غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.
و از اونجا که یکی از بخش هایی که همیشه جای خالیش رو در وبلاگم حس می کردم غذاهای سنتی شهر خودم اصفهان بود، تصمیم گرفتم حالا که ایرانم از تجربه بزرگترها کمک بگیرم و غذاهای سنتی مون رو توی وبلاگ قرار بدم تا اگه مورد پسندتون واقع شد بتونین بعنوان یه رفرنس ازش استفاده کنین.
این غذا مثل خیلی از غذاهای سنتی دیگه این روزها بین خود اصفهانی ها هم کمتر درست می شه و شاید به یکی دو بار در سال محدود بشه که توی خونه ما همین سالی یکی دو بار هم تهیه نمی شه و معمولاً وقتی هوس این غذا رو می کنیم، از خاله عزیزم که این غذا رو خیلی خوشمزه درست می کنن، می خوایم برامون درست کنن. به همین خاطر این بار هم تصمیم گرفتم از ایشون بخوام تا زحمت درست کردن و آموزش اون رو توی وبلاگ متقبل بشن.
به هر حال ما که از خوردن این غذا خیلی لذت بردیم. هم به خاطر دست پخت خوب خاله و هم بخاطر سفره های بی ریا و پرمحبتشون که همیشه به دل ما نِشَسته و می شینه و باعث می شه طعم و مزه غذاهاشون دو چندان بشه. پس امیدوارم اگه شما هم اون رو درست کردین از خوردن این غذای سنتی، در کنار خانواده لذت ببرین.
مواد لازم برای سس قیمه ریزه:
پیاز متوسط ١ عدد
رب گوجه فرنگی ٢ قاشق غذاخوری سر پر
گوجه فرنگی رنده شده ٤ عدد
شنبلیه خشک ١ قاشق غذاخوری
زردچوبه ١ قاشق غذاخوری سر صاف
آب غوره نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
مواد لازم برای قیمه ریزه:
گوشت بدون چربی ٣٠٠ گرم
آرد نخودچی ٣٠٠ گرم
شنبلیله خشک ١ قاشق مرباخوری
آب به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
شنبلیله خشک ١ قاشق مرباخوری
آب به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز رو در مقدار کمی روغن تفت داده و وقتی طلائی شد رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم وقتی خامی رب گرفته شد زردچوبه رو اضافه کرده و مجدداً اون رو تفت می دیم.
حالا گوجه های رنده شده رو اضافه می کنیم که البته تا من اومدم به خودم بجنبم خاله جون اون رو اضافه و تفت داده بودن اینه که در عکس اثری از گوجه ها نیست :)) به هر حال بعد از کمی تفت دادن گوجه شنبلیله خشک رو همراه نمک و فلفل سیاه اضافه و باز مایه رو روی حرارت تفت داده و ظرف رو تا نیمه از آب پر می کنیم و وقتی آبغوره رو هم اضافه کردیم اجازه می دیم آب خوراک روی حرارت متوسط به جوش بیاد و در این فاصله قیمه ریزه ها رو آماده می کنیم.
برای آماده کردن قیمه ریزه ها ابتدا گوشت لخم رو در هاون یا غذا ساز له می کنیم؟ خرد می کنیم؟ می کوبیم؟ نرم می کنیم؟ :) تا به شکل زیر در بیاد. آرد نخودچی رو در ظرفی ریخته نمک فلفل و زردچوبه رو به اون اضافه کرده و در نهایت با گوشت کاملاً ورز می دیم و کم کم مقداری آب در حدی که باعث انسجام و یک دست شدن مواد بشه اضافه می کنیم. در آخر شنبلیله رو هم اضافه و برای اینکه قیمه ریزه ها در حین پخت وا نره، یک بار دیگه خمیر رو داخل هاون یا غذاساز با هم مخلوط می کنیم.
