ماست در واقع حکم ساید دیش رو داره که متاسفانه توی فارسی معادل درستی برای اون نمی دونم, دورچین؟ که به ماست اطلاق نمی شه, کنارِ غذا یا غذای جانبی؟؟؟ !!! که اونهام واژه های نامتعارفی است. ولی هر چه نامیده شه مهم اینه که هیچ وقت از سفره ی ما ایرانی ها حذف نمی شه. ولی با وجود این همه محبوبیت ماست, بعضی ها نمی تونن اون رو اونطور که باید, خوب از آب دربیارن و با توجه به تنوع ماستی که در حال حاضر هست ترجیح می دن بصورت آماده از بیرون تهیه کنن.
منتها تنها کافی است چند نکته ی ساده رو رعایت کنیم تا هم ماست خامه ای و به اصطلاح چکیده داشته باشیم و هم ماستمون خونگی باشه و از بهداشت و سلامتش مطمئن باشیم.
زمانی که تصمیم گرفتم یه پست در این مورد بذارم، بخاطر اینکه دوست داشتم اگه توضیحی می دم اصولی باشه، روش تهیه اون رو از پدرم که ماستهاشون همیشه به خوشمزگی معروف بوده پرسیدم و در ادامه عین گفته های ایشون رو مرحله به مرحله توضیح می دم.
طرز تهیه:
ابتدا شیر رو صاف کرده و روی حرارت می ذاریم تا به جوش بیاد، وقتی شروع به جوشیدن کرد، زیر حرارت رو کم می کنیم تا حدوداً ١٥ تا٢٠ دقیقه ی دیگه هم بجوشه. با این کار هم باکتری های داخل شیر از بین می رن و هم درصد آب موجود در شیر کمتر می شه و بنابراین ماست سفت تری خواهیم داشت.
برای هر یک لیتر شیر دو قاشق غذاخوری پر ماست برای مایه زدن لازم است. اگه مایه ماست ترش باشه یا شیرین, معمولاً ماست تازه هم، همون طمع رو خواهد گرفت. حالا ماست رو با کمی شیر رقیق می کنیم و با قاشق یا ویسک می زنیم تا گلوله گلوله نباشه.
وقتی شیر به دمای ٤٥ تا٥٠ درجه سانتی گراد رسید، زمانی است که باید ماست رو مایه بزنیم. ولی چون اکثراً دماسنج آشپزخونه نداریم، انگشتمون رو داخل شیر نگه می داریم و هر وقت تونستیم داغی اون رو تحمل کنیم، شیر رو مایه می زنیم.
حالا در ظرف رو می گذاریم و به مدت حدوداً ٧-٥ ساعت اون رو زیر یه پتو یا پارچه ی گرم نگه می داریم تا ببندد. ( این مقدار ساعتی که گفتم تقریبی است و بنا به دمای محیطی که در اون هستیم متغیر است و گاهی ممکن است به ٤ یا ١٠ ساعت هم برسه ).
بعد از این مدت اگه ماست به اندازه ی کافی سفت شده بود یک تا دو ساعت دیگه اون رو بدون سرپوش تو هوای آزاد نگه می داریم. اینکه می گم بدون سرپوش، به این دلیل است که از اونجا که داخل ماست گرم است، اگه در ظرف گذاشته شده باشه، عرق می کنه و همین باعث می شه ماستمون آب بندازه. در هر حال بعد از گذشت این زمان، ظرف رو داخل یخچال گذاشته و پس از یکی دو روز مورد استفاده قرار می دیم. تصویر زیر دقیقاً بعد از برداشتن پارچه از روی ظرف ماست گرفته شده و همون طور که می بینین مشخص است که ماست کاملاً خودش رو گرفته.
*
*
نکته ها:
* در دمای معمولی بعد از حدوداً ٥ ساعت مقداری از پوشش ماست رو کنار می زنیم ( برای اینکه گرمای داخل پوشش بیرون نره) و اگه ماست نگرفته بود، دومرتبه داخل پوشش نگه می داریم تا خوب ببنده.
* اگر ماست آب انداخته بود، نشون دهنده ی این است که دمای شیر بیش از حد لازم بوده و شیر رو داغ مایه زده ایم، که این میزان حرارت با یکی دوبار تمرین دستمون می یاد.
* اگر بعد از برداشتن پوشش، دیدیم ماست خودش رو گرفته ولی شل است، به دلیل اینه که اون رو سرد تر از دمایی که باید مایه زده ایم.
