Wednesday, October 10, 2012

چیپس خلالی

سیب زمینی سرخ کرده به هر شکل و نوعش نه فقط محبوب بچه هاست که ما بزرگترها هم اگه بحث کالری و اضافه وزن نبود کمتر می تونستیم در مقابلش مقاومت کنیم. این پست رو به دو دلیل به عنوان یه پست اختصاصی قرار دادم. اول اینکه چه بهتر وقتی بچه هامون هوس چیپس می کنن، خودمون توی خونه اون رو تهیه کنیم و دیگه اینکه اگرچه سیب زمینی سرخ کرده جزء دورچین هایی است که مرتب و با غذاهای مختلف، توی خونه ها طبخ می شه، ولی مثل پیاز داغ یه سری نکات ریز داره که اگه رعایت نشن به تردی و خوشمزگی چیپس های بیرون نخواهند بود و بالطبع هم ظاهر غذا رو اونطور که باید خوش قیافه نشون نمی ده و هم باید به بچه هامون حق بدیم اگه چیپس های بیرون رو به اونچه ما توی خونه درست می کنیم ترجیح بدن.
مراحل کار خیلی ساده است که شما بهتر از من می دونین ولی بد نیست روش من رو هم بدونین :)
مواد لازم:
سیب زمینی کوچک یا متوسط رو به کوچک ٥ عدد
روغن سرخ کردنی ٣ - ٢ پیمانه
نمک و زردچوبه به میزان کافی
طرز تهیه:
برای  داشتن یه چیپس خلالی خوب با خلال های باریک و یک دست, احتیاج به یه رنده مَندلین (وی شکل) یا یه چاقوی تیز و البته مقدار زیادی حوصله دارین. به هر حال با رنده یا دست, سیب زمینی ها رو خیلی باریک به اندازه یه چوب کبریت خرد می کنیم. بعد بدون اینکه نمک، زردچوبه یا هر افزودنی دیگه ای بهش اضافه کنیم اونها رو در آب یخ می ریزیم تا کاملاً ترد و شکوفا بشه. بعد از حدوداً نیم ساعت داخل صافی ریخته و منتظر می مونیم تا کاملاً آب اضافی اون بره. (اگه سبزی خشک کن داشته باشین که چه بهتر در غیر این صورت روی دستمال اشپزخونه هم می تونین سیب زمینی ها رو خشک کنین). حالا روغن رو توی ماهیتابه ریخته تا داغ شه دقیقا قبل از اینکه می خوایم سیب زمینی رو سرخ کنیم بهش زرد چوبه اضافه می کنیم. چون اگه زودتر این کار رو انجام بدیم آب می ندازه و باعث می شه روغن همه جای اشپزخونه رو کثیف کنه.
 حالا چیپس ها رو کم کم داخل ماهیتابه می ریزیم. حتما باید به مقدار سیب زمینی ای که داخل ماهیتابه می ریزیم توجه داشته باشیم، چون اگه زیاد باشه سیب زمینی ها به هم می چسبن و حالت گلوله گلوله می گیرن که اصلا فرم خوبی نخواهد داشت.
نهایتاً زمانی که فک می کنیم هنوز یکی دو دقیقه به سرخ شدن خلال ها باقی مونده اونها رو داخل صافی می ریزیم. فرایند پخت داخل صافی ادامه پیدا خواهد کرد و خلال های سیب زمینی ما به همون خوش رنگی که انتظار داشتیم در خواهد اومد. در حالیکه اگه صبر کنیم تا سیب زمینی داخل ماهیتابه و روی حرارت به رنگ دلخواهمون در بیاد تا در آوردن همه سیب زمینی ها دیگه اون چیپس خوش رنگی که مد نظر داشتیم رو نخواهیم داشت.
و در آخر همچین که سیب زمینی های سرخ شده رو داخل صافی ریختیم, تا خلالها داغ هستن بهشون نمک اضافه می کنیم.
* در صورتی که بخواین نمک رو زودتر اضافه کنین می تونین اون رو همزمان با زردچوبه به سیب زمینی ها اضافه کنین.
* حتما صافی ای رو انتخاب کنین که گنجایش سیب زمینی هاتون رو داشته باشه و سوراخهای بزرگ داشته باشه که هوا به راحتی داخل اون در جریان باشه, و باعت شه چیپس ها کاملا ترد و کریسپی بشن. چون در صورتی که چیپس ها روی هم تلنبار بشن از گرمای خودشون دوباره نرم می شن و دیگه حالت چیپس ندارن.
و نهایتاً چیپس های خلالی خوشمزه تر از بیرون ما آماده هستن :)
نوش جان ***

24 comments:

  1. وای ی ی ی ی لاله جون ، من هم سیب زمینی سرخ کرده دارم :)))
    برام خیلی جالب بود که تو هم این پست رو گذاشتی ، واسه همین هم زود خوندم که ببینم چجوری کار کردی
    البته روش من کمی فرق داره ... ولی فکر کنم در نهایت هر دوشون چون سیبزمینی سرخ کرده هستند ، باید خوشمزه باشه :)
    مرسی ، این روش هم جالب بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) ای جان گیلدا جون پس زودتر بذار که منتظریم
      :)) **** به این می گن تله پاتی