حالا یه ظرف آب کنار دستمون می گذاریم. قیمه ریزه ها که باید بزرگتر از فندق و کوچکتر از گردو باشه رو کاملاً با حوصله توی دست گلوله کرده و هر جا لازم بود دستمون رو خیس می کنیم. بعد قیمه ریزه ها رو دونه دونه داخل آبی که دیگه به جوش اومده و روی حرارت ملام قرار داره می ندازیم و بدون اینکه در ظرف رو بگذاریم و حرارت رو زیاد کنیم اجازه می دیم قیمه ریزه ها به مدت ٤٥ دقیقه تا یک ساعت بدون درپوش بپزه.
و نهایتاً قیمه ریزه نخودچی یا قیمه زه نخودچی یا قرمزه نخودچی شما آماده است، فقط کافی است مقداری نون محلی توی آب اون تیلیت کرده و همراه سبزی خوردن و ترشیجات نوش جان کنین***
نکته:
* برای درست کردن قیمه ریزه حتماً باید از گوشت لخمی که داخل غذاساز یا هاون له کرده ایم استفاده کنیم و به هیچ عنوان نباید از گوشت چرخ کرده استفاده کرد.
* موقع اضافه کردن قیمه ریزه ها به آب خوراک، مراقب باشید شعله گاز کم باشه تا قیمه ریزه ها وانره.
* در قابلمه رو به هیچ عنوان نبندید تا قیمه ریزه ها وانره.
* بعضی ها به جای شنبلیله از نعناع استفاده می کنند.
* این مقدار مواد برای ١٥ - ١٢ نفر مناسب است، پس بسته به تعداد افراد خانواده مواد رو نصف یا به ١/٣ برسونید.
* در صورتی که خارج از ایرانید و نان محلی در دسترس ندارید می تونین از این دستور برای تهیه نان خشک استفاده کنید.
امیدوارم از این غذای سنتی خوشتون اومده باشه ***
برای آماده کردن قیمه ریزه ها ابتدا گوشت لخم رو در هاون یا غذا ساز له می کنیم؟ خرد می کنیم؟ می کوبیم؟ نرم می کنیم؟ :) تا به شکل زیر در بیاد. آرد نخودچی رو در ظرفی ریخته نمک فلفل و زردچوبه رو به اون اضافه کرده و در نهایت با گوشت کاملاً ورز می دیم و کم کم مقداری آب در حدی که باعث انسجام و یک دست شدن مواد بشه اضافه می کنیم. در آخر شنبلیله رو هم اضافه و برای اینکه قیمه ریزه ها در حین پخت وا نره، یک بار دیگه خمیر رو داخل هاون یا غذاساز با هم مخلوط می کنیم.
حالا یه ظرف آب کنار دستمون می گذاریم. قیمه ریزه ها که باید بزرگتر از فندق و کوچکتر از گردو باشه رو کاملاً با حوصله توی دست گلوله کرده و هر جا لازم بود دستمون رو خیس می کنیم. بعد قیمه ریزه ها رو دونه دونه داخل آبی که دیگه به جوش اومده و روی حرارت ملام قرار داره می ندازیم و بدون اینکه در ظرف رو بگذاریم و حرارت رو زیاد کنیم اجازه می دیم قیمه ریزه ها به مدت ٤٥ دقیقه تا یک ساعت بدون درپوش بپزه.
و نهایتاً قیمه ریزه نخودچی یا قیمه زه نخودچی یا قرمزه نخودچی شما آماده است، فقط کافی است مقداری نون محلی توی آب اون تیلیت کرده و همراه سبزی خوردن و ترشیجات نوش جان کنین***
نکته:
* برای درست کردن قیمه ریزه حتماً باید از گوشت لخمی که داخل غذاساز یا هاون له کرده ایم استفاده کنیم و به هیچ عنوان نباید از گوشت چرخ کرده استفاده کرد.
* موقع اضافه کردن قیمه ریزه ها به آب خوراک، مراقب باشید شعله گاز کم باشه تا قیمه ریزه ها وانره.
* در قابلمه رو به هیچ عنوان نبندید تا قیمه ریزه ها وانره.
