چند روزی بود بامداد ازم خواسته بود براش نونِ خشک درست کنم و هر دفعه یه جورایی نمی شد تا بالاخره فرصتی پیش اومد و این نون، که خیلی ساده و راحته و طعم خیلی خوبی هم داره رو درست کردم و وقتی با خوردن اولین تکه, به زبون بچه گونه ی شیرینش که سعی داشت خیلی ادبی صحبت کنه بهم گفت: طعم خیلی خوبی به آدم میده، خوشحالم کرد.
اینم مدرک جرم که موقع عکس گرفتن من طاقت نمی آورد و مرتب از طعم خوبش تعریف می کرد :))
این نون به خاطر کره ای که داره خیلی خوش طعم است و به نظر من ارزش درست کردنش و داره، حتی برای کسائی که ایران هستن و نون خشک همه جا در دسترسشون هست.
مواد لازم:
مایه خمیر: ٧ گرم یا یک قاشق غذاخوری سرخالی
آب گرم یک پیمانه
شکر دو قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
کره سه قاشق غذاخوری
آرد ٢/٥ تا ٣ پیمانه
کنجد یا سیاه دانه به میزان لازم
تخم مرغ ١ عدد
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم و مایه خمیر، آب گرم، شکر، نمک و کره رو با هم مخلوط می کنیم:
و آرد رو به تدریج، پیمانه پیمانه اضافه می کنیم. حدوداً ٢/٥ پیمانه کافیه ولی بسته به نوع آرد، تا جائی اضافه کنین که خمیر لطیفی به دست بیاد و به دست نچسبه.
بعد به مدت ٥ دقیقه اون و روی میزِ کارِ آردپاشی شده ورز بدین و اگه مثه من حوصله تون نشد از غذاساز استفاده کنین :)) و ده دفیقه بهش استراحت بدین تا ور بیاد.
همون طور که توی عکسم می بینید خمیر این نون خیلی لطیفه.
حالا به قول معروف ٤ تا چونه ازش می گیریم، سینی فر و چرب می کنیم و خمیر و خیلی نازک با وردنه باز می کنیم. تخم مرغ و مقداری با چنگال می زنیم تا از هم باز شه و روی خمیر می مالیم و بنا به سلیقه کنجد یا سیاه دونه می پاشیم.
من خودم نگران بودم نونم بوی تخم مرغ بگیره ولی طعم کره توی این نون قالب است و تخم مرغ فقط رنگ اون و طلائی می کنه.
در مرحله ی آخر،خمیر و توی سینی فر پهن می کنیم و و به مدت ١٥-١٠ دقیقه داخل فر گرم شده می گذاریم. البته خصوصاً در مورد این نون زمان, کاربرد چندانی نداره و به حرارت فرتون بستگی داره.
امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.
*
نوش جان
resource: land o lakes book
ووووااا...خُب بچه حق داره پیداس طعم خوبی به ادم میده.:)))))
ReplyDeleteجات خالی بود لیلا جون, با هر تیکه ای که بر می داشت می گفت فوق العاده ست!!! :)))
ReplyDeleteعزیزم خیلی خوشحالم که وبلاگت را بهمون معرفی کردی من لینکت کردم و از این به بعد اخبار وبلاگتو پیگیری میکنم تو سفره ایرانی هم کاراتو کم کم بذار عزیزم . برات آرزوی موفقیت دارم
ReplyDeleteمرسی الهام جان لطف دارین
ReplyDeleteشما هم موفق باشید :))
Leila jan age kami koloft tar begiram ,moshkeli nadare? Mamnun
ReplyDeleteنه عزیزم البته من لاله هستم ولی ضخامت خمیر به سلیقه خودتون بستگی داره, با این ضخامتی که من درست کردم نونها کاملاً برشته و ترد شده بود ولی اگه ضخامت خمیر و بیش از حد نرمال نکنین فکر نمی کنم مشگلی تو تردی اش بوجود بیاره:))
ReplyDeleteSalam laleh jan bebakhshid ke esmetono eshtebah neveshtam. Man az veblageton khosham amade va har roz sar mizanam ke bebinam chize jadidi nagozashtid man az tarighe veblahe leila ba veblageton ashena shodam , rasti manam Ahle esfahan hastam ham shahri dar omadim,movafagh bashi
ReplyDeleteSalam bebakhshid ke esmetono eshtebah neveshtam ,man az tarighe veblage leila ba shoma ashna shodam ,va har roz be veblageton sar myzanam , ke benan chize jadidi nagozashtid. Rasti manam esfahani hastam , ham shahri shodim ,va Alan kharej az keshvar hastam vaghean in veblaghaye Khob ashpazi chon shoma ,kheili komak mikone , mamnunnam ,movafagh va sarboland ashi ,omidvaram har roz shahede movafaghiate veblageton besham ,ba tashkore faravannnnnn.
