Friday, January 04, 2013

تخم مرغ های رنگی

درست کردن این تخم مرغ های رنگی خوشگل که بچه ها هم از دیدن و خوردن اون خیلی لذت می برن, خیلی راحته و یه جورایی آدم رو می بره به فضای کودکی و کلاس علوم و نباتهای رنگی درست کردن ... احتمالا اگه از خوانندگان وبلاگ من باشید می دونین اگه یاد خاطراتم بیافتم به این زودی ها دست از سرتون بر نمی دارم پس تا شروع نکردم بریم سر اصل مطلب :)
یه مدل تخم مرغ رنگی دیگه هم هست که من برای درست کردنش از آب لبو استفاده می کنم و به صورت حلقه حلقه در کنار غذاهایی مثل پوره سیب زمینی و سالاد الویه یا انواع سالادهای اینچنینی سرو می کنم که از نظر من جلوه زیبایی به میز غذا می ده و اگه مایل باشید دستور تهیه اون رو هم خواهم گذاشت.

برای درست کردن این تخم مرغ های رنگی ابتدا تخم مرغ رو می جوشونیم
اگه معمولا از ترک برداشتن تخم مرغهاتون موقع جوشیدن گله دارید، روش درست جوشاندن تخم مرغ رو در این قسمت توضیح داده ام. وقتی تخم مرغ سفت و پخته شد، قبل از اینکه کاملا سرد بشه خیلی آروم و ملایم با قاشق به پوسته اون ضربه بزنید تا ترک برداره. اونوقت اگه از رنگهای طبیعی مثل چایی یا آب لبو یا هر رنگ طبیعی دیگه استفاده می کنین که هیچ ولی اگه از رنگ غذا استفاده می کنین مقداری رنگ غذا به ظرف آب اضافه کنین و تخم مرغ رو داخل اون بذارید و اجازه بدین برای چند ساعت یا ترجیحاً یه شب تا صبح داخل یخچال بمونه و روز بعد, بعد از جدا کردن پوسته، مورد استفاده قرار بدین.
***
امیدوارم خوشتون اومده باشه ***

40 comments:

  1. خیلیییییییی ناز شدن لاله جونم ، ایده ی خیلی خوبی بود عزیزم

    ReplyDelete
  2. لاله جون خیلی حال کردم با این تخم مرغ رنگی ها! خیلی خوشگل و با حال شدن! اینجا همیشه توی سوپرمارکت تخم مرغ رنگی هست! ولی مال تو طرح و رنگش جالب تره! ممنونم دوستم

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) مرسی عزیزم خوشحالم خوشت اومده

      Delete
  3. خیلی جالب شده لاله جون ، منو ی جورایی یاد چیزهای عتیقه انداخت ، نمیدونم چرا ؟؟ آخه من عاشق چیزای عتیقه هستم :))
    اینها جون میده واسه عید پاک یا عید خودمون

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم گیلدا جون

      :)) منم همینطور عاشق کارهای قدیمی ام
      *** اره برای سر سفره قشنگ می شه مرسی عزیزم

      Delete
  4. سلام لاله خانم ازتون متشکرم بابت دستورهای غذایی خوبتون من گراتین کدو حلوایی را درست کردم و با اینکه اولین بار بود کدو حلوایی می خوردیم خیلی خوشمون اومد و خواستم تشکری کرده باشم
    می گم میشه اون مدل دیگه رو هم با عکس آموزش بدییدانگار دیگه عادت کردیم به عکسهاتون نگاه کنیم تا متوجه بشیم
    البته هر وقت امکانش بود خیلی متشکرم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      خیلی خوشحالم از شنیدن این موضوع
      راستش تصمیم داشتم اون مدل رو هم تو همین پست بذارم ولی متاسفانه فرصت نشد ولی چشم انشالله در اولین فرصت در خدمتتون خواهم بود
      *** دختر گلتون و ببوسید

      Delete
  5. سلام ممنون
    اینا خیلی خوبن

    یه سوال، با آب لبو یا رنگ هایی مثل اب سبزی و ... تخم مرغها بوی اون ماده رو نمی گیرن؟ میشه خوردشون؟

    ReplyDelete
    Replies

    1. سلام هانا جان

      راستش من با آب سبزی امتحان نکردم ولی با لبو نه متوجه تفاوت طعمش نشدم یا شایدم چون حساس نبودم متوجه نشدم

      ضمن اینکه توی مهمانی هامم که درست می کنم معمولا همه استقبال می کنن
      با اینحال در مورد قسمت اخر سوالت می تونم بهت اطمینان بدم که بله می شه خوردشون
      :* :)))

      Delete
  6. che idee khubi Laleh jun jun mideh baraye eyd. hatman emtehan mikonam merci golam :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ممنونم هما جون
      *** خوشحالم مي كني عزيزم

