Monday, March 04, 2013

شیرینی گردویی پفکی

شیرینی گردویی که احتیاجی به معرفی نداره. یکی از خوشمزه ترین شیرینی هاست که لااقل تو خونه ما یکی دو روز بیشتر دووم نمی یاره. درست کردن این شیرینی خیلی خیلی ساده است فقط به کمی حوصله و تبحر نیاز داره. معمولاً برای درست کردن شیرینی گردویی پفکی دو شکایت عمده بیشتر به چشم می خوره یکی بوی زهم یا زخم تخم مرغ و یکی هم غلظت نگرفتن و پخش شدن مواد توی سینی فر است که اگه طبق روشی که می گم پیش برین بدون هیچ شکایتی از درست کردن و خوردن اون لذت خواهید برد.
این نکته رو هم اضافه کنم که شیرینی گردویی پفکی جزء شیرینی هایی است که در اون از آرد استفاده نمی شه یا اگر بشه مقدار خیلی کمی مثلا یک قاشق استفاده می شه که البته مدلی که اینجا آموزش می دم مدل بدون آرد اون است. 
مواد لازم:
زرده تخم مرغ ٦ عدد
پودر قند ۲۰۰ گرم معادل تقریبا ٢ پیمانه سرخالی 
گردو خرد شده ١/٢ و ١ پیمانه
وانیل ١/٢ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی درجه ١٧٥ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. زرده های تخم مرغ رو برای حدوداً ١٠ تا ٥ دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا سرد بشه. بعد اون رو به همراه پودر قند الک شده و وانیل، به مدت حداقل ده دقیقه با همزن یا در غذاساز می زنیم تا کِرِم رنگ و کشدار بشه. 
حالا اگه از همزن استفاده می کردیم که هیچ ولی اگه از غذا ساز استفاده کردیم مایه زرده و پودر قند رو به یک ظرف دیگه منتقل می کنیم و گردوهای خرد شده رو به اون اضافه و با هم مخلوط می کنیم.
در آخر با یه قاشق چای خوری مقداری از مایه رو داخل سینی که قبلا کاغذ روغنی انداخته ایم ریخته و به مدت حدوداً ١٠ - ٨ دقیقه می پزیم. نشونه پخته شدن این شیرینی ها اینه که خیلی راحت از کاغذ و سینی جدا بشن. پس اگه احساس کردین موقع جدا کردنشون هنوز به کاغذ روغنی چسبیده اند زمان پخت رو کمی بیشتر می کنیم.
اگه به عکس دقت کنین متوجه می شین شیرینی بدون اینکه تغییر رنگ چندانی داده باشه کاملا ترد شده

و نهایتاً شیرینی های خوشمزه عید ما آماده اند که می تونین در ظرف در بسته از اونها نگه داری کنین.
نکته:
* مقدار زدن زرده در این شیرینی بسیار بسیار اهمیت داره من فکر می کنم بیش از ١٢ دقیقه زرده هام رو زدم و همونطور که توی عکس هم می بینین رنگ شیرینی کاملاً روشن شده.
* زدن طولانی مدت زرده علاوه بر اینکه بوی زهم تخم مرغ رو از بین می بره، باعث می شه زرده تخم مرغ در کنار پودر قند حالت منسجم و متراکمی به خودش بگیره و کف سینی پهن نشه.
*  استفاده از گردوی کمتر از میزان لازم هم با پخش شدن شیرینی کف سینی بی ارتباط نیست. پس لطفاً برای رسیدن به نتیجه مطلوب از مقدار گردو کم نکنید.
* گردوها رو خیلی ریز خرد نکنین تا موقع خوردن طعم و بافت گردو خوب حس بشه. ضمن اینکه وقتی گردو خیلی ریز بشه مقداری از اون به صورت پودر در میاد که هنگام اضافه کردن به مواد شیرینی ظاهر شیرینی رو از بین می بره و دیگه روی شیرینی به صافی و یک دستی شیرینی های زیر نیست.
* در صورتی که دوست داشته باشید می تونین روی شیرینی رو با خلال یا پودر پسته تزئین کنین. (البته قبل از اینکه اون رو داخل فر بگذارید).
* اگه به تصاویر آماده شده این شیرینی دقت کنین متوجه می شید رنگ اون تغییری نکرده پس مراقب حرارت فر باشید که زیر و روی شیرینی ها رنگ اولیه خودش رو حفظ کنه و در عین حال کاملاً ترد و شکننده بشه.
* برای پخت این شیرینی لازم است ابتدا فر رو با درچه حرارت ١٧٥ درجه سانتی گراد روشن کنین تا داغ باشه و بعد اگه فرتون درجه های کمتر داره اون رو به ١٥٠ درجه برسونین و اگه نداره یه دستمال آشپزخونه لای در اون بذارید تا هوای داخل فر کاملاً داغ نباشه چون این شیرینی شدیداً برای سوختن و سوخته شدن آماده است.
* نهایتاً مقدار و زمان و درجه حرارت رو بر اساس فر خودتون و تجربه ای که از پخت شیرینی دارین, تعیین کنین تا به نتیجه دلخواه برسید.
و به همین سادگی شیرینی عید ما آماده است.
پیشاپیش نوروز و سال نو مبارک ***

