این شیرینی بخاطر ترکیب آرد گندم و نشاسته ذرت خیلی ترد است و از اونجا که مقدار شکری که در اون استفاده شده زیاد نیست، گزینه خوبی برای کسایی است که شیرینی های خیلی شیرین دوست ندارن.
مواد لازم:
کره ١٢٥ گرم
شکر ١٠٠ گرم
نشاسته ذرت ٢٠٠ گرم
آرد ٧٠ گرم
تخم مرغ ١ عدد
وانیل ١ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ١ قاشق چایخوری
آب ١/٢ پیمانه
پودر کاکائو ١/٤ پیمانه
یک عدد بطری خالی
یک عدد بطری خالی
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی ٣٧٥ درجه فارنهایت گرم می کنیم. شکر رو به کره که از قبل در دمای محیط قرار داده ایم، اضافه می کنیم و با همزن می زنیم در حدی که کِرِم مانند بشه.
بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه می کنیم و باز با همزن می زنیم تا کاملاً با هم مخلوط بشن.
حالا نشاسته ذرت رو اضافه و باز با همزن می زنیم.
و در آخر آرد ساده و بکینگ پودر رو هم اضافه می کنیم و مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
وقتی مواد خوب به خورد هم رفت و مخلوط شد از خمیر بدست اومده که خیلی هم لطیف است گلوله های کوچکی درست می کنیم ...
حالا برای شکل دادن قارچ, اون مقدار آب و پودر کاکائویی که داشتیم رو تو ظرفهای جداگانه قرار می دیم. دهانه بطری رو اول داخل آب می زنیم، با یه تکون کوچولو آب اضافه اش رو می گیریم، بعد داخل پودر کاکائو می زنیم و باز با بطری روی شیرینی ها فشار میاریم و با یه چرخش ملایم بطری رو بر می داریم. با اینکار به سادگی فرم قارچ رو روی شیرینی هامون پیاده کرده ایم.
حالا سینی رو داخل فر قرار می دیم تا به مدت حدوداً بیست تا سی دقیقه بپزه. وقتی زیر شیرینی ها طلایی شد شیرینی قارچ وارونه ما آماده است.
نکته:
* اولین نکته ای که در مورد این شیرینی و هر شیرینی یا کیک دیگه ای لازم است رعایت کنیم، این است که حتماً باید اون ماده سفید رنگی که معمولاً چسبیده به زرده های تخم مرغ است رو بگیریم، چون یکی از دلائلی که شیرینی های ما بوی زهم تخم مرغ می دن، جدا نکردن همین لایه سفید رنگ است.
* تردی این شیرینی مثه نون برنجی خودمون است, بنابراین اگه احیاناً احساس کردین مغز اون هنوز نرم است باید چند دقیقه دیگه داخل فر نگه دارین.
* مقدار نشاسته ذرت، در دستور اصلی ٢٢٧ گرم بود، ولی من با اضافه کردن ٢٠٠ گرم نشاسته، خمیر لطیفی به دست آوردم و برای اینکه شیرینی تردی خودش رو از دست نده بیش از اون اضافه نکردم. بنابراین شما تا مقدار گفته شده جا دارین که نشاسته اضافه کنین.
* پودر دارچین من تمام شده بود و مطمئن نیستم اگه دارچین با آب مخلوط بشه در عمل همین ترکیب رو بوجود میاره یا نه, ( که البته بعید می دونم نشه ) بنابراین بد نیست برای تنوع دادن به طعم این شیرینی از هر دو پودر استفاده کنین.
* پودر دارچین من تمام شده بود و مطمئن نیستم اگه دارچین با آب مخلوط بشه در عمل همین ترکیب رو بوجود میاره یا نه, ( که البته بعید می دونم نشه ) بنابراین بد نیست برای تنوع دادن به طعم این شیرینی از هر دو پودر استفاده کنین.
لطفاً برای بزرگنمایی تصاویر مراحل کار، بر روی اونها کلیک کنید.
به همین سادگی، به همین خوشمزگی :))
امیدوارم خوشتون بیاد ***
من اولین بار که این شیرینی رو دیده بودم عاشقشون شده بودم . فکر کنم چون قارچ خیلی دوست دارم برام خیلی جذاب بودن . خیلی خوشگلن . دستت درد نکنه لاله جون .