* بعضی ها به جای شنبلیله از نعناع استفاده می کنند.
* این مقدار مواد برای ١٥ - ١٢ نفر مناسب است، پس بسته به تعداد افراد خانواده مواد رو نصف یا به ١/٣ برسونید.
* در صورتی که خارج از ایرانید و نان محلی در دسترس ندارید می تونین از این دستور برای تهیه نان خشک استفاده کنید.
امیدوارم از این غذای سنتی خوشتون اومده باشه ***
وای لاله محشر بود! من تا حالا اسم این غذای خوشمزه رو نشنیده بودم! با دیدن عکسش تو این ظرف های خوشگل سنتی باور کن دلم رفت! حتما شنبلیله گیرم بیاد درستش می کنم! راستی خیلی خوشحالم که تعطیلات خوبی ایران داری! امیدوارم خیلی بهت خوش بگذره و دل تنگی هات جبران بشه! خدمت خاله هم خیلی سلام ما رو برسون و ازشون خیلی تشکر کن. می بوسمت عزیزم
ReplyDeleteخیلی لطف داری شبو جان
Deleteشاید به این دلیل اسمش و نشنیدی که جزء غذاهای سنتی اصفهان است
به هر حال امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد و توام هر چه زودتر خانواده رو ببینی
*** بازم از محبتت ممنونم
واااااااااااااااااااااااای لاله جان عالییییییییه
ReplyDeleteدهنم آب افتاد حتما درست می کنم
مرسی عزیز دلم
*** الهی
Deleteاز حالا نوش جونتون عطیه جان
و ممنون از لطفت
Salam laleh Jonam, halat chetore???:):):)eydat mobarak azizam, omidvaram in dafe betonam befrestam payamao,, kheili vaghte ke nemitonam payam bedam, kheiliili khoshhal shodam ke iran hasti va pishe khanevadat, omidvaram beheton kheili khosh begzare va salee besyar khobi dashte bashid.
ReplyDeleteMamnun aziZam babate in ghazaye khoshmaze hamin tor mahali. Man mahi 2-3 bar dorost mikonam albate ba on nan khoshkahi ke yad dadi, besyar khoshmaze mishe, Mamnunnam azat ,
سلام دوست عزیز ناشناس
Deleteممنونم ازتون و امیدوارم شما هم سال بسیار خوبی در پیش داشته باشین
چه یادآوری به جایی بود چون اون نون خشک خصوصا برای کسایی که خارج از ایرانند بهترین گزینه است و خوبه که لینک اون رو به متن بالا اضافه کنم
*** به هر حال نوش جونتون و بازم ممنون
Salam laleh Jonam , manam samaneh yadam raft bod ke khodamo moarefi konam,
ReplyDeleteAz khale ham mamnun babate in ghazaye khoshmaze, daste har doton. Dard nakone,,,,
Laleh Jon behet khosh begzare dar kenare
Khanevadeat azizam
سلام سمانه جووون
Deleteخوشحالم که سلامتی, این مدت که ازت بی خبر بودم فقط امیدوار بودم هر جا هستی خوب و خوش و سلامت باشی
ممنونم از محبتت و باز هم سال نو مبارک
سلام لاله جان
ReplyDeleteسال نو مبارک این غذا باید خوشمزه باشه من که دلم رفت برای اون ظرفهای خوشگل آبی
:) ممنونم عزیزم
Delete*** سال نو شمام مبارک
