برای درست کردن خمیر پیتزا دستورهای متنوعی هست که تفاوت چندانی با هم ندارن و تفاوت اکثرشون بیشتر در مقدارها و پیمانه هاست كه در اولين فرصت من هم دستور خودم رو كه سالهاست از اون استفاده مي كنم و راضي هستم براتون ميزارم. اما در حال حاضر این دستور که از جمی الیور هست و البته من يكسري تغييرات جزيي در اون داده م رو بهتون پيشنهاد ميدم، اين دستور به خاطر ترکیب آرد معمولی و سمولینا به نوعی با دستورهای دیگه متفاوته. سمولینا با رنگ زرد کهربایی از نوعی گندم سخت به نام دوروم تهیه می شه که جهت تهیه انواع محصولات خشک مثل پاستا و بلغور مورد استفاده قرار می گیره و به این خمیر یا نون طعم و رنگ بهتری می ده. زمانی که می خواستم از این دستور استفاده کنم مردد بودم آرد سمولینا در ایران به راحتی پیدا می شه یا نه که بعد متوجه شدم در فروشگاههای لوازم قنادی به فروش می ره. با اینحال حتی اگه این آرد رو در دسترس نداشتید می تونین به جای ترکیب دو آرد فقط از آرد معولی استفاده کنین.
مواد لازم: (برای ٨ تا ٦ پیتزای متوسط)
٧ پیمانه آرد نان یا ( ٥ پیمانه آرد نان + ٢ پیمانه آرد سمولینا)
نمک ١ قاشق غذاخوری
خمیر مایه ٢ قاشق غذاخوری پر
شکر ١ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ٤ قاشق غذاخوری
آب ولرم ١/٢ و ٢ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا مایه خمیر,شکر و روغن زیتون رو با آب نسبتاً گرم مخلوط کرده و کنار می گذاریم.
آردها رو الک کرده، نمک رو به اون اضافه و با هم مخلوط می کنیم.
حالا مایه خمیر رو کم کم به مواد خشک اضافه کرده، مواد رو مخلوط می کنیم
بعد خمیر رو به سطح صاف و تمیزی منتقل و مطابق شکل به مدت حدوداً ١٠ تا ٧ دقیقه ورز می دیم تا خمیر یک دستی به دست بیاریم.
خمیر رو داخل کاسه آرد پاشی شده ای گذاشته، دوباره روی اون رو آرد می پاشیم، با پارچه مرطوبی می پوشونیم و برای ٢ تا ١ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار می دیم تا حجمش دو برابر بشه.
و خمیر ما که برای انواع پیتزا می تونین ازش استفاده کنین، آماده است.
***
چند نکته:
* آرد سمولینا رنگ و طعم بهتری به این خمیر می ده اما در دسترس نداشتنش اهمیت چندانی نداره و می تونین بدون سمولینا هم از خوردن اون لذت ببرید.
* آردی که برای این نون استفاده می کنین ترجیحا آرد نونوایی باید باشه چون هر چه آرد سخت تر باشه و گلوتن بیشتری داشته باشه برای نون پیتزا مناسب تره.
* قبل از باز کردن خمیر به آرومی روی اون رو با دست فشار بدید تا هوای موجود در اون خالی بشه.
*وقتی خمیر رو باز کردین بهتره مجدداً به مدت ٢٠ تا ١٥ دقیقه بهش استراحت بدین و بعد مواد رو روی اون بریزید. ولی سعی کنین بیشتر از این در هوای آزاد نمونه.
* تردی و نرمی این خمیر به ضخامت اون بستگی داره اگه خمیر رو نازک پهن کنین نون پیتزای کاملا ترد و اگه کمی ضخیم تر پهن کنین نون پیتزای نرمی خواهید داشت که در هر دو حالت خوشمزه است و فقط به سلیقه شما بستگی داره.
* این خمیر رو هم می تونین بلافاصله استفاده کنین و هم دو سه روز در یخچال یا چند هفته در فریزر نگه داری کنید.
امیدوارم خوشتون اومده باشه.
و نوش جان :)
ضمن عرض تشکر از لاله جونم اینا برای این دستور خوب, خواستم بگم بی صبرانه منتظر اون پیتزای خوشمزه بعدشم! خدا کنه که زودی عکاساش رو بزاری که خیلی هوس کردم
ReplyDeleteمرسي شبو جون
Deleteبه محض اينكه عكسا و متنش و تنظيم كنم مي ذارم
*** بازم ممنون از لطفت
salam. mishe ba ard e self-raising ham doros kard ya natije be khoobie male shoma nemishe?
ReplyDelete*** سلام
Deleteراستش تو خود دستور سفارش شده از آرد نون استفاده کنین من قبلاً تو دستور دیگه ای از آرد سلف ریزینگ استفاده کرده ام ولی این مدل رو ترجیح می دم یا بهتر بگم از این
خمیر راضی ترم
دستور جالبی بود ، این پسره وروجک ، خیلی ایده های جالبی داره
ReplyDeleteباید امتحان کرد ، یوم یوم م م
لاله جون فقط ١ سوال ، منظورت از پیمانه همون ١٢٨ گرم هست ؟؟
چون بنظرم وقتی با ارد که داری کار میکنی ، این مقدار به نظر نمیاد
گیلدا جون به گرم اندازه نگرفتم ولی از همون پیمانه های شیرینی پزی استفاده کردم
Deleteالبته از لحاظ مقدار خودمم همین حس و داشتم چون قبلا که با ارد سلف ریزینگ درست کرده بودم حجمش بیشتر می شد که فک می کنم به خاطر نوع آرد و بالاتر بودن گلوتنش باشه
گیلدا راست میگه ها ، میخوای پیتزا بذاری اینجوری دهن مارو آب میندازی . زوووود باش لاله جون
ReplyDelete:))))) الی جون
Deleteآخه موضوع اینجاس که هر چی هنرمندن دهنشون آب افتاده
*** به پای پیتزاهای شماها که نمی رسه ولی چشم
به به ، چه خمیری و چه عکسهای قشنگی از خمیرت انداختی ، هیچوقت فکر نمیکردم که عکسهای خمیر پیتزا رو هم بشه به این زیبائی درآورد ، خسته نباشی ...