71 comments:

  1. بیسسسسست دوست گلم ، بیسسست ، دست گلت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. فداي محبتت رزي جان
      *** ممنونم عزيزم

      Delete
  2. لاله جون باور نمي كني اگه بگم چند لحظه همين طوري محو عكس اولت شدم از بس كه زيبا گرفته شده! خيلي اين تنوعي كه تو كادربندي و چيدمان داري و دوست دارم! راستي شيريني هات هم عالي شده! خيلي هم راحته! تازه داشتم فكر ميكردم اينو درست كنم با سفيده هاش هم مرنگ درست كنم! دستت درد نكنه خانوم خوش سليقه

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسي شبو جان، خوشحالم خوشت اومده
      آره شيريني خيلي راحتي است
      اتفاقاً منم همين كار رو كردم يعني با زرده ها شيريني گردويي درست كردم و با سفيده ش شيريني نارگيلي كه البته به سبك مرنگ تهيه مي شه
      عكسها و مطلبش و آماده كنم اونم مي ذارم
      بازم ممنونم
      ***

      Delete
  3. کاملا پوک و سبک بودنش تو عکس حس میشه . دستت طلا عزیزم .

    ReplyDelete
  4. ا ی ی ی جان ن ن ن اینها چه سفید برفی شدند
    کاش میشود ازش برداشت
    در ضمن ١ مشکل رو یادت رفت به مشکلات دیگه اضافه کنی
    اون هم اینکه این شیرینی ها دوام چندانی نخواهد داشت :)))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی *** شرمنده ام عزیزم

      ولی گیلدا جان این شیرینی ها دوام خوبی دارن تو از چه لحاظ می گی؟

      Delete
    2. فكر كنم گيلدا از اون لحاظ ميگه كه اهالي منزل دو روزه همش رو نوش جان مي كنن!!!!!!!

      Delete
    3. از این لحاظ که همه خورده میشند
      ها ها ها :)))))))))))))

      Delete
    4. :)))))) آفرین شبو جون تو برنده شدی

      Delete

    5. :)))) از دست تو گیلدا

      ولی واقعاً راست می گی اگه بدونی چند تاش و قاچاقی خوردم انگار اگه سریع بذاری
      !!دهنت کالری هاش حساب نمی شه

      :))))

      Delete
    6. لاله جون اینجوری کنتور نمیندازه :)))))
      مگه به خودمون از اون گفتههای آرامش بخش بدیم ، حالا ١ بار تو سال که ایرادی نداره :))))))))))))

