Monday, October 15, 2012

شیرینی قارچ وارونه

این شیرینی بخاطر ترکیب آرد گندم و نشاسته ذرت خیلی ترد است و از اونجا که مقدار شکری که در اون استفاده شده زیاد نیست، گزینه خوبی برای کسایی است که شیرینی های خیلی شیرین دوست ندارن.
مواد لازم:
کره ١٢٥ گرم
شکر ١٠٠ گرم
نشاسته ذرت ٢٠٠ گرم
آرد ٧٠ گرم
تخم مرغ ١ عدد
وانیل ١ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ١ قاشق چایخوری
آب ١/٢ پیمانه
پودر کاکائو ١/٤ پیمانه
یک عدد بطری خالی

طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی ٣٧٥ درجه فارنهایت گرم می کنیم. شکر رو به کره که از قبل در دمای محیط قرار داده ایم، اضافه می کنیم و با همزن می زنیم در حدی که کِرِم مانند بشه.
 بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه می کنیم و باز با همزن می زنیم تا کاملاً با هم مخلوط بشن.
 حالا نشاسته ذرت رو اضافه و باز با همزن می زنیم.
 و در آخر آرد ساده و بکینگ پودر رو هم اضافه می کنیم و مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
 وقتی مواد خوب به خورد هم رفت و مخلوط شد از خمیر بدست اومده که خیلی هم لطیف است گلوله های کوچکی درست می کنیم ...
حالا برای شکل دادن قارچ, اون مقدار آب و پودر کاکائویی که داشتیم رو تو ظرفهای جداگانه قرار می دیم. دهانه بطری رو اول داخل آب می زنیم، با یه تکون کوچولو آب اضافه اش رو می گیریم، بعد داخل پودر کاکائو می زنیم و باز با بطری روی شیرینی ها فشار میاریم و با یه چرخش ملایم بطری رو بر می داریم. با اینکار به سادگی فرم قارچ رو روی شیرینی هامون پیاده کرده ایم.
 حالا سینی رو داخل فر قرار می دیم تا به مدت حدوداً بیست تا سی دقیقه بپزه. وقتی زیر شیرینی ها طلایی شد شیرینی قارچ وارونه ما آماده است.
نکته:
* اولین نکته ای که در مورد این شیرینی و هر شیرینی یا کیک دیگه ای لازم است رعایت کنیم، این است که حتماً باید اون ماده سفید رنگی که معمولاً چسبیده به زرده های تخم مرغ است رو بگیریم، چون یکی از دلائلی که شیرینی های ما بوی زهم تخم مرغ می دن، جدا نکردن همین لایه سفید رنگ است.
* تردی این شیرینی مثه نون برنجی خودمون است, بنابراین اگه احیاناً احساس کردین مغز اون هنوز نرم است باید چند دقیقه دیگه داخل فر نگه دارین. 
* مقدار نشاسته ذرت، در دستور اصلی ٢٢٧ گرم بود، ولی من با اضافه کردن ٢٠٠ گرم نشاسته، خمیر لطیفی به دست آوردم و برای اینکه شیرینی تردی خودش رو از دست نده بیش از اون اضافه نکردم. بنابراین شما تا مقدار گفته شده جا دارین که نشاسته اضافه کنین.
 * پودر دارچین من تمام شده بود و مطمئن نیستم اگه دارچین با آب مخلوط بشه در عمل همین ترکیب رو بوجود میاره یا نه, ( که البته بعید می دونم نشه ) بنابراین بد نیست برای تنوع دادن به طعم این شیرینی از هر دو پودر استفاده کنین.
لطفاً برای بزرگنمایی تصاویر مراحل کار، بر روی اونها کلیک کنید.
به همین سادگی، به همین خوشمزگی :))
امیدوارم خوشتون بیاد ***

54 comments:

  1. من اولین بار که این شیرینی رو دیده بودم عاشقشون شده بودم . فکر کنم چون قارچ خیلی‌ دوست دارم برام خیلی‌ جذاب بودن . خیلی‌ خوشگلن . دستت درد نکنه لاله جون .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عارفه جان
      منم اولین بار که این شیرینی رو دیدم خیلی خوشم اومد. شاید بخاطر اینکه برای فرم دادنش از قالب استفاده نمی شه :)
      *** در هر حال ممنونم

