Thursday, May 31, 2012

پیده ترکی

غذایی که الان می خوام در موردش صحبت کنم به طور معمول جزء غذاهای ارمنی, ترکی و میدل ایست به شمار میاد, که گاهی به اون پیتا هم می گن. این غذا در واقع شباهت زیادی به پیتزا داره و به همون نسبت می شه بهش تنوع داد. ویژگی ظاهری این غذا اینه که نون اون باید حالت قایق به خودش بگیره و داخلش بسته به سلیقه و ذائقه ی افراد پر می شه. بعضی اون و با سبزیجات و بعضی با گوشت پر می کنن و در عین حال می شه اون و با پنیر( فتا یا موزارلا) یا حتی بطور ساده طبخ کرد.
مواد لازم برای خمیر:
مایه خمیر یک قاشق غذاخوری یا یک بسته ده گرمی
شیر گرم ٣/٤ پیمانه 
شکر یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری 
تخم مرغ یک عدد ( اختیاری) (در بعضی دستورها استفاده می شه در بعضی نه)
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
آرد دو پیمانه
مواد لازم برای مایه ی داخل خمیر:
گوشت چرخ کرده ٢٥٠ گرم
پیاز متوسط یک عدد
سیر دو حبه
دو قاشق غذاخوری کره یا روغن 
آب یک عدد لیموترش
جعفری یک مشت کوچک
نعناع دو سه شاخه
گوجه متوسط یک عدد
پنیر موزرلا و چدار جمعاً یک پیمانه 
تخم مرغ یک عدد
پودر نشاسته مقداری 
نمک, فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن خمیر ابتدا شیر را گرم می کنیم باید مطمئن باشیم شیر کاملا گرمه. بعد به ترتیب مایه خمیر, تخم مرغ, نمک و شکر, و روغن را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم. از اونجایی که من کلاً راحت طلبم, همه ی مواد و داخل فودپروسسور ریختم :))

وقتی موادمون خوب باهم مخلوط شد, آرد و اضافه می کنیم و برای یکی دو دقیقه ی دیگه دستگاه و روشن می کنیم تا آرد با مایه ی اولیه مون به خرد هم برن. 
اگر مواد چسبندگی داشت مقدار بیشتری آرد اضافه می کنیم تا حدی که خمیر لطیفی به دست بیاد.
حالا با دست چرب خمیر و داخل یک کاسه قرار داده, اول یه دستمال آشپزخونه رو مرطوب کرده روی اون می گذاریم و بعد روی ظرف و با یه حوله ی دیگه می پوشونیم و خمیر و برای حدوداً نیم ساعت یا تا زمانی که مایه داخل خمیر آماده می شه کنار می گذاریم تا کاملا وربیاد و حجمش دو برابر بشه.
مایه ی داخل خمیر:
برای اینکار اول یه پیاز متوسط و ریز خرد می کنیم و با اون مقدار کره یا روغنی که داشتیم اون و تفت می دیم. سرخ کردن پیاز به ذائقه افراد بستگی داره بعضیا همین که پیاز سبک می شه گوشت و اضافه می کنن ولی من دوست دارم رنگ پیاز کاملا طلایی بشه که البته اینجا یه کم زیادی سرخ شد. به هرحال  درست قبل از اینکه بخوایم گوشت و اضافه کنیم سیر رنده شده رو داخل پیاز ریخته و همین که بوی سیر بلند شد گوشت و اضافه می کنیم. تو این مرحله سیر اصلا احتیاجی به تفت داده شدن و سرخ شدن نداره.
حالا گوشت و اضافه می کنیم و نمک و فلفل و هر ادویه ای که دوست داریم به اون می زنیم.
و تو این فاصله که گوشت داره می پزه, سبزیجات و گوجه رو خرد می کنیم.
در آخر بعد از اینکه گوشت کاملا جا افتاد زیر گاز و خاموش کرده و آب لیمو رو به مایه مون اضافه می کنیم و اجازه می دیم گوشت تا حدودی حرارت خودش و از دست بده و در آخر گوشت رو با سبزیجات خرد شده مون مخلوط می کنیم و مایه مون و کناری می گذاریم.
حالا نوبت به خمیر رسید. همونطور که می بینین حجم خمیر دو برابر شده.
خمیر و باز کرده اول به شکل دایره و بعد کم کم حالت بیضی بهش می دیم. ته ظرفمون و چرب کرده و به کمک وردنه یا با دست خمیر و توی سینی فر پهن می کنیم و روی خمیر کمی نشاسته می پاشیم.
و به ترتیب اون و با گوشت, گوجه ی خرد شده و پنیر رنده شده پر می کنیم. باید سعی کنیم تا لب خمیر و از مواد پر کنیم که وقتی خمیر و روی مواد برمی گردونیم موقع خوردن طعم مواد داخلش و حس کنیم در غیر این صورت مزه ی نون خالی می ده.

