Sunday, February 25, 2018

کلم پلو شیرازی

کلم پلوی شیرازی رو کمتر کسی هست نشناسه. من یادمه سالها پیش وقتی یبار سفری به شیراز داشتیم با این غذای خوشمزه پذیرایی شدیم و از اون زمان این غذا شد یکی از غذاهای محبوب ما😊 طرز تهیه ش رو به نقل از همون دوست شیرازی مون براتون می گم اما قبلش لازمه بگم اصل کلم پلو با کلم قمری است ولی چون من اینجا گیر نیاوردم با همون کلم برگ درست کردم اما طرز پخت کلم قمری رو هم براتون توضیح میدم تا بتونین استفاده کنین. قبلا یه دستور دیگه از کلم پلو براتون گذاشته م که در این لینک می تونید پیدا کنید.

مواد لازم:
برنج ۴ پیمانه
سبزی شامل ریحان, شوید و ترخان ۵۰۰ گرم
(۲۵۰ گرم شوید ۲۵۰ گرم ریحان و ترخان)
کلم قمری یک کیلو
پیاز ۱ عدد
آب لیموی تازه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم

مواد لازم برای گوشت قلقلی:
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت چرخ کرده رو همراه با پیاز داخل غذاساز یا بلندر ریخته و در حدی که باهم مخلوط بشن میکس می کنیم. در صورتی که بلندر نداشتید پیاز رنده شده رو خوب با گوشت چرخ کرده ورز بدید.
آرد نخودچی, نمک, فلفل و زردچوبه رو اضافه کرده و مجددا با هم ورز داده تا جایی که گوشت چسبندگی پیدا کنه. خیلی هم ورز نمی دیم چون باعث خشکی گوشت قلقلی ها می شه. 
در واقع به اندازه ورز دادن گوشت چه در گوشت قلقلی چه در کوفته مهترین عامل لطافت اونه پس اگه به اندازه مواد رو ورز بدید قلقلی های بسیار لطیفی خواهید داشت که در دهن آب می شه
 
 یکی از مهمترین نکته های دیگه گوشت قلقلی اندازه اونه. اگه به تصویر دقت کنید متوجه می شید من سایز گوشت قلقلی ها رو به اندازه ۱/۴ قاشق چایخوری گرفتم و اگه به عکسهای اماده شده نگاه کنید اندازه قلقلی ها با طول برنج برابره پس اگه به ظاهر غذا اهمیت می دید کمی وقت صرف کنید و گوشت ها رو یک اندازه و کوچولو در دست گرد کنید. وقتی کارتون تموم شد تابه رو داخل یخچال بزارید و برید سراغ بقیه کارها
اگه از سبزی تازه استفاده کردید که هیچ اما اگه مثل من سبزی تازه نداشتید می تونید از ۳۵ گرم سبزی خشک با همون نسبتی که در قسمت مواد لازم توضیح دادم استفاده کنید. و قبل از انجام کارهای دیگه در اب می خیسونیم که گرد و خاک نداشته باشه.
اگه از کلم قمری استفاده کردید اونها رو مثل سیب زمینی خلال کرده در مقداری روغن تفت داده نمک و زردچوبه زده, آبلیمو و یک لیوان آب جوش اضافه می کنیم تا روی حرارت ملایم به تدریج بپزه.
 اگه از کلم برگ استفاده کردید هم باز به همین شکل, ابتدا کلم ها رو درشت مثل عکس خرد کرده اول اجازه می دیم کمی اب کلم گرفته بشه بعد روغن رو اضافه کرده, نمک زردچوبه و آب لیمو رو اضافه می کنیم اگه احساس کردین جنس کلمتون لطیف نیست یه مقدار کم آب به کلم ها اضافه کنید و بزارید تا روی حرارت ملایم پخته بشه.
 و مثل عکس بافت و اندازه شون تغییر کنه.
حالا گوشت قلقلی ها رو تفت داده کنار می گذاریم.
 پیاز رو هم تفت داده, زردچوبه می زنیم و با گوشت قلقلی و کلم های سرخ شده مخلوط می کنیم.
برنج رو در آب جوش ریخته برای اینکه برنج شوک ببینه لحظات اخرمقداری آب یخ یا یخ می اندازیم و برنج رو آبکش می کنیم.
 بعد مثل همه برنجهای مخلوط لایه لایه از مواد لای برنج گذاشته و به مدت سی دقیقه برنج رو دم می کنیم.
و نهایتا غذای خوشمزه ما اماده است.
نوش جان ***
لاله

No comments:

Post a Comment