      Delete
  2. Vayyyyyyy Che naz shode ,,, ,, kheili jalebe va motofovavet ,, mamnun azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم سمانه جان

      Delete
  3. خیلی خوشگل شدن که اینا ، وااای عاشقشون شدم ، دست گلت درد نکنه لاله ی هنرمند

    ReplyDelete
  4. خیلی قشنگ شده لاله جون منم مثل عارفه جون فکر کنم چون عاشق قارچم خیلی قیافه این شیرینی رو دوست دارم پارسال برای عید درست کرده بودم مهمون اومده بود خونمون یکی از فامیلهای دورمون بود خانوم مسنی بود دیدم با تردید به میز نگاه میکنه فهمیدم متوجه نشده گفتم قارچ نیست کوکی هست کلی خندیدیم :))

    ReplyDelete
  5. ba salam
    Mishe be jaye poodre cacao az darchin estefadeh konam?aya ba in shirini joor dar miad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سحر جان
      فک می کنم خوب بشه راستش من خودمم تصمیم داشتم با هر دو طعم درست کنم ولی دارچینم تمام شده بود و چون مطمئن نبودم پودر دارچینم در عمل خودش و به این خوبی نشون بده توی رسپی نیاوردم با اینحال فک می کنم خوب بشه

      Delete
  6. یک سالی میشه که این شیرینی ها رو دیدم و دلم می خواست درست کنم لاله...ولی نه وقت نکردم و نه حسش بود نه یادم!!

    نه که قارچ خیلی دوست دارم ازشون خوشم اومده بود..مرسی واسه یادآوری عزیزم..خیلی عالی درآوردی..نوش جونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی ... منم خودم بیشتر از یه ساله که این شیرینی ها تو برنامه ام بوده درست کنم و حالا فرصت کرده ام ولی باورم نمی شد اینقدر شیرینی راحتی باشه
      شمام دست به کار شو که پشیمون نمی شی :)

      Delete
  7. Khalili mamnun,, va kheili zyba va sary. Az neshaste gandom myshe estefade kard?? Va aya mesle byskoyt manand myshe?
    Gharcharo nemishe onvari gozasht?? Bebakhshid ke kheili soal porsydam, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم عزیزم :))
      با نشاسته گندم تجربه ندارم و مطمئن نیستم این نتیجه رو می ده یا نه در مورد تردی اش اصلا مثل بیسکویت نیست بیشتر مثه نون برنجی خودمون می مونه و در مورد اینکه بر عکس بذاریموش اونوقت دیگه هیچ لطفی نداره چون این شیرینی بخاطر این حلقه کاکائویی که داره نماد قارچ پیدا کرده اگه برعکسش کنیم دیگه هیچ شباهتی به قارچ پیدا نمی کنه
      ***

      Delete
  8. لاله یعنی تو محشری!!! اول که صفحه رو تو موبایلم باز کردم از بس شیرینی ات خوب شده یه لحظه فکر کردم واقعا قارچه! بعد که اومدم پای لپ تاب می بینم که لاله خانوم ما چه کرده!!! دستت طلا! تا حالا این شیرینی رو درست نکردم ولی حتما با این دستور خوب تستش می کنم. راستی کلی ذوق کردم وقتی کامنت ها رو دیدم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شبو جان ایشالله اگه درست کردی خوشت بیاد
      راستش خودمم کلی ذوق کرده بودم بالاخره بعد از مدتها موفق شدم برای تو و چند تا از دوستای دیگه کامنت بذارم :))))

      Delete
  9. سلام لاله جون ،عزیزم ممنون از اینکه دستورش را گذاشتی خیلی شیرینی ناز و خوشمزه ای شده بود ما که خدا شکر اینبار متفاوت از قبل ، قبل از پدیدار شدن در وبلاگت سعادت داشتیم تستش کنیم خیلی عالی بود ممنون از زحماتت امیدوارم هر روز موفق تر از پیش باشی . ارادتمند فرزانه

