خوب طبق قولی که داده بودم نوبت درست کردن فوندانت شد. همونطور که توی پست پیشین هم گفتم تا قبل از این تجربه فکر میکردم با کار سختی روبرو هستم. اما واقعیت اینه که هم تهیه فوندانت و هم فرم دهی به اون بقدری لذت بخش و هیجان انگیز است که بعد از پایان کار اصلا احساس خستگی نمی کنین. حداقل برای من که اینطور بود و با وجود این همه عکسی که در حین انجام کار گرفتم و طبیعتاً زمان کارم رو دو سه برابر کرد, اما باز هم تجربه شیرینی بود و شاید به نوعی من رو بیش از بامداد دچار هیجان و حس خوب کودکی کرد.
فوندانت انواع مختلفی داره که فوندانت مارشمالو یکی از اونهاست. این فوندانت علاوه بر اینکه ساده و راحت تهیه می شه طعم بهتری هم نسبت سایر فوندانت ها داره که طرز تهیه اون رو در ادامه مطلب توضیح می دم.
مواد لازم:
مارشمالو ٢٠٠ گرم
پودر قند یک بسته ٥٠٠ گرمی
وانیل ١ قاشق چای خوری
آب ٢ قاشق
طرز تهیه:
خوب شاید براتون سوال پیش اومده باشه که مارشمالو اصلاً چی هست؟ مارشمالو ظاهرا توی ایران به اسم پف پفی یا همچین چیزی معروفه با اینحال من عکسش رو براتون گذاشتم تا در صورتی که معنیش رو نمی دونین کاملا متوجه بشید از چی صحبت می کنیم.
پودر قند یک بسته ٥٠٠ گرمی
وانیل ١ قاشق چای خوری
آب ٢ قاشق
طرز تهیه:
خوب شاید براتون سوال پیش اومده باشه که مارشمالو اصلاً چی هست؟ مارشمالو ظاهرا توی ایران به اسم پف پفی یا همچین چیزی معروفه با اینحال من عکسش رو براتون گذاشتم تا در صورتی که معنیش رو نمی دونین کاملا متوجه بشید از چی صحبت می کنیم.
مارشمالوهای اینجا در دو رنگ صورتی و سفید است که من از بین چند بسته فقط سفیدهاش رو جدا کردم ... اگه در تصویر زیر دقت کنین می بینین مقدار اون دقیقا ٢١٠ گرم است ولی من در مقدار مواد لازم ٢٠٠ گرم ذکر کرده ام. این به این خاطر است که بر خلاف شیرینی جات که مقدارها باید خیلی دقیق باشه برای درست کردن فوندانت یک راه حل کلی هست اونم ترکیب مارشمالوی ذوب شده و پودر قند است که پودر قند باید پیمانه پیمانه اضافه بشه در حدی که خمیر به دست نچسبد و منعطف باشه پس ده گرم کم یا زیاد تفاوتی در اصل مطلب نمی کنه.
بهرحال اولین کاری که می کنیم مارشمالوها رو داخل مایکرویو می گذاریم و ٣٠ ثانیه تا یک دقیقه بهش حرارت می دیم وقتی کمی حالت مذاب به خودش گرفت وانیل و آب رو اضافه می کنیم و دوباره به مدت ٣٠ ثانیه داخل مایکرویو میگذاریم و این کار رو ادامه می دیم تا مارشمالوی ما ذوب بشه. ( اینکار رو می تونیم روی حرارت غیر مستقیم بخار آب و به روش بن ماری هم انجام بدیم ).
بعد با یه قاشق چوبی چرب شده کمی اون رو هم می زنیم تا یکدست بشه.
و پودر قند رو کم کم اضافه می کنیم.
وقتی مواد کمی فرم گرفت اون رو به میز کار منتقل می کنیم و بادستان چرب شده شروع می کنیم به ورز دادن واضافه کردن پودر قند تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاریم که دیگه به دست نمی چسبه.
حالا باز خمیر رو چرب کرده و داخل نایلون گذاشته تا با هوا در تماس نباشه.
بعضی از دستورها توصیه میکنن فوندانت رو یک شب داخل یخچال نگه دارید و فردا دوباره اون رو ورز داده و مورد استفاده قرار بدید اما اگه اینکار رو هم نکنین مشگلی پیش نمی یاد و می تونین از خمیر استفاده کنین. (کاری که من کردم)
چند نکته:
* معمولا گفته می شه برای تهیه فوندانت از وانیل بی رنگ استفاده کنین. به همین خاطر من از پودر وانیل استفاده کردم اما همونطور که در عکسهای مراحل مشخص است باز هم وانیل رنگ کاراملی به خودش گرفت ... با اینحال این مقدار وانیل تاثیری در رنگ فوندانت من نداشت.
* مقدارهای گفته شده تقریبی است. لزومی به مصرف همه پودر قند نیست وهر کجا احساس کردین خمیر به فرم و لطافت لازم رسیده از اضافه کردن مابقی پودر قند خودداری کنید.