آخرین مرحله شکل دادن به خمیره که باید لبه ی خمیر و روی مواد برگردونیم و به اون شکل قایق بدیم. تخم مرغ رو با چنگال می زنیم وروی خمیر رو با برس تخم مرغ می مالیم تا بعد از پختن نون طلائی و خوشرنگی داشته باشیم.
حالا به مدت ٣٠ - ٢٠ دقیقه یا تا زمانی که نونمون طلائی بشه, داخل فر می گذاریم تا خوب بپزه.

نوش جان :))

82 comments:

  1. خیلی باسلیقه هستین ، چقدر هم مراحل رو قشنگ توضیح دادین ؛ موفق باشین :)

    ReplyDelete
  2. مرسی رز عزیز
    خوشحالم که خوشتون اومده
    وبلاگ شما هم خیلی پرمحتواست, مرتب بهش سر می زنم و بهتون خسته نباشید می گم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی عزیزم ؛ من لینک وبلاگت رو میذارم تو لیست دوستانم :)

      Delete
    2. :)) ممنونم رز عزیز

      Delete
  3. Mamnun kheili khub bud, tozihatetun ham besiar kamel bud.
    Montazere ghazahaye badietan hastim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ممنونم مینا جان
      *** شما و بقیه ی دوستان لطف دارین, امیدوارم بتونم اونجور که شایسته است ادامه بدم

      Delete
    2. :)) مینا جان من تازه شما رو شناختم, بازم ممنون که به وبلاگ من سر می زنی

      Delete
    3. khely ali bod merc

      Delete
  4. سلام دوست عزيز

    من اين غذا رو درست كردم عالي بود با كمي تغيير البته چون سبزي نداشتم فلفل دلمه اي

    استفاده كردم

    سايت بسيار زيبايي داريد

    چون از دستورها يي كه استفاده مي كنيد در سايت هاي ديگه كمتر ديده شده اين باعث شده
    سايت بسيار جالبي باشه

    مثلا دستور نون خشك وهمين دستور كه هم خوشمزه هم جديد بود
    اميدوارم همين طور ادامه دهيد

    موفق وسربلند باشيد

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سارا جان
      خیلی خوشحالم که از این غذا و خصوصاً از این وبلاگ خوشتون اومده
      سعی منم اینه که بتونم در کنار غذاهای سنتی و روتین خودمون, دستورهایی رو بذارم که کمی به سفره هامون تنوع بده و امیدوارم بتونم موفق بشم.
      :) در هر صورت ممنونم دوست عزیز

      Delete
  5. سلام از راه دور.خیلی خوب توضیح دادید وخیلی خوب بنظر میرسد .باید درستش کنم البته من گیاهخوارم.فکر میکنم میشه با سبزیجات هم درست کرد.نتوانستم به سایتتان بروم.برایتان آرزوی سلامتی و موفقیت میکنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست ناشناسم
      ممنونم از اینکه خوشتون اومده. بله همونطور که بالا هم گفته ام این غذا مثل پیتزا پرتنوع است و هر کس هر طور دوست داشت می تونه اون رو درست کنه. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.منم سعی می کنم غذاهای گیاهی هم توی برنامه ام بگنجونم تا دوستای گیاهخوارم هم بتونن استفاده کنن.

