شیرینی گردویی که احتیاجی به معرفی نداره. یکی از خوشمزه ترین شیرینی هاست که لااقل تو خونه ما یکی دو روز بیشتر دووم نمی یاره. درست کردن این شیرینی خیلی خیلی ساده است فقط به کمی حوصله و تبحر نیاز داره. معمولاً برای درست کردن شیرینی گردویی پفکی دو شکایت عمده بیشتر به چشم می خوره یکی بوی زهم یا زخم تخم مرغ و یکی هم غلظت نگرفتن و پخش شدن مواد توی سینی فر است که اگه طبق روشی که می گم پیش برین بدون هیچ شکایتی از درست کردن و خوردن اون لذت خواهید برد.
این نکته رو هم اضافه کنم که شیرینی گردویی پفکی جزء شیرینی هایی است که در اون از آرد استفاده نمی شه یا اگر بشه مقدار خیلی کمی مثلا یک قاشق استفاده می شه که البته مدلی که اینجا آموزش می دم مدل بدون آرد اون است.
مواد لازم:
زرده تخم مرغ ٦ عدد
پودر قند ۲۰۰ گرم معادل تقریبا ٢ پیمانه سرخالی
گردو خرد شده ١/٢ و ١ پیمانه
وانیل ١/٢ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی درجه ١٧٥ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. زرده های تخم مرغ رو برای حدوداً ١٠ تا ٥ دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا سرد بشه. بعد اون رو به همراه پودر قند الک شده و وانیل، به مدت حداقل ده دقیقه با همزن یا در غذاساز می زنیم تا کِرِم رنگ و کشدار بشه.
حالا اگه از همزن استفاده می کردیم که هیچ ولی اگه از غذا ساز استفاده کردیم مایه زرده و پودر قند رو به یک ظرف دیگه منتقل می کنیم و گردوهای خرد شده رو به اون اضافه و با هم مخلوط می کنیم.
در آخر با یه قاشق چای خوری مقداری از مایه رو داخل سینی که قبلا کاغذ روغنی انداخته ایم ریخته و به مدت حدوداً ١٠ - ٨ دقیقه می پزیم. نشونه پخته شدن این شیرینی ها اینه که خیلی راحت از کاغذ و سینی جدا بشن. پس اگه احساس کردین موقع جدا کردنشون هنوز به کاغذ روغنی چسبیده اند زمان پخت رو کمی بیشتر می کنیم.
|
و نهایتاً شیرینی های خوشمزه عید ما آماده اند که می تونین در ظرف در بسته از اونها نگه داری کنین.
نکته:
* مقدار زدن زرده در این شیرینی بسیار بسیار اهمیت داره من فکر می کنم بیش از ١٢ دقیقه زرده هام رو زدم و همونطور که توی عکس هم می بینین رنگ شیرینی کاملاً روشن شده.
* زدن طولانی مدت زرده علاوه بر اینکه بوی زهم تخم مرغ رو از بین می بره، باعث می شه زرده تخم مرغ در کنار پودر قند حالت منسجم و متراکمی به خودش بگیره و کف سینی پهن نشه.
* استفاده از گردوی کمتر از میزان لازم هم با پخش شدن شیرینی کف سینی بی ارتباط نیست. پس لطفاً برای رسیدن به نتیجه مطلوب از مقدار گردو کم نکنید.
* گردوها رو خیلی ریز خرد نکنین تا موقع خوردن طعم و بافت گردو خوب حس بشه. ضمن اینکه وقتی گردو خیلی ریز بشه مقداری از اون به صورت پودر در میاد که هنگام اضافه کردن به مواد شیرینی ظاهر شیرینی رو از بین می بره و دیگه روی شیرینی به صافی و یک دستی شیرینی های زیر نیست.
* در صورتی که دوست داشته باشید می تونین روی شیرینی رو با خلال یا پودر پسته تزئین کنین. (البته قبل از اینکه اون رو داخل فر بگذارید).
