یکی از گزینه های خوب برای مواقعی که نمی دونیم چی باید درست کنیم این خوراک خوشمزه است که هم راحت است, هم سریع آماده می شه و هم اگه تا بحال اون رو امتحان نکردین, مورد خوبی برای تنوع دادن به میز غذاتون است. این غذا رو هم می شه با سیب زمینی سرخ کرده سرو کرد, هم می تونین با نون میل کنید.
در واقع من این غذا رو از جایی یا کسی یاد نگرفته ام و یه بار که احساسات آشپزی ام گل کرده بود و از غذاهای دیگه خسته شده بودم مرغ رو به شکلی که در زیر توضیح می دم پختم و برای اینکه از سادگی درش بیارم و خشک نباشه با سسی شبیه سس بشامل که مادر سس های فرانسوی است و یک بار مفصل در موردش صحبت می کنم خوش طعمش کردم :)
مواد لازم:
سینه مرغ دو عدد
پیاز متوسط دو عدد
قارچ ٢٥٠ گرم
آبلیمو ٢ قاشق غذاخوری
سیر پوره شده ١ قاشق چایخوی
زنجبیل پوره شده ١ قاشق چایخوری
روغن زیتون به میزان لازم
نمک فلفل ادویه به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
کره یک قاشق
آرد ١ قاشق غذاخوری سرپر
آب مرغ ١ لیوان
شیر نصف لیوان
زرده تخم مرغ ٢ عدد
بهتره اول یه توضیحی در مورد قارچ بدم: اگه قارچ تازه در دسترس دارین اونا رو بسته به میل خودتون, خرد یا درسته با مقداری آبلیمو روی حرارت تفت بدید تا جایی که آب قارچ کاملاً گرفته بشه. آبلیمو, هم باعث می شه قارچها سیاه نشن و هم طعم اون رو بهتر می کنه.
بعضی ها در حین تفت دادن قارچ از روغن استفاده می کنن ولی من معمولاً اون رو بدون روغن تفت می دم. اگه مقدار قارچتون زیاد بود و نگران بودید پلاسیده بشه, بهترین کار اینه که به همین روش اونا رو تفت بدید, بسته بندی کنید و داخل فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ رو به سبک ژولین، یعنی به صورت کاملاً باریک خرد می کنیم. بعد اونها رو شسته و داخل آبکش می ریزیم، منتها قبل از اینکه تمام آبش گرفته شه روی حرارت ملایم گذاشته تا با همین مقدار آب, آروم آروم پخته بشه. همون اول کارم نمک, فلفل، ادویه، سیر و زنجبیل پوره شده رو اضافه می کنیم تا در حین پختن, بوی مرغ رو هم بگیره.
توی این فرصت که مرغ در حال پختن است، پیازهامون رو درشت درشت خرد می کنیم و قبل از اینکه روغن اضافه کنیم کمی اونها رو تفت می دیم و مراقبیم بدون اینکه بسوزه کمی تغییر رنگ بده, بعد با یکی دو قاشق روغن اونها رو سرخ می کنیم.
اینکه می گم پیازها باید قهوه ای بشه بخاطر اینه که وقتی سس رو روی مرغ می دیم، اگه پیازها تیره باشه تفاوت رنگی که بوجود میاره ظاهر غذا رو بهتر می کنه.
در هر حال پیازهای سرخ شده, قارچ و مقداری زعفران دم کرده رو به مواد اضافه می کنیم و با کمی روغن زیتون اونا رو تفت می دیم و بعد از یکی دو دقیقه شعله رو خاموش می کنیم.
*
*
طرز تهیه سس:
ابتدا کره را روی حرارت ذوب می کنیم, آرد رو با کره تفت می دیم تا حدی که خامی آرد گرفته بشه و آب مرغ و شیر رو اضافه می کنیم. اگه آب مرغ در دسترس نداشتین می تونین از پودرهای آماده ی مرغ استفاده کنید. سریع مواد رو باهم مخلوط می کنیم تا سس یکدستی بشه. یکی از نکات تهیه این سس اینه که مقدار کره و آرد باید برابر باشه و اگه مقدار آرد بیشتر باشه طعم و بوی اون توی سس کاملاً حس می شه. و نکته ی دیگه اینه که باید مراقب باشیم آرد گلوله گلوله نشه. که اونم راه حل داره. اگه یکی از این ویسک هایی که من ازش استفاده می کنم داشته باشین, دیگه لزومی نداره نگران گلوله شدن آردتون باشین, مشروط بر اینکه مرتب و پشت سر هم مایه رو بزنین تا مواد کاملاً از هم باز شه. در هر حال بعد از اینکه سس یک دست شد, زرده های تخم مرغ رو بهش اضافه می کنیم, باز با ویسک می زنیم و حدوداً یک دقیقه بعد اون رو از روی حرارت بر می داریم.
در آخرین مرحله مرغ ها رو داخل ظرف سرو ریخته و با قاشق از این سس روی اون می دیم و غذای ما آماده است.
*
*
*
امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد :)
dastetun dard nakone.faqad y soal in sibzaminiha ro chetor dorost kardid kheili khoshrang shodand..
