یه سوپ گیاهی، ساده و فوری که در کمتر از نیم ساعت آماده می شه، من این سوپ رو برای اولین بار درست کردم و بی اغراق باید بگم فکر نمی کردم اینقدر خوشمزه باشه. دستورش رو از جایی یا کسی نگرفته ام و در واقع وقتی تصمیم گرفتم سوپ درست کنم با یه نگاه اجمالی به سبزیجات موجود داخل یخچال تصمیم گرفتم سوپی به سرخی مخمل درست کنم :)
مواد لازم:
لبو یا چغندر ٢ عدد متوسط
هویج ٢ عدد متوسط
سیب زمینی ٢ عدد متوسط
قارچ متوسط ٤ تا ٣ عدد
جعفری خرد شده ٣ قاشق غذاخوری
جو پرک نصف پیمانه
استوک سبزیجات ٢ عدد
آب ٢ عدد لیموترش
کره یا مارگارین ١ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل در صورت نیاز
طرز تهیه:
ابتدا آب رو جوش آورده، استوک سبزیجات رو اضافه کرده وقتی دوباره شروع به جوشیدن کرد سبزیجاتمون رو با توجه به زمان مورد نیاز برای پخت اضافه می کنیم.
اواخر پخت جو پرک و آب لیمو رو اضافه می کنیم، چون استوک ها معمولاً طعم دار و اسپایسی هستن کمی از سوپ رو می چشیم و در صورت نیاز نمک و فلفل می زنیم. در آخر کره را اضافه کرده زیر شعله گاز رو خاموش می کنیم.
گیاهخواران وگان عزیز می تونن به جای کره از مارگارین استفاده کنن.
سوپ ما آماده است.
قطعاً سوپ های مشابهی که با لبو یا به قولی چغندر تهیه بشه زیاده مثلا ما اصفهانی ها سوپی داریم به نام سوپ سرکه چغندر که فقط با لبوی رنده شده و سرکه و احیاناً مقدار کمی آرد برای غلظت سوپ تهیه می شه. مادر من گاهی این سوپ رو به یاد مادربزرگ مرحومم درست می کنه و گرچه من بیشتر از یکی دوبار اون رو امتحان نکرده ام، ولی ترکیب لبو و ترشی سرکه، طعم مطبوعی به این سوپ می ده و خصوصاً کسایی که به غذاهای ترش علاقمندند این سوپ رو می پسندند.
من برای درست کردن این سوپ از سبزیجاتی که در زیر اسم برده ام استفاده کردم و تقریباً مواد رو به یک اندازه برداشتم.مواد لازم:
لبو یا چغندر ٢ عدد متوسط
هویج ٢ عدد متوسط
سیب زمینی ٢ عدد متوسط
قارچ متوسط ٤ تا ٣ عدد
جعفری خرد شده ٣ قاشق غذاخوری
جو پرک نصف پیمانه
استوک سبزیجات ٢ عدد
آب ٢ عدد لیموترش
کره یا مارگارین ١ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل در صورت نیاز
طرز تهیه:
ابتدا آب رو جوش آورده، استوک سبزیجات رو اضافه کرده وقتی دوباره شروع به جوشیدن کرد سبزیجاتمون رو با توجه به زمان مورد نیاز برای پخت اضافه می کنیم.
اواخر پخت جو پرک و آب لیمو رو اضافه می کنیم، چون استوک ها معمولاً طعم دار و اسپایسی هستن کمی از سوپ رو می چشیم و در صورت نیاز نمک و فلفل می زنیم. در آخر کره را اضافه کرده زیر شعله گاز رو خاموش می کنیم.
گیاهخواران وگان عزیز می تونن به جای کره از مارگارین استفاده کنن.
سوپ ما آماده است.
*
*
نوش جان :)
وای لاله جون معلومه که عالی شده عزیزم دستت درد نکنه
ReplyDeleteمنم یه بار شانسکی یه چغندر داشتیم تو یخچال ریختم تو اش شد قرمز :)
اما خوشمزه شده بود
اینم معلومه که خیلی عالیه
اره عزیزم گاهی وقتا این ابتکارات خوب جواب می ده
Delete:) منم با اینکه خیلی اهل لبو و چغندر نیستم ولی این سوپ رو دوست داشتم
خیلی عالیه لاله جون..بسیار خوشرنگ شده و ترکیبات خوبیه...
ReplyDelete:)ممنونم هانیه جون
Deleteچقدر قيلفه اش خوبه،،، حتما درست ميكنم ممنون،،،
ReplyDelete:) ممنونم ففر جان...امیدوارم خوشت بیاد
Deleteاین اینقدر خوش رنگ بود که منو به هوس انداخت و درست کردم عالی بود، فقط بجای سیب زمینی از سیب زمینی شیرین استفاده کردم و عالی شد. دست گلت درد نکنه.
