Tuesday, December 24, 2013

مینی رول های دارچینی

رول های دارچینی cinnamon rolls یکی از شیرینی هایی است که بخاطر ترکیب طعم مطبوع کره و دارچین خیلی مورد استقبال قرار می گیره. اینکه چرا در انواع نان ها و شیرینی های دارچینی، دارچین رو داخل خود خمیر استفاده نمی کنند و در فرایند جداگانه ای بعد از اینکه عمل تخمیر صورت گرفت روی اون می پاشند، برای من سوالی شده بود که متاسفانه توی منابع فارسی زبان اگر هم ذکر شده بود, نتونستم به جواب اون برسم و اونچه از سایت های خارجی متوجه شدم این بود که دارچین دارای ترکیباتی است که مانع ایجاد عمل تخمیر در خمیر می شه ... پس برای حل این مشگل پس از ور اومدن خمیر، دارچین رو روی اون پاشیده و به مدلهای مختلف در میارن که رولهای دارچینی، کروسانهای دارچینی و انواع نانهای دارچینی نتیجه این خلاقیت در ارائه است.
معمولا روی انواع رولهای شیرین اعم از دارچینی, میوه ای و مربایی رو با آیسینگ که مخلوطی از شیر یا خامه و پودر قند است تزئین می کنند که من چون نمی خواستم خیلی شیرین باشه این قسمت رو فاکتور گرفتم و بنظرم شیرینی اون بدون آیسینگ کاملا به اندازه بود, اما بهرحال مقدارهای لازم رو در ادامه گفته ام که در صورت تمایل می تونین ازش استفاده کنین.

مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه خمیر:
شیر ١٣٠ گرم
تخم مرغ یک عدد در حدود ٥٠ گرم
مایه خمیر ١ قاشق غذاخوری 
کره نرم شده در دمای محیط ٨٥ گرم
شکر ٥٠ گرم
نمک ٥ گرم
آرد سفید ٣١٥ گرم

مواد لازم برای داخل رول ها:
شکر قهوه ای ١٢٠ گرم
پودر دارچین ١/٢ قاشق غذاخوری
کره نرم شده ٤٥ گرم
نمک نوک انگشت

مواد لازم برای آیسینگ:
پودر شکر ١ پیمانه
شیر ١ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
شیر و تخم مرغ رو با هم مخلوط می کنیم.
آرد، شکر، مایه خمیر و نمک رو داخل ظرفی ریخته و مخلوط می کنیم. ( من از غذاساز استفاده کردم ولی همین مراحل رو می تونین با دست انجام بدین).
 حالا مخلوط شیر و تخم مرغ رو به اون اضافه کرده و مواد رو با هم مخلوط کرده و برای حدودا ٢ دقیقه ورز می دیم تا خمیر مانند بشه البته خمیر تو این مرحله حالت لاستیکی داره.
بعد کره رو اضافه کرده و اگه از دست استفاده می کردیم روی میز کار به مدت ١٥- ١٠ دقیقه مرتب خمیر با قسمت گوشتی کف دستمون ورز داده و خمیر رو به جلو و عقب می بریم تا یک خمیر لطیف و قابل انعطاف و نسبتاً براقی بدست بیاریم.
اگه احیاناً خمیر به دست می چسبید می تونین از یکی دوقاشق آرد کمک بگیرین.
حالا خمیر رو داخل ظرفی که با کره چرب کرده ایم به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم قرار می دیم تا حجمش دوبرابر بشه.بعد شکر قهوه ای نمک و دارچین رو با هم مخلوط کرده  و کنار می گذاریم. یه قالب ٢٠ × ٢٠ رو هم کاغذ روغنی انداخته و آماده می گذاریم.
حالا فر رو روی ١٨٠ درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم. خمیر رو آروم با دست فشار می دیم و روی سطح کار به اندازه یه مستطیل ٤٥ × ١٧ پهن می کنیم. مقدار کره ای که در مواد لازم گفته شده رو با برس کاملا روی سطح خمیر پهن می کنیم و مخلوط دارچین و شکر قهوه ای رو کاملا روی اون پخش می کنیم.
حالا خیلی ملایم پودر دارچینی مون رو با قاشق روی خمیر پِرِس می کنیم. و خمیر رو از سمت درازا رول می کنیم.
برای اینکه اندازه برش ها یک دست در بیاد باید اول وسط رول رو برش زده که در این صورت دو رول خواهیم داشت باز هر کدوم از رولها رو از وسط برش زده و به همین ترتیب تا اخر پیش می ریم تا جایی که ١٦ مینی رول دارچنینی داشته باشیم. در نهایت رول ها رو خیلی آروم و مطابق تصویر در ظرف یا قالب کنار هم می چینیم و به مدت حدودا یکساعت در دمای محیط قرار می دیم تا تقریبا دوبرابر بشه. نهایتا به مدت ٣٠ -٢٥ دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار می دیم تا بپزه.
* در صورتی که مایل باشید از آیسینگ استفاده کنید باید پودر شکر رو با شیر مخلوط کنین تا به صورت کرم در بیاد احیانا اگه به شیر بیشتری احتیاج داشتید قطره قطره اضافه کنید تا کرم در عین حال که روان است غلظت خودش رو از دست نده.
* این شیرینی رو بهتره تا تازه هست سرو کنین.
و نهایتاً مینی رول های دارچینی ما آماده است که امیدوارم از اون خوشتون بیاد ***

