Sunday, July 15, 2012

کیک یک, دو, سه, چهار

کیک ١٢٣٤ مربوط به حوالی قرن ١٨ میلادی است. در واقع مربوط به زمانی می شه که مردم سواد خواندن و نوشتن نداشتن و بهترین راه برای به یاد سپردن دستور العمل و مواد لازم کیک، اسم گذاری اونها بر اساس اندازه های داده شده بوده، که در واقع پاند کیک ها و کاپ کیک ها هم جز این دسته اند.

حالا چرا ١٢٣٤؟؟؟ برای اینکه توی مواد لازم اصلی و پایه به ترتیب :
١ پیمانه کره
٢ پیمانه شکر
٣ پیمانه آرد و
٤ عدد تخم مرغ

داریم که با این مواد در همون سالهای اولیه کوکی های قندی یا کوکی هایی با ماندگاری طولانی درست می کردن که گاهی به خاطر اون بافت سفتی که داشتن حتی تا یک سال هم می تونستن اونا رو نگه دارن. به مرور زمان مواد دیگه ای به مواد پایه اضافه شد که بیکینگ پودر، شیر، آب میوه، ادویه جات و انواع مغز خشکبار متداول ترین اونهاست تا این کیک به شکل کیک امروزی رسید ولی همچنان اسم اولیه ی خودش رو حفظ کرده.


این کیک هم خیلی سریع و راحت آماده می شه، هم خیلی با برکت است و تقریباً به دو قالب گرد ٢٥ سانتی نیاز داره، البته من چون همسرم به یاد قدیم کیکهای تخته ای ایران رو دوست داره، اون رو توی ماهیتابه مستطیلی بزرگ درست می کنم و به صورت همون کیک های تخته ای قنادی ها برش می زنم. یه حسن دیگه ی این کیک اینه که از اونجایی که با یه بار درست کردن، دو تا کیک داریم و بافت کیک هم کاملاً نرم و اسفنجی است ( البته به شرط اینکه خیلی توی فر نمونه که خشک بشه) گزینه ی خیلی خوبی برای کیک های تولد است، خصوصاً اگه بخواین دو طبقه درست کنین. و نهایتاً از همه ی اینها مهم تر یه کیک ساده و خوشمزه برای عصرانه بچه هاست. پسر بد غذای من، بامداد که این کیک رو خیلی دوست داره:)



مواد لازم:
کره ١ پیمانه ( در دمای محیط قرار داده شده )
شکر ٢ پیمانه
آرد ٣ پیمانه
تخم مرغ ٤ عدد
.......................
شیر یا آب میوه ١ پیمانه
وانیل ١ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ٣ قاشق چایخوری
نمک ٣ نوک انگشت
خوب چرا به مواد اصلی شیر یا آب میوه اضافه می کنیم؟ به این دلیل که با اضافه شدن این مایعات بافت این شیرینی از کوکی به کیک تبدیل می شه و اضافه کردن بکینگ پودر و نمک هم به این خاطر است که چون توی ایران all purpose flour که خودش بکینگ پودر و نمک رو در خودش داره نیست یا اگه هم باشه همه جا در دسترس نیست, همون آرد ساده رو استفاده می کنیم و در ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چای خوری بکینگ پودر و نوک انگشت نمک اضافه می کنیم.
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی ٣٥٠ درجه ی فارنهایت روشن می کنیم. قالب رو چرب کرده کاغذ روغنی می ندازیم. من معمولاً هر دو طرف کاغذ رو چرب می کنم.
کره رو می زنیم تا نرم بشه و بعد شکر رو اضافه می کنیم و برای حدوداً ٨-٦ دقیقه می زنیم تا شکر و کره کاملاً به خرد همه رفته و به شکل کرم در بیان.
تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه می کنیم. نکته ای که اینجا باید رعایت بشه اینه که یه تخم مرغ رو اضافه می کنیم خوب می زنیم و بعد می ریم سراغ تخم مرغ بعدی تا وقتی که مواد کاملاً یه دست بشه.
حالا آرد که با بکینگ پودر و نمک مخلوط و الک کرده ایم رو همراه با شیر به طور متناوب با مواد مخلوط می کنیم، با آرد شروع می کنیم و با آرد هم تموم می کنیم، و هر بار کمی با همزن می زنیم. در نهایت وانیل رو اضافه کرده و یه بار دیگه مایه کیک رو با هم مخلوط می کنیم.
حالا خمیر رو بسته به تعداد قالب هامون بین اونا تقسیم می کنیم و برای اینکه هوای داخل اون خارج بشه دو سه بار قالب رو بلند کرده و آروم به  سطح میز کار می زنیم و بعد در فر از پیش گرم شده می ذاریم. همونطور که قبلا هم گفته ام ساعتی که معمولاً برای کیک یا شیرینی ها توی دستورها گفته می شه کاملاً تقریبی است و از یه فر به فر دیگه متفاوت است. زمان این کیک هم حدوداً  ٣٠ - ٢٥ دقیقه عنوان شده ولی این زمان برای وقتی که مایه کیک رو توی یک قالب بریزیم تا سه تا فرق می کنه. من چون موادم رو تو یه قالب بزرگ درست کردم حدوداً ٤٠ دقیقه زمان برد.
و کیک ما آماده است :)

