درست کردن این تخم مرغ های رنگی خوشگل که بچه ها هم از دیدن و خوردن اون خیلی لذت می برن, خیلی راحته و یه جورایی آدم رو می بره به فضای کودکی و کلاس علوم و نباتهای رنگی درست کردن ... احتمالا اگه از خوانندگان وبلاگ من باشید می دونین اگه یاد خاطراتم بیافتم به این زودی ها دست از سرتون بر نمی دارم پس تا شروع نکردم بریم سر اصل مطلب :)
یه مدل تخم مرغ رنگی دیگه هم هست که من برای درست کردنش از آب لبو استفاده می کنم و به صورت حلقه حلقه در کنار غذاهایی مثل پوره سیب زمینی و سالاد الویه یا انواع سالادهای اینچنینی سرو می کنم که از نظر من جلوه زیبایی به میز غذا می ده و اگه مایل باشید دستور تهیه اون رو هم خواهم گذاشت.
برای درست کردن این تخم مرغ های رنگی ابتدا تخم مرغ رو می جوشونیم
اگه معمولا از ترک برداشتن تخم مرغهاتون موقع جوشیدن گله دارید، روش درست جوشاندن تخم مرغ رو در این قسمت توضیح داده ام. وقتی تخم مرغ سفت و پخته شد، قبل از اینکه کاملا سرد بشه خیلی آروم و ملایم با قاشق به پوسته اون ضربه بزنید تا ترک برداره. اونوقت اگه از رنگهای طبیعی مثل چایی یا آب لبو یا هر رنگ طبیعی دیگه استفاده می کنین که هیچ ولی اگه از رنگ غذا استفاده می کنین مقداری رنگ غذا به ظرف آب اضافه کنین و تخم مرغ رو داخل اون بذارید و اجازه بدین برای چند ساعت یا ترجیحاً یه شب تا صبح داخل یخچال بمونه و روز بعد, بعد از جدا کردن پوسته، مورد استفاده قرار بدین.
اگه معمولا از ترک برداشتن تخم مرغهاتون موقع جوشیدن گله دارید، روش درست جوشاندن تخم مرغ رو در این قسمت توضیح داده ام. وقتی تخم مرغ سفت و پخته شد، قبل از اینکه کاملا سرد بشه خیلی آروم و ملایم با قاشق به پوسته اون ضربه بزنید تا ترک برداره. اونوقت اگه از رنگهای طبیعی مثل چایی یا آب لبو یا هر رنگ طبیعی دیگه استفاده می کنین که هیچ ولی اگه از رنگ غذا استفاده می کنین مقداری رنگ غذا به ظرف آب اضافه کنین و تخم مرغ رو داخل اون بذارید و اجازه بدین برای چند ساعت یا ترجیحاً یه شب تا صبح داخل یخچال بمونه و روز بعد, بعد از جدا کردن پوسته، مورد استفاده قرار بدین.