ReplyDeletemerc
**خواهش می کنم مریم جان
Delete***درواقع درست کردنش خیلی ساده است که حتماً تو همین چند روز پستش و می ذارم
ولی اگه مختصر بخوام بگم با سبزیجات معطر آماده و کمی روغن داخل فر
:)تا حدی که هم مغز پخت بشه هم سرخ
salam hamshahri :) khaste nabashid... weblogetoono kheili doos daram. man oon meygooye pofaki ro doros kardam khoshmaza bod , inam mikham emtehan konam. faghat ye soali, in sauce kheili booye kare mide ya na ziad?
ReplyDelete:) سلام عزیزم ممنون از لطفت
Deleteفاطمه جان خوشحالم از اینکه این وبلاگ بهانه ای شده تا علاوه بر دوستای خوب دیگه همشهری هام رو هم اینجا پیدا کنم. خصوصاً وقتایی مثه الان که شدیداً دلتنگ شهر و خانه ی پدری ام هستم, کمتر احساس تنهایی می کنم. دیگه اینکه خوشحالم که از میگو راضی بودی
فاطمه جان سس بشامل یکی از معروف ترین و در واقع محبوبترین سس هایی است که گرچه اصالتاً فرانسوی است ولی همه جای دنیا طرفدار داره. من تا بحال زیاد شنیده ام کسائی که می خوان برای اولین بار این سس رو امتحان کنن نگران طعمش باشن خصوصا بخاطر آردی که در اون استفاده می شه. ولی به جرات می تونم بگم همه ی کسایی که این سس رو امتحان کرده اند ازش راضی بوده اند. حسنی که این سس داره اینه که هم سریع آماده میشه و هم توی این غذا لحظه ی آخر به غذای اصلی اضافه می شه, پس اگه از طعمش خوشت نیومد راه حل داره و نهایتش اینه که مرغ ساده با سس گوجه فرنگی می خورین. ولی به نظر من ارزش یه بار امتحان رو داره, اون وقت اگه خوشت اومد هم خبرش و بهم بده هم وقتی انشالله دستورای دیگه ای با سس بشامل گذاشتم که باید قبل از پخت با غذای اصلی مخلوط بشه راحت تر می تونی تصمیم بگیری که درست کنی یا نه
mamnon azizam , man in sauce ro estefade mikonam too ghazaha (albate bedoone tokhmoe morgh. ba tokhme morgh ta hala emtehan nakardam) vali hamishe tu farayande pokht ezafe mikonam. masalan too lazaniya ke mipazim ham in sauce ro mizanim vali khob mizarim bepaze va tamesh be khorde mavad bere. mamnon az rahnemaiit. hatman emtehan mikonam ;-)
Deleterasti azizam manam mesle khodet ghorbat-neshinam. ehsase deltangito kheili khob dark mikonam :(
Deleteممنونم از همدردی ات عزیزم :)
Deleteفاطمه جان اگه این سس رو امتحان کردی دیگه مشگلی نداره, چون طعمش هیچ فرقی نمی کنه, البته از نظر من که این سس و خالی ام دوست دارم, فقط وقتی برای اولین بار می خواستم تخم مرغ بزنم نگران بودم مبادا بوی تخم مرغ بگیره که اونم چون داخل سس می پزه باز مشگلی نداره
:)) در هر حال منتظر خبرت هستم ببینم آخرش پسندیدی یا نه
به به ؛ خیلی زیباست و صد در صد خوشمزه ، دست هنرمندت درد نکنه
ReplyDelete:) ممنونم عزیزم
Deleteعالیه.... اون سیب زمین ها محشر شده.... خیلی غذای دلچسبی بوده ( از عکساش معلومه) جای من خالی :)
ReplyDelete***مرسی شادی جون لطف داری:))) حیف که راه دوره ولی امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد
Deleteتو به روح اعتقاد داری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ReplyDelete:)) لیلا؟؟
Delete:)))))))))))))))من آره, اون به من اعتقاد نداره
سلام لاله خانم هنرمند
ReplyDeleteمن این غذا رو درست کردم البته پاستا حلزونی مگ هم اضافه کردم
طعم سس خیلی خوب شده بود ممنون از دستور غذا.
