Saturday, August 02, 2014

پای سیب قالبی

طبق قولی که توی پست قبل دادم قرار شد یکی از کارهایی که از قبل آماده کرده ام رو براتون به اشتراک بگذارم.
این پای سیب های قالبی که دقیقا از لحاظ بافت و طعم, مثل یا حتی می تونم بگم بهتر و خوشمزه تر از پای سیب هایی است که از قنادی های ایران خرید می کنیم, از نظر من جزء ده کیک برتر قرار می گیره ... ترکیب سیب و دارچین ترکیبی است که اغلب ماها دوست داریم و بافت خود کیک هم خیلی عالی در میاد. سطح و زیر کیک یه حالت ترد و برشته داره و وسط کیک کاملا نرم است و وقتی همراه اون اسلایس سیب و دارچین قرار می گیره واقعا عالی می شه.
در واقع برای این رسپی باید از رزیتای عزیزم تشکر کنم که با این انتخاب درست, من رو هم تشویق کرد تا این پای سیب رو امتحان کنم و از اونجا که تعریف های رزی جان بی دلیل نبود و منم خیلی از این دستور راضی بودم, تقریبا مطمئنم شما هم خوشتون میاد. پس اگه مایلید در ادامه مطلب با من همراه باشید.

Sunday, July 27, 2014

خدا اینجاست


سلام خدمت شما دوستان خوبم که در این مدت کم کاری های من , فراموشم نکردید و با پیامهاتون چه اینجا و چه در فیس بوک خوشحالم کردید ...

این روزها کمی دلگیر و خسته ام و این دلتنگی مربوط می شه به بیماری پدرم که دیدنشون در بستر بیماری, ذوق و علاقه و شوقم رو برای آشپزی و عکاسی و وبلاگ نویسی از من گرفته.

روزی که با خوشحالی برنامه سفر به ایران رو می ریختیم, قرار بود مدت زمان معین و کوتاهی رو اینجا و در کنار خانواده سر کنیم ولی متاسفانه بیماری پدرم مثل یک زلزله زندگی ما رو دگرگون کرد و این روزهای سخت که به نوعی خارج از تحملمون هست, باعث شده حتی نتونم غذاها, عکسها و همینطور متن هایی که از قبل آماده کرده بودم تا روال کار وبلاگ متوقف نشه رو با شما به اشتراک بگذارم.

اما با همه این دل مشغولی ها این روزها تصمیم دارم به یاد بیارم لطف خداوند رو که در بدترین شرایط زندگی شامل حالمون بوده, به یاد بیارم هیچ دستی بالاتر از دست او نیست و بدونم ناسپاسی من خواهد بود اگه خاطرات تلخ بیشماری رو که در اوج ناامیدی دست او رو در دستانمون حس می کردیم, فراموش کنم.

پس سعی می کنم برای اینکه محبت شما دوستان رو بی پاسخ نگذاشته باشم, در اولین فرصت یکی از غذاهایی که در دوران قبل از سفرم به ایران آماده کرده بودم, براتون بگذارم و بدونم خدا اینجاست پس به بودنش ایمان داشته باشم و پدرم رو به خودش بسپارم.

و تو دوست عزیز که همیشه در کنار من بوده ای به هر دین, آئین و زبانی که هستی او را از دعای خیر خودت فراموش نکن.


