Thursday, February 13, 2014

پیراشکی روسی

اگه به من بود اسم این پیراشکی ها رو می ذاشتم پیراشکی پاییزی چون هم شبیه برگهای زرد پاییزی است هم روزی که درستشون کردم هوا ابری و گرفته بود و همونطور که می بینین عکسها هم یه جورایی دلگیر و پاییزی شده. اما این پیراشکی ها قبلا بعنوان پیراشکی روسی اسم گذاری شده پس نتیجتاً پام و تو کفش روس ها نمی کنم و این اسم رو برای خودم نگه می دارم :) اما اینکه چرا این پیراشکی ها رو انتخاب کردم بر می گرده به چند سال پیش که خونه یکی از دوستان خیلی هنرمندم پیراشکی هایی مشابه این رو خورده بودم و البته دستورش رو هم گرفتم ولی هنوز فرصت نکرده ام درستش کنم و وقتی دستور مشابه اون رو دیدم تصمیم گرفتم ابتدا این رو درست کنم تا خمیرها رو با هم مقایسه کنم. از نظر من بافت هر دو خمیر عالی و طعم هر دو بدلیل استفاده از کره مطبوع و خوش عطر بود. نهایتا اینکه سعی می کنم اون دستور رو هم اینجا قرار بدم تا شما هم در صورت تمایل حق انتخاب داشته باشید.
همونطور که بالا هم اشاره کردم این پیراشکی ها بخاطر استفاده از کره بافت نرم و طعم خیلی خوبی داره و ضمن اینکه گزینه خوبی برای پیش غذا, عصرانه یا شام است برای مهمانیهای دوره ای و تولدها هم مناسب است که در ادامه طرز تهیه ش رو با هم دنبال می کنیم:

مواد لازم برای تهیه خمیر:
آرد ٥٠٠ گرم معادل ٤ پیمانه
مایه خمیر ٢ قاشق چای خوری
شکر ٢ قاشق چای خوری
شیر گرم ١ پیمانه
تخم مرغ ٢ عدد
کره ١٠٠ گرم معادل ٧ قاشق غذاخوری
(کره باید در دمای محیط قرار گرفته باشه)
نمک ١ قاشق چای خوری
یک عدد زرده تخم مرغ برای روی پیراشکی ها

(با این مقدار مواد ١٢ عدد پیراشکی بزرگ خواهیم داشت که من مواد رو نصف کردم و طبیعتا ٦ پیراشکی داشتم).

مواد میانی:
پیاز متوسط ١ عدد
سیر رنده شده ٢ حبه
سینه مرغ ریز خرد شده ١ عدد
فلفل دلمه ای کوچک ١ عدد
قارچ خرد و تفت داده شده ١ پیمانه
نمک فلفل ادویه به میزان لازم


قبل از شروع لازم است بگم از اونجا که من از نصف مواد خمیر استفاده کردم بنابراین اگر همه خمیر رو آماده کردید مقادیر گفته شده برای مواد میانی رو دوبرابر کنید.
طرز تهیه:
 ابتدا شیر ولرم, شکر و مایه خمیر رو با هم مخلوط می کنیم و برای حدود ده دقیقه در جای نسبتا گرمی قرار می دیم تا پف کنه.
آرد,  نمک, تخم مرغ, کره و مایه خمیر بعمل اومده رو با هم مخلوط کرده و اونقدر ورز می دیم تا خمیر لطیفی بدست بیاد و به ظرف نچسبه.
 حالا سطحش رو با دست چرب می کنیم و با یه دستمال مرطوب می پوشونیم و اجازه می دیم برای یکساعت بمونه تا حجمش دو برابر بشه.
 تو این فاصله که خمیر آماده می شه, برش های نازکی به مرغ می دیم و باز برش ها رو به قطعات ریز خرد می کنیم.
پیاز رو خرد کرده, یه مقدار سرخ می کنیم سیر رنده شده و مرغ رو اضافه کرده و تفت می دیم.
 نمک فلفل ادویه می زنیم.
 حالا فلفل دلمه ای و قارچ خورد شده رو اضافه می کنیم و زیر حرارت رو کم می کنیم تا مواد کاملا پخته بشه.
اگه احیانا فلفل دلمه ای رو نرم تر دوست دارید می تونین یه استکان آب به مواد اضافه کنین تا تو این فاصله فلفل ها پخته بشن.
*****
خوب حالا خمیرمون هم آماده شده. فر رو روی ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم.
*****
اگه از همه مقادیر گفته شده استفاده کرده باشیم از خمیر دوازده تا چونه یه اندازه می گیریم ( من از نصف مواد استفاده کردم) و یه مقدار با دست فشار می دیم. روش رو کمی آرد می پاشیم و دوباره برای ٣٠ دقیقه استراحت می دیم تا بهتر عمل بیاد.
 حالا سطح کار رو آرد پاشیده و هر چونه رو به صورت بیضی باز می کنیم.
 سایز خمیر رو با دست نشون داده ام اما اگه دوست داشته باشید می تونین چونه هاتون رو کوچکتر هم بگیرین.
 همه چونه ها رو باز می کنیم و از مواد به مقدار مساوی بینشون پخش می کنیم.
 برای بستن پیراشکی ها یه مقدار زرده تخم مرغ رو با برس به یه سمت خمیر می مالیم و مطابق شکل خمیر رو روی هم میاریم. اضافه های خمیر رو می تونیم بِبُریم.
برخلاف پیراشکی های معمولی معمولاً پیراشکی های روسی رو به این فرمی که در زیر نشون داده ام روی سطح کار قرار می دن.
حالا با دست لبه ها رو روی هم میاریم و مثل وقتی نیشگون می گیریم روی هم پِرِس می کنیم.
 با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و به مدت ٣٠ - ٢٥ در فر از پیش گرم شده قرار می دیم.
و نهایتاً پیراشکی های روسی ما آماده است.
نوش جان ***




