Sunday, August 05, 2012

سالاد تبوله

یکی از معروف ترین سالاد های عربی که خصوصاً بین لبنانی ها خیلی طرفدار داره، سالاد تبوله یا تبولی است که به خاطر ترکیب سبزیجات مختلف، طعم خوبی داره و با ذائقه ما ایرانی ها هم جور در میاد.

 من این دستور رو از صاحب یکی از سوپرمارکت های لبنانی اینجا گرفتم که امیدوارم شما هم اگه تا بحال امتحان نکردین, امتحان کنین و ازش خوشتون بیاد.
مواد لازم:
جعفری ١٥٠ گرم
نعناع یک مشت کوچک
پیازچه ٥ - ٤ عدد ( همراه با ساقه سبز رنگ )
خیار ١ عدد بزرگ
گوجه ٢ عدد متوسط
بلغور خیس خورده ٢ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس سالاد:
لیموترش تازه ٣ عدد
روغن زیتون ١/٣ پیمانه
نمک به میزان کافی
طرز تهیه:
ابتدا از بلغور شروع می کنیم و با مقداری آب داغ اون رو می خیسونیم تا در حین اینکه سالاد رو آماده می کنیم بلغورمون هم نرم بشه. بعد همه مواد رو کاملاً ریز خرد می کنیم و داخل ظرف مناسبی می ریزیم.
حالا آب بلغور رو که کاملاً خیس خورده و نرم شده خالی می کنیم و داخل یه صافی میریزیم. و از اونجا که این سالاد نباید تر باشه  با فشار قاشق آب اضافی اون رو خارج می کنیم.
در آخر مواد سس رو اضافه می کنیم و سالاد رو کاملاً با هم مخلوط می کنیم.
و سالاد ما آماده است.
نوش جان :))

18 comments:

  1. به به ؛ خیلی خوش عطر و خوشمزه شده لاله جان .
    دیشب که پستت رو آپ کردی اومدم برات پیام بذارم دیدم هیچی نیست ؛ این دومین بار بود که اینطوری شده بود ، نمیدونم شاید هم هنوز کاملش نکرده بودی من زیادی عجول بودم :))))))))

    ReplyDelete
  2. :)) ممنونم رز جوون
    راستش دیروز تصمیم داشتم آپ کنم منتها چون از روش نخونده بودم و عجله هم داشتم برم بیرون گذاشتم برای وقتی برگشتم
    *** در هر صورت ممنون از اینکه همیشه بهم لطف داری

    ReplyDelete
  3. جزو بهترین سالادهای لبنانیست ولی نباید سبزی خورد شده ان زیاد دانه بزرگ باشد باید خیلی ریز ریز خورد شود من اینو گفتم چون مادرم گفت اخه هر چی باشه اهل اونجاست بیشتر میدونه در ضمن از سایت خوبتونم ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** سلام من رو خدمت مادر محترمتون برسونيد
      بله ايشون كاملا درست مي گن، منم سعي كرده ام خيلي ريز خرد كنم و توي توضيحاتمم اين رو عرض كرده ام منتها يكي از دلائلي كه باعث شده سبزيجات درشت به نظر برسن عكس هايي است كه از فاصله خيلي نزديك گرفته شده و بالطبع سايز سبزيجات رو بزرگتر نشون داده
      :) اما به ايشون بفرمائيد چشم من بعد سعي مي كنم ريزتر از اين خرد كنم
      ممنونم از پيامتون

      Delete
  4. ممنون مادر خیلی تشکر میکنن و دوست دارن که شما سالاد دیگری از لبنان رو روی صفحتون بزارید واسه دوستان که اسمش هست فتّوش خیلی خوش مزه هست
    ممنون از توضیحاتتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** سلامت باشن
      بله اتفاقا فتوش هم یکی دیگه از سالادهای لبنانی است که بین ایرانیها هم طرفدار داره من خودم گهگاهی اون رو درست می کنم ولی چون دستور اصلی و اورجینال اون رو ندارم (خصوصا سسش رو) با توجه به حدسیات خودم از طعم و مزه اونچه توی رستورانها خورده ام درست می کنم که گرچه هر کس خورده دوست داشته اما وقتی پای وبلاگ و اموزش به میون بیاد دیگه نمی شه بر اساس حدس و گمان رفتار کرد
      به هر حال همه اینها رو گفتم که بگم اگه مادر بزرگوارتون دستور اصیل اون رو در اختیار بنده قرار بدن با کمال میل در خدمت خواهم بود

