مواد لازم:
شکر ٢ پیمانه
آرد ٣/٤، ١ پیمانه
پودر کاکائو ٣/٤ پیمانه
بکینگ پودر١/٢، ١ قاشق چایخوری
بکینگ سودا یا جوش شیرین ١/٢، ١ قاشق چایخوری
نمک ١ قاشق چایخوری
تخم مرغ ٢ عدد
شیر ١ پیمانه
روغن مایع ١/٢ پیمانه
وانیل ٢ قاشق چایخوری
آب جوش ١ پیمانه
ابتدا فر رو روی حرارت ٣٥٠ درجه فارنهایت روشن کرده و آرد و پودر کاکائو رو الک کرده و بعد همه مواد خشک رو به اونها اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
توی دستور اصلی گفته به جز آب، بقیه مواد رو به مواد خشک اضافه و برای یکی دو دقیقه با همزن می زنیم تا کاملاً خمیر مانند بشه. من اما ابتدا تخم مرغ, وانیل, شیر و روغن رو با همزن می زنم و بعد به مواد خشک اضافه می کنم
و در آخراون یک لیوان آبی هم که داشتیم رو اضافه می کنیم و خمیر ما که نسبت به مایه کیک کمی رقیق تر است آماده است.
حالا کپسول های کاغذی رو داخل قالب مافین گذاشته و ٣/٤ کپسول رو از این مایه پر می کنیم و سینی رو به مدت حدوداً ٢٥ دقیقه داخل فر از پیش گرم شده قرار می دیم.
و نهایتاً کاپ کیک ما آماده است.
*
*
من برای دسترسی بهتر به انواع فراستینگ ( کِرِم ها یا خامه هایی که برای تزئین رو یا وسط کیک بکار می ره ) که متاسفانه معادل فارسی درستی براش نمی دونم روش تهیه گاناش رو تو یه پست جداگانه قرار می دم که امیدوارم ازش خوشتون بیاد.
*
*
*
*
نوش جان :)
باز هم یه اثر هنری دیگه از لاله جون خوشگل و هنرمند ، دست گلت درد نکنه دوستم
ReplyDeleteممنونم عزیزم شرمنده می کنی
Deleteهمه اینایی که گفتی ویژگی های خودته عزیزم ولی ممنون از تعریفات که همیشه من و ترغیب می کنه بهتر عمل کنم
موفق باشی رزی جون
Khaste nabashi be laleh jone nazam:)
ReplyDeleteChe keikaye nazi shodam ba adam harf myzanan:):):)
Mygam chandvaghti bod dastore shirini nagozashte bodi hala man bayad zodi dast bejonbonam on shirini gharcha ro ba in keikaye naz dorost konam,,
Mamnun azizam,, rasti on tazyne rosh ba khamas??
Ye donyaaaaaaaaaaa mamnunam azat ba in dastorhaye alyt va hamin tor tozyhat
سلام سمانه جون
Deleteخواهش می کنم عزیزم. اره مدتی بود انگار پیش نمی یومد برم سراغ کیک و شیرینی , شیرینی قارچی هارو می تونم بگم از اولش که شروع کنی یکساعت بعد می تونی بشینی با یه چایی تازه دم, نوش جون کنی پس حول نداشته باش و دست به کار شو. تزئین کاپ کیکها ام گاناش است که اول می خواستم همینجا توضیح بدم ولی بعد دیدم برای دسترسی بهتر, بهتره همه فروستینگ ها رو تو یه البوم قرار بدم. این شد که تصمصم گرفم تو یه پست جدا گونه در موردش توضیح بدم که همین چند روزه می ذارمش.
:)))) بازم خواهش
فکر کن آدم صبحانه هنوز نخورده باشه و یهو عکس این کاپ کیک خوشگل رو ببینه! خوب معلومه که دلش می خواد! حتی ممکنه آرزو کنه: کاش لاله اینا همسایه مون بودن
ReplyDelete... الـــــهی
Deleteشبو جان گرچه خودت هنرمندی و سه سوته اماده اش می کنی ولی خوب خیلی خوبه بعضی وقتا برا ادم هوسونه یه چیزی بیاد دم در
درکت می کنم ... ولی چه کنیم که دستمون کوتاه است عزیزم
:))))) *****
سلام خسته نباشید این کاپ کیک رو میشه تو قالب بزرگ بعنوان کیک شکلاتی معمولی هم درست کرد؟ خراب نمیشه؟
ReplyDeleteو سوال دیگه اینکه توی قالب کیک یزدی هم میشه درستش کرد؟
سلام مریم جان اره عزیزم مشگلی پیش نمی یاد
Deleteاگه روی
source
که پائین صفحه گذاشته ام بری می بینی دستور اولیه, کیک توی قالب بزرگ بوده ولی خوب خودش توضیح داده که می شه برای سایزهای کوچکتر تا کاپ کیک هم ازش استفاده کرد. منتها اگه خواستی به صورت کیک ازش استفاده کنی احیانا به دو قالب 9 اینجی نیاز پیدا می کنی. باید اطراف قالب رو چرب کنی و کاغذ روغنی بندازی و مثل همین کاپ کیکها سه چهارم حجم قالب رو از مایه پر کنی.
