قارچ سوخاری یکی از پیش غذاها یا شاید بشه گفت ساید دیشهایی است که این روزا خیلی طرفدار پیدا کرده و تقریبا اکثر فست ها هم اون رو عرضه می کنند. اینکه بتونیم قارچ سوخاری رو مثل فست فود ها در بیاریم خیلی مهمه چون غذاهای سرخ کردنی معمولاً ریخت و پاش بیشتری نسبت به غذاهای دیگه دارن, پس باید دستوری داشته باشیم که ارزش این صرف وقت رو داشته باشه.
این قارچ سوخاری که من امروز در موردش باهاتون حرف میزنم از نظر خودم این ویژگی ها رو داره. همونطور که توی عکس زیرهم مشخص است کاملا ترد و کریسپی است و حتی اگه داخل یخچال هم بره بازم تردی خودش رو حفظ می کنه. نمی خوام خیلی تعریف کنم ولی من حتی این قارچ سوخاری رو از مدل آماده ی اونم بیشتر دوست دارم.
قبل از اینکه طرز تهیه رو توضیح بدم لازم است بگم اگه این قارچ سوخاری با پودر پانکو تهیه بشه مسلما خیلی خوشمزه تر می شه. البته این قارچها رو تقریبا می تونم بگم سال پیش قبل از رفتنم به ایران درست کردم و چون فکر می کردم پودر پانکو توی ایران نباشه, از پودر سوخاری استفاده کردم اما وقتی رفتم ایران دیدم حتی از سوپرمارکتهای معمولی هم میشه این پودر رو تهیه کرد.
مواد لازم:
قارچ تازه ٣٠٠ گرم
آرد ١ پیمانه
نشاسته ذرت ١/٢ پیمانه
بکینگ پودر ٣/٤ قاشق چای خوری
نمک ١/٤ قاشق چای خوری
آب ١ پیمانه
پودر سوخاری (یا پودر پانکو) ٢ پیمانه
طرز تهیه:
یه نکته خیلی مهم تو درست کردن قارچ سوخاری نَشُستن قارچها و پاک کردن اونها با یه دستمال مرطوب است که علتش رو در قسمت نکته ها توضیح می دم. البته اگه مثل من بد دل هستین و تا آب و آب ریزی نکنین به دلتون نمی چسبه باید یه کم حوصله بخرج بدین بعد از اینکه قارچها رو با دستمال مرطوب تمیز کردین و تمام قسمت های سیاه رو گرفتید قارچها رو دونه دونه زیر آب بگیرین با دستمال خشک کنین و برین سراغ بعدی.
تو یه کاسه متوسط آرد, نشاسته ذرت بکینگ پودر و نمک رو ریخته و آب رو کم کم اضافه می کنیم.
غلظت خمیر در تصویر زیر نشون داده شده.
حالا قارچها رو ابتدا داخل خمیر می زنیم یه لحظه با چنگال بالا نگه می داریم تا اضافه هاش بریزه داخل ظرف. بعد داخل پودر سوخاری زده و کاملا به پودر آغشته ش می کنیم.
حالا روی یه توری سیمی می گذاریم تا همه قارچها آماده بشه.
روغن رو روی حرارت می گذاریم و قارچها رو کم کم داخل روغن ریخته تا سرخ بشن وقتی ٢/٣ مراحل پخت انجام شد قارچ ها از روغن خارج کرده و اینکار رو ادامه می دیم تا تمام قارچها سرخ بشن.
وقتی همه قارچها نیمه آماده شدند دوباره برای بار بعد همه رو با هم یا اگه ظرفمون کوچیک است چند تا چند تا داخل ظرف روغن می ریزیم و اجازه می دیم اونقدر سرخ بشن تا به رنگ و تردی دلخواهمون در بیاد. با اینکار هم قارچها بهتر سوخاری می شن و هم همه شون موقع سرو گرم هستن و طبیعتا خوشمزه تر.
اگه پست میگوی پفکی رو دیده باشید اونجا هم برای تردتر شدن میگو ها همین کار رو کردیم.
اگه پست میگوی پفکی رو دیده باشید اونجا هم برای تردتر شدن میگو ها همین کار رو کردیم.
چند نکته:
* حتما از قارچ تازه و ترد استفاده کنین.
* همونطور که در بالا هم اشاره کردم قارچها رو نباید بشورید چون سریع آب رو جذب می کنه و وقتی سرخ می کنین قارچهاتون آبکی می شه.