      Delete
  2. من که طرفدار سیب زمینی سرخ کرده نیستم دلم خواست،البته بیشتر اون ظرفهای خوشگل و با نمک رو! چه عالی شدن دست گلتون درد نکنه.
    ازونجایی که من دارم شکوفا میشم (بدون آب سرد البته!) یک نکته رو متوجه نشدم، اون موقعی که خلالها رو داخل صافی میریزیم تا ادامه پخت رو در صافی داشته باشن، صافی رو توی روغن داغ میگذاریم؟ یا خلالها در دمای آشپزخانه قراره به رنگ مورد نظر برسند؟
    ممنون و ببخشید که اگه سؤالم خنده داره! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. به به مبارکه زهرا جون منظورت اینه که داری مامان می شی؟؟؟

      اره عزیزم تو همون دمای اشپزخونه که قرار بگیرن خودشون از حرارت خودشون به همون رنگ طلایی که می خوای می رسن البته نه اینکه سیب زمینی رو خام برداریا؟
      ضمنا صافیت باید اونقدر گنجایش داشته باشه که سیب زمینی های خیلی روی هم تلنبار نشن و هوا به خوبی بینشون حرکت کنه تا کاملا ترد و کریسپی بشن
      :))))) الان اینم به متن اضافه می کنم

      Delete
    2. نه قربونتون برم من خودم شدیدا به مامان نیاز دارم!!! در زمینه خانه داری و آشپزی و اینا منظورم بود. اگه یه روزی مامان شدم می خوام حتما از تجربه هاتون استفاده کنم فکر کنم باید یه جایی هم تو وبلاگتون به این مبحث اختصاص بدین که آدم دست تنها تو غربت چه جوری می تونه مامان خوبی باشه؟؟

      ممنرن از توضیحات خوبتون فکر کنم فقط من نفهمیده بودم این نکته رو :P

      Delete
  3. خوشمزه هایی که درست میکنی یه طرف
    این ظرفای خوشکلتم اون یکی طرف
    مرسی عزیز
    خیلی خوب بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) خواهش می کنم عاطفه جووون

      *** همه ش پیشکش عزیزم

      Delete
  4. چقدر عالی به به من که عاشقشم یک مدت شبها موقع خواب یه عادت بدی پیدا کرده بودم 2 تا سیب زمینی گنده سرخ میکردم میخوردم به شدت وزنم رفت بالا مجبور شدن ترکش کنم

    من معمولا یه مدل دیگه درست میکنم سیب زمینی ها رو میپزم با ای بعد خشک میکنم خیلی کم کورن استارچ میزنم و بعد سرخ میکنمشون عااالی میشه

    دستت درد نکنه باید این مدلی هم درست کنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. تو که تو عکست یه ذره ام اضافه نداری لیلا جون از طرف من آزادی هر چی دلت خواست
      :))))))) بخوری
      راستش من برای فریچ فرایز که خلالهاش بزرگتره یه نمه اب پز می کنم و بعد سرخ می کنم ولی نشاسته ذرت و تا حالا نمی دونستم ... این بار به این روشی که میگی امتحان می کنم مطمئنم عالی می شه
      مرسی عزیزم

      Delete
    2. اره اون عکسها مال بعد ترک اعتیادم هستن باید قبلش رو میدیدی

      :)
      اره این روش رو من از دوست امریکاییم که رستوران دارن یاد گرفتم با اون سیب زمینیدرشتا که پوست خاکستری دارن درست میکنن عالی میشه بیرونش کرانچی وسطش نرم

      Delete
  5. خیلیییی دوست دارم ، یعنی فکر کنم همه دوست دارن ، منم تقریبا همینطور همیشه درست میکنم ، فقط آخرش من روی دستمال آشپزخونه روغنش رو میگرفتم که حالا از روش تو هم استفاده میکنم ، در ضمن عاشق ظرفهات هم شدم ، خیلی بانمکن .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی رزی جون
      *** نوش جون صنم جون باشه
      :)))))))))) بابت ظرفهاام ممنونم عزیزم مال سیسمونی بامداده

      Delete
  6. لاله جون خیلی چیپست خوشگل شده! و خیلی خوش رنگ! خوش به حال پسر گلت! حتما کلی کیف کرده! راستی ظرفات هم خیلی خوشگلن! همین طور باغچه تون که عکس ها رو خیلی زیبا کرده! مرسی دوستم برای این همه سلیقه! کلی لذت بردم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی شبو جان به خاطر همه تعریفات گرچه اونقدرم تعریفی نیست و شما لطف داری
      شبو جان من همچنان نمی تونم توی وبلاگت پیام بذارم ظاهرا با پرشین بلاگ مشگل دارم چون دوستایی که بلاگفا بودن و دیشب به راحتی براشون پیام گذاشتم
      در هر حال عزیزم به حساب بی معرفتی نگذاری
      ایشالله مشگل حل می شه بیشتر مزاحمت می شم

