Sunday, August 19, 2012

کیک پرتقالی

یکی از کیک های مورد علاقه من کیک پرتقالی است، در واقع اولین تجریه من از پخت این کیک از کتاب پانیذ نوشته خانم جنت دوست است که دو سال پیش که ایران بودم از طرف یکی از دوستان خیلی خوبم خانم محمدی هدیه گرفتم***. کتاب خیلی خوبی است و رسپی های خیلی خوبی هم داره. طعم این کیک من رو یاد کیک های لی لی پوت قدیم می ندازه به خاطر همین بعد از اون هر وقت خواسته ام کیک پرتقالی درست کنم از همین رسپی استفاده کرده ام و کیک های دیگه رو امتحان نکرده ام. رسپی خیلی ساده ای داره که مراحل کار رو با هم انجام می دیم و امیدوارم شما هم مثه من خوشتون بیاد :)
مواد لازم:
تخم مرغ ٢ عدد
شکر ١٥٠ گرم معادل ٣/٤ پیمانه
پوست پرتفال رنده شده ٣ گرم معادل ١ قاشق مرباخوری
روغن مایع ٥٥ گرم معادل ١/٤ پیمانه 
آرد ٢١٠ گرم معادل ١/٢ ١ پیمانه  
بکینگ پودر ٣ گرم معادل ١ قاشق مرباخوری
نمک چند پر
آب پرتفال ١٦٠ میلی لیتر معادل ٢/٣ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی ٣٥٠ درجه فارنهایت روشن می کنیم و کف یه قالب چهارگوش به ابعاد ٢٠ × ٢٠ رو کاغذ روغنی انداخته و چرب می کنیم. برای قالبهای چارگوش راحت ترین کار اینه که یه برش اُریب به چهارطرف کاغذ روغنی بدیم و اون رو داخل قالب جا بندازیم. با اینکار کاغذ روغنی کاملا همه جای قالب رو می گیره و کیک به راحتی از قالب در میاد. 
 تخم مرغ ها، شکر و رنده پوست پرتقال رو با هم می زنیم تا حدی که حجم اون دو برابر بشه.
بعد آرد، نمک و بکینگ پودر رو با هم مخلوط و الک می کنیم و کنار می گذاریم.
روغن مایع رو اضافه می کنیم ولی مواد رو هم نمی زنیم. مخلوط آرد و آب پرتقال رو به تناوب به مواد اضافه می کنیم و با هر بار اضافه کردن اونها رو با هم مخلوط می کنیم.
در آخر مواد رو داخل قالب ریخته و به مدت ٤٠ تا ٣٠ دقیقه در فر قرار می دیم. بعد از این مدت خلال دندون رو توی مرکز کیک فرو می کنیم اگه تمیز بیرون اومد یعنی کیک ما پخته است و اگه نه چند دقیقه دیگه داخل فر می گذاریم تا کاملاً پخته شه و در نهایت وقتی مقداری خنک شد از قالب درآورده روی پنجره سیمی می گذاریم تا سرد شه و کیک ما آماده است. 
*
*
*
*
نوش جان :)


منبع: دسرهای سنتی و مدرن پانیذ
تالیف: سمیرا جنت دوست

45 comments:

  1. به به عطر بوی این کیک من رو تا اینجا کشوند لاله جون . من که خیلی‌ دوست میدارمش . مرسییییی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عارفه جون
      *** لطف داری عزیزم

      Delete
  2. atresh man ro kosht doostam , daste golet da nakone .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ای جااان, ممنونم عزیزم

      Delete
  3. عالی لاله جون ... طعمش رو من هم دوست دارم

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم عاطفه جوون, پس هم سلیقه ایم

      Delete
  4. به به دلم رفت با این عکسها کیکتم عالی عالی شده دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  5. هر زمان میام اینجا کلی لذت میبرم مثل همیشه عالییییییییییییییی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم حمیده جوووون امیدوارم همینطور باشه عزیزم

      Delete
  6. Khieli mamnoon az share :)

    ReplyDelete
  7. سلام دوست عزیز. من یک سوال دارم . برای تهیه این کیک فقط از زرده استفاده میکنید یا از تخم مرغ کامل. ممنون میشم اگر جواب بدید .

