دستورهای زیادی برای رولت گوشت هست که همه با بعضی تفاوتهای جزئی شبیه همند. یعنی گوشت همراه با یکسری مواد و طعم دهنده ورز داده می شه و بعد از رول شدن داخل سسی پخته می شه یا اصلا بدون سس و به صورت گریل تهیه می شه. به نظر من رولتی که داخل سس پخته بشه طعم خیلی بهتری داره اما اینکه از چه سسی استفاد ه کنیم می تونه نقش خیلی مهمی در طعم و نتیجه نهایی اون داشته باشه. من اولین بار رولت گوشت رو از یکی از دوستانم یاد گرفتم که البته چون موضوع مال چند سال پیش است, جزئیات اون رو فراموش کرده ام, اما یادم است سسی که رولت توی اون پخته شد سسی بود شبیه سس گریوی که به آرد اون, رب هم اضافه می شد.
یکی دیگه از مواردی که باعث خوش طعم شدن رولت گوشت میشه استفاده ازسبزیجات و طعم دهنده هایی که است بتونه طعم و عطر خوبی به گوشت بده, که من اینجا سعی کردم این مورد رو هم رعایت کنم.
یکی دیگه از مواردی که باعث خوش طعم شدن رولت گوشت میشه استفاده ازسبزیجات و طعم دهنده هایی که است بتونه طعم و عطر خوبی به گوشت بده, که من اینجا سعی کردم این مورد رو هم رعایت کنم.
مواد لازم برای هر عدد رولت:
گوشت چرخ کرده ٥٠٠ گرم
سبزیجات معطر شامل گشنیز, نعناع, جعفری, کرفس, تره فرنگی یا پیازچه شسته و خرد شده نصف پیمانه
سیر دو حبه
نان باگت ٥٠ گرم
شیر ١/٤ پیمانه
دیژون ماستارد یا سس خردل ١ قاشق مربا خوری
سس تند یا سس گوجه فرنگی ٢ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ١ عدد
نمک, فلفل ادویه به میزان لازم
مواد لازم برای داخل رولت:
لوبیا سبز یک دسته کوچک
هویج دو عدد
زرشک تفت داده شده با شکر و زعفران ٣ قاشق غذاخوری
پنیر موزرلا (پیتزا) ١٥٠ گرم
سبزیجات معطر شسته و خرد شده نصف پیمانه
(گشنیز, نعناع, جعفری, کرفس, تره فرنگی یا پیازچه)
مواد لازم برای سس رولت:
کره ٥٠ گرم
آرد ٢ قاشق غذاخوری
رب ١ قاشق غذاخوری سر پر
آب گوشت ٢ لیوان (یا عصاره گوشت)
آب لیمو ٢ قاشق
دیژون ماستارد یا سس خردل ١ قاشق مرباخوری
نمک, فلفل ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا هویج و لوبیا سبز رو آب پز می کنیم, سبزیجات رو شسته وخرد می کنیم و دوحبه سیر رو رنده و به اونها اضافه می کنیم.
نون باگت رو خرد کرده و شیررو به اون اضافه می کنیم و چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نونها خیس بخوره. مقدار شیر در حدی است که فقط نون رو نرم کنه قرار نیس نون حالت آبکی بخودش بگیره.
حالا گوشت رو داخل ظرفی ریخته نونهای نرم شده, سبزیجات خرد شده, دیژون ماستارد یا سس خردل, سس تند یا گوجه فرنگی و نمک فلفل ادویه رو مواد اضافه کرده و کاملا ورز می دیم.
البته تخم مرغ رو هم اضافه می کنیم که من یادم رفت و لحظه اخر اضافه کرده و با مواد ورز دادم.
پهن کردن رولت:
برای پهن کردن رولت ابتدا یه فویل رو در ابعاد بزرگتر از رولتمون باز کرده و برای اینکه فویل حرکت نکنه و راحت بتونیم گوشت رو روی سطح اون باز کنیم, ابتدا سطح میز رو یه مقدار خیس می کنیم تا فویل بخوبی به میز بچسبه. حالا فویل رو چرب کرده و مواد رو روی اون پهن می کنیم.
سبزیجات خرد شده, رو روی سطح رولت ریخته و مواد داخل رولت رو به دلخواه روی اون می چینیم. البته بهتون پیشنهاد میدم در صورتی که مایلید از پنیر استفاده کنید, ابتدا از پنیر شروع کنید تا وقتی داخل فر ذوب می شه از رولت بیرون نریزه.
و فویل رو مثل شکلات می پیچیم.
برای رولت دوم هم همین کار رو میکنیم که تصاویر کاملا گویا هست.
و سس رو با مقداری آب لیمو, دیژون ماستارد یا سس خردل و نمک و فلفل مزه دار می کنیم.
درآخر بعد از ٤٥ دقیقه اول فویل رو از گوشت بازکرده رولت رو داخل ظرفی گذاشته و سس رو روی اون می دیم دوباره به مدت یکساعت داخل فر می گذاریم.
در طول این یکساعت دو سه بار رولت ها رو از فر بیرون اورده سس رو با قاشق روی اون ریخته دوباره داخل فر می گذاریم و نهایتا رولت ما آماده است ... فقط کافی است با یه چاقوی تیز اون رو برش بدیم و از بازی رنگهای داخل اون لذت ببریم.
امیدوارم درست کنین و از خوردن اون در کنار خانواده لذت ببرین ***
سبزیجات معطر شامل گشنیز, نعناع, جعفری, کرفس, تره فرنگی یا پیازچه شسته و خرد شده نصف پیمانه
سیر دو حبه
نان باگت ٥٠ گرم
شیر ١/٤ پیمانه
دیژون ماستارد یا سس خردل ١ قاشق مربا خوری
سس تند یا سس گوجه فرنگی ٢ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ١ عدد
نمک, فلفل ادویه به میزان لازم
لوبیا سبز یک دسته کوچک
هویج دو عدد
زرشک تفت داده شده با شکر و زعفران ٣ قاشق غذاخوری
پنیر موزرلا (پیتزا) ١٥٠ گرم
سبزیجات معطر شسته و خرد شده نصف پیمانه
(گشنیز, نعناع, جعفری, کرفس, تره فرنگی یا پیازچه)
مواد لازم برای سس رولت:
کره ٥٠ گرم
آرد ٢ قاشق غذاخوری
رب ١ قاشق غذاخوری سر پر
آب گوشت ٢ لیوان (یا عصاره گوشت)
آب لیمو ٢ قاشق
دیژون ماستارد یا سس خردل ١ قاشق مرباخوری
نمک, فلفل ادویه به میزان لازم
ابتدا هویج و لوبیا سبز رو آب پز می کنیم, سبزیجات رو شسته وخرد می کنیم و دوحبه سیر رو رنده و به اونها اضافه می کنیم.
نون باگت رو خرد کرده و شیررو به اون اضافه می کنیم و چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نونها خیس بخوره. مقدار شیر در حدی است که فقط نون رو نرم کنه قرار نیس نون حالت آبکی بخودش بگیره.
حالا گوشت رو داخل ظرفی ریخته نونهای نرم شده, سبزیجات خرد شده, دیژون ماستارد یا سس خردل, سس تند یا گوجه فرنگی و نمک فلفل ادویه رو مواد اضافه کرده و کاملا ورز می دیم.
البته تخم مرغ رو هم اضافه می کنیم که من یادم رفت و لحظه اخر اضافه کرده و با مواد ورز دادم.
اینجا مواد من برای درست کردن ٢ عدد رولت دوبرابر شده |
برای پهن کردن رولت ابتدا یه فویل رو در ابعاد بزرگتر از رولتمون باز کرده و برای اینکه فویل حرکت نکنه و راحت بتونیم گوشت رو روی سطح اون باز کنیم, ابتدا سطح میز رو یه مقدار خیس می کنیم تا فویل بخوبی به میز بچسبه. حالا فویل رو چرب کرده و مواد رو روی اون پهن می کنیم.
وقتی همه مواد رو روی رولت چیدیم اون رو رول میکنیم که طریقه انجام دادن اون رو با تصویر نشون داده ام تا راحت تر بتونین رولتتون رو رول کنین.
