زمانی که می خواستم زولبیا رو امتحان کنم، از اونجا که تجربه اولم بود، شک داشتم دقیقاً چه باید بکنم و متاسفانه توی دستورهایی که داشتم هیچ اشاره ای به نکاتی که برای من سوال بود نشده بود. به هر حال شروع به کار کردم، ولی چون نمی دونستم غلظت خمیر زولبیا چقدر باید باشه به خیال اینکه خمیرم سفت است یه مقدار بیشتر از حدی که باید به اون آب اضافه کردم و زولبیای سری اولم اونطور که می خواستم نشد.
این بود که با توجه به تجربه ای که بدست آوردم خمیر بعدی رو با مقدارهای حدسی خودم درست کردم و از اتفاق، خیلی خوب از آب در اومد که الان پا به پای هم مراحلش رو انجام می دیم و در مورد نکته هایی که در حین کار برای خودم سوال بود بحث می کنیم.
در هر حال از اونجا که مقدار نشاسته و ماستی که برای من باقی مونده بود بطور کاملاً تصادفی ١٦٠ گرم بود!!! مقدارهام رو بر این اساس قرار دادم.
مواد لازم:
مواد لازم:
نشاسته ١٦٠ گرم
ماست معمولی ١٦٠ گرم
زعفران دم کرده ١ قاشق مرباخوری
جوش شیرین ١/٤ قاشق چای خوری
روغن جامد ١ قاشق چای خوری
روغن جامد ١ قاشق چای خوری
آرد ١ قاشق غذاخوری
آب ١ قاشق غذاخوری + ( ١ قاشق غذاخوری در صورت نیاز )
طرز تهیه:
ابتدا همه ی مواد رو داخل ظرف ریخته و خوب با هم مخلوط می کنیم. ( به غلظت ماست توجه کنید ).
همین طور که می بینین خمیری که بدست اومده خیلی سفت است، ولی من فقط یک قاشق غذاخوری آب به اون اضافه کردم تا به شکل خمیر زیر در اومد، بنابراین مراقب اضافه کردن آب به اون باشید، چون اگه شل تر از خمیری که در زیر می بینین بشه موقع سرخ کردن، زمانی که داخل روغن می ریزین مواد خمیر پهن می شه و به این خوبی نقش نمی گیره.
نهایتاً وقتی هر دو طرف زولبیا سرخ شد، داخل شربت می ریزیم. حالا کاری که من کردم و نمی دونم قنادی ها چیکار می کنن این بود که اجازه دادم همه ی زولبیاها سرخ شه و بعد یکی یکی، داخل شربتی که خیلی هم داغ نبود گذاشتم.
دیگه اینکه نکته ای که تو اکثر دستورها ذکر شده بود اینکه زولبیا رو بین ١٥ - ٧ دقیقه داخل شربت می ذاریم تا شربت کاملاً جذبش بشه، در صورتی که من چون نمی خواستم خیلی شیرین بشه, کمتر از یک دقیقه داخل شربت گذاشتم و نمی دونم به این دلیل بود که زولبیاهام ترد ترد بود و تردی اش رو تا چند روز حفظ کرده بود؟ ... یا علت دیگه ای داشت.
( اولین و سومین عکسی که از زولبیای آماده می بینید امروز یعنی بعد از پنج روز از درست کردن زولبیا گرفته شده و همونطور که می بینید همچنان ترد و براق است).
*
*
نکته:
لطفاً روی عکس زیر ( زولبیای سری اول ) کلیک کنید تا بهتر متوجه نکات بشید:
غلظت خمیر زولبیا مهمترین بخش داشتن یه زولبیای خوب یا بد است.
* اگه خمیر شل تر از حد مجاز باشه خمیر زولبیا به راحتی داخل روغن فرم نمی گیره و خطوطی که ایجاد می کنیم با هم تداخل پیدا می کنه، در نتیجه باعث باریک و پهن شدن زولبیا می شه و مسلم است که قسمت های باریک زودتر از قسمت های پهن سرخ می شه که هم ظاهر و هم طعم زولبیا رو تحت تاثیر قرار می ده. ضمن اینکه ذرات خمیری که نسبتاَ شل است وقتی داخل روغن داغ ریخته می شه، توی ماهیتابه پخش می شه و باعث سوخته و کدر شدن روغن می شه. در صورتی که اگه خمیر غلظت مناسب داشته باشه تقریباً تا آخر کار روغن تمیزی خواهیم داشت.
