Tuesday, March 12, 2013

شیرینی نارگیلی پفکی

یکی از شیرینی های مخصوص عید شیرینی نارگیلی است. شیرینی های نارگیلی از لحاظ طرز تهیه تنوع زیادی دارن ولی نتیجه نهایی و بافت اکثرشون شبیه به اونی است که توی شیرینی فروشی ها به فروش می ره و وسط نرمی داره. اما این مدلی که من امروز می گم به نوعی متفاوت از اونهاست و از نظر من همین تفاوت به نوعی برتری این شیرینی نسبت به نوع اول محسوب میشه (یه نظر کاملاً شخصی و سلیقه ای) و البته جدا از سلیقه من که اینجا خیلی اهمیت نداره از اونجا که این شیرینی از لحاظ بافت، ترد و شکننده است در کنار شیرینی پفکی گردویی که قبلا تو این پست توضیح داده ام، گزینه بسیار خوبی است. پس اگه شما هم خوشتون اومد بعد از اینکه از زرده های تخم مرغ برای شیرینی گردویی پفکی استفاده کردین با سفیده های تخم مرغ هم این شیرینی رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرین.

مواد لازم:
سفیده تخم مرغ ٤ عدد
پودر قند ٢٥٠ گرم 
پودر نارگیل ١٥٠ گرم
وانیل ١/٣ قاشق چای خوری
پودر پسته مقداری
طرز تهیه:
ابتدا سفیده تخم مرغ رو خوب با همزن می زنیم تا سفت بشه و از ظرف نریزه. بعد پودر قند رو آروم آروم به سفیده اضافه می کنیم و بعد از هر بار اضافه کردن مواد رو می زنیم تا کاملاً سفت و کشدار بشه.
 بعد وانیل رو اضافه کرده با مواد مخلوط می کنیم و کاسه رو روی قابلمه آبی که روی حرارت کم در حال جوشیدن است گذاشته و دوباره با همزن می زنیم تا حدی که مایه گرم و کشدار شه.
 کاسه رو از روی حرارت برداشته و پودر نارگیل رو به اون اضافه و با لیسک یا قاشق کاملاً با هم مخلوط می کنیم.
در آخر مواد رو داخل قیف ریخته و با ماسوره شکوفه ای داخل سینی که قبلاً کاغذ روغنی انداخته ایم شکوفه می زنیم و روی اون رو پودر پسته می پاشیم.
و نهایتاً در فر از پیش گرم شده با حرارت ٣٠٠ درجه فارنهایت به مدت یک ربع تا بیست دقیقه می پزیم تا نانها کمی طلایی بشن.
بعد از خنک شدن شیرینی رو از سینی جدا کرده در ظرف می چینیم.
اگه به عکس دقت کنین متوجه می شین شیرینی بدون اینکه تغییر رنگ چندانی داده باشه کاملا ترد شده
نکته:
* مراقب باشید هنگام قرار دادن کاسه حاوی مواد روی قابلمه ته ظرف با آب جوش تماس نداشته باشه. در واقع ما فقط به بخار آب نیاز داریم.
* برای پخت این شیرینی به حرارت فر دقت داشته باشید. همونطور که در تصویر بالا مشخص است شیرینی، آماده شده بدون اینکه ته اون تغییر رنگ داده باشه.
* اگه ته شیرینی به راحتی از کاغذ جدا نشه به این معنی است که هنوز کاملاً نپخته و به مقداری زمان دیگه نیاز داره.
نوش جان :)



منبع:
کتاب هنر آشپزی 
خانم اعظم گلزار منش

31 comments:

  1. چقدددددددر زیباست ، چقددددر یکدسته لاله جان ؛ دست گلت دردنکنه

    ReplyDelete
  2. ای ی ی ی خدای من اینها چه گوگولی شدن ، حتما خوشمزه باید باشند
    نارگیل هم تو شیرینی ها طعم خیلی خوبی داره
    مرسی عزیزم م م

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم گيلدا جون، آره عزيزم جاتون خالي خيلي خوشمزه بود
      ***

      Delete
  3. لاله جون فکر کنم کامنت اشتباهی گذاشتم برای شیرینی پفکی گردوییت :)))
    حواسم که ندارم پیر شدم مادر :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))))))
      :))) منم از اين كارا زياد مي كنم ليلا جون، اما پيري چيه؟ فكرمون مشغوله
      به هر حال مرسي عزيزم
      ***

