فریتاتا همون طور که قبلا هم در این پست به تفصیل توضیح داده ام ... یه واژه ایتالیایی است که با اضافه کردن انواع گوشت، سبزیجات، پنیر و پاستا به تخم مرغ درست می شه و این تنوع باعث می شه دستمون برای درست کردن انواع اون بنا به سلیقه و عادات غذایی مون باز باشه. این مدلی که من امروز درست کردم با سبزیجات است که البته من به جز اسفناج از سبزیجات یخ زده آماده برای تهیه اون استفاده کردم. اما شما می تونین خودتون در منزل اونها رو بخارپز یا آب پز کنید و بعد طبق مراحل ساده زیر پیش برید.
بامداد کوچولوی من که موقع عکس گرفتن هام برام گیتار می زنه و آواز می خونه |
مواد لازم: (برای ٣ تا ٢ نفر)
اسفناج شسته و خرد شده ١٠٠ گرم
سبزیجات مختلف از قبیل نخودسبز، هویج، سیب زمینی و لوبیاسبز نگینی خرد شده ٤٠٠ گرم
پیاز خلال شده ١ عدد
تخم مرغ بزرگ ٦ عدد
شیر ١/٢ پیمانه
نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا اسفناج رو داخل ماهیتابه ریخته کمی تفت می دیم و سبزیجات پخته یا بخارپز رو به اون اضافه می کنیم و دوباره با مقدار کمی روغن تفت می دیم. پیاز رو هم سرخ کرده و به مواد اضافه می کنیم. به اندازه نیاز به سبزیجاتمون نمک زده و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بر می داریم.
حالا تخم مرغ ها و شیر رو کاملاً با همزن دستی می زنیم و مقدار خیلی کمی نمک به تخم مرغ ها می زنیم.
ته قالب مورد نظر رو چرب کرده و تا ٣/٤ قالب رو از سبزیجات پر می کنیم. نهایتاً با مخلوط تخم مرغ و شیر، قالب رو پر کرده و در فر از پیش گرم شده می گذاریم تا به مرور پخته بشه.
نکته:
* به جای قالب های کوچک می تونین از ماهیتابه استفاده کنین و بعد از پخت اون رو مثل کوکو برش بدین. البته برخلاف کوکو که اغلب به شکل سه گوش برش می خوره فریتاتا رو معمولاً به صورت چهار گوش برش می دن.
* دمای فر برای پخت فریتاتا باید مثل کوکو باشه یعنی با حرارت نسبتاً ملایم پخته می شه و در صورتی که احساس کردین روی اون طلایی نشده می تونین چند دقیقه از بالا به اون حرارت بدین.
* برای پخت فریتاتا حتما لازم نیست از فر استفاده کنید می تونین روی حرارت گاز و باز هم مثل کوکو اون رو تهیه کنین.
* برای اینکه متوجه بشید وسط مایه هم کاملاً پخته شده یا نه یه خلال دندون رو وسط اون فرو کنین اگه تمیز بیرون اومد یعنی فریتاتای ما پخته و اگه نه به زمان بیشتری برای پخت نیاز داره.
نوش جان :)
* به جای قالب های کوچک می تونین از ماهیتابه استفاده کنین و بعد از پخت اون رو مثل کوکو برش بدین. البته برخلاف کوکو که اغلب به شکل سه گوش برش می خوره فریتاتا رو معمولاً به صورت چهار گوش برش می دن.
* دمای فر برای پخت فریتاتا باید مثل کوکو باشه یعنی با حرارت نسبتاً ملایم پخته می شه و در صورتی که احساس کردین روی اون طلایی نشده می تونین چند دقیقه از بالا به اون حرارت بدین.
* برای پخت فریتاتا حتما لازم نیست از فر استفاده کنید می تونین روی حرارت گاز و باز هم مثل کوکو اون رو تهیه کنین.
* برای اینکه متوجه بشید وسط مایه هم کاملاً پخته شده یا نه یه خلال دندون رو وسط اون فرو کنین اگه تمیز بیرون اومد یعنی فریتاتای ما پخته و اگه نه به زمان بیشتری برای پخت نیاز داره.
به به اینجور چیزها باب میل بچههاست ، الان اگه پسر من اینجا بود ، ترتیبش رو ٣ سوته داده بود
ReplyDeleteالبته مامانش هم دست کمی از این پسر نداره ها ا ا ا :)))))))٩
:)) امان از دست تو گیلدا
Deleteبه به به به (ریتمیک بخون لاله جون) . دوست میدارم خیلی زیاد . دستت درد نکنه .