می شه غذا برای کودک 2 ساله هم بذاری
سلام دوستم
Deleteخواهش می کنم عزیزم. خوشحالم که دوست داشتی باهات موافقم با پاستا هم خیلی خوشمزه می شه
راستش تصمیم دارم یه سری غذا مربوط به غذای کودک توی لیست غذاهام بذارم.البته نه مشخصا برای بچه های 2 ساله ولی غذاهایی که برای بچه ها مناسب باشه و ترجیحا ظاهر کودکانه داشته باشه تا بچه ها بیشتر به خوردن ترغیب بشن
*** انشالله به زودی
vaghean mamnun azatun kheili basalighe hastin kheili ham khubo kamel tozih dadin
ReplyDelete:)) خواهش می کنم اکرم جوون ممنون از کامنتتون
Deleteسلام ....مرسی از دستورهای غذایی خیلی عالی....من وبلاگتون رو خیلی دوست دارم....چجوری میتونم همه رسپی های وبلاگ رو ببینم؟
ReplyDeleteسلام محبوبه جان ببخشید اگه دیر جواب می دم
Deleteراستش متوجه منظورتون نشدم اگه منظورت دستورهای قبلی است که می تونی پائین هر صفحه روی گزینه
older post
کلیک کنی تا به صفحه قبل بری و رسپی های قبل تر رو ببینی ولی اگه منظورت از این لحظه به بعد است سه جور می شه یه وبلاگ رو دنبال کرد البته از نظر کسی که اطلاعات
:) چندانی در این مورد نداره
یا تو قسمت
followers
از طریق
join this site
یا از طریق لایک کردن اون پیج در فیس بوک
و یا به طور مرتب به اون وبلاگ سر زدن
البته همونطور که گفتم من خیلی تو این مسائل وارد نیستم و جوابی که بهت دادم در حد اطلاعاتی است که دارم
به هر حال خیلی خوشحالم که از این وبلاگ خوشت اومده
:) ممنون
لاله جون سلام با وبلاگت بر حسب اتفاق آشنا شدم از چند نظر برایم جالب بود اول اینکه شرایط زندگیت مثل منه ومی فهمم که غربت توی آفریقا یک معنای دیگه داره من هم بخاطر کار شوهرم با پسرم توی آفریفا زندگی میکنم.من تقریبا هر روز به وبلاگت سر می زنم واز چند دستور آشپزیت غذا درست کردم به جرات می تونم بگم عالی بود در کارت موفق باشی
ReplyDeleteسلام عزیزم ممنونم از لطفت
Deleteدرست می گی ... مشگلات اینجا از یه جنس دیگه است, که گاهی سختی های غربت رو
مضاعف می کنه, در هر حال خیلی خوشحالم که به من و وبلاگم سر می زنی و
:) *** امیدوارم بازم اینجا ببینمت
Salam,
ReplyDeletevaghean khosh salighe va honamand hasti, behet tabrik migam va eftekhar mikonam ke inchenin hamshahri ba estedadi daram
bedone eghrar in eki az behtarin herfei tari site ashpazi hast ke ta hala didam
jodai az in ke az didane karhat lezat bordam inke ek ham shahrimo inja didam kheali khosh hal shodam
barat behtarin hari arezo mikon Lale jan
*** سلام همشـــهری
Deleteممنونم از لطفت می دونم اینقدرا که تعریف می کنین نیست ولی امیدوارم در آینده بتونم بهتر از این عمل کنم
در هر حال کلی از تعریفات انرژی گرفتم و خوشحالم که چند تا همشهری خوب اینجا پیدا کرده ام
:)) ضمنا چه اسم با مسمایی برا خودت انتخاب کردی
به نظر خیلی خوشمزه می یاد. ممنون
ReplyDeleteخیلی خوشحالم که وبلاگتون رو پیدا کردم :)
*** ممنونم عزیزم منم از آشنائیتون خوشحالم
Deleteمرسی ازرسپی خوبت شف جونم
ReplyDeleteفقط یه سوال داشتم اینکه من می تونم زرده های تخم مرغ سس رو حذف کنم؟اخه خیلی سنگین و پرکالری میشه.یه سس سفید ساده یا همون بشامل طعمش خوب میشه؟مرسی عزیزم
سلام گل یخ جان لطف داری عزیزم ولی من هنوز راه زیادی دارم تا بتونم این عنوان سنگین
Delete*** و حمل کنم با این وجود از اطمینانت ممنونم
در مورد سس هم آره عزیزم هر طور که راحتین چون به نظر من توی اشپزی نشد نداریم طعمشم خیلی فرق نمی کنه می تونین برای اینکه یه کم با مزه سس سفید تفاوت داشته باشه مقداری سس خردل یا هر افزودنی دیگه که خودتون دوست دارین بهش اضافه کنین اگه نکردینم باز مهم نیست و خوشمزه می شه
*** به هر حال امیدوارم خوشتون بیاد
سلام آشپز های با سلیقه و با ایده هر جا که باشن همدیگه را پیدا می کنن :)
ReplyDelete:) سلام
Deleteممنونم از اینکه من رو در رده آشپزهای باسلیقه قرار دادین
***
سلام ممنون از وبلاگ خیلی مفیدتون این دستور خیلی شبیه چیکن استروگانئف هست دیگه؟
ReplyDeleteمن با خامه درست می کنم و فلفل دلمه هم میریزم
سلام الهام جان ممنونم عزيزم
Deleteبله شايد بي شباهت نباشه البته اينجا من مرغ و سس رو جدا آماده كردم و موقع سرو مقداي از سس رو روي مرغ مي ريزم ولي در چيكن استروگانف مرغ بعد از سرخ شدن همراه سس و خامه ترش تفت داده مي شه، با خردل مزه دار مي شه و نهايتا براي خوش طعم تر شدنش از مقداري جعفري يا گشنيز هم استفاده ميشه
و همين تفاوتها نتيجه كار رو متفاوت مي كنه