در مورد سوال دیگه ات متوجه نشدم چون این قالبی ام که من استفاده کردم مثه همون کیک یزدی است و باز اگه منظورت اینه که کپسول کاغذی نذاری که کیک های یزدی خودمونم کپسول کاغذی دارن پس کلا متوجه منظورت نشدم لطفا دوباره بنویس
اینکه من به گذاشتن کپسول داخل قالب تائید می کنم بخاطر اینه که گاهی جنس بعضی از قالب ها طوری است که کیک به دیواره و کف اون می چسبه و موقع جدا کردن خیلی اذیت می شی و گاهی حتی فرم کاپ کیک گرفته می شه ولی با کپسول دیگه این مشگل برات پیش نمیاد. مگه اینکه قالبت سلیکونی یا تفلون و نچسب باشه
:))) امیدوارم بعد از این همه پرحرفی تونسته باشم متوجه منظورت شده باشم
مرسی بله جوابمو گرفتم
ReplyDeleteخانومی روش تهیه ی گاناش چی شد پس؟
Deleteمریم جان شرمنده ام این چند روز اصلا فرصت نکرده ام چون می خوام هر چی می دونم راجع به گاناش و انواعش بنویسم اینه که هنوز وقت نکرده ام ولی عجالتا اون گاناشی که روی کاپی کیک ها داده بودم از مقدار برار شکلات و خامه زده شده است
Deleteاین گفتم که اگه برای درست کردنشون عجله داری بتونی ولی انشاله تا همین چند روز یه پست کامل در مورد گاناش می ذارم
خدای من ن ن عجب دلبری شده این مافینها ا ا ا
ReplyDeleteیعنی جایی واسه صحبت نیست ، باید ی دفعه خورد :)))))))))
جون دلم
Deleteكاش نزديك بوديم عزيزم ***
in mesle recipe e chef tayebe mimoone, na? akhe man oon recipe ro save kardam hamishe estefade mikonam. alan ke ino didam yadam omad shabihe oon recipe ye. axatoon kheili khoshgele.
ReplyDeleteدوست عزیزم یکی از اصولی که برای من خیلی مهم است و خوشبختانه تا این لحظه بهش وفادار مونده ام, اینه که اگه از کتاب, مجله, سایت, وبلاگ یا حتی دوستی دستوری گرفته باشم (که همه کسایی که وبلاگ دارن همین کار رو می کنن) حتماً منبع اون رو پائین مطلبم قید کنم و شما این اصل رعایت شده رو از اولین مطالب این وبلاگ تا الان می تونین ملاحظه بفرمائین. مگر اینکه رسپی ای که انجام داده باشم در اثر تمرین و تجربه های شخصی خودم باشه که اگه جدید باشه جزء لیبل غذاهای ابتکاری و اگه قدیمی و درونی شده باشه جزء هر دسته ای که به اون تعلق داره قرار می گیره, از جمله غذاهای سنتی خودمون
Deleteبنابراین وقتی از رسپی دیگران استفاده می کنم کمترین کاری که در حق اون شخص می تونم انجام بدم عنوان منبع مورد استفاده است خواه شف طیبه باشه خواه
hersheys
که با شناختی که از شف طیبه دارم مطمئنم ایشونم منبعشون رو قید کرده اند
***
ممنون از کامنتتون
O... sorry! man nadidam sourcesho gozashtin, alan motovajeh shodam. source etoon albate mesle source chef tayebe e.
ReplyDeleteanyway, axatoon harf nadare, vaghean honarmandin :)
:)))))))))) خواهش می کنم
Deleteمن هنوز نمی دونم شف طیبه کاپ کیک این دستور رو گذاشته اند یا کیک ولی برای کسایی که معمولا از سورس های خارجی استفاده می کنن خیلی طبیعی است که مطالبشون شبیه به هم در بیاد فقط کافی است موضوعی توجه اونها رو به خودش جلب کنه
بابت عکسها هم ممنونم و خوشحالم خودتون متوجه شدین
man in tavajohe shoma ro be masael tahsin mikonam. baraton arezooye movafaghiyat daram.