به امیــــــد بهبودی همه بیماران
لاله

Wednesday, March 12, 2014

شیرینی ناپلئونی

برای امسال عید چند تا شیرینی خشک نوروزی و یکی دو تا ایده خوب داشتم که بنظر خودم جالب می بود اگه می تونستم اجراشون کنم, اما متاسفانه برای دوربینم مشگلی پیش اومده که فعلا امکان عکاسی رو از من گرفته, بنابراین اجباراً ایده هام و البته شیرینی ها رو که لازم می دونم در لیست شیرینی های نوروزی ام قرار بگیره, نگه می دارم برای سال دیگه, اگه عمری بود و فعلا با این شیرینی های ناپلئونی در خدمتتون هستم. 
شیرینی ناپلئونی یکی از شیرینی های محبوب ما ایرانی هاست و به لطف خمیرهای هزارلای آماده ای که در فروشگاهها عرضه می شه خیلی هم راحت تهیه می شه. تا جایی که من دیده ام در نوع خونگی اون معمولا خامه زده شده رو بین دو یا سه لایه از نون قرار می دن و روی لایه آخری رو با پودر نون و مغزیجات می پوشونن, که اگرچه این روش هم تا حدودی اون حس نوستالژیک آدم رو زنده می کنه, اما انگار باز هم یه چیزی کم داره و نهایتا اون ناپلئونی ای نیست که همیشه خوردی و انتظار داری ... این حسی بود که همیشه داشتم و باعث می شد با وجود سادگی این شیرینی رغبت چندانی برای درست کردنش نداشته باشم ...
بهرحال در کشاکش این توجیهات بودم که تصمیم گرفتم یک بار خودم امتحان کنم و ببینم چقدر می تونم اون رو به نمونه اصلی نزدیک کنم و نتیجه اینی شد که می بینین, ظاهرش رو خودتون می تونین قضاوت کنین, طعمش رو هم من تضمین می کنم :) که البته امیدوارم خوشتون بیاد ...

Wednesday, February 26, 2014

گواکامولی

آوُکادو avocado یه میوه گرمسیری است که اصالتا مربوط به مکزیک و امریکای مرکزی است اما اینروزها تقریبا همه جای دنیا حتی ایران خودمون هم پیدا می شه و به نظر من یکی از میوه های بهشتی است که تا جایی که من دیده ام برای بار اول ممکنه خیلی به نظر خوشمزه نیاد, اتفاقی که برای خود منم افتاد و با وجود اصرار همسرم به دوباره خوردن اون با یک بار امتحان به این نتیجه رسیدم که این میوه خوشمزه رو دوست ندارم و بهمین راحتی و بهمین بی مزگی دو سه سال اول زندگی در غنا خودم رو از لذت خوردن این میوه بهشتی محروم کردم. خصوصاً با روشی که همسرم اون رو تهیه می کنه و با اضافه کردن مقداری نمک, فلفل و آبلیمو طعم فوق العاده ای به آوکادو می ده  ... 
از موضوع آوکادو که بگذریم می رسیم به گواکامولی که اونم دیپی است اصالتاً مکزیکی که ابتدا بین امریکایی ها و بعد هم بین مردم جاهای دیگه دنیا شناخته و محبوب شد. همونطور که گفتم اصل گواکامولی دیپ است که بصورت پوره شده مصرف می شه (مثل عکسهای بالا) ولی بعضی ها هم اون رو به شکل خرد شده تقریبا چیزی شبیه سالاد شیرازی خودمون تهیه می کنن که من  شخصا این مدل رو بیشتر می پسندم مثل عکس پائین.
و گاهی هم اون رو همراه با دانه های انار تهیه می کنند که به نظر من ترکیب جالبی نمی شه چون نرمی پوره و سفتی دونه های انار با هم نمی خونه و همچنان ترکیب سالاد گونه اون رو در صدر قرار می ده با اینحال این مدل رو هم تهیه کردم تا ببینید و خودتون بنا به سلیقه تون مدلی رو که ترجیح می دین از بین اونها انتخاب کنین.
یکی از موارد مهمی که برای تهیه گواکامولی یا اصلا استفاده از آوکادو باید بدونیم اینه که آوکادو هم مثل سیب درختی, سیب زمینی, موز و ... دارای آنزیمی است که به محض قرار گرفتن در معرض هوا و ترکیب با اکسیژن موجود در هوا تغییر رنگ می ده و قهوه ای می شه. برای حل این مشگل راهکارهایی هست که در ادامه مطلب و در قسمت نکته ها براتون توضیح می دم ...

