Wednesday, February 26, 2014

گواکامولی

آوُکادو avocado یه میوه گرمسیری است که اصالتا مربوط به مکزیک و امریکای مرکزی است اما اینروزها تقریبا همه جای دنیا حتی ایران خودمون هم پیدا می شه و به نظر من یکی از میوه های بهشتی است که تا جایی که من دیده ام برای بار اول ممکنه خیلی به نظر خوشمزه نیاد, اتفاقی که برای خود منم افتاد و با وجود اصرار همسرم به دوباره خوردن اون با یک بار امتحان به این نتیجه رسیدم که این میوه خوشمزه رو دوست ندارم و بهمین راحتی و بهمین بی مزگی دو سه سال اول زندگی در غنا خودم رو از لذت خوردن این میوه بهشتی محروم کردم. خصوصاً با روشی که همسرم اون رو تهیه می کنه و با اضافه کردن مقداری نمک, فلفل و آبلیمو طعم فوق العاده ای به آوکادو می ده  ... 
از موضوع آوکادو که بگذریم می رسیم به گواکامولی که اونم دیپی است اصالتاً مکزیکی که ابتدا بین امریکایی ها و بعد هم بین مردم جاهای دیگه دنیا شناخته و محبوب شد. همونطور که گفتم اصل گواکامولی دیپ است که بصورت پوره شده مصرف می شه (مثل عکسهای بالا) ولی بعضی ها هم اون رو به شکل خرد شده تقریبا چیزی شبیه سالاد شیرازی خودمون تهیه می کنن که من  شخصا این مدل رو بیشتر می پسندم مثل عکس پائین.
و گاهی هم اون رو همراه با دانه های انار تهیه می کنند که به نظر من ترکیب جالبی نمی شه چون نرمی پوره و سفتی دونه های انار با هم نمی خونه و همچنان ترکیب سالاد گونه اون رو در صدر قرار می ده با اینحال این مدل رو هم تهیه کردم تا ببینید و خودتون بنا به سلیقه تون مدلی رو که ترجیح می دین از بین اونها انتخاب کنین.
یکی از موارد مهمی که برای تهیه گواکامولی یا اصلا استفاده از آوکادو باید بدونیم اینه که آوکادو هم مثل سیب درختی, سیب زمینی, موز و ... دارای آنزیمی است که به محض قرار گرفتن در معرض هوا و ترکیب با اکسیژن موجود در هوا تغییر رنگ می ده و قهوه ای می شه. برای حل این مشگل راهکارهایی هست که در ادامه مطلب و در قسمت نکته ها براتون توضیح می دم ...
مواد لازم:


آوکادو ١ عدد
پیازچه ٢ عدد یا ١/٤ یک عدد پیاز
لیموترش ١ عدد
گشنیز یک مشت کوچک
گوجه گوشتی ١ عدد 
سیر ١ حبه
فلفل هالوپینو ١ عدد
(در صورتی که فلفل هالوپینو در دسترس ندارین می تونین مثل من از فلفل سبز استفاده کنین)
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
درست کردن گواکامولی خیلی ساده است و توضیح خاصی نداره فقط باید همه مواد رو خرد و با هم مخلوط کنیم. البته بجز نمک که دلیلش رو در قسمت نکته ها توضیح می دم.
اگه بخوایم گواکامولی مون رو بشکل سالاد مصرف کنیم همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم و تمام.
اگه بخوایم بعنوان دیپ مصرف کنیم بعد از خرد کردن مواد اونها رو در مخلوط کن ریخته تا پوره بشه.
و اگه بخوایم همراه با انار مصرف کنیم هم کافی است برای این مقدار مواد یکی دو قاشق دونه انار به مواد اضافه کنیم.
**************************
بریدن آوکادو:
آوکادو رو معمولا به روشی که در زیر نشون داده ام می برند.
 بعد از اینکه دور تا دور آوکادو رو بریدیم با يه حركت چرخشي، دو قسمت آوكادو رو از هم جدا مي كنيم، نوک کارد رو داخل هسته اون فرو كرده و به راحتی هسته رو بیرون میاریم. 
************************
نکته:
همونطور که در ابتدا هم گفتم آنزیم موجود در آوکادو باعث تغییر رنگ اون در اثر برخورد با اکسیژن موجود در هوا می شه. برای رفع این مشگل چند تا کار می شه انجام داد
١- بریدن آوکادو رو به آخرین لحظه و درست زمان مصرف اون موکول کنیم
٢- در صورتی که لازم است آوکادو زودتر بریده بشه به محض بریدن, باید مقداری آبلیمو روی اون پاشیده, در ظرف دَردار یا نایلون قرار بدیم تا مانع قرار گرفتنش در معرض هوا بشیم.
٣- بعد از قرار داخل آوکادو در ظرف دردار اون رو در یخچال قرار بدیم تا سرمای یخچال این روند رو کندتر کنه.
٣- اضافه کردن نمک به آوکادو دقیقا قبل از مصرف اون انجام بشه چون نمک هم خودش عاملی هست که به تغییر رنگ آوکادو سرعت می ده.
با رعایت این چند نکته می تونین آوکادوی خوش رنگ تری داشته باشید.
*************************
 نهایتاً امیدوارم توضیحاتم براتون مفید باشه و از تهیه این دیپ لذت ببرین***

16 comments:

  1. سلام لاله جون.