Deleteina hamon cakehaii has ke migoftam:
http://www.cheftayebeh.ir/2011/02/blog-post_13.html
http://www.cheftayebeh.ir/2011/10/blog-post_25.html
ham cupcake mishe doros kard ba in recipe ham cake e mamooli :)
Deleteمرسی دوست عزیزم **** نیازی به آوردن لینک نبود
همونطور که گفتم این کاملا طبیعی است که کسایی که از سایت های خارجی برای مطالبشون استفاده می کنن به یه موضوع واحد توجه نشون بدن و بدون اینکه خودشون بدونن مطالبشون به نوعی شبیه به من در بیاد و چقدر خوب وقتی از هر کجا مطلب بر می داریم منبعش رو هم ذکر کنیم. گرچه از یکی دو سال پیش کمتر توسنتم به وبلاگ شف طیبه سر بزنم ولی قبل از اون هر وقت فرصت می کردم از مطالبشون استفاده می کردم و به این دلیل که منبع مورد استفاده شون رو ذکر می کردن خیلی براشون احترام قائل بودم و هستم کاری که نمی خوام بگم هیچ کس ولی تعداد کمی اینکار رو می کنن. من هنوز این دو لینکی که گذاشتین و نگاه نکرده ام البته چک می کنم فقط به خاطر اینکه دوست دارم ببینم ایشون چطور این کاپ کیک رو ارائه دادن
****
در مورد جمله اخرت اره عزیزم این رسپی یه حسنی که داره اینه که همه سایز کیکی رو می شه باهاش درست کرد بخاطر همینم تو کامنت قبلی ازت پرسیدم نمی دونم ایشون کیک این دستور رو درست کرده اند یا کاپ کیک؟
در هر حال ممنونم و خیلی خوشحالم از اینکه می بینم علاوه بر وبلاگ خیلی
*** :))) مفید شف طیبه به منم سر می زنی دوست ناشناسم
امیدوارم بازم اینجا ببینمت با هر انتقاد یا پیشنهاد دیگه و خوشحال تر می شم وقتی اسمتم بدونم
:)))))))))))))))
تازه الان یادم اومد من وبلاگشون رو فالو نکرده ام الان این کار رو می کنم
Deleteخیلی خوشگل شده عزیزم . دستت درد نکنه خانمی .
ReplyDeleteممنونم عارفه جووون لطف داری عزیزم *********
Deleteلاله خانوم اگه به جای قالب از کپسول های یکبار مصرف به تنهایی استفاده کنیم این مانع پف کردن کیک ها نمیشه؟ و سوال دیگه اینکه تو عکسها مشخصه 12 تا دونه کاپ کیک از این مقدار مایه بدست میاد درسته؟
ReplyDeleteمریم جان من مایه این کیک رو برای دو مورد, مورد استفاده قرار دادم ولی فکر می کنم حداقل 24 تا کاپ کیک بهت بده و شاید کمی هم بیشتر
Deleteدر مورد استفاده از کپسول به تنهایی مطمئن نیستم چون وقتی ما کپسول رو داخل قالب می ذاریم, قالب بعنوان یه دیواره محکم عمل می کنه و باعث می شه کیک بخوبی داخل کپسول شکل بگیره ولی اگه از قالب استفاده نکنیم و کپسولمون که معمولا کاغذی است اون استقامتی که باید نداشته باشه ممکن است کاپ کیک ها بخوبی فرم نگیرن
البته این احتمال من است و خودم تجربه ای در موردش ندارم
برای امتحان می تونین یه بار که کیک درست می کنین فقط به اندازه یه کاپ کیک از مواد کیکتون داخل کپسول بریزین و امتحان کنین
منم این بار که کیک درست می کنم این امتحان رو انجام می دم و نتیجه اش رو همین جا براتون می نویسم
ولی در مورد پف کیک فکر نمی کنم مشگلی بوجود بیاد
خیلی ممنون
Delete:) خواهش می کنم مریم جان
DeleteSALAM, merc az in cup cake haye ziba, dorost kardam va kheyli khoob va asoon bood, faghat baziiha goftan ke kheyli narme, va dar moghayese ba male supermarket narmtare, hads mizanam bekhatere roghane..shoma chi fekr mikonin? age kare bezanam bad nemishe? x
ReplyDelete
Deleteنمی دونم عزیزم
من از نرمی و لطافتش راضی بودم یعنی از نظر من نه زیاد نرم بود نه سفت
در مورد اینکه با کره چطور می شه من امتحان نکرده ام اما تا جایی که می دونم چربی روغن 100 درصد و چربی کره 80 درصد و 20 درصد باقی مونده اش اب است
حالا برای اینکه بشه اینها رو جایگزین کرد باید یه حساب کتاب ریاضی کرد که اون بیست در صد اب موجود در کره از مقدار شیر یا آب یا آب میوه ای که برای مواد لازم کیک گفته شده کسر بشه تا مواد به اون نتیجه ای که باید, برسه ... شما هم اگه خواستی جایگزین کنی بهتره این شرایط رو در نظر بگیری
*** موفق باشی
لاله جان میشه نحوه خامه زدن روی کیک رو هم نشون بدین ؟
ReplyDeleteخیلی ماهی عزیزم .
سلام عزيزم
Deleteحتما در اولين فرصت در خدمتتون هستم
مرسي از لطفت
Mishe on andaze khame va shokolat ro bara keik begid??
ReplyDeleteسلام عزيزم اندازه خامه و شكلات برابر هم است ضمن اينكه فقط شكلات رو به صورت بن ماري ذوب كرده و خامه رو سرد مورد استفاده قرار مي ديم، نهايتا وقتي شكلات از حرارت افتاد با هم مخلوط كرده نيم ساعتي داخل يخچال قرار مي ديم و براي تزيين از اون استفاده مي كنيم
Deleteعااااالی
ReplyDeleteعاااالی
ReplyDelete