      شبو جون ، خوب همه چیز و یادت میمونه ها ا ا ا

      Delete
  5. kheili ali kash meghdare poodre ghandro be geram mineveshtid

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم و ممنون
      فرخنده جان متاسفانه فراموش كردم به گرم هم اندازه گيري كنم ولي اينكه خيلي راحته عزيزم با قاشق پودر قند رو بريز داخل پيمونه و از يه پيمانه معمولي يك سانت از سرش رو خالي نگه دار

      Delete
  6. dastetoon dard nakone lotfan meghdare poodreghandro be geram begid

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش مي كنم
      توضيحم رو بالا دادم منتها اگه بازم خواستيد مي تونين براي اندازه گيري مواد از اين لينك كمك بگيرين
      http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html

      Delete
  7. لاله جون میشه مواد رو نصف کنم ؟
    مشکلی پیش نمیاد ایا ؟
    راستی اون مافینای توپ توپی رو هم درست کردم...
    عالیییییییییی شد :)
    فقط تا اومدم ازشون عکس بگیرم دیدم 2تا دیگه تو ظرف مونده :)
    اخه همون وقت مهمون واسمون اومدو اصلا صبر نکردن خنک بشه :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم، بله هيچ مشگلي پيش نمي ياد
      *** چقدر خوب، خيلي خوشحالم از اينكه دوست داشتين، نوش جون خودتون و مهمونهاتون

      Delete
  8. لاله جووون سلام .پیشاپیش عیدت مبارک و امیدوارم در کنار خانواده بهترین ها رو داشته باشی. ببخشی که دیر جواب کامنتت رو دادم. ممنون که برام پیغام گذاشته بودی.لاله جان متاسفانه وبلاگ های ایرانی اصلا هیچ مسئولیتی ندارند و هر چند وقت یکبار عکسها مفقود الاثر میشن. چند بار ایمیل بهشون زدم ولی خبری نیست بعضی از عکسها رو دارم ولی بعضی ها رو ندارم دارم بیشترشون رو می یارم فیس بوک حداقل مطمزن تره البته اگه اونم حک نکنند.ولی واقعا حوصله برام نمونده چون خیلی از دوستانی که حتی باهام دوست صمیمی هم هستند دقیقا بری داخل وبلاگ همون کارهای منو کپی میکنند و به اسم خودشون می نویسند. برام اصلا مهم نیست چون کسی که کاری رو بلد باشه هیچ وقت ناراحت این نمیشه که کسی کارش رو ببره.فقط ناراحت میشم که این شجاعت رو ندارند که بگویند از کسی یاد گرفتیم متاسفانه با دو سه کار می یان و فرداش همه کاره میشن!!!البته خدا کنه همه هنرمند باشند ولی از نوع واقعی . بازم ممنونم .سعی میکنم بیشتر عکسهامو بیارم تو فیس بوک.پسرت رو ببوس.ممنونم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم نسرين جان، سال نو شما هم پيشاپيش مبارك باشه، متوجه ام عزيزم و كاملاً دركت مي كنم،
      متاسفانه اين مسئله، يه مشگل همگاني شده اين روزها
      ممنونم و شمام كوچولوهاي گلت رو ببوس

      Delete
  9. من نخورده توی دهنم مزه اش رو حس کردم ...خیلی خوش مزه بود.دستت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم مصی جان
      *** ای کاش واقعا می تونستم در خدمتت باشم

      Delete
    2. Laleh joon shirini ra kodoom tabaghe az fer mizari azizam

      Delete
    3. azizam laleh joon in shirini ra kodoom tabahghe az fer mizari? vasat aya?