عرض ادب و ارادت....مطمئن هستیم که خوب و خوش و سلامتید و در حال بهرمندی از طراوت دل انگیز بهاری ایران.شاد باشید و شادان.روزگار ما نیز بد نیست.خوش به حال همه عزیزانی که این قیمه را با آن تربچه ها میل کردند. دهانمان آب می افتد اما چه فایده!روزگاری دل خوش بر آن داشتیم که شنبه ای از راه می رسد و می توان آن چه را که لذت بصری بردیم به دندان بکشیم.اما امروز تنها میتوانیم لحظه شماری کنیم که ایام گذشته باز آید.اما نمی دانیم آیا میتوانیم تمامی این غذاهای خوشمزه را به خاطر بسپاریم و درخواستش کنیم یا خیر؟!علی ایحال ما را بی خیال.شما و بامداد جان سعی کنید تا بیشترین بهره را از فضای بهاری ایران عزیز ببرید و در جوار خانواده محترم روزگار پرخاطره بسازید . همسر محترمتان همچون گذشته پرتلاش و توانمند فعال مشغول می باشند، اما خداییش را بخواهید ، کمبود یک تجلیگه امید و عشق را میتوان در چهره معصومش به آسانی یافت. ارادتمند....جمعی از دورماندگان از دست پخت هنرمندانه شما
ReplyDelete
Deleteسلام آقای دکتر و فرزانه جان
ممنونم از لطفتون. جاتون اینجا خیلی خالی است البته امروز جمعه بود و هوا برخلاف تصور شما ابری و بارانی ... ضمن اینکه هنوز هم صدای نم نم بارون از پشت پنجره به گوش می رسه و یه جورایی من رو دلتنگ خانه و همسر و دوستان کرده
به هر حال دل من و بامداد هم برای شب نشینی ها و همینطور دست پخت فرزانه جان تنگ شده انشالله به زودی می بینیمتون
*** محمد جان رو ببوسید
به به چه عجب ما رو با این خوراکهای خوشمزه اصفهان آشنا کردی نازنینم
ReplyDeleteآنقدر که تعریف شنیدیم و ندیدیم ، دلمون آب شد
حتما باید لذیذ باشه ، من که عاشق نخودم :)))))))))
مرسی ی ی ی
ممنونم گیلدا جون
Delete:)) امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد
لاله جان عالیه ، دست خاله ی نازنینت هم درد نکنه ، اینروزها حسابی لذت ببر و جای ما رو خالی کن :))
ReplyDeleteیادت باشه منم این غذا رو درست کردم ، اما با نعنا خشک ، اینبار باید شنبلیله بگیرم ، شنبلیله رو ماماان ن تو کله گنجشکی می ریخت ، میدونم که غذا رو خیلی خوش عطر میکنه ، بازم دستت درد نکنه و نوش جان :*
Deleteقربونت برم رزی جون
آره عزیزم یادمه, منتها اگه اشتباه نکنم مقدار آرد نخودچی ای که تو استفاده کرده بودی دو سه قاشق بود که در مقایسه با مال خاله خیلی کمتر بود البته بماند که مامان خودمم وقتایی که درست می کنن قیمه ریزه ها رو پر گوشت می گیرن اما اصلش همین مقداره که خاله استفاده کردن
در مورد نعناع و شنبلیله هم سلیقه ای است که توی نکته ها گفته ام ولی خوب دستور اصلی رو بر اساس اونچه که خاله گفتن نوشتم
:* به هر حال مرسی عزیزم ایشالله که توام خیلی زود یه سفر بیای این طرفا
بسیار زیبا بسیار اشتهاآور و حتما خیلی خوشمزه دستتون درد نکنه سلیقه تون قابل تحسینه دوست من ....موفق باشید
ReplyDeleteممنونم صفا جان
Delete*** خیلی خوشحالم که خوشتون اومده
سلام لاله جون. عیدت مبارک عزیزم.
ReplyDeleteبه به چه غذایی چه ظرفهای زیبای دلربایی...
ممنون بابت این غذای عالی......
من تمام عید رو مسافرت بودم و امروز برگشتم. دسترسی به نت و کامپیوترم نداشتم. وی پی ان هم هی قطع می شه.
خلاصه مشکلاتی از این دست باعث شد نتونم زودتر بهت سر بزنم. خیلی خوشحال شدم که اومدی ایران و عزیزانت رو دیدی
چقدر دوست داشتم همدیگه رو می دیدیم...