32 comments:

  1. چقدر هوس انگیز شدن لاله جان و به قول خودت عکسات پائیزی و رویایین ، نوش جونتون باشه
    منتظر دستور بعدیت هم هستیما :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم رزی جون
      :* حتما عزیزم در اولین فرصت

      Delete
  2. لاله جون اینا چه خوشرنگ و لعاب شدن.از بس خوشرنگ شدن اولش فکر کردم تو روغن سرخ کردی .برا همین با بی میلی شروع کردم به خوندن دستور و روش کار.اخه به خاطر عذاب وجدانی که بعد خوردن یه پیراشکی خوشمزه چرب و چیلی سرخ شده تو روغن تا چند روز گریبا نمو میگیره و همه چیو زهر مارم میکنه سعی میکنم اصلا طرفش نرم.اما با کمال تعجب دیدم وااااای این عشقا رو تو فر درست کردی...نیشم تا بناگوش وا شد :))....برات مثنوی نوشتم اینجـــــــــــــــــــــــا :)).,دستت درد نکنه .حتما باید درستش کنم.ولی خودمونیم چه خوشرنگن اینا

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم نیلوفر جون
      آره منم با سرخ کردن خیلی موافق نیستم و دستورهای اینچنینی زیادی هم دارم که از نظر خودم همه شون خوشمزه اند ... انشالله اگه یخورده بیشتر رو وقتم برنامه ریزی کنم به ترتیب می ذارمشون,
      امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد

      Delete
  3. اولش که دیدم فکر کردم شیرینی هست پیراشکی شیرین
    اخه همین الان دلم واقعا یه چیز شیرین میخوادددددد
    اما خیلی خوش اب و رنگ هست نوش جونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. ♥ الهي
      ببخشيد اگه به هوست انداختم ولي راست مي گي گاهي وقتا بدنمون چيزاي شيرين مي طلبه، الان كه فك مي كنم مي بينم خودمم بدم نمي يومد با چاييم يه كيكي هم بود كه مي خوردم
      :))
      مرسي عزيزم

      Delete
  4. تلاش یازدهم
    سلام و عرض ارادت
    خدا را شکر گذاریم که یکی از دوستان عزیز خانوادگیمان بر اساس دستور فوق الذکر پیراشکی روسی مرغ و گوشت درست کرده بود که خیلی خیلی خوشمزه شده بود. انگار همین عکسهای بالا بود. رنگش ، طرحش و حتی اندازه آنها. اما یک توصیه : پیشنهاد می شود به صورت سرد و با کوک نیز امتحان گردد. حال و هوای دیگری دارد. ارادتمند سه تن از فدائیان آموزه های این وبلاگ وزین به خصوص به صورت آماده آن.

