چون اولین باری که کلم پلو خوردم برمی گرده به شاید بیست و سه چهار سال پیش زمانی که هنوز اینترنتی نبود تا ما رو با انواع غذاها آشنا کنه و خواهرم این غذا رو از دوست جنوبی دوران دانشجوییش یاد گرفته بود. اینه که هربار که این غذا رو درست می کنم یاد روزی می افتم که در حالی که سعی می کرد کلم ها رو ریز خرد کنه تا کمتر توی پلو به چشم بیاد و احتمالا باعث بشه ما خوشمون نیاد با آب و تاب از خوشمزگیش و اینکه اصلا بوی کلم رو احساس نمی کنیم می گفت و از اونجا که بد غذا و ایراد گیر خونمون خودش بود 🙄 همه ما مطمئن بودیم باید چیز خوشمزه ای باشه و از همونجا بود که کلم پلو پای خودش رو به سفره ما باز کرد و شد یکی از غذاهای محبوب ما.
این جریان گذشت تا سال پیش که تلفنی با هم صحبت می کردیم و حرف غذا و چی بپزیم چی نپزیم شد و لیلا که مدتی قبل خونه یکی از دوستامون کلم پلویی خورده بود که خیلی بهش مزه داده بود بهم پیشنهاد داد اینبار که می خوام درست کنم بهش مقداری پودر لیمو عمانی هم بزنم. از اونجا که من همیشه توی غذاهام از سیر و زنجبیل استفاده می کنم خواهرم شدیدا توصیه می کرد که به جز نمک فلفل زردچوبه و البته پودر لیمو عمانی که اصل قضیه بود چیز دیگه ای اضافه نکنم و منم گفتم چشششم :)))))))
خلاصه توصیه های خواهر رو به کار بستم و باید بگم کلم پلویی شد که حتی بامداد که اهل اینجور غذاها نیست و گلاب به روتون معتقده کلم پلو طعم قورباغه خام می ده با میل تا ته غذاش رو خورد و کلی تشکر کرد. حالا بعد از اینهمه پرچونگی اگه قانع شدید که این کلم پلو خیلی خوشمزه ست در ادامه مطلب با من همراه باشید تا روش کارم رو براتون توضیح بدم.
مواد لازم:
کلم متوسط ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ ق غ
زعفران غلیظ ۲-۳ ق غ
نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برنج ۴ پیمانه
ابتدا لیموعمانی رو پودر می کنیم و کنارمی گذاریم. بهتون پیشنهاد می دم تا جای ممکن از پودر لیموعمانی اماده استفاده نکنید چون اولا تازه نیست و اون عطر و بویی که باید داشته باشه رو نداره در عین حال که در کارخانه ها عمرا اگه هسته های لیمو رو جدا کنن که همین باعث تلخ بودن اون می شه. پس پیشنهادم اینه از عطاری های مطمئن که لیموهای تلخ رو قالب نمی کنند خرید کنید وبعد از اینکه هسته هاش رو جدا کردید, خودتون اون رو اسیاب کنید.
حالا کلم رو به قطعات نسبتا درشت خرد می کنیم. خیالمون هم راحته که نه بوی کلم حس می شه و نه طعم غالبی داره البته به شرط اینکه بخوبی سرخش کنید.
بعد داخل تابه ریخته و اجازه می دیم تا کلم ها آب بندازه و نرم بشه. اگه احیانا نگران خوب پخته شدن کلم ها هستید و کلمتون سفت هست می تونید قبل از اضافه کردن روغن نصف استکان آب جوش به کلم اضافه کنید و بعد از اینکه آب کاملا کشیده شد روغن رو اضافه و روی شعله ملایم با هم تفت می دیم.
در تابه دیگری پیاز رو با مقداری روغن حرارت می دیم گوشت چرخ کرده رو اضافه و با زردچوبه, نمک, فلفل سیاه و فلفل قرمز طعم دار می کنیم.
بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کرده و بعد از اینکه خوب سرخ کردیم کمی آب جوش اضافه می کنیم تا این سس از هم باز بشه. تو این مرحله پودر لیمو عمانی رو اضافه می کنیم و دوباره مواد رو کمی تفت می دیم. تا جاییکه مایه مون مجددا به روغن بیافته.
تو این مرحله کلم ها رو همراه با کمی زعفران اضافه می کنیم. دو سه دقیقه دیگه با هم خوب تفت می دیم تا مزه ها کاملا به خرد هم بره و زیر حرارت رو خاموش می کنیم.
نهایتا مثل هر برنج مخلوط دیگه مایه رو به برنج به صورت لایه لایه اضافه می کنیم و بعد از دم کشیدن غذای ما آماده است.
*********************************************
نوش جان***
No comments:
Post a Comment