خمیر فیلو یکی از خمیرهایی است که علاوه بر شیرینی جات و دسرها، غذاها و پیش غذاهای خیلی متنوعی هم می شه باهاش درست کرد که انصافاَ هم خوشمزه است و جای بسی خوشحالی است که این خمیر در فروشگاههای لوازم قنادی ایران هم به فروش می ره.
مواد لازم:
خمیر فیلو نصف یک بسته ٥٠٠ گرمی
سینه مرغ ٥٠٠ گرم
پیاز بزرگ ١ عدد
فلفل دلمه ای یک عدد کوچک
سیر له یا ریز رنده شده ١ عدد
نمک فلفل ادویه به میزان لازم
پنیر خامه ای یک بسته
کره یا روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز و مرغ رو خیلی ریز خرد می کنیم. چون نمی خوایم مرغ زیاد روی حرارت باشه و در نتیجه خشک شه و آب خودش رو از دست بده پس اون رو به تکه های ریز حدوداً نیم سانتی برش می دیم.
پیاز رو در مقداری روغن تفت می دیم و همین که طلایی شد مقداری زردچوبه به اون اضافه می کنیم و بعد از یه تفت کوچولوی دیگه مرغ رو به اون اضافه می کنیم.
نمک فلفل و ادویه اون رو اندازه می کنیم و فلفل دلمه و سیر له شده رو اضافه می کنیم مقدار کمی تفت می دیم و از روی حرارت بر می داریم.
پنیر خامه ای رو مکعبی خرد می کنیم. خمیر فیلو رو باز کرده و به اندازه قالبی که داریم برش می دیم. معمولاً خمیر فیلو رو لایه لایه چرب می کنن ولی من برای این غذا و برای اینکه زیاد چرب نباشه هر دو لایه رو با هم برداشتم فقط اضافه های خمیر که از قالب بیرونه رو با برس چرب کردم که نسوزه. پس به این ترتیب برای هر قالب از ٤ ورق خمیر فیلو استفاده می کنیم.
مطابق تصویر ابتدا دو لایه اول و بعد دو لایه دوم رو داخل قالب که قبلا چرب کرده یم می ذاریم.حالا از مواد آماده شده تا ٣/٤ کاسه های فیلو رو پر می کنیم.
و روش رو پنیر می ریزیم. به اندازه کمی بزرگتر از سطح قالب از خمیر می بریم، دو لایه دو لایه چرب کرده و مطابق شکل روی مواد رو با اون می پوشونیم.
دوباره با برس کمی اون رو چرب کرده و کنجد می پاشیم. داخل فر از پیش گرم شده به حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد قرار می دیم.
و در نهایت غذای خیلی خوشمزه و راحتمون آماده است که امیدوارم از اون خوشتون بیاد.
نکته
* از اونجا که حرارت فرهای مختلف با هم فرق می کنه، زمانی برای پخت این غذا مشخص نکردم، خصوصا به این دلیل که باید مراقب باشید در عین برشته و ترد شدن خمیر لبه های بیرونی اون نسوزه.
* شاید این غذا برای کسایی که تا بحال با خمیر فیلو کار نکرده اند، غذای سختی به نظر بیاد. کما اینکه خود من هم اولین باری که می خواستم از این خمیر استفاده کنم به نتیجه کار مطمئن نبودم. اما بهتون تضمین می دم کار کردن با این خمیر به مراتب راحت تر از هر خمیر دیگه ای است و تنها کاری که باید انجام بشه چرب کردن لایه هاست.
نوش جان :))
وای ی یی من عشق این خمیر هستم واسم برابر با خمیر ۱۰۰۰لا میمونه ، خیلی کارها میشه باهاش کرد
ReplyDeleteو همینجور لذیذ میشه ...... یومی ی ی ی
خیلی قشنگ شدند، خانوم لطفا یکی از این گلها رو بدید به من بی زحمت
:)) آره گیلدا جون منم خیلی دوست دارم حتی به یه روایت از خمیر هزارلا هم بیشتر
Delete*** اصن همه ش مال تو عزیزم
man az in ghaleb ha nadaram.ye pishnahad bedid vase in ke be in shekl daresh biyaram.shekle in ghaleb ham agar az nazdik bezarid mamnon misham
ReplyDeleteدوست عزیزم سلام
Deleteاصلا مهم نیست قالبتون چه شکل باشه حتی با قالب مافین یا کیک یزدی هم می تونین به همین شکل این غذا رو درست کنین فقط باید مثل تصویر لبه ها رو بیارید بالا
اگه روی هفتمین عکس از مراحل کار کلیک کنید تصویر قالب کاملا واضح است
فقط همونطور که گفتم باید روش کلیک کنید تا بزرگ بشه
*** به هر حال امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد
Deleteالبته باز هم اگه متوجه شکل قالب نشدید بفرمائید تا عکس دیگه ای ازش براتون بذارم
با کمال مسرت و خوشبختی اعلام میداریم که ما 183578صد و هشتاد و سه هزار و پانصد و هفتاد و هشتمین بازدید کننده اولین کامنت را برای این غذای رویایی گذاشتیم.از ماجرای فرزانه هم که کوتاه بیاییم خداییش این دیگه یک شام داره.ما را هم که خوب میشناسی، آدمهای خوبی هستیم کاسه آن را هم پس می آوریم. ارادتمند..........چهار یادمان معرفت و محبت
ReplyDelete
Deleteدر نهایت تاسف و تاثر به اطلاع می رساند شما اولین کامنت رو که نگذاشتید هیچ
(آخرین کامنت رو هم گذاشتید (البته تا این لحظه
*** شعار این هفته: همیشه ندیدن دلیل بر نبودن نیست
:))))))))) بقیه شم من نخوندم
اصلاحیه
Delete:)) ندیدن همیشه دلیل بر نبودن نیست
بسیار خوشگل و خوشمزه شده لاله جون . دستت درد نکنه عزیزم .
