Wednesday, February 27, 2013

دسر موز شکلاتی

اگه به طعم شکلات علاقه مندید این دسر موز شکلاتی رو که هم خیلی ساده تهیه می شه و هم خوشمزه است, بهتون توصیه می کنم. ضمن اینکه قرار نيست هميشه براي تهيه دسر وقت و مواد زيادي هزينه كنيم و مي تونيم با دستورهايي از اين قبيل مهمانيهاي خودموني و مجلسي مون رو به خوبي برگزار كنيم.
روش تهیه خیلی ساده است اما طبق روال, همراه با هم, مراحل کار رو انجام می دیم.

Saturday, February 23, 2013

لقمه های فانتزی ژامبون

این لقمه های ژامبون علاوه بر اینکه یه پیش غذای شیک برای مهمانی های مجلسی است می تونه به عنوان یه شام سبک هم مطرح باشه. در عین حال که بخاطر استفاده از شیر و ماست در خمیر اون, خمیر بسیار لطیفی خواهید داشت که هم از طعمش لذت می برین هم از کار کردن با اون.

Monday, February 18, 2013

مینی پیتزای مرغ

یکی از سالم ترین و البته خوشمزه ترین پیتزا ها پیتزای مرغ است که از نظر من  برای بچه هایی که به پیتزا علاقه مندند بهترین گزینه است. مخصوصاً با این کارتونهایی که شخصیتهاش اکثراً یا دارن پیتزا می خورن یا هات داگ و همبرگر و حتی بامداد، پسر بد غذای من رو هم به هوس می ندازن، بهتره این غذای انصافاً خوشمزه رو که بعید می دونم کسی دوست نداشته باشه خودمون توی خونه تهیه کنیم تا خیالمون از بابت سلامت غذا هم راحت باشه.
خوب بالطبع برای درست کردن پیتزا در درجه اول به خمیر پیتزا و بعد به سس پیتزا نیاز داریم که من در این پست و این پست در موردش به تفصیل توضیح داده ام و نهایتاً می مونه آماده کردن مواد پیتزا که در ادامه به اون خواهم پرداخت. اما قبل از اون لازمه بگم سلیقه های غذایی افراد با هم متفاوت است. بعضی ها پیتزا رو به شکل ایتالیایی و اصیل اون دوست دارن که قطعاً با اونچه که من اینجا درست کرده ام متفاوت است و بعضی هم مثل من و اونچه از عکسها معلوم است، پیتزای ایرانی پر مواد رو به نوع اصیلش ترجیح می دن. که البته این ترجیح من باعث نمی شه انواع مختلف پیتزا رو در برنامه ام نگنجونم.

Sunday, February 17, 2013

سپندار مذگان روز عشق ایرانی مبارک باد

جشن اسفندگان روز مهر و مهرورزی به آفریننده و آفرینش و زن و زمین بر شما فرخنده باد ***

در ماه اسفند و به ویژه روز اسپندارمزد جشنی در جهت تکریم نقش زن و زمین برگزار می شده. این جشن با نام های مزد گیران و مژده گیران نیز نامبردار بوده.در این روز زنان لباس نو می پوشیدند و انجام کارهای خانه بر عهده پدران و پسران بود. مردان به زنان خود پیشکش می دادند. مادران و زنان خانه را بر تخت شاهی می نشاندند و از کار خانه معاف می کردند و از آنها اطاعت می شده است. 

دوشیزگان نیز در این روز حق انتخاب همسر داشتند و می توانستند به خود مردی را انتخاب کنند. از اینرو به این روز جشن مردگیران نیز اطلاق می شده است. این روز فرصتی بود تا مردان مادران و همسران خود را گرامی بدارند.

در این روز که روز بزرگداشت زمین نیز بوده، ایرانیان باستان به کارهای عام المنفعه از جمله کاشتن نهال می پرداختند. آنها به جهت ویژگی های مشترک زمین با زن همچون زایندگی و آفرینندگی و پذیرندگی برای زمین نیز جنسیت مادینه فرض می کردند. این همبستگی ناشی از زندگی برزیگری ایرانیان باستان بوده که در مورد زمین مزروع و زهدان، عمل بارور کردن و کار و کشت را همانند می دانسته اند و جایگاه ویژه ای برای زمین قائل بوده اند و هر دو را مستقیماً به اهورا مزدا منتسب می کردند.