حالا به کمک فویل دو سر رولت رو روی هم فشار می دیم تا کاملا بسته یا به اصطلاح به هم دوخته بشه.و فویل رو مثل شکلات می پیچیم.
برای رولت دوم هم همین کار رو میکنیم که تصاویر کاملا گویا هست.
حالا رولت ها رو برای حدوداً ٤٥ دقیقه روی حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد داخل فر می گذاریم تا در عین حال که نیم پز می شه فرم رولت رو هم بخودش بگیره و از هم باز نشه.
طرز تهیه سس گوشت:
تو این فاصله که رولت ها داخل فر است سس گوشت رو درست می کنیم به این ترتیب که ابتدا کره رو روی حرارت آب کرده, آرد رو اضافه کرده و کمی تفت می دیم تا بوی خامی اون گرفته بشه.
بعد رب رو اضافه کرده و با مواد تفت می دیم.
حالا آب گوشت یا دو عدد استاک گوشت حل شده در آب جوش رو هم به مواد اضافه می کنیم.درآخر بعد از ٤٥ دقیقه اول فویل رو از گوشت بازکرده رولت رو داخل ظرفی گذاشته و سس رو روی اون می دیم دوباره به مدت یکساعت داخل فر می گذاریم.
در طول این یکساعت دو سه بار رولت ها رو از فر بیرون اورده سس رو با قاشق روی اون ریخته دوباره داخل فر می گذاریم و نهایتا رولت ما آماده است ... فقط کافی است با یه چاقوی تیز اون رو برش بدیم و از بازی رنگهای داخل اون لذت ببریم.
سلام لاله جون به به چقدرخوشگل وخوشمزه دست گلت دردنکنه نوش جان
ReplyDeleteسلام آسیه جون
Delete:* ممنونم عزیزم
به به! چه رولتی! خیلی خوب درآوردییش لاله! آدم کیف می کنه نگاهش کنه چه برسه که بخواد بخورتش!دستت درد نکنه که همیشه کلی سلیقه بخرج میدی و اینقدر بصری بهمون لذت می دی
ReplyDeleteممنونم شبو جان
Delete♡ خیلی محبت داری و خوشحالم که خوشت اومده
خوب معلومه که خوشششششمزست آخه ، سر صبحی من رولت گوشتم کجا بود لااااااله ............
ReplyDeleteدست گلت درد نکنه عزیزم ، که انقدر زیبا کار کردی و مرحله به مرحله عکس گذاشتی ، واقعا خسته نباشی :***
لطف داري رزي جون
Delete:))) الان شروع كني تا ظهر آماده ست
سلام و عرض ارادت. امیدواریم کسالت برطرف شده باشد.ما پس از رفتنتان بر روی نظریه دکتر خانوادگیتان مدتها بحث و گفتگو نمودیم و علت را در بیانات شیوای ایشان و شما یافتیم. اگر بپذیریم که سردرد متعاقب استفاده از آون ایجاد می شود ( که البته قطعا همین است. چرا که به کرامات طبیب حازقتان شک نداریم )استرس عدم همراهی ما در میل آن غذای زیبا منجر به پریشانی حال و سردرد شما می گردد. ما را عفو نمایید که بود و نبود ما سراسر زحمت است.ولی چه خوب می شد با تغییر در برنامه پست گذاری خود آن را با شب نشینی ها هماهنگ می نمودید و یا لااقل شب نشینی ها را با آن. در هر صورت آرزویمان سلامت و شادابی شما ، همسر محترم و فرزند دلبتان می باشد .حال در این هنرنمایی ها بهره ای داشته باشیم یا خیر.ارادتمند...مسببین سر درد شما . با عرض پوزش مجدد
ReplyDelete!!! بودن يا نبودن؟ مسئله اين است
Deleteعلي ايحال براي پست بعدي كه همانا كله پاچه مي باشد با پزشك خانوادگي مان مشورت كرده و در صورت صلاحديد ايشان بريز و بپاشي كرده و خواني گسترده ... باشد كه از پريشان حالي و سردرد هاي كشنده در أمان باشيم ... پيش غذا و دسر بعدا اعلام مي گردد
سلام دوست عزیز ممنون بابت غذاهای قشنگ و خوشمزه ای که اموزش میدین
ReplyDeleteبا گوشت مرغ هم میشه رولت خوشمزه درست کنین؟ ایا به جای گوشت قرمز میشه از گوشت مرغ تو این رولت استفاده کرد؟ خوشمزه میشه؟
LalehFebruary 25, 2014 at 8:41 AM
Deleteسلام زينب جان
ممنونم عزيزم، راستش عين همين رولت رو با مرغ درست نكرده ام ولي فكر نمي كنم مشگلي داشته باشه
با اينحال چشم، در اولين فرصت دستور رولت مرغ رو هم براتون مي ذارم
لاله ء عزیزم ممنونم
ReplyDeleteازینکه همیشه نکات پخت رو اخر هر آموزش یادآوری میکنین خیلی ممنونم.
