مواد لازم:
آرد٢٢٥ گرم
تخم مرغ ٦ عدد
شکر ٢٢٠ گرم
وانیل یا اسانس دلخواه یک هشتم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
آب جوش دو قاشق سوپ خوری
طرز تهیه
آرد و بکینگ پودر و الک کرده کنار بگذارید. فر را روی حرارت١٨٠ درجه سانتی گراد گرم کنید. یک قالب به ابعاد ٢٥ سانتی متر انتخاب کنید و اون و با کاغذ مخصوص شیرینی پزی بپوشونید و چرب کنید. من از قالب مربعی شکل استفاده کردم ولی شما می تونین از قالب گرد یا هر مدل دیگه ای که دوست دارید استفاده کنید
تخم مرغها رو به مدت پنج دقیقه با همزن برقی می زنیم تا سفید, پوک و حجیم بشه. من اینبار برای امتحان از فود پروسسور یا همون غذاساز استفاده کردم و از نتیجه ی کار راضی بودم. حداقل بهتر از همزدن مداوم با دست است ( یعنی تنبلی تا چه حـــــد؟؟؟) ((: در هر حال وقتی مقداری زدیم اسانس وانیل و اضافه می کنیم.
و بعد شکر و به تدریج اضافه و با هر بار اضافه کردن خوب می زنیم. در نهایت آب جوش و آرد الک شده را اضافه کرده و مواد را به طور دورانی و سریع با هم مخلوط می کنیم.
حالا مواد و در قالب ریخته و به مدت ٢٥ دقیقه در فر می گذاریم. البته این زمانیه که تو این رسپی مشخص شده و بستگی به حرارت فرتون داره. پختن کیک من حدوداً ٤٠ - ٣٥ دقیقه زمان برد.
کیک را بعد از پخت داخل همون قالب خنک کرده و بعد از قالب جدا می کنیم. و بنا به سلیقه خودمون اون و با انواع کرم, مارمالاد یا خامه ی فرم گرفته پر می کنیم. من این کیک و برای یه دسر خوشمزه استفاده کردم, که انشالله فرصتی باشه حتما دستورش و خواهم گذاشت. منتها چون منزل یکی از دوستانم می بردم نتونستم از قسمت های برش خورده ی اون عکس بگیرم
*
*
*
نوش جان***
منبع: مجله هنر آشپزی, دستور خانم کاوه
سلام لاله جون. تبریک می گم وبلاگ خوبی درست کردی. دیدم و لذت هم بردم. امیدوارم هر روز غذا ها و خوراکی های خوشمزه و خوشمزه تر بذاری تو صفحت.به امید موفقیت روز افزونت. معصومه
ReplyDeleteسلام معصومه جان. مرسی عزیزم شما لطف داری. امیدوارم همین طور باشه که میگی:))
Deleteلطف نموده یک عکس وانیل را در اینجا نشر کنید مه نمیدانم وانیل چیست؟ بعید از لطفتاننخواد بودتشکر!
Deleteلاله جون من یه سوال فنی! داشتم. چرا کیک هایی که از قنادی می خریم بوی زخم تخم مرغ نمی دن ولی کیک های خونگی این بو رو خیلی کم دارن؟ من خیلی به این موضوع دقت کردم. کیک هایی که بهشون کرم و خامه و شکلات ... اضافه می کنیم بوی زخم تخم مرغ رو گم می کنن ولی کیک های خام بدون تزئین و ... نه، اینطور نیستن. من از خیلی ها سوال کردم و خیلی روش ها رو بکار بردم ولی ته کیک بگی نگی اون بوی تخم مرغ رو داره. شاید رو این موضوع زیادی حساس هستم ولی حتی موقعی که تخم مرغ ها رو دارم با همزن می زنم وانیل یا اسانس اضافه می کنم که بوش از بین بره ولی صد در صد از بین نمی ره. اگه نقطه نظری راجع به این قضیه داری خوشحال می شم تو صفحت بذاری و من ببینم. با تشکر و آرزوی موفقیت . معصومه
ReplyDeleteمعصومه جون, برای از بین بردن بوی زهم تخم مرغ چند تا نکته باید رعایت بشه, یکی اینکه تخم مرغت حتما باید تازه باشه,اگه تخم مرغمون تازه نباشه بوی زهمش توی کیک بیشتر حس می شه. دیگه اینکه معمولا منظور از تخم مرغ توی رسپی ها تخم مرغ بزرگه حالا اگه سایز تخم مرغت خیلی بزرگ باشه می تونه بوی زهم و بیشتر نشون بده و باز اینکه روش زدن تخم مرغ هم مهمه.توی کیک هایی که زرده و سفیده جداست و زرده با شکر باید زده بشه بهتر است اول با دور کند همزن شروع کنیم و یه مقدار از شکر و اضافه کنیم, بعد کمی دور همزن و بیشتر کنیم و نهایتاً مابقی شکر و اضافه کنیم و به زدن ادامه بدیم . مقدار زدن زرده باید در حدی باشه که زرده مون کش بیاد و رنگش زرد خیلی ملایم باشه.حدوداً سه تا حداکثر پنج دقیقه زدن کافیه.
ReplyDeleteحالا اگه اینایی که گفتم و رعایت کردی و بازم بوی زهم متوجه شدی می تونی علاوه بر اسانسی که استفاده می کنی از رنده ی پوست پرتقال یا لیمو استفاده کنی. یا اگه از طعم دارچین خوشت میاد یه قاشق چایخوری پودر دارچین به کیکت بزنی. بعضیا هم یه قاشق چایخوری عسل پیشنهاد می کنن ولی من خودم امتحان نکرده ام.
دیگه هر چی به ذهنم می رسید گفتم:)) امیدوارم به دردت بخوره.
سلام لاله خانم ممنون از وبلاگ خوبتون منم همین مشکلو دارم هر وقت کیک اسفنجی یا رولت درست می کنم خیلی بو تخم مرغ میده در ضمن پف کیکم زود میخوابه ممنون میشم راهنماییم کنید .با تشکر.
ReplyDeletesalam mamnoon az dastooraye khoobetoon manam hamin moshkelo dar mored rolet va keike esfanji daram kheily booye tokhme morgh mide darzemn pofe keikam zood mikhabe mamnoon misham rahnamaeim konid ba tashakkor.
ReplyDeleteفاطمیا جون من شرمنده تم الان صحبت کیک و پف کیک شد یادم به کامنت شما افتاد که چند روز پیش پخش کردم و یادم رفته جواب بدم. بازم عذر خواهی می کنم عزیزم
Delete*
*
فاطیما جان در مورد بوی تخم مرغ تو کامنت قبلی اونچه که می دونستم گفته ام. در مورد پف کیک ام رو این لینک کلیک کنی باز توضیح داده ام
http://sabzotorsh.blogspot.ca/2012/05/180.html#comment-form
***اینا رو یه نگاه بندازین اگه غیر از این سوال دیگه ای بود باز درخدمتم
خواهش میکنم عزیزم ممنون از راهنماییتون همیشه شاد و موفق باشید
ReplyDeleteشما دستور کیک اسفنجی 4 تخم مرغی رو هم دارید بذارید؟ راستش من یه دفه اینو درست کردم انقدر مث نیمرو شد و بوی بدی می داد که دیگه کلا از هر رسپی که بیشتر از 4 تا تخم مرغ داره فراری شدم.
ReplyDeleteمریم جان من چون کارهام و با عکسهای مراحل کار می ذارم باید فرصت این و داشته باشم کیکی که فک می کنم خوب از آب در میاد و از نظر خودم امتحان شده باشه رو درست کنم و متاسفانه در حال حاضر رسپی ای با 4 تخم مرغ ندارم
Deleteراستش درست متوجه نشدم این کیک بالا رو درست کردی و مثه نیمرو شد؟؟
Salam laleh jon
ReplyDeleterecepie hay ke mizario yeki yekie dorost mikonam khaili alie hastan dastet dad nakone
be ghier az honar ashpazi honar akasitam khaili herfayio shika.
man in desero ba trafelish dorost kardam vali on terafel ba neshasteh khaili seft shod zod aslan mayie nabod.
mersi
movafagh va piroz bashid
hoda
سلام هدی جون خوبی؟
Deleteاول بگم من هنوز یاد اون تارتلت هایی که گفتی هستم و چون متاسفانه اون دستور قبلی ام رو گم کرده ام از توی اینترنت سرچ کردم و درست کردم. ولی نونش و نپسندیدم بخاطر همین تو وبلاگ نگذاشتم. البته عکسای مرحله به مرحله اش هست اگه بخوای می تونم با رسپی اش برات ایمیل کنم ولی بازم می گم خودم نپسندیدم. و اگه عجله نداشته باشی یه موقع که به یه رسپی خوب که مطمئن باشم وقتی کسی درست می کنه جواب می گیره رسیدم درست کنم و بذارم توی وبلاگ ... در هر حال نگی فراموش کرده ام
:))
دیگه اینکه در مورد کدوم دسر می گی هدی؟ این کیک و میگی یا اون ترایفلی که با کیک پرتقالی درست کرده ام؟ احتمالا باید اون وبگی چون نشاسته داره. که اگه درست حدس زده باشم شاید بخاطر اینه که نشاسته ات رو بیش از مقدار داده شده برداشتی خصوصا اگه وزنه دیجیتالی نداشته باشی این احتمال هست یا شاید خیلی روی حرارت قرار دادی که اونم باعث می شه ترایفلت خیلی سفت بشه در حالی که باید در حدی سفت باشه که بتونی به راحتی داخل ظرف بریزی ( نه شل نه سفت) و بعد بذاری توی یخچال خودش و بگیره
حالا ببین یکی از این دوتا بوده و اگه نه دوباره بهم پیغام بده تا ببینیم ایراد از کجا بوده؟
راستی از قول من به مامان اینا سلام برسون من اصلا متوجه نشدم کی رفتن؟
****
سلا لاله جان.من یه مشکل همیشگی دارم.قالب کیکم کمربندی و تفلونه.همیشه با کره حسابی چربش میکنم اما وقتی میخوام کیک رو از قالب دربیارم.قسمت کمربندش راحت از کیک جدا میشه ولی کیک به ته قالب میچسبه.ایراد کارم کجاست؟
ReplyDeleteسلام عزیزم :)
Deleteراه حلش خیلی ساده است نیلوفر جان
اگه روی عکسهای بالا دقت کنی متوجه می شی من کف قالبم رو کاغذ روغنی انداختم شمام اگه اول کف قالب رو کاغذ بندازی و بعد دیواره رو روش سوار کنی دیگه خیلی راحت کیکت از قالب جدا می شه و وقتی سرد می شه به راحتی می تونی کاغذ رو ازش جدا کنی
***
Salam,Blog besyar zebaee darid arasteh va kadbanoo,tabrik migam
ReplyDeleteسلام دوست عزیزم ممنونم از لطف شما
Delete*** و خوشحالم که مورد قبولتون واقع شده
ba ejaze lale jon ,bo sohme takmemorg ba yad ziad zade bashe.va kek be form nachasbe bayad badaz karemalli podre sokari ya ard ham bepachi.
ReplyDeleteسلام
ReplyDeleteممنون از سایت خوبتون
فقط ممکنه میزان ها رو بر اساس پیمانه هم بگید. چون من ترازوی دیجیتال ندارم
سلام لاله جان ممنون از رسپي خوبتون، فقط من يه چند باري كه درست كردم به ٣ تا مشكل كوچيك خوردم، همه چيزاش عالي ميشه فقط تا كيكو از فر ميارم بيرون پفش ميخوابه، تخم مرغارو هر چي هم ميزنم حباب بيشتر ميده همينجوريم روي كيك ميمونه، بعد من قالب ٢٥ سانت شكل قلب پيدا نكردم، ميشه لطف كنين بهم بگين چقدر به مواداش اضافه كنم برا ٢٨ سانت.
ReplyDeleteسلام لاله جان، ممنون از رسپيه خوبتون، فقط من يه چند باري كه اين كيكو درست كردم سه تا مشكل كوچيك برام پيش اومد
ReplyDelete١. كيكم خوب ميادو خوب پف ميكنه فقط تا از فر ميارمش بيرون پفش ميخوابه
٢. تخم مرغهارو هر چي هم ميزنم حباب ميگيره، و همينجوري ميمونه
٣. ميشه بگين چقدر مواد برا قالب ٢٨ سانت اضافه كنم چون اون شيپي كه ميخواستم قالب ٢٥ سانت نداشت.
ميشه راهنماييم كنين بهم بگين ايراد كارم كجاست؟