منبع: زرتشت



Thursday, February 14, 2013

رویال آیسینگ

همونطور که قول داده بودم قرار بود طرز تهیه و کار با رویال آیسینگ رو آموزش بدم و باید بگم گرچه این پست بخاطر گرفتن عکس های مرحله به مرحله که خیلی هم ساده نبود, وقت زیادی از من گرفت. اما حالا که تموم شده و نتیجه کارم رو می بینم خوشحالم که تنبلی نکردم و به قولی که به بعضی از خوانندگان وبلاگم داده بودم عمل کردم. کار کردن با رویال آیسینگ وقتی قرار نباشه عکاسی کنی کار لذت بخشی است گرچه من با وجود عکاسی هم کلی لذت بردم و یک بار دیگه حس و حال روزهای مدرسه و زنگ هنر رو پیدا کردم. به هر حال قبل از شروع به تزئین به تعدادی بیسکویت شکلاتی نیاز داریم که طرز تهیه اش رو در این لینک توضیح داده ام.
خوب برای کسایی که نمی دونن باید بگم رویال آیسینگ از ترکیب سفیده تخم مرغ و پودر قند به دست میاد اما بهتره برای تهیه اون به جای سفیده تخم مرغ از پودر مرنگ استفاده بشه. چون ترکیباتی که در پودر مرنگ هست من جمله آرد ذرت باعث می شه رویال آیسینگ یک دست تر و لطیف تر و طبعا کار کردن با اون راحت تر باشه. ضمن اینکه در صورت استفاده از پودر مرنگ اون دسته از کودکان و البته بزرگسالانی که به سفیده تخم مرغ حساسیت دارند هم می تونن از این شیرینی استفاده کنند.
اما از اونجا که متوجه شدم پودر مرنگ بیشتر در شهرهای بزرگ ایران پیدا می شه این بار رو با دستور پایه آیسینگ که استفاده از سفیده تخم مرغ است شروع می کنیم, تا همه بتونن از اون استفاده کنن و کار کردن با پودر مرنگ رو به دفعات بعد موکول می کنیم.

Tuesday, February 12, 2013

بیسکویت شکلاتی

قاعدتاً بعد از خمیر و سس پیتزا نوبتی هم که باشه نوبت خود پیتزاست اما متاسفانه این چند روز به قدری سرم شلوغ بود که فرصت نشد متن و عکسهای اون رو آماده کنم و چون چند روز بیشتر به ولنتاین و روز سپندار مزگان نمونده و تعدادی از دوستان روش کار با رویال آیسینگ رو ازم خواسته بودند، ترجیح دادم اون رو به مناسبت این روزها آموزش بدم و پیتزا رو به بعد از اون موکول کنم. 
اما قبل از شروع و از اونجا که احتمال می دم به خاطر اسم بردن از ولنتاین مورد انتقاد بعضی دوستان که به ایرانی بودن و حفظ ارزشهای قدیمی پایبندند قرار بگیرم, دوست دارم نظر خودم رو راجع به این روز بگم ضمن اینکه اصراری به درست بودن اون ندارم و همچنان پذیرای انتقادات شما هستم.
در درجه اول باید بگم بعنوان یک ایرانی افتخار می کنم و به خودم می بالم که سالها یا بهتر بگم قرنها قبل از روز عشق خارجی ها در سرزمینم روزی به نام روز عشق که به سپندار مزگان معروف است داشته ام ... روزی که متاسفانه مثل خیلی از عادات و آداب و رسوم ما به دست فراموشی سپرده شد و ما یاد گرفتیم روزها و سالهامون رو پشت سر بگذاریم بدون اینکه بدونیم روز ٢٩ بهمن در تقویم خورشیدی مون روز عشق بوده و جشن و شادی ... و این روند ادامه داشت تا زمانی که پای ماهواره ها بین ما ایرانی ها که اطرافمون رو با حصار محکمی بسته بودند تا فقط و فقط خودمون رو ببینیم و بی خبر از دنیا به خرافاتمون دل خوش باشیم باز شد. اونجا بود که فهمیدیم خارجی ها و بی عاطفه ها روزی دارند به نام روز عشق و فهمیدیم چه خوب که ما هم پا به پای اونها این روز رو گرامی بداریم و یک روز در سال رو به پاس دوست داشتن و دوست داشته شدن هامون جشن بگیریم ... اما وقتی این طور شد یک مرتبه هیاهویی بلند شد که چرا ولنتاین و نه سپندار مزگان؟ و اینجا بود که تازه فهمیدیم سپندار مزگانی در تاریخ خورشیدی قدیم ما بوده که الان نیست...
خوب بدیهی است وقتی یک دفعه یک آئین قدیمی، فراموش شده و خاک گرفته رو از لابه لای برگه های تاریخ بیرون بکشیم تا یک رسم خارجی رو که از نظر جوان امروزی ارزش تلقی می شه بی ارزش کنیم به نتیجه نخواهیم رسید.
به همین خاطر این گله به دوستانی که قویاً مخالف جشن ولنتاین هستند وارد است که چرا وقتی ماهواره ای نبود و ولنتاینی نبود، سپنداز مزگانی هم نبود که اگر می بــــــــود امروز به جای این دوگانگی ها و اختلاف نظر ها همه با هم چشم انتظار روز عشق ایرانی بودیم تا مثل نوروز و چهارشنبه سوری و یلدا با احساس غرور و شوری واقعی اون رو جشن بگیریم و جاش رو با هیچ رسم مشابه دیگه ای عوض نکنیم.
پس اگر خارج از همه تعصب ها  بپذیریم تا چیزی در ما درونی نشه نمی تونیم عمیقاً به اون باور داشته باشیم متوجه خواهیم شد جوونترها هم در این احساس دوگانگی و تعارضی که در اون قرار گرفته اند بی تقصیرند و حالا که تجربه کرده ایم ممنوعیت و محرومیت باعث ایجاد شیفتگی بیشتر در افراد برای امتحان اون موضوع خاص می شه بهتر نیست به جای برخوردهای خشک و متعصبانه اجازه بدیم جوونها قدری با این ولنتاین خارجی و جذاب این روزها جوونی کنند و بعد کم کم و به مرور زمان و با برنامه ریزی های هدفمند فرهنگی در راستای روز سپنداز مزگان اونها رو به سمت روز عشق ایرانی گرایش بدیم؟
....
و نهایتاً جدا از همه  این استدلال های درست یا غلط، که من برای کوتاه کردن بحث از بعضی از اونها فاکتور می گیرم اگه ایمان داشته باشیم وقتی پای انتخاب به میون بیاد برای یک ایرانی انتخابی جز جشن های باستانی و میهنی خودش وجود نداره می بینیم هیچ رفتار غیر ایرانی نکرده ایم اگر دو بار در سال و با دو تقویم خورشیدی و میلادی بهانه ای برای ابراز عشق و علاقه پیدا کرده باشیم اونهم در کشوری که اکثر تعطیلات رسمیش به عذاداری ها اختصاص داده شده. 
به هر حال بعد از همه این پرحرفی ها و پرچونگی ها  برگردیم سر اصل مطلب که درست کردن این بیسکویت های شکلاتی است  و جدا از استفاده اونها به عنوان بیسکویت، از لحاظ بافت و مقاومت پایه بسیار خوبی برای شیرینی هایی است که می خوایم روی اونها نقاشی و طراحی انجام بدیم:

Saturday, February 09, 2013

سس پیتزا

سس پیتزا جزء لاینفک پیتزای خونگی است که اگه کسی بخواد توی خونه پیتزا درست کنه باید سسش رو هم تهیه کنه و چه بهتر که اونم خونگی باشه، به همین خاطر اون رو تو یه بخش جداگونه می ذارم تا دسترسی بهش آسونتر باشه.
من این سس رو تند درست می کنم اما در صورتی که طرفدار غذاهای تند نیستید یا به غذاهای تند آلرژی دارید، کافی است فلفل رو از اون حذف کنین.
اما قبل از اینکه روش خودم رو برای درست کردن این سس خوشمزه بگم، دوست دارم از یکی از دوستان خوبم فرزانه جان و همسر محترمشون آقای دکتر بابت این شمع و گلهای زیبا که جلوه عکسهای من رو دو چندان کرده تشکر کنم ***

Friday, February 08, 2013

خمیر پیتزا

برای درست کردن خمیر پیتزا دستورهای متنوعی هست که تفاوت چندانی با هم ندارن و تفاوت اکثرشون بیشتر در مقدارها و پیمانه هاست كه در اولين فرصت من هم دستور خودم رو كه سالهاست از اون استفاده مي كنم و راضي هستم براتون ميزارم. اما در حال حاضر این دستور که از جمی الیور هست و البته من يكسري تغييرات جزيي در اون داده م رو بهتون پيشنهاد ميدم، اين دستور به خاطر ترکیب آرد معمولی و سمولینا به نوعی با دستورهای دیگه متفاوته. سمولینا با رنگ زرد کهربایی از نوعی گندم سخت به نام دوروم تهیه می شه که جهت تهیه انواع محصولات خشک مثل پاستا و بلغور مورد استفاده قرار می گیره و به این خمیر یا نون طعم و رنگ بهتری می ده. زمانی که می خواستم از این دستور استفاده کنم مردد بودم آرد سمولینا در ایران به راحتی پیدا می شه یا نه که بعد متوجه شدم در فروشگاههای لوازم قنادی به فروش می ره. با اینحال حتی اگه این آرد رو در دسترس نداشتید می تونین به جای ترکیب دو آرد فقط از آرد معولی استفاده کنین.

Friday, February 01, 2013

فریتاتای سبزیجات

فریتاتا همون طور که قبلا هم در این پست به تفصیل توضیح داده ام ... یه واژه ایتالیایی است که با اضافه کردن انواع گوشت، سبزیجات، پنیر و پاستا به تخم مرغ درست می شه و این تنوع باعث می شه دستمون برای درست کردن انواع اون بنا به سلیقه و عادات غذایی مون باز باشه. این مدلی که من امروز درست کردم با سبزیجات است که البته من به جز اسفناج از سبزیجات یخ زده آماده برای تهیه اون استفاده کردم. اما شما می تونین خودتون در منزل اونها رو بخارپز یا آب پز کنید و بعد طبق مراحل ساده زیر پیش برید.
بامداد کوچولوی من که موقع عکس گرفتن هام برام گیتار می زنه و آواز می خونه