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فرزانه جون
      خوشحالم که خوشتون اومده
      *** ممنون از کامنتت عزیزم

      Delete
  10. من متوجه ماده سفید رنگی که داخل زرده ها هست نشدم. البته تو سفیده تخم مرغ یه چیزایی میبینم میگیرم بدم میاد ولی مگه زرده هم داره؟ ای کاش با عکس نشون میدادی. شیرینیهای بامزه ای شد عزیزم
    آزیتا

    ReplyDelete
    Replies
    1. شرمنده آزیتا جان اشتباها نوشتم داخل, منظورم همون ماده سفیده چسبیده به زرده است الان تصحیحش می کنم
      مرسی از یادآوریت و ممنون از تعریفت
      :)

      Delete
  11. مثل همیشه عالی بود، اولین بار بودم دیدم... مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم زارا جان
      *** شمام مثه همیشه لطف دارین

      Delete
  12. لاله جون دستت درد نکنه خیلی خوشگل شدن. امیدوارم فرصت بشه و منم بتونم این شیرینی رو زودتر درست کنم.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم یاسمین جون
      ایشالله درست کنی و خوشت بیاد چون هم خیلی راحت درست می شه هم خیلی خوشمزه است
      ***

      Delete
  13. خدای من ن ن این چه جالب شده ، یعنی کاملا متفاوت ت ت ت
    بی نهایت زیبا و همینجور طبق معمول بی نهایت اسمی برازنده :) باید امتحانش کرد ، خدای من چقدر دستور دارم که باید انجام بدم
    فقط ی سوال ، چجوری وقتی هر ۲ تا دستت مشغول کار هست ، اینجور عکسهای قشنگ میگیری ؟؟ :))) :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم گیلدای عزیز
      بعید می دونم اگه امتحان کنی خوشت نیاد ضمن اینکه خیالت راحت باشه این شیرینی خیلی راحت و سریع اماده می شه
      در مورد عکسا هم از پایه دوربین استفاده می کنم. اونجا که بتونم خودم عکس می گیرم اونجا که دستام بند باشه می ذارم رو تایمر دوربین
      :))))
      *** بازم مرسی از کامنتت

      Delete
  14. یه سوال برام پیش اومده اینجور وقتا بامداد کجاست ؟؟؟؟اخه اینجا که بود خیلی جوگیر میشد کمکت کنه:)))))))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. بامداد از وقتی آی پد گرفته یا داره می کشه یا داره فرار می کنه دیگه وقت نمی کنه به من کمک کنه :))

      Delete
  15. وای من یه ساعت نوشته بودم همه پرید که :(
    حالا خلاصه کنم عزیزم. اولا که این شیرینی بسیار هیجان انگیز و جذابه. دستت طلا..... بعدم پرسیده بودی کجای دنیا داریم می ریم..... همسری من یه ماهه رفته برکسل بلژیک درس بخونه. منم تا چند ماه دیگه بهش ملحق می شم. بدم نمی اومد اگه بهت می گفتم می آم آفریقا پیش تو :) البته ساقه زندگی تو آفریقا رو داشتم ولی افریقالی شمالی نه جنوبی.... الجزیره کنار دریای مدیترانه. دریاش رو خیلی دوست داشتم با وجود این فکر کنم آفریقای جنوبی خیلی هیجان انگیز تره..... طبیعتش و سنت هاش برام جالبه. بعدشم چرا عکسات رو روی اون میز مشکی خوشگله که من عاشقشم ننداختی ؟؟؟؟؟/ البته اینم خوبه ها. همیشه می خواستم بهت بگم اون میزو خیلی دوست دارم. یادم می رفت :) امیدوارم یه روزی یه جای دنیا ببینمت. می بوسمت

