Thursday, July 19, 2012

پاستا یونانی

این پاستای به اصطلاح یونانی با طعم متفاوت و جدیدی که داره می تونه گزینه ی خوبی برای تنوع دادن به غذای هفتگی مون باشه. خصوصاً از این جهت که  معمولاً کمتر بچه ای پیدا می شه ماکارونی دوست نداشته باشه و برای خوردنش بهانه بیاره. حالا چرا یونانی؟؟؟!!!!
اگه به رسپی ها و دستورهای غذایی خارجی نگاهی بندازین، متوجه می شین اگه نگم ١٠٠% در ٩٩% موارد، توی مواد لازمِ غذاهایی که در اونها ماست به کار رفته، به جای کلمه ی ماست از واژه ی نامانوس و بیگانه ی ماست یونانی ( Greek yogurt ) استفاده شده. حالا چــــــــرا؟؟؟ چون ماست یونانی همون ماست چکیده و خامه ای خودمون است که ظاهراً فقط یونانی ها اون و کشف کردن. و این غذا بخاطر اینکه با ماست درست می شه به پاستا یونانی معروف است. در هر حال گرچه برای من یکی خیلی سخته اسم یونانی رو پشت ماست چکیده که بهترینش با انواع مختلف تو مملکت خودمون تهیه می شه، بپذیرم، ولی به هر حال رسپی، رسپی است و باید به اسم اون وفادار موند :))
مواد لازم: برای ٤-٣ نفر
گوشت چرخ کرده ١ پیمانه 
پاستا ١ پیمانه 
ماست چکیده ١/٥ پیمانه
پیاز متوسط ١ عدد
سیر پوره شده ١ قاشق چای خوری
زنجبیل پوره شده ١ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی ٢ قاشق غذاخوری
روغن ٣ تا ٢ قاشق غذاخوری
آرد ٢ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی متوسط ٣ عدد
استاک گوشت ( گالینا بلانکا) ١ عدد
تخم مرغ ٢ عدد
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا ماستمون رو اگه کاملاً سفت و چکیده نیست، داخل یه پارچه ی نخی ریخته و آبش رو می گیریم. بعد پیازها رو به صورت خلالی خرد کرده، با یکی دو قاشق روغن روی حرارت کمی تفت می دیم تا سبک شه و بعد گوشت رو اضافه می کنیم.
گوشتها رو یه تفت کوچولو می دیم و بهش سیر و زنجبیل له شده، ادویه دلخواه و نمک و فلفل می زنیم و بدون اینکه آبی به گوشت اضافه کنیم روی شعله ی کم میذاریم کمی سرخ بشه.
 حالا ٢ قاشق رب گوجه داشتیم که به همراه کمی روغن مقداری تفت می دیم و آرد رو اضافه می کنیم. استوک گوشت رو با حدوداً ١/٥ لیوان آب جوش مخلوط کرده و به رب اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا گلوله گلوله نباشه و مایه یک دستی به ما بده.
 و وقتی سس کمی جا افتاد گوشت رو به اون اضافه می کنیم تا با هم بپزه.
 تو این فاصله آب رو جوش آورده، پاستا رو می پزیم و آبکش می کنیم تا کاملاً آبش گرفته بشه. یه ظرف مخصوص فر به ابعاد ٢٠ × ٢٠ انتخاب و کاملاً با برس چرب می کنیم. از مایه ی گوشت داخل اون می ریزیم و بعد یه ردیف کامل گوجه روی اون می چینیم.
 حالا ماستمون که دیگه کاملاً چکیده شده رو با نمک وفلفل سیاه مزه دار کرده و با پاستامون که اونم کاملاً آب گرفته شده مخلوط می کنیم.
 دو تا تخم مرغ داشتیم که خوب می زنیم و با ماست و پاستا خوبِ خوب مخلوط می کنیم.
 و در آخر پاستای آماده رو با قاشق روی گوجه ها پخش می کنیم و در فر از پیش گرم شده با حرارت ٣٧٥ درجه فارنهایت به مدت حدودا یک ساعت  می پزیم. 
پاستای یونانی ما آماده است :)
نکته:
* اگه خواستین این غذا رو برای افراد بیشتری درست کنین، همه ی مواد رو یکسان زیاد کنید. چون اگه میزان گوشت با ماست و پاستا با هم نخونه ترکیب خوبی نمی شه و این نتیجه رو نخواهد داد.
* پاستا و ماست کاملاً باید آب گرفته باشه و سس گوشت باید غلیظ شده باشه تا موقع پخت غذا آب نندازه.
* از ماست ترش استفاده نکنین.

امیدوارم درست کنین و از اون خوشتون بیاد**
نوش جان :)

22 comments:

  1. یونانیها غذاهاشون و شیرینی‌هاشون خیلی‌ خوشمزه هست . مطمنم که پاستای خوشمزه‌ای هست . دستت درد نکنه لاله جون .

