شنیتسل در واقع به گوشت بدون استخوانی اطلاق می شه که با پودر نان، پوشیده و سرخ می شه و ریشه ی اتریشی داره. شنیتسل و به روشهای مختلفی درست می کنن و همونطور که گفتم ویژگی اصلی اون مخلوط شدن با پودر نان است که در بعضی فرهنگ ها بهش کتلت هم می گن.
این دستوری که می خوام در موردش صحبت کنم به خاطر لیمویی که در اون هست طعم و عطر فوق العاده ای می گیره و از اونجا که برای پخت اون از پودر سوخاری کارخانه ای استفاده نمی کنیم به نوعی با بقیه شنیتسل ها متفاوته, در واقع از بیرون کاملاً کریسپی و برشته و از داخل نرم و آبدار است.
برای دیدن دستور پودر سوخاری اصل اینجا کلیک کنید.
سینه مرغ بدون استخوان ٢ عدد
سفیده تخم مرغ ٢ عدد
نشاسته ذرت ٢ قاشق چایخوری
آب نصف یک عدد لیمو ترش
جعفری ریز خرد شده ا قاشق غذاخوری
نمک ١ قاشق چایخوری
فلفل ١/٤ قاشق چایخوری
رنده ی پوست یک عدد لیموترش
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ و شسته و با دستمال آشپزخانه خشک می کنیم تا راحت بتونیم روی تخته ی گوشت باهاش کار کنیم. بعد هر سینه رو از وسط نصف می کنیم. برش هامون و طولی می دیم تا وقتی با گوشت کوب مرغ و می کوبیم زیاد پهن نشه. حالا سینه های مرغ و دونه دونه لای زیپ لاک یا یه پلاستیک محکم می ذاریم وبا قسمت مسطحش به آرامی جوری که بافت مرغ از بین نره روی اون می کوبیم.
حالا سفیده های تخم مرغ و داخل یه ظرف ریخته، نشاسته ذرت و آب لیموترش و بهش اضافه می کنیم و کنار می ذاریم.
تو یه ظرف دیگه پودر سوخاری رو همراه با جعفری و رنده ی پوست لیموترش اضافه می کنیم.
بهش نمک و فلفل می زنیم و همه ی مواد و با هم مخلوط می کنیم.
حالا هر سینه رو جداگانه اول توی سفیده تخم مرغ و بعد توی مخلوط پودر سوخاری می زنیم و خوب فشار می دیم که یه لایه ی ضخیم از پودر سوخاری روی مرغ بشینه. هر یه سینه ی مرغ که تمام شد روی صفحه ی سیمی می گذاریم و می ریم سراغ بعدی. وقتی همه ی سینه ها تمام شد باقیمانده ی پودرهامون و با دست روی سینه های چیده شده روی صفحه ی سیمی می ریزیم و باز به سطح مرغ فشار میدیم.
سینه ها رو به مدت ٣٠ - ٢٠ دقیقه تو هوای آزاد می ذاریم تا مواد خوب به خرد هم برن.
نهایتاً سینه ها رو از همون سمتی که روی صفحه ی سیمی گذاشتیم، توی روغن، با شعله ی ملایم سرخ می کنیم، تقریباً ٣ دقیقه برای هر طرف کافیه. در این حین که یه طرف داره سرخ می شه با قاشق مقداری از روغن داغ و روی سمت دیگه که هنوز سرخ نشده می ریزیم و با پشت قاشق روی اون فشار می دیم تا باقیمانده ی پودرهایی که قبلاً با دست روی سینه ها ریختیم در اثر حرارت روغن به مرغ بچسبه. در این صورت وقتی سمت دیگه رو سرخ می کنیم پودر ها توی ماهیتابه نمی ریزه و شنیتسلمون با یه لایه ی ضخیم تری از پودر سوخاری سرخ می شه. (ضمن اینکه خرده های نان باعث سوختن روغنمون نمی شه و تا آخر روغن صافی خواهیم داشت).
در آخر شنیتسل های آماده رو روی دستمال آشپزخانه گذاشته تا روغن اضافیش بره و سرو می کنیم.
امیدوارم دوست داشته باشید :))
اشتها برانگیزه قیافش ... عالیه
ReplyDeleteمرسی عاطفه جان :))
Deleteلاله جون عکس اولی با سومی منو کشت محشرن دستت درد نکنه
ReplyDelete**ممنونم لیلا جان:)) منم خودم سومی و خیلی دوست دارم, تقدیم به شما
Deleteسلام عزیزم امروز شنیسل از دستورتودرست کردم عالی وخوشمره وترد شده بود اما خواستم نظر فوژان رو بدونی"نمرهش از10...دهِ، از 20 بیستِ ،ولی بنظر من باید از 100 صد بدیم"؟؟؟فک کنم بدش نمیومد از 1000 هم هزار بده:))))))))))
ReplyDeleteای جان
Delete*** قربونش برم
:) نوش جووونتون لیلا جون
manam in dastor ro ejra kardam natije khobi dad, man 10 ta dorost kardam va chon ziyad bod 4tike firiz kardam,daghighan mesle bastehay amade tabkh shodan :)
ReplyDeletemamnoon laleh joon az veblog khobet va vaghti ke mizari
Delete:) چقدر خوب زهرا جون
*** ممنونم که خبرش رو دادی
salam lale joon be dadam beres.......gharare vasam mehmon biad khonevade shoharaman mondam chi bedorostam be nazaret in gozine khobieee?????azizam azin limo sabza inja nist mishe azin zarda estefade konam????golam baraie dorost kardane podre sokhari aslan vaght nadaram be nazaret bekharam hazirishoo khobee???in ghazaro mikham dafe avalam dorost konam be nazaret kharab kari nemisheeee???????????tamesh alieeee?????