      Delete
    2. ببخشید فراموش کردم اضافه کنم: اگه منظورتون صفحه ی فیس بوک است؟ بله این دومین باره که غیرفعال می شم, علتش رو دقیقا نمی
      :) دونم ولی فعلا دارم پی گیری می کنم

      Delete
  6. سلام
    من دیشب این غذا رو درست کردم.. خیلی خوب بود طعم و مزش...خواستم تشکر کنم..شاید اینجوری لطفتون در به اشتراک گذاشتن تجربیات متفاوت و عالیتون جبران شه ...
    امشب هم میخوام دستور نون خشکی که گذاشتید رو درست کنم...پیشاپیش ممنونممممم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم الناز جان. خیلی خوشحالم که خوب شده و دوست داشتین.
      نون خشکم خیلی راحت درست می شه عزیزم
      الناز جان دستورات این چنینی زیادی بلدم که مطمئن باشید, همه ی دانسته هام رو با تمام جزئیات با شما در میون می گذارم
      :)) البته در کنار غذاهای سنتی و خوشمزه ی خودمون که امیدوارم خوشتون بیاد

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. دوست عزیزم ممنونم. مطمئن باشید این انرژی دو طرفه است و قطعاٌ من رو بیشتر دلگرم می کنه دستورات و رسپی های بهتری ارائه بدم وقتی می بینم از کارهام خوشتون اومده.
      خیلی دوست دارم در کنار غذاهای ملل. غذاهای سنتی کشور خودمون هم که تعدادش کم نیست رو تو لیست غذاهای سنتی ام بگنجونم. بعضی از غذاهای شمالی رو خیلی دوست دارم ولی دقیقا نمی دونم مربوط به کدوم قسمت شمال است اینه که اگه بگین غذای گیلانی شاید نتونم درست نام ببرم ولی خوشحال می شم اگه خودتون برحسب محبوبیت غذا خصوصا بین مسافرها دستوری رو برام بفرستید. اینکه میگم مسافرا به دلیل اینست که نشونه ای برای همه پسند بودن غذاست :) و مطمئن باشید در اولین زمان ممکن اون رو توی برنامه ام قرار خواهم داد.
      ممنونم
      این ایمیل من است:
      laleh.dh@gmail.com
      فقط اگه لطف کنین بعد از فرستادن ایمیل همینجا یه خبری بهم بدین که حتما چک کنم
      :) ممنونم شما تعارف کردین منم گرفتم

      Delete
  7. لاله جوون چه میکنی حرف نداره دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  8. سلام لیلا جوون راستش خیلی دوست داشتم نظر شما رو
    .بدونم چون به هر حال با غذاهای ترکی آشناترین
    :))))خوشحالم که این و از شما می شنوم دوست خوبم

    ReplyDelete
  9. ممنونم لاله جان...
    انرژی که تنوع اینجوری میده رو خیلی دوست دارم...مممنون میشم بینهایتتتتتت از لطفتون...حتما دنبال میکنمشون
    غذا گیلانی اگه چیزی مد نظرتون بود که من بلد باشم و بتونم کمک کنم..خوشحال میشم
    ایام به کام..خوش باشید

    ReplyDelete
  10. ممنونم الناز جان:) دوست عزیزمون رضکوگروپ هم همین پیشنهاد رو دادن. اگه شما هم غذایی که تقریباً با همه ی ذائقه های ایرانی جور در میاد یا غذاهای محبوب گیلانی خاصی سراغ دارین برام ایمیل کنین, خوشحال می شم هم خودم یاد بگیرم هم بتونم اینجا به اشتراک بگذارم تا دوستان دیگه
    هم از اون بهره ببرن
    فقط همون طور که بالا گفتم لطفا بعد از فرستادن رسپی خبرش و بهم بدین تا ایمیلم و چک
    :))))کنم
    ***بازم ممنون

    ReplyDelete
  11. سلام لاله جان...

    ایمیلتون رو چک کنید لطفا
    ایام به کام
    :-*

    ReplyDelete
  12. سلام الناز جان
    ممنونم, دستور خیلی خوبی بود که حتما امتحان می کنم, فقط چند تا سوال داشتم که براتون میل زدم
    :)) بازم ممنون از وقتی که گذاشتین

    ReplyDelete
  13. Dear Laleh
    I love you blog, you have definitly made cook out me.
    the directions and picutres are simply wonderful.
    thank you so much,
    Nima

    ReplyDelete
  14. جناب مستوفی از کامنت پر از دلگرمی شما در مورد بامیه متوجه شدم فارسی رو بخوبی صحبت می
    :)))))کنین, پس با اجازه تون به زبانی که با اون بهتر احساس راحتی می کنم پاسختون رو میدم
    ممنونم از اینکه وبلاگ من رو دوست داشتین و باز ممنون از اینکه به این گرمی و مهربانی از
    ****کار من تعریف می کنین, امیدوارم بتونم کارهای بهتری انجام بدم

    ReplyDelete
  15. سلام لاله جان
    من تازه با وبلاگت آشنا شدم

    هنوز فرصت نکردم کامل تو وبلاگت بچرخم
    ولی چند تایی دستور غذاها رو که دیدم
    باید بگم واقعا آفرین
    خسته نباشی با ابن همه هنر دوست عزیز

    خوش به حال شوهر و پسر گلت که چنین خانم کدبانو و باسلیقه ای رو دارن
    متوجه شدم که الان آفریقا زندگی می کنی
    کنجکاوم درمورد مردم اونجا و تجربه زندگی ات در اونجا هم بدونم
    اگر فرصت کردی, از تجربیاتت درمورد زندگی اونجا هم برامون بگو


    موفق باشی دوست گلم
    سارا

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم سارا جان خیلی به من لطف داری
      چشم عزیزم حتماً
      تصمیم دارم یه بخشی در مورد آداب غذایی آفریقا قرار بدم
      ولی ممکن است یه کم زمان ببره به همین خاطر
      اگه سوال خاصی تو ذهنت داری بپرس هر اطلاعاتی داشته باشم دریغ نمی کنم
      *** بازم ممنونم از لطف و توجهت

      Delete
  16. سلام من پیده را درست کردم طعمش خیلی خوب بود و از دستور غذایی خوبتون ممنون موفق باشید.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** خیلی خوشحالم دوست خوبم. ممنونم که خبرش و بهم دادین

      Delete
  17. دستون درد نکنه چقدر خوشگل شده و حتما خوشمزه هم هست. این غذای مورد علاقه من در رستوران ترکی شهرمونه، البته با نام "پاید" در منو رستوران نوشته شده، البته من و همسرم بهش میگیم قایق!!! در هر صورت اسمش هر چی که هست خیلی خوشمزه است و میشه متنوع مثل پیتزا درستش کرد.
    ممنون بابت رسیپی .

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم زهرا جون :) در واقع
      pide
      نوشته می شه, ولی من از دوستان ترکمون پرسیدم و گفتن پیده خونده می شه
      یه رستوران ترکی هم اینجا هست که خود ترکا پیده تلفظش می کنن
      در هر صورت پیده یا پاید مهم طعمش است که خوشمزه و تقریبا همه پسند است
      امیدوارم اگه درست کردی حس و طعم همون رستوران مورد علاقه ات رو بهت بده و خبرش
      *** رو به منم بدی

      Delete
  18. کاملا حق باشماست، مهم طعم و عطر بوی غذاست و عشقی که پشت همه اینها گذاشته میشه نه نام و عنوانش. ممنون از اطلاعاتی که دادین، ترکهای اینجا لابد فکر کردن تلفظ پاید واسه آمریکاییها راحت تره :)
    ایشالله درستش میکنم سر فرصت***

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) ایشالله که دوست داشته باشین

      Delete
    2. سلام من تازه با وبلاگتون اشنا شدم در حد بنز عالیه خیلی عالی همه چیزو باعکس توضیح میدیدفقط یه سوال میتونم بپرسم مارک غذاسازتون چیه؟اخه خیلی وقته که میخوام یه غذاساز خوب بخرم که بتونه حتی یه پیازم راحت خورد کنه اما تو مارکای مختلف بازار گیر کردم ،مرسییییییی .این وبلاگ روح ادمو تازه میکنه با این اشپز با سلیقش