32 comments:

  1. چند وقته که هوس کردم لاله جان ، واسه منم کنار میذاری ؟؟؟؟ :)))))
    یه زمانی خیلی درست میکردم ، اما نمیدونم چرا دیگه نمیدرستم ، اون موقع صنم رو حامله بودم و عاشق اینطور شرینیها ، دیگه الان این رو دیدم ، غش کردم مادر جان ، دست گلت درد نکنه بابت اینهمه ظرافت و تمیزی کارت عزیزم :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی رزی جون
      البته این رولها رو پارسال قبل از اینکه برم ایران درست کرده بودم و تا الان فرصت نشده بود بذارم ولی ای کاش نزدیک بودیم تا برات درست می کردم
      ممنونم عزیزم از محبتت بهرحال امیدوارم درست کنی و خاطرات اون روزها رو دوباره زنده کنی

      Delete
  2. منم قبلا مدلهای مختلفش را خیلی درست میکردم و 2 روزه که خیلی هوس کردم خوبه تو تعیلات کریسمس درست کنم
    مرسی در ضمن از عکسش بوشون تا اینجا اومد یاممممممم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم فرزانه جون
      امیدوارم درست کنی و از خوردنش در کنار خانواده لذت ببری
      *** از حالا نوش جونتون

      Delete
  3. مثل همیشه خوب و خوشگل مشگل!!!این عکسای قشنگ همیشه آدمو به هوس میندازن.دستت طلا لاله جون

    ReplyDelete
    Replies
    1. :* ممنونم نيلوفر جون
      اميدوارم اگه درست كردي خوشت بياد

      Delete
  4. سلام و عرض ادب و ارادت.
    ضمن تبریک پیشاپیش آغاز سال نو میلادی خدمت شما و خانواده محترمتان ، به تمامی عزیزان مخاطب این وبلاگ وزین پیشنهاد می گردد ، این شیرینی خوشمزه و زیبا را درست نموده و میل نمایند. ما که کلی لذت بردیم و تا چند روز از طعم خوش آن سخنها راندیم و خاطره ها ساختیم.ارادتمند احیا دارنده ضیافت شام

    ReplyDelete
  5. سلام و عرض تشكر و تبريك متقابل
    :با اجازه حضرات عالي يك راست ميرم سر اصل مطلب كه شعار هميشگي اينجانبان و از اوجب واجبات است

    *** شام كمتر خواب آسوده تر***

    با تشكر مجدد
    (كمپين لغو ضيافت شام)

    :))

    ReplyDelete
  6. راستی اینجا از خمیر مایه فوری استفاده کردی یه معمولی؟؟
    چون با موادت قاطی کردی به نظرم فوری هست اما گفتم بازم بپرسم آخه رولهای تو خیلی خوشگل شده و بافتش خیلی خوبه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم فرزانه جون
      آره عزيزم از اين مايه خميرهاي فوري ده گرمي هست
      http://www.anchor.co.za/wp-content/uploads/2012/08/instant-3.png

      Delete
  7. آخه من هم تمام مراحل که گفتی انجام دادم ولی به این خوشگلی نشد منم از خمیر مایه فوری استفاده میکنم البته مال من الان نگاه کردم 8 گرمی هست
    من از این نونها مدلهای مختلفش با شکلهای مختلف را قبلا درست کردم ولی انگار برای تو خیلی نرم و لطیف هست

    ReplyDelete
    Replies
    1. من درست متوجه نشدم فرزانه جان، شما اين دستور رو درست كردي؟
      اگه دستورهاي ديگه اي كه امتحان كردي منظورت است اينم امتحان كن، چون رسپي هاي مختلف با هم فرق داره و من خودم از اين رسپي خيلي راضي بودم، ولي اگه همين دستور رو مي گي كه بايد ديد كجاي كار ايراد داشته