      Delete
  7. چقدر جالب عزیزم،زیبابودحتما امتحانش میکنم

    ReplyDelete
    Replies

    1. *** :) ممنونم مريم جون، خوشحالم دوست داشتين

      Delete
  8. لاله جان خیلی عالیه مخصوصا با رنگهای مختلف محشره دستتون درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. صفای عزیزم سلام
      شما که خودتون استاد منید با اینحال خوشحالم به وبلاگ من سر می زنین
      ممنونم
      ***

      Delete
  9. بامزه شدن لاله جون دستت درد نکنه
    حالا مادربزرگ من با پوست پیاز قرمز رنگشون میکرد برای عید بهمون عیدی میداد

    تخم مرغ رو میپخت بعد ترک مینداخت روی پوستشون و پوست پیاز و اب رو میزاشت روی حرارت و تخم مرغ ها رو مینداخت توشون خیلی خوشرنگ میشد
    حتی تخم مرغ کامل رو هم این شکلی میپخت پوستش قرمز پیازی خیلی خوشرنگ میشد
    البته این یک رسم هست توی ارومیه که به این شکل تخم مرغها رو درست میکنن برای عید به بچه ها عیدی میدن

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی لیلا جون
      اتفاقا چه ایده جالبی یه جور رنگ طبیعی ام هست برای وقتایی که لبو نیست

      به نظر من اگرچه ما ایرانی ها گاهی مبالغه می کنیم ولی بعضی اوقات اصلا نمی شه انکار
      کرد که هنر نزد ایرانیان است و بس
      *** مرسی

      Delete
  10. چقدررررررر زیباست لاله جون ... آدم از تماشاشون سیر نمی شه :X
    جدای از هنر و سلیقه ات که حرف نداره من عااااااشق عکاسی تحسین برانگیزتم
    ایده این پوست تخم مرغ ها کنارشون چه جلوه قشنگی به کارت داده
    تو عکس پنجمه فکر کنم - اونی که پوسته قرمز جلوی آبیه ... شبیه برگهای خشک پاییزی به نظر میاد که من عاشقشونم :دی

    دست گلت درد نکنه دوست هنرمندم :*

    فقط یه سوال : من هم معمولا تو آب نمک می ریزم که ترک برنداره ولی گاهی که خود تخم مرغ ترک ریز داره و به چشم آدم عجولی مثل من نمیاد :دی خب طبعا با وجود نمک هم تو آب ترک می خوره ... بماند که اگر ببینم براش راهکار دارم - ولی زمانی که نمی بینم و دیر به سراغش می رم بعد از پوست کندن حس می کنم تخم مرغ مزه آب گرفته ... نمی دونم تجربه کردی یا نه ؟ حالا مقدمه طولانی رو نوشتم که بپرسم تو این حالت که تخم مرغ ترک خورده تو آب می مونه آیا مزه آب نمی گیره ؟! البته که آب مزه ای نداره :دی ولی نمی دونم منظورمو درست رسوندم یا نه ؟ یه جور رطوبت ، یه طعم بی مزه که مزه اصلی رو تحت الشعاع قرار می ده ...

    ولی به شدت به صرافت تهیه اش برای عید افتادم هاااا ... به شدت چشم نوازه ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام بهار جون
      مرســی عزیزم به خاطر همه محبتات راستش اون عکس پنجمی دقیقا برای خودمم تداعی کننده پائیز بود و چون این فصل رو واقعا دوست دارم با وجود اینکه عکس های قشنگ دیگه ای از خود تخم مرغ ها داشتم انتخابش کردم و خوشحالم که می بینم غیر از خودم کس دیگه ای ام خوشش اومده
      ***
      در مورد سوالت ولی شرمنده ام چون معمولا اگه بخوام از تخم مرغ کامل برای غذایی استفاده کنم و ظاهرش اهمیت داشته باشه توی انتخاب اون دقت می کنم ولی برای سالاد الویه یا غذاهایی که ظاهر تخم مرغ اهمیت نداره اگه احیانا متوجه ام نشدم و ترک برداشت اهمیت نمی دم گرچه اون مزه آبی ام که میگی رو منم کاملا حس می کنم و متوجه تغییر طعم تخم مرغ می شم منتها وقتایی که قراره با چیزای دیگه مخلوط بشه تو طعم افزودنی های دیگه گم می شه و به چشم نمی یاد.

      حالا من که نتونستم به تو کمک کنم شما بگو وقتی تخم مرغ ترک برمی داره از چه
      :)) راهکاری استفاده می کنی؟ برام جالب شد بدونم

      بازم ممنون از پیامت

      Delete
  11. وایییییی لاله جون خیلی‌ گوگولی شدند . مرسییییییییی عزیزم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** خواهش می کنم عارفه جون ایشالله اگه برای یکتا جون درست کردی خوشش بیاد

      Delete
  12. خواهش می کنم گلم ... خب خودم احتمال می دادم باید کمی مزه آب بگیره چون به هرحال رطوبت از پوسته داره نفوذ می کنه . ولی انصافا از ظاهر زیباش نمی شه گذشت .

    اتفاقا در تایید و ادامه حرف لیلا جون ، مامان خانم منم با پوست پیاز و پرتقال تخم مرغ عید رو رنگ می کنند و کنار هم تنالیته پاییزی زیبایی داره تو سفره ولی خب ترک نمی اندازند و همون طور درسته تو مقدار ابی که همراه یکی از اینها باشه می جوشونند .

    یک مدل دیگه هم دیدم بعضیها رنگ می کنند که روی خود پوسته خطهای مشخصی میفته ... پوست پیاز قرمز یا کاغذ کشی های رنگی رو دور پوسته تخم مرغ می پیچند و چند دور نخ هم دورش می پیچینند و میندازند تو آب در حال جوش وقتی در نهایت باز می شه جای اون نخها کمرنگ تر و بعضا سفید می مونه و خب خطوط نامرتب زیبایی رو پوسته میفته .

    و اما .. چیز خاصی نیست این راهکار راستش :دی

    ببین گلم چند تا راه داره ولی راحت ترینش اینه که سریع برش می دارم و داخل نایلکس می ذارم و هوای اضافه اش رو خارج می کنم و بعد از اطمینان از اینکه کاملا نایلون به پوسته چسبیده و فضایی باقی نمونده سرش رو گره می زنم میندازم دوباره تو آب !
    این طوری در واقع منفذ به وجود اومده رو کور می کنم ... چون پوسته اش فشرده می شه جلوی ترک بیشتر و حتی خروج محتویات داخلی رو می گیره .

    زمانی هم بوده که تعداد تخم مرغم به اندازه نبوده و بعضا سطحش ترک هم داشته ، داخل یک تکه فویل کاملا قنداق پیچیش می کنم و میندازم تو آب تا بپزه .


    یک راه دیگه هم هست در هر دو مورد بالا که جای ترک رو با یه محلول اسیدی مثل آبلیمو و آروم مالش می دیم و یا روی ترک خوردگی کمی نمک می پاشیم و یا داخل آبش کمی سرکه هم همراه نمک اضافه می کنیم که از خارج شدن سفیده جلوگیری می کنه هر سه مورد.

    بعضیها هم با سنجاق ریز قبل از پخت سوراخش می کنند که راستش خودم تا به حال امتحان نکردم چون هم نیاز نداشتم و هم اینکه احتمال شکستن قبل از پخت لااقل برا من وجود داره :)))

    اون شبه برگهای پاییزیت هم که بازم می گم محشررررره ... من هم فقط متولد بهارم ولی مثل خودت عاشق پاییزم ... به این می گن نقض قانون طبیعت آیا ؟:))))

    ReplyDelete
    Replies

    1. مرســــی بهار جوووون بابت توضیحات کاملت خیلی خیلی استفاده کردم و اگه اجازه بدی یه جا توی یه مطلبی از اطلاعاتت به اسم خودت استفاده کنم چون حیفه کسایی که مثه من
      *** نمیدونن ازش بی بهره بمونن

      راستی در مورد سوالت فک کنم اشتباه متوجه شدم
      من گمون کردم کلی پرسیدی و حالا متوجه شدم منظورت راجع به این مورد بخصوص بوده
      راستش بهار جون من خودم از این تخم مرغا نخوردم ولی تقریبا می تونم بگم مثه اون تخم مرغها حالت آبکی نمی گیره چون تو اون مورد تخم مرغ ترک خورده تو آب جوش است و مسلما در اثر جوشیدن آب زیادی توی پوسته نفوذ می کنه ولی اینجا ما اول تخم مرغ رو آب پز می کنیم و بعد ترک می ندازیم و داخل آب میذاریم و به همین دلیل بعید می دونم به اون شدت مزه آب بگیره

      بازم ممنون از این همه اطلاعات مفیدی که دادی

      Delete
  13. خواهش می کنم گلم ...شما صاحب اختیاری بانو اجازه برای چی :*

    طبیعتا همه تو همچین محیطهایی هستیم که از تجارب هم استفاده کنیم ...خیلی هم خوبه که این تجربه های کوچیک و بزرگ بهتر و بیشتر انتقال پیدا کنه که تعداد بیشتری هم ازش استفاده کنند .