* در صورتی که احساس کردید خمیر سفت شده مقداری آب و در صورتی که خمیر هنوز به دست می چسبید یا فرم نگرفته بود از مقدار بیشتری پودر قند استفاده کنین.
* رنگی که به فوندانت اضافه می شه باید از نوع رنگهای ژله ای باشه تا باعث چسبندگی خمیر نشه مگر در صورتی که ...
* راه حلی که برای استفاده از رنگهای مایع به ذهنم می رسه اینه که بعد از اضافه کردن رنگ, خمیر رو با مقداری پودر قند ورز بدید تا چسبندگی اون از بین بره.
* در صورتی که نخواین از رنگهای متعدد استفاده کنین رنگ رو که در این مرحله حتما الزامی نداره ژله ای باشه در دقائق پایانی خمیر وقتی هنوز کمی شل هست به مواد اضافه کنین و بعد ورز بدید.
* اگه خمیر رو داخل یخچال گذاشتید باید حتما دوباره اونقدر ورزش بدید که از گرمای دستانتون لطافت خودش رو بدست بیاره.
( البته از اونجا که خمیر سازی من دو سه روزی وقت برد و من هم همیشه دنبال ساده ترین راههام روز بعد ٥ تا ١٠ ثانیه اون رو داخل مایکروویو قرار دادم و خودم رو از مچ درد راحت کردم ... فقط در حدی که حرارت خیلی کمی به خمیر منتقل بشه و بشه به راحتی اون رو ورز داد)
* برای اینکه خمیر فوندانت به سطح کار نچسبه می تونین از نشاسته ذرت استفاده کنین.
ابتدا تصمیم داشتم همه مراحل کار عروسک سازی رو هم در همین پست قرار بدم اما بهتر دیدم در پستی جداگونه قرار بدم تا در آینده امکان دسترسی بهتری به مطالب وجود داشته باشه ... بهرحال امیدوارم براتون مفید باشه ***
برای رسیدن به دستور و نحوه ی ساخت عروسکها روی این لینک کلیک کنید.
بهرحال اولین کاری که می کنیم مارشمالوها رو داخل مایکرویو می گذاریم و ٣٠ ثانیه تا یک دقیقه بهش حرارت می دیم وقتی کمی حالت مذاب به خودش گرفت وانیل و آب رو اضافه می کنیم و دوباره به مدت ٣٠ ثانیه داخل مایکرویو میگذاریم و این کار رو ادامه می دیم تا مارشمالوی ما ذوب بشه. ( اینکار رو می تونیم روی حرارت غیر مستقیم بخار آب و به روش بن ماری هم انجام بدیم ).
و پودر قند رو کم کم اضافه می کنیم.
وقتی مواد کمی فرم گرفت اون رو به میز کار منتقل می کنیم و بادستان چرب شده شروع می کنیم به ورز دادن واضافه کردن پودر قند تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاریم که دیگه به دست نمی چسبه.
حالا باز خمیر رو چرب کرده و داخل نایلون گذاشته تا با هوا در تماس نباشه.
بعضی از دستورها توصیه میکنن فوندانت رو یک شب داخل یخچال نگه دارید و فردا دوباره اون رو ورز داده و مورد استفاده قرار بدید اما اگه اینکار رو هم نکنین مشگلی پیش نمی یاد و می تونین از خمیر استفاده کنین. (کاری که من کردم)
چند نکته:
* معمولا گفته می شه برای تهیه فوندانت از وانیل بی رنگ استفاده کنین. به همین خاطر من از پودر وانیل استفاده کردم اما همونطور که در عکسهای مراحل مشخص است باز هم وانیل رنگ کاراملی به خودش گرفت ... با اینحال این مقدار وانیل تاثیری در رنگ فوندانت من نداشت.
* مقدارهای گفته شده تقریبی است. لزومی به مصرف همه پودر قند نیست وهر کجا احساس کردین خمیر به فرم و لطافت لازم رسیده از اضافه کردن مابقی پودر قند خودداری کنید.
* در صورتی که احساس کردید خمیر سفت شده مقداری آب و در صورتی که خمیر هنوز به دست می چسبید یا فرم نگرفته بود از مقدار بیشتری پودر قند استفاده کنین.
* رنگی که به فوندانت اضافه می شه باید از نوع رنگهای ژله ای باشه تا باعث چسبندگی خمیر نشه مگر در صورتی که ...
* راه حلی که برای استفاده از رنگهای مایع به ذهنم می رسه اینه که بعد از اضافه کردن رنگ, خمیر رو با مقداری پودر قند ورز بدید تا چسبندگی اون از بین بره.
* در صورتی که نخواین از رنگهای متعدد استفاده کنین رنگ رو که در این مرحله حتما الزامی نداره ژله ای باشه در دقائق پایانی خمیر وقتی هنوز کمی شل هست به مواد اضافه کنین و بعد ورز بدید.
* اگه خمیر رو داخل یخچال گذاشتید باید حتما دوباره اونقدر ورزش بدید که از گرمای دستانتون لطافت خودش رو بدست بیاره.
( البته از اونجا که خمیر سازی من دو سه روزی وقت برد و من هم همیشه دنبال ساده ترین راههام روز بعد ٥ تا ١٠ ثانیه اون رو داخل مایکروویو قرار دادم و خودم رو از مچ درد راحت کردم ... فقط در حدی که حرارت خیلی کمی به خمیر منتقل بشه و بشه به راحتی اون رو ورز داد)
* برای اینکه خمیر فوندانت به سطح کار نچسبه می تونین از نشاسته ذرت استفاده کنین.
ابتدا تصمیم داشتم همه مراحل کار عروسک سازی رو هم در همین پست قرار بدم اما بهتر دیدم در پستی جداگونه قرار بدم تا در آینده امکان دسترسی بهتری به مطالب وجود داشته باشه ... بهرحال امیدوارم براتون مفید باشه ***
برای رسیدن به دستور و نحوه ی ساخت عروسکها روی این لینک کلیک کنید.
سلام لاله جون ممنون از توضیحاتتون منم تازه کار با فوندانتو شروع کردم واقعا لذت بخشه دست گلت درد نکنه عزیزم
ReplyDeleteسلام آسيه جان
Deleteممنونم ازتون، پس منتظر ديدن كارتون هستم
*** شمام خسته نباشين
سلام لاله جان کاور کردن کیک رو هم گذاشتید؟ نمی تونم پیداش کنم
ReplyDeleteسعیده
سلام سعيده جان
Deleteنه متاسفانه، همونطور كه توي پست قبلي هم گفتم براي كاور كردن كيك و رسوندنش به مدرسه بامداد وقت چنداني نداشتم
اما انشالله در اولين فرصت براتون مي ذارم
عالی بود عزیزم , مرسی و خسته نباشی
ReplyDelete*** قربون محبتت گيلدا جون
Deleteخسته نباشی عزیزم ، به زودی منم شروع میکنم ، می خبرم بهتون :)
ReplyDeleteواااااااو پس منتظریم
Delete♥ از حالا کلی خوش بحال صنم جووون
salam
ReplyDeletebaraie cover cake ham as hamin fondant marshmaloo estefadeh kardid?
سلام
Deleteبه این خاطر که مقدار فوندانت و همینطور مارشمالویی که برام باقی مونده بود نسبتا کم بود برای کاور کیک از دستور دیگه ای استفاده کردم اما شما می تونین از همین دستور استفاده کنین
لاله جون رنگ خوراکی ژله ای چی میشه انگلیسیش ؟ اصطلاح خاصی داره یا ترجمه تحت الفظی شو بگم می فهمن؟در مورد خمیر مایه چه طور؟
ReplyDeleteعزیزم میشه
Deletecoloring food
که دو نوع داره لیکوئید (مایع) و ژله ای
فکر می کنم به اون
icing food
هم بگن که در مارکهای مختلف وجود داره و من خودم از مارک ویلتون استفاده کردم
ببخشید فراموش کردم
Deleteمایه خمیر هم می شه
yeast
که من خودم از بسته های ده گرمی و فوری اون استفاده می کنم
active dry yeast
خیلی ممنونم عزیزم؛کمک بزرگی بود
Deleteخیلی ممنونم عزیزم؛کمک بزرگی بود
Deleteعالي ممنون. خيلي خوب ياد گرفتم. خيلي واضح توضيح دادي.
ReplyDeleteسلام لیدا جان
Delete:) خوشحالم که مفید بوده
سلام خیلی خیییییلیییی نحوه ی اشپزی تون عالی هست و من خیلی از کاراتون و سلیقه ی خاصتون لذت میبرم.ممنون و خسته نباشید دوست غزیز
Deleteسلام خيلي محبت داريد دوست گرامي
Deleteسلام لاله جون بسیار عالی بود ممنون خیلی وقت بود دنبال دستور تهیه فوندانت خوب بودم ایشالا درست کردم عکسشو میفرستم براتون. شاد باشی
ReplyDeleteسلام عزيزم ببخشيد اگر دير پاسخ مي دم، ولي اميدوارم اين پست تونسته باشه در عمل هم براتون مفيد بوده باشه
Deleteبسیار عالی.ممنون
ReplyDeleteخواهش مي كنم سميه جان
Delete:*
خیلی عالی بود .ممنون که اینقدر وقت میذارید.
ReplyDeleteمن خیلی دوست داشتم که درست کردن فوندانت رو یاد بگیرم مرسی.
خواهش مي كنم عزيزم
Delete:*
سپاسگذارم.موفق باشيد.
ReplyDeleteممنونم، همينطور شما نغمه جان
Delete:*