* اگه به تصاویر آماده شده این شیرینی دقت کنین متوجه می شید رنگ اون تغییری نکرده پس مراقب حرارت فر باشید که زیر و روی شیرینی ها رنگ اولیه خودش رو حفظ کنه و در عین حال کاملاً ترد و شکننده بشه.
* برای پخت این شیرینی لازم است ابتدا فر رو با درچه حرارت ١٧٥ درجه سانتی گراد روشن کنین تا داغ باشه و بعد اگه فرتون درجه های کمتر داره اون رو به ١٥٠ درجه برسونین و اگه نداره یه دستمال آشپزخونه لای در اون بذارید تا هوای داخل فر کاملاً داغ نباشه چون این شیرینی شدیداً برای سوختن و سوخته شدن آماده است.
* نهایتاً مقدار و زمان و درجه حرارت رو بر اساس فر خودتون و تجربه ای که از پخت شیرینی دارین, تعیین کنین تا به نتیجه دلخواه برسید.
و به همین سادگی شیرینی عید ما آماده است.
پیشاپیش نوروز و سال نو مبارک ***
بیسسسسست دوست گلم ، بیسسست ، دست گلت درد نکنه
ReplyDeleteفداي محبتت رزي جان
Delete*** ممنونم عزيزم
لاله جون باور نمي كني اگه بگم چند لحظه همين طوري محو عكس اولت شدم از بس كه زيبا گرفته شده! خيلي اين تنوعي كه تو كادربندي و چيدمان داري و دوست دارم! راستي شيريني هات هم عالي شده! خيلي هم راحته! تازه داشتم فكر ميكردم اينو درست كنم با سفيده هاش هم مرنگ درست كنم! دستت درد نكنه خانوم خوش سليقه
ReplyDeleteمرسي شبو جان، خوشحالم خوشت اومده
Deleteآره شيريني خيلي راحتي است
اتفاقاً منم همين كار رو كردم يعني با زرده ها شيريني گردويي درست كردم و با سفيده ش شيريني نارگيلي كه البته به سبك مرنگ تهيه مي شه
عكسها و مطلبش و آماده كنم اونم مي ذارم
بازم ممنونم
***
کاملا پوک و سبک بودنش تو عکس حس میشه . دستت طلا عزیزم .
ReplyDelete*** ممنونم عارفه جون
Delete:)
ا ی ی ی جان ن ن ن اینها چه سفید برفی شدند
ReplyDeleteکاش میشود ازش برداشت
در ضمن ١ مشکل رو یادت رفت به مشکلات دیگه اضافه کنی
اون هم اینکه این شیرینی ها دوام چندانی نخواهد داشت :)))))))
الهی *** شرمنده ام عزیزم
Deleteولی گیلدا جان این شیرینی ها دوام خوبی دارن تو از چه لحاظ می گی؟
فكر كنم گيلدا از اون لحاظ ميگه كه اهالي منزل دو روزه همش رو نوش جان مي كنن!!!!!!!
Deleteاز این لحاظ که همه خورده میشند
Deleteها ها ها :)))))))))))))
:)))))) آفرین شبو جون تو برنده شدی
Delete
Delete:)))) از دست تو گیلدا
ولی واقعاً راست می گی اگه بدونی چند تاش و قاچاقی خوردم انگار اگه سریع بذاری
!!دهنت کالری هاش حساب نمی شه
:))))
لاله جون اینجوری کنتور نمیندازه :)))))
Deleteمگه به خودمون از اون گفتههای آرامش بخش بدیم ، حالا ١ بار تو سال که ایرادی نداره :))))))))))))
شبو جون ، خوب همه چیز و یادت میمونه ها ا ا ا
:)))) دقیقا
Deletekheili ali kash meghdare poodre ghandro be geram mineveshtid
ReplyDeleteسلام عزيزم و ممنون
Deleteفرخنده جان متاسفانه فراموش كردم به گرم هم اندازه گيري كنم ولي اينكه خيلي راحته عزيزم با قاشق پودر قند رو بريز داخل پيمونه و از يه پيمانه معمولي يك سانت از سرش رو خالي نگه دار
dastetoon dard nakone lotfan meghdare poodreghandro be geram begid
ReplyDeleteخواهش مي كنم
Deleteتوضيحم رو بالا دادم منتها اگه بازم خواستيد مي تونين براي اندازه گيري مواد از اين لينك كمك بگيرين
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
لاله جون میشه مواد رو نصف کنم ؟
ReplyDeleteمشکلی پیش نمیاد ایا ؟
راستی اون مافینای توپ توپی رو هم درست کردم...
