Wednesday, August 22, 2012

ترایفل با کیک پرتقالی

اگه از کیک پرتقالی که قبلاً در موردش توضیح داده ام خوشتون اومد، می تونین این دسر رو امتحان کنین که هم خیلی راحت تهیه می شه، هم خوشمزه است و هم احتیاج به تبحر خاصی نداره. در واقع یکی از محاسن این رسپی اینه که حتی کسایی که تا بحال تجربه درست کردن هیچ دسری رو ندارن به راحتی می تونن به یه سبک متفاوت و شیک از مهمانهاشون پذیرایی کنن. این دسر خصوصا برای مهمانی های عصرانه یا شب نشینی ها خیلی مناسبت داره پس ترجیحاً زمانی اون رو سرو کنین که توی برنامه تون خبری از شام و غذاهای سنگین نباشه تا همه اونطور که باید از طعمش لذت ببرن.
مواد لازم:
کیک پرتقالی ١ عدد ( مطابق این دستور)

مواد لازم برای تهیه پودینگ:
شکر ٣٠٠ گرم معادل ١/٢ ١ پیمانه
آرد ٤٥ گرم معادل ١/٣ پیمانه
پودر نشاسته ٦٥ گرم معادل ١/٢ پیمانه
شیر ١ لیتر معادل ٤ پیمانه
زرده تخم مرغ ٥ عدد
کره ٦٠ گرم معادل ١/٤ پیمانه
وانیل ١/٨ قاشق چایخوری

مواد لازم برای تزئین ترایفل:
آب پرتقال ٦٠ میلی لیتر معادل ١/٢ پیمانه
خامه شیرین شده ٣٠٠ گرم معادل ١ پیمانه
شکلات رنده شده ٦٥ گرم معادل ١/٢ پیمانه 
طرز تهیه پودینگ:
ابتدا شکر، آرد و پودر نشاسته رو باهم مخلوط می کنیم.
شیر سرد و زرده های تخم مرغ رو اضافه می کنیم و اونقدر مایه رو می زنیم تا اثری از زرده ها توی شیر باقی نمونه. اگه خواستین می تونین و بهتره زرده های تخم مرغ رو با چنگال توی یه ظرف دیگه بزنین تا از هم باز شه و بعد به شیر اضافه کنین که راحت تر با شیر مخلوط و یک دست بشه.
مواد رو روی حرارت قرار می دیم و مدام هم می زنیم تا بجوشه و غلیظ شه. و بعد کره را اضافه می کنیم، شعله را خاموش می کنیم و در آخر وانیل رو هم اضافه کرده و پودینگ ما آماده است.
*
*
طرز تهیه ترایفل:
پودینگ رو در ظرف های تک نفره ریخته و به مدت ٢ ساعت در یخچال قرار می دیم تا خوب خودش رو بگیره.
کیک پرتقالی را به ابعاد ٥×٥ سانتی متر برش می زنیم و دو طرف کیک را با آب پرتقال یا شربت پرتقال مرطوب کرده و روی پودینگ قرار می دیم. ( اگه از شربت پرتقال استفاده کنین قطعاً دسر شیرین تری خواهید داشت، بنابراین اگه شیرینی زیاد دلتون رو می زنه بهتره از آب پرتقال استفاده کنین ).
حالا روی کیک رو با سر ماسوره شکوفه، خامه شیرین شده که اینجا در موردش توضیح داده ام می زنیم و روی اون رو کمی شکلات خرد یا رنده شده یا مغز گردو خرد شده می پاشیم و به همین سادگی ترایفل ما آماده است :)
*
*
نوش جان :)

منبع: کتاب دسرهای سنتی و مدرن پانیذ
تالیف سمیرا جنت دوست

26 comments:

  1. woooooooooooow alie lale jon...dastet dard nakon...hame ghazahai ke dorost mikoni fogholadast..chon ie seriaro test kardam bavaram nemishod dast pokhte khodame..bavare mishe man ie berenj pokhtano balad nabodam???merciiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سحر جون ممنونم از این همه لطفت
      و خیلی خوشحالم از اینکه می شنوم از رسپی هایی که گذاشته ام راضی هستی