      Delete
  8. آره عزیزم همین را هم درست کردم چند روز پیش
    حالا باید یکبار دیگه درست کنم اما با10 گرم خمیر مایه ببینم خوب میشه من دوست دارم نرم لطیف و پفکی بشه به نظر میاد برای تو اینجوری هست

    ReplyDelete
    Replies
    1. امیدوارم اینبار که درست می کنی ازش صد در صد راضی باشی چون علاوه بر ظاهر خوب, طعم خیلی خوبی هم داره فقط یه سوال حرارت فرت تنظیم و استاندارده؟

      Delete
  9. فر برقی هست و همیشه خیلی خوب frigidaire
    هست حالا اینبار بیشتر دقت میکنم ببینم مشکل کجا بوده ممنون عزیز که جواب میدی شاد باشی

    ReplyDelete
    Replies
    1. انشالله اينبار خوب مي شه
      *** ضمنا خواهش مي كنم فرزانه جون

      Delete
  10. سلام لاله جان.از مایه خمیر فوری استفاده کردی؟من مایه خمیر تازه دارم باید طبق معمول با شکر و شیر ولرم قاطی کنم و بذارم تا عمل بیاد, بعد به مواد اضافه کنم ؟مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      راستش نيلوفر جون چون اينجا مايه خمير تازه در دسترس نيست من خودم تجربه عملي در اين مورد ندارم ولي بله توي يه دستور رول مشابه خونده ام كه مايه خمير رو با شير ولرم مخلوط مي كنيم، فكر نمي كنم روش خاص و متفاوت ديگه اي داشته باشه

      Delete
  11. این از اون چیزهاست که من ارادت عجیبی بهش دارم! اونم به خاطر دارچین و عطر خوششه که تو هر چی باشه من عاشقش میشم!... چقدر هم لاله خوب درآوردیش! مثل همه کارات تمیز و خوشگل و خوردنی! ... به که با چای عصرونه چقدر می چسبه!!!... دستت درد نکنه عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شبو جان، آره واقعا جون مي ده براي چاي عصر يا مهموني هاي شب نشيني
      منم مثل تو عاشق طعم دارچينم
      :* اميدوارم اگه درست كردي ازش خوشت بياد

      Delete
  12. سلام لاله جون.بالاخره به تنبلیم پیروز شدم و این رولهای خوشگل رو درست کردم..من غذاساز ندارم و بازم به خاطر تنبلی !!خمیر رو زیاد ورز ندادم.برا همین زیاد امیدی به نتیجه کارم نداشتم ولی بر عکس خیلی سبک ونرم و لطیف شدن.ممنون بابت دستور خوبت .

    ReplyDelete
    Replies
    1. خوشحالم نیلوفر جون
      منم از این خمیر و بافت خوبش خیــــــلی راضی ام
      *** بهرحال خواهش می کنم عزیزم و نوووش جان

      Delete
    2. Salam, man ham mesle shoma africa zendegi mikonam :) yek soal man feram az in modelast ke az paiin shole va az bala element dare, mishe yek rahkar bedid behem ke betunam in roll ra tush dorost konam, va inke khamir maye be english chi mishe?

      Delete
    3. سلام عزيزم از آشنايي تون خوشحالم
      راستش من تخصص چنداني درباره فرها ندارم خصوصاً چون هر فري قلق خاص خودش رو داره كه در اثر چند بار استفاده دست ادم مي ياد، حتي فرهاي برقي هم بنظر من از اين قاعده مستثني نيست، با اينحال مي تونين از شعله پايين استفاده كنين (خود منم اينجا فقط از شعله پايين استفاده كردم) البته خيلي به درجه اي كه ذكر كرده ام اكتفا نكنين و طبق روال فر خودتون درجه حرارت رو كنترل كنين

      Delete
  13. Salam, man feram ghadimie az un modela ke az paun sholast az bala fer, ba in ferha mishe in shirinio dorost kard?

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      جوابتون رو توي كامنت قبلي دادم

      Delete
  14. سلام
    خیلی جالب درس کردین

    سئوال دارم: میشه تو لایه ی میانی ب جای شکر قهوه ای از خرما استفاده کنم؟
    و اینکه مایه خمیر فوری می تونم بزنم؟ اندازش فرقی می کنه؟

    مرسی ی ی ی

    ReplyDelete
  15. سلام لاله خانم ان شاء الله که شاد و خوشبخت باشین.... چرا همین بلاگ اسپاتو به دامین وصل نمی کنین که سایت بشه و دوستان تو ایران ازش استفاده بکنن و یا می تونین یه سایت جدا راه اندازی کنین؟ خیلی آسونه

    ReplyDelete