    مرسی بابت پاسخ ... حتما امتحان می کنم

    و من هم ممنونم از همه دانسته هایی که بدون توقع و با سخاوت و حوصله در اختیار همه قرار می دی خانمی هنرمند :*



    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم بهار جون، لطف داري به من

      Delete
  14. راستی لاله جونم از اونجاییکه خودت هم متوجه شدی من عاااااشق نان خشک شدم و مرتب درست می کنم ... یک تجربه نان خشک پزان هم برات بگم :دی

    این سری کنجد رو مخلوط خمیر کردم و بازش کردم ... نمی دونم چرا ولی هم خوشمزه تر شد هم تردتر و هم اینکه کنجد اضافی موقع خوردن ازش جدا و پخش نشد ...


    باز هم و باز هم و بازهم ممنون از رسپی عاااالی و بی نقصت ... خیلی خیلی خیلی دوستش دارم ... خودت رو بیشتر البته :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. چه خوب
      اتفاقا ايده جالبي است، حتما يه بار امتحان مي كنم
      فقط يه سوال ظاهرشم خوب بود؟

      ضمنا منم نديده خيلي دوستت دارم و خيلي دوست دارم روزي ببينمت
      ***

      Delete
  15. راستش رو بگم ؟ خوب بود ولی نه به قشنگیه ظاهر اوریجینالش :دی

    شاید برای اینکه من دیگه رومال نزدم و نیازی هم حس نکردم وقتی چیزی برای پاشیدن روش نداشتم ... برای همین طلایی نشد ظاهرش و سفید موند تقریبا ولی به نظر من و خانواده خوش خوراک تر بود و شاید به واسطه کنجد بیشتر ترد بود تا خشک !

    فرصت کنم ،ظرف چند روز آینده دوباره درست می کنم و عکسش رو می زارم و بهت خبر می دم خودت بیا و ببین و قضاوت کن ;)

    فدای مهربونیت عزیز دلم ...من هم همین طور... می بوسمت

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عزیزم لطف می کنی

      *** البته عجله ای نیست خودت و اذیت نکن و بذار سر فرصت

      ♥ ♥ ♥ بازم ممنون

      Delete
  16. من خیلی خوشم آمد ، دستورات خیلی تک و منحصر به فردن لاله جون ، مرسیییییی

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** الهام گلم همیشه لطف داری بهم
      :) خواهش می کنم عزیزم

      Delete
  17. لاله جونم از این ورا رد میشدم, گفتم یه احوالی از دوستم بپرسم! در چه حالی بانوووو؟ امیدوارم همیشه خوش باشی عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنوووووونم دوست گلم امیدوارم شمام همیشه خوش و سلامت باشی
      ♥ ♥ ♥ خیلی خیلی لطف داری عزیزم

      Delete
    2. سلام لاله خانم گل من یک فرهنگی بازنشسته هستم ازمشهداطلاعاتی راکه درموردافریقانوشته بودی خواندم بسیارزیباو عکسها دیدنی بود.خیلی لذت بردم .منتظر مطالب زیبایت هستم امیدوارم همیشه سالم ودرکنار خانواده خوشبخت باشی..........

      Delete
    3. سلام خانم یا آقای عزیز
      از اینکه از مطالبم خوشتون اومده واقعا خوشحالم و راستش رو بخواید از اینکه می بینم مخاطبانی چون شما دارم به خودم می بالم
      *** ممنونم از وقتی که گذاشتید و امیدوارم باز هم اینجا ببینمتون

      Delete
  18. سلام هنرمند....دستمریزاد.واقعا زیباست. وقتی هنرمند صحنه ای را خلق میکند که دیگران از دیدنش لذت میبرند ، لطف و عنایت خدا شامل حالش شده که توانسته گوشه ای از عظمتش را رخ نماید. احسنت به این همه هنر.ارادتمند جمعی از محرومان ، از هنرمندیهای شما ...البته در یک ماه اخیر

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلاااام
      از شما خیلی خیلی ممنونم اما با عرض معذرت من بدون حضور وکیلم هیچ حرفی نمی زنم
      :)))))) خصوصا در رابطه با این یک ماه اخیـــر

      Delete
  19. laleh joon <3
    fahghat mitoonam begam ke to ham az nazare hoonari ham akhlaghi fogholade hasti azizam ke ejaze midi ma ham az salighe va hoonaret be rahati estefade konim,barat arezooye movafaghiyat va salamati daram hamishe shad bashi KADBANOO aziz

    ReplyDelete
    Replies
    1. مهناز جون، عزيزم ممنونم از اين همه اظهار لطفتون
      براي من افتخار بزرگي است دوستاني مثه شما به من و وبلاگم سر بزنن
      به هر حال اميدوارم بتونم به اونچه شما گفتين نزديك بشم و بازم اينجا ببينمتون
      ***

      Delete