Saturday, February 22, 2014

رولت گوشت چرخ کرده

دستورهای زیادی برای رولت گوشت هست که همه با بعضی تفاوتهای جزئی شبیه همند. یعنی گوشت همراه با یکسری مواد و طعم دهنده ورز داده می شه و بعد از رول شدن داخل سسی پخته می شه یا اصلا بدون سس و به صورت گریل تهیه می شه. به نظر من رولتی که داخل سس پخته بشه طعم خیلی بهتری داره اما اینکه از چه سسی استفاد ه کنیم می تونه نقش خیلی مهمی در طعم و نتیجه نهایی اون داشته باشه. من اولین بار رولت گوشت رو از یکی از دوستانم یاد گرفتم که البته چون موضوع مال چند سال پیش است, جزئیات اون رو فراموش کرده ام, اما یادم است سسی که رولت توی اون پخته شد سسی بود شبیه سس گریوی که به آرد اون, رب هم اضافه می شد.
یکی دیگه از مواردی که باعث خوش طعم شدن رولت گوشت میشه استفاده ازسبزیجات و طعم دهنده هایی که است بتونه طعم و عطر خوبی به گوشت بده, که من اینجا سعی کردم این مورد رو هم رعایت کنم.
و اما برای داخل رولت هم از هر چیزی که  مایل باشین می تونین استفاده کنین. اگه به عکسها دقت کنین متوجه می شین من دو رولت درست کرده ام که مواد داخلشون تا حدودی با هم  متفاوت است. تخم مرغ آب پز و فلفل دلمه ای های رنگی هم می تونه گزینه های خوبی برای رنگ و وارنگ کردن داخل رولت باشه ...

Thursday, February 13, 2014

پیراشکی روسی

اگه به من بود اسم این پیراشکی ها رو می ذاشتم پیراشکی پاییزی چون هم شبیه برگهای زرد پاییزی است هم روزی که درستشون کردم هوا ابری و گرفته بود و همونطور که می بینین عکسها هم یه جورایی دلگیر و پاییزی شده. اما این پیراشکی ها قبلا بعنوان پیراشکی روسی اسم گذاری شده پس نتیجتاً پام و تو کفش روس ها نمی کنم و این اسم رو برای خودم نگه می دارم :) اما اینکه چرا این پیراشکی ها رو انتخاب کردم بر می گرده به چند سال پیش که خونه یکی از دوستان خیلی هنرمندم پیراشکی هایی مشابه این رو خورده بودم و البته دستورش رو هم گرفتم ولی هنوز فرصت نکرده ام درستش کنم و وقتی دستور مشابه اون رو دیدم تصمیم گرفتم ابتدا این رو درست کنم تا خمیرها رو با هم مقایسه کنم. از نظر من بافت هر دو خمیر عالی و طعم هر دو بدلیل استفاده از کره مطبوع و خوش عطر بود. نهایتا اینکه سعی می کنم اون دستور رو هم اینجا قرار بدم تا شما هم در صورت تمایل حق انتخاب داشته باشید.
همونطور که بالا هم اشاره کردم این پیراشکی ها بخاطر استفاده از کره بافت نرم و طعم خیلی خوبی داره و ضمن اینکه گزینه خوبی برای پیش غذا, عصرانه یا شام است برای مهمانیهای دوره ای و تولدها هم مناسب است که در ادامه طرز تهیه ش رو با هم دنبال می کنیم:

Thursday, February 06, 2014

قارچ سوخاری

قارچ سوخاری یکی از پیش غذاها یا شاید بشه گفت ساید دیشهایی است که این روزا خیلی طرفدار پیدا کرده و تقریبا اکثر فست ها هم اون رو عرضه می کنند. اینکه بتونیم قارچ سوخاری رو مثل فست فود ها در بیاریم خیلی مهمه چون غذاهای سرخ کردنی معمولاً ریخت و پاش بیشتری نسبت به غذاهای دیگه دارن, پس باید دستوری داشته باشیم که ارزش این صرف وقت رو داشته باشه.
این قارچ سوخاری که من امروز در موردش باهاتون حرف میزنم از نظر خودم این ویژگی ها رو داره. همونطور که توی عکس زیرهم مشخص است کاملا ترد و کریسپی است و حتی اگه داخل یخچال هم بره بازم تردی خودش رو حفظ می کنه. نمی خوام خیلی تعریف کنم ولی من حتی این قارچ سوخاری رو از مدل آماده ی اونم بیشتر دوست دارم.
 قبل از اینکه طرز تهیه رو توضیح بدم لازم است بگم اگه این قارچ سوخاری با پودر پانکو تهیه بشه مسلما خیلی خوشمزه تر می شه. البته این قارچها رو تقریبا می تونم بگم سال پیش قبل از رفتنم به ایران درست کردم و چون فکر می کردم پودر پانکو توی ایران نباشه, از پودر سوخاری استفاده کردم اما وقتی رفتم ایران دیدم حتی از سوپرمارکتهای معمولی هم میشه این پودر رو تهیه کرد.