ReplyDeleteممنونم عارفه جان
Deleteمنم اولین بار که این شیرینی رو دیدم خیلی خوشم اومد. شاید بخاطر اینکه برای فرم دادنش از قالب استفاده نمی شه :)
*** در هر حال ممنونم
Vayyyyyyy Che naz shode ,,, ,, kheili jalebe va motofovavet ,, mamnun azizam
ReplyDelete*** ممنونم سمانه جان
Deleteخیلی خوشگل شدن که اینا ، وااای عاشقشون شدم ، دست گلت درد نکنه لاله ی هنرمند
ReplyDeleteممنونم رزی جون :))
Deleteخیلی قشنگ شده لاله جون منم مثل عارفه جون فکر کنم چون عاشق قارچم خیلی قیافه این شیرینی رو دوست دارم پارسال برای عید درست کرده بودم مهمون اومده بود خونمون یکی از فامیلهای دورمون بود خانوم مسنی بود دیدم با تردید به میز نگاه میکنه فهمیدم متوجه نشده گفتم قارچ نیست کوکی هست کلی خندیدیم :))
ReplyDelete:))) آخی
Deleteba salam
ReplyDeleteMishe be jaye poodre cacao az darchin estefadeh konam?aya ba in shirini joor dar miad?
سلام سحر جان
Deleteفک می کنم خوب بشه راستش من خودمم تصمیم داشتم با هر دو طعم درست کنم ولی دارچینم تمام شده بود و چون مطمئن نبودم پودر دارچینم در عمل خودش و به این خوبی نشون بده توی رسپی نیاوردم با اینحال فک می کنم خوب بشه
یک سالی میشه که این شیرینی ها رو دیدم و دلم می خواست درست کنم لاله...ولی نه وقت نکردم و نه حسش بود نه یادم!!
ReplyDeleteنه که قارچ خیلی دوست دارم ازشون خوشم اومده بود..مرسی واسه یادآوری عزیزم..خیلی عالی درآوردی..نوش جونتون
الهی ... منم خودم بیشتر از یه ساله که این شیرینی ها تو برنامه ام بوده درست کنم و حالا فرصت کرده ام ولی باورم نمی شد اینقدر شیرینی راحتی باشه
Deleteشمام دست به کار شو که پشیمون نمی شی :)
Khalili mamnun,, va kheili zyba va sary. Az neshaste gandom myshe estefade kard?? Va aya mesle byskoyt manand myshe?
ReplyDeleteGharcharo nemishe onvari gozasht?? Bebakhshid ke kheili soal porsydam, mamnun
خواهش می کنم عزیزم :))
Deleteبا نشاسته گندم تجربه ندارم و مطمئن نیستم این نتیجه رو می ده یا نه در مورد تردی اش اصلا مثل بیسکویت نیست بیشتر مثه نون برنجی خودمون می مونه و در مورد اینکه بر عکس بذاریموش اونوقت دیگه هیچ لطفی نداره چون این شیرینی بخاطر این حلقه کاکائویی که داره نماد قارچ پیدا کرده اگه برعکسش کنیم دیگه هیچ شباهتی به قارچ پیدا نمی کنه
***
لاله یعنی تو محشری!!! اول که صفحه رو تو موبایلم باز کردم از بس شیرینی ات خوب شده یه لحظه فکر کردم واقعا قارچه! بعد که اومدم پای لپ تاب می بینم که لاله خانوم ما چه کرده!!! دستت طلا! تا حالا این شیرینی رو درست نکردم ولی حتما با این دستور خوب تستش می کنم. راستی کلی ذوق کردم وقتی کامنت ها رو دیدم
ReplyDeleteممنونم شبو جان ایشالله اگه درست کردی خوشت بیاد
Deleteراستش خودمم کلی ذوق کرده بودم بالاخره بعد از مدتها موفق شدم برای تو و چند تا از دوستای دیگه کامنت بذارم :))))
سلام لاله جون ،عزیزم ممنون از اینکه دستورش را گذاشتی خیلی شیرینی ناز و خوشمزه ای شده بود ما که خدا شکر اینبار متفاوت از قبل ، قبل از پدیدار شدن در وبلاگت سعادت داشتیم تستش کنیم خیلی عالی بود ممنون از زحماتت امیدوارم هر روز موفق تر از پیش باشی . ارادتمند فرزانه
ReplyDeleteسلام فرزانه جون
Deleteخوشحالم که خوشتون اومده
*** ممنون از کامنتت عزیزم
من متوجه ماده سفید رنگی که داخل زرده ها هست نشدم. البته تو سفیده تخم مرغ یه چیزایی میبینم میگیرم بدم میاد ولی مگه زرده هم داره؟ ای کاش با عکس نشون میدادی. شیرینیهای بامزه ای شد عزیزم
ReplyDeleteآزیتا
شرمنده آزیتا جان اشتباها نوشتم داخل, منظورم همون ماده سفیده چسبیده به زرده است الان تصحیحش می کنم
Deleteمرسی از یادآوریت و ممنون از تعریفت
:)
مثل همیشه عالی بود، اولین بار بودم دیدم... مرسی
ReplyDeleteممنونم زارا جان
Delete*** شمام مثه همیشه لطف دارین
لاله جون دستت درد نکنه خیلی خوشگل شدن. امیدوارم فرصت بشه و منم بتونم این شیرینی رو زودتر درست کنم.