پسر گلت رو ببوس
همیشه شاد باشی عزیزم.
سلام نگین جان
Deleteممنونم عزیزم خیلی خوشحالم که سال نو رو با مسافرت و تفریح شروع کردی
امیدوارم تا پایان سال همیشه به تفریح و شادی باشی
خیلی خوشحال شدم از دیدن کامنتت
منم همینطور نگین جان
*** و باز هم ممنون
وااااااااااای چه پستی..چه رنگ و رویی..چه عطرهای خوبی....این پست رو خیلییییی دوست داشتم..خیلی زیاد
ReplyDeleteحتتتتما درستش می کنم...دست خاله عزیزت هم درد نکنه لاله گلی
حسابی خوش بگذرون
مرســــــی هانیه جون
Deleteجات خیلی خالی بود این مدت
خوشحالم که برگشتی و ممنونم عزیزم
وای لاله مرسی به خاطر این دستور خوب، دهنم آب افتاد، اون آبش را بده من تنها تنها میخورم، کلی هم نون توش ترید میکنم بعدش بادمیکنم میفتم یک گوشه، خیلی هوس کردم
ReplyDelete*** الهی الی جووون
Delete:)))))))) کلی از دستت خندیدم با تصور قیافه باد کرده ات
مرســـــی عزیزم
سلام لاله جون خوشحالم که با اومدنت آب زاینده رود هم باز شده و شادی و نشاط بهار رو تو اصفهان می بینی امیدوارم خیلی بهت خوش بگذره و ممنون از دستور غذای اصفهانی خیلی خوشمزه اگه بتونی چندتا دیگه از این غذا های خوشمزه سنتی را با اون عکسهای قشنگت بذاری خیلی ممنون میشم.
ReplyDeleteوبلاگت حکم کلاس آشپزی رو داره همراه با ایده هایی از یک خانم با سلیقه.
موفق و شاد باشی
سلام زهرا جان
Deleteآره واقعا دیدن زاینده رود بدون آب عذاب آوره و خودمم از این بابت خیلی خوشحالم
در مورد غذاهای سنتی هم حتما عزیزم اتفاقا غذاهای زیادی تو ذهنم هست که در اولین فرصت اونها رو توی وبلاگ قرار می دم
*** و آخر اینکه ممنونم از محبتت
اگه لطف کنی و نکاتی راجع به دم کردن و صاف کردن برنج شمالی هم بنویسی خیلی ممنون میشم چطوری این برنج های شمال رو به شکل برنج مجلسی پخت کنیم
ReplyDeleteباشه زهرا جان
Deleteدوستای دیگه ای هم راجع به طبخ برنج ازم پرسیده اند که اون رو هم در اولین فرصت به عنوان یه پست کامل البته در حد اطلاعات خودم توی وبلاگ قرار می دم
*** موفق باشی
سلام لاله جان امیدوارم ایران حسابی بهت خوش بگذره.این پستت حرف نداره با این ظرفای آبی هیجان انگیز.خلاصه من چند روزه هی میام نیگا میکنم ببینم پست جدید داری یانه و دوباره حظی میبرم ازین قیمه ریزه هاو حیفم اومد برات کامنت نذارم...شاد باشی
ReplyDeleteسلام فاطمه جان
Deleteممنونم عزیزم از لطفت این روزها بر خلاف زمانی که غنا بودم وقت آزاد چندانی ندارم به همین خاطر است که نتونسته ام پست جدید بذارم اما حتما به زودی در خدمتتون خواهم بود
♥ در هر حال خیلی خوشحالم از داشتن دوستان بامحبتی مثل شما
*** و ممنونم
(سلام نگین عزیز (البته اگه درست اسمتون رو دیده باشم
ReplyDeleteبا عرض شرمندگی موقع انتشار کامنتتون اشتباهاً اون رو دیلیت کردم
*** اما به هر حال ممنونم از محبتتون دوست خوبم
وای که قیمه ریزه چه لذیذه . دستت درد نکنه عزیز دلم .