همیشه سلامت و دلشاد باشین
Deleteخيلي محبت داري زينب جون ... واقعا خوشحال مي شم اگه توضيحاتم بتونه مفيد واقع بشه
:*** اميدوارم شما هم هميشه شاد باشين
سلام لاله جان مثل همیشه زیبا با سلیقه و فوق العاده واقعا ممنون .
ReplyDeleteسلام سارا جان خیلی ممنونم عزیزم
Deleteامیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد
سلام لاله خانوم عزیز و هنرمند
ReplyDeleteمن تا حالا دو تا از غذاهای وبلاگ شما رو درست کردم که یکیش همین رولت بوده و اون یکی کاسرول گوشت. هر دو واقعا عالی در اومدن وهمه از طعم و مزشون حسابی تعریف کردن. یه غذای جدید به مناسبت خاص یه شادی خاصی رو به جمع و به خصوص کسی که غذا رو درست کرده میده که من این شادی رو مدیون شما هستم. کارتون حرف نداره و توضیحات و عکساتون فوق العاده ان. براتون ارزوی سلامتی وشادی میکنم و امیدوارم همیشه به این کار قشنگتون که کمک بزرگی به بقیه هست ادامه بدین.
ارادتمند
ساینا
سلام سایــنای عزیز
Deleteببخشید اگه اینقدر دیر پاسختون رو می دم
عزیزم خیلی خوشحال شدم از خوندن کامنتت و واقعا از اینکه وبلاگ من تونسته سفره ی رنگین خانواده ای رو رنگین تر کنه ذوق زده ام
امیدوارم سفره شادی تون همیشه گسترده باشه
♥
خیلی عالی شده لاله جان ،دست گلتون درد نکنه <3 . خیلی تمیز در آوردید . واقعا هوس انگیزه . ممنون که اینقدر با حوصله و با عکس تمام مراحل رو توضیح دادید .
ReplyDeleteممنونم ارغوان جان
Deleteامیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد
مثل همیشه نظم و ترتیب از کارهات مرزه لاله جونم :**
ReplyDelete:*** ممنونم گیلدا جان از محبتت
Deletekheyli ali bood mersi
ReplyDelete:* خواهش می کنم دوست عزیز
Deleteسلام لاله عزیز، خوشحالم که برگشتی و کارهای زیبات رو دوباره میبینم. ایشالله همیشه شاد و سلامت باشی عزیزم
ReplyDeleteسلام زارا جان
Deleteاز دیدن مسیجتون خیلی خوشحال شدم ... ممنونم و امیدوارم شما هم همیشه شاد باشید
:*
سلام لاله خانم من فر ندارم چون گازم از این رو کابینتی هاست . سولار دام دارم به نظرتون میشه از اون برای این رولت استفاده کرد؟ یا میشه اونو روی گاز هم پخت؟
ReplyDeleteسلام ليلا خانم من با سولار م كار نكردم ولي روي گاز ميشه پخت منتها حتما دور ظرف رو با فويل خوب بپوشونيد
Deleteبا سپاس از آموزشهای خوب و کامل
ReplyDeleteممنونم از شما
Delete