ReplyDeleteسلام همشهری عزیز
Deleteممنون از این همه لطفی که به من دارید. خوشحالم که مطالبم و دوست داشتین و امیدوارم بتونم در آینده بهتر از این عمل کنم:))
Lale jan shoma tarze tahye nabat ro mydoni, mamnunn
ReplyDeleteسمانه جان یادمه طرز تهیه نبات رو توی راهنمایی یادمون دادن ولی حقیقتش جز اون مورد, من دیگه نبات درست نکردم ولی براتون سرچ کردم و لینکش و می گذارم امیدوارم بتونه بهتون کمک کنه:)
Deletehttp://www.iranchef.com/learning/coffeeshop/001780.php
سلام
ReplyDeleteبا تشكر از شما براي اين دستور
خيلي خوشمزه بود
شاد باشيد
سلام سارا جان
Deleteخوشحالم از اینکه خوشتون اومده
:)) شما هم
Laleh jan mishe be jaye Kare az roghan esteade kard?? Mikhastam dorostesh konam didam ey dele ghafel karam tamom shode ,hale nemidonam Khob mishe?? ,mamnun ,laleh jon bebakhshid mikhastam bedonam Alan onja kheili garme ??akhe in ja aslan asari az tabestan nist , mamnun
ReplyDeleteسمانه جون من فکر می کنم ویژگی خاص این نون و تعریفی که من از طعمش کردم فقط به خاطر کره ای بود که توش استفاده شد. مطمئن نیستم ولی فکر می کنم کره علاوه بر طعم نون, در خشک کردن اونم بی تاثیر نباشه, مگه اینکه به جای کره از روغن نباتی یا حیوانی
ReplyDeleteاستفاده کنی,
دیگه اینکه عزیزم اینجا ما الان تو فصل پرباران غنا هستیم به خاطر همین هوا خنک است؛ اگه بخوایم با ایران مقایسه کنیم تقریبا تو مایه های اواخر شهریور ماه شمالیم. راستی نگفتی شما کجا زندگی می کنی؟؟
Lalleh jan man ba shoharam sowed zendegi mikonim va khoshhal misham agae mosaferati be in keshvare dashti tashif beyarid khonamon,omidvaram shoma ham lahazate khobi ra dar kenare khanevadetan dashte bashid,movafagh bashi
ReplyDeleteسمانه جان مرسی از لطفت. حتما اگه فرصتی بود
ReplyDeleteشما هم اگه هوس سفر به آفریقا کردین غنا رو انتخاب کنین.