ReplyDeleteممنونم عارعه جون
Delete:*
لاله جونم دل خیلی برات تنگ شده بود, اومدم احوالپرسی! امیدوارم که سفر خیلی بهت خوش بگذره و با یه دنیا انرژی خوب برگردی! همیشه به یادتم دوست خوبم! خوش باشی
ReplyDeleteسلام شبو جان ممنونم از لطفت
Deleteمنم دلم تنگ شده و امیدوارم تو هم هر چه زودتر یه سفر بیایی این طرفا
*** بازم مرســــــی عزیزم
سلام سلام .چقدر دلم برای وبلاگ زیبایت تنگ شده بود.مدنهاست که نتوانستم از فیلتر عبور کنم و به دوست خوبم سر بزنم. چقدر ذوق زده شدم وقتی که بالاخره امدم و امیدوارم که کامنتم فرستااده بشه. از اینهمه رسپی های عالی و فوق العاده لدت بردم. انگار برای عید هم به اصفهان امده بودی.امیدوارم که خیلی خیلی خوش گذشته باشد..از این غدای خوشمزه سنتی هم ممنون.. این عکاسی حرفه ای و عکسهای زیبایت حسابی مرا شگفت زده کرده .امید.وارم که همیشه موفق و شاد باشی. پسر خوشگل و نازت را ببوس.
ReplyDeleteسلام مژگان جان منم از دیدن اسمت خیلی خیلی خوشحال شدم و خیلی عذر می خوام از این همه تاخیر من در پاسخ به کامنتت
Deleteجای شما خالی هنوز هم ایرانم و به همین خاطر کمتر تونسته ام به وبلاگ برسم
به هر حال خیلی لطف کردی مژگان جان شماهم همیشه شاد باشید
سلام خانمی.. مدتی هست پست نمیگذاری. امیدوارم حالو احوالتون خوب باشه.خوش باشید. هدی
ReplyDeleteسلام هدی جون خیلی ببخشید که اینقدر دیر جوابتون و می دم
Deleteایرانم و به همین خاطر کمتر فرصت می کنم به وبلاگ سر بزنم
*** بازم ممنونم از لطفت و اینکه به یادم بودی
سلام امیدوارم خوب باشید خیلی وقته پست جدید نذاشتید گفتم احوالی ازتون بپرسم
ReplyDeleteسلام خاطره جون ببخشید عزیزم بابت این همه تاخیرم در پاسخ به شما
Deleteخیلی خیلی لطف دارین و ممنونم از اینکه به یادم بودین
هنوز ایرانم ولی انشالله به زودی با دست پر بر می گردم
*** بازم ممنونم ازتون
لاله جون بازم منم! دلم برات كلي تنگ شده بود! اومدم احوالپرسي! خوش بگذره عزيزم
ReplyDeleteسلام شبو جان مرســــی
Deleteشرمنده ام عزیزم ببخشید اگه اینهمه دیر جوابت و می دم
منم دلم برای تو و همه دوستای دیگه تنگ شده
اما انشالله به زودی روال قبل و شروع می کنم
*** مرسی که به یادم بودی عزیزم
Salam laleh Jonam ,halet khobe aizzam??? Goftam poste jadid nazashti byam hali azat beporsam, omidvaram behet khosh begzare, Hanoz mosaferati? Khosh bashi golam kenare khanevadat, samaneh
ReplyDelete*** سلام همشهری
Deleteآره سمانه جون جای شما خالی هنوز اصفهانم و کمبود وقت و مشگلات فیلترینگ اجازه نمی ده خیلی به وبلاگ برسم اما انشالله به زودی با دست پر بر می گردم
:* ممنونم از اینکه به یادم بودی
اومدم بگم جات خیلی خالیه! می دونی که من همیشه به یادتم!
