Tuesday, April 24, 2018

گراتین کدو حلوایی

گراتین (Gratin) یه واژه فرانسوی است و به اون دسته از غذاهایی گفته می شه که داخل فر پخته و روی اونها که عموماً با پودر سوخاری، پنیر، تخم مرغ یا کره پوشیده شده، گریل و طلایی می شه. گراتین هم می تونه به صورت گیاهی یعنی تنها با سبزیجات درست بشه و هم می تونه از ترکیب انواع گوشت و سبزیجات تهیه شه که من اینجا از مرغ استفاده کردم.
مواد لازم:
سینه مرغ ٥٠٠ گرم
کدو حلوایی ٤٠٠
سیب زمینی ٤ - ٣ عدد
پودر سوخاری ١ تا ۲ قاشق
کره ٥٠ گرم
پنیر موزرلا ۱ پیمانه
سیر له شده ١ قاشق چای خوری
زنجبیل له شده ١ قاشق چای خوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه به میزان لازم

برای سس سفید:
کره ٥٠ گرم
آرد ٢ قاشق غذاخوری
شیر ١ لیوان
آب مرغ ١ لیوان یا ١ عدد قرص عصاره مرغ
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
(در صورتی که از قرص عصاره استفاده کردید احتیاجی به اضافه کردن نمک نیست).
طرز تهیه:
ابتدا کدو و سیب زمینی رو باریک برش می دیم.
 مرغ رو به تکه های متوسط خرد می کنیم و با نمک، فلفل، ادویه و سیر و زنجبیل له شده مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم.
آرد سوخاری رو هم با نمک، پاپریکا و ادویه مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم.
حالا سس سفید رو درست می کنیم، به این شکل که اول کره رو روی حرارت آب می کنیم، آرد رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم و در نهایت شیر و آب مرغ رو هم اضافه می کنیم و اونقدر می زنیم تا کمی غلظت پیدا کنه. با کمی نمک فلفل و جوز هندی خوش طعمش می کنیم.
بعد ته یه ظرف مقاوم در برابر حرارت مثل پیرکس رو چرب می کنیم و مطابق تصاویر زیراون رو لایه لایه از سیب زمینی، مرغ، دوباره سیب زمینی و نهایتاً کدو حلوایی پر می کنیم.
سس سفید رو که خیلی نگذاشته ایم سفت بشه رو روی اونها می دیم.
بعد با پودر سوخاری مزه دار شده روی مواد رو کامل می پوشونیم و برشهای کره رو روی اون پخش می کنیم.با فویل روی ظرف رو می پوشونیم، با چنگال چند سوراخ روی سطح اون ایجاد می کنیم و داخل فر با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهایت قرار می دیم. بعد از حدوداً ٤٥ دقیقه ظرف رو از فر در آورده و پنیر رو روی اون می پاشیم و دوباره داخل فر می گذاریم تا وقتی که روی پودر سوخاری و پنیر کاملاً طلایی و برشته بشه.
نهایتاً گراتین ما آماده است که اگه طعم کدو حلوایی رو دوست داشته باشید بعید می دونم خوشتون نیاد.
*******************************

 نوش جان :))

19 comments:

  1. یوم یوم ، من عاشق گراتن هستم ، همیشه لذیذ بوده برام
    مرسی لاله جون

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) فدای تو گیلدا جون
      *** و نوش جونتووون

      Delete
  2. ظاهرش که داد میزنه بدو بیا منو بخور ؛ اتفاقا الان داشتم با دوستم صحبت میکردم که من هنوز از کدوحلوائی تو هیچ دستوری استفاده نکردم ، این از اون غذاهاست که فکر کنم خونه ی ما خیلی طرفدار داره ؛ مرسی خانوم با سلیقه :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیزم :) مثه من که این اولین تجربه ام بود, ایشالله درست کنی و خوشت بیاد رزی جون
      *** و ممنونم

      Delete
  3. چه رنگ و رویی داره!!! فکر کنم از اون غذاهاست که هرکی بخوره عاشقش میشه! حتما درست می کنم!خونه ما هم مثل خونه رزی اینا طرف دار داره!!! دست گل لاله جون هنرمندم درد نکنه! می گم لاله من دو روزه دارم خودم و میکشم با موبایل برات کامنت بزارم ولی نمیشه!!! ولی تو فیس بوک می تونم بیام و کامنت بزارم!!! خنده داره نه؟؟؟؟

    ReplyDelete

  4. *** قربون تو شبو جان امیدوارم درست کنی و خوشتون بیاد
    می دونم عزیزم احتمالا یا با آیفونی یا آی پد چون منم بعضی وقتا نمی تونم با ای پد کامنت بذارم به هر حال ممنونم شبو جان از اینکه همیشه به یادمی ولی یه همچین وقتایی خودت و اذیت نکن عزیزم
    ***

    ReplyDelete
  5. سلام لاله جون من همیشه از دیدن آموزشایی که اینجا میزاری لذت میبرم از اینکه انقدر خوب و دقیق با حوصله و عکسای زیاد آموزش میدی و کلی وقت میزاری.. واقعا خیلی زحمت داره این کارا
    خیلی دوست دارم آموزش رویال آیسینگ رو از شما ببینم ولی منظورم این نیست که آموزش بدی یعنی راستش دوست ندارم باعث زحمت بیشتری بشم و خوب.. هر چیزی که اینجا میبنم به اندازه کافی زیبا و آموزنده هست که مجال درخواست آموزش چیزی رو نمیده
    برات آرزوی سلامتی میکنم عزیزم
    آزیتا