:)) خوشحال می شم از نزدیک ببینمت
Salam laleh jan ,dorostesh kardam kheili tamesh Khob shod va hamin tor Tord shod mamnunam be khatere dastore khobet , faghat kami chasbide bod be sini fer , vali bara dafe avalam Khob bod
ReplyDeleteLaleh jan mitoni chanta dastore Nan bezari , akhe kheili alye ke khodemon Nan dorost konim to khone , kheili mamnun. Misham
Va babate zahamatet motoshakeram , kheili veblage khobi dari ,
:))چه خوب سمانه جوون
ReplyDeleteشاید چسبیدنشم برای این باشه که سینی ت رو خوب چرب نکرده باشی چون مال من به راحتی از
***سینی جدا می شد. به هر حال امیدوارم این بار که درست می کنی عالی بشه
در مورد دستورهای دیگه نونم به روی چشم
***اتفاقا دستورای خیلی خوبی دارم که انشالله فرصت باشه حتما با هم تجربه می کنیم
لاله جون با ز هم سلام.همین الان آخرین چونه را تو فر گذاشتم .گفتم بیام تشکر کنم.پسرک که سینی اول را تمام کرد.اون هم با روغنی زیتون سیر دار. البه پسر من 20 سالشه :) نه مثل پسر کوچولوی ناز شما.خیلی عالی شد.ممنون دوباره.. فقط من از شکر آن کم کردم.و فلفل قرمز زدم توش.دیگه حسابی اسنکش کردم .:))
ReplyDeleteسلام مژگان جون
Deleteخواهش می کنم عزیزم.ماشالله شما خودت هنرمندی
تازه وبلاگتون رو دیدم حتما سر می زنم
راستی تا یادم نرفته این پیشنهاد را هم بدهم.من هر سینی را یک چیزی پاشیدم و روی 2 تا از آنها تخم خردل سیاه ریختم.عین خشخاش میشه.خوشمزه میشه.این کار را هم از یک غذای افریقایی یاد گرفتم که بر روی رول مرغشون با خمیر فیلو تخم خردل می پاشند..خیلی وقت بود که یک عالم تخم خردل داشتم و نیمی دونستم چکار کنم. حالا مدام نان شما را درست میکنم و روش میپاشم.باز هم تشکر.و ببخشید که انقدر مزاحم شدم.
ReplyDeleteاره مژگان جون با همه انواع دانه ها می شه بهش تنوع داد
Deleteتخم خردل رو من استفاده نکردم حالا که شما می گی خوشمزه می شه حتما یه بار امتحان می کنم
:)) در هر صورت خوشحالم که دوست داشتی و ممنون که بهم خبر دادی
واااااای خدای من عالی عاااالی عااااالی !!!
ReplyDeleteامروز بالاخره درستش کردم و زبانم قاصره از تشکر ... یک دنیا ممنون لاله خانمی گل و هنرمند
البته من نذاشتم به برشتگی مال شما بشه و بعد از 20 مین یه حالت بینابینی پیدا کرد که به نظرم کافی بود و زیبا
برای رومالش هم شخصا با تست یکی از نونهایی که تو فر رفت البته ! به این نتیجه رسیدم که کمی کره ذوب شده+ شکر رو به تخم مرغ ترجیح می دم چون سطح نونهام رو ساده تر بیشتر دوست داشتم !
بعد دیگه جونم براتون بگه برای دانه های روشم یه سری - اون تخم مرغی ها رو :دی -کنجد و شاهدونه نیم کوب زدم به همراه تخم گشنیز نیم کوب شده که هم خوشمزه و خوش عطرش کرد و هم به خاطر خواصش!
یه سری هم همون رومال کره و کنجد و شکر و پودر هل عااااالی بود خیلی خوش عطر تر بود به نظرم!
حالا در پخت های بعدی با انواع مغزها هم امتحان خواهم کرد ... خلاصه که دست مریزاد و یک دنیا ممنون از رسپی عالی و بی نظیر و بی نقصتون ... الهی سفره تون همیشه پر برکت باشه و کنار همسر و پسر گلتون روزگار رو به سلامتی و شادی و شیرینی سپری کنید... دستای خوشگل و توپولی بامداد کوچولوتون رو از جانب من غرق بوسه کنید لطفا
همیشه هاتون سبز و آروم گلبانو ...