Saturday, February 01, 2014

عروسک سازی با فوندانت

بالاخره بعد از چند روز تونستم مراحل کار و ساخت این عروسکها رو که تا حدودی می تونه بهتون برای ساخت مدلهای دیگه هم ایده بده تمام کنم که امیدوارم به دردتون بخوره. اما قبل از اون دوست دارم صحبت کوتاهی داشته باشم با کسانی که مهارتشون بیشتر در کار کپی مطالب دیگران بدون ذکر منبع است تا انجام اون!! اگر به ادامه مطلب برید و عکسهایی که گذاشتم رو ببینید متوجه می شید چه پروسه طولانی و وقت گیری رو برای به انجام رسوندن این کار پشت سر گذاشته ام فقط به این خاطر که بتونه کمکی باشه برای کسایی که علاقمند به انجام اون هستند ... امــــا با روش کار آشنایی ندارند که اگه این مطلب، بتونه حتی یک نفر رو هم در تهیه فوندانت و کار با اون راهنمایی کنه به معنای واقعی کلمه باعث خوشحالی من شده. اما امیدوارم اون دسته از دوستان دیگر هم بدونند در قبال وقت و زمان زیادی که من و ما برای انجام کارهامون هزینه می کنیم مسئولند، پس اگر علم انجام کاری رو ندارند و ترجیح می دن از دانسته ها و تجربیات دیگران استفاده کنند، لااقل با قرار دادن لینک منبع برای زحمات دیگران ارزش قائل باشند...
**********************
خوب حالا که حرفهام رو زدم در ادامه مطلب با من همراه باشید :)

Friday, January 31, 2014

فوندانت مارشمالو

خوب طبق قولی که داده بودم نوبت درست کردن فوندانت شد. همونطور که توی پست پیشین هم گفتم تا قبل از این تجربه فکر میکردم با کار سختی روبرو هستم. اما واقعیت اینه که هم تهیه فوندانت و هم فرم دهی به اون بقدری لذت بخش و هیجان انگیز است که بعد از پایان کار اصلا احساس خستگی نمی کنین. حداقل برای من که اینطور بود و با وجود این همه عکسی که در حین انجام کار گرفتم و طبیعتاً زمان کارم رو دو سه برابر کرد, اما باز هم تجربه شیرینی بود و شاید به نوعی من رو بیش از بامداد دچار هیجان و حس خوب کودکی کرد.
فوندانت انواع مختلفی داره که فوندانت مارشمالو یکی از اونهاست. این فوندانت علاوه بر اینکه ساده و راحت تهیه می شه طعم بهتری هم نسبت سایر فوندانت ها داره که طرز تهیه اون رو در ادامه مطلب توضیح می دم.