      Delete
    3. سلام وبلاگتون در حد بنز عالیه خیلی خوب همه چیزو توضیح دادین خصوصا عکسای خیلی خیلی خوبش،فقط یه سوال میتونم بپرسم مارک غذاسازتون چیه؟خیلی وقته که میخوام یه غداساز بخرم که حتی بتونه یه پیاز رو هم به راحتی خورد کنه اما تو مارکای مختلف بازار گیر کردم تو رو خدا نگین همهشون مثله همن من شدیدا به راهنمایی نیاز دارم ،خانومی منم یکی از هوادارات شدم که مشتاقانه منتظر دستورای جدید اشپزیت میمونم

      Delete
    4. سایا جون ممنونم از لطفت می دونم اینقدرا که میگی خوب نیست ولی امیدوارم در اینده بتونم موفق تر عمل کنم
      در مورد غذاسازم پرسیده بودی مارک دستگاه من کِن وود است
      خیلی ازش راضی ام ولی معمولا مارکهای معتبر همه خوبن, منتها حتی یک مارک هم گاهی چند نوع متنوع از یک دستگاه می زنه با قابلیت های مختلف بخاطر همین هر وقت خواستی بخری از فروشنده راجع به قابلیتهایی که اون دستگاه خاص داره سوال کن و یه مدلی رو انتخاب کن که به انتظاری که از دستگاهت داری نزدیک تر باشه.
      خصوصا چون اکثر این دستگاهها چند کاره هستن مثلا مخلوط کن غذا ساز آبمیوه گیری و ... بیاید ببینی در مجموع چه غذاسازی به خواسته ات نزدیک تر است
      :)) امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم

      Delete
  19. ممنون از سایت زیبایتان.چقدر عکسهای مراحل را خوب و عالی گرفته اید.مسلمه که خیلی خیلی زحمت داره این کارتان.پس خسته نباشید دوست من خیلی همیشه دوست داشتم این پیده را درست کنم.حتما درست میکنم و به شما اطلاع می دهم ضمن اینکه من در ارمنستان هم این را خوردم aka-lahmajoon البته به آن میگن.

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم مژگان جان
      خیلی خوشحالم که رسپی غذای مورد علاقه تون رو اینجا پیدا کردین
      امیدوارم بعد از اینکه درست کردین همون حس و مزه ای که قبلا توی رستوران خوردین و بهتون بده
      اره مژگان جون در واقع این غذا مربوط به ترکیه ارمنستان و کلا خاورمیانه است ولی در ترکیه بیشتر شناخته شده ( البته تا اونجایی که من می دونم ) در هر صورت منتظر خبرتون
      :)) هستم

      Delete
  20. لاله جون سلام.بالاخره امروز تونستم وارد بلاکت بشم.واقعا که این فیلتر کردنها دیوونه میکنه ادمرا.ممنون که به بلاگ من آمده بودی و ممنون به خاطر لطفت به من .پیده را هنوز دست نکردم.ولی حتما دست میکنم.اگه این نان خشک فرصت درست کردن چیز دیگه به من بده.:) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. .... عزیزم
      چقد خوب که اینقدر دوست داشتین
      آره مژگان جون منم با اینکه ایران نیستم ولی چون یکی دوبار فیس بوکم دیس ابل شد
      :) مجبورم با فیلترشکن برم فیس بوک و واقعا گاهی وقتا دلم می خواد بشینم گریه کنم
      :)))) ضمنا خواهش می کنم دوستم خوشحالم که این دوستی باعث شد وبلاگت رو پیدا کنم

      Delete
  21. Salam lale jon, khaste nabashi azizam, ghabla az har chiz man bayad be madare azize shoma va hamsare mohtarameton tabrik begam keh chenin kadbanoyi ra dar kenareshon darand ....azizam momkene daraje fer ra ham dar dastorhaye ghazayi begi aza t manoon misham , masalan dar pokhte pide torki azat mamnon misham azizam.
    Rasti in hame ghazahaye eshteha avar o khoshmaze ra khodeton mikhorid? agar are, noshe jonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn <3
    Mehri