* ماست رو نباید هم بزنیم.
* اگه ماستمون به اون غلظتی که می خوایم نرسیده، می تونیم بدون اینکه اون رو هم بزنیم، به اندازه ی یکی دو قاشق از روی ماست برداریم و هرازگاهی آبی که توی اون جمع شده را با قاشق خالی کنیم. به این روش آب اضافه ی اون گرفته شده و ماستمون غلیظ می شه. ضمن اینکه می تونیم از این آب برای درست کردن دوغ استفاده کنیم.
امیدوارم از این نکات خوشتون اومده باشه و بتونین از اونها استفاده کنین.
*
*
نوش جان :))
لاله جان دستت درد نکنه عزیزم خیلی پست خوبی گذاشتی گلم . خیلی هم عکسهات خوشگل شده عزیزم .
ReplyDeleteممنونم عارفه جان :)) مثل همیشه لطف داری
ReplyDelete**امیدوارم همین طور باشه که می گی
khode man adat dashtam yeksri az axha ro kaj begiram
ReplyDeleteamma kesi ke hodoodan az axxai sar dar miovord va yek doreye kootah moddat dide bud behem gooshzad kard ke axha ro hamishe saf begiram, bad az oun vaghti be axhaye kaji ke gerefte budam negah mikardam hes mikardam saram gij mire amma hanuzam age gahi dastam be axasi bere ehtemal dare ax ro kaj begiram amma az har 10ta 1ki
pishnahad mikonam shoma ham inkaro dar axaitoon be kar begirin albate in faghat ye pishnahade chon shoma axaei ke saf hastan ro ham migirin
سلام دوست من
ReplyDeleteبه نکته ی خیلی جالبی اشاره کردین, چشم منم سعی می کنم این نکته رو مد نظر داشته باشم, منتها نمی دونم موضوع عکاسی شما چی بوده؟ ولی وقتی پای غذا به میون میاد یعنی ابعاد عکاسی شما به پهنای یه بشقاب غذا و نهایتاً یه لیوان نوشیدنی ختم می شه, حالا اگه بخوایم همه ی عکس ها رو صاف بگیریم تمام اونها شبیه به هم, منتها با زاویه ی زوم متفاوت در میان و برای بیننده تکراری و خسته کننده می شن که برای اینکار یه راه حل هست اونم اینکه به یک یا نهایتا دو عکس بسنده کنیم. ولی از اونجا که من دوست دارم تصویر دستور غذایی که می ذارم رو در ابعاد مختلف نشون بدم تا بیننده غذایی که در موردش صحبت کرده ام رو به خوبی لمس و حس کنه مجبورم گاهی از این قاعده ای که شما می فرمایید پا فراتر بذارم. البته من هیچ واحد عکاسی تا بحال نگذرونده ام و نمی تونم دقیقاً صحبت شما رو قبول یا رد کنم ولی پیشنهاد شما برای خودم سوالی شد که حتما از کسانی که خبره ی این هنر هستن تحقیق خواهم کرد و اگه
:) اونها هم با شما هم عقیده بودن حتما تغییر رویه خواهم داد
***در هر حال باز هم از پیشنهاد و توجه شما ممنونم
خانم لاله
Deleteاین اولین بار است که در وبلاگ شما نظر می گذارم من یک دبیر بازنشسته هستم که به تازگی وقت خود را با اینترنت و موضوعات مختلف آن پر می کنم اهل نظر دادن نیستم ولی نظرات دیگران را می خوانم به تازگی از طریق دخترم با وبلاگ شما آشنا شده ام و بی اغراق می گویم بسیار از آن لذت می برم
همانگونه که عرض کردم من بیشتر شنونده هستم و این اولین نظری است که برای وبلاگی می گذارم ولی اگر اجازه دهید در مورد پیشنهاد این دوست محترم عرایضم را مطرح کنم
در مورد عکاسی از اشخاص صحبت ایشان کاملاً درست است هم به آدم احساس سرگیجه می دهد و هم اگر توی آلبوم آن عکس ها را نگاه کنید یا باید خودتان را با عکس کج کنید یا آلبوم را کج بگیرید تا قادر به دیدن عکس ها باشید ولی در مورد اشیا یا محیط یا فرضاً مورد عکاسی شما که غذا هست زیبایی کار به همین تغییرات است چرا که شماب در طرز تهیه هم یکسری عکس قرار داده اید که همه صاف گرفته شده اند ولی جدا از