      سحر جون هیچ کس از روز اول کاربلد نیست, فقط کمی علاقه و پشتکار کافی است تا خیلی
      :) زود بهت ثابت شه چقدر مستعدی

      Delete
  2. Salam laleh jan khaste nabashi ,chi kardi kheili kheili alye hatman bayad emtehanesh konam ,mamnunam azizam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوستم
      ممنونم عزیزم لطف داری, امیدوارم وقتی درست می کنی ازش خوشت بیاد, و خوشحال می شم
      *** اگه خبرش رو به منم بدی

      Delete
  3. Mamnon, kheili zibast va be nazar khoshmazeh miyad! man hatman dorostesh mikonam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ممنونم دوستم امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد

      Delete
  4. آخیشششششششششششششش...دلم تنگ شده بود واسه اینجا

    خیلی خوردنی شده عزیز..مرسی گلاله جونم..دیگه توش ژله نمی ریزی خانومی؟ من طرفدار پودینگم البته

    ReplyDelete
    Replies
    1. لطف داری هانیه جوووون منم خیلی خوشحال می شم تا اسمت و توی کامنتام می بینم
      ممنونم هانیه جون نه عزیزم ژله نداره, و بخاطر ترکیبش با کیک, پودینگ خیلی خوشمزه
      :) ترش می کنه
      منم پودینگ و کِرِم رو خیلی دوست دارم

      Delete
  5. in pudding ke doros kardin mazeye custard mide? ya motafavete?

    ReplyDelete
    Replies
    1. فاطمه جان کاستاردی که توی ذهن من است کاستارد شکلاتی و نارگیلی است که چون طعم شکلات و نارگیل در اون غالب است ربطی به این پودینگ نداره یه کرم کاستاردم چند سال پیش خونه یکی از دوستام خوردم که خیلی دوست نداشتم. نمی دونم از چه روشی برای درست کردنش استفاده کرده بود ولی هر چه بود با طعم این پودینگ متفاوت بود مگه اینکه
      از رسپی خوبی استفاده نکرده باشه و با اونیکه که تو ذهن شماست فرق بکنه
      الان که این سوال و کردی برای منم جالب شد خودم یه کرم کاستارد درست کنم ببینم
      *** دقیقا چه طعمی می ده

      Delete
    2. mamnon babate reply. manzore man az on custardaii bod ke pordesho mikharim az biron va ba shir mijooshoonim. shokolat o nargil toosh nadare. be nazaraam ini ke shoma doros kardin tamesh shabihe oon custarda mishe, albate motmaen nisam ;-)

      Delete
    3. :) نمی دونم ولی منم وسوسه شدم درست کنم ببینم چقدر شبیه همن

      Delete
  6. به به دلم ضعف رفت چقدر خوشمزه دستت درد نکنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. ای جان
      *** ممنونم لیلا جووون

      Delete
  7. یه سوال تکنیکی‌: من آمریکا هستم اینجا از اون خامه پاستوریزه‌ها که ایران بود ندیدم. میشه از هوی کرم بجاش استفاده کرد آخه خیلی آبکیه . اگه نه پس از چی‌ می‌شه استفاده کرد

    ReplyDelete
    Replies

    1. مریم جان فکر کنم منظورت
      heavy cream
      باشه. من خودم همونطور که تو پست فرم دادن خامه هم گفتم خصوصا به خاطر هوای گرمی که غنا داره و ماندگاری بالای خامه های پودری, بیشتر از این خامه ها استفاده می کنم به همین خاطر تجربه کار کردن با
      heavy cream
      رو ندارم ولی فکر می کنم
      heavy cream یا whipping cream یا heavy whipping cream
      به خاطر درصد بالای چربی برای فرم دادن مناسب باشه

      Delete
  8. کاملا خوشمزه بودنش رو میشه حس کرد . دست گلت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  9. عرفانه خرمOctober 24, 2012 at 9:57 PM