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** سلام مهری جان ممنونم از این همه لطفت
      مهری جان درجه ای که برای پیده ذکر شده غالبا بین 220 تا 250 درجه سانتی گراد است. که بسته به حرارت فرتون فرق می کنه. درواقع در حدی گرم باشه که ته خمیر نسوزه و ضمنا مغز خمیر خوب بپزه. یه جورایی مثل درجه ای که برای پخت پیتزا استفاده می کنین

      مهری جان متاسفانه بله یکی از بدی های غربت اینه که اگه غذایی درست کردیم نمی تونیم با دوستا و خانواده مون شریک باشیم و مجبوریم تنها بخوریم
      :)) در هر صورت جای شما خالی بود

      Delete
  22. Salam lale jonam , khaste nabashi va ba tabik khedmate mamane azizat va hamsare gerami ba dashtane honarmandi chon shaoma, movafagh o salamat bashi azizam momkene lale jon daraje fer ra ham benevisi aza t manoon misham maslan dar ghazaye pide torki , rasti in hame ghazahaye khoshmaze ra khodeton noshe jan mikonid ? agar are pas vaghean noshe joneton jaye ma ra ham khali konid .....ghorboonet Mehri

    ReplyDelete
  23. salam mamnoonam bebate dastorae ghazae ke mizarin , mikhastam bedonam mitonam in ghazaro toe maykrofer bazarim ????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نگار جون
      خواهش می کنم عزیزم
      راستش من چون فر رو بیشتر از ماکروویو دوست دارم تجربه این غذا یا کلا غذاهای خمیری مثه پیتزا رو توی ماکروویو ندارم
      ولی اگه مشابه این غذا رو درست کرده باشین و خوب شده باشه احتمالا اینم بد نشه

      Delete
  24. سلام لاله خانم
    ممنون از دستور این غذا و عکسها که سرعت عمل رو حین پخت بیشتر میشه
    این غذا رو توی رستوران ترکی آتایار اصفهان خوردم که همسرم خواسته بود براش درست کنم منم امروز که سالگرد ازدواجمون بود درست کردم تشکر ویژه از شما.
    فقط من خمیرم اصلا تغییر حجم نداد بنابرین موقع پخت ترد نشد البته همه چی رو رعایت کردم
    بنظرتون اشکال چیه؟ ممکنه پودر خمیر نرش عمل نکرده؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. **** سلام زهرا جان سالگرد ازدواجتون مبارک
      :)) خواهش می کنم عزیزم خوشحالم که در شادیتون شریکه بوده ام
      زهرا جان اگه تاریخ مصرف خمیر مایه ت گذشته باشه عمل نمی کنه برای بعمل اوردن خمیر مایه بهتره کمی شکر همراه اب گرم به اون اضافه کنین شکر باعث می شه خمیر مایه بیشتر کف کنه و سریعتر عمل بیاد اگه عمل نیومد پس خمیر مایه تون موند ه است و عمل نمی کنه
      و از اونجا که می گی همه مراحل رو درست طبق رسپی پیش رفتی پس احتمالا باید ایراد از مایه خمیرت باشه
      امیدوارم دفعه دیگه درست کنی و خمیر بهتری داشته باشی

      Delete
  25. لاله جونم امشب پیده درست کردم عالی،عالیا،یعنی عالــــــــــــــــــــــــــــی،جای خودتم خیلی خالی بود

    ReplyDelete
    Replies

    1. نوش جون همه تون لیلا جووون
      :))))))))) خودمم همین حس و دارم

      Delete
  26. Laleh jonam salam ye soal daram behem nakhandya:):)myshe ino ba panir ke bara sabhane estefade mikonim estefade konam, akhe man pirashki ya hamin tor modeli didam ke ba khamir va mavade goshti o panire sobhane,, fekr mikoind beshe???

