فریتاتا (frittata) یه واژه ایتالیایی است که از فعل (fry) و (fried egg) به معنای تخم مرغ سرخ شده گرفته شده و طبق گفته ویکی پدیا با یه تفاوتهای جزئی، شباهت زیادی به املت و کیش داره. این غذا با اضافه کردن سبزیجات, انواع گوشت, پنیر و پاستا به تخم مرغ تهیه می شه و تفاوتش با املت در اینه که:
١. در فریتاتا مواد لازمی که بالا اسم بردم قبل از پخت به تخم مرغ خام و زده شده اضافه می شه در حالیکه در املت، مواد روی تخم مرغی که مقداری خودش رو گرفته چیده می شه. ضمن اینکه تخم مرغ فریتاتا رو قبل از پخت می زنن تا حالت ابری و اسفنجی به خودش بگیره و مثل کوکو ضخیم بشه.
٢. حرارتی که برای پخت فریتاتا لازم است کمتر از املت است تا به خاطر ضخامت مایه، وسط مواد هم به خوبی پخته بشه.
٣. املت یه لایه نازک تخم مرغ است و بعد از پخت، یک سمت املت رو روی طرف دیگه اون تا می کنن ولی در فریتاتا یا همه مواد رو یک جا برمی گردونن تا زیر اون هم طلایی بشه و یا برای اینکار از گریل استفاده می کنن.
٤. بر خلاف املت که معمولاً گرم سرو می شه فریتاتا رو هم می شه گرم و هم سرد سرو کرد و معمولاً اون رو به تکه های کوچک برش می زنن.
حالا بعد از این تفاوتها وقتی دقت کنیم می بینیم چیزی که ویکی پدیا فراموش کرده عنوان کنه اینه که فریتاتا بیشتر شبیه کوکوی ایرانی هاست تا املت فرانسوی ها :)
مواد لازم:
تخم مرغ بزرگ ٥ عدد
ژامبون برش داده نشده ٢٥٠ گرم
فلفل دلمه ای نصف یک عدد
گوجه گیلاسی ١٥٠ گرم
کدو ١ عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا همه مواد رو به صورت نگینی خرد می کنیم.
ابتدا همه مواد رو به صورت نگینی خرد می کنیم.
کدو و فلفل دلمه ای رو در مقداری کره تفت می دیم. ته قالب رو چرب می کنیم و تخم مرغ رو با ویسک می زنیم تا بافتش یک دست بشه و نمک می زنیم.
حالا هم می تونیم مواد رو با هم مخلوط کنیم و یک جا داخل قالب بریزیم و هم می تونیم لایه لایه داخل قالب بریزیم و روش رو با تخم مرغ بپوشونیم. در آخر با حرارت نسبتاٌ پائین (مثل کوکو) داخل فر قرار می دیم و وقتی تا حدودی خودش رو گرفت فر رو از بالا روشن کنیم تا روی اون هم طلایی بشه.
نکته:
* می تونین همه مواد رو داخل یه ظرف درست کنین و وقتی آماده شد به شکل مربع های کوچک برش بدین.
* من برای اینکه می خواستم ترکیب رنگها بخوبی خودش رو نشون بده فلفل سیاه رو به سبزیجات در حال تفتم اضافه کردم ولی باز هم ته اون تیره شده بود. بنابراین بهتره یا از فلفل سفید استفاده کنیم یا اگه در دسترس نداریم فلفل سیاه رو سر میز غذا روی اون بپاشیم.