    ReplyDelete
    Replies
    1. یااااازدهم؟؟؟ ای وای من که حسابی شرمنده شدم
      اما در عوض خیلی خوشحالم از اینکه گرچه تند تر از عادت غذایی شما بود, دوست داشتین
      نوش جونتون و بازم ممنون

      Delete
  5. تلاش دوازدهم.
    سلام و عرض ارادت. خدا را شاکریم که این بار یکی از دوستان عزیز خانوادگیمان بر اساس دستور فوق الذکر پسراشکی روسی با مرغ و گوشت درست کرده بود که بسیار بسیار عالی و خوشمزه شده بود. انگار همین عکسهای فوق بود. همین رنگ ، همین طرح ، و همین اندازه.ما سرد آن را با کوک امتحان کردیم . خداییش حال کردیم. پیشنهاد می شود شما هم امتحان نمایید.ارادتمند سه تن از فدائیان آموزه های این وبلاگ وزین به خصوص به صورت آماده آن

    ReplyDelete
    Replies
    1. دواااازدهم؟؟؟
      من تشکر می کنم از این همه پشتکار و سعه صدر
      :))))

      Delete
  6. فکر کنم موفق شدم.....................هورا

    ReplyDelete
    Replies
    1. منم همین فکر و می کنم
      :))

      Delete
  7. فکر کنم موفق شدم...............................هوررررررررررررررررررررا

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه نه اشتباه می کنین یه بار دیگه بفرستین
      :))))))))))))))

      Delete
  8. سلام لاله جون به به چقدر خوشگل وخوشمزه دست گلت دردنکنه عزیزم نوش جان:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام آسیه جون
      :* ممنونم عزیزم

      Delete
  9. وای ی ی دلم خواست لاله جون
    من عاشق این پیراشکی هستم
    اولین باری که خوردم , از دست یک خانوم روس تو کلاسمون گرفتم
    آنقدر به دلم نشست که تو زنگ استراحت زود ازش سوال کردم :))))))
    آدم حس میکنه همون پیراسکی خودمونه , ولی وقتی تهیه میکنی میبینی کلی طعم متفاوت داره
    نوش جونت نازنین

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیزم گیلدا جون:* ببخشید اگه باعث شدم هوس کنی
      آره بخاطر کره و شیری که داره خمیر خیلی لطیفی داره که منم خوشم اومد

      Delete

  10. ♥ ♥ ♥لاله جان دستتون درد نکنه از این زیباتر و خوشمزه تر امکان نداره ...خسته نباشی برای زحماتت که البته نتیجه اش فوق العاده عالیه ..نوش جونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم خانم صفایی عزیز
      انشالله یه بار بتونم در خدمتتون باشم

      Delete
    2. تشکر لاله جان این خواسته متقابله .....ونوش جونتون......انشالله روزی و روزگاری همه ما همدیگه رو در دنیای واقعیمون دیدار میکنیم و دسته جمعی میپزیم و شیرینی درست میکنیم وااااااااااااااااای خدائیش تصورش هم لذت بخشه ...
      وصف العیش نصف العیش ♥

      Delete
    3. ♥ ♥ ممنووونم
      کاملا درست می فرمایید ضمن اینکه من معتقدم دنیا خیلی کوچیکه پس خیلی هم غیر ممکن نیست و می شه امیدوار بود
      :****

      Delete
  11. چقدر خوش رنگ شدن اينا و چه بافت خوبى دارن! اتفاقا اسمش رو شنيده بودم ولى تا حالا نخوردم! ايشالا اگه تنبلم اجازه بده حتما تستش مى كنم! دستت درد نكنه لاله جون مثل هميشه خوشگل و خوشمزه و بى نقص

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شبو جون
      آره راست می گی غذاهای خمیری اولش به نظر یخورده وقت گیر بنظر میاد ولی در عمل با غذاهای دیگه فرقی نداره
      :* امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد

      Delete
  12. چقدر خوش رنگ شدن اينا و چه بافت خوبى دارن! اتفاقا اسمش رو شنيده بودم ولى تا حالا نخوردم! ايشالا اگه تنبلم اجازه بده حتما تستش مى كنم! دستت درد نكنه لاله جون مثل هميشه خوشگل و خوشمزه و بى نقص

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) جوابت و تو کامنت بالایی دادم شبو جان

      Delete
  13. لاله جون آدم می یاد اینجا دلش قیری ویری میره...............
    از بس چیزهای خوشمزه داری و از همه بهتر اون هنر عالی عکاسیت هست.
    عالی بود عزیزم. عالی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم نگين جون
      خوشحالم كه دوست داشتي
      :*

      Delete
  14. هم توضیاحت هم عکس هابه به عالی عالی

    ReplyDelete
  15. salam mamnoon az entekhabe khobe shoma va sepas k b eshterak gozashtid/////faght mishe begid kojaye afrrica hastid .man ham newzealand hastam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      خواهش می کنم و خوشحالم که دوست داشتید
      من ساکن غنا هستم

      Delete