عالیییییییییی شد :)
فقط تا اومدم ازشون عکس بگیرم دیدم 2تا دیگه تو ظرف مونده :)
اخه همون وقت مهمون واسمون اومدو اصلا صبر نکردن خنک بشه :)
سلام عزيزم، بله هيچ مشگلي پيش نمي ياد
Delete*** چقدر خوب، خيلي خوشحالم از اينكه دوست داشتين، نوش جون خودتون و مهمونهاتون
لاله جووون سلام .پیشاپیش عیدت مبارک و امیدوارم در کنار خانواده بهترین ها رو داشته باشی. ببخشی که دیر جواب کامنتت رو دادم. ممنون که برام پیغام گذاشته بودی.لاله جان متاسفانه وبلاگ های ایرانی اصلا هیچ مسئولیتی ندارند و هر چند وقت یکبار عکسها مفقود الاثر میشن. چند بار ایمیل بهشون زدم ولی خبری نیست بعضی از عکسها رو دارم ولی بعضی ها رو ندارم دارم بیشترشون رو می یارم فیس بوک حداقل مطمزن تره البته اگه اونم حک نکنند.ولی واقعا حوصله برام نمونده چون خیلی از دوستانی که حتی باهام دوست صمیمی هم هستند دقیقا بری داخل وبلاگ همون کارهای منو کپی میکنند و به اسم خودشون می نویسند. برام اصلا مهم نیست چون کسی که کاری رو بلد باشه هیچ وقت ناراحت این نمیشه که کسی کارش رو ببره.فقط ناراحت میشم که این شجاعت رو ندارند که بگویند از کسی یاد گرفتیم متاسفانه با دو سه کار می یان و فرداش همه کاره میشن!!!البته خدا کنه همه هنرمند باشند ولی از نوع واقعی . بازم ممنونم .سعی میکنم بیشتر عکسهامو بیارم تو فیس بوک.پسرت رو ببوس.ممنونم
ReplyDeleteممنونم نسرين جان، سال نو شما هم پيشاپيش مبارك باشه، متوجه ام عزيزم و كاملاً دركت مي كنم،
Deleteمتاسفانه اين مسئله، يه مشگل همگاني شده اين روزها
ممنونم و شمام كوچولوهاي گلت رو ببوس
من نخورده توی دهنم مزه اش رو حس کردم ...خیلی خوش مزه بود.دستت درد نکنه
ReplyDeleteممنونم مصی جان
Delete*** ای کاش واقعا می تونستم در خدمتت باشم
Laleh joon shirini ra kodoom tabaghe az fer mizari azizam
Deleteazizam laleh joon in shirini ra kodoom tabahghe az fer mizari? vasat aya?
