتی واسه پایه چیز کیک شکلاتی می گشتم که دستور شما رو پیدا کردم و درستش کردم.خیلی عالی شد هم بافتش هم طعمش.خیلی خیلی ممنون از دستور عالیتون
    فقط من یه مشکی دارم .من با هر دستوری که کیک شکلاتی درست کردم مایعش خیلی رقیق شد و بعد از مثلا 40 دقیقه توی فر هنوزم آبکی بود و باید خیلی میذاشتم تو فر بمونه تا بپزه!(فقط با کیکای شکلاتی این مشکل رو دارم!)
    از اون جایی که فرق کیک شکلاتی با بقیه کیک ها تو پودرکاکائو هست فکر می کنم مشکل باید همین جا باشه.شما کاکائو رو هم مثل آرد پیمانه می کنید(با قاشق آرد رو توی پیمانه میریزید) یا پک میکنید؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله عزيزم من با قاشق ميريزم توي پيمانه

      Delete