      Delete
  4. خانم اجازه؟ ما آش رو با جاش مي خوايم! ... يعني هم شيريني رو مي خوايم و هم ظرفش رو! عكسش هم كه خب طبق معمول بيست بود! دستور هم كه مثل هميشه دقيق! ... با اجازه ات سيو اش مي كنم كه حتما سر فرصت طرستش كنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** قابل تو رو نداره عزيزم فقط يه آدرس بدي با كمال ميل تقديم مي كنم
      جدي و بدون هيچ تعارفي
      ضمناً مرسي از لطفت عزيزم، اميدوارم اگه درست كردي ازش خوشت بياد
      :*

      Delete
  5. لاله جان یه سوال داشتم
    میشه واسه این شیرینی و شیرینی گردویی که گذاشتی بجای پودر قند از پودر شکر استفاده کرد ؟ یا نصف نصف ؟
    یا کلا اینا باهم تفاوت دارن و کار خراب میشه ؟
    اخه پودر کردن قند خیلی واسم وقتگیره...اما خوب اگه نمیشه که امروز بشینم یه عالمه قند پودر کنم
    اخه هروقت میریزم تو اسیاب هر لحظه منتظر بلند شدن دود از کله اش هستم :)
    راستی سال نو پیشاپیش مبارک عزیزم :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      الي جان پودر قند و شكر يكي اند، اما من پيشنهاد مي دم اون رو به صورت آماده از فروشگاهاي لوازم قنادي تهيه كنين يا اگه امكانش نيست با يه الك خيلي ريز كاملاً الكش كنين تا كيفيت كارتون حفظ بشه
      منم سال بسيار خوبي براتون آرزو مي كنم، موفق باشيد
      :)

      Delete
  6. اوهوم...همیشه الک میکنم قبل از استفاده...ولی خوب مثل اینکه بهتره پودر قند اماده بخرم...یادم بهش نبود..ممنون *:

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم الی جان
      *** امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد

      Delete
  7. سلام لاله خانم عزیز

    امروز با اجازه تون شیرینی نارگیلی رو درست کردم اما نمیدونم جرا اخر کار بعد از گرم کردن روی شعله پفش خوابید و یه مایه شل و اویزون موند رو دستم!
    دلیلش ممکنه استفاده از نارگیل تازه باشه؟ روی شعله با همزن خاموش باید کار کنیم؟میزان گرمی مایع رو از کجا باید بفهمیم؟ و سوال اخر ،اگر سفیده زیاد باشه چه اتفاقی میافته؟
    از دستورهای دقیق و کاملتون که مثل همیشه عالی کار میکنن خیلی سپاسگزارم...
    سال نو بر شما و خانواده محترم مبارک.
    ا

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      خیلی عذر می خوام از اینکه به دلیل سفر و فیلترینگِ شبکه اینترنت ایران اینقدر دیر جواب شما رو می دم
      راستش دوست عزیز تجربه ای از نارگیل تازه ندارم و نمی تونم نظر قطعی بهتون بدم اما می تونه بی دلیل هم نباشه چون نارگیل تازه مقداری آب داره. یکی از دلائل دیگه ای که به ذهن من می رسه اینه که سفیده رو کمتر از حدی زده باشین که باید و به همین خاطر وقتی روی حرارت قرار گرفته فرم خودش رو از دست داده. ضمن اینکه اگه پره های همزن یا ظرفتون ذره ای چربی داشته باشه و کاملاً تمیز نباشه می تونه باعث بشه سفیده فرم نگیره یا اگه ذره ای از زرده داخل سفیده بیاد هم به همین شکل
      در رابطه با سوالتون راجع به زدن سفیده روی حرارت باید عرض کنم قابلمه رو در حدی آب می کنین که وقتی کاسه مواد رو روی اون می گذارین به هیچ عنوان ته ظرف با آب تماس نداشته باشه. شعله باید کم باشه و با همزن روشن اون رو در حدی بزنین که مایه گرم و کشداری به دست بیارین نمی دونم گرم بودن اون رو چطور براتون توضیح بدم اما منظور داغ بودن نیست فقط در حدی که مایه از اون سفتی در بیاد و تا حدودی حرارت کاسه رو به خودش بگیره
      و در رابطه با سوال آخرتون اگه منظورتون تعداد سفیده هاست مسلماً کمتر یا زیادتر بودن تعداد سفیده یا حتی پودر قند و نارگیل توی بافت و کیفیت شیرینی تاثیر می ذاره

      در آخر منم سال خوبی براتون آرزو می کنم و امیدوارم این بار که این شیرینی رو درست می کنین از طعم و بافت اون لذت ببرین ... البته بهتون پیشنهاد می دم این بار با پودر نارگیل خشک امتحان کنین