امیدوارم درست کنین و خوشتون بیاد:)
نوش جان**

source: food.com

41 comments:

  1. ای جااااان به این پسر قشنگت لاله جان ، عجب کیک خوشمزه ای هم داره میخوره فسقلی ، از طرف من ببوسش و دستت هم درد نکنه بابت این کیک بسیار خوشمزه ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) لطف داری رز جووون

      ***چشم :)... شمام صنم خوشگلت و ببوس

      Delete
  2. Salam laleh jan ,khaste nabashid kheili zyba shode vaghean mesle keik takhteyhaye Iran shode, noshe joneton
    Che pesare nazi dari ,khoda baraton hefzesh kone, kheili mamnun az vaghti ke migozari ,besyar alye karat ,movafagh va sar boland bashi

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سمانه جون*** ممنونم خیلی وقت بود نبودی؟ انگار عادت کردم هراز گاهی یه سراغی
      :))) (ازم بگیری؟... (اوج توقع بی جا


      در هر حال مرسی عزیزم بابت همه چی و نظر لطفت به بامداد. امیدوارم کارها همونطور که
      ***می گی خوب باشه

      Delete
  3. Laleh jon man har roz sob ke bidar mysham bade karam be veblaget negah mikonam, Va beyadet hastam akhe az veblaget kheili khosham omade, ino rast mygam ,akhe man har veblagi ro har roz sar nemizanam , kheili azat mamnunam

    ReplyDelete
  4. ***خواهش می کنم عزیزم:)) نظر لطفت است, منم خوشحال می شم وقتی پیغامت و می بینم

    ReplyDelete
  5. لاله جون مطالب وبلاگ عالیه،دارم از روش یه فایل آشپزی تهیه می کنم تا اومدم آفریقا درست کنم براتون از گشنگی ضعف نکنین:)))) ))))\

    ReplyDelete
  6. *****سروش جون مرسی عزیزم

    :)!!!تو بیــــــــا؟ ضعفم کردیم مهم نیس دل باید خوش باشه

    بعدم چی فکر کردی؟ پات برسه غنا کاری می کنم دنده هات بزنه بیرون که وقتی بر می
    :))))))) گردی همه با تمام اعماق وجودشون درک کنن آفریقا بودی

    ReplyDelete
  7. لاله جووووووووووووووووووووون من عاشق پسرت شدم الهی من قربونش برم که با این شور و ذوق داره کیک خوشمزه مامان مهربونشو میخوره . این کیک چه اسم بامزه ای داره. با این تزئینی که کردی من یا تی تاپ های قدیم افتادم . عزیزم کاش بتونی این مطلبت را بذاری تو صفحه . خیلی عالیه و دوستان خیلی میتونن استفاده کنن. از جمله من که تو کیک و شیرینی دنبال دستورات راحت هستم و کلا خیلی حوصله ندارم وقت بذارم و قرتی بازی !! کیک درست کنم . تنبلم دیگه عزیزم

    ReplyDelete
  8. الهام جون سلام:))) خدانکنه انشالله همیشه سلامت باشی
    مرسی عزیزم هم به من و هم به بامداد لطف داری, ضمن اینکه شکسته نفسی می کنی و همیشه کارات رو دوست داشته ام, ولی چشم در اولین فرصت می ذارم تو پیجتون
    :))راستی دقت نکرده بودم ولی با تی تاپ شدیداً موافقم

    ReplyDelete
  9. ای جانم کیک
    ای جانم اقا پسر قند عسل چقدر با نمکه خداااایا
    لاله جون لپشو ببوس عوض من

    خیلی کیک عالی هست مرسی دوستم

    ReplyDelete
  10. :)مرسی لیلا جون
    *** مثه همیشه لطف داری

    ReplyDelete
  11. سلام لاله جووون . دستت درد نکنه عالی شده.منم پایه اصلی بیشتر کیکهام همین کیک هستش و واقعا ازش راضییم .بچه ها هم خیلی دوست دارند وممنون لاله جوووون پسر گلت رو از جای من ببوس

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نسرین جون خواهش می کنم عزیزم
      اره من خودمم اگه بخوام کیک تولد درست کنم با همین کیک درست می کنم و خیلی خوب می
      *** شه:))) در مورد بامدادم چشم, لطف داری نسرین جان

