Tuesday, July 31, 2012

زولبیا

زمانی که می خواستم زولبیا رو امتحان کنم، از اونجا که تجربه اولم بود، شک داشتم دقیقاً چه باید بکنم و متاسفانه توی دستورهایی که داشتم هیچ اشاره ای به نکاتی که برای من سوال بود نشده بود. به هر حال شروع به کار کردم، ولی چون نمی دونستم غلظت خمیر زولبیا چقدر باید باشه به خیال اینکه خمیرم سفت است یه مقدار بیشتر از حدی که باید به اون آب اضافه کردم و زولبیای سری اولم اونطور که می خواستم نشد.
این بود که با توجه به تجربه ای که بدست آوردم خمیر بعدی رو با مقدارهای حدسی خودم درست کردم و از اتفاق، خیلی خوب از آب در اومد که الان پا به پای هم مراحلش رو انجام می دیم و در مورد نکته هایی که در حین کار برای خودم سوال بود بحث می کنیم. 

Thursday, July 26, 2012

ساندویچ جگر مرغ

یکی از غذاهایی که کمتر مورد توجه قرار می گیره و هر کسی دوست نداره جگر است, ولی اگه اون رو به شکل ساندویچ تهیه کنیم, طعم خیلی بهتری می گیره و خصوصاً بچه های بد غذا کمتر از اون ایراد می گیرن.
طرز تهیه دقیقاً مثه خوراک جگر است که شما بهتر از من بلدین با این حال, روش خودم رو می گم.

Tuesday, July 24, 2012

سوپ سفید

یه سوپ ساده و خوشمزه که خیلی هم سریع آماده می شه. من از خود مرغ هم توی این سوپ استفاده کردم ولی اگه نخواستین می تونین فقط از استاك مرغ ( گالینا بلانکا) استفاده کنین.

Saturday, July 21, 2012

بامیه

با شروع ماه رمضان، حال وهوای ایران جور دیگه ای می شه، در طول روز بر خلاف روزهای دیگه ی سال، خصوصاً روزهای آخر، انرژی و تکاپوی چندانی نیست و تقریباً همه چیز به آرومی پیش می ره، اغذیه فروشی ها بسته اند و یکی دو ساعت مانده به افطار، گویی که همه ثانیه شماری اون لحظه رو می کردن یه دفعه همه جا رو هیاهو می گیره، همه در تکاپو اند زودتر به خونه برسن، مردم برای گرفتن افطاری تو صف اغذیه فروشی ها ایستادن، خصوصاً تو اصفهان که بریانی ها پر است از کسایی که منتظر گرفتن حلیم بادمجان و آش قلمکار و بریان و کبابند. از اون طرف یه صف طولانی برای خرید زولبیا بامیه  پشت در شیرینی فروشی هاست که تا خود افطار طول می کشه و دوباره بعد  از اذان همه جا رو سکوت می گیره و انگار دیگه نایی برای بیرون اومدن از خونه نیست. 
 امروز در حین درست کردن این شیرینی، یاد اون حال و هوا و توی صف ایستادن ها کردم، و وقتی یادم اومد امروز مردم شهر و کشورمون به سختی زندگی می گذرونن از خودم پرسیدم آیا امسال هم مثل سالهای قبل مردم برای خرید زولبیا بامیه صف بسته اند؟ آیا بریانی ها، کبابی ها، اغذیه فروشی ها و رستورانها باز هم مثل سالهای قبل شلوغ است؟ آیا همهمه و تکاپویی هست؟ یا ...؟
در هر صورت امیدوارم هیچ پدری شرمنده ی خانواده اش نباشه و هیچ مادری غم روزی فرزندش رو نخوره و سفره ی همه خانواده ها پربرکت باشه و حالا با این آرزو دانسته هام رو در مورد این شیرینی سنتی با شما در میون می ذارم.

Thursday, July 19, 2012

پاستا یونانی

این پاستای به اصطلاح یونانی با طعم متفاوت و جدیدی که داره می تونه گزینه ی خوبی برای تنوع دادن به غذای هفتگی مون باشه. خصوصاً از این جهت که  معمولاً کمتر بچه ای پیدا می شه ماکارونی دوست نداشته باشه و برای خوردنش بهانه بیاره. حالا چرا یونانی؟؟؟!!!!
اگه به رسپی ها و دستورهای غذایی خارجی نگاهی بندازین، متوجه می شین اگه نگم ١٠٠% در ٩٩% موارد، توی مواد لازمِ غذاهایی که در اونها ماست به کار رفته، به جای کلمه ی ماست از واژه ی نامانوس و بیگانه ی ماست یونانی ( Greek yogurt ) استفاده شده. حالا چــــــــرا؟؟؟ چون ماست یونانی همون ماست چکیده و خامه ای خودمون است که ظاهراً فقط یونانی ها اون و کشف کردن. و این غذا بخاطر اینکه با ماست درست می شه به پاستا یونانی معروف است. در هر حال گرچه برای من یکی خیلی سخته اسم یونانی رو پشت ماست چکیده که بهترینش با انواع مختلف تو مملکت خودمون تهیه می شه، بپذیرم، ولی به هر حال رسپی، رسپی است و باید به اسم اون وفادار موند :))

Tuesday, July 17, 2012

وِجِز پوتیتو

منظور از potato wedges در واقع سیب زمینی هایی است که همونطور که از اسمش پیداست، ٤ قاچ است. یعنی ویژگی خاصش به ٤ قاچ بودنش است که گاهاً بدون اینکه پوستش و بگیرن با سبزیجات معطر مخلوط و در فر روست یا سرخ می کنن و معولاً در فروشگاههای فست فود به فروش می ره.
این مدل سیب زمینی به خاطر داشتن سبزیجات معطر، و استفاده از روغن کمتر نسبت به سیب زمینی سرخ کرده، هم خوشمزه تر است و هم سالم تر. 

Sunday, July 15, 2012

کیک یک, دو, سه, چهار

کیک ١٢٣٤ مربوط به حوالی قرن ١٨ میلادی است. در واقع مربوط به زمانی می شه که مردم سواد خواندن و نوشتن نداشتن و بهترین راه برای به یاد سپردن دستور العمل و مواد لازم کیک، اسم گذاری اونها بر اساس اندازه های داده شده بوده، که در واقع پاند کیک ها و کاپ کیک ها هم جز این دسته اند.

حالا چرا ١٢٣٤؟؟؟ برای اینکه توی مواد لازم اصلی و پایه به ترتیب :
١ پیمانه کره
٢ پیمانه شکر
٣ پیمانه آرد و
٤ عدد تخم مرغ

داریم که با این مواد در همون سالهای اولیه کوکی های قندی یا کوکی هایی با ماندگاری طولانی درست می کردن که گاهی به خاطر اون بافت سفتی که داشتن حتی تا یک سال هم می تونستن اونا رو نگه دارن. به مرور زمان مواد دیگه ای به مواد پایه اضافه شد که بیکینگ پودر، شیر، آب میوه، ادویه جات و انواع مغز خشکبار متداول ترین اونهاست تا این کیک به شکل کیک امروزی رسید ولی همچنان اسم اولیه ی خودش رو حفظ کرده.


Friday, July 13, 2012

ماست

ماست در واقع حکم ساید دیش رو داره که متاسفانه توی فارسی معادل درستی برای اون نمی دونم, دورچین؟ که به ماست اطلاق نمی شه, کنارِ غذا یا غذای جانبی؟؟؟ !!! که اونهام واژه های نامتعارفی است. ولی هر چه نامیده شه مهم اینه که هیچ وقت از سفره ی ما ایرانی ها حذف نمی شه. ولی با وجود این همه محبوبیت ماست, بعضی ها نمی تونن اون رو اونطور که باید, خوب از آب دربیارن و با توجه به تنوع ماستی که در حال حاضر هست ترجیح می دن  بصورت آماده از بیرون تهیه کنن.
منتها تنها کافی است چند نکته ی ساده رو رعایت کنیم تا هم ماست خامه ای و به اصطلاح چکیده داشته باشیم و هم ماستمون خونگی باشه و از بهداشت و سلامتش مطمئن باشیم.
زمانی که تصمیم گرفتم یه پست در این مورد بذارم، بخاطر اینکه دوست داشتم اگه توضیحی می دم اصولی باشه، روش تهیه اون رو از پدرم که ماستهاشون همیشه به خوشمزگی معروف بوده پرسیدم و در ادامه عین گفته های ایشون رو مرحله به مرحله توضیح می دم.