      Delete
  8. سلام عزیزم
    شیرینی گردویی طبق دستور تون درست کردم عالی شد واسه نارگیلی میخواستم بدووونم باید نارگیل آسیاب شده مثل پودر قند باشه یا نارگیل آماده فروشگاهها ؟؟؟؟؟آخه شیرینیاتوون خیلیی زیبا و یکدسته ممنوون از سایتتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست ناشناس
      ممنونم از لطفتون و خوشحالم از اینکه از شیرینی گردویی لذت بردین
      بله عزیزم باید از همون پودر نارگیلی که توی فروشگاهها به فروش می ره استفاده کنین

      *** ضمناً امیدوارم از این شیرینی هم خوشتون بیاد

      Delete
    2. سلام لاله خانم
      مرسی از راهنماییتون شیرینی نارگیلی مثل گردویی عالی شده
      امشب هم پیده ترکی درست کردم فوق العاده شده
      چند ماهی میشه با سایتتون اشنا شدم از فیس هم دنبال میکنم و به همه معرفی کردم
      میشه خواهش کنم دستور شیرینی کشمشی و برنجی هم بذارین
      یه دنیا ممنون

      Delete
    3. سلام دوست عزیزم

      *** خیلی خوشحالم که خوشتون اومده
      در مورد شیرینی کشمشی و برنجی هم چشم کمی گرفتارم ولی انشالله در اولین فرصت در خدمتتون خواهم بود

      ممنونم از لطف و محبتتون

      Delete
  9. سلام خانم هنرمند
    من تازه اومدم کانادا و تو شیرینی پزی تازه کارم.
    من این دو نوع شیرینی رو درست کردم ولی به یک مشکل مشترک برخوردم
    شیرینی من در دمای 150درجه بعد از 10 دقیقه تغییر رنگ میده به خصوص با سفیده یهعنی زیرش در حال سوختنه
    میارم بیرون ولی از کاغذ جدا نمیشهکه شما گفتید یعنی نپخته
    چکار کنم یعنی دمای فر من خیلی بالاتر از 150 درجه است؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز
      قاعدتاً بايد همينطور باشه، خصوصا اگه وسطش نرم و خميري باشه
      بنظر من بهتره اينبار حرارت فر رو كمتر كنيد، تا بدون اينكه سطحش بسوزه، از داخل مغز پخت و كريسپي بشه
      موفق باشيد و نوش جان

      Delete
  10. salam khaste nabashid

    Ye soal az khedmatetoon dashtam,mishe lotf konid begid 250 geram podre ghand va 150 geram nargil, chand peimane mishe??...akhe man tarazooe daghigh nadaram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست عزيز بعضي از سايتها مقادير رو از گرم به پيمانه و برعكس ذكر كرده اند كه ميتونيد از اونها استفاده كنيد

      Delete
  11. salam laleh jan

    2 ta soal daram,

    1-250 gram podre ghand chand ghashoghe ghazakhori mishe ? man na tarazo daram, be peymonehamam shak daram.

    2- vaghti shirini ro dakhele fer mizari , feret be halete garmayesh az bala paine ya be halate charkheshe havast( alamate panke)? fere man ye halate panke va ye halate garma az bala va pain dareh albate halataye dige talfighiam dareh.

    mamanonam az pasokhet,

    solmaz

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزيزم سايتهاي زيادي هستن كه مقادير رو از گرم به پيمانه و برعكس تنظيم كرده اند كه با سرچ كردن در گوگل ميتونيد به جواب برسيد در مورد فر هم باز از اونجاييكه هر فري قلق خودش رو داره بايد با كوشش و خطا خودتون به قلق فرتون دست پيدا كنيد، بعنوان مثال بعضي ها با استفاده از فن كيك و شيريني بهتري مي پزن بعضي نه

      Delete
  12. سلام لاله جون من پفك گردويي رو بادستور خوبت درست ميكنم و هميشه عالي ميشه فقط اين بار رنگش كمي زردشدنميدونم چرا و اينكه خيلي هم تردنشدوحالت مرطوب داشت، امروز ميخوام هردورودرست كنم پفك نارگيلي رو تاحالادرست نكردم اميدوارم مثل شما بشه مرسي از نكات خوبتون��

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام شایسته جان
      اگه همه مقادیر مواد و مراحل کار رو طبق دستور پیش رفته باشید و با توجه به اینکه همیشه خوب می شده و اینبار راضی نبودید ممکنه حرارت فرتون تنظیم نبوده
      احتمالا تا الان نارگیلی رو درست کردید انشالله که راضی بوده باشید

      Delete