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوستم ممنونم از دقتتون
      نمی دونم چی شده که اشتباه نوشتم. از تخم مرغ کامل استفاده می کنیم
      *** همین الان تصحیحش کردم. بازم ممنونم ازت

      Delete
    2. مرسی‌ عزیزم

      Delete
    3. :) ممنون از شما

      Delete
  8. خیلی هنرمندی لاله جون..بی اغراق می گم...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** فدات شم هانیه جون ... هنرمند خودتی عزیزم با کارای قشنگت

      Delete
  9. درود بر شما. من مهتاب هستم ۲ هفته هست که با وبلاگتون آشنا شدم خیلی‌ آموزنده هست و زیباااا.....دست هنرمندتون درد نکنه.من کیک پرتغالی رو قدم به قدم که گفتین درست کردم خیلی‌ خوب شد طوری که شو هرم هر وقت هوس کیک می‌کنه میگه از همون کیک درست کن که پرتغال داره!!! من امروز با آرد گندم کامل البته نصفش آرد سفید بود درست کردم ولی‌ مثل قبل نشد و کم پف کرد .راهش چی‌ هست اگه بخوام کلا با آرد کامل درست کنم چیکار کنم ممنون میشم راهنمائی کنید منو.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مهتاب جان
      *** خیلی خوشحالم که با منید
      مهتاب جان راستش من تجربه ای تو این مورد ندارم و نمی خوام راهنمایی ای بهت بکنم که بعدا شرمنده ات بشم
      ولی سرچ کردم و این رسپی ها رو پیدا کردم منتها واقعا فرصتش رو نداشتم که بتونم بخونم و خوبه رو بهت پیشنهاد بدم
      شما خودت نگاه کن و هر کدوم به نظرت بهتر میان رو انتخاب کن و اگه هم دیدی خوب نبود می تونی به انگلیسی بزنی

      Orange Whole Wheat Cake

      http://gettingmysexybodyback.blogspot.ca/2011/02/orange-whole-wheat-cake.html
      http://ecologicalmomblog.blogspot.ca/2011/07/5-minute-orange-cake.html
      http://millets.wordpress.com/recipes/finger-millet-recipes/orange-cake-ragi-and-atta/

      امیداوارم به دردت بخوره

      Delete
  10. درود بر شما لاله عزیز
    از اینکه برای من وقت گذاشتید و سایت معرفی‌ کردید بینهایت ممنونم.یکی‌ از این‌ها را امتحان خواهم کرد.وبلاگ عالی‌ هست بسیار دوست میدارم.فقط یه مشکلی‌ دارم و اون اینه که وارد وب که میشم سمت راست نوشته‌ها را به شکل مربع میا ره‌ و من به طور شانسی دستورها را میارم نمیدونم از کامپیوتر من هست یا چیز دیگیه . میبوسمتون بدرود

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مهتاب جون
      خواهش می کنم عزیزم امیدوارم به دردت بخوره
      راستش این اولین باره که چنین چیزی می شنوم و قبلا کسی همچین مشگلی نداشته یا به من نگفته
      شما با یه کامپیوتر دیگه چک نکردی؟ یا توی وبلاگای دیگه این مشگل و نداری؟ اگه تو دستگاه دیگه ای درست نشون بده می تونه به کامپیوترتون مربوط باشه
      با اینحال ممنون میشم اگه چک کنین و یه اطلاعی هم به من بدین
      *** ممنونم ازت مهتاب جون

      Delete
  11. با سلام
    می خواستم تشکر کنم از وبلاگ خیلی خوبتون
    من این کیک را با دستور شما درست کردم و خیلی خوب شد ممنونم
    فقط یک مشکلی که من دارم اینکه چی کار میشه کرد که سطح کیک صاف در بیاد و ترک نخوره

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مهسا جون
      ممنونم عزیزم از لطفت
      مهسا جون علت ترک برداشتن سطح کیک معمولا به خاطر دمای بالا و داغ بودن بیش از حد فر
      :)) است

      Delete
  12. سلام ،امروز با وبلاگتون آشنا شدم ،واقعا از همه نظر همه چيز تموم است ،از نظر سليقه ،توضيحات كامل و ساده ،حوصله ،ادب و اخلاق . كاشك افريقا بودم و از نزديك با شما آشنا ميشدم. شايد درست نباشه اين سوال ، منو ببخشيد ،اگه امكانش هست اين سوالم را جواب دهيد چرا اين همه سال طولاني افريقا هستيد .