ReplyDelete:) نوش جونت مریم جون
Delete*** خوشحالم که خوشت اومده
وای چه خوشگل و هیجان انگیز شده. البته الان تو ایران لبو پیدا نمی شه ولی خیلی باحاله. امیدوارم زودتر بیاد تو بازار و بخرم و درست کنم. اون چیزی هم که مامانت درست می کرده خیلی خوب بود. اگه فکر کردی حوصله اش هست یه روز بذار. من تا حالا نه این ( که البته اختراع توست و حق دارم) و نه اون یکی ( چون اصفهانی نیستم!!!!!!!!) رو نخوردم. اما مطمئنم خیلی خوب باید باشه. مرسی عزیزم. بوس فراوان
ReplyDeleteممنونم شادی جووون
Deleteباشه عزیزم حتماً ... ولی به قول تو باید بذارم فصل لبو که اگه تو ایران کسی خواست
*** اون رو درست کنه بتونه
پیغامم رسید آیا؟؟؟؟؟ کلی نوشته بودم!!!!!
ReplyDelete:))
Deleteچه سوپ خوشرنگ و زیبایی شده لاله جان
ReplyDeleteبسیار مناسب والتین :))
مرسی
*** مرسی گیلدا جووووون
Delete:))))) اره منم خودم همین حس و داشتم ولی از بس عجولم حوصله ام نشد تا ولنتاین صبر کنم
ببخشید استوک سبزیجات چیه؟ جایگزین هم داره؟
ReplyDeleteسمیه جان استوک همون پودرهای فشرده گوشت, مرغ و سبزیجات است که تو ایران اگه درست
ReplyDeleteبگم به اسم گالینا بلانکا معروف است و برای جایگزین استوک گوشت و مرغ می تونی از همون اب
*** مرغ و گوشت استفاده کنی
من تو این سوپ از استوک سبزیجات یا پودر فشرده سبزیجات بیشتر به خاطر طعم دهنده ها و ادویه هایی که داره استفاده کردم شما اگه نخواستی می تونی استفاده نکنی و به جاش
:)سوپت رو مثل بقیه سوپ ها با ادویه و نمک و فلفل مزه دار کنی
Laleh jan myshe az sib zamini va gharch estefade nakard,, mammnu
ReplyDelete:) اره عزیزم تو اشپزی نشد نداریم
Deleteاینجا بیشتر لبو اونم برای رنگ سوپ مهم است بنابراین می تونی هر سبزیجاتی دوست داشتی ازش
**** :)) کم و هر چی دوست داشتی بهش اضافه کنی
Bebakhshid in Che sabzi hast ke rikhtid
ReplyDelete:)))))) جونم به این دقـــــــت
Deleteنمی دونم چرا فراموش کرده ام بنویسم
عزیزم این جعفری خرد کرده است که حدودا سه قاشق برای این مقدار مواد کافی است
مرسی از یاداوریت
*** :) الان اضافه می کنم
سوپش شیرین میشه یعنی؟
ReplyDeleteنه مريم جون اصلا اتفاقا بخاطر ابليمو يه عطر ليموي خيلي خوبي هم داره
Deleteالبته لبوي من شيرين نبود
lale jooon bayad labo ra aval pokht bad be soup ezafe kard ya napokhte ham meshe in karo kard
ReplyDeleteنه آزاده جون من خودمم از چغندر خام استفاده كردم و چون نسبتا ريز خردشون كرديم زمان زيادي هم براي پخت لازم نداره
Deleteسلام لاله جون خیلی خوشحالم که با شما آشنا شدم و از غذاهای خوب و لذیذتون استفاده میکنم امیدوارم همیشه موفق باشید
ReplyDeleteسلام عزيزم
Deleteمنم از پيدا كردن دوستان خوبي مثل شما خيلي خوشحالم
ممنونم از محبتتون
***
سلام.خدا قوت.کارتون عالیه .موفق و شاد و پیروز باشید
ReplyDeleteسلام دوست عزيز، ببخشيد اگه كامنتتون رو با تاخير جواب مي دم
Deleteممنونم از لطفتون
*** شما هم هميشه شاد باشيد
سلام لاله جون
ReplyDeleteاز آشناییتون خیلی خوشبختم
باید بگم کارتون فوق العادست
ممنون از لطفتون
شاد و موفق باشید
سلام دوست ناشناسم
Deleteمنم از آشنايي با شما و اينكه از كارهاي من خوشتون اومده خوشحالم
اميدوارم باز هم اينجا ببينمتون
*** و ممنون
مرسی
ReplyDeleteمنم درست کردم ، البته من آخرش ریختمش تو میکسر ، میکس کردم
هم خوشمزه بود هم خوشرنگ هم مقوی
اتفاقا تو سایت خودمم گذاشتم
نوش جونتون عزيزم
Deleteخوشحال مي شدم اگه آدرس سايتتون رو مي ذاشتيد تا از مطالبتون استفاده كنيم