* اگه خمیر سفت تر از حد مجاز باشه، هم موقع ریختن داخل روغن به سختی از قیف بیرون میاد و خطوطی که ایجاد می کنه منقطع است و هم بعد از سرخ شدن لطافتی که باید داشته باشه رو نداره.
*
*
در آخر زولبیای ما آماده است. شیرینی بسیار راحتی است که فقط کمی تجربه می خواد و امیدوارم با توضیحاتی که دادم بتونین بخوبی اون رو درست کنید.
*
*
سلام من شهره هستم از آلمان واقعا دست گلت درد نکنه کلی هوس کرده بودم حالا یاد گرفتم حتما درست میکنم فقط یک نکته شیره را چطوری درست باید کرد مرسی عزیزم
ReplyDeleteشهره جون ممنونم از لطفت
Deleteامیدوارم درست کنی و لذت ببری و خبر خوب شدنش رو به منم بدی که بیشتر خوشحال شم. شهره جون برای شربت رو لینک بامیه کلیک کن اونجا توضیح کامل داده ام. خودمم الان به توضیحاتم اضافه می کنم ممنون از یادآوریت
خیلی عالی شده ؛ خسته نباشی کدبانو و نوش جونتون ، بعد هم لاله جون از اون لیوانها منم دارم :))))) پس هم سلیقه ایم :))))
ReplyDeleteممنونم رز جون:)) شما که خیلی باسلیقه ای عزیزم
Deleteالبته این لیوانا رو خیلی دوست دارم به دو دلیل یکی اینکه خیلی خوشگلن و دیگه اینکه هدیه از طرف یکی از دوستای خیلی خوبم (فرخنده) است که دفعه قبل از ایران برام
*** آورده و چون چند ماهه ندیدمش و خیلی دلم براش تنگ شده بود ازشون استفاده کردم
:))) در هر صورت مرسی
عجب زولبیا هایی شده خانوووم دستت درد نکنه دهنم اب افتاد
ReplyDelete:) ممنونم لیلا جووون
ReplyDeleteSalam lalih joon, merci az in dastoor e khoobet. 2 ta soal daram:
ReplyDelete1. che meghdar zaferoon e dam keshideh be in maye ezafeh kardin?
2. bejaye roghan e jamed (zard rangi) ke shoma estefadeh kardin, mishe roghan e jamed e sefid ke makhosoos e shirini va cookie hast estefadeh, konim?
Merci khanoomi
سلام دوست ناشناسم
Deleteممنونم از لطفت
دوست من مقدار زعفرون همون مقداری است که تو مواد لازم گفته ام یعنی 1 قاشق مرباخوری
در مورد روغن فکر می کنم شما شورتنینگ رو می گین. اگه اون باشه تجربه ای در موردش ندارم و نمی تونم با اطمینان بگم, ولی احتمالا بشه جایگزینش کرد
کارتون فوق العاده است... قفط من چند تا سوال داشتم، ممنون میشم اگر پاسخ بدین.
ReplyDelete۱- من متاسفانه وزنه آشپزی ندارم، ۱۶۰ گرم حدودا چند ۱پیمانه میشه؟
۲- میشه به جای روغن جامد از کره استفاده کرد؟
۳- زولبیا رو بعد از سرخ کردن بلافاصله به شیره اضافه کردین یا گذاشتین خنک بشه؟
امیدوارم سفرتون همیشه رنگین و پر برکت باشه :)
ممنونم زهرا جان
ReplyDeleteزهرا جون این اولین باری بود که من زولبیا درست کردم, با کره امتحان نکرده ام ولی فکر می کنم بشه جایگزین کرد
در مورد شربت, چون صبر کردم تا همه ی زولبیاها آماده بشه, هم زولبیا هام خنک بود هم شربتم خیلی داغ نبود. در مورد پیمانه هم دارم یه مطلب در همین مورد می نویسم که همین امروز فردا پستش می کنم ولی بهت پیشنهاد می کنم اگه اهل شیرینی و کیک خانگی هستی برای راحتی کار یه وزنه دیجیتالی بگیر , چون الان بیشتر دستورها با گرم و انس گفته می شه و خودت خیلی راحت تر خواهی بود
:) بازم ممنون از لطفت
ممنون از لطف شما، بله حق با شماست باید برم تو فکرش.