      Delete
    4. *** بله افسانه جان طبقه وسط می گذاریم

      Delete
  10. bah bah cheghadar khoshmazee asheghesham dastet dard nakone

    ReplyDelete
  11. لاله جان یه سوال داشتم
    اون کاپ کیکای توپ توپی رو میشه تو این کاغذای مخصوص مافین هم درست کرد ؟ (البته یه جا خوندم که نوشته بود کاغذ نه کپسول
    ارتفاعش تقریبا 4.5سانتی متر
    گفتم چون حالت بخارپز داره ممکنه مغزپز نشه و روش زیادی سفت بشه ؟
    یا اینکه بعدش راحت جدا نشه ؟
    http://s1.picofile.com/file/7682510428/index.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام الی جان
      راستش این کاغذا از لحاظ مقاومت خوبه اما چون ارتفاعش نسبتا زیاده همونطور که خودتم گفتی احتمالا مغز پخت نمی شه. بنابراین بهتره از همون کپسول ها استفاده کنی
      البته من اینجا یه نوع کپسول دارم که لایه درونی اون با طلق پوشیده شده اگه بتونی از اون جنس پیدا کنی خیلی خوبه چون هم نمی چسبه و هم بخاطر دو لایه بودن محکم تر و بهتره
      ***

      Delete
  12. Salam ,mersi az dastoraei khobeton.man in shirneio tebghe dastore shoma dorost kardam,zaheresh o inash ali shod faghat ye zare khilii shirin shod. Fek konam podre ghandesh zeade. Man ghablan az roei ketabe roza dorost kardam on 6 ta ghashogh bishtar shikar nadasht vali khob shirini zahresh khob nemishod o va miraft:)...be nazareton cheghad mishe az podre ghandesh kam kard bedone inke zahresh avaz nashe?...khilii khilii mamnoon:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      من تصمیم دارم به بار به جای دو پیمانه سرخالی از یک و نیم پیمانه پودر قند استفاده کنم و نتیجه رو ببینم (کم کردن تقریباً یک قاشق غذاخوری از هر پیمانه) ولی قول نمی دم تا قبل از عید فرصت این کار رو پیدا کنم
      حالا اگه شما عجله ای ندارین که من میتونم امتحان کنم و نتیجه اش رو به متن بالا اضافه کنم اما اگه برای عید می خواین فکر می کنم همون یک و نیم پیمانه بتونه کیفیت کار رو حفظ کنه

      Delete
  13. راستی اینم از شیرینی گردویی های من:)
    با شکلات صبحانه طعمش فوق العاده تر شد :**
    http://s1.picofile.com/file/7681620856/SPM_A0513.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. خیلی عالی شده الی جان

      *** نوش جونتون عزیزم و خوشحالم که دوست داشتین

      Delete
    2. راستی اگه از فیس بوک استفاده می کنی به ادرس صفحه بفرست تا به اسم خودت به اشتراک بذارم

      ***

      Delete
  14. سلام اولآ پیشاپیش سال نو و نوروز باستانی رو به شما عزیز هنرمند تبریک میگم با این که اون ور اب هستی هنر ت رو فراموش نکردی .زنده باشی.امیدوارم

    شیرینی های شما رو بتونم امسال عید درست کنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سارا جان
      ممنونم عزیزم از لطفتون
      امیدوارم شما هم سال بسیار خوبی در پیش داشته باشین

      ممنونم

      Delete

  15. با درود.امیدوارم بتونم این شیرینی های خوشمزه و زیبای شما رو درست کنم. سال نو و نوروز باستانی رو بهتون تبریک میگم . سربلند باشید


    ReplyDelete
    Replies
    1. منم امیدوارم درست کنین و از خوردنش در کنار خانواده لذت ببرین

      بازم از محبتتون ممنونم

      Delete
  16. Replies
    1. ممنونم، شما هم همينطور
      ***

      Delete
  17. چه خوشکل ... ایران بودم هر سال با مامانم برای عید درست میکردیم
    دلم تنگ شد
    :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهي *** ايشالله كه هر چه زودتر ببينيشون
      ممنونم عاطفه جون

      Delete
  18. چقدر خوشگلن اینا لاله جان...واقعا ناز شدن و عکسا هم که مثل همیشه عالی
    من این نوع شیرینی گردویی رو راستش دوست ندارم ولی چیزی که تو درست کرده باشی رو حتما یه دونه می خورم مهربون من

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسي هانيه جون، باورم نمي شه دوست نداشته باشي
      :)) آخه خودم خيلي دوست دارم
      به هر حال ممنونم از پيامت دوست خوبم

      Delete
  19. چقدر خوشمزه خیلی وقته درست نکردم به هوسم انداختی دست به کار بشم
    دستت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسي ليلا جون... عزيزم خوندم كه اين كامنت و براي نارگيلي پفكي مي خواستي بفرستي، به هر اينجا يا اونجا ببخشيد اگه به هوست انداختم
      :*

      Delete
  20. salam , merci az dastoore khobetoon ! mishe be jaye podre ghand az icing sugar estefade kard? ya inke hata shekar ro asiyab konam ?man iran nistam, va inja ham ghand peyda nemishe! merci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم ممنونم
      بله من خودمم از آیسینگ شوگر استفاده کردم شکر رو هم می تونین اسیاب کنین ولی مراقب باشین حتما از الک رد کنین که کاملا پودر باشه
      از حالا نوش جونتون

      Delete
  21. Salam laleh khanoom
    Man tamame mavado nesf kardam, ama kafe sini pakhsh shod :( albate man ba hamzan ham nazadam o dasti ham zadam, be nazaretoon ellatesh hamuneh?
    kheili ghosam shod kafe sini pakh shod :(
    avalin baram bud shirini doros mikardam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      پاسختون رو توی کامنت پایینی دادم

      Delete
  22. Salam laleh jan
    man inja ye cmt gozashtam nemidunam umad ya na
    man tamame mavade shoma ro nesf kardan o doros kardam, vali kafe sini pakh shod :( albate man ba hamzan ham nazadam o dasty ham zadam! be nazaretun ellatesh hamineh?
    kheili ghossam shod, akhe dafeye avalam bud shirini doros mikardam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام زهرا جان ببخشید دیر جواب می دم
      عزیزم اگه قسمت نکته ها رو درست مطالعه کرده باشین متوجه می شین دلیلش همزدن است مطمئنا اگه دستگاه 12 دقیقه متوالی مواد رو زده تا به این سفیدی و منسجمی دراومده هر چقدر هم با دست هم بزنیم نمی تونیم به این سرعت و شدت مواد رو برنیم و به همین خاطر من فکر می کنم دلیل کف سینی پهن شدن شیرینی تون همین است کما اینکه در قسمت نکته ها هم خیلی به اون تاکید کرده ام
      که در زیر براتون کپی می کنم

      مقدار زدن زرده در این شیرینی بسیار بسیار اهمیت داره من فکر می کنم بیش از ١٢ دقیقه زرده هام رو زدم و همونطور که توی عکس هم می بینین رنگ شیرینی کاملاً روشن شده.
      زدن طولانی مدت زرده علاوه بر اینکه بوی زهم تخم مرغ رو از بین می بره، باعث می شه زرده تخم مرغ در کنار پودر قند حالت منسجم و متراکمی به خودش بگیره و کف سینی پهن نشه.

      ضمنا زهرا جان اصلا از اینکه بار اولت بوده و شیرینی ات خوب از آب در نیمده ناراحت نباش هیچ کس از ابتدا آشپز یا قناد ماهری نبوده پس بدون اینکه دلسرد شی به کارت ادامه بده اما سعی کن از هر دستوری استفاده می کنی دقیقا طبق اون پیش بری تا بتونی به نتیجه مطلوب برسی
      :* موفق باشی

      Delete
  23. سلام
    یه سوال داشتم میتونیم از پودر مرنگ ب جای زرده استفاده کنیم؟
    اگر ک میشه بی زحمت طرز تهیه اش رو هم بگین
    ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام منا جان
      نه عزیزم پودر مرنگ برای مواقعی بکار می ره که از سفیده تخم مرغ استفاده و در این مورد کاربردی نداره