      *** بازم ممنون که بهم سر می زنی

      Delete
  7. لاله وقتی عکسارو میدیدم یهو به خودم اومدم دیدم چقدراز اولش آب دهنمو قورت دادم ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) ای دون ای دون
      یعنی لیلا به وضوح می تونم تصورت کنم انگار همین حالا نشستی جلو روم داری آب دهنت و قورت می دی

      *** عزیز دلمی که اینقدر شکموئی ... خیلی دوستت دارم

      Delete
  8. لاله جون خیلی ممنون که اینقدر پیگیر بودی! ایشالا حل میشه!خودت رو ناراحت نکن عزیزم!...در ضمن سلیقه ات هم تعریفیه! اینو صادقانه می گم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون از لطفت شبو جان
      :) منم صادقانه می گم از اشنائیت خوشحالم

      Delete
  9. چه عالی توضیح دادی لاله جون ، نکات خیلی خوبی را گفته بودی مخصوصا اون زردچوبه را که کی اضافه کنیم برای من جالب بود. همیشه میذاشتم چند دقیقه بمونه بعد می ریختم داخل ماهیتابه. مرسیییی. حتما امتحان میکنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم الی جوووون
      :)) ایشالله اگه امتحان کردی خوشت بیاد

      Delete
  10. لاله جان سلام ممنونم که چند بار پیغام گذاشته بودی .ولی من دو بار برات کامنت دادم همش ارور میداد و برات ارسال نمی شد.عزیزم ببخشی دوباره مزاحمت شدم.من خودم از قصد کاری کردم که مطالب جدید وبلاگم مشخص نباشه و بیشترشون رو چند وقته لابه لای بقیه قرار میدم تا کسی که وارد وبلاگ میشه ندونه کدام جدید هستش چند وقته پیش توی وبلاگ بیشتر مطالب رو ثبت موقت کردم .چون خیلی از کارهام با نام کسانی دیگه نمایش داده میشه از خیلی کارهای ریز گرفته تا بقیه.ولی برام مهم نیست چون کسی که این کارها رو انجام میده ترک عادت براش مرض هستش.به عنوان مثال از یک مارمالاد ساده بگیر و برو من خودم به کارخانه یکی از این مربایی ها رفتم و فهمیدم برای تهیه مارمالاد صنعتی یا مربا مثلا از زلاتین استفاده میشه ولی وقتی برای اولین بار داخل فیس بوک نوشتم دیگه تمامی سایتها نوشته بودند مادر بزرگشون قبلا این مارمالاد رو تهیه و بهشون میداده و خیلی دروغای دیگه.راستش لاله جان خودت خارج از ایران هستی و به واقعییت موضوع آگاهی داری اگر خدایی قضاوت کنیم بیشتر کارها رو حتی خود من هم از سایتهای خارجی یاد میگیرم چون فکرشان و امکاناتشون زیادتره ولی متاسفم متاسفم که ما ایرانی ها در جهتی دیگه بکارش می بریم .عزیزم بازم ممنونم که به وبلاگ می یای ولی من بیشتر کارهای ثبت موقتم رو همون روزی که میخوام داخل وبلاگ بزارم همون موقع به فیس بوک می یارم.امیدوارم تو هم همیشه شاد و سلامت و موفق باشی و در کنار خانواده عزیزت باشی/دوستدارت نسرین

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) سلام نسرین جان
      راستش من این گله رو از چند تا از دوستای دیگه هم که وبلاگ دارن شنیده ام و واقعا جای تاسف داره وقتی می بینی قانون کپی رایت همه جای دنیا جا افتاده و ظاهرا فقط این ما ایرانی ها هستیم که برای دسترنج دیگران ارزش و احترامی قائلی نیستیم. ضمن اینکه عزیزم الهام گرفتن از سایتهای دیگران چه ایرانی و چه خارجی با کپی کردن عکسها و رسپی های دیگران خیلی فرق می کنه. در هر حال نسرین جان متاسفانه اگه کسی بخواد استفاده غیر منصفانه از مطالب شما یا هر کس دیگه بکنه به راحتی می تونه چون متاسفانه هر قفلی یک کلید داره. مگه اینکه اون شخص متعد به اخلاقیات باشه که بدون قفل هم اون اخلاقیات رو رعایت خواهد کرد ... در هر صورت امیدوارم همیشه موفق باشی
      کارهات رو خیلی دوست دارم و واقعا حیفه در قبال زحمتی که کشیده می شه اینطور
      ... ناسپاسی بشه
      *** ممنونم از کامنتت عزیزم

      Delete
  11. ای دون‌ای دون آخه چطور دلت اومد این‌همه بار رو دوش این گاو گوگولی بذاری آخه !!!! دستت درد نکنه لاله جون با این روش خوبی‌ که یاد دادی عزیزم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) راس می گیا انصافم خوب چیزی است
      *** خواهش می کنم عارفه جووون

      Delete