ReplyDeleteسلام شبوي عزيزم
Deleteببخشيد اگه اينقدر دير بهت جواب مي دم فقط لطفاً به حساب بي معرفتيم نگذار
*** مرسسسسسي عزيزم، دل منم حسابي براي همه تنگ شده
خيلي شرمنده شدم شبو جان دقيقا با يك ماه تاخير جوابت و داده ام
Deleteبازم عذرخواهي مي كنم عزيزم
سلام دوست عزیز من مادر بزرگم که اصفهانی بود درست میکرد خدا رحمتش کنه فوق العاده خوشمزه درست میکرد و چند تا تفاوت داشت با این دستور 1 سیب زمینی داشت درشت خرد میکرد و در اب با
ReplyDeleteکوفته ها میپخت 2 نه شنبیلیه میزد نه نعنا
ممنون از دستور غذاهاتون
نیلوفر
سلام نيلوفر جان
Deleteاول عذرخواهي مي كنم بابت اين همه تاخير در پاسخ به پيامتون
خدا رحمت كنه مادربزرگتون رو، احتمالا براي اين از سيب زميني استفاده مي كردند تا آب خورش لعاب بيشتري بگيره، البته اين چيزي است كه به ذهن من رسيد ضمن اينكه غذا و آشپزي كاملا سليقه اي است و اضافه كردن سبزيجات كه معمولا در اين غذا استفاده ميشه فقط عطر و طعم بهتري به اون ميده كه دست پخت مادربزرگها اونقدر خوشمزه و خوش طعم
*** هست كه نيازي به اون نداره
:) بهرحال مرسي از پيامتون
سلام لاله جون.دلم برات تنگ شده.معلومه حسابی داره بهت خوش میگذره و خیال برگشتن نداری.!!!امیدوارم هر جا هستی سالم و شاد باشی.قربونت
ReplyDeleteسلاااام نيلوفر جان
Deleteممنونم عزيزم، منم خيلي دلم براي شماها تنگ شده، انشالله بزودي بر مي گردم و در خدمتتون هستم
*** مرسي كه به يادم بودي و ببخشيد كه اينقدر دير جوابت و دادم
salam
ReplyDeleteweblog ghashangi darid "Afarin".
ma ham 1 website ashpazi darim, khili khoshhal mishim age betonim to zamine ashpazi hamkari dashte bashim.
Ba tashakor meisam barati 09122178045
سلام ممنونم از لطفتون
Deleteمن آدرس ايميلم رو خدمتتون ميدم، لطف كنين توضيحات بيشتر رو به ايميلم بفرستيد تا متوجه بشم منظورتون از همكاري چي و در چه زمينه اي ست
Laleh.dh@Gmail.com
موفق باشيد
لاله خانم سلام
ReplyDeleteلطفان زودی برگردید و کارتون را باز ادامه بدید
دل همه ما تنگ شوده
رویااز کرمان
سلام رويا جون
Deleteخيلي خيلي ممنونم از لطفتون
واقعيت اينه كه دل منم خيلي براي شماها تنگ شده و اميدوارم هر چه زودتر روال قبل و از سر بگيريم
بازم ممنونم از پيامتون
!!!
ReplyDeleteسلام لاله جون.
ReplyDeleteدلم برات خیلی تنگ شده بود. مدتی بود نمیتونستم بیام بهت سر بزنم و همینطور به فیس بوک و ...
امیدوارم شاد و سرحال باشی در کنار عزیزانت.
سلام نگین جان
Deleteممنونم از لطفت عزیزم دل منم برای شما و همه دوستان تنگ شده
مرسی که به یادم بودی
*** شما هم شاد باشی عزیزم
سلام لاله جان
ReplyDeleteخیلی خوشحالم که بازم میتونم بیام اینجا یا سایتهای باقی دوستان.
عزیزم امیدوارم که هر جا هستی خوش باشی.