آموزشی بودن ان هیچ گونه جذابیت دیگری برای منی که خواننده مطالب شما هستم ندارد اما وقتی به عکس های آماده شده شما نگاه می کنم دوست دارم باز هم آنها را نگاه کنم و لذت ببرم و گاهی دو یا سه بار یا بیشتر انها را مرور می کنم
البته من هم با شما موافقم همیشه مشورت کردن بهترین نتیجه را به همراه دارد و این فقط نظر من بود که دوست داشتم به گونه ای به شما و هنرتان و کارهای زیبایتان خسته نباشید گفته باشم. در هر صورت امیدوارم روز به روز موفق تر باشید
ملیحه اعتمادی
سلام خانم اعتمادی
Deleteنمی دونین چقدر خوشحال می شم وقتی می بینم مطالبم رو دوستانی مثل شما دوست داشته اند. ممنون از لطف شما به من و مطالبم و امیدوارم واقعا همین طور که شما می فرمایید باشه. در مورد صحبت این دوست عزیزم من همونطور که خدمت خودشونم عرض کردم چون هیچ واحد عکاسی نگذرونده ام نمی تونم دقیقا گفته هاشون رو رد یا قبول کنم ولی ازشون تشکر می کنم چون دید من رو به جهت دیگه ای سوق دادن با وجود اینکه فکر می کنم عکاسی از غذا به همون دلائلی که در بالا هم گفتم با بقیه موضوعات فرق داره و فکر می کنم باید به نوعی با موضوع و زاویه ی دید اون بازی کرد ولی همچنان پیگیر خواهم بود تا اطلاعات بیشتری راجع به عکاسی غذا به دست بیارم. و بهترین ها رو البته در حد توانایی های خودم ارائه بدم
بازم از اون دوست عزیز برای پیشنهادشون تشکر می کنم و
:)) ممنون از شما, لطف شما و صحبتهای گرمتون
man taze nazare khanoome etemadi ro didam, az shoma ham mamnunam va hamchenin az tavvajjohe laleh khanum .
Deletebayad in ro ham be gofte-ham ezafe konam ke axhaei ke migirin ham vaghe-an ziba hastan .
*** ممنونم دوست من :) پاسختون رو تو کامنت پائین دادم
Deleteعالی .. منم ماست خونگی رو ترجیح میدم، مزه ماستهای کارخونه ای رو اصلا دوست ندارم
ReplyDeleteممنوم عاطفه جان, البته بین خودمون بمونه :) ولی من خیلی از ماست چکیده های بیرون و
Delete:)))) ماست و موسیر و .... خوشم میاد
دستت درد نکنه لاله جان ؛ خیلی پست خوبیه ، خسته نباشی :)
ReplyDelete:) قربونت برم رز جون, ایشالله که مفید باشه
Deletemoteasseffane ziad ax nemigiram amma vaghthaei ke ax migereftam az tabi-at budan va ya az model-haye choobie koochaki ke shekle adam hastan ya sham va ... , dar in mored ke shoma farmudin ke ax-haye shoma marbut be ghazast kamelan behetoon hagh midam be in nokte tavvajjoh nakarde budam
ReplyDeletekhode man ham hich dorei-ei az axasi ro nagozaroondam, va hamuntor ke gotam yekki dustanam ke moddatte kotahi dore dide bud in ro be man goftan va albate man nemidunam ke be cheno ax-haei marboot mishe
mamnun az pasokhi ke ba hosele dadin :)
دوست ناشناسم
Deleteیکی از صفات اخلاقی من خوب یا بد اینه که دوست دارم کاری که انجام می دم در حد توانم به بهترین نحو باشه, این نکته ای که شما دیشب به من گوشزد کردین واقعا فکر من رو به خودش مشغول کرده و دوست دارم اگر واقعاً ایراده رفعش کنم, و اگه به نتیجه رسیده ام همین جا شما رو هم در جریان می ذارم. ولی جدا از این همونطور که بالا گفتم هیچ دوره ی عکاسی ندیده ام, تمام عکس هایی که تا این لحظه از من توی این وبلاگ می بینین زیر نور طبیعی است و کوچکترین دستکاری در اونها نشده. دوستان زیادی مثل خانم اعتمادی بهم لطف داشتن و عکس هام رو زیبا خطاب کردن ولی وقتی دوستی مثل شما هم ایرادی در کار ببینه و بگه اونوقته که می شه امیدوار بود روز