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عاطفه جان
      ممنونم از اين همه لطف و محبتتون
      در رابطه با سوالتون بايد عرض كنم، ضمن اينكه ارزوي من زندگي در ايران و در كنار عزيزانم است اما همسر من خيلي سال قبل تر از من اينجا زندگي مي كردن و در اين مدت اعتبار و وجهه اي كسب كردن كه باعث مي شه لااقل فعلا به بازگشت فكر نكنيم

      Delete
  13. سلام. ممنون از دستور کیک لذیذ. من بهش یه ذره گردو زدم و به جای روغن یه تیکه کوچولو کره آب نکرده زدم که نتیجه این بود که تپید و خوب پف نکرد اما همونش هم لذیذ بود مه من داغ داغ نصفشو خوردم. فکر میکنید تپیدگیش برای کره آب نکرده بوده که توش گوله گوله مونده بوده؟

    ممنون باز هم . اینبار درست از دستور پیروی میکنم .
    مرسی

    ReplyDelete
    Replies

    1. سلام رضوان جان
      خواهش می کنم عزیزم
      راستش دوست عزیزم روغن و کره رو می شه جایگزین هم کرد اما بر اساس یه فرمولی بعبارتی حدودا 20% از وزن کره رو آب تشکیل می ده اما همه وزن روغن چربی است به همین خاطر می گن برای گرفتن یه نتیجه خوب و معادل باید این مقدار تفاوت در نظر گرفته بشه حالا اینکه شما میگین یه تیکه کوچولو کره استفاده کردین یعنی نه تنها این درصد ها در نظر نگرفته شده که کاملا چشمی اندازه گیری کردین و بعبارتی این
      :)) تیکه کوچولو می تونه 100 گرم باشه می تونه 20 گرم

      ضمن اینکه یکی از دلائلی که باعث می شه کیک خوب پف نکنه اینه که مواد درست اندازه گیری نشده باشه و یا کره سرد باشه یعنی در دمای محیط قرار نگرفته باشه که شما اشاره ای نکردین کره آب نشده تون سرد بود یا به دمای محیط رسیده بوده

      با همه این حرفها پیشنهاد من به شما اینه که بهتره برای اولین باری که دستوری رو می امتحان کنین و با چند و چون اون اشنایی ندارین عینا مطابق اون پیش برین تا اگه به ایرادی برخوردین متوجه علت اون ایراد یا نقص دستور بشین و بعد اگه از خود دستور راضی بودید روش های دیگه رو
      :))) امتحان کنین

      Delete
  14. سلام. ممنون از دستور کیک لذیذ. من بهش یه ذره گردو زدم و به جای روغن یه تیکه کوچولو کره آب نکرده زدم که نتیجه این بود که تپید و خوب پف نکرد اما همونش هم لذیذ بود مه من داغ داغ نصفشو خوردم. فکر میکنید تپیدگیش برای کره آب نکرده بوده که توش گوله گوله مونده بوده؟

    ممنون باز هم . اینبار درست از دستور پیروی میکنم .
    مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. رضوان جان پاسختون رو بالا دادم امیدوارم این بار که این کیک رو درست می کنین علاوه بر طعم اون از بافتش هم راضی باشین
      :)) موفق باشید
      *** و نوش جونتون

      Delete
  15. salam,
    man mikhastam bedonam ke poof in cake cheghadre (kame ya ziyad)? chon cake man taghriban pok shod va mazash ham khob shod vali kheili poof nakard

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز
      اين كيك، كيك خيلي راحتي است يا بهتر بگم كيك خيلي حساسي نيست و همونطور كه توي عكسها هم مي بينين خيلي خوب پف كرده
      من حدسي كه مي زنم اينه كه شما از قالب بزرگ براي اين كيك استفاده كرديد
      مقدار خميري كه از اين مواد بدست مياد، حتماً بايد داخل قالب بيست در بيست تهيه بشه و اگه بزرگتر باشه، قاعدتاً از پف كيك كم مي كنه

      Delete
  16. لاله جون سلام میخواستم بگم من این کیک رو دیشب درست کردم عالی شد عالی دست گلت درد نکنه از راه دور می بوسمت :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) سلام فاطمه جان

      *** خیلی خوشحالم عزیزم و نوش جونتون

      Delete
  17. سلام اين كيك رو براي تولد همسرم پختم ولي نمي دونم چرا اصلا پف نكرد.سفت شده بود.تمام موارد را دقيق اجرا كردم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))) سلام عاطفه جون
      با توجه به سوال پايينت ممكنه خيلي هم دقيق انجام نداده باشي، خصوصا چون اين كيك يكي از كيكهايي است كه معمولا خيلي خوب پف مي كنه، نهايتا اگه دقيقا و مو به مو انجام داده باشي اين احتمال رو مي دم كه سايز قالبت رو بزرگتر از اونچه كه گفتم انتخاب كرده باشي