راستی چرا آپ نمی کنی؟
منتظرت هستم و آپم
سلام نگین جان ممنونم عزیزم
Deleteمنم از دیدن پیامت خوشحالم و انشالله بزودی در خدمتتون خواهم بود
ممنونم که به یادم بودی
Salam, Laleh Aziz, Kheyli kadbano hasty golam....Shad basheed
ReplyDeleteسلام :))
Deleteممنونم از لطفتون، شما هم همينطور، راستش چند باري به وبلاگتون سر زده ام و از كارهاتون لذت برده ام اما متاسفانه نتونستم كامنتي بذارم، نمي دونم ايراد از اينترنت من بود يا ... در هر حال بازم ازتون ممنونم
بسیار ممنونم از لطفتون لاله جون
ReplyDeleteخواهش می کنم عزیزم
Delete:*
سلام لاله خانم یک سوال دارم که زیاد مربوط به اشپزی نمیشه!!! می خواستم بدونم برای معرفی صفحه فیس بوکم(من هم یک بلاگ اشپزی دارم) چیکار باید بکنم ،میدونم که بلاگ و مطالب و عکسهای عالیتون باعث جذب افراد میشه اما بلاخره از کجا و چطور ااتفاق میافته که مردم صفحه فیس بوک را پیدا کنند. از همه پستهام عکس میگذارم و دوستانی که به بلاگ سر میزنند خیلی ابراز محبت میکنند اما هیچکس به فیس بوکم نمی اید.من هم در اروپا و در غربت و تنهای تنها هستم خیلی نیاز به دوست دارم تا این تنهایی رو پرکنم .یک دنیا ممنون میشم اگه راهنمایی کنید . خواهرکوچکتر شما صدف
ReplyDeleteسلام صدف جان
Deleteمن و ببخشيد كه با اين همه تاخير جوابتون رو مي دم، متاسفانه اين چند وقت اخير فرصت نكرده ام اونطور كه بايد به وبلاگ سر بزنم،
صدف جان نمي دونم چطور راهنمايي تون كنم ولي اونچه كه معمولا صفحات آشپزي انجام مي دن تعاملشون با همديگه ست
براي اينكار مي تونيد دستور غذاهاتون رو همراه لينك صفحه فيس بوك يا وبلاگتون روي وال صفحات ديگه اشپزي به اشتراك. بگذاريد، با اينكار اعضاء اون پيج ها با كارهاتون آشنا ميشن و بعد از مدتي مي تونين مخاطبين خودتون رو پيدا كنيد
ضمن اينكه صفحه سبز و ترش هم با كمال ميل در خدمتتون هست تا هنرهاتون رو به اشتراك بگذاره
بازم بابت تاخيرم عذرخواهي مي كنم
موفق باشيد
عالیییییییییییییی بود همشون
ReplyDeleteمرسی واسه من که تازه اشپزی یاد گرفتم.اونم اول ازدواج البته بعد 30 سال :دی
خیلی مفید بود مرسی
:))))
Deleteخواهش مي كنم هستي جان، اميدوارم از هر غذايي كه درست كردي لذت ببري
سلام
ReplyDeleteشما دستور همه غذا ها رو تو فر می گید
می شه اخرش که دراید میگید یه کوچولو هم تو مایکرو بگید
اخه من بیشتر با مایکرو کار می کنم
می شه با همین دستور تو مایکرو پخت اینا رو
سلام عزيزم
Deleteبله تا اينجا هنوز دستوري كه با ماكروويو انجام بشه نگذاشته ام، دليلش هم اينه كه از اونجا كه ماكروويو براي من بيشتر حكم گرم كننده و يخ شكن رو داره تجربه چنداني تو اين زمينه ندارم و قاعدتا نمي تونم كسي رو اونطور كه بايد، راهنمايي كنم
سلام فید وبلاگتون آپ نمیشه لطفا کنترل کنید
ReplyDeleteسلام دوست عزيز ببخشيد كه اينقدر دير پاسختون رو مي دم، علتش اينه كه كامنتتون اسپم شده بود و تازه اون رو ديدم
Deleteبهرحال اميدوارم الان مشگل حل شده باشه
salam laleh khanom, adam esfahani basheh o harfi az khoreshe mast nazaneh?
ReplyDelete