Thursday, January 23, 2014

کیک تولد انگری برد

کیک تولد انگری بردز سورپرایز امسال من برای تولد بامدادِ کوچولو بود که وقتی دنبال طرحی برای تولد امسالش بودم ازم خواست براش کیک انگری برد درست کنم اونم از نوع عروسکی و نه خامه ای!!! دروغ چرا؟؟ یه آن از اینکه باهاش مشورت کرده بودم پشیمون شدم ... چون همونطور که بارها گفته ام من آشپزی و شیرینی پزی رو هیچ وقت به صورت حرفه ای آموزش ندیده ام و هرچه توی چنته دارم حاصل علاقه و کنجکاوی های خودم و البته مختصر آشنایی ام با زبان انگلیسی است که به لطف این اینترنت محترم تونسته ام ازش بهره ببرم.
بهر حال با اینکه به نتیجه کار مطمئن نبودم دست به کار شدم و باید بگم باورم نمی شد درست کردن فوندانت و کار کردن با اون به این لذت بخشی باشه. هیجان انگیزترین بخش کار هم زمانی بود که تعطیلات کریسمس تمام و مدارس باز شد و تونستم بدور از چشم بامداد و به بهانه اینکه مورچه ها خمیر فوندانت رو خورده اند و مجبور شدم دور بندازمش (چه دروغا!!!) کار ساختن عروسکها رو تمام کنم. نهایتاً دیدن کیک انگری برد زمانی که توی ذوق بامداد خورده بود و فقط انتظار یه کیک ساده بدون تزئین رو داشت یک دنیا خوشحالی برای من و اون بهمراه داشت که باعث شد اشک شوق توی چشمهام حلقه بزنه.
خلاصه اگه شما هم تجربه کار کردن با فوندانت رو ندارین و با دیدن این تصاویر وسوسه شدین چنین کیکی برای کوچولوهاتون درست کنین خیالتون راحت باشه که به همون مفصلی که رویال آیسینگ رو مرحله به مرحله و با همه زیر و بم براتون توضیح دادم, این بار هم تمام مراحل کار و آماده سازی فوندانت رو نشونتون می دم تا ازش ایده بگیرین و بدون هیچ مشگلی هر طرحی که توی ذهنتون دارین پیاده کنین و یک کیک فوق العاده برای کوچولوهاتون تدارک ببینین که واقعاً هیچ چیزی قابل مقایسه با برق چشمهاشون زمانی که کیک رویایی شون رو می بینن نیست.
البته باید اضافه کنم از اونجا که باید کیک رو تا قبل از ظهر به مدرسه بامداد می رسوندم و وقتم خیلی کم بود نتونستم از مراحل کاور کردن کیک عکسی بگیرم با اینحال بهتون قول می دم شاید نه خیلی زود ولی در اولین فرصتی که پیش بیاد، حتی روی یه کیک کوچولو هم که شده مراحل کار رو نشونتون بدم تا کلا سوالی براتون نَمونه ... گرچه اگه توی یوتیوب سرچ کنین ویدیوهای زیادی برای آموزش کاور کردن فوندانت هست که می تونین ازش استفاده کنین.
ما امسال برای بامداد دو تا تولد گرفتیم یکی توی مدرسه و با دوستانش و یکی هم توی رستوران در جمع خانوادگی و دوستانه خودمون همراه با عموی بامداد که در واقع تنها عضوِ فامیلِ ساکنِ غناست و البته دوستانی که با محبت هاشون خلاء حضور خاله, عمه و دایی رو برای بامداد پر کرده اند.
بهرحال برای روز مدرسه کیک رو با فوندانت مارشمالو کاور کردم تا بچه ها لذت بیشتری ببرند (عکسهای بالایی) و برای فردای اون روز از باترکریم سوئیسی استفاده کردم تا با ذائقه ما ایرانی ها بیشتر جور در بیاد (عکس پایینی).
همونطور که می بینین یکی از ابروهای پرنده سفید افتاده که چون باید کیک رو می بریدیم دیگه وقتی برای گشتن و پیدا کردنش نبود
توضیح آخر اینکه برای کیک با روکش فوندانت از  کیک ٤, ٣, ٢, ١ استفاده کردم که در صورت تمایل می تونین دستور و طرز تهیه ش رو در این پست مطالعه کنین و برای کیک با روکش باترکریم از کیک دیگه ای استفاده کردم که  گرچه بی شباهت به کیک ٤, ٣, ٢, ١ نیست اما به نظر من بافت خیلی نرمتری داره و گزینه بهتری برای کیک تولد هست که بزودی دستورش رو براتون خواهم گذاشت.
چقدر کیک کیک کردم :)))
و نهایتا اگه از این کیک خوشتون اومده آماده باشید که بزودی با دستورش برمی گردم ***



پی نوشت:
طرز تهیه فوندانت مارشمالو در این لینک و طریقه درست کردن انگری بردها در این لینک توضیح داده شد.