:)) به روز بهتر عمل کرد
سلام دوست من این پیام رو امروز بعد از گذشت 4 ماه از پیغام شما براتون می گذارم شاید هیچ وقت نخونین ولی چون گفته بودم اگه به نتیجه رسیدم همین جا به شما هم اطلاع می دم دوست داشتم در جریان باشید
Deleteمتاسفانه فرصت نشد با کسی که اطلاعات دقیق عکاسی داره به صحبت بشینم ولی دقیقا از بعد از این پیام سعی کردم عکس هام رو با زاویه های صاف تری بگیرم نمی دونم چقدر موفق شده ام ولی می دونم سعی ام رو کرده ام و از نظر خودم خیلی کمتر از قبل شده به جز مواردی که ناچار باشم از زوایه های کج تر استفاده کنم
در هر حال ممنونم از پیام شما
امیدوارم اگه فرصتی در اینده پیدا کنم یه دوره عکاسی هر چند کوتاه مدت ببینم تا بتونم با عکس های بهتری در خدمت شما و خوانندگانم باشم
باز هم ممنون
***
وای لاله جون عاشقتم..... این ماسته یا یه چیز خیلی هیجان انگیزی که اسمشو نمی دونم.... خیلی عکسات قشنگن.. چه جوری دلتون اومد این ماست رو بخورین. دستت درد نکنه. واقعا از هر نظر هنرمندی عزیزم..... می بوسمت
ReplyDelete:)) مرسی شادی جون مثل همیشه به من لطف داری
ReplyDeleteو کامنتای خوبت دلگرمم می کنه فقط متوجه اون چیز هیجان انگیزی که اسمش و نمیدونی نشدم
:))
راستی مرتب به وبلاگت سر می زنم مدتی بود نبودی؟؟؟
گلکم خودمم نمی دونم اون چیز هیجان انگیز چیه!!!! می خواستم بنویسم بستنی دیدم نمی شه می خواستم بنویسم خامه دیدم این بهتره. خلاصه منظورم چیزی یه که هنوز اختراع نشده و اسم نداره. ماست تو من رو یاد اون خوراکی خوشمزه ای می ندازه که هنوز اختراع نشده مثلا به جای ماست می شه بهش گفت سفید هیجان انگیز با گلای صورتی!!!! چطوره؟؟؟!!!:)))))
ReplyDelete***خیلی باحالی شادی جون
Deleteمن و یاد پروفایل وبلاگت انداختی با اون جملات و توصیفات زیبات در مورد آشپزی که از
:)) بس قشنگ و ساده نوشتی هر بار میام یه نیم نگاهی بهش می ندازم
Lele jan che masti shode ,bah bahhhhhh ba vojode in mast aslan Adam ensaf nist ke az biron bekhare, man ke khodam dorost mikonam vali be khobi shoma ke nemishe, , akhe in ja gheymate mast gerane manam goftam behtere ke khodam dorost konam ,ahan rasti bazi oghat masam kesh dar myshe nemidoni bara chi in tori ,
ReplyDeleteRasti kheili kheili axat zybas, vaghean honarmandi ,mamnun
ممنونم سمانه جون:) راستش فکر نمی کنم کش دار بودن ماست مشگلی باشه, ماستای منم کش می یاد. ولی خدمتت عرض کنم چون خودم جواب سوالت رو نمی دونستم, همین الان تلفنی از پدرم پرسیدم ایشون گفتن معمولاً وقتی شیر چرب است ماست کش دار می شه
ReplyDeleteLaleh jan mamnun ke zahmat keshidi va tamas gerefi be pedaretan ,va az pedare gerametan ham tashakor mikonam,
ReplyDeleteMan hamishe shire 1,5/ dar sad estefade mikonam ,hatman az charbi Shir intor myshe, Inam be etelaatemon ezafe shod ,tashokr mikonam azizam
خواهش می کنم سمانه جان,