ReplyDelete:))))))))))) مرسي عزيزم
Delete*** هميشه شاد باشي
Laleh jaan, mersi az en Frittata recipe... che aghideh khobiyeh ke az ghaleb haye kochak estefadeh kardy, dokhtare man alan 3 sal hast ke gosht nemikhoreh van man hamishe donbale ghazahaye motenave va khosh mazeh hastam ke uno surprise konam. bazam mamnon..
ReplyDeleteسلام خانم نجلا
Delete*** خيلي خوشحالم كه اين رو مي شنوم و اميدوارم از اين غذا خوششون بياد
قبلا يه مافين فريتاتا هم توي فهرست غذاها قرار داده ام كه البته با ژامبون است ولي شما مي تونين به جاي ژامبون از سوسيس هاي گياهي استفاده كنين، يا كلا حذفش كنين
راستي نجلا جان شايد دختر خانمتون از اين غذاها هم خوششون بياد
Deleteكوكوي فانتزي
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html?m=0
پاستا صدفي
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/10/blog-post_29.html?m=0
ای قربون دستای کوچولوی بامداد برم من ، خوب بایدم برات میزنه لاله جان ، اینهمهههه براش غذاهای خوشمزه و خوشگل و موشگل میپزی :))) دستت درد نکنه
ReplyDelete*** خدا نكنه رزي جون
Deleteممنونم از لطفت عزيزم
:))
Laleh jaan, mersi az pishnahad^haye jadeed ( كوكوي فانتزي,پاستا صدفي). Man mamolan vaghty barash pasta mipazam feghat az sauce sefid estefadeh mikonam. amma az recipe shoma keziresh sauce ghermez va rosh sauce sefid khayle khosham ammad... motmaenam ke entor khoshmazeh tar khahad shod.
ReplyDeleteخواهش می کنم نجلا جان امیدوارم هم خودتون و هم دختر خانم گلتون از این غذاها خوششون
Delete*** بیاد
Laleh jaan, mersi az pishnahad (پاستا صدفي,كوكوي فانتزي )...hads bezan emshab ma sham chee darim :)
ReplyDelete:)))))))) نمی دونم ... فریتاتا؟؟
Delete:D یا شایدم یه غذای گوشتی؟؟
گرچه فک نمی کنم درست حدس زده باشم :) اما به هر حال هرچی هست امیدوارم در کنار
*** خانواده از خوردنش لذت ببرید و سفره تون همیشه پر برکت باشه
لاله جون می گم برای اونهایی که دیر می رسن هم از این غذای خوشمزه داری؟ بووووخدا راه دور بود! ترافیک و جاده و... اینها! حالا برم یه سالاد درست کنم که با این غذای خوشمزه بزنیم بر بدن؟
ReplyDelete:))))))))))))) عزیزم
Deleteاین غذا به قدری سریع اماده می شه شبو جون که هر وقت بیای تازه ش و برات درست می
**** کنم
ووووووووووی چه خوشگل و با ابهته.....دست گل مادر و پسر هنرمند درد نکنه
ReplyDeleteفداي تو هاني جون، ممنونم عزيزم
Delete***
Laleh jun mahshare dastet dard nakoneh vaghean aliye
ReplyDelete*** ممنونم از لطفت رها جون
Deleteاميدوارم اگه درست كردي خوشت بياد
:))
سلام لاله جان ممنون از وبلاگ قشنگتون من که هر چه قدر میخونم لذت میبرم ازش
ReplyDeleteسلام دوست من
Delete*** ممنونم از لطفتون و خوشحالم از اینکه خوشتون اومده
خیلی ممنون از غذایی که یادمون دادی
ReplyDelete:* خواهش می کنم سارا جان نوش جونتون
Deleteممنون به خاطر زحمتی که کشیدید
ReplyDeleteخواهش می کنم دوست عزیز
Deleteامیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد
LTS
ReplyDeletemamnon kheyli khushmazeh bod
خواهش می کنم
Delete:) و نوش جان
besyaaaaaaaaaaaaaar khushmazeh
ReplyDeleteنوش جان
Deleteخوشحالم که دوست داشتید
:)
خیلی خوشمزه شده
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteممنونم امیدوارم اگر شما هم درست کردید خوشتون بیاد
Deleteخیلی خوشمزه شده حتما
ReplyDeleteممنونم از شما
Deleteعالي بود دستتون درد نكنه، عاشقشم
ReplyDeleteخواهش مى كنم پرى جان
Deleteممنون از پيامتون
سلام لیلا جان عزیز من از افغانستان و شهر هراتم و عاشق دستور غذای تان هستم از ویقتی با خودت فریند شدم هروی غذای رنگارنگ به دخترم و شوهرم می پزم ممنون دوست دارم
ReplyDeleteسلام دوست عزيز افغان من هم از اشنايي تون خوشحالم البته من لاله هستم و اميدوارم من بعد هم هر دستور غذايى كه امتحان مى كنيد راضى باشيد
Delete