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))) سحر توئی؟؟؟؟
      به هر حال دوستم من خودم تا حالا این مدل درست نکرده ام که بتونم بگم چه طعمی می ده
      ولی تو خیلی از غذاها یا سالادها از پنیر فتا استفاده می شه و خیلی هم خوشمزه می شه
      حالا شما می تونی امتحان کنی
      این مدل رو تقریبا هر کی درست کرده خیلی خوشش اومده و اگه با پنیر فتا درست کنی مسلما این پیده نمی شه شاید خیلی خوشمزه تر شه شاید به این خوشمزگی نشه
      حالا شما یه کار می تونی بکنی یه بار که می خوای درست کنی یه مقدارش و موزورلا بریز یه مقدارش و فتا بعد خودت ببین کدوم و بیشتر می پسندی برای دفعه های بعدت
      :))

      Delete
  27. Laleh jonam shoma manzoret dar neveshte aval i. Hast ke mishe panir ham estefade nakard??mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست من متوجه نشدم کجا رو میگین؟
      :))

      Delete
  28. Laleh jonam on ghesmat ke neveshtid panire Mozala ya sade tabkh beshe. Manzoram ine ke mishe panir narizam?? Mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست گلم من هنوز نتونستم این جمله ام رو پیدا کنم می شه لطف کنی بگی توی رسپی گفته ام یا توی کامنتها و اگه توی کامنتها ... کامنت چندم؟
      ولی به عنوان جوابی که به ذهنم می رسه باید بگم کلا این غذا با پنیر خوشمزه تر است یا بعبارتی در اصل این غذا از پنیر استفاده می شه, برای منی که به پنیر پیتزا و موزورلا علاقه دارم این غذا بدون پنیر لطفی نداره ولی اگه شما طعم پنیر رو در پیتزا یا غذاهای مشابه نمی پسندین می تونین از اون استفاده نکنین

      امیدوارم متوجه منظورتون شده باشم در غیر این صورت لطف کنین بگین دقیقا منظورتون کدوم قسمت حرفهام است تا یادم بیاد وبتونم درست راهنمایی تون کنم

      :)) ممنونم عزیزم

      Delete
  29. Mamnun azizam be javabam residam hala yek bar bedone panir emtehan mikonam, mamnunnnnn

    ReplyDelete
  30. Laleh Jon salam man kami gharch dashtam gozashtam toye firiz vali vaghti estefade kardam siyah shodan , chy kar konam ke syah nashe gharcham? Mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست من برای اینکه قارچ سیاه نشه باید زمانی که تازه است به صورت حلقه حلقه برش بزنی و به نسبت قارچت کمی آب لیمو در حدی که خیلی روی طعمش اثر نگذاره و ترشش نکنه بهش اضافه کنی و در کمی روغن یا کره تفت بدی
      البته من بدون روغن و کره هم امتحان کرده ام که مثل قارچ های کنسرو شده می شه, مهم همون آب لیموئه

      Delete
  31. سلام لاله جون ؛مرسی از دستور غذات من بردی به ترکیه با اون خوراکیهای متنوعش،باید دست بکارشم برای امشب برنامه دارم ولی برای فرداشب درستش میکنم یه سوال میتونم توش از مواد دیگه مثل ژامبون هم استفاده کنم یا فقط باید این دستور باشه؟مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مریم جان
      اره عزیزم از هر چیزی که بخوای می تونی توش استفاده کنی
      :)) خواهش می کنم

      Delete
  32. سلام با تشکر ازشمابخاطراینکه اینقدرخوب توضیح می دهید من این غذارا درست کردم البته لب تاب رابه اشپزخانه بردم وبا مراحلی که عکس گرفته بودیدتوانستم ازروی ان غذا رااماده کنم همه پسندیدند مخصوصا شوهرم خیلی ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      خیلی خوشحالم که خوشتون اومده
      *** نوش جونتون و ممنون از اینکه اطلاع دادین

      Delete
    2. salam va ye alameee tashakor babate dastoraye xushmazaton, vaghean aliyan, merc merc merc
      faghat man ye soali dashtam raje b in ghaza, lotf mikonin age javab bdin:
      fargh khamire pide va pizza chie?
      asasan man farghe pide va pizza ro ham dorost motevajeh nashodam?:D chizi k man alan fahmidam ine k pide hamun pizzaye turkishe ba shekle motafavete ghayeghi, doroste?
      mamnooooooooooooooooooooooooooooon:XXX