Delete*** بله افسانه جان طبقه وسط می گذاریم
Deletebah bah cheghadar khoshmazee asheghesham dastet dard nakone
ReplyDelete:* مرسی لیلا جون
Deleteلاله جان یه سوال داشتم
ReplyDeleteاون کاپ کیکای توپ توپی رو میشه تو این کاغذای مخصوص مافین هم درست کرد ؟ (البته یه جا خوندم که نوشته بود کاغذ نه کپسول
ارتفاعش تقریبا 4.5سانتی متر
گفتم چون حالت بخارپز داره ممکنه مغزپز نشه و روش زیادی سفت بشه ؟
یا اینکه بعدش راحت جدا نشه ؟
http://s1.picofile.com/file/7682510428/index.jpg
سلام الی جان
Deleteراستش این کاغذا از لحاظ مقاومت خوبه اما چون ارتفاعش نسبتا زیاده همونطور که خودتم گفتی احتمالا مغز پخت نمی شه. بنابراین بهتره از همون کپسول ها استفاده کنی
البته من اینجا یه نوع کپسول دارم که لایه درونی اون با طلق پوشیده شده اگه بتونی از اون جنس پیدا کنی خیلی خوبه چون هم نمی چسبه و هم بخاطر دو لایه بودن محکم تر و بهتره
***
Salam ,mersi az dastoraei khobeton.man in shirneio tebghe dastore shoma dorost kardam,zaheresh o inash ali shod faghat ye zare khilii shirin shod. Fek konam podre ghandesh zeade. Man ghablan az roei ketabe roza dorost kardam on 6 ta ghashogh bishtar shikar nadasht vali khob shirini zahresh khob nemishod o va miraft:)...be nazareton cheghad mishe az podre ghandesh kam kard bedone inke zahresh avaz nashe?...khilii khilii mamnoon:*
ReplyDeleteسلام عزیزم
Deleteمن تصمیم دارم به بار به جای دو پیمانه سرخالی از یک و نیم پیمانه پودر قند استفاده کنم و نتیجه رو ببینم (کم کردن تقریباً یک قاشق غذاخوری از هر پیمانه) ولی قول نمی دم تا قبل از عید فرصت این کار رو پیدا کنم
حالا اگه شما عجله ای ندارین که من میتونم امتحان کنم و نتیجه اش رو به متن بالا اضافه کنم اما اگه برای عید می خواین فکر می کنم همون یک و نیم پیمانه بتونه کیفیت کار رو حفظ کنه
راستی اینم از شیرینی گردویی های من:)
ReplyDeleteبا شکلات صبحانه طعمش فوق العاده تر شد :**
http://s1.picofile.com/file/7681620856/SPM_A0513.jpg
خیلی عالی شده الی جان
Delete*** نوش جونتون عزیزم و خوشحالم که دوست داشتین
راستی اگه از فیس بوک استفاده می کنی به ادرس صفحه بفرست تا به اسم خودت به اشتراک بذارم
Delete***
سلام اولآ پیشاپیش سال نو و نوروز باستانی رو به شما عزیز هنرمند تبریک میگم با این که اون ور اب هستی هنر ت رو فراموش نکردی .زنده باشی.امیدوارم
ReplyDeleteشیرینی های شما رو بتونم امسال عید درست کنم
سلام سارا جان
Deleteممنونم عزیزم از لطفتون
امیدوارم شما هم سال بسیار خوبی در پیش داشته باشین
ممنونم
با درود.امیدوارم بتونم این شیرینی های خوشمزه و زیبای شما رو درست کنم. سال نو و نوروز باستانی رو بهتون تبریک میگم . سربلند باشید
منم امیدوارم درست کنین و از خوردنش در کنار خانواده لذت ببرین
Deleteبازم از محبتتون ممنونم
موفق باشی
ReplyDeleteممنونم، شما هم همينطور
Delete***
با تشکر
ReplyDelete:) ممنونم از لطفتون
Deleteچه خوشکل ... ایران بودم هر سال با مامانم برای عید درست میکردیم
ReplyDeleteدلم تنگ شد
:-(
الهي *** ايشالله كه هر چه زودتر ببينيشون
Deleteممنونم عاطفه جون
چقدر خوشگلن اینا لاله جان...واقعا ناز شدن و عکسا هم که مثل همیشه عالی
ReplyDeleteمن این نوع شیرینی گردویی رو راستش دوست ندارم ولی چیزی که تو درست کرده باشی رو حتما یه دونه می خورم مهربون من
مرسي هانيه جون، باورم نمي شه دوست نداشته باشي
Delete:)) آخه خودم خيلي دوست دارم
به هر حال ممنونم از پيامت دوست خوبم
چقدر خوشمزه خیلی وقته درست نکردم به هوسم انداختی دست به کار بشم
ReplyDeleteدستت درد نکنه
مرسي ليلا جون... عزيزم خوندم كه اين كامنت و براي نارگيلي پفكي مي خواستي بفرستي، به هر اينجا يا اونجا ببخشيد اگه به هوست انداختم
Delete:*
salam , merci az dastoore khobetoon ! mishe be jaye podre ghand az icing sugar estefade kard? ya inke hata shekar ro asiyab konam ?man iran nistam, va inja ham ghand peyda nemishe! merci :)
ReplyDeleteسلام عزیزم ممنونم
Deleteبله من خودمم از آیسینگ شوگر استفاده کردم شکر رو هم می تونین اسیاب کنین ولی مراقب باشین حتما از الک رد کنین که کاملا پودر باشه
از حالا نوش جونتون
Salam laleh khanoom
ReplyDeleteMan tamame mavado nesf kardam, ama kafe sini pakhsh shod :( albate man ba hamzan ham nazadam o dasti ham zadam, be nazaretoon ellatesh hamuneh?