      *** موفق باشید

      Delete
  5. سلام واسه درست کردن سس فتوش اینه دتور العملش البته بستگی به درصد شوری و ترش پسندی شما داره
    مواد لازم برای سس سالاد:
    سیر له شده دو حبه
    روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
    آبلیموی تازه دو قاشق غذاخوری
    نعنا تازه چند برگ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم اقای وسام
      پس من احساس می کردم این رستوران لبنانی که اینجا فتوش رو سرو می کنه از رب انار و سماق هم داخل سس استفاده می کنه
      یا من اشتباه می کنم؟

      Delete

  6. مواد الویه : نان لبنانی یا همان نان پیتا
    سبزیجات مورد نیاز : مغز كاهو و گوجه فرنگی و تربچه قرمز رنگ و خیار پیاز جعفری نعناع و بقول گفتنی اینو باز میتونید به اندازه مورد نیاز خودتون انتخاب کنید مثلا کسی که خیار بیشتر دوست داره بیشتر میازه منظورم اینه
    البته جدیدا نخود پخته هم اضاف میکنددر
    ظرفي كوچكتر سير را با آبليمو، روغن زيتون و نعنا مخلوط كرده و بعد اين سس را روي سالاد بريزيد
    خوب برسیم به اصل مطلب :))) همه اینها رو خرد کرده و با سس مورد نظر مخلوط میکنیم چند دقیقه قبل از سرو ان نان پیتا یا لبنانی رابا مقدار خیلی کم اغشته میکنیم و در فر میزاریم تا ترد ترد بشه و بعد اونو خورد خورد میکنیم و با فتوش مخلوط میکنیم و دلیل اینکه چند دقیقه قبل از سر قتوش ما اینکارو میکنیم اینه که نون ترد باشه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم ازتون
      از طرف من از مادر هم تشکر کنین و بهشون بفرمائید در اولین فرصت به اسم خودشون توی وبلاگ قرار می دم تا دوستان دیگه هم ازش استفاده کنن

      *** بازم ممنونم از وقتی که گذاشتین

      Delete
  7. خواهش میکنم حتما من واسشون ایمیل جدا گونه میسازم تا با شما در ارتباط باشن و غذاهای لبنانی دیگه هم به فارسی واستون بگن

    ReplyDelete
    Replies

    1. اتفاقاً تعریف غذاهای لبنانی رو زیاد شنیده ام و خیلی خوشحال می شم بتونم از
      ایشون کمک بگیرم

      *** ممنونم

      Delete
  8. لاله عزیز م سلام ... اصلا نمی تونم وارد وب بشم. هیج عکسی هم نمی بینم.این هم مطمئن نیستم بتونم بفرستم.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مژگان جون، ممنونم كه به يادمي
      *** ولي اصلاً راضي نيستم خودت واذيت كني عزيزم

      فقط من چه كنم با اين سرعت اينترنت اگه بيام ايران؟
      !!!

      Delete
  9. سلام
    بلغور خام رو می شه خورد؟اذیت نمی کنه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      بلغور در واقع گندم نسبتاً پخته ی خشک شده است که بیشتر توی سوپ و آش استفاده می شه اما در این سالاد هم اگه در حدی که گفته شده استفاده بشه نه مشگلی نداره
      مگه اینکه به طعم ها و مزه ها خیلی حساس باشید

      Delete
  10. با سلام و خسته نباشید . می گن هر چی سبری بیشتر خورد بشه ؛ بیشتر ویتامینش می ره .

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز راستش من خودم در این مورد چیزی نشنیده ام ولی بعضی از دستورها یکسری بایدهایی داره مثل این مورد که مثل سالاد شیرازی خودمون باید ریز خرد بشه

      Delete