      Delete
  24. سلام لاله خانوم و خسته نباشید می گم به شما.و از بابت دستورات خوبتون سپاسگذارم.من این شیرینی خوشمزه رو درست کردم و خیلی عالی شد و حتی یه مقداریشو به یه تولد پارتی بردم و خیلی استقبال شد به عنوان یک شیرینی ایرانی همه ازش خوردند هم خارجی هاو هم ایرانی ها و خیلی خوشحال بودم که واسه اولین بار اینو درست کردم و خوشکل و خوشمزه در اومد و همه فکر کردند چقدر من هنرمندم :) خواستم از شما تشکر کنم.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام منصوره جان
      منم از اینکه تونسته ام نقشی در این خوشحالی شما داشته باشم خوشحالم
      امیدوارم هر کدوم از دستورات غذایی من رو که امتحان می کنید به همین اندازه راضی باشید
      ممنون از پیامتون

      Delete
    2. سلام. خسته نباشید... راستش ما چند وقته کشف کردیم اینجا رو ..من و مامانم... خلاصه که ایشون حسابی مشتری شدن..هر روز میگن هدی این سایته رو بیار... الانم که دستور این شیرینی رو نوشتن تا درست کنن..ممنون از دقتتون در توضیحات و به خصوص عکس ها.

      Delete
    3. سلام. خسته نباشید... راستش ما چند وقته کشف کردیم اینجا رو ..من و مامانم... خلاصه که ایشون حسابی مشتری شدن..هر روز میگن هدی این سایته رو بیار... الانم که دستور این شیرینی رو نوشتن تا درست کنن..ممنون از دقتتون در توضیحات و به خصوص عکس ها.

      Delete
    4. سلام هدي جان اول خيلي خيلي عذرخواهي مي كنم بابت اينهمه تاخير در پاسخ، خودم متعجبم ازينكه چطور اين كامنت بي جواب گذاشته شده، در هر حال اگر پاسخ من رو ديديد سلام خدمت مادر گرامي برسونيد و ازشون تشكر كنيد
      اميدوارم اگر دستوري از رسپي هاي من رو اجرا كردين خوشتون اومده باشه

      Delete
  25. سلام. خسته نباشید. میشه لطفا بگید از این مقدار مواد حدودا چندتا شیرینی بدست میاد؟ و یا اینکه چندتا سینی میشه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام ممنونم
      حدودا دوتا سيني كوچك

      Delete
  26. merci laleh jan. aliyeeeeeee. bebakhshid ba sefidehaye monde che chizi mishe dorost kard?

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام خواهش مي كنم مي تونيد شيريني نارگيلي پفكي درست كنيد

      http://sabzotorsh.blogspot.com/2013/03/blog-post_12.html

      Delete
  27. سلام و سپاس بابت رسپی ها و عکس های عالی ای که می گذارین

    من این شیرینی رو درست کردم و به نکته هایی که فرموده بودین (گردو رو زیاد خرد نکنیم ) و اینکه 12 دقیقه زرده و پودر قند رو زدم و خیلی منسجم شد ، به طوری که خیلی سخت از قاشق می تونستم بریزم روی کاغذ ، و خیلی شبیه حالتی بود که توی عکسهای شماست

    ولی نمی دونم چرا بعد از یه کم وقت پهن شد توی سینی

    این عکسش هست که بعد از حدود 7 دقیقه ،زیرش طلایی شد و خودش هم از سینی جدا میشد ..

    https://drive.google.com/file/d/0B7MHPChera1tOGlmVjN4TmZqM3c/view?usp=sharing

    به نظرتون واسه چی بوده که پهن شد ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز متاسفانه عكستون براي من باز نشد ولي احتمال ميدم فرتون از پيش گرم نشده باشه يا شايد سيني فرتون داغ بوده

      Delete
  28. سلام پودر قند با پودر شکر فرق میکنه؟؟

    ReplyDelete
  29. سلام پودر قند در خارج از ايران انواع مختلفي داره كه بنسبت ريزي و درشتي اون تغيير مي كنه اما تا جاييكه من مي دونم در ايران يك نمونه بيشتر نداريم

    ReplyDelete