    ReplyDelete
    Replies

    1. *** ممنونم آزیتا جان از این همه اظهار لطفت
      حتما عزیزم ... شاید به این زودی نه ولی سعی می کنم حداکثر تا عید به دستور از ایسینگ بذارم
      :)) ممنونم ازت شمام همینطور

      Delete
  6. هووووووم چقدر خوشمزست
    خیلی هم خوش اب و رنگه نووش جونتون ما که گوشت نمیخوریم وگرنه درستش میکردم

    ReplyDelete
    Replies

    1. ممنونم لیلا جون
      ♥ کار درست و تو می کنی عزیزم

      Delete
  7. خیلی‌ خوش آب و رنگ شده لاله جون . دستت درد نکنه .

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم عارفه جووون

      Delete

  8. سلام لاله خانم ،داشتم سلانه سلانه رد می شدم که حس و حال وبلاگتون جذبم کرد.... منم عاشق کدو حلوایی هستم و دنبال رسپی های جدیدی می گشتم برای علاقمند کردن همسر و بچه هام به این ماده غذایی فوق العاده.
    حتما در اولین فرصت درست خواهم کرد.....و یک تشکر خیلی ویژه برای دستور عالی >>پیده<< ، امروز که روز جمعه است برای ناهار درست کردم ، خوشمزه و کرانچی بود.......بی نهایت ممنون از شما که با مهربانی تجربیاتتون رو در اختیار علاقمندان میگذاربد .....
    براتون ارزوی سلامتی و شادی میکنم لاله خانم عزیز

    ReplyDelete
    Replies
    1. خیلی خیلی خوشحالم دوست عزیز
      نوش جان شما و خانواده

      *** ممنونم از اینکه اطلاع دادید

      Delete
    2. :)) ببخشید سلام یادم رفت

      Delete
  9. سلام لاله جان.من وقتی از سس سفید استفاده میکنم(تو هر غذایی...لازانیا..گراتن...)گاهی بعد از پخت سس سفید جذب غذا نمیشه و به صورت لایه سفید رنگی داخل غذا باقی میمونه و گاهی هم جذب میشه و چیزی ازش دیده نمیشه.میخواستم بپرسم ایراد کارم کجاست و چرا گاهی بعد از پخت سس سفید جذب نمیشه و به صورت لایه های سفیدی انگار ته نشین میشه؟مربوط به غلظت سسه؟ولی گاهی لازمه سس رو کمی غلیظ درست کنیم و از طرفی هم ... :( دیدن لایه های ته نشین شده سس منظره جالبی به غذا نمیده.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نیلوفر جان
      راستش تابحال خودم همچین تجربه ای نداشتم اما فک می کنم می تونه به این دلیل باشه که مقدار کره و آردت رو متناسب بر نمی داری و احتمالا آرد بیش از مقداری است که باید باشه و در اثر پخت و حرارت و بخار شیر سس به صورت تکه های خمیری شکل توی غذا دیده می شه حالا چطور متوجه بشیم؟ جدا از مقدارهایی که بالا هم گفته ام اگه کره و آرد کاملا به خرد هم نرفت و احساس کردی موقع تفت دادن ارد داره گلوله و یه جا جمع می شه بدون مقدار آردت زیاده و باید کمی دیگه کره اضافه کنی در واقع مخلوط کره و آرد باید راحت ته ظرف پهن بشه که اگه روی عکس مرحله کار کلیک کنی کاملا متوجه منظورم می شی البته اگه مقدار کره بیش از آرد باشه هم باز سس به غلظتی که باید نمی رسه پس همیشه به مقدار شیر ارد و کره ای که بر می داری دقت کن

      یا شاید سست یک دست نمی شه یعنی ممکنه تکه های آرد توش به صورت دون دون مونده باشه که مسلما بعد از پخت جلوه جالبی نمی گیره برای اینکار اگه یه دونه از این همزنهای دستی که من توی مراحل کار استفاده کرده ام داشته باشی و مرتب با اون سست رو هم بزنی به هیچ عنوان گلوله گلوله نمیشه و طبعا بعد از پخت کاملا به خرد غذا می ره.

      Delete
  10. ادامه کامنت قبلم باید بگم که هیچوقت از سس سفید خیلی غلیظ استفاده نمیکنم...فقط یکی دو درجه از سسی که تو اینجا استفاده کردی غلیظ تر..تقریبا مثل ماست یکم روون.با اینحال گاهی بعد پخت سسه به صورت یه لایه سفید باقی میمونه.فکرشو بکن تو لازانیا تیکه تیکه های سفید چه منظره زشتی به غذا میده

    ReplyDelete
    Replies
    1. نیلوفر جان اونچه به ذهنم رسید رو تو کامنت بالا گفتم حالا اینبار دقت کن به احتمال خیلی زیاد و با توجه به اینکه میگی تکه تکه های سفید توی غذات می بینی باید همون حدس اولم یعنی زیاد بودن مقدار آرد نسبت به کره و شیر درست باشه
      *** امیدوارم اینبار از درست کردن این سس واقعا خوشمزه لذت ببری

      Delete