ReplyDeleteممنونم یاسمین جون
Deleteایشالله درست کنی و خوشت بیاد چون هم خیلی راحت درست می شه هم خیلی خوشمزه است
***
خدای من ن ن این چه جالب شده ، یعنی کاملا متفاوت ت ت ت
ReplyDeleteبی نهایت زیبا و همینجور طبق معمول بی نهایت اسمی برازنده :) باید امتحانش کرد ، خدای من چقدر دستور دارم که باید انجام بدم
فقط ی سوال ، چجوری وقتی هر ۲ تا دستت مشغول کار هست ، اینجور عکسهای قشنگ میگیری ؟؟ :))) :****
ممنونم گیلدای عزیز
Deleteبعید می دونم اگه امتحان کنی خوشت نیاد ضمن اینکه خیالت راحت باشه این شیرینی خیلی راحت و سریع اماده می شه
در مورد عکسا هم از پایه دوربین استفاده می کنم. اونجا که بتونم خودم عکس می گیرم اونجا که دستام بند باشه می ذارم رو تایمر دوربین
:))))
*** بازم مرسی از کامنتت
یه سوال برام پیش اومده اینجور وقتا بامداد کجاست ؟؟؟؟اخه اینجا که بود خیلی جوگیر میشد کمکت کنه:)))))))))))
ReplyDeleteبامداد از وقتی آی پد گرفته یا داره می کشه یا داره فرار می کنه دیگه وقت نمی کنه به من کمک کنه :))
Deleteوای من یه ساعت نوشته بودم همه پرید که :(
ReplyDeleteحالا خلاصه کنم عزیزم. اولا که این شیرینی بسیار هیجان انگیز و جذابه. دستت طلا..... بعدم پرسیده بودی کجای دنیا داریم می ریم..... همسری من یه ماهه رفته برکسل بلژیک درس بخونه. منم تا چند ماه دیگه بهش ملحق می شم. بدم نمی اومد اگه بهت می گفتم می آم آفریقا پیش تو :) البته ساقه زندگی تو آفریقا رو داشتم ولی افریقالی شمالی نه جنوبی.... الجزیره کنار دریای مدیترانه. دریاش رو خیلی دوست داشتم با وجود این فکر کنم آفریقای جنوبی خیلی هیجان انگیز تره..... طبیعتش و سنت هاش برام جالبه. بعدشم چرا عکسات رو روی اون میز مشکی خوشگله که من عاشقشم ننداختی ؟؟؟؟؟/ البته اینم خوبه ها. همیشه می خواستم بهت بگم اون میزو خیلی دوست دارم. یادم می رفت :) امیدوارم یه روزی یه جای دنیا ببینمت. می بوسمت
شادی جون اولا ممنونم :)
Deleteدوما منم خیلی دوست دارم ببینمت و اگه یه روزی بیای اینجا خیلی خوشحالم می کنی ضمن اینکه منم امکان این رو پیدا می کنم یه میز یادگاری بهت پیشکش کنم :)) راستش من خودمم اون میزا رو خیلی دوست دارم ولی خواستم کمی تنوع ایجاد کرده باشم
جدا از اون امیدوارم هر جا هستی خوش باشی و آینده خیلی خوبی در انتظارت باشه. می دونم ناراحت همسرت هستی ولی از من به تو نصیحت تا می تونی از دیدن پدر مادرت لذت ببر و در کنارشون باش که بعدها هر چقدرم وابسته نباشی آرزو می کنی یه لحظه پیشت باشن ... مرسی از کامنتت
وای چه خوشکله
ReplyDeleteمن هنوزم باورم نمیشه که اینا شیرینی هستند
خیلی خوب شکلشون رو دروردی عزیز