ReplyDeleteخواهش می کنم زهرا جون
Deleteببخشید من نظر می دم ... ولی اگه وزنه خصوصا دیجیتالی که احتمال خطاش کمتر است تهیه کنی برای درست کردن انواع رسپی که مقدارهای داده شده اش بر اساس گرم یا انس ذکر شده
:)) خیلی راحت تر خواهی بود
با اینحال من مقیاسهای تبدیل اندازه گیری رو می ذارم شاید به دردت بخوره
*** موفق باشی
سلام لاله جان
ReplyDeleteمن زولبیا درست کردم ولی زولبیاها سفت و پهن شدند . نمیدونم اشکال آن کجاست. اگر ممکن هست راهنمایی کن. ممنون
در ضمن وبلاگ زیبایی داری که پر از مطالب خوب است. بهت تبریک میگم
سلام آقای ربیعی
Deleteمتوجه نشدم منظورتون از پهن شدن چیه؟ چون معمولا زولبیا وقتی پهن می شه که همونطور که بالا هم گفتم مواد, اون غلظتی که باید رو نداشته باشه و وقتی داخل روغن می ریزیم موادمون با هم تداخل پیدا کنه. منتها چون فرمودین سفت هم شده بود پس قطعاً خمیرتون شل نبوده.
من اونچه به ذهنم می رسه رو براتون می گم و اگه احیانا این موارد در مورد شما صدق نمی کرد لطف کنین سوالتون رو واضح تر بیان کنین تا من بهتر متوجه بشم
من البته تجربه چندانی تو زولبیا ندارم و همونطور که گفتم این زولبیا تجربه اولم
بود که البته ازش راضی بودم. حالا با توجه به تجربه اندکم فکر می کنم اگه خمیر سفت باشه به این دلیل است که مقدار آردتون بیش از ماست و آب بوده و وقتی زولبیا رو سرخ کردین لطافت لازم رو نداشته و سفت شده. در مورد پهن شدن زولبیا هم ممکن است بیش از حد عنوان شده جوش شیرین به اون اضافه کرده باشین که باعث زیاد پف کردن و در نتیجه پهن شدن اون شده باشه.
اگه غیر از اینه بفرمائید تا اونجایی که خودم بدونم توضیح می دم اگر نه سعی می
:) کنم براتون سرچ کنم و جواب سوالتون رو به کمک هم پیدا کنیم
*** ضمنا ممنون از لطف شما, امیدوارم همینطور باشه که می فرمائید
سلام لاله جان
ReplyDeleteمن زولبیا درست کردم ولی زولبیا ها سفت و پهن شدند. نمیدانم اشکال کارم کجاست اگه ممکنه کمکم کن
ضمنا وبلاگ زیبایی داری که پر از مطالب و عکسهای زیباست
بهت تبریک میگم
*** سوالتون رو تو کامنت قبل جواب دادم
Deleteبازم ممنون از لطفتون
دستتون درد نکنه خیلی خوشمزه بنظر میاد حتما درست میکنم
ReplyDelete:)) خواهش می کنم
ReplyDelete*** امیدوارم درست کنین و خوشتون بیاد
لاله خانم من بالاخره زولبیا رو درست کردم :) خیلی خوب شد*** ۳ سال بود ماه رمضان رو بدون زولبیا سر کرده بودم. جداً ممنون که اینقدر با حوصله مرحله به مرحله توضیح دادین و عکس گرفتین.