ReplyDeleteمرسی رزی جون
Deleteعزیزم چشمای خوشگلت قشنگ می بینه
*** ممنونم ازت
شما خیلی خانم با سلیقه ای هستید
ReplyDelete*** ممنونم از لطفتون
Deleteسلام.خسته نباشيد لاله جون.من واقعا عاشق آشپزي هستم و از نکاتي که شما ميگيد کلي استفاده ميکنم
ReplyDeleteعالي بود مرسي
:-*
سلام مهی جون
Delete*** ممنونم عزیزم خیلی خوشحالم از این موضوع
laleh joon baraye freeze kardanesh be che shekl bayad freeze konim?man alan dorost kardam ezafasho mikham freeze konam nemidoonam che joori?shoone konam baz konam ya hamoonjoor gholombe kolle khamiro?kheili mamnoon misham tozih bedin behem!
ReplyDelete
Deleteسلام عزیزم
امیدوارم پیتزای خوشمزه ای در کنار خانواده نوش جان کنین
خمیر رو به اندازه مصرف دفعه بعدتون بسته بندی کنین یعنی اگه برای دفعه بعد به همه ش نیاز دارین یه جا داخل سلفون و بعد ظرف در دار یا پلاستیک بذارید و داخل فریزر نگه داری کنید و اگه کمتر از اونچه باقی مونده برای مصرف یکبارتون کافی است به تعداد مورد نیاز بسته بندی و داخل فریزر بذارید.
بعد یک روز قبل از مصرف از فریزر در بیارین و داخل یخچال بذارید و فردای اون روز یکی دو ساعت قبل از پهن کردن خمیر دوباره از یخچال در بیارین تا به دمای محیط برسه و باقیش طبق اون چیزی است که بالا هم گفته ام
*** نوش جان
Deleteالبته اگه بخواین به صورت یه نفره هم بسته بندی کنین می تونین چونه های یه نفره بگیرین و به همین روش عمل کنین
ضمناً اگه خمیر رو توی سلفون نپیچیدین میتونین با دست چرب داخل پلاستیک گذاشته و هوای موجود داخل اون رو خالی کنین و بعد در فریزر نگه داری کنین
موقع مصرف هم تا هنوز یخ زده است از داخل پلاستیک یا سلفون خارج و به کاسه ای که تهش رو کمی آرد پاشیدین منتقل و یه دستمال نم دار روی کاسه بکشین که سطح خمیر خشک نشه و داخل یخچال بذارید
kheili mamnoon az tozihate kameletoon...pitza va khamiresh aali shod!bavar nakardani...man az dabirestan ta hala 100 joor khamir pitza dorost kardam...hich kodoom in nashod!mersiiiiiiiiiiiiiiiii :))))
ReplyDelete*** خیلی خیلی خوشحالم
Deleteمنم از دوران دبیرستان خمیر پیتزا رو خودم درست می کنم و مدلای مختلفی رو هم امتحان کردم اما طعم و بافت این خمیر چیز دیگه ای بود
*** در هر حال نوش جونتون عزیزم و ممنونم از اینکه اطلاع دادی
Deleteنازگل جون همین الان توی کامنت فیس بوک متوجه شدم شما این کامنت و دادی
*** بازم نوش جونتون عزیزم
Merci az safeh foghol-adatetoon, makhsoosan az aksai keh mizarin vaseh har ghadam dastoor ghaza haa
ReplyDeleteAppreciate all the work u have put into this, thanks!
ممنونم از محبتتون دوست ناشناسم
Delete*** خيلي لطف دارين
Ba salam mikhastam in khamir ra dorost konam albate ba arde mamoli, va in ke aya mishe az roghane maye mamoli estefade kard, ba tashakor
ReplyDeleteسلام عزيزم
Deleteبله مي تونين
:) نوش جونتون
سلام میشه از پودر خمیر مایه فوری استفاده کرد و مقدارش چقدر باشه
ReplyDeleteسلام عزیزم بله من هم از مایه خمیر فوری استفاده کرده ام
Deleteدرود بر شما ایا می توانم تقاضای خمیر نازک ایتالیایی پیتزا که بگونه ای خشک تر هست رو داشته باشم با سپاس
ReplyDeleteسلام دوست گرامي من نمي دونم چطور متوجه مسيج شما نشدم، متاسفانه يا خوشبختانه امروز يك دستور ديگه از خمير پيتزا تهيه كردم كه البته هنوز در وبلاگ نگذاشته م اما همينجا به شما قول ميدم در اولين فرصت براي دستور خمير ايتاليايي هم در خدمتتون باشم
Delete