دستت درد نکنه
:-)
مرسی عاطفه جووون
Delete:))
وای اینا چه خوشگلن . فرزانه جون تو فیس بوک دستورت رو به اشتراک گذاشته بود ولی عکس نداشت. الان که دیدم وسوسه شدم که درستش کنم. مرسی
ReplyDeleteمرسی معصومه جون
Deleteمنم بدم نمی یاد یه بار دیگه درست کنم, خواستی بیا با هم درست می کنیم ... قول می دم جریان شیرینی دانمارکی نشه :)))
سلام لاله جون بالاخره موفق به دیدن این قارچها شدم.چند روز پیش اومدم فقط دوتا عکس دیدم و هیچی دیگه نتونستم ببینم.دیدم نوشتی شیرینی قارچ .من که فکر کردم واقعا اینا قارچند چون راستش را بخواهی تا به حال ندیده بودم.داشتم از تعجب ذوق مرگ میدشم.کامنت هم که پر واضح نتونستم بذارم.تو بلاگ خودم برایت نوشتم. که انها شیرنی هستند ؟فکر کنم نخونده بودی.امروز همین الان اومدم و دیدمشون.چقدر بامزه هستند.خیلی خوشگلند.حتما درست میکنم.زیاد حرف نزنم برم بقیه را بینم تا دوباره اسیر و عبید این فیلترینگ نشده ام..شاید نتونم برایت چیز دیگه ای بنویسم.ممنون از همه چیزهای عالی که گذاشته ای.بوس بوس صد تابوس.:)
ReplyDeleteسلام مژگان جون خیلی خوش اومدی
Deleteشرمنده نه کامنتت و ندیدم ولی واقعا راسته که میگن دل به دل راه داره چون همین الان عجله ای عکسای پست کاپ کیک و گذاشتم تو فیس بوک و چون چند روزی بود ازت خبر نداشتم اومدم بیام وبلاگت ببینم کامنتی که اونبار برات فرستادم و خوندی؟ که دیدم از شما کامنت دارم
در هر حال ممنونم عزیزم گرچه زحمت می کشی ولی واقعا از دیدن اسمت خوشحال می شم
****
Laleh jonam man delam mykhad in shirini ro dorost konam vali neshaste zoroat peida nakardam har chi toye foroshgah gashtam peida nakardam,,, mygam be jaye in neshaste Jay gozini nist?? Komakam kon man inaro kheili dost dashtam. Aslan bedone on nemishe???
ReplyDeleteMamnu
راستش من جایگزینی براش نمی شناسم حتی مطمئن نیستم نشاسته گندم هم بتونه جایگزینش بشه ... احتمال می دم ایران زندگی نکنین اگه اینطوره به چه اسمی دنبالش گَشتین شاید بتونم کمکتون کنم
Deleteالبته ممکن است با آرد تنها هم بشه این شیرینی رو درست کرد ولی قطعا به این تردی نمی شه
DeleteSalam laleh jon,, bale man kharej az keshvsr zendegi mikonam, va man faghat raftam dar ghesmate ard va shirinil va chizi ro nadaidam,, ba arde zorat fargh mikone doroste??
ReplyDeleteHala age beshe bedone on emtehan mikonam,, faghat 200 g neveshtid bara arde zorat mishe 1 peimane?? Va bejash az ard mamoli estefade konam? Va yek soale dige shoma dastor hay ke toye facebook myzarid hamashon in ja ham hast??