ReplyDelete:)) چقدر خوووب
ReplyDeleteزهرا جوون خیلی خوشحالم کردی, امیدوارم دفعه های دیگه از اینم بهتر بشه
ضمنا خواهش می کنم عزیزم وقتی کامنتای دلگرم کننده شما ها رو می خونم بیشتر به کاری که می کنم ترغیب می شم و امیدوارم توضیحات یا عکسها همونطور که می گی بتونه کمکتون کنه
:)) **** بازم ممنون که خبر کردی
خواهش می کنم، کمترین کاری که می تونستم انجام بدم همین تشکر خشک و خالی بود. راستش سال قبل هم با استفاده از دستور یکی از سایت های آشپزی زولبیا درست کردم که کلش روانه سطل زباله شد!!! دلیلشم این بود که خمیرش خیلی سفت شده بود و من اشکال کارمو نمی دونستم. عکس هایی که از مراحل کار گذاشتین واقعا کمک می کنه که وقت و زحمت آدم تلف نشه :)
ReplyDeleteممنونم زهرا جووون
Delete:))) فقط می تونم بگم خیلی خوشحالم که دوست داشتی
salaaam khaste nabashid , merci az babate in dastor kheli khoooob boood man alan dorost kardam ama moshkele ke man daram zolbia ziyad shishe nashod yani shafaf nashod nemedonam , fek mekonin dalilesh chie bashe? kheli mamanoon misham
ReplyDeleteسلام شری جون
Delete:)) ممنونم از لطفت
راستش من دوتا علت به ذهنم می رسه که نمی دونم در مورد شما صادق است یا نه اگه منظورت اینه که زولبیات خمیر شده دلیلش اینه که شربتت موقع اضافه کردن زولبیا به اون خیلی داغ بوده و اگه کدر و زیادی تیره شده شاید شکر یا شربتی که به خمیر اضافه کردی بیش از مقدار تعیین شده بوده
... نمی دونم تونستم بهت کمکی بکنم یا نه
salam khaste nabashid , kheli mamanoon babate in dastor , man hamin alan dorostesh kardam ama zolbie man sheshe nashod yani shafaf nashod fek mekonid bayad chekar mekardam? kheli mamnoon misham
ReplyDeleteسلام لاله جون
ReplyDeleteمنظورتون از نشاسته كدام نشاسته است گندم يا ذرت ممنون ميشم راهنمايي كنيد
با تشكر
:) سلام سارا جون
Deleteمن از نشاسته ذرت استفاده کردم
سلام عزیزم.چه هوس انگیز شدن این زولبیاها...چون خیلی ناواردم همش برام سوال پیش میاد...از نشاسته گندم استفاده کردی...درسته؟ممنون که با حوصله به سوالهام جواب میدی
ReplyDelete*** سلام نيلوفر جان
Delete:)) خواهش مي كنم، خوشحال مي شم بتونم كمكي بهت بكنم
نه عزيزم من از نشاسته ذرت استفاده كردم
ReplyDeleteبا عرض سلام و تشکر
سوال من اینه که با توجه به مضرات جوش شیرین میتونیم از بیکینگ پودر هم استفاده کنیم؟
دوست عزيزم متاسفانه تجربه بكينگ پودر رو ندارم اماصحبتي از يه پزشك رو در رابطه با مصرف جوش شيرين براتون نقل مي كنم
Deleteايشون در رابطه با نگراني يكي از خوانندگان وبلاگ من در مصرف جوش شيرين در كيك شكلاتي در دوران بارداري فرمودن زماني صحبت از ممنوعيت جوش شيرين و مضرات اون مي كنيم كه مصرفمون هر روزه و مدارم باشه، مثل ممنوع شدن استفاده از اون در نون كه در سه وعده و بطور مداوم به مصرف مي رسونيم، اما در مواردي مثل اون كيك يا اين زولبيا كه شايد در مجموع دو يا سه بار در سال است اين موضوع مطرح نمي شه
البته تصميم گيرنده خود شمائين و من فقط نقل قول كردم
:)
manoon az lotfetoon , baraye avalin bar zoolbiya khoob shod, besiyar dastoore pokhte khoobi bood, ma chon mahe roozamoon alane va usa ham hastim be zoolbiya dastresi nadashtim kheyli zogh kardim , baz ham mamnoono va motashker
Deleteخدا رو شکر دوست عزیز
Deleteخیلی خوشحالم از این بابت
♥ نوش جونتون
*** راستی روزه تون قبول
Deletekheyli mamnoon , faghat yek soal dige: in zolbiyaha ke ma dorost kardim be shafafiye zolbiyahaye shoma nashode kami mate dalilesho midoonid? chi baese in mozoo shode ? albateh mazash khoobe va hamintor tordish faghat hamine ke shafaf nist mamnoon misham rahnamyi befarmayid
Delete:) خواهش می کنم
Deleteمن احتمال می دم شربتتون غلیظ تر از اونی بوده که باید باشه و به همین خاطر به خوبی داخل بافت زولبیا نفوذ نکرده
***
salam
ReplyDelete:)) سلام
Deletecheghadr hame chiz ba salighe wa alist . dastetan dard nakone .
ReplyDeleteممنونم عزیزم خیلی لطف دارین
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletelalejun chera akhe enghad karaat khubeee!!! asheghetam:-* faghat ye soaal dashtam! man emruz zulbiaaro doros kardam ama mese male shoma shaffaf nashod! cheraa?
