Thursday, February 06, 2014

قارچ سوخاری

قارچ سوخاری یکی از پیش غذاها یا شاید بشه گفت ساید دیشهایی است که این روزا خیلی طرفدار پیدا کرده و تقریبا اکثر فست ها هم اون رو عرضه می کنند. اینکه بتونیم قارچ سوخاری رو مثل فست فود ها در بیاریم خیلی مهمه چون غذاهای سرخ کردنی معمولاً ریخت و پاش بیشتری نسبت به غذاهای دیگه دارن, پس باید دستوری داشته باشیم که ارزش این صرف وقت رو داشته باشه.
این قارچ سوخاری که من امروز در موردش باهاتون حرف میزنم از نظر خودم این ویژگی ها رو داره. همونطور که توی عکس زیرهم مشخص است کاملا ترد و کریسپی است و حتی اگه داخل یخچال هم بره بازم تردی خودش رو حفظ می کنه. نمی خوام خیلی تعریف کنم ولی من حتی این قارچ سوخاری رو از مدل آماده ی اونم بیشتر دوست دارم.
 قبل از اینکه طرز تهیه رو توضیح بدم لازم است بگم اگه این قارچ سوخاری با پودر پانکو تهیه بشه مسلما خیلی خوشمزه تر می شه. البته این قارچها رو تقریبا می تونم بگم سال پیش قبل از رفتنم به ایران درست کردم و چون فکر می کردم پودر پانکو توی ایران نباشه, از پودر سوخاری استفاده کردم اما وقتی رفتم ایران دیدم حتی از سوپرمارکتهای معمولی هم میشه این پودر رو تهیه کرد.
مواد لازم:
قارچ تازه ٣٠٠ گرم
آرد ١ پیمانه
نشاسته ذرت ١/٢ پیمانه
بکینگ پودر ٣/٤ قاشق چای خوری
نمک ١/٤ قاشق چای خوری
آب ١ پیمانه
پودر سوخاری (یا پودر پانکو) ٢ پیمانه
طرز تهیه:
یه نکته خیلی مهم تو درست کردن قارچ سوخاری نَشُستن قارچها و پاک کردن اونها با یه دستمال مرطوب است که علتش رو در قسمت نکته ها توضیح می دم. البته اگه مثل من بد دل هستین و تا آب و آب ریزی نکنین به دلتون نمی چسبه باید یه کم حوصله بخرج بدین بعد از اینکه قارچها رو با دستمال مرطوب تمیز کردین و تمام قسمت های سیاه رو گرفتید قارچها رو دونه دونه زیر آب بگیرین با دستمال خشک کنین و برین سراغ بعدی.
تو یه کاسه متوسط آرد, نشاسته ذرت بکینگ پودر و نمک رو ریخته و آب رو کم کم اضافه می کنیم.
 غلظت خمیر در تصویر زیر نشون داده شده.
 حالا قارچها رو ابتدا داخل خمیر می زنیم یه لحظه با چنگال بالا نگه می داریم تا اضافه هاش بریزه داخل ظرف. بعد داخل پودر سوخاری زده و کاملا به پودر آغشته ش می کنیم.
 حالا روی یه توری سیمی می گذاریم تا همه قارچها آماده بشه.
روغن رو روی حرارت می گذاریم و قارچها رو کم کم داخل روغن ریخته تا سرخ بشن وقتی ٢/٣ مراحل پخت انجام شد قارچ ها از روغن خارج کرده و اینکار رو ادامه می دیم تا تمام قارچها سرخ بشن.
وقتی همه قارچها نیمه آماده شدند دوباره برای بار بعد همه رو با هم یا اگه ظرفمون کوچیک است چند تا چند تا داخل ظرف روغن می ریزیم و اجازه می دیم اونقدر سرخ بشن تا به رنگ و تردی دلخواهمون در بیاد. با اینکار هم قارچها بهتر سوخاری می شن و هم همه شون موقع سرو گرم هستن و طبیعتا خوشمزه تر.
اگه پست میگوی پفکی رو دیده باشید اونجا هم برای تردتر شدن میگو ها همین کار رو کردیم.
چند نکته:
* حتما از قارچ تازه و ترد استفاده کنین.
* همونطور که در بالا هم اشاره کردم قارچها رو نباید بشورید چون سریع آب رو جذب می کنه و وقتی سرخ می کنین قارچهاتون آبکی می شه.
* برای اینکه به یه قارچ سوخاری ترد و خوشمزه دست پیدا کنین اجازه بدین قارچها کاملا سرخ بشن. اما برای اینکار باید مراقب حرارت باشید. اگه حرارت گاز بالا باشه باعث می شه روی خمیر زود سرخ و سوخاری بشه و وسط اون خمیر بمونه.
* اگه احیاناً از پودر سوخاری استفاده کردین بهتون پیشنهاد می دم خودتون توی خونه اون رو تهیه کنین و یک مقدار نونها رو درشت تر خرد کنین تا شباهت بیشتری به پانکو داشته باشه.
طرز تهیه پودر سوخاری اصل و خونگی رو در این لینک توضیح داده ام.
نهایتا به همین سادگی و به همین خوشمزگی قارچ سوخاری ما آماده است.
نوش جان ***