kheili ghosam shod kafe sini pakh shod :(
avalin baram bud shirini doros mikardam :D
سلام عزیزم
Deleteپاسختون رو توی کامنت پایینی دادم
Salam laleh jan
ReplyDeleteman inja ye cmt gozashtam nemidunam umad ya na
man tamame mavade shoma ro nesf kardan o doros kardam, vali kafe sini pakh shod :( albate man ba hamzan ham nazadam o dasty ham zadam! be nazaretun ellatesh hamineh?
kheili ghossam shod, akhe dafeye avalam bud shirini doros mikardam :D
سلام زهرا جان ببخشید دیر جواب می دم
Deleteعزیزم اگه قسمت نکته ها رو درست مطالعه کرده باشین متوجه می شین دلیلش همزدن است مطمئنا اگه دستگاه 12 دقیقه متوالی مواد رو زده تا به این سفیدی و منسجمی دراومده هر چقدر هم با دست هم بزنیم نمی تونیم به این سرعت و شدت مواد رو برنیم و به همین خاطر من فکر می کنم دلیل کف سینی پهن شدن شیرینی تون همین است کما اینکه در قسمت نکته ها هم خیلی به اون تاکید کرده ام
که در زیر براتون کپی می کنم
مقدار زدن زرده در این شیرینی بسیار بسیار اهمیت داره من فکر می کنم بیش از ١٢ دقیقه زرده هام رو زدم و همونطور که توی عکس هم می بینین رنگ شیرینی کاملاً روشن شده.
زدن طولانی مدت زرده علاوه بر اینکه بوی زهم تخم مرغ رو از بین می بره، باعث می شه زرده تخم مرغ در کنار پودر قند حالت منسجم و متراکمی به خودش بگیره و کف سینی پهن نشه.
ضمنا زهرا جان اصلا از اینکه بار اولت بوده و شیرینی ات خوب از آب در نیمده ناراحت نباش هیچ کس از ابتدا آشپز یا قناد ماهری نبوده پس بدون اینکه دلسرد شی به کارت ادامه بده اما سعی کن از هر دستوری استفاده می کنی دقیقا طبق اون پیش بری تا بتونی به نتیجه مطلوب برسی
:* موفق باشی
سلام
ReplyDeleteیه سوال داشتم میتونیم از پودر مرنگ ب جای زرده استفاده کنیم؟
اگر ک میشه بی زحمت طرز تهیه اش رو هم بگین
ممنون
سلام منا جان
Deleteنه عزیزم پودر مرنگ برای مواقعی بکار می ره که از سفیده تخم مرغ استفاده و در این مورد کاربردی نداره
سلام لاله خانوم و خسته نباشید می گم به شما.و از بابت دستورات خوبتون سپاسگذارم.من این شیرینی خوشمزه رو درست کردم و خیلی عالی شد و حتی یه مقداریشو به یه تولد پارتی بردم و خیلی استقبال شد به عنوان یک شیرینی ایرانی همه ازش خوردند هم خارجی هاو هم ایرانی ها و خیلی خوشحال بودم که واسه اولین بار اینو درست کردم و خوشکل و خوشمزه در اومد و همه فکر کردند چقدر من هنرمندم :) خواستم از شما تشکر کنم.