ReplyDelete:* ممنونم عارفه جون مرسی از لطفت
Deleteبه به ، لاله خیلی خوشگل و حتما خوشمزست دوست با سلیقه من
ReplyDelete*** :* ممنونم رز عزیزم
Deleteمنم مثل گیلدا یه دونه از این گل های خوشمزه می خوام البته با اون زیریش که بسی خوشگله مخصوصا تو عکس چهارم که اونم واسه خودش گلی شده! دستت درد نکنه لاله جون عکاس
ReplyDelete
Delete:) :* مرسی شبو جووون ... باشه عزیزم هیچ کدوم قابلت و نداره
منم مثل گیلدا یه دونه از این گل های خوشمزه می خوام البته با اون زیریش که بسی خوشگله! مخصوصا تو عکس چهارم که اونم واسه خودش گلی شده! دستت درد نکنه لاله جون عکاس( راستی این دفعه چندمه که دارم کامنتم رو تایپ می کنم اگه دیدی بازم از این کامنت برات اومده می بی تقصیرم!!!)
ReplyDeleteشبو جون من از دیدن آیکون پروفایلت با اون گلهای خوشگل خوشحال میشم حالا چه یه بار
Delete*** چه چند بار
خیلی بانمک شده لاله جون مثل گل شده دستت درد نکنه
ReplyDelete:* ممنونم لیلا جون آره خودمم همین حس و دارم
DeleteLaleh ye golam mese hamishe tamiz kamel va khoshgelo khoshmazeh vaaa ba saligheh. hatman dorost mikonam. merciiiiiiiiiiii
ReplyDeleteممنونم از محبتت، مثل هميشه لطف داري هما جون
Delete*** اميدوارم اكه درست كردي خوشتون بياد و از حالا نوش جونتون
salam khanoom e ba salighe, mamnoon ke honaretoon ro ba ma be eshterak mizarid. mikhastam beporsam ba in meghdar mavvad chand ta az in golha be dast umad?
ReplyDeletemercc azizam az vaghti ke mizari
mina
سلام مینا جان
Deleteببخشید اگه اینقدر دیر پاسختون رو می دم
عزیزم ارتفاع قالبهای من تقریبا دو برابر قالب مافین است و تا اونجایی که یادم است من کاسه ها رو پر مواد گرفتم و اگه درست بگم چیزی حدود 5 تا از این قالب ها شد (تقریبا ده قالب مافین) که همونطور که گفتم بسته به اینکه قالب هاتون رو پر مواد بگیرید یا کمتر تعداد کمتر یا بیشتری از این گلها می تونین داشته باشید
***
laleh joon mersi az dastore khoshmazat khaily khob bod .... faghat man y moshkel dashtam .... man az ghalebe cake yazdi k dashtam estefade kardam b khatere labehaye tizesh khamiram pare mishod .... kolaan khamiram zod mishkast ba onke man hamejasho roghan zadam k narm bshe ama bazam baziash shekast vase hamin majbor shodam baghiyasho rool konam b nazaret chi kar konam k khamiram nashkane o pare nashe ?
ReplyDeleteسلام عزیزم خوشحالم که از غذا راضی بودید و خوشتون اومده
Deleteو اما در مورد سوالتون از اونجا که خودم تا بحال به چنین مشگلی بر نخورده ام فکر می کنم یا خمیر فیلوتون تازه نبوده، یا درست یخ زدایی نشده
خمیر فیلو باید توی فریزر نگه داری بشه و ترجیحا 24 ساعت قبل از استفاده اون رو داخل یخچال قرار بدیم تا به مرور از حالت انجماد خارج بشه. که این کار به پاره نشدن خمیر و یکدست باز شدن اون کمک می کنه
اگه این موارد رو رعایت کرده باشین ممکنه خمیرتون کیفیت لازم رو نداشته، بهمین خاطر بهتره برای بار بعد از یک مارک دیگه خمیر فیلو (ترجیحا ترکی ) استفاده کنین.
امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم