Friday, February 01, 2013

فریتاتای سبزیجات

فریتاتا همون طور که قبلا هم در این پست به تفصیل توضیح داده ام ... یه واژه ایتالیایی است که با اضافه کردن انواع گوشت، سبزیجات، پنیر و پاستا به تخم مرغ درست می شه و این تنوع باعث می شه دستمون برای درست کردن انواع اون بنا به سلیقه و عادات غذایی مون باز باشه. این مدلی که من امروز درست کردم با سبزیجات است که البته من به جز اسفناج از سبزیجات یخ زده آماده برای تهیه اون استفاده کردم. اما شما می تونین خودتون در منزل اونها رو بخارپز یا آب پز کنید و بعد طبق مراحل ساده زیر پیش برید.
بامداد کوچولوی من که موقع عکس گرفتن هام برام گیتار می زنه و آواز می خونه
مواد لازم: (برای ٣ تا ٢ نفر)
اسفناج شسته و خرد شده ١٠٠ گرم
سبزیجات مختلف از قبیل نخودسبز، هویج، سیب زمینی و لوبیاسبز نگینی خرد شده ٤٠٠ گرم
پیاز خلال شده ١ عدد
تخم مرغ بزرگ ٦ عدد
شیر ١/٢ پیمانه 
نمک و روغن به میزان لازم
لطفاً برای واضح تر دیدن عکسهای مراحل کار بر روی آنها کلیک کنید.
طرز تهیه:
ابتدا اسفناج رو داخل ماهیتابه ریخته کمی تفت می دیم و سبزیجات پخته یا بخارپز رو به اون اضافه می کنیم و دوباره با مقدار کمی روغن تفت می دیم. پیاز رو هم سرخ کرده و به مواد اضافه می کنیم. به اندازه نیاز به سبزیجاتمون نمک زده و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بر می داریم.
حالا تخم مرغ ها و شیر رو کاملاً با همزن دستی می زنیم و مقدار خیلی کمی نمک به تخم مرغ ها می زنیم.
ته قالب مورد نظر رو چرب کرده و تا ٣/٤ قالب رو از سبزیجات پر می کنیم. نهایتاً با مخلوط تخم مرغ و شیر، قالب رو پر کرده و در فر از پیش گرم شده می گذاریم تا به مرور پخته بشه.
نکته:
* به جای قالب های کوچک می تونین از ماهیتابه استفاده کنین و بعد از پخت اون رو مثل کوکو برش بدین. البته برخلاف کوکو که اغلب به شکل سه گوش برش می خوره فریتاتا رو معمولاً به صورت چهار گوش برش می دن.
* دمای فر برای پخت فریتاتا باید مثل کوکو باشه یعنی با حرارت نسبتاً ملایم پخته می شه و در صورتی که احساس کردین روی اون طلایی نشده می تونین چند دقیقه از بالا به اون حرارت بدین.
* برای پخت فریتاتا حتما لازم نیست از فر استفاده کنید می تونین روی حرارت گاز و باز هم مثل کوکو اون رو تهیه کنین.
* برای اینکه متوجه بشید وسط مایه هم کاملاً پخته شده یا نه یه خلال دندون رو وسط اون فرو کنین اگه تمیز بیرون اومد یعنی فریتاتای ما پخته و اگه نه به زمان بیشتری برای پخت نیاز داره.
نوش جان :)

38 comments:

  1. به به اینجور چیزها باب میل بچههاست ، الان اگه پسر من اینجا بود ، ترتیبش رو ٣ سوته داده بود
    البته مامانش هم دست کمی از این پسر نداره ها ا ا ا :)))))))٩

    ReplyDelete
  2. به به به به (ریتمیک بخون لاله جون) . دوست میدارم خیلی‌ زیاد . دستت درد نکنه .