***
امیدوارم خوشتون اومده باشه ***
خیلیییییییی ناز شدن لاله جونم ، ایده ی خیلی خوبی بود عزیزم
ReplyDelete*** فدات بشم رزی جون
Deleteلاله جون خیلی حال کردم با این تخم مرغ رنگی ها! خیلی خوشگل و با حال شدن! اینجا همیشه توی سوپرمارکت تخم مرغ رنگی هست! ولی مال تو طرح و رنگش جالب تره! ممنونم دوستم
ReplyDelete:)) مرسی عزیزم خوشحالم خوشت اومده
Deleteخیلی جالب شده لاله جون ، منو ی جورایی یاد چیزهای عتیقه انداخت ، نمیدونم چرا ؟؟ آخه من عاشق چیزای عتیقه هستم :))
ReplyDeleteاینها جون میده واسه عید پاک یا عید خودمون
ممنونم گیلدا جون
Delete:)) منم همینطور عاشق کارهای قدیمی ام
*** اره برای سر سفره قشنگ می شه مرسی عزیزم
سلام لاله خانم ازتون متشکرم بابت دستورهای غذایی خوبتون من گراتین کدو حلوایی را درست کردم و با اینکه اولین بار بود کدو حلوایی می خوردیم خیلی خوشمون اومد و خواستم تشکری کرده باشم
ReplyDeleteمی گم میشه اون مدل دیگه رو هم با عکس آموزش بدییدانگار دیگه عادت کردیم به عکسهاتون نگاه کنیم تا متوجه بشیم
البته هر وقت امکانش بود خیلی متشکرم
سلام عزیزم
Deleteخیلی خوشحالم از شنیدن این موضوع
راستش تصمیم داشتم اون مدل رو هم تو همین پست بذارم ولی متاسفانه فرصت نشد ولی چشم انشالله در اولین فرصت در خدمتتون خواهم بود
*** دختر گلتون و ببوسید
سلام ممنون
ReplyDeleteاینا خیلی خوبن
یه سوال، با آب لبو یا رنگ هایی مثل اب سبزی و ... تخم مرغها بوی اون ماده رو نمی گیرن؟ میشه خوردشون؟
Deleteسلام هانا جان
راستش من با آب سبزی امتحان نکردم ولی با لبو نه متوجه تفاوت طعمش نشدم یا شایدم چون حساس نبودم متوجه نشدم
ضمن اینکه توی مهمانی هامم که درست می کنم معمولا همه استقبال می کنن
با اینحال در مورد قسمت اخر سوالت می تونم بهت اطمینان بدم که بله می شه خوردشون
:* :)))
che idee khubi Laleh jun jun mideh baraye eyd. hatman emtehan mikonam merci golam :-*
ReplyDelete:) ممنونم هما جون
Delete*** خوشحالم مي كني عزيزم
چقدر جالب عزیزم،زیبابودحتما امتحانش میکنم
ReplyDelete
Delete*** :) ممنونم مريم جون، خوشحالم دوست داشتين
لاله جان خیلی عالیه مخصوصا با رنگهای مختلف محشره دستتون درد نکنه
ReplyDeleteصفای عزیزم سلام
Deleteشما که خودتون استاد منید با اینحال خوشحالم به وبلاگ من سر می زنین
ممنونم
***
بامزه شدن لاله جون دستت درد نکنه
ReplyDeleteحالا مادربزرگ من با پوست پیاز قرمز رنگشون میکرد برای عید بهمون عیدی میداد
تخم مرغ رو میپخت بعد ترک مینداخت روی پوستشون و پوست پیاز و اب رو میزاشت روی حرارت و تخم مرغ ها رو مینداخت توشون خیلی خوشرنگ میشد
حتی تخم مرغ کامل رو هم این شکلی میپخت پوستش قرمز پیازی خیلی خوشرنگ میشد
البته این یک رسم هست توی ارومیه که به این شکل تخم مرغها رو درست میکنن برای عید به بچه ها عیدی میدن
مرسی لیلا جون
Deleteاتفاقا چه ایده جالبی یه جور رنگ طبیعی ام هست برای وقتایی که لبو نیست
به نظر من اگرچه ما ایرانی ها گاهی مبالغه می کنیم ولی بعضی اوقات اصلا نمی شه انکار
کرد که هنر نزد ایرانیان است و بس
*** مرسی
چقدررررررر زیباست لاله جون ... آدم از تماشاشون سیر نمی شه :X
ReplyDeleteجدای از هنر و سلیقه ات که حرف نداره من عااااااشق عکاسی تحسین برانگیزتم
ایده این پوست تخم مرغ ها کنارشون چه جلوه قشنگی به کارت داده
تو عکس پنجمه فکر کنم - اونی که پوسته قرمز جلوی آبیه ... شبیه برگهای خشک پاییزی به نظر میاد که من عاشقشونم :دی
دست گلت درد نکنه دوست هنرمندم :*
فقط یه سوال : من هم معمولا تو آب نمک می ریزم که ترک برنداره ولی گاهی که خود تخم مرغ ترک ریز داره و به چشم آدم عجولی مثل من نمیاد :دی خب طبعا با وجود نمک هم تو آب ترک می خوره ... بماند که اگر ببینم براش راهکار دارم - ولی زمانی که نمی بینم و دیر به سراغش می رم بعد از پوست کندن حس می کنم تخم مرغ مزه آب گرفته ... نمی دونم تجربه کردی یا نه ؟ حالا مقدمه طولانی رو نوشتم که بپرسم تو این حالت که تخم مرغ ترک خورده تو آب می مونه آیا مزه آب نمی گیره ؟! البته که آب مزه ای نداره :دی ولی نمی دونم منظورمو درست رسوندم یا نه ؟ یه جور رطوبت ، یه طعم بی مزه که مزه اصلی رو تحت الشعاع قرار می ده ...