    ReplyDelete
  2. :))آره عارفه جون باهات موافقم
    *** امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد

    ReplyDelete
  3. Salam leleh jan, kheili khoshmazae be nazar myad ,Alan ke daram in dastoro negah mikonam shabe va vaghean dahanam ab oftad ,kash in ja bod va mikhordam ,hala pishe khodeton mygid in Che ghad shekamoe!!
    Hatman dorost mikonam ,man aval fekr kardam panire pitza ham toshe akhe mesle lazanya shode
    Azat mamnunam babate vaghti ke migozari ,karat harf nadare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))الهی
      شرمنده سمانه جون:( منم گاهی وقتا اینجوری می شم, و از بد روزگار همچین وقتایی چیز به درد
      :))))))) بخوری ام تو یخچال پیدا نمی شه

      در هر صورت امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد

      Delete
  4. چه خوشششششمزه ، دستت درد نکنه خانومی

    ReplyDelete
  5. عاااااااااالی بود ! خوشم اومد ! فقط یه سوال؟ مزش چطوره؟ خوشمزه هست به میزان کافی
    ؟که واسه مهمون درست کنیم؟ هوم؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) مرسی الهام جون,خوشحالم خوشت اومده
      راستش سلیقه ها متفاوت است, ولی اگه خوش ادویه درست کنی و همون طور که بالا گفتم از مقدار مواد کم نکنی و مقدار پاستات بیشتر از مقدار ماست و گوشتت نباشه خوب می شه, ضمن اینکه ماستت نباید ترش باشه که رو مزه ی اصلی اثر بذاره

      *** با اینحال اگه شک داری بهت پیشنهاد می دم یه بار برا خودتون درست کنی که خیالت راحت باشه

      Delete
  6. حتما باید درست کنم. من خودم عشق ماکارونی‌ و لازانیا هستم. این رسپی خیلی خوبی‌ به خصوص که توش پنیر و سٔس سفید نداره. یجورایی رژیمی‌ هست.

    ReplyDelete
    Replies
    1. اره مریم جون , یه جورایی می شه گفت رژیمی است , البته من از سس سفید و پنیر پیتزا خیلی خوشم میاد ولی اینم یه طعم جدید است و بعید می دونم بدت بیاد.

      Delete
  7. حتمااااااااااااا امتحان می کنم لاله جون مهربون..من عاشق طعم های جدیدم

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))نوش جونت هانیه جون, ایشالله که خوب بشه و دوست داشته باشی

      Delete
  8. چه غذای خوبی.یونانی ها غذاها و مزه های خوشمزه ای دارند.فقط یک سوال:لایه زیر هنگام برداشتن نمیریزد؟.اکر به آن هم یک تخم مرغ بزنیم بد میشه و می سوزه؟ این را بیشتر برای هنگام مهمانی پرسیدم .راستی این میز چوبی زیر بشقاب که در عکسای دیگر هم هست بسیار زیباست.کار دست آفریقاست؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم مژگان جون
      از نظر من احتیاجی به تخم مرغ نداره چون اگه دقت کنی توی سس گوشتمون از آرد استفاده کرده ایم و همین باعث می شه مایه گوشتی مون خودش و بگیره
      حالا اگه فک می کنی با تخم مرغ بهتر می شه از اونجا که آشپزی سلیقه ای است و نباید نداره می تونی تخم مرغ هم اضافه کنی
      *** بابت میزم لطف داری عزیزم ... بله کار دست آفریقاست که قابل شما رو اصلا نداره

      Delete
  9. Laleh jan myshe az koje farangi estefade nakard??mamnun
    Va ye chize dige dar camente ghabli neveshtid ehtyaj be tokhmemorgh nist??yani myshe narizam,, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیزم هر رسپی از ترکیب همه مواد لازم است که به اون نتیجه دلخواه می رسه و گرچه من مطمئن نیستم اگه گوجه رو حذف کنین دیگه اون نتیجه ای که من در موردش حرف زده ام رو بگیرین یا نه, ولی با این حال اگه دوست نداشته باشین می تونین اون رو حذف کنین
      ولی اگه تخم مرغ رو حذف کنین توی فرمول کلی غذا دست بردین. توی کامنت قبل دوستمون پیشنهاد داده بودن برای اینکه گوشت خودش رو بهتر بگیره بهش تخم مرغ اضافه کنیم و من توضیح دادم به خاطر اضافه کردن آرد به سسمون دیگه احتیاجی به تخم مرغ نیست
      امیدوارم متوجه منظورم شده باشین :)









      Delete
  10. لاله جون دستت درد نکنه بچه های من که عاشق ماکارونی و پاستا انواع غذاهای این چنینی هستند.حتما باید امتحانش کنم.دست و پنجت درررررررررد نکنه خانم هنررررررمند

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم نسرین جوووون نوش جون خودت و بچه های گلت باشه عزیزم

      Delete
  11. Laleh jonam mishe az pasta pich pichya estefade kard,,, mamnun azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره عزیزم چرا که نه منتها این مدل کوتاه و تپل است پاستاهای پیچ چیچ یه کم بلند ترند می تونی از پاستاهای صدفی کوچک هم استفاده کنی ولی در مجموع از هر مدلی استفاده کنی همه شون پاستان و تو طعمش تاثیری نمی ذاره

      Delete
  12. دوست همنامم شما واقعا هنرمندی من که از دیدن عکسهایتان لذت می برم، معلوم است آشپز بسیار علاقمند و خوبی هستید همینطور عکاس خوبی هم هستید و از عکسها پیداست بسیا تمیز و با سلیقه هم هستید خوشا بحال اطرافیان شما، چنین هنرمندی باید قلب بسیار زیبایی هم داشته باشد. مرسی که ما را هم در این همه هنر شریک می کنید
    لاله

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام لاله جان
      ممنونم عزیزم از لطفتون
      و از آشنایی با دوستان جدیدی مثه شما خوشوقتم

      Delete