      Delete
    3. سلام عزیزم خیلی ممنونم از لطفتون و عذر خواهی می کنم بابت تاخیرم در پاسخ به شما
      راستش دوست من می شه گفت پیتزا و پیده به نوعی از یک خانواده اند و همونطور که برای درست کردن خمیر پیتزا دستورهای مختلفی هست برای پیده هم همینطوره و خوشبختانه این خمیری که من اینجا توضیح داده ام یکی از بهترین دستورهاست که تقریبا همه کسایی که اون رو امتحان کرده اند ازش راضی بوده اند

      Delete
  33. سلام لاله جون ممنون از اموزشها و دستورهای بینظیرتون من خیلی وقت نیست که با وبلاگتون اشنا شدم ولی تو همین مدت کوتاه کلی از دستورای غذاییتون استفاده کردم و دعا گوتون شدم.من هر چی از این دستور پیده بگم کمه یعنی عالی بود امیدوارم همیشه شاد و موفق باشیدل

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      ممنونم ازتون، راستش تمام سعي منم اين بوده دستورهايي رو بذارم كه خودم از نتيجه اون راضي و مطمئن باشم و واقعا خوشحال ميشم وقتي مي بينم از زحمتي كه كشيديد راضي بوديد
      *** اميدوارم شما هم هميشه سلامت و شاد باشيد

      Delete
  34. Salam,Mammnon az recipe kamely ke vared kardin kheily alee shodeh .Shad bashid

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      :* خیلی خوشحالم که دوست داشتین

      Delete
    2. ضمنا دوست عزیز آی دی شما من رو با وبسایت خوبتون آشنا کرد که از این بابت خیلی خوشحالم. متاسفانه نتونستم اونجا براتون کامنت بگذارم اما بهرحال
      حتما از مطالبتون استفاده می کنم
      باز هم ممنون از لطف شما

      Delete
  35. سلام لاله جون خواستم ازتون تشکر کنم امشب پیده رو درست کردم واقعا عالی شده بود بهترین پیده ای بود که تا حالا خورده بودیم باز هم ممتونم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      خیلی خوشحالم که دوست داشتین
      نوش جونتون

      Delete
  36. خسته نباشید می خواستم بدونم شما علاوه بر نمک و فلفل چی اضافه میکنید و درجه فر روی چند باشه و سینی فر طبقه وسط یا پایین.ممنون
    مرسی از آموزشاتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام ممنون از شما
      ادویه ای که من استفاده می کنم یه نوع ادویه مخلوط پاکستانی است ولی شما از هر ادویه ای که بخواید می تونین استفاده کنین البته علاوه بر اون از زردچوبه و زنجبیل تازه رنده شده هم در غذاهام استفاده می کنم
      در مورد فر هم باید از قبل اون رو روی 200 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی رو در طبقه وسط فر قرار بدید

      Delete
  37. سلام خسته نباشید.مخواستم بدونم شما علاوه بر نمک و فلفل چی اضافه کردید و دمای فر چند باشه و سینی فر پایین باشه یا وسط.ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم پاسختون رو توی کامنت قبل دادم
      موفق باشید

      Delete
  38. سلام و خسته نباشید میگم به شما لاله خانوم.من این غذا رو درست کردم ،عالی شد و همسرم خیلی خوشش اومده بود.این دومین مورد آشپزی هست که از وبلاگت درست می کنم.اولیش مربوط به شیرینی پفکی گردوئی بود که واست کامنت گذاشته بودم.من این هارو مدیون هنرمندی شما می دونم. با اینکه هر دوتاشونو واسه بار اول درست کردم ,عالی در اومدند بازم مرسی.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام منصوره جان عزيزم من تعجب مى كنم چطور كامنت شما رو نديده م امروز با سه سال تاخير پاسختون رو ميدم و اميدوارم هرجا هستيد خوش باشيد
      ممنون بابت نظر لطفتون 🌷🌷

      Delete