نوش جان :)
وای ی ی ی چه لذیذ
ReplyDeleteاتفاقا اگه اشتباه نکنم ، ی چیزی شبیه به اینو منیژه جون هم یک مدت پیش تهیه کرده بود
از اون موقع میخواهم درست کنم ولی ، هنوز وقت نکردم
حالا فعلا اینها رو میخورم تا مال خودم حاضر شه :))))))))))
:) مرسی گیلدا جووون
Deleteمتاسفانه من تازگی خیلی کم میام فیس بوک ولی غذاهای لقمه ای هوس انگیز از منیژه جون زیاد دیده ام
*** به هر حال منتظرم دست پخت خوب تو رو تو وبلاگت ببینم
سلام لاله جون.به به چقدر این فریتاتا ها خوشگل شدند.من فریتاتا درست میکنم اما این ایده بسیار زیبا وبرای سرو در مهمانی شیک تر و قشنگ تر است.حتما از ین ایذه خوبت در مهمانی بعدی استفاده میکنم...باز هم تشکر برای این همه سلیقه و خلاقیت.:)بامداد عزیزم را ببوس.راستی در عکاسی کسی کمک مبکند ویا از پایه استفاده میکنی؟ببخشید که فضولی میکنم چون خودم همیشه مشکل عکاسی دارم مخصوصا هتگام کثیف بودن دست این را پرسیدم.شرمنده.ک :)
ReplyDelete*** سلام مژگان جون مرسي عزيزم از لطفت
ReplyDeleteمژگان جون من از پایه استفاده مي كنم و حداقل حسنش اينه كه حتي در مواقع تنهايي مي توني كارت رو انجام بدي و به كسي وابسته نيستي٠ ضمن اينكه خودت اونطور كه مي خواي زوم عكس و تنظيم مي كني٠ شمام اگه امتحان كني بعيد مي دونم خوشت نياد
:) ضمنا خواهش مي كنم اين چه حرفي است
وای چه خوشگلننننننننن اینا و چه خوشمزه
ReplyDeleteدستت درد نکنه عزیز خانوم
*** ممنونم هاني جون
Delete:)
واااای چقدر اینا خوشگلن لاله جون ، مثل همیشه ، دلم برای عکسها و کارهای فوق العادت تنگ شده بود دوستم
ReplyDeleteسلاااام رزي جون *** خيلي اين مدت جات خالي بود
Deleteهمه ش به وبلاگت سر مي زدم مي ديدم نيمدي هنوز
خلاصه كه خيلي خوش اومدي و ممنون
:)))
سلام لاله جون.
ReplyDeleteمن مدت زیادی نیست که مشتری وبلاگت شدم و باید بگم کارات حرف نداره.مخصوصا نکته های ظریفی رو که یاداوری میکنی خیلی مفیدند..
وااای این فریتاتا چه خوشرنگ و لعابه.حتما می پزمش.
سلام نيلوفر جان
Deleteممنونم عزيزم اميدوارم همينطور باشه
و از حالا نوش جونتون
***
سلام لاله جونم! وای که چقدر این فریتاتا ها خوشگل شدن!!! دلم می خواست یه دونه الان بر می داشتم و می خوردم!!! من اصولا عاشق این جور غذاها هستم!!!دستت طلا خانم با سلیقه
ReplyDelete:)) آخــی شرمنده عزیزم
Delete*** ایشالله اگه درست کردی خوشت بیاد
salam laleh jon,bayad khili khoshmazeh basheh,dar avalin forsat dorost mikonam,albateh pesarem dar reshteh ashpazi L C B paris dar malezi mashghol be tahsileh,ageh dost dari karasho bebini sccoot chef ro bebin,merci
ReplyDeleteحتما دوست عزیزم و با کمال میل
Deleteفقط ای کاش اسمشونم می دونستم تا راحت تر پیداشون کنم در هر حال امیدوارم موفق و روزی جزء بهترین سرآشپزهای جهان باشن
***
مثل همیشه عالی شده، درست گفتی که بیشتر شبیه کوکو ایرانی هست :) منم وقتی برای اولین بار طرز تهیه ش رو دیدم همین حرف رو به خودم گفتم...
ReplyDelete:)) ممنونم زارا جان *** پس با هم هم عقیده ایم
Deleteمن از طرفداران این مدل غذاها هستم زیاد هم میدرستم . دستت درد نکنه لاله جون .
ReplyDelete*** نوش جونتون باشه عارفه جان
Deleteخیلی عالیه لاله جون حتما امتحان می کنم :)
ReplyDeleteممنونم عزيزم، اميدوارم خوشتون بياد
Delete