ReplyDeleteسحر جان قبل از اینکه به سوالات جواب بدم باید بگم به جای اینکه هول کنی به خودت اطمینان بده آشپزی اصلا کار سختی نیست که نتونی از پسش بر بیای و اونوقت خواهی دید همه چیز خیلی خوب پیش می ره
Deleteخوب حالا بریم سراغ سوالاتت: طعم غذا رو پرسیده بودی از نظر من طعمش عالی است ولی اینکه سلیقه شما چی باشه نمی تونم تضمین کنم... لیمو ترش ام مهم نیست سبز باشه یا زرد مهم عطر لیمو است. در مورد پودر سوخاری ام اگه بتونی پودر سوخاری رو خودت درست کنی دقیقا اون چیزی می شه که من بالا گفته ام چون پودر سوخاری ای که من توضیح دادم خیلی پودر نیست و به همین خاطر چون تکه های درشت توش داره شنیسلت رو خیلی ترد تر و کریسپی تر می کنه ولی خوب اگه وقت نداشتی می تونی از همون پودرهای اماده استفاده کنی
تو پودرهای اماده یه مدلش هست به نام
panko bread crumbs
که اونم پودر نون درشت تر از پودرهای سوخاری معمولی است ولی من چون عادت دارم از پودر خونگی استفاده کنم تا حالا امتحان نکرده ام که بدونم دقیقا چطور می شه
نهایتا اینکه غذای خیلی خیلی ساده ای است. فقط به شرط اینکه خودت باور داشته باشی خوب می شه
موفق باشی
Salam Laleh joon. Man moddate kootahie ke ba webloget ashna shodam, mikhatsam azat tashakor konam be khatere zahamatet. Vaghean hame chiz ro daghigh va ba details toozih midi va aks hash ro mizari, joori ke baraye avallin bar ham khoob az ab dar miad.
ReplyDeleteMan az vaghti in shenitsele limooi ro dorost kardam emkan nadare modele dige dorostesh konam. Kheili kheili khoshmazast. Baz ham azat mamnoonam
ممنونم مهرناز جون و خیلی خوشحالم از این بابت
Deleteامیدوارم اگه دستورهای دیگه رو هم امتحان کردی به همین اندازه ازشون خوشت بیاد
:) *** خیلی لطف کردی بابت کامنت
سلام لاله جون. چند وقتی میشه که با وبلاگت آشنا شدم و با خوندن دستورات و دیدن عکسهای قشنگی که میذاری کلی لذت میبرم. این غذای خوشمزه رو هم درست کردم و نتیجه عااااااالی شد. دست گلت درد نکنه. ممنون بابت این همه سخاوتی که در گذاشتن دستورهای غذایی به خرج میدی. سالم و شاد و پیروز باشی
ReplyDeleteسلام سارا جان
Deleteممنونم از لطفتون عزیزم و خیلی خوشحالم از اینکه می شنوم از نتیجه کار راضی بودین
*** شما هم موفق باشین
سلام لاله جان. ميشه لطفا توضيح بدين نشاسته ذرت چي هست و از كجا بايد تهيه كرد. من در انگلستان هستم و خيلي دوست دارم بتونم كه اينو تهيه كنم تا بتونم اين غذا هاي خوشمزه اي كه اموزش ميدين رو درست كنم. اگر كه راهنمايي كنين ممنون ميشم.
ReplyDeleteسلام عزیزم پاسختون رو تو لینک میگو پفکی دادم با اینحال اینجا هم کپی می کنم
Delete:)
شیوا جان نشاسته ذرت رو میتونین از تمام سوپرمارکت ها تهیه کنید خصوصا اگه سوپر مارکت ایرانی یا عربی باشه تقریبا مطمئنم به راحتی در دسترستون هست
برای اطمینان ترجمه نشاسته ذرت رو که می شه
corn starch
هم براتون می نویسم که مشگلی نداشته باشید
غذا یک طرف اون دستمال سفره که انقدر قشنگ و با حوصله تا کردی، انگار که اتو زدی ، یک طرف .دست مریزاد خانم .کاش منم از دست این دخترا وقت کنم انقدر شیک عکس بگیرم ...
ReplyDeleteسلام مصي جانم ممنونم عزيزم تو هنرمندي شما كه شكي نيست چشم به هم بزاري دختراي گلت ام بزرگ شدن و كلي كاراي خوشگل از خودت ثبت مي كني
Delete🌹🌹🌹