ولی به شدت به صرافت تهیه اش برای عید افتادم هاااا ... به شدت چشم نوازه ...
سلام بهار جون
Deleteمرســی عزیزم به خاطر همه محبتات راستش اون عکس پنجمی دقیقا برای خودمم تداعی کننده پائیز بود و چون این فصل رو واقعا دوست دارم با وجود اینکه عکس های قشنگ دیگه ای از خود تخم مرغ ها داشتم انتخابش کردم و خوشحالم که می بینم غیر از خودم کس دیگه ای ام خوشش اومده
***
در مورد سوالت ولی شرمنده ام چون معمولا اگه بخوام از تخم مرغ کامل برای غذایی استفاده کنم و ظاهرش اهمیت داشته باشه توی انتخاب اون دقت می کنم ولی برای سالاد الویه یا غذاهایی که ظاهر تخم مرغ اهمیت نداره اگه احیانا متوجه ام نشدم و ترک برداشت اهمیت نمی دم گرچه اون مزه آبی ام که میگی رو منم کاملا حس می کنم و متوجه تغییر طعم تخم مرغ می شم منتها وقتایی که قراره با چیزای دیگه مخلوط بشه تو طعم افزودنی های دیگه گم می شه و به چشم نمی یاد.
حالا من که نتونستم به تو کمک کنم شما بگو وقتی تخم مرغ ترک برمی داره از چه
:)) راهکاری استفاده می کنی؟ برام جالب شد بدونم
بازم ممنون از پیامت
وایییییی لاله جون خیلی گوگولی شدند . مرسییییییییی عزیزم .
ReplyDelete*** خواهش می کنم عارفه جون ایشالله اگه برای یکتا جون درست کردی خوشش بیاد
Deleteخواهش می کنم گلم ... خب خودم احتمال می دادم باید کمی مزه آب بگیره چون به هرحال رطوبت از پوسته داره نفوذ می کنه . ولی انصافا از ظاهر زیباش نمی شه گذشت .
ReplyDeleteاتفاقا در تایید و ادامه حرف لیلا جون ، مامان خانم منم با پوست پیاز و پرتقال تخم مرغ عید رو رنگ می کنند و کنار هم تنالیته پاییزی زیبایی داره تو سفره ولی خب ترک نمی اندازند و همون طور درسته تو مقدار ابی که همراه یکی از اینها باشه می جوشونند .
یک مدل دیگه هم دیدم بعضیها رنگ می کنند که روی خود پوسته خطهای مشخصی میفته ... پوست پیاز قرمز یا کاغذ کشی های رنگی رو دور پوسته تخم مرغ می پیچند و چند دور نخ هم دورش می پیچینند و میندازند تو آب در حال جوش وقتی در نهایت باز می شه جای اون نخها کمرنگ تر و بعضا سفید می مونه و خب خطوط نامرتب زیبایی رو پوسته میفته .
و اما .. چیز خاصی نیست این راهکار راستش :دی
ببین گلم چند تا راه داره ولی راحت ترینش اینه که سریع برش می دارم و داخل نایلکس می ذارم و هوای اضافه اش رو خارج می کنم و بعد از اطمینان از اینکه کاملا نایلون به پوسته چسبیده و فضایی باقی نمونده سرش رو گره می زنم میندازم دوباره تو آب !
این طوری در واقع منفذ به وجود اومده رو کور می کنم ... چون پوسته اش فشرده می شه جلوی ترک بیشتر و حتی خروج محتویات داخلی رو می گیره .
زمانی هم بوده که تعداد تخم مرغم به اندازه نبوده و بعضا سطحش ترک هم داشته ، داخل یک تکه فویل کاملا قنداق پیچیش می کنم و میندازم تو آب تا بپزه .
یک راه دیگه هم هست در هر دو مورد بالا که جای ترک رو با یه محلول اسیدی مثل آبلیمو و آروم مالش می دیم و یا روی ترک خوردگی کمی نمک می پاشیم و یا داخل آبش کمی سرکه هم همراه نمک اضافه می کنیم که از خارج شدن سفیده جلوگیری می کنه هر سه مورد.
بعضیها هم با سنجاق ریز قبل از پخت سوراخش می کنند که راستش خودم تا به حال امتحان نکردم چون هم نیاز نداشتم و هم اینکه احتمال شکستن قبل از پخت لااقل برا من وجود داره :)))
اون شبه برگهای پاییزیت هم که بازم می گم محشررررره ... من هم فقط متولد بهارم ولی مثل خودت عاشق پاییزم ... به این می گن نقض قانون طبیعت آیا ؟:))))
Deleteمرســــی بهار جوووون بابت توضیحات کاملت خیلی خیلی استفاده کردم و اگه اجازه بدی یه جا توی یه مطلبی از اطلاعاتت به اسم خودت استفاده کنم چون حیفه کسایی که مثه من
*** نمیدونن ازش بی بهره بمونن
راستی در مورد سوالت فک کنم اشتباه متوجه شدم
من گمون کردم کلی پرسیدی و حالا متوجه شدم منظورت راجع به این مورد بخصوص بوده
راستش بهار جون من خودم از این تخم مرغا نخوردم ولی تقریبا می تونم بگم مثه اون تخم مرغها حالت آبکی نمی گیره چون تو اون مورد تخم مرغ ترک خورده تو آب جوش است و مسلما در اثر جوشیدن آب زیادی توی پوسته نفوذ می کنه ولی اینجا ما اول تخم مرغ رو آب پز می کنیم و بعد ترک می ندازیم و داخل آب میذاریم و به همین دلیل بعید می دونم به اون شدت مزه آب بگیره
بازم ممنون از این همه اطلاعات مفیدی که دادی
خواهش می کنم گلم ...شما صاحب اختیاری بانو اجازه برای چی :*
ReplyDeleteطبیعتا همه تو همچین محیطهایی هستیم که از تجارب هم استفاده کنیم ...خیلی هم خوبه که این تجربه های کوچیک و بزرگ بهتر و بیشتر انتقال پیدا کنه که تعداد بیشتری هم ازش استفاده کنند .
مرسی بابت پاسخ ... حتما امتحان می کنم
و من هم ممنونم از همه دانسته هایی که بدون توقع و با سخاوت و حوصله در اختیار همه قرار می دی خانمی هنرمند :*
ممنونم بهار جون، لطف داري به من
Deleteراستی لاله جونم از اونجاییکه خودت هم متوجه شدی من عاااااشق نان خشک شدم و مرتب درست می کنم ... یک تجربه نان خشک پزان هم برات بگم :دی
ReplyDeleteاین سری کنجد رو مخلوط خمیر کردم و بازش کردم ... نمی دونم چرا ولی هم خوشمزه تر شد هم تردتر و هم اینکه کنجد اضافی موقع خوردن ازش جدا و پخش نشد ...
باز هم و باز هم و بازهم ممنون از رسپی عاااالی و بی نقصت ... خیلی خیلی خیلی دوستش دارم ... خودت رو بیشتر البته :*
چه خوب
Deleteاتفاقا ايده جالبي است، حتما يه بار امتحان مي كنم
فقط يه سوال ظاهرشم خوب بود؟
ضمنا منم نديده خيلي دوستت دارم و خيلي دوست دارم روزي ببينمت
***
راستش رو بگم ؟ خوب بود ولی نه به قشنگیه ظاهر اوریجینالش :دی
ReplyDeleteشاید برای اینکه من دیگه رومال نزدم و نیازی هم حس نکردم وقتی چیزی برای پاشیدن روش نداشتم ... برای همین طلایی نشد ظاهرش و سفید موند تقریبا ولی به نظر من و خانواده خوش خوراک تر بود و شاید به واسطه کنجد بیشتر ترد بود تا خشک !
فرصت کنم ،ظرف چند روز آینده دوباره درست می کنم و عکسش رو می زارم و بهت خبر می دم خودت بیا و ببین و قضاوت کن ;)
فدای مهربونیت عزیز دلم ...من هم همین طور... می بوسمت
ممنونم عزیزم لطف می کنی
Delete*** البته عجله ای نیست خودت و اذیت نکن و بذار سر فرصت
♥ ♥ ♥ بازم ممنون
من خیلی خوشم آمد ، دستورات خیلی تک و منحصر به فردن لاله جون ، مرسیییییی
ReplyDelete*** الهام گلم همیشه لطف داری بهم
Delete:) خواهش می کنم عزیزم
لاله جونم از این ورا رد میشدم, گفتم یه احوالی از دوستم بپرسم! در چه حالی بانوووو؟ امیدوارم همیشه خوش باشی عزیزم
ReplyDeleteممنوووووونم دوست گلم امیدوارم شمام همیشه خوش و سلامت باشی
Delete♥ ♥ ♥ خیلی خیلی لطف داری عزیزم
سلام لاله خانم گل من یک فرهنگی بازنشسته هستم ازمشهداطلاعاتی راکه درموردافریقانوشته بودی خواندم بسیارزیباو عکسها دیدنی بود.خیلی لذت بردم .منتظر مطالب زیبایت هستم امیدوارم همیشه سالم ودرکنار خانواده خوشبخت باشی..........
Deleteسلام خانم یا آقای عزیز
Deleteاز اینکه از مطالبم خوشتون اومده واقعا خوشحالم و راستش رو بخواید از اینکه می بینم مخاطبانی چون شما دارم به خودم می بالم
*** ممنونم از وقتی که گذاشتید و امیدوارم باز هم اینجا ببینمتون
سلام هنرمند....دستمریزاد.واقعا زیباست. وقتی هنرمند صحنه ای را خلق میکند که دیگران از دیدنش لذت میبرند ، لطف و عنایت خدا شامل حالش شده که توانسته گوشه ای از عظمتش را رخ نماید. احسنت به این همه هنر.ارادتمند جمعی از محرومان ، از هنرمندیهای شما ...البته در یک ماه اخیر
ReplyDeleteسلاااام
Deleteاز شما خیلی خیلی ممنونم اما با عرض معذرت من بدون حضور وکیلم هیچ حرفی نمی زنم
:)))))) خصوصا در رابطه با این یک ماه اخیـــر
laleh joon <3
ReplyDeletefahghat mitoonam begam ke to ham az nazare hoonari ham akhlaghi fogholade hasti azizam ke ejaze midi ma ham az salighe va hoonaret be rahati estefade konim,barat arezooye movafaghiyat va salamati daram hamishe shad bashi KADBANOO aziz
مهناز جون، عزيزم ممنونم از اين همه اظهار لطفتون
Deleteبراي من افتخار بزرگي است دوستاني مثه شما به من و وبلاگم سر بزنن
به هر حال اميدوارم بتونم به اونچه شما گفتين نزديك بشم و بازم اينجا ببينمتون
***