      Delete
  18. من بايد يكبار ديگر امتحان كنم . من خيلي كيك درست ميكنم اين اولين باره كه اينطوري شد.نوشته هاي شما را با دقت خواندم يه سوال انجا كه نوشته بوديد مخلوط ارد (كه مشخص است ) و اب پرتغال ...خوب مخلوط تخم مرغ و شكر و رنده پوست پرتغال در چه مرحله اي اضافه ميشود ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. عاطفه جون مخلوط تخم مرغ و شكر رو كه زديم روغن رو بهش اضافه و مخلوط آرد و آب پرتقال رو كم كم و در دو سه نوبت بهش اضافه مي كنيم
      اميدوارم اين بار كه درست مي كني ازش راضي باشي چون كيك خيلي راحت و خوشمزه اي هست

      Delete
    2. البته سايز قالب رو هم در نظر داشته باش چون اين كيك اگه تو قالب بزرگتر از ٢٠ در ٢٠ درست بشه اونطور كه بايد پف نمي كنه

      Delete
  19. سلام ، خسته نباشيد . گفتم تسليم نميشم ، چون به كارهاي شما اعتقاد دارم پس دوباره ديشب دقيق موادم را چك كردم علت را فكر كنم پيدا كردم . بكينگ پودر از تاريخ توليد گذشته بود. از يك بكينگ پودر ديگر استفاده كردم و قالب هم دقيق همين سايز بود . نتيجه كار كيك بسيار خوشمزه و عالي بود فقط ميخواستم كمي پوك تر شود و بيشتر پف كنه . در ضمن بعد از چهل دقيقه كيك پخته بود ولي رويش كرم رنگ بود . مثل مال شما دو طرفش نارنجي نشده بود

    ReplyDelete
    Replies

    1. سلام عاطفه جون
      ممنونم از اعتمادت عزیزم و امیدوارم اینبار که دوباره این کیک رو امتحان می کنی ازش کاملا راضی باشی چون همونطور که خودتم گفتی کیک بسیار خوشمزه ای هست و ارزش دوباره امتحان کردن و داره.
      اینکه بکینگ پودرت قدیمی بوده خودش یه عامل اصلی برای پف نکردن کیک هاست. اما با توجه به اینکه می گی انتظار داشتی بیشتر از این پف کنه و روش طلایی تر بشه من فکر می کنم شاید به این خاطر باشه که حرارت فرت استاندارد یا تنظیم نباشه و روی کمتر از 350 درجه تنظیم باشه چون حرارت کمتر یا بیشتر از اونچه که باید باشه هم می تونه دلیلی برای پف نکردن کیک باشه.. اگه درباره کیک های دیگه هم همین مشگل رو داری اینبار چند دقیقه بیشتر به پخت کیک زمان بده و البته هر دو سه دقیقه یکبار اون رو چک کن که نسوزه یا خشک نشه و خبرش رو به منم بده انشالله که اینبار بهم بگی صد در صد همونی شده که دوست داشتی
      البته اینها در حد اطلاعات من است عاطفه جان که امیدوارم به دردت بخوره

      Delete
  20. لاله عزیزم سلام
    این سومین باره که از دستورات سایت شما استفاده می کنم و از همون بار اول فهمیدم دستوراتتون کاملاً قبل اطمینانه
    این بار هم کیکم عالی شد
    برای من که در شهر غریب دانشجو هستم، آشپزی و شیرینی پزی گاه و بیگاه بزرگترین تفریحم محسوب میشه که بتونم به درسامم برسم
    دنیایی ممنونم ازتون
    مرضیه

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم من و ببخشيد كه اينقدر دير پاسختون رو مى دم احتمالا لابلاي پيامها نديده م بهرحال خوشحالم از اينكه از دستورهايي كه ميزارم راضي هستيد
      نوش جانتون عزيزم

      Delete
  21. سلام لاله جون ؛ من امروز این کیک رو برای تولد مادرم پختم و عااالي شد؛مرسی از آموزش های کاملتون 😙😙😍😘💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام شقايق جان شرمنده ام بدليل دير پاسخ دادن به شما تولد مادر گرامى تون و تبريك مى گم و خوشحالم كه از نتيجه كارتون راضي بوديد

      Delete