ReplyDeleteشیر 1.5 درصد شاید خیلی چرب نباشه ولی اگه مثه من بیست دقیقه بذاری بجوشه کلی از آبش تبخیر میشه و قطعا چربی اش خیلی بیشتر می شه.این کش اومدنی که من ازش میگم خیلی دلچسب است و حسن به شمار میاد اگه شما کش اومدن شیرت رو نمی پسندی و فکر می کنی ایراد است ممکن است علت دیگه ای داشته باشه که از
:)) اطلاعات ما خارج باشه عزیزم
با اینحال شما یه بار طبق روشی که من گفتم ماستت و درست کن ببین نتیجه چی می شه ایشالله
:)) که خوب درمیاد
سلام، مرسی از بابت توضیحات واضحتون. راستش میخاستم واسه تجربه هم که شده خودم یه بار ماست درست کنم. یه سوال برام پیش اومد؟ وقتی مایه رو اضافه کردم اونو هم بزنم تا مخلوط بشه با شیر یا نه؟ بازم مرسی از سایت مطالب خوشمزتون :))
ReplyDeleteسلام دوست عزیزم, خواهش می کنم نظر لطفتون است
Deleteراستش علتش و نمی دونم ولی شنیدم می گن اون و هم نزنین و از یه گوشه مایه رو اضافه کنین ولی از اونجایی
:))))) که من بعضی اوقات زیادی وسواسی می شم گاهی یه همی ام می زنم که خیالم راحت شه
:) بازم می تونم سوال کنم و تا فردا دوباره پیام بذارم
البته اینم شنیدم که بعد از مایه زدن دیگه ظرف رو تکون ندین چون ماستتون آب می
*** ندازه
مرسی از وقتی که میزارین. فردا چک میکنم حتما :))
Deleteخواهش می کنم عزیزم
Delete:) تا فردا
دوست من ببخشید اگه با یکی دو روز تاخیر جوابتون و می دم, شرمنده کلاً فراموش کرده
Delete**بودم
از پدرم سوال کردم ایشون گفتن حتماً ماست رو با شیر مخلوط کنین که گلوله گلوله نباشه و بعد هم که به ظرف شیر اضافه کردین باز یه هم بزنین
راستی ممنون از سوالت چون من و هم از عذاب وجدان راحت کردی, آخه همیشه فکر می
:))))))))))کردم نباید هم بزنم, ولی نمی تونستم جلو وسوسه خودم و بگیرم
*** راستی اگه جواب و دیدی یه کامنت بده بدونم خوندی, کمتر شرمنده باشم
Deletekhaiiillyy khobb toozih midid..tnx alootttt
ReplyDeletekhailyyy khobb toziih midi hame chiz ro..tnxx allottt
ReplyDeleteممنونم زهرا جون
Delete:)) خیلی خوشحالم که خوشتون اومده
مرسی عزیزم
ReplyDeleteاین ماست معلوم که خیلی خوشمزه شده ، من هر جور لبنیات جز شیر دوست دارم
تو خونه ما پدرم تخصص تو این کار داشت ، آخه اون هم مثل من عاشق ماست بود :))
خیلی وقته که میخواهم تهیه کنم ، شاید همین بهونه باشه برام
من نمیدونم چرا این پست تو رو من تو وبلاگم ندارم ؟؟؟؟
:) ممنونم گیلدا جون
Delete*** منم این پست و به عشق پدرم گذاشتم
توام زودتر درست کن که ماست خونگی یه طعم دیگه ای داره
سلام میشه بگین بهتره ماست رو توی چه ظرفی درست کنیم ؟ ضمنا میشه روش تهیه دوغ ( به غیر از مخلوط کردن ماست و آب ) رو آموزش بدین؟
ReplyDeleteبنفشه جان اینکه ماست رو بهتره تو چه ظرفی درست کنیم رو دقیقا نمی دونم ولی اگه نگا کنی می بینی تمام ماستهای کارگاهی یا کارخانه ای تو ظرفای پلاستیکی است
Deleteمن خودمم معمولا یه کاسه پلاستیکی دارم که توی اون ماستم رو درست می کنم ولی اینکه چه ظرفی بهتر از پلاستیکی است رو با عرض شرمندگی نمی دوونم
در مورد سوال دومتم من همیشه دوغ رو به روش سنتی اون درست می کنم حالا اگه منظورت اون مدلی است که شیر رو توی بطری های نوشابه دوغ می کنن اطلاعات کاملی ندارم ولی اگه فهمیدم و به نظرم جالب اومد توی وبلاگ اموزش می دم
:)) موفق باشی
salam azizam khobi?khaste nabashi lale joonam man age bekham maste khamei dorost konam baiadbe hamin ravash dorost konam?faghat moghezadane shir mastam noesh khamei bashe?????