ReplyDelete:)) ممنونم ماه منير جان
Deleteشايد غلظت خميرتون بيش از حدي بوده كه بايد باشه و همين باعث شده بخوبي به خورد زولبياهاتون نره
lalejun manzuret ghlzate sharbate? akhe ,man tebghe dasture shom raftam jolo
Delete:) آره عزيزم ببخشيد اشتباه نوشتم
Deleteهم غلظت زياد شربت و هم پايين بودن كيفيت شكر براي تهيه اون در شفاف نشدن زولبيا موثره،
و يه دليل ديگه هم هست اونم استفاده از روغني است كه در صورت استفاده قبلي به غلظت رسيده باشه
البته اينها در حد اطلاعات من است كه اميدوارم براتون مفيد باشه
salam . man as los angeles blog mikonam. mishe please paymanehatoono rooye har recepie ke minevisin ba geram ke minevisin pishes ham ba oz ya pound ya label ezafe konin ma inja too amrica bedoonim 1 geramo chetori hesab konim ke dorost dar biyad. kheyli mamnoonam az lotfetoon azizam.
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteراستش تبدیل پیمانه ها به گرم و انس و ... علم خودش رو می خواد که متاسفانه من ندارم اما این دو لینک رو در اختیارتون قرار می دم تا بتونین ازش کمک بگیرین
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
و در لینک زیر می تونین خودتون به صورت دستی گرم و انس رو به هم تبدیل کنین
http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/tools.measures/Measures.cfm
امیدوارم لینکهای بالا بتونه بهتون کمک کنه ضمن اینکه در صورتی که براتون مقدور است بهترین راه تهیه یه وزنه دیجیتال است تا با خیال راحت بتونین رسپی های مورد نظرتون رو انجام بدین
موفق باشید
سلام عزیزم.اینجا نشاسته گل پیدا نمیشه.میشه از نشاسته معمولی استفاده کرد؟
ReplyDeleteسلام نیلوفر جان
Deleteببخشید عزیزم بابت این همه تاخیرم در جواب
راستش عزیزم من خودمم نشاسته گل پیدا نکردم و از نشاسته های معمولی استفاده کردم
Koja bayad esteraht kone khamiremon??
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteدر دمای محیط اون رو استراحت بدین
salam man ye soal dashtam joshe shirin hamon baking soda hastesh?
ReplyDeleteEnglish esh che meshe man saken Iran nistam.
Merci
سلام بله همونه
Deleteعالی و خوشمزه
ReplyDeleteممنونم
Deleteببخشید، اصلاً این زولیبی نیست این جلیبی بزبان ہندی ہست، و نکتہ کی برای تہیہ فراموش شدہ این ہست کہ وقت انداکتن زولیبی در شربت ، باید کہ ہر دو یعنی زولیبی و شربت ہر دو بہر ھال گرم باشد، وگرنہ شربت درون زولیبی نمی رود۔ و مزہ اش بیکر می آد۔
ReplyDeleteسلام دوست گرامي
Deleteاگه درست بگم جلبي تقريبا همون زولبياي ما به زبان افغاني هست
با سلام و خسته نباشيد خدمت شما بانو
ReplyDeleteميخواستم تشكر كنم بابت رسپى زولبيا من امروز واسه اولين بار درست كردم خيلى خوب شد فقط يه كم كريسپى شد و اينكه شربتشو فك كنم خوب در نياوردم چون نفهميدم منظورتون ٢ و نيم پيمانه شكر بود يا دو پنجم ليوان
ولى واقعا ازتون ممنونم ايشاالله كه هميشه تندرست و شاد باشين و هميشه خوراكياى خوشمزه درست كنين دستورشو بذارين😉
با ارزوى بهترينها براى شما و خانواده ى محترم
❤️❤️❤️
سلام ممنونم از شما دوست ناشناسم
Deleteعزيزم منظور من از مقدار شكر دو و نيم پيمانه ست اميدوارم اينبار كه درست مي كنيد راضي باشيد
سلام لاله جون
ReplyDeleteبه نظر شما اگر مقداری سیاه دانه به این دستور اضافه کنیم مشکلی پیش میاد من این مدل زولبیا رو در ایران-شیراز خوردم و خیلی لذیذ بود
سلام ناهيد جان من تجربه با سياهدانه ندارم ولي برام جالب شد در موردش سرچ كنم
Deleteاگر تجربه كردم در وبلاگ با شما و دوستان ديگه شر مي كنم
ok
ReplyDeleteok
ReplyDelete