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))))))))) مرسي عزيزم
      *** هميشه شاد باشي

      Delete
  3. Laleh jaan, mersi az en Frittata recipe... che aghideh khobiyeh ke az ghaleb haye kochak estefadeh kardy, dokhtare man alan 3 sal hast ke gosht nemikhoreh van man hamishe donbale ghazahaye motenave va khosh mazeh hastam ke uno surprise konam. bazam mamnon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام خانم نجلا
      *** خيلي خوشحالم كه اين رو مي شنوم و اميدوارم از اين غذا خوششون بياد
      قبلا يه مافين فريتاتا هم توي فهرست غذاها قرار داده ام كه البته با ژامبون است ولي شما مي تونين به جاي ژامبون از سوسيس هاي گياهي استفاده كنين، يا كلا حذفش كنين

      Delete
    2. راستي نجلا جان شايد دختر خانمتون از اين غذاها هم خوششون بياد
      كوكوي فانتزي
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html?m=0
      پاستا صدفي
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/10/blog-post_29.html?m=0

      Delete
  4. ای قربون دستای کوچولوی بامداد برم من ، خوب بایدم برات میزنه لاله جان ، اینهمهههه براش غذاهای خوشمزه و خوشگل و موشگل میپزی :))) دستت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** خدا نكنه رزي جون
      ممنونم از لطفت عزيزم
      :))

      Delete
  5. Laleh jaan, mersi az pishnahad^haye jadeed ( كوكوي فانتزي,پاستا صدفي). Man mamolan vaghty barash pasta mipazam feghat az sauce sefid estefadeh mikonam. amma az recipe shoma keziresh sauce ghermez va rosh sauce sefid khayle khosham ammad... motmaenam ke entor khoshmazeh tar khahad shod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم نجلا جان امیدوارم هم خودتون و هم دختر خانم گلتون از این غذاها خوششون
      *** بیاد

      Delete
  6. Laleh jaan, mersi az pishnahad (پاستا صدفي,كوكوي فانتزي )...hads bezan emshab ma sham chee darim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))))) نمی دونم ... فریتاتا؟؟
      :D یا شایدم یه غذای گوشتی؟؟

      گرچه فک نمی کنم درست حدس زده باشم :) اما به هر حال هرچی هست امیدوارم در کنار
      *** خانواده از خوردنش لذت ببرید و سفره تون همیشه پر برکت باشه

      Delete
  7. لاله جون می گم برای اونهایی که دیر می رسن هم از این غذای خوشمزه داری؟ بووووخدا راه دور بود! ترافیک و جاده و... اینها! حالا برم یه سالاد درست کنم که با این غذای خوشمزه بزنیم بر بدن؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))))))))))) عزیزم
      این غذا به قدری سریع اماده می شه شبو جون که هر وقت بیای تازه ش و برات درست می
      **** کنم

      Delete
  8. ووووووووووی چه خوشگل و با ابهته.....دست گل مادر و پسر هنرمند درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. فداي تو هاني جون، ممنونم عزيزم
      ***

      Delete
  9. Laleh jun mahshare dastet dard nakoneh vaghean aliye

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم از لطفت رها جون
      اميدوارم اگه درست كردي خوشت بياد
      :))

      Delete
  10. سلام لاله جان ممنون از وبلاگ قشنگتون من که هر چه قدر میخونم لذت میبرم ازش

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست من
      *** ممنونم از لطفتون و خوشحالم از اینکه خوشتون اومده

      Delete
  11. خیلی ممنون از غذایی که یادمون دادی

    ReplyDelete
    Replies
    1. :* خواهش می کنم سارا جان نوش جونتون

      Delete
  12. ممنون به خاطر زحمتی که کشیدید

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم دوست عزیز
      امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد

      Delete
  13. LTS
    mamnon kheyli khushmazeh bod

    ReplyDelete
  14. besyaaaaaaaaaaaaaar khushmazeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جان
      خوشحالم که دوست داشتید
      :)

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم امیدوارم اگر شما هم درست کردید خوشتون بیاد

      Delete
  16. خیلی خوشمزه شده حتما

    ReplyDelete
  17. عالي بود دستتون درد نكنه، عاشقشم

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش مى كنم پرى جان
      ممنون از پيامتون

      Delete
  18. سلام لیلا جان عزیز من از افغانستان و شهر هراتم و عاشق دستور غذای تان هستم از ویقتی با خودت فریند شدم هروی غذای رنگارنگ به دخترم و شوهرم می پزم ممنون دوست دارم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز افغان من هم از اشنايي تون خوشحالم البته من لاله هستم و اميدوارم من بعد هم هر دستور غذايى كه امتحان مى كنيد راضى باشيد

      Delete