ممنونم بهار جووون از این همه لطفت به من و خصوصا بامداد
Deleteخیلی خوشحال شدم از خوندن کامنتت و اینکه می بینم اگه زحمتی کشیدی نتیجه داده و از نتیجه کارت راضی بودی
ماشالله کلی ام سلیقه و ابتکار به خرج دادی که قطعا تو خوشمزه تر کردنش بی تاثیر نبوده
به هر حال مرسی عزیزم چه دعاهای قشنگی من متاسفانه بیان خوبی ندارم ولی امیدوارم
*** توام به همه خواسته هات برسی و هر روزت بهتر و بهتر از روز قبل باشه
مرسی لاله جون ... این چه حرفیه خانمی ؟! شکسته نفسی نفرمایید لطفا ...به این زیبایی و
ReplyDeleteشیوایی ،رسپی های عالی رو نوشتن ، قطعا فقط و فقط از یک بانوی هنرمند خوش صحبت برمیاد ... سلیقه ات رو همیشه و همیشه تحسین می کنم حتی قالب وبلاگت هم آرامش بخش و به جرات می تونم بگم از زیباترین انتخابهایی بود که دیدم، بین وبلاگهایی که مرتب سر می زنم ... قطعا تو خونه و بخصوص آشپزخونه این خانم با سلیقه هم آرامش و زیبایی بخصوصی وجود داره
....واینکه منم ممنونم از لطف و محبت شما
بهترین ها در انتظارت نازنین
ممنونم بهار جون ... امیدوارم همینطور باشه که می گی و بتونم روز به روز بهتر عمل کنم
Deleteبرای شما هم همینطور عزیزم
*** مرسی از پیام گرمت
Laleh jun ajab nune havas angizi hagh dare khob bamdad jun, dastet dard nakoneh khanumi
ReplyDeleteمرسي هما جووون مطمىنم درستش مي كني و منتظر عكسهاي خوشگلت هستم
Delete
ReplyDeleteسارا:
سلام عزیزم. به نظرتون میشه این نون رو توی ماکروفر هم درست کرد؟
مایکروفر گریل دار مثلا؟
چون اینجایی که من هستم اصلا از نون خبری نیست
مگر نون تست
اگه بتونم خودم توی خونه نون درست کنم, خیلی عالی میشه
ممنون می شم راهنمایی کنید
سارا جون عزيزم، شرمنده ام تا حالا تجربه اي تو پخت نون توي ماكرويو نداشته ام
Deleteعذر مي خوام اگه نتونستم راهنماىيت كنم
***
چرا شرمنده عزیزم؟ ممنون از جوابت. لطف کردی
Deleteقربانت سارا
:)
Deleteممنون از شما
♥ ♥ ♥
سلام لإله خانوم مثل هميشه عالي بود تشكر من هميشه از كارايي كه مي زارين لذت مي برم ولي بلد نبودم كامنت بزارم وتشكر مي كنم
Deleteسلام نیایش جان
Deleteخیلی ممنونم از محبتی که دارین و خوشحالم که از دستورهای غذاییم راضی هستین
نوش جان عزیزم
وای اینا عالی ست من درست کردم هر سینی یک مزه ریختم کمی با ساقه سیر خشک شده و شوید کمی با زیره و کنجد سیاه دانه یعنی عالی شدند .
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Delete*** خیلی خوشحالم که دوست داشتید و نوش جونتون
به به لاله جونم حتما درستش می کنم.
ReplyDeleteSalaam,
ReplyDeleteman ham esfahani hastam va door az iran zendegi mikonam. modatha bood ke donbale dastoure dorost kardane noon khoshkeh migashtam. az didane in dastoor kheili khosh-haal shodam! vali ye soal daram, baraye in ke bishtar be hamoun noon khoshkeye classice esfahani shabih besheh, misheh kareh va roo maale tokhme morgh ro hazf kard? bazam kheili mamnoon.