Monday, June 18, 2012

پودر سوخاری

یکی از چیزایی که خیلی توی آشپزی کاربرد داره و تقریباً تو همه ی خونه ها پیدا می شه, پودر سوخاری است و با اینکه تو تمام سوپر مارکتها در دسترسه ولی خیلی ها دوست دارن خودشون اون و تهیه کنن. روش ها برای تهیه ی پودر سوخاری خانگی متفاوت است. 
یه مورد از متداول ترین روش ها اینه که نون باگت و خشک می کنن و بعد از خشک کردن، اون و پودر می کنن. ولی روشی که من می خوام بگم, به معنای واقعی سوخاری است و با این روش به راحتی می تونین پودر سوخاری اعلاء و تازه رو همیشه تو آَشپزخونه تون داشته باشین.  این نوع پودر سوخاری برخلاف پودرهای کارخانه ای کاملاً پودر شده نیست و تکه های سوخاری شده ی نون در اون  به وضوح دیده می شه. بنابراین وقتی توی غذا از اون استفاده می کنیم یه سطح سرخ شده ی کاملا برشته داریم  که علاوه بر طعم خوب زیبائی بهتری به مرغ, ماهی یا هر غذای دیگه ای که درست می کنیم می ده. پیشنهاد می دم اگه شما هم نون خشک و پودر می کنین با کمی تغییر جزئی, روشی که من می گم و امتحان کنین حتماً خوشتون میاد و متوجه تفاوتش می شین.
روش کار:
یه نون باگت یا فرانسوی تازه رو برای چند ساعت تو هوای آزاد قرار میدیم, نباید کاملاً خشک بشه فقط در حدی که بافتش سفت بشه کافی است و بعد اون و به تکه های کوچک برش می زنیم, حدوداً برشهای دو سانتی و می ریزیم توی غذاساز, منتها نباید غذاساز و پر کنیم, هربار چند تکه کافیه.
از اونجا که نون، کاملا خشک نیست به سرعت پودر نمی شه و نسبت به نون خشک یه مقدار بیشتر زمان می بره.
حالا پودر نون و توی سینی فر ریخته و داخل فر می گذاریم تا پودرها برشته بشن. هرازگاهی در فر و باز می کنیم و پودرها رو یه تفت می دیم تا وقتی که به رنگ دلخواهمون برسه که اینجا دیگه سلیقه ای است و تا قهوه ای روشن به میل خودتون می تونین اون و گریل کنین. فقط مراقب باشید که نسوزه.
و در نهایت پودر سوخاری ما آماده است...

همون طور که می بینین تفاوت زیادی تو روند کار نیست ولی از لحاظ کیفیت خیلی فرق می کنه. چون تو روش قبلی نون باید بیات و بعد خشک می شد و پودر اون فقط پودر نون خشک بود. ولی تو این روش ما نون نسبتاً تازه رو اول پودر می کنیم و بعد توسط حرارت اون و سوخاری می کنیم که دیگه قضاوتش با خودتون چه تفاوتی با همدیگه خواهند داشت.

امیدوارم درست کنید و از اون خوشتون بیاد :))

16 comments:

  1. سلام خسته نباشید
    وبلاگ فوق العاده آموزنده و جالبیه. دستتون درد نکنه بابت وقتی که واسه درست کردنش گذاشتین. انشالله از ایده های خوبتون استفاده کنیم

    مسعود کمال احمدی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم
      خوشحالم که مورد توجه تون قرار گرفته

      Delete
  2. Laleh jan salam mitonid tarze tahye none bageto bezarid ,akhe mikham hamasho az avalesh khodam dorost konam, kheili azat mamnun ba in dastorhaye zybat,,,, hamsharye ba salighe

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سمانه جان
      شرمنده ام عزیزم قبلا بهت قول داده بودم دستور نون بذارم ولی نشد الانم یه کم سرم شلوغه بعید می دونم تا دو سه هفته دیگه بتونم ولی بهت قول می دم به محض اینکه سرم خلوت شد حتما به قولم عمل کنم
      :( بازم شرمنده سمانه جان

      Delete
  3. Laleh jan, doshmanet sharmande bashe azizam ,, Eshkali nadare ,manam khodam chanvaghti bod saram band bod va sari ye negahe kochak be veblaget mykardam va nemitonestam benevisam va azat tashakor konam babate dastorhaye jadidi va zybat makhsosan ghormesabzit ke harf nadasht , mamnunam azat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم بخاطر محبتت و اینکه درک می کنی ولی مطمئن باش در اولین فرصتی که بتونم حتما یه دستور خوب از نون باگت می ذارم.

      Delete
  4. Laleh jan man shenidam ke ba nan khoshke ham myshe dorost kard ard sokhari va ba kami ardsokhari.Myshe komakam koni??mamnun azizam, dastore shoma ham kheili khobe vali man none baget Alan nadaram va kami nan khoshk daram,, mamnun mysham komakam koni

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست عزیزم من همیشه به همین روش پودر سوخاری ام رو درست می کنم
      ولی فک نمی کنم با نون خشک هم مشگلی داشته باشه

      نون خشک رو توی غذای ساز پودر کنین حالا تک و توک تکه های درشتم توش داشت موردی نداره (البته نه خیلی درشت و کلفت) بعد به همون روشی که بالا گفتم داخل فر تفت بدین
      شایدم بهتر از پودر سوخاری با نونهای فانتزی شد
      :)) تونستی خبرش و به منم بده

      Delete
  5. واقعاً عالی بود من بینهایت لذت بردم و خلاقیتی که در آموزش دادن به صورت لخظه به لحظه با تصویر داشتید خیلی جالب بود. موفق و
    پایدار باشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ممنونم دوستم
      *** لطف دارین

      Delete
  6. salam khaste nabashin mitunam bejaie ghaza saz az goshkoob barghi estefade konam?mamnoon

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم و خواهش مي كنم
      راستش شايد چون براي اين مدل پودر سوخاري از نون خيلي خشك استفاده نمي كنيم، كار كردن با گوشت كوب كمي سخت باشه ولي اگه خواستين از گوشت برقي يا دستي استفاده كنين، بايد بذارين نونتون بيشتر خشك بشه، تا بتونين راحت تر كار كنين
      موفق باشين :)

      Delete
  7. ممنون لاله جون عالی بود
    فقط اینکه من تو رشت توی هوای رطوبتی زندگی می کنم اگه بخوام بیشتر از مصرف یک وعده درست کنم به نظرتون کجا می تونم بعد از درست کردن نگه داری کنم تا نم نکشه؟
    میتونم زیاد تر درست کنم و بزارم مثلا توی فریزر؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. لطف داری شادی جان
      راستش چون هوای افریقا هم تقریبا مثل شمال خودمون می مونه من خودمم برای احتیاط داخل فریزر نگه می دارم
      البته من هربار چند پیمانه بیشتر درست نمی کنم ( نهایتا برای دو سه بار مصرف ) چون هر چه تازه تر باشه عطر و طعم بهتری هم به غذا می ده

      Delete
  8. وبلاگتون عالیههههه ..... ممنوووونم از اینهمه وقتی که برای ما میگذارین

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلامت باشین عزیزم 😊🙏🏼

      Delete