یکی از غذاهای بسیار ساده و البته خوشمزه اشترودل گوشت هست که با مواد نسبتا مناسب و در دسترس به راحتی می تونید اون رو در منزل تهیه کنید. مواد میانی به سلیقه خودتون بستگی داره و علاوه بر گوشت و مرغ می تونید با انواع سبزیجات هم اون رو آماده کنید. خمیر یا نون این غذا هم بافت بسیار خوب و نرمی داره و کلا بعید می دونم اگر تابحال اون رو تهیه نکردید درست کنید و خوشتون نیاد, پس در ادامه برای طرز تهیه این غذای خوشمزه که دستورش رو چندین سال پیش از دوست خوبم فرخنده جان گرفتم با من همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر:
آرد ۳ لیوان یا تا جاییکه خمیر لطیفی بدست آید
مایه خمیر ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
شیر ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ١ عدد
شکر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن ۱/٣ پیمانه
مواد لازم برای مواد میانی:
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
قارچ خرد شده ۵ تا ۶ عدد
فلفل دلمه ای خرد شده ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
روغن ۲ قاشق غذاخوری
پیاز نسبتا درشت ۱ عدد
نمک فلفل ادویه به میزان دلخواه
طرز تهیه:
همه مواد رو با هم مخلوط کرده (قسمت نکته ها رو مطالعه کنید) و تا جاییکه خمیر لطیفی بدست بیاد کاملا ورز می دیم. این خمیر خمیر خیلی راحتی هست اگرچه هر خمیری و هر چه بیشتر ورز بدیم لطیف تر می شه اما یکی از ویژگی های خوب این خمیر این هست که حتی اگه مچ های ضعیفی داشته باشید یا حوصله ورز دادن زیاد نداشته باشید هم نون با کیفیتی خواهید داشت.
اینجا لازمه اضافه کنم اگر مایه خمیرتون از مدل فوری هست می تونید اون رو مثل من همزمان به آرد اضافه کنید اما اگه فوری نباشه لازمه اون رو ابتدا با شکر و۱/۲ از مقدار شیر به عمل بیارید و سپس مراحل رو انجام بدید.
حالا روی خمیر رو کمی آرد پاشیده و سلفون کشیده در جای نسبتا گرم به مدت ۱.۵ تا ۲ ساعت می گذاریم استراحت کنه.
تو این فرصت که خمیر استراحت می کنه پیاز رو تفت داده و همین که سبک شد گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم.
سبزیجات دلخواهتون رو هم اضافه کنید که من از قارج و فلفل دلمه ای استفاده کردم. ادویه و رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کرده و می گذاریم مواد با مقداری آب مثل مایه ماکارونی کاملا پخته بشه.
پخت رو تا جایی ادامه بدید که مواد آبی نداشته باشه البته نه اینکه خشک و لاستیکی بشه اما برای این غذا باید مایه مون عاری از هرگونه روغن و آب باشه تا بعد از پخت شکل زیبای خودش رو حفظ کنه. پس در مصرف روغن هم احتیاط کنید.
حالا پف خمیر که کاملا بعمل اومده رو با کف دست می خوابونیم تا گازهایی که توش جمع شده ازش خارج بشه. خمیر رو نازک پهن می کنیم صخامت خمیر به خودتون بستگی داره اما چون نان گیس باف می شه ترجیحا نازک بگیرید که بعد از پخت مقدار نون و گوشت با هم همخوانی داشته باشه.
من خودم مراحل زیر یعنی استفاده از خط کش و اندازه گیری دقيق رو انجام نمی دم يعني اونقدر ساده س كه نيازي هم به اين كارها نيست، ولی براي دوستاي تازه كار كه ممكنه براي انجام دادنش ترديد داشته باشن بطور مصور نشون دادم تا متوجه سادگي مراحل بشن.
حالا مطابق مراحل کار از مایه گوشتی روی قسمت وسط ریخته و نون رو می بافیم و هر لایه رو روی لایه دیگری میاریم تا وقتی که به انتهای خمیر برسیم.
نهایتا یه زرد ه تخم مرغ با یکی دو قاشق شیر مخلوط کرده و روی خمیر می مالیم و روش رو کنجد می پاشیم.
نهایتا خمیر رو به آرومی و کمک هر دو دست داخل سینی فر که کاغذ روغنی پهن کرده ایم گذاشته در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۸۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه یا تا وقتی که روی نان کاملا طلایی و خوشرنگ بشه می پزيم، و نهايتا اشترودل گوشتمون آماده ست كه اميدوارم درست كنيد و ازش لذت ببريد.
ای ی ی ی جونم , نوش جونتون باشه , دلم واسه کارهات تنگیده بود
ReplyDeleteالان دیگه حس میکنم نزدیکم هستی دوباره ^_^
قربون محبتت گيلداي نازنينم
Deleteممنونم عزيزم
❤️❤️❤️
خيلي هم عالي
ReplyDeleteسلام دوست گرامي ممنونم از شما
Deleteسلام لاله جون .خیلی ذوق کردم دیدم دوباره کارت رو شروع کردی .شاد و سلامت باشی نازنین .
ReplyDeleteسلام مصي جانم ممنونم عزيزم چه عكس پروفايل زيبايي
Delete😘😘😘😘
بي صبرانه منتظر هستم وبلاگت راه اندازي بشه و كارهاي زيبات و ببينم
🌹🌹
ممنون عاليه
ReplyDeleteخواهش مي كنم شيما جان
Delete😘😘 پيشاپيش نوش جان
لاله جون مثل همیشه، عاااااااالی، خوشگل و خوش مزه، نووووووووش جانتان عزیز 👏 👌 👏 👌 👏
ReplyDeleteسلام منا جان ممنونم عزیزم
Delete:****
سلام...ممنونم بابت این پست خوب... هوس کردم یه تکونی به خودم بدم و یه هنری پیش همسر از خودم نشون بدم...اگه موفق شدم عکسش رو توی فیسبوکتون میذارم ببینید چه کردم...موفق باشید.
ReplyDeleteسلام دوست گرامي متاسفانه متوجه نشدم نشدم با يك آقا صحبت مي كنم يا خانم اما اميدوارم اگه اين غذا رو امتحان كرديد خوشتون بياد منتظر عكسي كه مي فرستيد هم هستم
Deleteموفق باشيد
سلام
ReplyDeleteمن اینو درست کردم فقط رو غنو جا انداختم. فکرکردم بدون روغنه خمیرش
ولی خوب شد.
مرسی
سلام الهام جان
Deleteخوشحالم که دوست داشتید اینبار اگه با روغن امتحان کنید بیشتر خوشتون میاد چون لطیف تر می شه
سلام لاله جان .
ReplyDeleteممنونم از پست های خوبت .
واقعا لذت بردم مثل همیشه . .
من امشب از دستور شما استفاده کردم اشترودل درست کردم .
عالی بود ممنونم عزیزم.
سلام سارا جان نوش جانتون عزیزم
ReplyDeleteعذرخواهی می کنم اگه دیر پاسختون رو دادم