14 comments:

  1. به قول صنم ، خرت خرتی بودنش کاملا مشخصه ، دست گلت درد نکنه عزیزم و نوش جون بامدادت باشه :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیز دلم صنم جون ♥
      ایشالله اگه براش درست کردی خوشش بیاد
      :* مرسی

      Delete
  2. سلام و عرض ادب.
    کما فی السابق ، زیبا ، دلچسب. اما ای کاش کمی هم توجه به وسع و توان مالی خوانندگان این وبلاگ وزین نیز می داشتید. در کشوری که ما در آن زندگی می کنیم ، هر بسته از قارچ فوق الذکر ، چیزی حدود 50 دلار هزینه در بر دارد که پرداخت آن از توان ما خارج است. البته این مبلغ برای تجار محترم بسیار ناچیز است ، اما... . ای کاش امکان داشت ، بتوانیم بر خوان گسترده شما ، از این هنر بهره مند شویم. ضمنا آیا می توان به عنوان پیش غذای کله پاچه سرو نمود؟
    با تشکر. جمعی از طرفاران سرسخت لغو شام

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) :((( توپ تانک مسلسل می خوردیم به جای قارچ سوخاری
      اون دو خط وسطی چی نوشتین؟؟ دیگه چشمام نمی بینه, داره سیاهی می ره
      شما دکتر خوب سراغ دارین این دور و بر؟
      :))))

      Delete
  3. سلام عزیزم باید خیلی خوشمزه باشه ممنون ونوش جان

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام آسیه جان
      ممنونم ازمحبتتون امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد

      Delete
  4. وای ی ی عاشقشم
    قارچ یکی از اون سبزیجاتی هست که من هر جورش رو دوست دارم
    برام جالب بود که این مدل رو بدون تخم مرغ درست کردی
    من هم یک مدل دیگه رو یک مدت پیش گذاشته بودم , ولی فقط تفاوتش تو نوع اردش بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. فك كنم اينم وقتي گذاشتي كه من ايران بودم، چون يادم نمي ياد ديده باشم
      بايد بيام سراغ وبلاگت
      ;)

      Delete
  5. چه خوشگل شدن لاله این قارچها! خمیری که گفتی به نظرم خیلی دستور خوبی میاد! برای خیلی ار چیزها باید جواب بده! با اجازه ات یادداشت می کنم تا سر فرصت تستش کنم! دستت درد نکنه لاله جونم که همیشه ایده های جالب داری! ... راستی قارچ ها هم نوش جون خودت و بامداد گلم!... می بوووووووسمت

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عزیزم
      خیلی خوشحالم که خوشت اومده
      :* از حالا نووووش جونتون

      Delete
  6. لاله عزیزم دستورش خیلی عالیه خیلی هم خوشگله .... بدون تخم مرغ معرکه است ...... دستای گلت درد نکنه ..نوش جونتون ♥ ♥ ♥
    خسته نباشی .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم خانم صفایی عزیز
      ♥ باعث خوشحالیم است که دوست داشتین

      Delete
  7. عزیزم دستورات فوق العاده است خصوصا که همراه تصویره
    خیلی بهتر میشد لطف میکردین به گرم وزنها رو مطرح میکردین
    ممنون از لطفت

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام معصومه جان
      ببخشید که اینقدر دیر پاسختون رو می دم ضمنا ممنونم عزیزم و خوشحالم از اینکه از رسپی های من راضی هستین
      راستش معصومه جان معمولا دستورات غذایی من با گرم هست ولی خوب بعضی وقتا هم از پیمانه استفاده می کنم که اگه یه ست از پیمانه های اندازه گیری داشته باشید مشگلتون رو حل می کنه
      اما اگه نداشتید هم در چنین مواقعی می تونین از یه لیوان معمولی استفاده کنین که اون هم جواب می ده

      Delete