    ReplyDelete
    Replies
    1. شادی جون اولا ممنونم :)
      دوما منم خیلی دوست دارم ببینمت و اگه یه روزی بیای اینجا خیلی خوشحالم می کنی ضمن اینکه منم امکان این رو پیدا می کنم یه میز یادگاری بهت پیشکش کنم :)) راستش من خودمم اون میزا رو خیلی دوست دارم ولی خواستم کمی تنوع ایجاد کرده باشم
      جدا از اون امیدوارم هر جا هستی خوش باشی و آینده خیلی خوبی در انتظارت باشه. می دونم ناراحت همسرت هستی ولی از من به تو نصیحت تا می تونی از دیدن پدر مادرت لذت ببر و در کنارشون باش که بعدها هر چقدرم وابسته نباشی آرزو می کنی یه لحظه پیشت باشن ... مرسی از کامنتت

      Delete
  16. وای چه خوشکله
    من هنوزم باورم نمیشه که اینا شیرینی هستند
    خیلی خوب شکلشون رو دروردی عزیز
    دستت درد نکنه
    :-)

    ReplyDelete
  17. وای اینا چه خوشگلن . فرزانه جون تو فیس بوک دستورت رو به اشتراک گذاشته بود ولی عکس نداشت. الان که دیدم وسوسه شدم که درستش کنم. مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی معصومه جون
      منم بدم نمی یاد یه بار دیگه درست کنم, خواستی بیا با هم درست می کنیم ... قول می دم جریان شیرینی دانمارکی نشه :)))

      Delete
  18. سلام لاله جون بالاخره موفق به دیدن این قارچها شدم.چند روز پیش اومدم فقط دوتا عکس دیدم و هیچی دیگه نتونستم ببینم.دیدم نوشتی شیرینی قارچ .من که فکر کردم واقعا اینا قارچند چون راستش را بخواهی تا به حال ندیده بودم.داشتم از تعجب ذوق مرگ میدشم.کامنت هم که پر واضح نتونستم بذارم.تو بلاگ خودم برایت نوشتم. که انها شیرنی هستند ؟فکر کنم نخونده بودی.امروز همین الان اومدم و دیدمشون.چقدر بامزه هستند.خیلی خوشگلند.حتما درست میکنم.زیاد حرف نزنم برم بقیه را بینم تا دوباره اسیر و عبید این فیلترینگ نشده ام..شاید نتونم برایت چیز دیگه ای بنویسم.ممنون از همه چیزهای عالی که گذاشته ای.بوس بوس صد تابوس.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مژگان جون خیلی خوش اومدی
      شرمنده نه کامنتت و ندیدم ولی واقعا راسته که میگن دل به دل راه داره چون همین الان عجله ای عکسای پست کاپ کیک و گذاشتم تو فیس بوک و چون چند روزی بود ازت خبر نداشتم اومدم بیام وبلاگت ببینم کامنتی که اونبار برات فرستادم و خوندی؟ که دیدم از شما کامنت دارم
      در هر حال ممنونم عزیزم گرچه زحمت می کشی ولی واقعا از دیدن اسمت خوشحال می شم
      ****

      Delete
  19. Laleh jonam man delam mykhad in shirini ro dorost konam vali neshaste zoroat peida nakardam har chi toye foroshgah gashtam peida nakardam,,, mygam be jaye in neshaste Jay gozini nist?? Komakam kon man inaro kheili dost dashtam. Aslan bedone on nemishe???
    Mamnu

    ReplyDelete
    Replies
    1. راستش من جایگزینی براش نمی شناسم حتی مطمئن نیستم نشاسته گندم هم بتونه جایگزینش بشه ... احتمال می دم ایران زندگی نکنین اگه اینطوره به چه اسمی دنبالش گَشتین شاید بتونم کمکتون کنم

      Delete
    2. البته ممکن است با آرد تنها هم بشه این شیرینی رو درست کرد ولی قطعا به این تردی نمی شه