ReplyDeleteسلام منصوره جان
Deleteمنم از اینکه تونسته ام نقشی در این خوشحالی شما داشته باشم خوشحالم
امیدوارم هر کدوم از دستورات غذایی من رو که امتحان می کنید به همین اندازه راضی باشید
ممنون از پیامتون
سلام. خسته نباشید... راستش ما چند وقته کشف کردیم اینجا رو ..من و مامانم... خلاصه که ایشون حسابی مشتری شدن..هر روز میگن هدی این سایته رو بیار... الانم که دستور این شیرینی رو نوشتن تا درست کنن..ممنون از دقتتون در توضیحات و به خصوص عکس ها.
Deleteسلام. خسته نباشید... راستش ما چند وقته کشف کردیم اینجا رو ..من و مامانم... خلاصه که ایشون حسابی مشتری شدن..هر روز میگن هدی این سایته رو بیار... الانم که دستور این شیرینی رو نوشتن تا درست کنن..ممنون از دقتتون در توضیحات و به خصوص عکس ها.
Deleteسلام هدي جان اول خيلي خيلي عذرخواهي مي كنم بابت اينهمه تاخير در پاسخ، خودم متعجبم ازينكه چطور اين كامنت بي جواب گذاشته شده، در هر حال اگر پاسخ من رو ديديد سلام خدمت مادر گرامي برسونيد و ازشون تشكر كنيد
Deleteاميدوارم اگر دستوري از رسپي هاي من رو اجرا كردين خوشتون اومده باشه
سلام. خسته نباشید. میشه لطفا بگید از این مقدار مواد حدودا چندتا شیرینی بدست میاد؟ و یا اینکه چندتا سینی میشه؟
ReplyDeleteسلام ممنونم
Deleteحدودا دوتا سيني كوچك
merci laleh jan. aliyeeeeeee. bebakhshid ba sefidehaye monde che chizi mishe dorost kard?
ReplyDeleteسلام خواهش مي كنم مي تونيد شيريني نارگيلي پفكي درست كنيد
Deletehttp://sabzotorsh.blogspot.com/2013/03/blog-post_12.html
سلام و سپاس بابت رسپی ها و عکس های عالی ای که می گذارین
ReplyDeleteمن این شیرینی رو درست کردم و به نکته هایی که فرموده بودین (گردو رو زیاد خرد نکنیم ) و اینکه 12 دقیقه زرده و پودر قند رو زدم و خیلی منسجم شد ، به طوری که خیلی سخت از قاشق می تونستم بریزم روی کاغذ ، و خیلی شبیه حالتی بود که توی عکسهای شماست
ولی نمی دونم چرا بعد از یه کم وقت پهن شد توی سینی
این عکسش هست که بعد از حدود 7 دقیقه ،زیرش طلایی شد و خودش هم از سینی جدا میشد ..
https://drive.google.com/file/d/0B7MHPChera1tOGlmVjN4TmZqM3c/view?usp=sharing
به نظرتون واسه چی بوده که پهن شد ؟
سلام دوست عزيز متاسفانه عكستون براي من باز نشد ولي احتمال ميدم فرتون از پيش گرم نشده باشه يا شايد سيني فرتون داغ بوده
Deleteسلام پودر قند با پودر شکر فرق میکنه؟؟
ReplyDeleteسلام پودر قند در خارج از ايران انواع مختلفي داره كه بنسبت ريزي و درشتي اون تغيير مي كنه اما تا جاييكه من مي دونم در ايران يك نمونه بيشتر نداريم
ReplyDelete