Thursday, January 16, 2014

اردور تخم مرغ رنگی

یادتون هست توی این پست یه مدل تخم مرغ رنگی رو آموزش دادم و گفتم تخم مرغ های رنگی رو می شه به یه سبک دیگه هم درست کرد؟ در واقع منظورم همین نمونه بود که می تونه کاربردهای مختلف داشته باشه. یعنی هم می تونیم اون رو به صورت اردور و پیش غذا سرو کنیم و هم بصورت اسلایس یا حلقه حلقه و بعنوان تزئین در کنار انواع سالاد.
زمانی که این تخم مرغ ها رو درست می کردم تصمیم داشتم از برش های طولی و عرضی اون هم عکس بگیرم, اما متاسفانه فراموش کردم و همه تخم مرغ ها رو به این شکل آماده کردم, با این وجود در اولین فرصت عکس برش خورده ی اون رو هم اضافه می کنم تا متوجه بشید چقــــدر زیباست وقتی از اون برای تزئین انواع سالاد استفاده کنیم.

Thursday, January 09, 2014

پاستای تابه ای

آدمای تنبل معمولا مبتکرین خوبی هم هستن :) این پاستای تابه ای یا در واقع بهتر بگم پخت پاستا به این روش هم یجورایی ابتکار بنده است که قراره با کشفیات گالیله و اختراعات نیوتن و انیشتین به رقابت بنشینه :))) البته بماند که ممکنه مثل لازانیا و پیتزای تابه ای که تنوع زیادی هم دارن قبل از من به ذهن خیـــــــلی از شماها هم رسیده باشه, اما بهر حال برای من یه روش پخت جدید بود وقتی ... برای اولین بار به ذهنم رسید به جای اینکه پاستا رو به سبک قدیم و همیشگی ایرانی ها آبکش و بعد با مواد و سس گوشتی ام مخلوط  و دم کنم, از همون ابتدا همراه با مایه گوشتی ام بپزم و با اینکار هم وقت کمتری صرف کنم هم ظرف کمتری کثیف...
وقتی پروژه با موفقیت روبرو شد و به جز بامداد که همیشه برای ماکارونی ذوق می کنه, نظر همسرم و البته خودم هم بر این بود که طعم اون از ماکارونی های همیشگی ام بهتر شده ( که به نظر من به این خاطر است که آب و عصاره گوشت و سبزیجات به خورد پاستا ها می ره و نتیجتاً اون رو خوشمزه تر می کنه) ... از خودم پرسیدم چرا این روش تابحال به ذهنم نرسیده بود؟ و با اطمینان از اینکه وقتی توی گوگل سرچ کنم صدها نمونه مشابه برام باز می کنه اینترنت رو جستجو کردم, اما موضوعی با این عنوان یا عناوین مشابه پیدا نکردم به جز در سایت های خارجی که اونها هم به این خاطر پاستای تابه ای نامیده میشه که بعد از آبکش کردن پاستا اون روبه تابه ای که مایه گوشتی رو در اون درست کرده اند, اضافه و مخلوط می کنند در حالیکه معمولا در خارج از ایران  پاستا رو به سبک ایتالیایی (که نمونه ای از اون رو توی این پست آموزش داده ام) درست می کنن. باز هم می گم این نتیجه سرچ کردن های من است و ندیدن دلیل بر نبودن نیست غرض من هم از گفتن این حرفها اینه که بگم اگه تا بحال این روش رو تجربه نکردین حتما امتحان کنین. چون تقریبا مطمئنم مثل من مشتری دائمش می شین و بعید می دونم دیگه کلی زمان برای پخت پاستایی صرف کنین که با ساده ترین روش و کمترین زمان می تونه به همون خوشمزگی پاستاهای همیشگی تون دربیاد.

Thursday, January 02, 2014

رولت کوکو

این رول های خوشگل و خوشمزه تلفیقی از غذاهای سنتی و امروزی است که علاوه بر استفاده از اون بعنوان غذای اصلی, گزینه خیلی خوبی هم بعنوان پیش غذا برای مهمانی هاست. ترکیب سیب زمینی و پنیر خامه ای با کوکو ترکیبی است که اگرچه طعم اصلی کوکو رو تا حدودی تغییر می ده اما این ترکیبات کاملا با هم همخوانی داره و مورد استقبال قرار می گیره.