* برای اینکه به یه قارچ سوخاری ترد و خوشمزه دست پیدا کنین اجازه بدین قارچها کاملا سرخ بشن. اما برای اینکار باید مراقب حرارت باشید. اگه حرارت گاز بالا باشه باعث می شه روی خمیر زود سرخ و سوخاری بشه و وسط اون خمیر بمونه.
* اگه احیاناً از پودر سوخاری استفاده کردین بهتون پیشنهاد می دم خودتون توی خونه اون رو تهیه کنین و یک مقدار نونها رو درشت تر خرد کنین تا شباهت بیشتری به پانکو داشته باشه.
طرز تهیه پودر سوخاری اصل و خونگی رو در این لینک توضیح داده ام.
نهایتا به همین سادگی و به همین خوشمزگی قارچ سوخاری ما آماده است.
به قول صنم ، خرت خرتی بودنش کاملا مشخصه ، دست گلت درد نکنه عزیزم و نوش جون بامدادت باشه :)
ReplyDeleteعزیز دلم صنم جون ♥
Deleteایشالله اگه براش درست کردی خوشش بیاد
:* مرسی
سلام و عرض ادب.
ReplyDeleteکما فی السابق ، زیبا ، دلچسب. اما ای کاش کمی هم توجه به وسع و توان مالی خوانندگان این وبلاگ وزین نیز می داشتید. در کشوری که ما در آن زندگی می کنیم ، هر بسته از قارچ فوق الذکر ، چیزی حدود 50 دلار هزینه در بر دارد که پرداخت آن از توان ما خارج است. البته این مبلغ برای تجار محترم بسیار ناچیز است ، اما... . ای کاش امکان داشت ، بتوانیم بر خوان گسترده شما ، از این هنر بهره مند شویم. ضمنا آیا می توان به عنوان پیش غذای کله پاچه سرو نمود؟
با تشکر. جمعی از طرفاران سرسخت لغو شام
:))) :((( توپ تانک مسلسل می خوردیم به جای قارچ سوخاری
Deleteاون دو خط وسطی چی نوشتین؟؟ دیگه چشمام نمی بینه, داره سیاهی می ره
شما دکتر خوب سراغ دارین این دور و بر؟
:))))
سلام عزیزم باید خیلی خوشمزه باشه ممنون ونوش جان
ReplyDeleteسلام آسیه جان
Deleteممنونم ازمحبتتون امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد
وای ی ی عاشقشم
ReplyDeleteقارچ یکی از اون سبزیجاتی هست که من هر جورش رو دوست دارم
برام جالب بود که این مدل رو بدون تخم مرغ درست کردی
من هم یک مدل دیگه رو یک مدت پیش گذاشته بودم , ولی فقط تفاوتش تو نوع اردش بود
فك كنم اينم وقتي گذاشتي كه من ايران بودم، چون يادم نمي ياد ديده باشم
Deleteبايد بيام سراغ وبلاگت
;)
چه خوشگل شدن لاله این قارچها! خمیری که گفتی به نظرم خیلی دستور خوبی میاد! برای خیلی ار چیزها باید جواب بده! با اجازه ات یادداشت می کنم تا سر فرصت تستش کنم! دستت درد نکنه لاله جونم که همیشه ایده های جالب داری! ... راستی قارچ ها هم نوش جون خودت و بامداد گلم!... می بوووووووسمت
ReplyDeleteممنونم عزیزم
Deleteخیلی خوشحالم که خوشت اومده
:* از حالا نووووش جونتون
لاله عزیزم دستورش خیلی عالیه خیلی هم خوشگله .... بدون تخم مرغ معرکه است ...... دستای گلت درد نکنه ..نوش جونتون ♥ ♥ ♥
ReplyDeleteخسته نباشی .
ممنونم خانم صفایی عزیز
Delete♥ باعث خوشحالیم است که دوست داشتین
عزیزم دستورات فوق العاده است خصوصا که همراه تصویره
ReplyDeleteخیلی بهتر میشد لطف میکردین به گرم وزنها رو مطرح میکردین
ممنون از لطفت
سلام معصومه جان
Deleteببخشید که اینقدر دیر پاسختون رو می دم ضمنا ممنونم عزیزم و خوشحالم از اینکه از رسپی های من راضی هستین
راستش معصومه جان معمولا دستورات غذایی من با گرم هست ولی خوب بعضی وقتا هم از پیمانه استفاده می کنم که اگه یه ست از پیمانه های اندازه گیری داشته باشید مشگلتون رو حل می کنه
اما اگه نداشتید هم در چنین مواقعی می تونین از یه لیوان معمولی استفاده کنین که اون هم جواب می ده