      Delete
  20. Salam laleh jon,, bale man kharej az keshvsr zendegi mikonam, va man faghat raftam dar ghesmate ard va shirinil va chizi ro nadaidam,, ba arde zorat fargh mikone doroste??
    Hala age beshe bedone on emtehan mikonam,, faghat 200 g neveshtid bara arde zorat mishe 1 peimane?? Va bejash az ard mamoli estefade konam? Va yek soale dige shoma dastor hay ke toye facebook myzarid hamashon in ja ham hast??
    Akhe on rolete khal khali rodidam kheili zyba bod, Vayy bebakhshid ensha neveshtam:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      دوست من, اگه توی رسپی ها دست برده بشه قطعا نتیجه اصلی رو نخواهد داد, من به شما پیشنهاد نمی دم از آرد استفاده کنین چون معمولا شیرینی هایی که از ترکیب ارد گندم و ذرت درست می شن ترد می شن و اگه از ارد تنها استفاده بشه اون تردی و اون نتیجه رو نداره و حالا که خارج از کشور هستین حتما به راحتی می تونین نشاسته ذرت
      corn starch
      رو تهیه کنین حالا اگه یه فروشگاه نداشته باشه قطعا فروشگاه دیگه داره. بنابراین به نظر من بهتره اول تلاش کنین و اگه نتونستین پیدا کنین اونوقت موارد دیگه رو امتحان کنین. در مورد سوال بعدی تون یه پست در مورد مقیاس های اندازه گیری گذاشته ام که می تونه بهتون کمک کنه و شاید تو موارد دیگه هم به دردتون بخوره و این آدرس لینکش است
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
      در مورد اون رولت خال خالی هم هنوز دستورش رو نگذاشته ام ولی انشالله سعی می کنم دوباره درست کنم و بذارم
      و اخر اینکه خواهش می کنم, خوشحال می شم بتونم کمکت کنم
      موفق باشی

      Delete
  21. man in shirini ru pokhtam vali kheyli seft shod va khoshk bud dalilesh chiye mishe begid 2 bar pokhtam va har 2 bar injuri shod mamnun misham javabamo bedid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم عزیزم حتما
      فقط دو تا سوال: از ارد گندم تنها استفاده کردین یا نشاسته ذرت هم بهش اضافه کردین؟
      و دیگه اینکه وقتی شیرینی رو از فر در اوردین تهش تیره بود و به سوختگی می رفت یا نه طلائی بود؟

      Delete
    2. اهان و یه سوال دیگه فاطی جان: اینکه اندازه هات رو با پیمانه برداشتی یا وزنه دیجیتالی؟

      Delete
  22. سلام خانومی.
    امروز از فیس بوک باهات آشنا شدم و خوشحالم.
    شیرینی فوق العاده جذابیه.
    امیدوارم همیشه شاد باشی.

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسي از كامنتت زهرا جون
      خوشحال مي شم بازم اينجا ببينمت
      ***** :))

      Delete
  23. Lelaeh Jon man ye fekri kardam faghat nakhandye mishe az arde sibzamini estefade kard be jaye zorat , arde sibzamini ham bara shirini dorost mikonam hamin ke tord ham myshe , goftam az shoma aval beporsam, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه عزیزم چرا باید بخندم؟ اتفاقا شرط لازمه یه آشپزی خوب خلاقیت و شهامت اجرای اون است. در مورد آرد سیب زمینی راستش من تا این لحظه تجربه ای در زمینه شیرینی پزی ندارم و چون خودم از نزدیک امتحان نکردم نمی تونم نظری بدم ولی اگه فک می کنی خوب می شه امتحان کن و فرصت کردی خبرش رو به منم بده که بدونم راضی بودی یا نه
      ***

      Delete
  24. سلام میشه اندازه پیمانه ها رو دقیق تر بگید

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      :) راستش من هـر چي دقت كردم متوجه نشدم كجاش رو دقيق نگفته ام
      *** با اينحال مي تونين از اين لينك براي تبديل اندازه ها كمك بكيرين
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
      ممنونم از پيامتون

      Delete
  25. Laleh jan dorostesh kardam faghat az man mesle shoma sefid nashod, keremi shod. Benazareton bara chi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم فكر نمي كنم مشگلي داشته باشه، اگه به عكسها دقت كنين متوجه مي شين شيريني هاي منم كرم رنگه
      *** بهرحال اميدوارم از طعمش لذت برده باشين

      Delete
  26. من امروز این شیرینی ها ی خوشگل رو درست کردم :)
    فوق العااده خوش مزه و خوش عطر بودن
    ممنونم از دستور خوبتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز
      خوشحالم كه دوست داشتيد و نوش جان

      Delete