ReplyDeleteسلام عزیزم
Deleteسحر جان من خودم تا حالا ماست رو با ماست خامه ای مایه نزدم و معمولاً از همین ماستهای معمولی استفاده کرده ام ولی ایده جالبی است چون می دونم اگه مایه ماست ترش باشه ماستمون ترش و اگه شیرین باشه ماستمون شیرین می شه پس احتمالاً وقتی ام مایه مون خامه ای باشه ماستمون خامه ای تر می شه
تا حالا امتحان نکردم ولی اگه درست کردی خبرش و به منم بده ببینم راضی بودی یا نه
alan masti ke amozesh dadio dorost kardam goftam azmaiesh ino emtehan konam ishala farda dorosesh mikonam maste khameio javebesho midam..rasti lale joon in morghe sokharit ke bem gofti ba maste khamei dorost kon mikham emtehan konam ama ie soal mastam bar asare harat nemibore?albate khame peida kardamaaaa in morghe roze aziz ro dorost kardam kheili khob bod ama iradi ke bod podre sokhari ke zade bodam khoshk bod albate irad az podre khodam bodaaaa ama dar kol aliiii..mikhastam raveshe shomaro ham emtehan konam
ReplyDeleteسحر جان من درست متوجه نشدم منظورت از اینکه می گی می خوای روش من رو هم امتحان کنی چیه؟ اگه منظورت رسپی سینه مرغ کریسپی با خامه است که روش من همونی است که اونجا توضیح داده ام, و باز اینکه می گی ایراد از پودر سوخاریت بوده رو هم متوجه نمی شم چون پودر سوخاری اصولا خشک است حالا هر نوعی که باشه منتها ما توی اون رسپی از کره استفاده می کنیم که باعث می شه پودرها در اثر ترکیب کره و خامه حالت سرخ شده به خودشون بگیرن
Deleteدر مورد ماست خامه ای چون خودم تا بحال استفاده نکرده ام نمی تونم نظر قطعی بدم ولی فکر نمی کنم اگه ماستت چکیده و غلیظ باشه مشگلی پیش بیاد حالا بد نیست اگه دوست داری با ماست امتحان کنی یه بار با مقدار کم درست کنی و تجربه پیدا کنی
azizam manzoram in bod ke rosh bereshte nashode bod va khob sorkh nashode bod be har hal merciiii
ReplyDeleteخوب اون تنها دلیلش اینه که نگذاشتی درست از رو حرارت ببینه
Deleteاحتمالا یا کمتر از اون ده پونزده دقیقه ای که گفتم از رو حرارت دادی یا اگه زمانش رو رعایت کردی حرارت فرت کمه و باید اونقدر بذاری که پودرهات کاملا سرخ و برشته بشن که اگه اینکار و بکنی صد در صد هم تو طعم غذا و هم ظاهر غذات تاثیر می ذاره
سلام لاله جان
ReplyDeleteیه سئوال داشتم، من هر وقت ماست درست می کنم ، ماستم کشدار می شود علتش چه می تواند باشد؟ در ضمن از وبلگ مفید و دوست داشتنی که درست کرده اید خیلی ممنونم
سلام دوست عزیز
Deleteممنونم از لطفتون
من فکر می کنم علتش اینه که از شیر خیلی چرب استفاده می کنین
***
سلام مرسی که جواب دادین
Deleteاتفاقا من از شیر و ماست کم چرب 1 یا 2 درصد یا بدون چربی استفاده می کنم می تونه علتش این باشه که شیر های اینجا همه افزودنی دارن؟ ویتامین د و کلسیم وقتی حرارت رو زیاد می کنم تهش بد جوری می سوزه
Delete:) سلام
خواهش می کنم ... راستش دلیل دیگه ای به ذهنم نمی رسه دوست خوبم و نمی خوام با احتمالاتی که ممکن است درست نباشه جوابی بدم
***
با اینحال احتمالا به زودی می رم ایران اگه اونجا به جواب درستی رسیدم توی قسمت نکته ها یا زیر همین کامنت براتون می نویسم
مرسی عزیزم سلام من رو هم به ایران برسانید :)
Deleteممنونم عزيزم، چشم اتفاقاً الان توي فرودگاهم، اميدوارم شما هم خيلي زود ايران و البته خانواده رو ببينين
Delete:)
سلام لاله جان
ReplyDeleteمن از مادرم پرسیدم ،گفت کش آمدن ماست مربوط به نوع ماستی که استفاده می کنیم می شود، من هم اینبار از ماست ارگانیک استفاده کردم ، ماستم درست شد و دیگه کشدار نشد
سلام عزیزم
Deleteچقدر خوب و نوش جونتون
راستش من تجربه ماست غیر ارگانیک رو ندارم ولی خوشحالم که تونستین به اون نتیجه ای که می خواستین برسین
و البته ممنونم بابت اطلاعاتی که به من دادین
*** موفق باشید