    ممنون از کامنتهای خوبت.

    خوشحالم که وجه اشتراک دومی هم داریم.
    عزیزم این ایمیل منه خوشحال می شم بیشتر در مورد آموخته هات و نوع کلاسی که می ری بدونم
    negintaran@yahoo.com

    راستی این دیپ خوشمزه و خوشرنگ خیلی عالی شده.
    نوش جونتون.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نگین جان, خواهش می کنم عزیزم
      باشه حتما برات می نویسم البته شاید نشه به اون معنا اسم کلاس رو روش گذاشت خصوصا چون کلاسها ایران برگزار می شه و من عملا از شرکت در اونها محرومم ولی خوب سعی می کنم از طریق اینترنت و برنامه های یوتیوب اونا رو دنبال کنم
      اما از این جهت که به مرور زمان نگاه آدم رو نسبت به جهان وفلسفه خلقت عوض می کنه من رو جذب خودش کرده
      این هفته سرم شلوغه انشالله بعد از دوشنبه برات میل می کنم
      :) ضمنا ممنون

      Delete
  2. مرسی عزیز
    منم اونجوی که مثل سالاد شیرازی خودمون هست را بیشتر دوست دارمم

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** نوش جونتون فرزانه جون

      Delete
  3. وای که منم عاشق آووکادو هستم ، خیلی خیلی زیاد دوست دارم و حتما میدونی که برای خانومها خیلی خوبه
    من نمیدونستم اسم این دیپ گواکامولی هست ، با یه خرده تغییر درستش میکردم ، حالا اینبار با روش تو میدرستم و میدونم بیشتر دوست دارم
    دست گلت درد نکنه دوست با سلیقه ی من :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... ممنونم رزی جون راستش یه سری از خواصش و میدونم اما نمی دونستم بویژه برای خانما خوب باشه

      در مورد گواکامولی ام حتما خوشت میاد اما یه بارم با روشی که گفتم همسرم درست می کنه امتحان کن اونم خیلی خوشمزه می شه
      :*

      Delete
  4. سلام و عرض ادب و ارادت. از هنر آشپزی شما که بگذریم ، هنر عکاسی و طراحی صحنه شما نیز دست مریزاد دارد.من که شخصا بیشتر با آنها لذت می برم و همسر گلم با اصل آموزش ارائه شده.حال شما بفرمایید کداممان بیشتر بهره می بریم؟ تو را به خدا تا کارمان به طلاق نرسیده راهنمایی بفرمایید. ارادتمند دو دربه در عاشق

    ReplyDelete
  5. سلام :))))
    جناب دكتر فكر مي كنم من بيشتر از هر دوتون بهره مي برم، چون شما و فرزانه جان هميشه با حمايتهاي در صحنه و پشت صحنه تون من رو به كاري مي كنم دلگرم تر كردين و مي كنين
    ممنونم و خوشحالم كه توجهتون و جلب كرده
    ***

    ReplyDelete
  6. سلام لاله جون ممنون اگه بخام درست کنم همون شبیه سالاد شیرازی رو بیشتر ترجیح میدم بنظر خوشمزه میاد نوش جان:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام آسيه جون
      منم باهات موافقم و فكر مي كنم مدل خرد شده ش با ذائقه ما ايراني ها بيشتر جور در بياد، گرچه مواد اوليه شون يكي است

      اميدوارم اگه درست كردي خوشت بياد
      :*

      Delete
  7. چه جالب لاله جون! با هم به شدت تو این مورد وجه اشتراک داریم!!!! منم زیاد آواکادو دوست نداشتم ولی همسرم اینقدر دوست داره که من رو هم علاقه مند کرد! من اکثرا دو مدل می خورمش: یکی همین مدلی که گفتی که البته یکمی روشش فرق داشت ولی از روش تو بیشتر خوشم اومد، یکی هم با عسل که عاشقشم! خیلی خوشمزه میشه! روی آواکادوی نصف شده عسل می ریزم و با ! قاشق به عنوان دسر بعد از غذا می خورم! این روش هم عین گوآکومولی اینقدر آواکادو رو خوشمزه می کنه که من رو دوست دارش کرد! در هر حال عزیزم دستت درد نکنه برای این رسپی خوب و خوشگل و خوشمزه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شبوجان
      :)) پس توام بابت روزهای از دست رفته پشیمونی

      راستش تا حالا با عسل نشنیده بودم, باید خیلی مقوی باشه, اینبار حتما امتحان میکنم

      Delete
  8. laleh khanom salam khasteh nabashid, in doustetoun (shabo) ke pishnahade avacado ba asal ro dadand, emtehan kardam khaili khob boud, age momkene addrss ie daran moarrefi konid tabahashon bishtar ashna beshim. mamnon az shoma

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عسل جان نوش جانتون
      شبو جان خودشون وبلاگ اشپزي دارن و بسيار هم خانم گلي هستن اين آدرس وبلاگشونه

      http://delices.persianblog.ir/

      Delete