Akhe on rolete khal khali rodidam kheili zyba bod, Vayy bebakhshid ensha neveshtam:):):)
سلام عزیزم
Deleteدوست من, اگه توی رسپی ها دست برده بشه قطعا نتیجه اصلی رو نخواهد داد, من به شما پیشنهاد نمی دم از آرد استفاده کنین چون معمولا شیرینی هایی که از ترکیب ارد گندم و ذرت درست می شن ترد می شن و اگه از ارد تنها استفاده بشه اون تردی و اون نتیجه رو نداره و حالا که خارج از کشور هستین حتما به راحتی می تونین نشاسته ذرت
corn starch
رو تهیه کنین حالا اگه یه فروشگاه نداشته باشه قطعا فروشگاه دیگه داره. بنابراین به نظر من بهتره اول تلاش کنین و اگه نتونستین پیدا کنین اونوقت موارد دیگه رو امتحان کنین. در مورد سوال بعدی تون یه پست در مورد مقیاس های اندازه گیری گذاشته ام که می تونه بهتون کمک کنه و شاید تو موارد دیگه هم به دردتون بخوره و این آدرس لینکش است
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
در مورد اون رولت خال خالی هم هنوز دستورش رو نگذاشته ام ولی انشالله سعی می کنم دوباره درست کنم و بذارم
و اخر اینکه خواهش می کنم, خوشحال می شم بتونم کمکت کنم
موفق باشی
man in shirini ru pokhtam vali kheyli seft shod va khoshk bud dalilesh chiye mishe begid 2 bar pokhtam va har 2 bar injuri shod mamnun misham javabamo bedid :)
ReplyDeleteخواهش می کنم عزیزم حتما
Deleteفقط دو تا سوال: از ارد گندم تنها استفاده کردین یا نشاسته ذرت هم بهش اضافه کردین؟
و دیگه اینکه وقتی شیرینی رو از فر در اوردین تهش تیره بود و به سوختگی می رفت یا نه طلائی بود؟
اهان و یه سوال دیگه فاطی جان: اینکه اندازه هات رو با پیمانه برداشتی یا وزنه دیجیتالی؟
Deleteسلام خانومی.
ReplyDeleteامروز از فیس بوک باهات آشنا شدم و خوشحالم.
شیرینی فوق العاده جذابیه.
امیدوارم همیشه شاد باشی.
مرسي از كامنتت زهرا جون
Deleteخوشحال مي شم بازم اينجا ببينمت
***** :))
Lelaeh Jon man ye fekri kardam faghat nakhandye mishe az arde sibzamini estefade kard be jaye zorat , arde sibzamini ham bara shirini dorost mikonam hamin ke tord ham myshe , goftam az shoma aval beporsam, mamnun
ReplyDeleteنه عزیزم چرا باید بخندم؟ اتفاقا شرط لازمه یه آشپزی خوب خلاقیت و شهامت اجرای اون است. در مورد آرد سیب زمینی راستش من تا این لحظه تجربه ای در زمینه شیرینی پزی ندارم و چون خودم از نزدیک امتحان نکردم نمی تونم نظری بدم ولی اگه فک می کنی خوب می شه امتحان کن و فرصت کردی خبرش رو به منم بده که بدونم راضی بودی یا نه
Delete***
سلام میشه اندازه پیمانه ها رو دقیق تر بگید
ReplyDeleteسلام عزيزم
Delete:) راستش من هـر چي دقت كردم متوجه نشدم كجاش رو دقيق نگفته ام
*** با اينحال مي تونين از اين لينك براي تبديل اندازه ها كمك بكيرين
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
ممنونم از پيامتون
Laleh jan dorostesh kardam faghat az man mesle shoma sefid nashod, keremi shod. Benazareton bara chi?
ReplyDeleteسلام عزيزم فكر نمي كنم مشگلي داشته باشه، اگه به عكسها دقت كنين متوجه مي شين شيريني هاي منم كرم رنگه
Delete*** بهرحال اميدوارم از طعمش لذت برده باشين
من امروز این شیرینی ها ی خوشگل رو درست کردم :)
ReplyDeleteفوق العااده خوش مزه و خوش عطر بودن
ممنونم از دستور خوبتون
سلام دوست عزيز
Deleteخوشحالم كه دوست داشتيد و نوش جان