من این سوپ رو به دو صورت تهیه می کنم. یکی فقط با تره فرنگی و دومی مخلوطی از تره فرنگی و کرفس که عطر کرفس طعم فوق العاده ای بهش می ده. منتها چون این بار چون کرفس تازه نداشتم مدل اول و درست کردم, که البته اینم خیلی خوشمزه است.
مواد لازم:
تره فرنگی ٣ شاخه
سیب زمینی متوسط ٤ - ٣ عدد
کره ٥٠ گرم
شیر ١ لیوان
سیر رنده شده ١ قاشق مربا خوری
زنجبیل رنده شده١ قاشق مربا خوری
پودر عصاره سبزیجات ٢ عدد
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا تره فرنگی و سیب زمینی ها رو خرد می کنیم.
بعد کره رو روی حرارت گذاشته و تره فرنگی ها رو بهش اضافه می کنیم. کمی که سبک شد سیر و زنجبیل رو اضافه می کنیم. اگه سیر و زنجبیل رو خرد کنید هم اشکال نداره چون در آخر همه مواد پوره می شه و اثری ازش در سوپ دیده نمی شه.
حالا سیب زمینی ها رو کمی با تره فرنگی تفت می دیم و ادویه جات لازم رو اضافه می کنیم. بعد قرص های عصاره سبزیجات رو با دو لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و به اونها اضافه می کنیم. چون استاک ها معمولا نمکی هستن نمک رو اخر سر اندازه و در صورت لزوم استفاده می کنیم.
وقتی سیب زمینی ها پخته شد، شیر رو هم اضافه می کنیم و به محض جوش اومدن از روی حرارت بر می داریم.
مایه سوپ رو داخل مخلوط کن ریخته تا همه مواد کاملا با هم مخلوط و یک دست بشن.
و سوپ ما آماده است :)
*
*
*
نکته:
برای اینکه بعد از پوره کردن سوپ، مقدار غلظت سوپتون مناسب باشه و احتیاج به حرارت بیشتر یا اضافه کردن آب یا شیر بیشتر نداشته باشه، می تونین قبل از اضافه کردن شیر به سوپ، اون رو پوره کنین و بعد روی حرارت گذاشته و شیر رو اضافه کنین و به محض رسیدن به غلظت مناسب زیر شعله رو خاموش کنین.
نوش جان :)
لاله جون من عاشق سوپم! مخصوصا که هوا هم کمی سرد باشه! خیلی بهم می چسبه! دستت درد نکنه
ReplyDelete:))) نوش جووونت شبو جان
Deleteشبو جان نمی دونم چرا نمی تونم تو وبلاگت پیام بذارم
Deleteهمین الانم رفتم باز نشد, تو وبلاگ قبلی الی گولواَم همین مشگل و داشتم
خیلی دوسش دارم ، دست گلت درد نکنه
ReplyDelete*** نوش جوووونت عزیزم
Deleteلاله جون راستش دوستان زیاد مثل شما این مشکل رو نداشتن. متاسفانه نمی دونم مشکل از کجاست. در هر حال ممنونم که بهم سر زدی
ReplyDeleteخواهش می کنم شبو جان من فک کردم شاید ایراد از لپ تاپم باشه ولی با آی پد هم همین مشگل و داشتم و نتونستم برات پیغام بذارم
Deleteنه فقط شما تو وبلاگ مژگان جون ( کیمیاگری باادویه ها ) هم نتونستم نمی دونم چرا
من عاشق سوپ تره فرنگی هستم ... با اینکه فقط یک سیبزی معمولی هست ولی بینهایت سوپش خوشمزه هست
ReplyDeleteالبته من به جای شیر از خامه ترش استفاده میکنم و کمی هم واسه لعاب دادنش از جو پرک استفاده میکنم
مرسی از این همه زیبایی و لذت :)
باهات موافقم گیلدا جون
Deleteاینبار با خامه ترش امتحان می کنم. جو پرکم کلا توی سوپ خوشمزه می شه که من به جاش از سیب زمینی استفاده کردم
*** به هر حال نوش جونت عزیزم
دوست میدارممممممم . مرسیییییی لاله جون .
ReplyDelete:)) خواهش می کنم عارفه جووون
Deleteخیلی عالیه من عاشقشم مرسی لاله جون
ReplyDeleteراستی نمیدونم چرا عکسهات برا من گاهی باز میشه کاهی باز نمیشه
»»» ممنونم لیلا جونم
Deleteراستش نمی دونم چرا؟؟!!! منم همین مشگل و برای بعضی از وبلاگا دارم نمی دونم مشگل از سرعت اینترنت است یا دلیل دیگه ای می تونه داشته باشه. من که گاهی کامنتم نمی تونم بذارم
اشکالی نداره لاله جون. درست میشه حالا... عوضش من میام اینجا و برات کامنت میذارم که با هم در ارتباط باشیم عزیزم
ReplyDeleteممنونم عزیزم ... ولی این قضیه فکر خودمم مشغول کرده چون دیروز علاوه بر وبلاگ شما و مژگان جون هر کار کردم نتونستم تو وبلاگ هانیه جونم کامنت بذارم
Delete!!!!خیلی عجیبه
به به لاله جون چقدر رنگش خوبه. چقدر دوست می دارم. به به. عزیزم ببخش که مدتی یه بهت سر نزدم. همیشه به یاد خودت و بلاگ زیبات هستم اما جدیدا گرفتاری داشتم. همسری از ایران رفت. منم یه مدتی پنچر شدم. تا خودمم برم پیشش. خلاصه ایطو. راستی اون پست زرافه ای پلنگی رو هم دفعه ی پیش که اومدم خوندم اما هر کاری کردم نتونستم پیغام بذارم. در هر صورت دستوراتت عال. خودتم ماهی عزیزم. می بوسمت. راستی راستی تا یادم نرفته......اون پست آفریقا عجب باحال بود. خیلی خوب بود. مرسی. بازم بوس
ReplyDeleteسلام شادی جووون
Deleteخیلی خوشحال شدم کامنتت و دیدم خیلی دلم برات تنگ شده بود منم مرتب به وبلاگت سر می زنم و از اینکه پست جدید نذاشتی متوجه شدم سرت شلوغ است. اول بگم مرسی مرسی مرسی بابت همه تعریفات و لطف داری
دوم ناراحتم از اینکه از همسرت دور افتادی و امیدوارم خیلی زود بتونی ببینیش
دوری از خانواده خیلی سخته چه پدر مادر و خواهر برادر و چه همسر که در هر حالت ماهایی که راه دور رو انتخاب می کنیم همیشه از دوری یه کدوم از اینها در عذابیم شاید باورت نشه شادی جون ولی خوش ترین لحظات زندگی من بعد از ازدواج زمانی بوده که به اتفاق همسرم در کنار خانواده ام بودم
به هر حال امیدوارم تو تصمیمی که گرفتی موفق باشی و اونقدر تو کشور بیگانه بهت خوش بگذره که همش از خودت بپرسی چرا زودتر اقدام نکردی ... البته به شرط اینکه مثه من اونقدر به خانواده ات وابسته نباشی که لحظات دوری سخت تر
از اونچه هست بهت نمود کنه
نمی دونم دیگه چی بگم فقط الان شاخکای فضولی ام زده بیرون که کدوم کشور می خوای
:)))))))))))))))))))) بری
ایشالله که هر جا هستی خوش خوش خوش باشی دوست گلم
ممنون از اینکه بهم سر زدی
Salam laleh jonam,,, chykar kardi, Che sope nazi shode cheghad khoshrang,,mamnun azizam
ReplyDeleteLaleh jan ye soali dashtam man age bekham kami sib daram bekhoshkanam shoma Che rahi baram pishnahad mikoni, va in ja aftab aslan nist alan bayad toye fer dorostesh konam, mamnun mysham komakam koni,,, kheili khobi doste azizam:):):)
سمانه جون اولا ممنونم عزیزم دوما من خودمم خیلی دلم می خواد یه بار میوه خشک درست کنم ولی تا حالا نشده, الان که این سوال و کردی یه سرچی توی سایتای خارجی انداختم و شانسکی این و انتخاب کردم
Deletehttp://recipes.howstuffworks.com/homemade-dried-fruit.htm
و چون از من پرسیدی خودم خلاصه ش وبرات می گم که گفته چکار کنین
طبق پیشنهاد این سایت اول میوه رو پوست می گیریم بعد اگه هسته داره هسته هاش و جدا می کنیم همه رو یه اندازه برش می دیم چون اگه پهن و نازک باشن یکی زودتر خشک می شه یکی دیرتر
بعد برای سرعت دادن به کار دو تاراه پیشنهاد داده یکی اینکه اسلایس های میوه رو به مدت 3-5 دقیقه بخارپز کنی و یکی اینکه اب یه لیموترش رو تو 12 پیمانه اب معمولی خالی کنی و اسلایس های میوه رو برای چند دقیقه داخل این اب قرار بدی
بعد یه کاغذ روغنی داخل سینی فر بذار و اسلایس های میوه رو با فاصله طوری که روی هم قرار نگیرن روشون بچین
حالا سینی رو داخل فر بذار و فر رو روشن کن و روی حرارت 90 تا 150 درجه فارنهایت قرار بده حالا در کمال حوصله بشین تا میوه ها خشک بشن چون طبق گفته این سایت چند ساعت طول می کشه ضمنا جلو خودتم بگیر که حرارت فر رو بالا ببری :) چون در اون صورت میوه هات می پزن به جای اینکه خشک بشن
طی این مدت هر از گاهی میوه ها رو امتحان کن باید خشک و حالت جویدنی داشته باشن ولی نه اینکه شکننده باشه و موقع خوردن طرق طوروق :)) کنن.
حالا سینی حاوی میوه های خشکت رو حداقل 12 ساعت تو دمای محیط قرار بده و بعد تو ظرف دردار بسته بندی کن و داخل فریزر نگهداری کن
***امیدوارم به دردت بخوره
ضمنا تو فکر نون باگت هم هستم ولی چون تا حالا درست نکرده ام می خوام یه دستور خوب پیدا کنم
*** پس تا بعد
Ghorobonet beram azizam ke enghad saborane be soala. Javab dadi va baram tarjome kardi,,, age aftab bod myzashtam toye aftab,, kheili chand saat toye fer,,, vali kheili dost daram dorost konam akhe emroz raftam kharid didam Che gheymate balay dare in mivehaye khoshk va baraye hamin raftam toye fekresh ,,, kheili mamnun azizam va bebakhshid vaghteto gereftam va babane none bagetam mamnun azizam har moghe vaght dashti,, akhe kheili sakhte shoma ke bache ham dari man ke nadaram vaght nemikonam Che berese ke bache ham dashte basham:):):)mamnun azizam
ReplyDelete:)) خدا نکنه همشهری
Deleteامیدوارم درست کنی و خوب بشه و خبرشم به من بدی
منم اگه فرصت شد یه بار درست می کنم شایدم گذاشتم توی وبلاگ که دیگرانم استفاده کنن
بابت نون باگتم چون دوست دارم اگه دستوری توی وبلاگ می ذارم وقتی دوستام درست می کنن ازش راضی باشن یه کم دس دس کرده ام وگرنه دستور زیاده
:)) ایشالله به زودی می ذارم
**** در هر صورت ممنونم از پیامت
Lalleh jonam salam azizam ,,, Mikhastam khabare sib khoshkamo bedam dorost karam mitonam begam bara dafe aval Khob bod vali be nazaram kami zyad gozashtam va kami taragh torogh mykard:)
ReplyDeleteShoharam ke lab nazad, moshtari avalo o akharesh khodam shodam,, Khob on aslan az in chiza khoshesh nemyad, avazaesh man asheghe in jor chyzam ba lavashak,, hommmmmmm ,:)
Mamnun doste khobam az rahnemayat
سلام عزيزم
Deleteاشكال نداره ايشالله دفعه ديكه عالي مي شه :))))
مرسي از خبرت ****
man be shir alerji daram mitunam az maste khamei estefade konam?fek nakonam chize badi beshe?ie livan base berizam
ReplyDeleteسلام عزیزم
Deleteراستش ترکیب شیر, کره و سیب زمینی به نوعی نقش سس سفید رو در این سوپ بازی می کنه و سیبب زمینی جایگزین آرد شده , نمی دونم اگه جای ماست رو با شیر عوض کنین همین نتیجه رو بده یا نه ولی من خودم اگه بودم و آلرژی داشتم حتما جایگزینی برای اون پیدا می کردم چون اگه نتیجه بده که بعید می دونم نده اونوقت شاید تو خیلی از رسپی های دیگه بتونین ازش کمک بگیرین
در مورد مقدارش فکر می کنم همون 1 لیوان خوب باشه, فقط همون طور که خودتونم گفتین از ماست خامه ای استفاده کنین که طعم بهتری به سوپتون بده, ضمن اینکه برای اینکه ماست گلوله گلوله نشه اول یه مقدار از آب سوپ رو داخل ماست حل کنین و با چنگال بزنین وقتی رقیق شد اونوقت به سوپ اضافه کنین
باز هم می گم مطمئن نیستم ولی چون ماست خامه ای خوشمزه است می تونه طعم خیلی خوبی هم به سوپتون بده
در هر حال امیدوارم اگه درست کردین خوشتون بیاد و خوشحال می شم اگه نتیجه اش رو با منم در میون بذارین