Tuesday, July 10, 2012

ژولین مرغ و قارچ

یکی از گزینه های خوب برای مواقعی که نمی دونیم چی باید درست کنیم این خوراک خوشمزه است که هم راحت است, هم سریع آماده می شه و هم اگه تا بحال اون رو امتحان نکردین, مورد خوبی برای تنوع دادن به میز غذاتون است. این غذا رو هم می شه با سیب زمینی سرخ کرده سرو کرد, هم می تونین با نون میل کنید.
در واقع من این غذا رو از جایی یا کسی یاد نگرفته ام و یه بار که احساسات آشپزی ام گل کرده بود و از غذاهای دیگه خسته شده بودم مرغ رو به شکلی که در زیر توضیح می دم پختم و برای اینکه از سادگی درش بیارم و خشک نباشه با سسی شبیه سس بشامل  که مادر سس های فرانسوی است و یک بار مفصل در موردش صحبت می کنم خوش طعمش کردم :)

Saturday, July 07, 2012

لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب دوران کودکی من بود که از بس دوست داشتم, اکثر جاهایی که دعوت می شدیم در کنار باقی غذاها یه دیس لوبیا پلو هم اضافه شده بود. به همین خاطر تصمیم گرفتم اولین غذای سنتی وبلاگم رو با این غذا شروع کنم.
لوبیا پلو رو به چند شکل می شه درست کرد. با گوشت چرخ کرده, گوشته قیمه ای, مرغ و سویا. لوبیا پلویی که مامان من درست می کنه معمولاً با گوشت قیمه ای و گاهی ام با گوشت مرغ است. من هر وقت بخوام این غذا رو درست کنم و نخوام خیلی براش وقت بذارم با گوشت چرخ کرده درست می کنم که سریع آماده بشه و زمان کمتری برای پخت ببره.
مواد لازم برای ٤-٣ نفر:
برنج ٢/٥ پیمانه
لوبیا سبز شسته خرد شده ٤٠٠ گرم
گوشت چرخ کرده ٢٠٠ گرم
پیاز متوسط ١ عدد
سیر بسته به ذائقه ٢-١ حبه
رب گوجه فرنگی ١ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده ٢ قاشق غذاخوری
آب یک عدد لیموترش
نمک فلفل ادویه به میزان لازم
روغن برای خوراک و دم کردن برنج به میزان لازم

Tuesday, July 03, 2012

میگو پفکی

یکی از پیش غذاهایی که از نظر من فوق العاده خوشمزه است و حقیقتاً تا بحال نشنیده ام کسی اون و دوست نداشته باشه میگو پفکی است که توی رستورانهای ایران به جای پیش غذا، به عنوان غذای اصلی سرو می شه. من دستور این غذا رو از یه آشپز چینی گرفته ام و از اونجا که معمولاً رستورانها یا آشپزها راز و رمز کار خودشون رو لو نمی دن، تصمیم گرفتم اینجا آموزش بدم تا شما هم بتونین در منزل اون رو تهیه کنین.
تا اونجا که من اطلاع دارم، توی آموزش های ایرانی، برای پفکی کردن میگو از خمیر بنیه استفاده می کنن که شامل سفیده تخم مرغ و ماء الشعیر و آرد است, ولی این دستوری که من میخوام بگم یه دستور متفاوت است که امیدوارم امتحان کنین و از نتیجه ی اون راضی باشین :)