    سلام لاله ی عزیز ، خانم هنرمند و خوش سلیقه ... من از اومدن به اینجا واقعا لذت میبرم آفرین به تو با اینهمه هنرهای زیبات ... اخلاقت هم خیلی خوبه ... عکسهات همه معرکه ان واقعا همه جوره هنرمندی . من تمام دستورهای آشپزیتو نوشتم . این ترایفل هم عالی شده فقط خانوم گل من چند تا سوال داشتم اول اینکه احساس کردم روی خامه بغیر از شکلات رندیده یه چیز دیگه هم ریختی میشه بپرسم چیه ؟ دوم اینکه چون میخوام درستش کنم اینکه نشاسته مون باید چه جور نشاسته ای باشه ؟ نشاسته ی ذرت منظورته که شبیه پودره ؟ یا از اون نشاسته ها که دونه هاش درشته ؟ آخه اکثر دسر ها تا اون جایی که من میدونم با نشاسته ی ذرت درست میشه . اگه راهنماییم کنی ممنون میشم و سوم اینکه برای پودینگ ها بعد از اماده شدنش باید روی دسر را سلفون بکشیم تا رویه نبنده . ایا در مورد این دسر هم صدق میکنه ؟ ... بی نهایت از پاسخت خوشحال میشم . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. خانوم عرفانه خرم عزیز ممنونم از این همه لطفی که بهم دارین, گرچه هنوز راه طولانی ای برای رسیدن به اونچه که شما فرمودین دارم ولی به هر حال سپاسگذارم ازتون
      عرفانه جان اگه توی نوشته های بالا هم دقت کنین متوجه می شین از شکلات رنده شده و گردو خرد شده استفاده کرده ام. در مورد نشاسته هم اره عزیزم من از نشاسته های ذرت نرمی که توی بازار هست استفاده کردم
      برای پودینگ هم من خودم از سلفون استفاده نکردم خصوصا چون ظرف, داخل یخچال بخار می کنه و موقع باز کردن سلفون ظرف سرو برای مهمون جلوه جالبی نمی گیره
      مگه اینکه به جای سلفون یه تکه پلاستیک کوچولو بدون هیچ فشاری رو لبه بستنی خوری یا ظرف سروتون بذارین که خیلی با دیواره ها تماس نداشته باشه.
      البته اینا رو گفتم چون برای خودم خیلی مهم است ظرفی که توش از مهمان پذیرایی می کنم تمیز و بدون لکه باشه.
      ولی در مجموع اگه پودینگتون رو طوری اماده کنین که خیلی بیش از مقدار زمانی که گفته شده داخل یخچال نموونه و اندازه ها رو دقیق بردارین پودینگ لطیفی خواهین داشت که مشگلی هم براش پیش نمی یاد و تقریبا ... مطمئنم مهمانهاتون ازش خوششون خواهد اومد.
      فقط چون دسر سنگینی هست بهتره زمان سرو رو در نظر داشته باشین و همونطور که بالا هم گفتم برای مهمانی های عصرانه یا شب نشینی گزینه فوق العاده ایه... چقد تعریف کردم :))))))))))))))

      Delete
  10. عرفانه خرمOctober 25, 2012 at 8:47 PM

    الهی که همیشه زنده باشی و سایه ات بالاسر بامداد دوست داشتنیت . من خیلی دوستت دارم . مرسی که پاسخ خیلی خوبی دادی . از دور روی ماهتو میبوسم خانمی . باز هم ممنونم از مهرت .

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش مي كنم عرفانه جان
      ممنون از محبتتون
      ***** :))

      Delete
  11. laleh jun dastet dard nakoneh aliye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. <3 ممنونم هما جان لطف داری عزیزم

      Delete
  12. ممنون عزیزم عالیه من که لذت بردم
    امیدوارم موفق باشی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم معصومه جان
      خیلی محبت دارین
      و نـــــوش جان

      Delete