      Delete
  12. ببخشید این پیمانه شما یک کاپ 250 میلی لیتری است؟ ممنون رامش

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) اره رامش جون همون است

      Delete
  13. salam. mamnun az dastoore kheili khoobetoon.. man in cake ro 2 rooze pish tebghe dastooretoon doroost kardam va aali shod... albateh man az post porteghal rande shode ham estefade kardam... kheili kheili aali bood.. bade 2 rooz ham bafte khodesh ro hefz karde... bazam manun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فائقه جان
      چقدر خوشحالم که راضی بودین. درست می گین با رنده پوست پرتقال یا لیمو هم خوشمزه می شه. اگه از طعم پرتقال خوشتون میاد یه کیک پرتقالی هم دارم که خودم خیلی دوست دارم
      :)) و انشالله فرصت بشه حتما رسپی ش رو می ذارم

      در هر صورت ممنوون از اینکه خبرش رو بهم دادی

      Delete
  14. salam , merci be khatere in recepte khoshmaze! ye soal daram, ye peymaneh kareh taghriban chand geram mishe?
    merci, Soheila

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) سلام عزیزم
      خواهشم می کنم
      دوست من یه پست به این مورد اختصاص داده ام, لینکش رو براتون می ذارم که احیانا سوال دیگه ای داشتید هم بتونین ازش کمک بگیرین

      http://sabzotorsh.blogspot.ca/2012/08/blog-post_8.html

      Delete
  15. salam azizam khasteh nabashi . kheili karat ziba va cheshm navazeh va sad albateh khoshmazeh . khanoomam misheh andazehai in keako be grem be man begi . albateh lotf mikoni . chon man 1 kam ba in paymoneh ha moshkel daram . merci azat . haminjori daram toi vebet charkh mizanam va keaf mikonam .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون شهلا جوون لطف دارین
      خوشحالم که مقیاس اندازه گیری ای که گذاشتم به کارتون اومد با این مقیاس می تونین
      :) تو رسپی های مختلف خودتون اندازه ها رو تبدیل کنین

      Delete
  16. akhi mazert mikham azizam hala post tabdil peymoneh be gram ro didam . dastet dard nakoneh

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم شهلا جون این چه حرفیه
      :) موفق باشید

      Delete
  17. لاله خانم انقدر پسر گلتون این کیک رو با اشتها خورد که ما رو هم به هوس انداخت :)
    دستتون درد نکنه من این کیک رو واسه دوستام درست کردم خیلی دوست داشتن فقط اسمشو گذاشتن تی تاپ!!! و کلی یاد بچگی هاشون کردن :D

    ReplyDelete
  18. لاله خانم این پسر گلتون این کیک رو انقدر با اشتها خورد که ما رو هم به هوس انداخت :)
    من این کیک خوشمزه رو واسه دوستام درست کردم، خیلی دوست داشتن تازه اسمشم گذاشتن تی تاپ!!!! و کلی یار بچگی هاشون کردن :D
    سپاس بابت این کیک خوشمزه
    در ضمن عیدتون هم مبارک.

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی زهرا جوون عید شمام مبارک
      :) چقدر خوب که زحمتی که کشیدی با استقبال روبرو شده
      زهرا جون چند نفر دیگه هم بهم گفتن این کیک اونا رو یاد تی تاپ می ندازه و بعدش که خودمم دقت کردم دیدم جداً همینطوره
      شاید یه روز با همین کیک یه تی تاپ اصل هم درست کردیم
      خدا رو چه دیدی؟
      *** در هر حال نوووش جونتون

      Delete
  19. سلام لاله جون من کرمان هستم پیش خواهرم . الان سایتت را دید اون خیلی اهل اینترنت نیست . اینقده ذوق کرد گفت بیا فردا اینو بسازیم ! ها ها ها ها . فردا کیک یک دو سه میسازیم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام الهام جووووووون باور کن خیلی خوشحال شدم کامنتت رو دیدم همه ش نگران بودم اگه بری کرمان و نتونی بیای تو اینترنت دلم برات تنگ بشه ولی الان کلی ذوق کردم کامنتت رو دیدم
      سلام من و به خواهر و دختر خواهر گلت برسون امیدوارم خیلی خیلی بهتون خوش بگذره و از

      *** این کیک یا به قول خودت تی تاپ خوشتون بیاد

      Delete
  20. سلام لاله جان.من از طريق فيس بوك آشنا شدم با وبلاگت.من عين دستور رو اجرزا كردم.ولي كيكم پف نكرد.علتش چي ميتونه باشه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مریم جان خیلی از آشنائیت خوشحالم
      مریم جان زمانی که کیک خوب پف نمی کنه چند دلیل می تونه داشته باشه که من براتون می گم شما خودتون ببینین کدوم مورد در مورد شما صدق می کنه

      مخلوط کردن مواد زیادتر یا کمتر از حد لازم
      زیاد یا کم بودن دمای فر
      به دمای محیط نرسیدن کره و تخم مرغ
      بزرگ بودن ظرف یا قالب نسبت به مقدار کیک
      مصرف کمتر از میزان گفته شده بکینگ پودر یا استفاده از بکینگ پودر تاریخ مصرف گذشته یا قدیمی
      ماده اماده شده کیک دیر داخل فر داغ گذاشته شده
      و یکی دو دلیل دیگه که مربوط به اندازه گیری مواد است که با توجه به اینکه می گین دستور رو عینا اجرا کردین در مورد شما صدق نمی کنه

      Delete
  21. salam mikham in keiko ba nesfe mavad dorost konam tu ghablame ghablamam teflon nist niazi hast ard pashi konam?merci

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام
      بله دوست من، معمولا توصيه مي شه براي قالبهاي غير تفلون، قالب رو چرب و آرد پاشي كنيد
      :) خواهش مي كنم

      Delete
  22. با سلام...میخواستم یه نکته ای بگم ..all purpose flour آرد همراه با بیکینگ پادر نیست اون self raising flour است که بیکینگ پودر داره

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مينوشكا جان
      ممنونم از دقتتون، بله
      All purpose flour
      همون آرد ساده است، حالا اينكه چرا به جاي
      Self rasing
      اون رو نوشته ام رو بذاريد به حساب حواسم كه احتمالا اون لحظه جاي ديگه اي بوده :) بهرحال بازم ممنونم از اطلاعتون، الان تصحيحش مي كنم

      Delete
  23. Salam laleh jan,
    Babate webloge ghashanget behet tabrik migam. Man in resepi keyketo chand vaght pish dorost kardam, va keykesh binazir bod. Bafte keyk narm va makhmali bod va kholase mano hamsaram asheghesh shodim. Albate man ba khame va podre kakao tazinesh kardam va kheili shik shod mesle keykaye ghanadi shod. Rastesh man chand bar talash karde bodam ke ye keyke sade ba resepihaye mojod dar net dorost konam va hamgi be keyfiyate keyke shoma nabod, bafte keyk moterakem va seft mishod, va ye jorai az khodam naomid shodeh bodam ke estedade keykpazi nadaram.Ta inke respi shoma mano be talashe dobareh va dasht va koli etemade be nafs gereftam. Baz ham mamnon az resepihaye khoshmaze , aksaye ziba va daghigh va weblog mofideton.

    hemateton boland tavaneton ziad,

    solmaz

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سولماز جان
      خیلی خوشحالم عزیزم از اینکه راضی بودید
      احساستون رو درک می کنم چون برای خود منم پیش اومده که دستورهایی رو از اینترنت پیدا کردم ولی بعد کلی زحمت و صرف وقت فقط خستگیش برام مونده و بهمین خاطر هم فقط غذاها و شیرینی هایی رو اینجا می گذارم که به نتیجه کار اطمینان دارم
      امیدوارم اگه هر دستور دیگه ای هم امتحان کردید بازم راضی باشید

      Delete
  24. Salam laleh jan,
    Babate webloge ghashanget behet tabrik migam. Man in resepi keyketo chand vaght pish dorost kardam, va keykesh binazir bod. Bafte keyk narm va makhmali bod va kholase mano hamsaram asheghesh shodim. Albate man ba khame va podre kakao tazinesh kardam va kheili shik shod mesle keykaye ghanadi shod. Rastesh man chand bar talash karde bodam ke ye keyke sade ba resepihaye mojod dar net dorost konam va hamgi be keyfiyate keyke shoma nabod, bafte keyk moterakem va seft mishod, va ye jorai az khodam naomid shodeh bodam ke estedade keykpazi nadaram.Ta inke respi shoma mano be talashe dobareh va dasht va koli etemade be nafs gereftam. Baz ham mamnon az resepihaye khoshmaze , aksaye ziba va daghigh va weblog mofideton.

    hemateton boland tavaneton ziad,

    solmaz

    ReplyDelete
    Replies
    1. سولماز جان پاسختون رو در کامنت قبل دادم
      :*

      Delete
  25. mersi laleh jan, eshtebahan 2 bar ferestadam. haghighatesh 3 ta az dastoraye shirinihatono entekhab kardam vase eyd, enshala betonam dorost konam, beheton hatman khabar midam. felan ke koli zogh daram ke mikham inaro dorost konam. emsal avalin sale ke az iran dorim va injori laaghal havaye eydo be khonamon miyarim. bazam sepasgozaram az webloge khobeton

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سولماز جان ممنونم ازتون و خيلي خوشحال ميشم بدونم دستوراتي كه اينجا گذاشته م بتونه براتون مفيد باشه

      Delete